Златен скункс се полага на защитниците на Русия от Левски

В реч пред Народното събрание на 18 март тази година Президентът Плевнелиев стана първият български държавник от незапомнено много десетилетия назад във времето, който цитира предупреждението на Левски да не допускаме да бъдем поробени от Русия. В обръщение към народните представители Плевнелиев заяви:

„Необходимо е да работим заедно напред за общия национален идеал и интерес. Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото „който ни освободи, той ще ни пороби“.

Очаквано, този пробив в стената на забвението на „еретичния” завет на Левски, вбеси (мо)ментално защитниците на Русия от България в самата България. Пръв се изказа невежият (извинявам се, но си го заслужава като квалификация) академик Георги Марков, руски орденоносец, помазан с тази „чест” тъкмо за подобни заслуги- за защита на Русия от България.

Путинофилските медии моментално поеха подадената топка, овъргаляха я в катрана и перата на собствения си позор и я превърнаха в медийна кампания – в тази (де)градация: от малкия, но агресивен путинофилски сайт „Епицентър”, през жълто-червендалестите тиражни клюкарници, като БЛИЦ и ПИК, които се тупат в гърдите с многотията от любопитни потребители на булевардните им рубрики. Та чак до телевизионния официоз „Канал 3”.

Акад. Георги Марков: Плевнелиев да не спекулира с …

epicenter.bg/article/Akad-GeorgiMarkovPlevneliev-da-ne…s…/0
Преди 5 дни – Акад. Георги Марков: Плевнелиев да не спекулира с Левски, … „Да направи като него, а не само да чете глупостите на някой свой …
Преди 4 дни – Акад. Георги Марков обвини Плевнелиев в кощунствена … „Да направи като него, а не само да чете глупостите на някой свой секретар, …
18.11.2015 г. – Акад. Георги Марков: Поведението на президента е заплаха за … Противоречието между президента Плевнелиев, който обвинява Русия, …. сащ трябвало да отстъпят и да разберели”… глупости на търкалета.

Акад. Георги Марков пред ПИК: Плевнелиев, горкият, се …

pik.bg/акадгеоргимарков-пред-пик-плевнелиев-горкият-се-оглежда…

21.03.2015 г. – Акад. Георги Марков пред ПИК: Плевнелиев, горкият, се оглежда за ….. Стига си дрънкал глупости руска-терористична окупация над ..

Преди 4 дни – Не може всички политици да цитират непрекъснато Левски. Те го изхабяват и износват. … Акад. Георги Марков обвини Плевнелиев в кощунствена … „Да направи като него, а не само да чете глупостите на някой …

Дотук- нищо необичайно. Лъжите на проруската пропаганда са вековна традиция и слугите й са известни- те дори се хвалят с рублофилията си. От тях не се очаква друго.

Не така стоят обаче нещата с предаването  „Господари на ефира”, което си извоюва репутацията на изключение от правилото в българския национален телевизионен ефир със своята безкомпромисност, нетипична за сервилната медийна среда в България.

Лъжите във връзка с въпросния цитат прескочиха и в това предаване, което в този смисъл се оказа не господар, а подчинен субект на лъжците от путинофилския пропаганден сектор, за който е непоносимо Левски да е казал нещо неудобно за Русия, пречейки и посмъртно на руското господарстване в България.

На практика господарите, казано още по-конкретно, се оказаха подчинени на лъжите на един господар на лъжите, като журналиста от в. „Дума” Александър Симов, изпреварил господарите ( но явно недостатъчно като тежест) в проправителствената телевизия „Канал 3” с обвинението си срещу президента не просто в лъжа, а в „мозъчен фалит”. http://kanal3.bg/news/comments/27777-Gavrata-na-Plevneliev-veche-stava-sistemna

Невежите „коректори” на казаното от Левски , съзнателно или наистина поради пълното си невежество, внушават вкупом, преписвайки един от друг, че тази мисъл на Левски била измислица на някакъв си малоумен сайт и още по-глупавите хора му се хванали на измислицата, включително и президентът Плевнелиев, който не си бил проверявал нещата.  Това, уви, твърдят и „Господарите на ефира”, датирайки „оригинала” на тази измислица от 2008 г., когато бил разпространен фалшификатът в интернет. Т.е. , без да си „проверят нещата”, се надсмисват над…истината.

 

Разминаването им с оригинала обаче е точно 133 години. Толкова време е изминало, откакто Захари Стоянов пише от първо лице като свидетел през 1883 г. какво е казал Левски. С други думи източникът на цитата е най-уважаваният летописец на българското национално-освободително движение, а не някакъв си сайт „Бъзикилийкс” , както с голяма насмешка бе съобщено  в предаването.

http://gospodari.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%81-%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-video102052.html

Ето и самият цитат, отричан и профанизиран с яростта на гузни служители на култа към една чужда държава, чието господарстване над България Апостолът на българската свобода е предвидил в своето предупреждение ( забележете още една „подробност”, на която свидетел е бил Захари Стоянов: Левски твърди, че Априлското въстание е било пазено в тайна от Русия- защо ли?!).

http://promacedonia.com/zs/index.html

„Всички други апостоли, които излѣзоха подиръ Левски или бѣха негови съвременници, като Д. Общи, А. Кънчевъ, С. Младеновъ. Узуновъ, [129] Стамболовъ, Воловъ, Бенковски, Каблешковъ и др., доколкото ги азъ познавамъ, ни единъ отъ тѣхъ не е приличалъ на Левски въ своитѣ действия, не е работилъ така чистосърдечно. Всѣки отъ тѣхъ си позволяваше да говори, че ние не сме сами, Русия и Сърбия ще да ни дадатъ топове, щомъ се разбунтуваме, ще ни се притекатъ на помощь, при всичко, че тия две държави нѣмаха никакво известие. Тѣ бързаха да дигатъ въстание, въобразявайки си, че въ единъ или два месеца всичко ще може да се приготви.

