Хибридният тв реваншизъм на рублофилите роди гузно оправдание

В опит да се измъкнат от блатото на собствения си позор с опита за опозоряването на Левски, който не бил заявил, че Русия се готви да ни пороби, телевизионните „Господари на ефира” тази вечер намериха съмишленик в лицето на Иван Стоянов, шеф на фондация, която си е присвоила правото да говори от последна инстанция за заветите на Левски.

 

Същият не можа да се въздържи да не нарече Захари Стоянов „русофоб”, с което категорично се позиционира в лагера на онези, които се опитват да приватизират и неутрализират авторитета на Дякона за целите на русофилството.

 

          „Господарите на ефира” не си признаха, че цялата им подигравка в предишното им предаване беше базирана на невежественото им твърдение, че президентът Плевнелиев бил подведен от някакъв малоумен сайт, който си измислил писмо на Левски през 2008 г. Мобилизираният да им помага професор все пак беше принуден да промълви, че източникът е Захари Стоянов. Което не му попречи да се усъмни в достоверността на написаното от летописеца. Защото бил „русофоб”.

Това е поредният рублофилски професорски „авторитет”, оспорващ достоверността на написаното от Захари Стоянов. Обгрижван е пряко от Москва като проруски интерпретатор на българската история и конкретно- по въпроса за Левски, който увисва на бесилото със съучастието на Русия.

          Само си представете: Москва е домакин на представяне на книга за Левски, за когото руската дипломация – с целия си съпътстващ шпионски потенциал – е скроила интригите си, за да бъде съден като криминален престъпник и обесен, вместо да има шанса да оцелее в каторга като бунтовник, каквато е била стандартната процедура на османлиите за политическите подсъдими.. http://www.dnesbg.com/obshtestvo/izrazat-vtchista-i-svyata-republikav-ne-e-na-levski-a-na-negovi-rodstvenitsi.html http://www.dnesbg.com/obshtestvo/v-moskva-predstaviha-knigata-na-prof-ivan-stoyanov-za-levski.html

Професорът също ни осведомява, че Захари Стоянов не е бил първия биограф на Левски.

http://www.dnesbg.com/obshtestvo/prof-ivan-stoyanov-tchete-lektsiya-za-levski-vav-viena.html

30.07.2015 г.

„Проф. Иван Стоянов, декан във Великотърновския университет и председател на Фондация „ Васил Левски” представи в Казанлък последната си книга „ Московският славянски комитет и Българското опълчение”.

 

Полезно е да научите от професора, че не само националният ни празник, но и знамето ни е руско.

 

„Моделът на знамето, например, е взаимстван от Русия. И всъщност това е руското знаме със смяна на един цвят – синият става зелен цвят. Русофилите в България тогава, през 1876 година засвидетелстват по този начин своето уважение към Русия и към освободителната и роля.

 

Целта на книгата е точно тази, да покаже как руския народ, помага на българите. Факт е, русите правят всичко това за българите безкористно. http://www.zakazanlak.bg/intervyu-11/prof-ivan-stoyanov-osvobozhdenieto-na-blgariya-vinagi-shche-izglezhda-po-edin-i-sshchi-nachin-353

 

„Господарите на ефира” се опитаха да се оправдаят за гафа си с кавичките, в които бил сложен цитатът от Захари Стоянов ( в писмен вид в сайта на президента) , прозвучал в устното обръщение на президента към народните представители от 18 март в парламента. Но да си построиш цялата подигравка върху въпросните кавички ( „изнамерени” като оправдание в днешното издание на шоуто) е  повод за други препинателни, направо препъващи логиката знаци.

 

Оправданието с кавичките издава дори по своята дребнавост безсилието на гузната съвест за гафа.

Кавичките повдигат въпросителни. Те са риторично обяснение за истинската болка, причинила писъка с руски акцент. Атаката е зле прикрита самоотбрана. Тя е насочена срещу и без това обсадения от хибридния руски реваншизъм днешен президент на България, но всъщност щурмува авторитета на Левски, завещал ни да се пазим от опасността да бъдем поробени от Русия.

