Путин се шегува в стила на Брежнев- нищо ново под оскъдното московско слънце

На срещата си с държавния секретар на САЩ Джон Кери в Москва господарят на Русия Владимир Путин е проявил чувство си за хумор. Видяло му се е смешно, че американският му гост сам си носи куфара на слизане от самолета и намекнал, че би му помогнал, щом нямало кой друг да го обслужи.

Ха-ха-ха…

Това ми напомня на един епизод от преговорите между Никсън и Брежнев в Москва преди много десетилетия, описан от Кисинджър в книгата му “Дипломацията”. Нищо ново под оскъдното московско слънце, където управлява кралят-слънце от ново поколение.

Брежнев, в желанието си да очарова своя гост, разказвал анекдоти на антисемитска основа,  популярна в СССР ( в присъствието на Кисинджър!), очаквайки те да прозвучат забавно за един американски президент.

Нещо подобно прави и днешният наследник на Брежнев в Кремъл, за когото е напълно неразбираемо голям държавен началник да си носи сам куфара ( или да се придвижва с колело до работното си място, или  да се вози в метрото- като правят разни “еврогейски” политици, избрани да са наистина слуги на народа, а не господари).

 

36 мнения за “Путин се шегува в стила на Брежнев- нищо ново под оскъдното московско слънце”

 1. лилипут.ин не само духовно,морално, интелектуално е дълбоко и непоправимо повреден но и, нормално, опериран от чувство за хумор. Вижте и реакцията на обкръжението до него. Конят лавров, най-великият дипломат на всички времена и народи според нашето баце се залива от смях. Останалите, малко или повече маркират само угоднически усмивки. Лошото е че, кремълският гном се взел насериозно. И на всичкото отгоре се чуди що не МУ вЕрват.
  На фона на Брежнев (без, пази боже, ни най-малко да съм му фен), той си остава джудже във всяко едно отношение.

 2. И Милошевич се шегуваше като Путин.
  И после умря в Хага като подсъдим.
  Военнопрестъпници. Какво да ги жалиш?
  Да умират.

 3. Я по-добре лицето Путин да пита за някоя по-слънчева килия.
  Чувам, че в Гуантанамо го чакали.

 4. Това е грешката на Путин.
  Че не му стигнаха време, сили и ресурси да превземе Гуантамо. И по тази причина ще лежи там, охраняван от свободните кубинци.

 5. Игор Бунич пише “През хиляда деветстотин двадесети втора цялата кремълска шайка е била готова да избяга с накрадените диаманти и с паспортите на чуждо име в джоба”

  Същото е и днес.

  Както писа един приятел – Ай, чиститу.

 6. Още малко санкции трябват и край на предаването.

 7. По важното е защо Кери изобщо е бил в Москва?Не разбират ли тия хора, че така реабилитират режима на путя????Ех, къде сте г-н Рейгън….

 8. Частен случай от концлагера НРБ.

  Точно преди петдасет и шест години вуйчо ми и негов приятел бягат в Западен Берлин точно преди Стената от Националния отбор по тенис.

  След една година приятелят на вуйчо ми решава да прибере и приятелката си. Връща се тук от Сърбия без документи, забира я от Пловдив и бягат в Гърция. На границата ги стрелят, но успяват да минат. Тя е с два куршума в таза, много кърви, но успял да я домъкне до първото гръцко село. И той с два куршума в дясното рамо като я закрилял.
  Оживяли и пак в Германия.

  След падането на Стената се върнаха тук. Имам снимки с тях на Главната в Пловдив. Вече ги няма…

 9. Наистина, г-н Николов, по-интересна е реакцията на околните – до един с угоднически гримаси, досущ като гражданите (но не чак дотам) за европейско ( но не чак дотам) развитие на България , а и журналисти (но не точно) – в обкръжението на Б.Б.

 10. Поздравявам голия до кръста в рекламата на panthera tigris altaica, чифтокопитния гълъб на мира*, маша кремълска каша, дедо им брежнев, плюшения, и останалите крем-дипломатически бойци с МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТЕАТЪРА!

  *благодарност за Сия и Т. Тодоров

 11. Току – що чух по ТВ-ЕВРОПА да споменават, че в Украйна е в ход съставянето на списък с имената на личности извършили от Майдана до днес национално предателство в полза на чужда държава /разбирай Русия/, с цел да бъде повдигнато срещу тях след края на войната обвинение по съответния съдебен ред. До момента списъкът наброявал около 1500 човека…
  Време е мисля и у нас да започнем съставянето на подобен списък, който да бъде използван по предназначение в наближаващия следпутинов период и последващото отстраняване на петоколонниците от властта.