 

 • Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Цитатът е от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97

 

Критично издание под редакцията на Стефанъ Каракостовъ, Доставя книжарница “Новъ Свѣтъ”, СОФИЯ, 1943

Съ историографски уводъ върху замисъла и изпълнението на биографията, бележки и обяснения, споредъ архивни и печатни материали

 

 

„Не се рѫководихъ отъ никакви автори и правила:

святата истина ми бѣ знамето…”

Захари

ПРЕДГОВОРЪ. Историографски уводъ върху замисъла и изпълнението на биографията на Левски отъ Захари Стояновъ:

( Първата книга на Захари Стоянова  —  Захари Стояновъ познаваше ли Василъ Левски  —  Левски въ споменитѣ на Захари Стоянова  —  Какъ се роди идеята да напише биография на апостола  —  Захари Стояновь събира материалъ за биографията  —  Какъ работи З. Стояновъ  —  Биографията на Левски и мѣстото ѝ въ творчеството на З. Стоянова  —  Какъ съвременницитѣ оценяватъ книгата  —  Какво мѣсто заема тази книга въ творчеството на З. Стояновъ  —  Прослава на Левски и закрила на семейството на апостола  —  Две думи за редакцията на това издание )

 

БИОГРАФИЯ НA ВAСИЛЪ ЛЕВСКИ  [*]

Предговоръ отъ Захари Стояновъ

 1. Родно мѣсто, семейна срѣда, калугерство
 2. Бунтовна пробуда
 3. Въ Първата легия
 4. Въ България
 5. Първо арестуване
 6. Левски хвърля расото
 7. Народенъ учитель
 8. Четникъ въ Балкана
 9. Въ втората легия
 10. Подъ знамето на БЦРК и народното въстание
 11. Трѣбватъ пари
 12. Aнгелъ Кънчевъ
 13. Предателство
 14. Въ Какринското ханче
 15. Конвоятъ
 16. Следствието
 17. Среща съ Димитъръ Общи
 18. Бесилката

 

Бележки и пояснения къмъ настоящето издание  [Бележките са вкарани в текста, В.К.]

Критиката за Стефанъ Каракостовъ  (Д. Б. Митовъ, П. Росенъ, Любенъ Петровъ, Димитъръ Бабевъ, П. Господиновъ, Радой Ралинъ)

Това е истината. Лъжата, че някакво си сайтче измислило завета на Дякона, е само част от проблема. Негово продължение е нахалството на съвременниците, претендиращи тяхната дума на отрицанието да тежи повече от думата на Захари Стоянов. Но най -големият позор е във е факта, че в България за патриотично се смята да браниш Русия от България по принцип- а вече и от Апостола конкретно!

 

 

 

64 мнения за “Златен скункс се полага на защитниците на Русия от Левски”

 1. Браво Иво!!! Напълно справедливо ще бъде, ако лично ти връчиш златния скункс на сценаристите и продуцентите на Господарите за този ГАФ, който омаловожава и изопачава приноса на такива големи исторически личности, като ЗАХАРИ СТОЯНОВ за изясняване образа на Апостола на свободата! Мен лично, снощи ме озадачи този факт, при който бе отделено твърде дълго ефирно време за да се “опровергават” и подиграват върху думите на Президента Плевнелиев, което е в съзвучие с най-върлите му “критици” принадлежащи към петоколонниците българофоби! Аз лично съм фен на това предаване и харесвам редица от много успешните и точни попадения, но този път ми се стори, че те изневеряват на себе си (не мога да си обясна по какви причини и натиск или може би “давление”)! Жалко, много жалко!

 2. Интересно е, че никой не се деща за простото нещо:
  Ако някой е казал нещо, може по някакаъв начин да се докаже.
  Но НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ, че някой не е казал нещо. За целта този който твърди това трябва да е бил непрекъснато заедно с източнизточника през целия му живот. Което е невъзможно. Мойте комплименти за интелекта на Марковци и подобни.

 3. Ей го на,къде бил ключа за палатката:

  “Медведев със сигнал до Брюксел: Готови сме да си сътрудничим, ако отслабите санкциите”

  http://www.blitz.bg/news/article/401005

  ПП Да се чете: Готови сме да спрем гърмежите,ако отслабите санкциите!

 4. Браво г-н Инджев !
  Ето какво изпратих аз на имейла на “господари на ефира” в 10 часа тази сутрин.
  Здравейте,
  Всеки ден в 18.30 часа гледам повторенията на вашето предаване, защото го харесвам. Вчера обаче , останах неприятно изненадан. Че думите „ Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби“ принадлежат на Левски го знам от баба ми, която беше високо образована и интелигентна жена за времето си. Та почина през 1983 г. , което е мааалко преди да се появи идеята за съществуването на „Базикилиикс“ . Малко вероятно е президента Росен Плевнелиев да го е чул от баба ми, но сигурно е прочел ,от кора до кора, летописеца на Българското Национално Освободително Движение Захари Стоянов, а там го пише !
  Така че, ако държите да запазите аудиторията на многото хора като мен, то вземете един лъскав Златен скункс и го поднесете в ефир на вашия любим сценарист.
  С уважение:
  Anany Kiurkchiev
  Agri-M Plovdiv .
  tel: 032909995 , fax: 032909998 , GSM : 0888705902
  e-mail : a.kiurkchiev@agri-m-bg.com
  http://www.agri-m-bg.com

 5. ================================================================================

  ЗАПОЧНА СЕ !… ХАЙДЕ, ЧЕСТИТО ДА Е, ЕВРОПО !