 

 

 

 

57 мнения за “Хибридният тв реваншизъм на рублофилите роди гузно оправдание”

 1. Прочетох, че актьорът-комик Любо Нейков и гн. гл. прокурор Сотир Цацаров са братовчеди, вярно ли е ?
  Според мен, те даже си и приличат, макар че гн. Любо Нейков не носи очила…

 2. Да поздравим “Господари на ефира”, най-после глътнаха вода и стана ясно кой им плаща. Хитро измислено, ще се правим на борци за правда, ще защитаваме беззащитните. Каква смелост, какъв кураж да изричат на глас, което хората си мислят.Но все един ден истината излиза на светло. Тия дето им плащат толкова са се взели на сериозно, че дори не можаха да се удържат да се гаврят с Президента, та и Левски намесиха. А пък Захари Стоянов бил русофоб. Щом проф. Иван Стоянов казва. Поне стана ясно кой финансира Нова ТВ. И на бТВ май от там им плащат. Погледнето кого канят за коментари, поколко пъти го канят, какво и как говорят и ще стане ясно. Теливизиите са си техни и ще си канят когото си искат и по колкото пъти искат, а Левски ще е казал каквото те кажат. Надявам се повече хора да разберат за какво става въпрос. Аз всъщност съм доволна, че нещата се изясняват.Жалко, че там има добри артисти,които публиката обича, но да се надяваме, че добре са им платили. Уникална държава!!Добре е, че маските падат!

 3. Ненчо и малин – двама гнусни руски лакеи – такива ще останат те за мен! Че и влади василев тръднал да търси и намерил един професор – иван стоянов, за когото великият Захари Стоянов е само един русофоб! Очаквам да видя реакцията на студентите на този “професор”!
  Спомням си как по времето на соца се опитваха да ни втълпят, че Ботев бил първият привърженик на комунизма в България, тъй като бил писал за Парижката комуна!
  Не, докато русия не се разкапе на поне 15-20 по-малки държави, за нас спасение няма, а и за Европа и за целия свят!

 4. След като истинската българска интелигенция бе избита след окупацията ни от Червената армия, постепенно беше създадена “работническо-селска” интелигенция, която и до днес си е кремълска прислужница. Проф. Иван Стоянов е характерен средностатистически неин представител. Както се казва – вижте им професорите и друго не ви трябва.

  Ще отбележа само две дебели лъжи на въпросния Иван Стоянов.

  Днешното български трицвет за първи път е използван от Българската легия в Белград по настояване на Г.С.Раковски. Идеята е на българските гарибалдейци. Използвани са цветовете на италианското знаме, но с разменени места. Такъв е произходът и на днешното унгарско знаме.

  Втората дебела лъжа е, че “русите правят всичко това за българите безкористно”. А Указът на Княз Александър I, с който плащаме ТРИДЕСЕТ И ДВА ТОНА ЗЛАТО за “безкористието”? А?

 5. Извинете, моля.
  Днешният български трицвет…

 6. Господарите на ефира “префтасаха” и се проявяват като “господари” на Кефира.Но скоро ще им приседне от… истината и доказателствата.
  Идеята за путинсккункс е чудесна!

 7. Благодаря Ви г-н Инджев.Снощи коментирах въпросния професор,но сега разбрах много важни неща! Господарите неслучайно са насочени към този професор!Второ- той си е една чиста рускоимперскокагебистка подлога,но сравнително добре завоалирана.Трето-аз си мислех,че само в Софийския у-т е пълно рубладжии като Баеви,Буруджиеви,Ивохристовци и т.н.,а то каква била работата-отврат,жалко за младите ни поколения!?

 8. Това е същият Иван Стоянов който се включи на 21 февруари под статията
  “Рублофилите бранят Русия от заветите на Апостола на свободата” с интригуващо мнение плюс линка към негови съчинения довело до бурни полемики.

  “Темата за Левски е безкрайна, но и в нея има нови моменти. Дори нови погледи. Например, че Левски, както и цялата му организация, са работили за руското разузнаване.
  Това, заедно с още някои нови моменти съм се постарал да опиша в статията “Васил Левски – идеал или идол” на
  https://ids777.wordpress.com
  Posted by Иван Д. Стоянов | февруари 21, 2016, 10:58

  Това което извлякох за себе си като опорни точки беше: Левски е комита като много други, дейноста му е ялова, самият той е бил посредствен и като излъчване и на всичкото отгоре е бил руски шпионин.
  И свръхоткритието: “Захари Стоянов е русофоб”. Ерго, по неговата “логика” като е русофоб не е приятел на истината”.
  Слаб 2, професоре.