 12. СТАМБО!
  Поздравления за участието ти в предаването по ТВ-ЕВРОПА! За мен беше наслада! С личности като теб, Янко ГОЧЕВ и Иво ИНДЖЕВ сме обречени да победим!
  Бъди здрав!

 13. Не е виновен жужи,че се шегува така.
  Проблемът е в Златната Орда и генно модифицираните мужици,които е оставила след себе си.
  Гените имат памет и това отдавна е научен факт!
  Мужикистан,евфемистично наречен сега Российская Федерация,дори и днес в 21-ви век се управлява от духовните (и не само) наследници на древните монголи.
  И в заключение,авторът на видео материала по-долу,прави извода,че великите държави се правят от свободни хора,а не от роби носещи дисагите на страпите си!

  https://youtu.be/hIWFgO3aaUs

 14. Дълго време се чудех защо американците и НАТО се олигофренясват с путинката вместо да му набият канчето. Сега разбирам.
  Първо не може да унищожиш 140 млн.тежко болни от мания за величие руснаци. Трябва някак си да ги превъзпиташ.
  Второ в християнския свят най- ценени са смирението любовта съзиданието. Това няма как да им се налее.
  Трето няма алтернатива на глобалното мислене- ние трябва да живеем заедно на нашата мъничка планета и да я съхраним за поколенията. Сама по себе си тази трансформация в мисленето на човечеството ще бъде най- голямата революция в човешката история.
  За да се случи всичко това е необходимо време и американците се опитват да го печелят без да дават други възможности.
  Време за да могат повечето наистина крупни проекти в енергетиката да се задействат и да променят зависимостите в днешния свят.
  А путинката се е загрижил за куфара на Кери- голям виц само дето е малко тъжен!

 15. Путин няма качества и куфара на Кери да носи.И за пиколо не става.Само в едно изречение си проличава огромната разлика в манталитет, духовност, образование ,между двамата.Руснаците само на това са научени – да властват, да им слугуват.А Кери, просто им приседна на гърлото.

 16. Е, ама какво обиждаме нашия всеобщ любимец Путин? Ми то като си носи човек куфара сам може да получи мускулна треска, или да му излязат мазоли, или да направи мускули-и то не кухи….Не подхожда на един нов диктатор да прави такива работи. Диктаторите пушат пури и дъвчат дъвки-в руския случай-пият водка.

 17. До Йорданов. Ръка на сърцето, виждал съм и преди третата снимка, веднага я вързах с “шегичката” за куфара на Кери и си помислих, носенето на “дипломата” на шефа дълбоко и непоправимо е комплексирало кремълският гном.
  Благодарност на Анонимен за линка. Това ми даде възможност и аз да намеря връзка с “интервю” на Надежда Савченко.
  Изумителна ЛИЧНОСТ!
  http://joinfo.ua/sociaty/1158770_Nadezhda-Savchenko-Ya-detey-rozhat-budu—gotova.html

  Стамбо, дай линк към участието ти в ТВ Европа днес. Не само Павел Тинков да се разтапя от удоволствие.

 18. @Павел Тинков | март 27, 2016, 08:51
  Можете ли да подадете линк, моля!

 19. Една любопитна подробност, на която попаднах в рускоезичен сайт:

  След анексията на Крим и въвеждането на санкциите срещу Русия, броят на терористичните актове в Европа ЗНАЧИТЕЛНО СЕ Е УВЕЛИЧИЛ. Заслужава да се отбележи, че до анексията на Крим, в протежение на цели 11 години в Европа са извършени само 5 терористични акта, при които са загинали 380 човека.
  От 2014 насам в Европа са извършени 16 терористични нападения, при които са загинали 730 души.
  Московската фашистка хунта, терористична в природата си и с опит във взривяването на жилищни блокове, отравяния на неудобни на режима хора и т.н., стои в основата на необявената хибридна война срещу европейската цивилизация!

 20. Изключително симптоматичен случай! Той показва цивилизационната пропаст, деляща западния политик (служещ на обществото) от източния (чорбаджия на обществото). Мнозинството от източноевропейското население (и особено – руското и българското) са в различна степен слепи за тази пропаст. Това население е далече от разбирането, че дребният на пръв поглед факт – министър да си носи сам куфара, означава много. За едни източни европейци, ширината на тази пропаст се измерва само с десетилетия (като Вишеградската четворка, например), а за други (като останалите) – с векове. Интересно, обаче, как е възможно уж умният Путин да не разбира това, за да си позволи такава шега?