  Европейският съюз започна да купува шистов газ от САЩ.

  Швейцарският нефтохимически гигант ” Sviss Ineos Group Holdings” е в очакване на първия танкер,
  натоварен с шистов газ, произведен в САЩ, днес – 23 Март, 2016 год.

  Преди няколко години американският шистов газ за Европа беше неизгоден (скъп) продукт (стока), но
  технологията на производството на газа през последните няколко години се подобри и сега вече,
  купуването на газ от САЩ е изгодно за европейците, даже и с включването на цената за транспорта
  през Атлантическия океан.

  Американците носят на купувача – Швейцарският нефтохимически гигант ” Sviss Ineos Group Holdings”
  шистов газ – етан, произведен в месторождението “Marselus” – Western Pennsylvania. Многохилядният персонал ,
  зает в производството на шистов газ в шистовият щат – Western Pennsylvania се радва на споразумението, сключено
  с европейската държава – Швейцария за доставка на шистов газ, като цяло, тъй като произведените количества са
  достигнали такива обеми, че капацитът на газопроводите и местата за съхранение на газа вече не са достатъчни.

  ================================================================================

 6. “Господарите” просто не са господари на историята и литературата – не са чели Захари Стоянов, както не са го чели и мнозина други. А именно на Захари Стоянов в голяма степен дължим не само Априлското въстание, но и обединението на Източна Румелия с Княжество България.

  Но какво да се прави – господарите толкова знаят, толкова могат. 🙂

 7. “Господарите” на ефира бяха поробени от “освобободителите”.

 8. рублофилите и майките си ще таковат, ако им дадат задачата от руското посолство, та не ли да плюят на думите на Дякона. За тях са свети само рублата, русия и путин (последния им е свят само докато е на власт). За тях Левски и завета му е нещо като кръста за дявола.

 9. Здравейте, извинявам се, но ми стана весело след като прочетох какво желае г-н Сидеров, а именно да се превърне в хигиенист на МОЧА.
  Лек ден!

  http://smart.dir.bg/dnes/news/22087390/

 10. Да се чуди и неначуди човек поради каква причина толкова бранят империята на злото българските рублофили?!? Какво им дава тази “тюрма за народите”? За какво им е пример? До такава степен ли са намразили себе си, че търсят бляговолението на най-изостаналия народ на света – руския?! И като толкова я обичат пустата им Русия, защо не се наслаждават на прелестите й като се преселят в селенията й??? Путин ги чака. Ще им се зарадва. Ще ги ползват за пропаганда!

  Захарий Стоянов, Вазов, Ботев, Левски, пък и всеки мислещ човек лесно прозира кухите фрази на имперската фразеология, изродена в болшевишка пропаганда. И кой ли може да вярва на глупостите, че роби, каквито са руснаците, ще освобождават който и да било народ? Долна лъжа! Било е лъжа през 1878г., лъжа е и сега – през 2016г.

 11. Напълно подкрепям идеята на инж. Симеонов!
  Просветитило-апостолската дейност на Стопанинът на БЛОГА Ни няма аналог след “избухване на демокрацията”.
  Сега още one final strive за разбиване на митовете и легендите за руския език ака роден диалект. Обратното също е вярно.
  http://glavpost.com/post/16jan2016/History/76918-chto-skryl-nemec-vladimir-dal-ot-russkogo-naroda.html

 12. Иво, поклон!
  Най-искреното ми уважение за всички усилия за разобличаването на рублофилските лъжи.
  Видимо е, осезаемо е изнервянето на националните предатели.
  Знаем, че не им е проблем да обяват всеки действителен патриот за “луд”, обаче невъзможността да отвърнат, когато им “говорят” титаните на нашето освобождение просто ги влудява.
  Истинско удоволствие е, да си представя сега изненадата на лицата им, след като добре са се налудували в ПИКливите “агенции” на ДпС и дори са успели да подведат “Господари на ефира”, да видят с очите си тук словата на З. Стоянов.
  Очаквам от “Господарите..” да ме изненадат и да имат смелостта да поправят грешката си. както знаем, да грешиш в полза на Русия е “партиотично”, но да защитиш исината и България (по подобие на президента и стопанина на блога) изисква смелост.

  Още веднъж – поклон за усилията и смелостта!

 13. Блажени са вярващите, че “господари на ефира” не са поръчково предаване 🙂
  Има ли наивитети още, че има предавания в националния ефир, които да не са под прекия контрол на петата колона?
  Отдавна съм изгасил телевизора!

 14. Почти като правило действа закономерността, че комунягата е пълен бездарник, или най-много- посредственик дори в сфера, в която иска да минава за професионал.Че какъв е бил кирливият селски въшльо, дето чул от друг като него, но с 2 начални класа и повярвал, че в сесесерето тракторите орат, а колхозниците лежат и сланината им пада в устата?Какви са им философите-грацала, които “рушат”, но една смислена идея за разумно устройство на живота не са произвели в кухите си кратуни? Ей ги и поетите им:
  Зрей злокобен злабен облак чер.
  На земята слиза звездна рат.
  Ний ще спрем милитарийски звер-
  ний-воюващ пролетариат!
  Класовият враг е мародер!
  За “академиците” им- виж по-горе!

