Само умора на мат’ряла може да пречупи автократичното управление на България

Постановката с имитацията на „национално отговорно” поведение чрез разследване на намесата на Русия и Турция в България от временна парламентарна комисия приключи днес. Законодателите демонстрираха подчинение на изпълнителната власт. Което противоречи на разписаното в конституцията върховенство на законодателната власт над изпълнителната.

 

Казано по-простичко, депутатите престанаха да се правят на депутати, а Борисов не възрази неговите подчинени да му козируват и да изпълнят заповедта му да се (само)закрият без дори да са се „открили” с някакво действие, което поне малко да наподобява дейност, запазваща достойнството на „народните избраници”.

 

Тази история е с предизвестен край, което не пречи бегло да припомня нейното начало.

 

Честно казано, направо е уморително отново и отново да повтарям известните факти около това, как управляващите първо решиха да сформират въпросната комисия ( с явната цел тя да не свърши нищо, но поне да демонстрира воля за споменато по-горе „национално отговорно” поведение). Ден по-късно от Москва грубо се скараха на София и Борисов реагира буквално часове по-късно с „внезапното прозрение”, че тази комисия всъщност щяла да навреди на неговите усилия да балансира между Турция ( която изобщо не беше реагирала в духа на Кремъл) и Русия. Неговото ехо Цветанов метна камъка на обвинението в двора на медиите, казвайки, че причината за тази грешка били медийни публикции.

 

 

Медиите, свикнали да ги замерят от високо, премълчаха като претръпнали и този път.

 

Обезкуражаващо е да се коментират очевидности. Ето защо този текст ще бъде кратък. Не искам отегчавам с баналности интелигентните читатели.

Въпросът обаче не е самоцелен. Защото не е важно, дали коментаторите са се уморили, а кога ще се умори „мат’ряла”(както Борисов нарече от далечния Чикаго избирателите в България при едно негово пътуване до САЩ през първия му мандат).

 

Без умора на мат’ряла от бремето на тази лицемерна власт, промяната няма да настъпи скоро. А за депутатите важи старото правило от времето комунизма, модифицирано в условията на автократичната власт на Борисов днес така: „те ни лъжат , че ни управляват, ние ги лъжем, че им вярваме”.

11 мнения за “Само умора на мат’ряла може да пречупи автократичното управление на България”

 1. Народа е казал-луд,умора няма!
  В съвременния вариант нещата имат следното звучене-зомбиран русофил(какъвто е средностатистическия булгар),умора няма!
  Гледайки жалкия клип на “Господарите” се сетих за думите на Ренета Инджова,че България е обречена на комунизъм.
  И да завърша с друга народна мъдрост-на глупака и господ не може да му помогне!

  ПП Надай се снахо,матр’яла да се умори да обича поробителите си!Той затова е МАТР’ЯЛ или казано по ахмеддогански-колективно тяло! 🙂

 2. За да досигнем до тава мизерно съществувание (най-бедната държава в ЕС), огромна е заслугата и на управлението на ГРОБ, което се ръководи от старото социалистическо (комунистическо) правило: “Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че им работим!” И в резултат на това, какво се получава? Нулево ниво на производство в България!

 3. Брат ми беше (Бог да го прости!) строителен инженер и от него съм чула, че има “умора на материала”…но “мат’ряла” е нещо като оксиморон! “Луд умора нема” е казал нашият неуморен народ.

 4. Римският император Нерон е направил коня си консул в Рим преди около 2000 години, та наш бойко е способен на много повече от това. А матр’яла без абсолютно никакво съмнение ще е повече от сговорен да подкрепи както него, така и огледалната му визия пеевски в каквото си пожелае(ят). Бих казал. че е въпрос единствено на бойковото въображение какво е възможно да постигне в изобретяването и претворяването на маймунджулъци на поверената му (на него, Доган и някои други руски аверчета) директно от Кремъл територя БГ.

 5. За няколко години под управлението на Мутрата от Банкя България видимо и осезателно се превръща в авторитарна държава.

  Явно ученикът на Правешкия цървул внимателно е запомнял съветите, докато му е разтривал ушите.
  Примери ли?
  Наследеният от Тато МУ парализиращ страх от Москва например.
  Селяшката му хитрост и популизъм също. “Аз съм проЗД…” и пр.
  Обграждането му с послушни и безгръбначни потомсвени простаци като Физкултурника, ЛилЕто Павлова и други такива примитиви.
  Флиртуването с интелигенцията в лицето на ДСБ, като флиртът продължава, докато тя е послушна. После следва заклеймяване.
  Тотален контрол над медиите в стила на Шесто. Я, можело и при членство в НАТО и ЕС!
  Пълно безочие пред обществото /сутрин едно, вечер друго/ точно като Правата линия на Партията.

  Стига! Това вече не се търпи!

 6. Ако една европейска държава се притеснява пред целия народ да разследва намесата на чужди дори неевропейски държави, това показва, че тази държава не е на народа нито пък е европейска! Така наречените “народни избраници” явно не са народни а нечии други избраници и означава също така , че ние Българите нямаме Българска държава.

 7. Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!
  О С Т А В К А !!!!
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби!!
  При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответсвуващи на годишните му доходи придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!
  За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!
  Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????

 8. Рублофилията на мат’ряла.
  Тема с продължение…
  Току що ми хрумна!
  Какво е СССР за мат’ряла?
  Съюз на Системното Сервилно Рублофилство

 9. Подържам напълно написаното от Симеонов!!БРАВО!!

 10. Умората я има… аз се надявам на гнева на мат’ряла.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.