 21. Павел Тинков, Жорж Николов,

  Благодаря от името на Стамбо! Там обаче още нямат архив с линкове.

 22. до ILARION | МАРТ 27, 2016, 12:29:

  Уж умният Путин все още не може да работи с компютър и сводките му донасят принтирани на хартия в кабинета. Това е симптоматичен случай за него – бивш домакин на стола на КГБ резидентурата в Дрезден в бившото ГДР, бивш спортист изкарал ленинградския юридически РАБФАК по милост, израстнал до такъв висок пост на една от най-силните държави в света! Въобще нищо не бива да ни учудва, защото ХУЙЛО не е в час с много неща от модерните технологии, но е оправен и има нюх в заговорите, сплетните, кавгите и естествено – в организирането на терористичните нападения в сърцето на Европа!

 23. За разлика от г-н Тинков, не знам кой е Стамбо извън блога. Но за нашия Стамбо, когото познавам тук, и за чиито коментари винаги ще дължа благодарност – за този СТАМБО ще гласувам с две ръце! Нямам и грам съмнение, политик като него ще представлява гражданската ми воля ДОСТОЙНО.

 24. Към everyone else:

  Стамбо и Павел Тинков, с които имам честта да се познавам, се запознаха на представяне на моя книга ( не помня на коя от 7-те).
  Уважавам правото на Стамбо да пише под този псевдоним\ник. Разбирам го в каква среда “вирее” и оцелява…Нека има правото на тази минимална самозащита срещу агресията, която може да му се стовари.

 25. Г-н Инджев, извинете, ако прозвучах неясно. Ще опитам пак. За мен няма значение кой е Стамбо извън блога. Удоволствие е да го чета тук. И много повече, необходима подкрепа!
  Нямам проблем с анонимността. Тя не отнема възможността да погледна човек в очите.

 26. И аз се надявах на линка на СТАМБО, но негово е правото да не ни се представя. Важното е, че винаги с удоволствие четем неговите коментари, уважаваме го и му пожелаваме всичко най-хубаво!
  Благодарности и на Иво Инджев!

 27. КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ ДРУГ /РАЗЛИЧЕН/ СТАМБО ОСВЕН ПИШЕЩИЯ В БЛОГА НЕ ПОЗНАВАМ.
  ТОВА ПОЗНАНСТВО ОБАЧЕ МИ Е НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА СЕ ЛАСКАЯ ОТ МИСЪЛТА, ЧЕ МЕ ОПРЕДЕЛЯ ЗА СВОЙ СЪМИШЛЕНИК И ПРИЯТЕЛ!
  НИКЪТ EVERYONE ELSE СЪВСЕМ НЕ МИ ПРЕЧИ, ДА ИЗПИТВАМ УВАЖЕНИЕ И СИМПАТИИ КЪМ ЧОВЕКА, КОЙТО СТОИ ЗАД НЕГО, НЕЗАВИСИМО ЧЕ НЕ ГО ПОЗНАВАМ ЛИЧНО.
  /казано е:”По плодовете им ще ги познаете”/

  Жорж /позволявам си да ползвам обръщението от СТАМБО/, прощавам ти благородната завист.
  Бъдете здрави, момчета!
  Дядо Павел
  🙂

 28. путин и сиренье колко и да ги миеш се си миришат

 29. Скоро попаднах на снимки на Путя ,когато е бил носач на куфари и бодигард на бившият си работодател-Собчак. Наистина жалка картинка, но явно от тогава му е този комплекс за носенето на чуждите куфари/справка, нетът/Покъртително е гномчето-президент с червеното вишнево сако, вратовръзка и долнище на анцуг “адидас”.

 30. Нямало кой да носи куфара на Кери ??
  Путкин сигурно е очаквал някой черен негър да търчи след Кери и да му вика Маса Кери плийс.
  Да ама тези времена отдавна изтекоха а путкин и лавров са абсолютни идиоти. Живеят в минало несбъднато време. Като ги гледам и ми става жал за народа им.
  Между другото горещо препоръчвам на всички българодебелеевци от администрацията да дадат пример за европейско мислене и да тръгнат на работа с колело, както правят в Дания. Хем ще заякнат и ще станат стройни, щем ще видят София така, както я виждат техните избиратели.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.