 15. Такава Страшна Невежест и то по отношение на Най-Великия и Най-Святия Българин! Левски с когото се кичи всеки Ганьо в кабинета си но нито му знаем гроба, нито знаем какво е казал! По тази точка пиша оценка -10 на нашите държавници и журналисти с изключение на Президента и г-н Инджев, които горещо поздравявам за достойнството с което се държат. Нека всеки, който се е осмелил да ги нарече “предатели” се засрами от Простотията си!!

 16. Шапо за г-н Анани Кюркчиев! Всеки от нас ако реагира адекватно-съответно на простотиите на примитивната рублофилска пропаганда много бързо ги оставяме без въздух. Вярно е, че Иво неведнъж е опровергавал украинската пословица: “Сам на полето не е войн” и все пак… има мегдан и за нас да ударим едно рамо срещу хибридната война на ватниците.

 17. Благодаря, г-н Инджев, че се отзовахте на моя призив от 21.03 по отношение на срамния гаф на “Господари на ефира”. Очаквам да видя тяхната реакция и дали ще си подарят Златен скункс съвместно “акад” Георги Марков. За останалите – те са наградени от Бог с малоумие и не е необходимо да коментираме зловонията им.

 18. И Стефан Цанев в своите “Български хроники”, том 1, твърди, че Апостола е изрекъл тази сакрална истина.

 19. Би трябвало в паспортите и личните документи на тези антибългари (антиисторици, бизнесмени-свинари,овчари,гуцета и гоцета, антипатриоти и т.н.) в графата за националност да пише “русофил”, гражданство – “евразийско”, а Путин, в знак на признателност, да им отдели някаква територия, нещо като психушка за русофилски възторг, която да посочват за месторождение и местообитание.
  Така и те ще бъдат щастливи, че са постигнали идеала си да бъдат считани официално за руснаци от Русия, и ние тук, българите в България, най-после ще имаме възможност да вдъхнем чист въздух без задължителния примес на руски гнилоч.
  Със сигурност, на основание на противоконституционните им изказвания и действия, би могло по инициатива на неправителствени сдружения и отделни граждани да се задвижи процедура за отнемане на българското гражданство на тези чужденци – антибългари по дух.

 20. Браво г-н Инджев!!!
  Толкова от неграмотната паплач зовяща се “журналисти”!
  Атентати белязаха началото и края на намесата на Путин в Сирия!
  И това ако не значи нещо за русофилските скотове не знам какво трябва още да се случи за да проумеят що за катили са техните кумири!!!

 21. Благодаря ви г-н Инджев! Поклон пред вас, за тази великолепна литературна справка, която си позволявам да повторя просто така, по детски въудушевен от нейната точност:

  “Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

  Цитат от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97

 22. И като е за “български” “медии” думата- ей ги с темите и ТЕМАНЕТАТА им в целия техен слугински блясък… Следващият репортаж за подвизите на тоя чезареломброзов екземпляр вече може да е озаглавен “Слепи проглеждат! Глухи музицират! Сакати танцуват! Мъртви оживяват!”…

  https://www.24chasa.bg/Article/5384490

 23. Погледнете около Вас. Руския войник с оръжие в ръка стои на високо в София, има го на тепето в Пловдив и в Бургас и още 80 места. Ако е за военни действия българската армия се би девет месеца да спасява Сталин и неговите наемници. Генерал Стойчев маршируваше заедни с руските командири на армии на Парада на Победата в Москва. Някой да знае за паметници за българската армия? Някой да знае, че тези войници по паметниците да са се е били в България или за България? Те не са нищо друго освен жалони на окупатора да плашат българите. И наистина ги плашат. Никой не смее да ги бутне, въпреки че сме в Европа и НАТО. Но нека да минем по улиците на София. На всяка крачка руски имена. Златнотот кубе на Александър Невски свети над града. Някой да знае нещо общо на този руснак с България. Руския цар седи на коня и следи какво става в Народнотот субрания, Ако коня му пръхне депутатуите се рахвърчават, както стана след девети.
  И всички знаят и виждат това и МЪЛЧАТ. И ако българския президент си позволи една дума за това, цяла глутница от викачи скачат да вият. Това е свгашна България, това са българите, които могат да са в Европа само като Троянски кон.

 24. Аз също бях много озадачен от твърденията на Господарите. Знаех със сигурност, че посочения цитат е доста по-стар. Всъщност канех се да изровя учебниците си по история и да проверя там.

  Разбира се, реших първо да потърся с Google.

  Посочения от Господарите източник:
  23.11.2008
  https://neverojatno.wordpress.com/2008/11/23/pismoto/

  Споменавания на фразата, намерени с Google:

  17.02.2007
  https://otkrovenia.com/bg/eseta/tova-li-beshe-mechtata-ti-apostole

  01.04.2007
  http://www.bulgaria21.net/issue/t23105.htm

  26.07.2007
  http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=4331&sid=23

  Със сигурност може да се потвърди, че Господарите дори не са потърсили в Google, дали тази фраза е споменавана някъде преди 2008. Ако го бяха направили, вероятно щяха да се убедят, че фразата е доста по-стара. Може би тогава щяха да потърсят по-надълбоко и евентуално да открият истината.

  За съжаление, Google не можа да ми посочи истинският произход на тази фраза.
  Благодаря на Иво Инджев, че коригира този пропуск.