 9. Ненчо Балабанов и оня другия мръшляк,дето си плюха в суратите включвайки се в зомбирането на младите срещу Васил Левски,се надявам поне да са захлебили с някой по-извънреден хонорар от обикновения.
  Балабанов доста се шлайфа да имитира ББ,така че скоро очакваме да се пробва и с имитации на жужи.

 10. Продължавам. След като за проф Иван Стоянов е меродавна опорната точка Захари Стоянов “русофоб” и ерго не заслужава доверие на мен ми е интересно какви са му критериите за достоверност на източниците. Та, по неговата логика следва да ревизираме изцяло всичко написано от Захари Стоянов. Да отречем и прогледналия в 1916г. Иван Вазов.
  Доколко схванах от статията му той безкритично се уповава (ти да видиш) на мемоарите на доказаният руски агент Стоян Заимов. Изводите се налагат от само себе си.

 11. Откъде го измъкнахте този световно непознат професор, посредствен човек и низка душа?
  Защото днес сутринта целия ви екип на т.н. господари четете този блог! И не само вие, ами и много други с портрети на Левски в кабинетите си. Преди по стените ви висеше т.живков, после сложихте боко за кратко(махнахте го само защото сме в ЕС, иначе на б.б. му харесваше), а сега сложихте Левски – колкото повече портрети-толкова по-гузна съвест. Но Левски няма да ви изчисти съвестта, а и вие не искате. Искате пари – от европейските, искате да живеете в Европа, да карате западни коли и т.н., но да крадете по руски.
  За “господарите”: Фейсбойко, ти като се бръснеш сутрин в огледалото КОЙ виждаш? Себе си ли, фейсбойко или КОЙ, че май вече трудно излизаш от образ? Много почват да се навързват нещата – скоро ти сподели, че брат ти е евродепутат от групата на Бареков. Не се хвали с това,защото е срамно и ме кара да си мисля как се става евродепутат на Бареков.

 12. Към почитател:

  Не е само Софийския университет. И във Велико Търново е пълно с подобия на Иван Стоянов.
  На академичен съвет на 26 януари 2009 г. , ректорът Пламен Легкоступ организира изненадващо за част от присъстващите, но съгласувано с Първанов ( и с руския посланик Юрий Исаков, както сам отбелязва на съвета-видно от протокола) гласуване на решение Путин да бъде награден с „доктор хонорис кауза”. Давайки си сметка какво прави той пледира към форума да „пазят тишина” от журналистите. Моя милост обаче не запази тишина…
  https://ivo.bg/2009/03/30/%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8/

  РЕШЕНИЕ:
  5.1. Академическият съвет на Великотърновския университет реши да присъди почетното звание “доктор хонорис кауза” на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” на Владимир Владимирович Путин, Председател на правителството на Руската Федерация, за заслуги в областта на юридическите науки, за мирното развитие на съвременния свят и в частност за укрепване на българо-руските отношения в началото на ХХІ век.
  проф. Пламен Легкоступ: – Нека засега да запазим тишина и лично аз ще отклонявам всякакви запитвания на журналист”

  В крайна сметка, след като беше уличен от група преподаватели, че е организирал подмазваческата акция без предварително обсъждане, „челобитието” пред батюшката не се състоя поради това, че самодържецът така и не дойде на шумно рекламирания като „световен” енергиен форум в София през април същата година, измислен специално за реклама на неговите енергийни проекти от слугуващия му Първанов, унижен от господаря на Кремъл с отказ да го уважи в последния момент ( както писах по-късно, истинската причина за обидата на величието от Москва не е била неговата „заетост”, а нежеланието му да бъде заедно с грузинския президент Саакашвили, поканен на форума- поради което самодържецът наказа Първанов и падналата на колене в очакване Пета колона с отсъствието си).

 13. Господарите и прдоуцентите Халваджиян определено умеят да губят аудитория на предаванията си.