 25. И да продължим серията-самоунижението пред руското има много силен и синхронизиран катализатор в преклонението пред сръбското. Засягали сме темата, този текст я развива добре, а изводът-всички тези брегангорановичи, горанбреговичи, костурици, самарджици и пр. югокомунистически кичаджии и венцехвалители на милошевич, (от които се отвращават и интелигентните европейски хора в самата Сърбия!) да се чупят от България!

  http://offnews.bg/news/Komentari_65/Pa-shta-si-ti-Ili-srabski-li-e-istinskiiat-balgarski-vkus_626357.html

 26. „… в България за патриотично се смята да браниш Русия от България..“

  Така е. Това е насаждано с руска нагайка още от руската Окупация на БЪЛГАРИЯ , а полковник ремлинген-министър на вътрешните ни работи тогава, заявява, че „тези които искат да изгонят от БЪЛГАРИЯ всичко руско, НЕ СА ПАТРИОТИ“, и какво стана. „БЪЛГАРИЯ ЗАПРИЛИЧАЛА НА РУСКА ПРОВИНЦИЯ. В СВОЯТА СОБСТВЕНА ЗЕМЯ. БЪЛГАРИТЕ БЯХА ТЪПЧЕНИ КАТО ЗАВЛАДЕНИ ИНОРОДИ“-Симеон Радев.

  Каква е промяната от тогава до сега? Само една? Вместо ремлинген стотици безродници и безбожници. Лицемери и двуличници. Хора сеячи на лъжата. Хората без съвест. Те не се прекланят пред нищо и не вярват в нищо. За тях няма РОДИНА и РОД. Тогава как е възможно да се съмняваме в казаното от ВЕЛИКИТЕ ни ВЪЗРОЖДЕНЦИ? Всеки, който би видял това видео https://www.youtube.com/watch?v=uVg6tAELG0g&ebc=ANyPxKq7hSwrQaylO2WgccjH_FcIp9IOYHs7zAcsRLclgysTYxjvkDBznhkvuY1PB5OvwBllM-jwIyRE8Dv3XQX7u1DthqHGMw, никога нямаше да изпитва доверие към това предаване. Но не всеки има тази възможност. Но всеки има възможността да знае истинската си история. Затова не се самоубивайте с тази телевизия, а четете и хвърлените семена на лъжата от тези безродници и безбожници няма да имат поле за развитие и ще загинат преди да са покълнали. Тогава какво и кой може да ни попречи да осъществим завета на ЛЕВСКИ за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА?

 27. Не е по темата. За всички които живо се интересуват от съдбата на Надежда Савченко давам линк с интервю на гл. редактор на Ехо Москва Алексей Венидиктов. Вкратце, с две изречения. 1:1 римейк с прословутите сталинови процеси 37-38г. Всичките “доказателства” са изсмукани от пръстите в “най-добрият”(“лошият”) случай стигат до предположения, нормално обаче опровергавани от здравата логика, че е “могла” да извърши преписваните й деяния.
  http://echo.msk.ru/programs/exit/1734308-echo/

 28. (втори опит)
  Този изкукал дядка Георги Марков вече 2 години оглавява някакъв Национален комитет за честване на 100-годишнината на Първата световна война. Дейността на „комитета” е строго секретна, сиреч, неизвестна. През 1916 г. се редуват повечето от най-славните епизоди от войната. Низ от победи на българското оръжие изпълва месеците на 1916-а. Точно затова агентът на ДС акад. Марков слага годишнините във фризера и “националният” комитет храбро бездейства.
  Защо бездейства ли? Ами защото ако започне да чества победоносни битки на дедите ни, ще му се наложи да обяснява, че през есента на 1916 и пролетта на 1917 г. българската войска громи руски дивизии и батальони в Добруджа, форсира Дунава, превзема Букурещ и прави парад в румънската столица, Конната дивизия с 14 ескадрона разбива казашката паплач с 29 ескадрона и НИТО ВЕДНЪЖ не отстъпва пред прехвалената казашка пасмина.
  Русите масово се предават на българо-германско-турските войски, сред които доминират българските дивизии и полкове. Повече от 20 000 руски войници са пленени и откарана в Мала Азия до края на войната.
  Българският войник показва чудеса от храброст, без да унижава достойнството и воинската чест на победените “братушки”.
  Един от мъдрите ходове на цар Фердинанд и на Щаба на войската е ОТСТРАНЯВАНЕТО на офицерите-русофили преди войната. Поучени от опита на предишните войни, където предатели като радко димитриев милеят повече за руската политика, отколкото за българския национален интерес.
  Неудобно е за путинофили като агентът-академик да прославят победите на малка България срещу коварната „освободителка”.
  Според някои историци, пораженията на руската армия на Балканския фронт ускоряват Февруарската революция в Раша през 1917 г., краха на империята и края на династията Романови.

 29. Това е предупреждение за марков и “господарите”, които се оказаха слуги.
  “Байо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботйова искате да докарвате миризливия, казашки ботуш в Булгорско. Ако това е тъй – аз с ей тия кунки ще ви откъсна чепките!”…

  Васил Лъвский
  И това ли не е казано от Левски.
  Не ги е срам.Не се посвениха и него да посегнат.
  Само руски слуги ще скочат срещу Българския Президент,да защитават руските лъжци, но не скочиха, когато тези лъжци нападат страната ни по отвратителен начин.

 30. Mon chapeau aussi, monsieur Nicolov!
  Et merci!

  Голям смях!
  Путин се възмущава, че в Русия зъболекарите вадили зъби без упойка, ха ха. Ами как иначе да ги вадят, след като Русия НЕ ПРОИЗВЕЖДА анестетици за местно обезболяване, а ги внася. И вероятно това е една от стоките, които Русия е спряла да внася от Европа като отговор на санкциите. Важното е да има пари за бомби.

  Както е добре известно, руското скудоумие и наглост са бездънни.

  Мисля, че преди няколко месеца описах тук разказа на мой приятел и колега за работата му в Тюмен точно преди 30 години. Как бързо се прочул, като занесъл там първите местни упойки и че там всеки зъболекарски стол имал по три дебели колана. Един през краката, един през гърдите и ръцете и един през челото. Тъжна картинка… Но придружена с мании за величие и месианство. Това е Русия.
  🙂

  Бъдете здрав!

 31. И пак там, в същата книжица на Захарий Стоянов, той разказва още нещо за Апостола:
  — А ти какъвъ ще да станешъ, бай Василе, когато се освободимъ? — попиталъ го единъ пѫть Божилъ Георгиевъ въ присѫтетвието на други трима апостоли: Ангелъ Кънчевъ, Димитъръ Общи и Сава Младеновъ.
  — Когато се освободи България, за мене не остава вече работа помежду ви, — отговорилъ той. — Тогава азъ ще да отида въ Русия и ще съставямъ комитети, защото тамъ, макаръ и да нѣма чалми, народътъ е потиснатъ повече отъ насъ.

 32. ——————————————————————————–

  БЪЛГАРИЯ – ЗАБРАНЕНА ТЕРИТОРИЯ ЗА РУСНАЦИ !

  РЪЦЕТЕ И РУБЛИТЕ НА РУСНАЦИТЕ СА ИЗЦАПАНИ С КРЪВ …

  ЗАПОЧНА СЕ СЪБАРЯНЕТО НА “РУСИЯ-ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО” ! …

  ИЗКЪРТВАЙТЕ ТУХЛИТЕ И ГИ ПРЕПИКАВАЙТЕ !

  ХАЙДЕ, ЧЕСТИТО ДА Е, ЕВРОПО !

  Европейският съюз започна да купува шистов газ от САЩ.
  Швейцарският нефтохимически гигант” Sviss Ineos Group Holdings” е в очакване на първия танкер, натоварен с шистов газ, произведен в САЩ, на 23 Март, 2016 год.
  Преди няколко години американският шистов газ за Европа беше неизгоден (скъп) продукт (стока), но технологията на производството на газа през последните няколко години се подобри и сега вече, купуването на газ от САЩ е изгодно за европейците, даже и с включването на цената за транспорта
  през Атлантическия океан.
  Американците носят на купувача – Швейцарският нефтохимически гигант ” Sviss Ineos Group Holdings”
  шистов газ – етан, произведен в месторождението “Marselus” – Western Pennsylvania. Многохилядният персонал ,
  зает в производството на шистов газ в шистовият щат – Western Pennsylvania се радва на споразумението, сключено с европейската държава – Швейцария за доставка на шистов газ, като цяло, тъй като произведените количества са достигнали такива обеми, че капацитът на газопроводите и местата за съхранение на газа вече не са достатъчни.

  ——————————————————————————–

 33. Поздравления,г-н Инджев!Както винаги напипахте проблема и точно навреме.
  Комунистите и техните метастази веднага оплюха и президента,оплюха и Левски и то в името на Русия!Срам за България.
  Горещо се надявам,че “Господарите на ефира” ще се извинят на аудиторията си и на президент Плевнелиев.
  Бъдете здрав и се пазете!

 34. “Историкът” Г. Марков по примера на един друг “патриот” Д. Иванов – гестапото, който основа награда на името на Стамболов, се е заел уж да организира построяването на паметник на генерал Колев! На него ли да оставим това?! Предлагам ние да организираме кампания за набиране на средства за паметник на ген. Колев, защото, ако оставим това дело в ръцете на “патриоти” като Г. Марков, генерал Колев и конят му ще умрат от смях и срам още веднаж!

 35. Отбелщзвам, за мен е истинско удоволствие, че предизвиках смях. Именно, историята с вашият колега в Тюмен ме накара мигом да “прехвана” поредната издънка на слънцеподоний и да я поднеса тук.

 36. Изпратих на адрес:
  gospodari@gospodari.com днес в 17,15 ч:
  До уважаемите , РАЧКОВ И ВАСИЛЕВ!
  В последното си предаване поставихте непостижим рекорд. Гафът, който допуснахте, без съмнение заслужава приза „гаф на всички времена”. Чудя се само, оплюването на Президента Плевнелиев, което си позволихте, дали е продукт на незадоволителна грамотност или и вашето предаване не прави изключение с участието си в хибридната война, която води пропутинската пета колона на българите-родоотстъпници срещу България? А току-виж и на двете…
  Да се ровиш в историята и да менторстваш по адрес на личности като Левски и Захари Стоянов е твърде рисковано, ако си стигнал в четенето едва до… „Винету” и особено ако се опираш на авторитета на пишман-соц.професори и менте-академици от десена на Г.Марков и Божо Димитров.
  Впрочем запознайте се с мнението на класика-летописец по казуса:
  „Всички други апостоли, които излѣзоха подиръ Левски или бѣха негови съвременници, като Д. Общи, А. Кънчевъ, С. Младеновъ. Узуновъ, [129] Стамболовъ, Воловъ, Бенковски, Каблешковъ и др., доколкото ги азъ познавамъ, ни единъ отъ тѣхъ не е приличалъ на Левски въ своитѣ действия, не е работилъ така чистосърдечно. Всѣки отъ тѣхъ си позволяваше да говори, че ние не сме сами, Русия и Сърбия ще да ни дадатъ топове, щомъ се разбунтуваме, ще ни се притекатъ на помощь, при всичко, че тия две държави нѣмаха никакво известие. Тѣ бързаха да дигатъ въстание, въобразявайки си, че въ единъ или два месеца всичко ще може да се приготви.
  Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”
  И накрая:
  • „Не се рѫководихъ отъ никакви автори и правила:
  святата истина ми бѣ знамето…
  Захари” /Стоянов – БМ/
  Извадката е от „Дяконът. Черти из живота му”, Захарий Стоянов, 1883, Пловдив
  Очаквам в едно от близките си предавания да си самовръчите ЗЛАТНИЯ СКУНКС!
  В името на достойнството. И на истината!