 14. Към Сия:

  Захари Стоянов е отговорил изпреварващо на въпросния професор по въпроса за русофибията още през самата 1878 г.- ако не греша по памет- във в. България, където за първи път се появяват съобщения за руските безчинства в окупираните български земи: „Аз никога не съм бил русофоб, няма и да бъда… Аз съм тиранофоб! Мразя всичките тирани по света, които бият и бесят, били те българи, турци и пр.”.
  Обаче господарите на невежеството предпочитат да дават думата не на великия патриот, а на рублофилите, които безнаказано да го плюят.

 15. Много нескопосано “измиване на ръце” от страна на “Господарите”. Да се бяха извинили, но да канят някакъв “професор” очевидно защитаващ интереса на държава, държаща се към България като към колония-меко казано е много жалко. Утре ще изкарат, че Левски е и терорист, а може би и положил началото на “Ал Кайда”. Май само такова нещо не сме чули за него

 16. За Знамето на България “професора” като “историк” би трябвало да знае, че то е измислено от Раковски. Един отявлен противник на нечистата намесата на Русия в българските стремежи за освобождение.Трите цвята са избрани като цветове, които защищават и пазят България. Тук става дума за езотерика и Раковски като един от висшите посветени ги езнел тези неща. Това знаме е било знаме на Българската легия в Белград . Така, че много му здраве на “професора”. Този безродник и подлога ще учи бъдещите българи (пази боже).

 17. Сега го мернах. Въпросният професор бил председатал на фондацията “Васил Левски”. В битноста си на шеф на фондацията дали развива опорните точки които открих за себе си в първият си коментар по статията му: “Васил Левски-идеал или идол”.
  Самоцитирам се.
  Левски е комита като много други, дейноста му е ялова, самият той е бил посредствен и като излъчване и на всичкото отгоре е бил руски шпионин.
  Шизофреник!

 18. Г-н Инджев, не се учудвайте!
  В крайна сметка си имате/имаме работа с една кадровашка група качила се на позиции точно благодарение на ситуацията от преди 10ти…

  Това “журналисти”, МВРейци, държавни служители….
  Това все са хора които са учени че истината не бива да се търси, те така са възпитавали и децата си!!!

  Вашият/нашият проблем не е че имаме много преки противници, проблемът е че голяма част от обществото е научено че при подобни спорове трябва да се заема страната на силния и толкоз!!!

  До няколко години ще наблюдаваме сериозно намаляване на средното количество русофили на глава на населението, или поне намаляване на тези които се определят като такива.
  Това ще е просто новата модна тенденция!!!

  Та все пак да не се лъжеме,
  в тази държава управлява съвсем легитмо избраната ГЕРБ..:-)

  поздрави

 19. Към Дзерджински:

  Не знам за терорист, но че не е казал също за чистата и святата република, както и за “който ни освободи..”- професорът го казва…

 20. @ GEORGI NIKOLOV | МАРТ 26, 2016, 09:09

  Не е същият (Иван Стоянов) – просто съвпадение на имената.

 21. Маги, интервюирайте Динко!

  Каквото той каже по въпроса – това е!

  Аз вярвам само на Динко, защото той пази българщинàта.

  Динко – президент!!!

 22. Драги Отбелязвам,

  Взе ми думите за националния трикольор, да си жив и здрав!
  Апропо, на кого се дължи руският, от чий флаг са го “поповизирали” е също известно, така че можем да кажем на рубладжийските невежи негодници :”Молчать!Не рассуждать!” (те второто не го и могат, де, но такава е класическата заповед в матушката им нагайкаджийска!)

 23. Към САРДАНАПАЛ:
  Не е съвпадение на имената! Няма друг професор историк с това име.

 24. Сарданапал, благодаря за уточнението.
  Хвани единият, удари другият.

 25. Аз съм от съвсем младото тогава поколение, което прегърна Свободата си по площадите на България през `89 . Вярвахме и мечтаехме .
  Свободния свят ни прие като равни.
  Тогава думичките “ссср” “руско” “рускиня”:))) “комунизъм” “бирьозка”
  и т.н имаха заслуженото си място в музея на презрението към комунистическата терористична менажерия.