 37. Хибридно поробените дребосъци от “господари на ефира” дказаха че са чалга-русофили и продажници. Още като видях това джудженце Зуекчето да се кълчи с млади момичета гнусно в отвратителното клипче на бездарното чалгарче Криско, и знаейки русофилието на извратения им ментор циркаджия -дългокосото джудженце Халваджиан, ми стана ясно накъде отиват…. -В Русия!
  РУСКИ ПОДЛОГИ!

  П.П.
  Предлагам всеки да им изпрати по едно писмо на сайта като опровержение на техния ГАФ! И да си самовръчат СКУНКС, ако имат поне малко срам!

  И все пак, Русiя ке падне 2016г. !!!!

 38. Чуйте ги какво пеят: ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ТЕНКЮ ФАКЮ, ….Ето ги тези идиоти….

 39. Превъзходно г-н Инджев.Браво и на г-н Кюркчиев за реакцията му срещу пошлия и нескопосан скеч на господарите и техните сценаристи!

 40. Дали Левски е казал или не тези думи е чисто схоластичен диспут. Днес след близо 140 години имаме резултата. Че Русия пороби българите е очевиден факт, а дали Левски го е предсказал или не, с нещо не променя ситуацията. От това, че тези думи може да са му приписани, робството не е по-сладко.

 41. Разбира се, че това е самата истина!

 42. Дипломите и званията на някои от нашите историци се издават от кремъл. Историци като Георги Марков само доказват, че сме станали 16 та република на СССР.

 43. И аз изпратих е-меил до gospodari.com.
  Тази фраза на Левски я знам от годините на комунистическото робство.

 44. Бях вбесен от манипулацията, на която станаха проводници “Господари на ефира”. Ето какво писъмце им изпратих:

  “Здравейте,
  Ценя Вашето предаване, което следя редовно дори и в късния час на излъчване. Емблематичното преплитане на телевизионен мониторинг с журналистически разследвания, тънък хумор и приятни водещи ви превърнаха в институция.
  Удоволствието ми от поредната ни “среща” снощи (понеделник, 21.03.2016г.) обаче бе помрачена… Частта с излъчването на реч на Президента на Република България, съдържаща цитат на Апостола на свободата Левски, беше, меко казано, представена с некоректен коментар. Позовавайки се на намерено в сайта “Бъзиклийкс”, идентично с изреченото от президента, съдържание, даде възможност за свободна интерпретация на едно много важно послание:
  „Никому не се надявайте. Ако ние не сме способни сами да се освободим, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново в робство“
  Бих искал да отбележа, че подигравателното отношение към това послание, базирано само на факта, че е открито И на сайта “Бъзиклийкс” ви поставя в неблагоприятната светлина на поддръжници на една друга държава, на североизток от България. За сведение, оригиналният текст е базиран на старата правописна система, което би обяснило напразните опити на Вашите редактори да го открият:
  Никому не се надѣвайте. Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…
  Веднага ще допълня, че посоченият цитат е от книгата Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му от Захари Стояновъ. Надявам се, че не сте очаквали по вълшебен начин да извадя неоткрито досега тефтерче на Левски, в което да се намира това послание. От друга страна обаче, както възприемаме Захари Стоянов като официален историограф на Априлското въстание чрез неговите “Записки…”, то нека да се доверим нему и когато пише за живота на Апостола.
  Прилагам ви линк към горепосочената книга, с което искрено се надявам да съм допринесъл поне малко за запълване на празнина в патриотичното образование:
  http://promacedonia.com/zs/index.html

  P.S. Неведнъж съм оборвал “новини” от “Бъзиклийкс”, приемани за чиста монета от прочелите ги в други сайтове – но все пак сайтът е създаден с такава цел, такова е и мотото му. Но за първи път ми се налага да правя обратното – да обяснявам, че нещо публикувано там, е истина, а не измислица.
  В тази връзка се замислям кой би имал интерес да публикува посланието първо на този сайт, с което автоматично би обезценил бъдещата му употреба в сериозни дискусии?

  22.03.2016 г.
  Искрено Ваш почитател:
  Пламен Колев

 45. Добре, дори Левски да не беше казал споменатата фраза, това значи ли, че казаното не е вярно? Вярно е и мъдро. И какво са се нахвърлили на президента като лешояди на труп? Но какво питам-позволих си веднъж на коментирам негативно цар Фердинанд и най-мекият коментар беше да съм се образовал…. Нищо чудно утре да кажат същото и на Плевнелиев.

 46. И аз им писах, подчертах, че не вярвам да не познават поне тази част от нашата история, отнасяща се до Апостола и мисля, че са се поддали на изкушението рубли, призовах ги да се извинят на българите, които не са рублофили.

 47. От същата книга: “Времената, теглилата на тоя народ и нахлуването в земята ни на различни европейски спекуланти, които малко по малко завладяха вече отоманската империя, с железници и фабрики, от тях се препочитат доктори, инженери и прочие, когато толкова наши българи има достойни, но правителството ги презира-това именно ме принуди да тръгна между народа, за да му отворя очите пред пропастта, която отдавна вече зее. Правителството, вместо да ме подпогне, захвана се да ме преследва като разбойник и хайдутин. От там гонен, от тук преследван, малко по-малко взеха ме на очи, станах човек опасен за всекиго, когато аз всъщност не правя никому зло, поисках само да свестя народа си, докато не са го купили хитрите европейци.”

 48. И аз им изпратих имейл, със Subject:
  Печелите Златния Скункс! Честито!

  и текст:

  Основния въпрос не е дали Левски е казал тази фраза!
  Всички знаят, че я е казал, и за това има много доказателства!
  Основния въпрос е, че това, което е казал е 100% вярно!
  А за това има още повече доказателства!

 49. Не приемам да се обижда някой на “русофил” само защото през детството си е прекарал няколко полугладни години в Москва. Ако на Халваджиян може да им се припише някакво “-филство”, то е италианофилство, което се корени в детските години на почти всички от този клан. Проблемът тук е, че в редакциите на българските телевизии има едни посредници на #КОЙ?, които особено в предизборна обстановка се месят в съдържанието на предаванията, независимо дали продуцентът одобрява това, или не. Нали помните как една такава крещеше в ухото на Пъпеша, та и зрителите я чуха: “нали ти казах да не питаш това!!!”. И тук е същото: предстоят избори и посредниците на #КОЙ? са се загрижили вече да разпространяват отровата си не само в публицистичните предавания, а и в пъстрите шоута, които се гледат и от аполитични хора. Не знам дали Джуди Халваджиян може да протестира срещу това, без да му свалят шоуто от ефир. Но ако той няма топки за това, то будните зрители са призовани да викнат високо, че не искат телевизионерите да ги правят на балами.

  Но има и друго. Атаките срещу Президента Плевнелиев не са от вчера. Това ясно говори 1) че отдавна е ясно, че #КОЙ? няма да го допусне втори път до президентски избори и това е решено отдавна и 2) че отдавна се знае #КОЙ? ще е кандидатът на ГЕРБ за президент тази година – “единственият и неповториният”, за когото цялата медийна глутница може да мобилизира целия си ресурс – Бойко Борисов. А тези, които възнамеряват да се подведат по манипулациите и да гласуват за него, нека преди това помислят #HA KOГO? ще ги остави вождът им като дезертира за пореден път от премиерския пост. Отговорът е очеваден: на ГОЦЕ и ДОГАН (плюс ПРЪМОВА и СИДЕРОВ за гарнитура).

  Народе, наистина ли искаш да си причиниш ТОВА?!

 50. За пореден път-ПОЗДРАВЛЕНИЯ ,г-н Инджев!! А “Послушниците на ефира” убедително се наредиха сред посредствеността и клоуните,които замърсяват ефира и моделират съзнанието на НЕмислещите.Бъдете здрав,силен,неумолим!

 51. https://news.bg/politics/iskat-izvinenie-ot-plevneliev-za-falshifitsirane-na-levski.html

  “От Общобългарският комитет “Васил Левски” искат извинение от президента Росен Плевнелиев за реплика, която не е писана от Апостола на свободата, но бе казана като цитат от него.”

  Боже! Тези безродници полудяха!

 52. Трудно ще си дадат скункс – гр. София, ул. “Шипка” №34, РКИЦ, ет.4, GLOBAL VISION. Щом се помещават в руския център.

 53. @ ДИМИТРОВ | МАРТ 24, 2016, 17:21

  Димитров, виждам че пъшкате и охкате от “европейското иго”, макар че със сигурност живеете в пъти по-добре, отколкото под смрадливия съветски ботуш.

  Но защо се мъчите? Преселете се там, “где так свободно дышит человек” и няма и помен от “хитрите европейци”. Сега (за разлика от преди, когато напускането на оградения с бодлива тел и охраняван с калашници “рай” беше на цената на живота) поне може да се пътува навсякъде.

  Да се чуди човек на тези около 2 млн. българи, които сами се “заробват”, заминавайки да живеят, учат и работят в Европа.

 54. Господари на ефира – колко откровено е заявено!
  Гафът! Недопустимо ниско ниво на професионалната и гражданска култура или откровено включване в развилнялата се хибридна война- съвременното название на бандитизма.
  Те имат своя последен шанс да заявят за кое от двете иде реч, като се извинят и си връчат скункса или като не се извинят.
  Нека догледаме този спектакъл!

 55. Най-искрени благодарности на Иво за безупречната коректност в тази и всички останали статии. Благодарност и на Тео за цитата от същото издание, който аз ненатрапчиво съм цитирал няколко пъти без да имам оригинала пред себе си (но съм го чел като студент).

 56. Ами другият всезнайко и специалист по врели некипели проф. Пламен Павлов – и него го изкарайте да се види що за знания има и какви неверни неща прееподава на студентите си – Проф. Пламен Павлов: Няма фраза „Който ни освободи, той ще ни пороби“ в документалното наследство на Васил Левски, появата й е мистификация
  24.03.2016 16:43 / / Интервю
  Проф. Пламен Павлов, историк и преподавател във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в интервю за предаването „Добър ден, София“ на Радио „Фокус“

 57. Днес в предаването “Панорама” по БНТ, беше посочен точния източник на фразата “Който ни освободи, той ще ни пороби.”

  Това е пиесата „Тайната вечеря на Дякона Левски“ на Стефан Цанев, която е от 1987г..

  С други думи, фразата в този си вид е наоколо от почти 30 години.

  Самият Стефан Цанев заяви, че фразата е базирана на Биографията на Левски от Захари Стоянов.

  Пиша това, защото господарите и в двете предавания повториха лъжата, че фразата в този вид се споменава за първи път в пародийния сайт.

 58. Човекът добавил фразата “Който ни освободи, той ще ни пороби” при преиздаването на “Биографията на Левски” през 1943г. – цели 54 години след смъртта на Захари Стоянов е Стефан Каракостов.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.