  А сега ? Връщайки се в Родината си все по-често ми се налага да коригирам отношението си към личности , които съм смятала за поне прилично мозъчно чистоплътни! Все още ми е трудно да повярвам на поредния резил…
  Да се гавриш с националните си Икони , да ги продаваш за финикийски знаци и да нямаш Достойнство да се извиниш ей така по мъжки ??? Сбогом “господари” сбогом Халваджияни ! Предателството се връща – най-често го заплащат децата .

 26. Хареса ми определението “Господари на невежеството”. От днес за мен това е официалното заглавие на това предаване. Тъй като никога не го гледам, може би не съм компетентен/на по въпроса, но не дойдоха ли рубладжийските и антиплевнелиеви опорни точки в него заедно с Ненчо Балабанов, чийто брат бил политик от ГЕРБ? Или и в миналото това предаване е давало толкова явни признаци за изпълнение на политически поръчки?
  Одобрявам и идеята за Путлерскункс. В този блог може дори да се въведе такава месечна рубрика с излъчване на най-“заслужилия” му носител за месеца. А защо да не провеждаме и анкета и който рубладжия получи най-много гласове, да получи “приза” за месеца? А списъкът с “лауреатите” ще бъде официален списък на позора на антибългарите.

 27. Имало и такъв професор?!
  Боже, защо така ни наказваш!

 28. Драги Стамбо,

  Имам идея – осветяване на преподавателския състав на университетите в България. Преглед на публикуваното от до. Който много е хвалил СССР и днес хвали вражеска Русия – да си събира бохчичките. Пенсия и дамой.
  И да не плачат, че науката щяла да загине. Няма. За четвърт век доста деца се изучиха по света, ще ги заместят успешно.

  Това никога няма да простя на несъществуващия агент Виктор – че преди три петилетки сложи вето на Закона за Лустрацията на ВУЗ-овете. А той беше, законът, толкова хрисим…

 29. Добре де,аз ли нещо не разбирам или…”професорите” обясняват малко неясно?!
  Какъв е тоя Васил Левский и оня другия Захарий Стоянов?!
  Имало ли е в крайна сметка такива хора или и те в крайна сметка са художествени херои като Шерлок Холмс?!
  Писал ли е Иван Вазов стихотворението “На руските воини” или и то е препечатка от “Бъзикилийкс”?!
  Писал ли е Георги Раковски памфлета “„Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите“ или и тя е измислена от “Бъзикилийкс-а”?!
  Ами кой е тоя Христо Ботев дето е надраскал някакви глупости във в. „Знаме”, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51 под заглавието “Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България”?!
  А има и един някакъв-никакъв,някакъв си Стефан Стамболов,който моля ви се с цялото си нахалство е надраскал във В. „Свобода”, бр. 7, 19.XI.1886 г. статия със заглавието ” Защо Русия пречи на Съединението? ”
  Ама това по-горе е нищо,да видите вие какви ги е надрънкал Баш Социалиста,Бащата,Дядото,Дедото на БГ Соца Димитър Благоев:

  „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”. („Принос към историята на социализма в България, С., 1976)

  Малиййййй,неам думи!
  Ей т’ва да ви кажа българина е най-неблагодарната твар на всички земни кълбета и търкалета“.
  Хората идват,мрат,освобождават го,а той…

 30. Извинявай, приятелю Стамбо

  Забравих да спомена БАН.
  Тази комунистическа клоака, която изпуска само съветско руски миязми, трябва спешно да бъде затворена. Аман от зловонни съветски академици. Чиито познания за света и средно интелектуално ниво все още се въртят около тези на Милко Балев и Георги Чакъров от преди половин век.

 31. Пустите му “артисти”, “професори” и “журналисти”, станали московци.
  Ударът е насочен срещу Президента Плевнелиев, но не си дават сметка какво петно искат да сложат върху иконата ЛЕВСКИ. Тук българският народ не прощава!
  За две вечери “Господари на ефира” се превърнаха в “Господари на позора”.
  Вчера един бивш журналист в Париж, предрешил се в крупен “капиталист” след 1989г. Василев, в отрито писмо иска извинение от Президента за “кавичките”.
  Това “Извини се,бе! Извини се,бе!” сме го чували от Сидеров и Чуколов и се надявам някой ден да поеме вината със себеподобните “капиталисти” не само с обществено полезен труд.
  Научното звание професор е напълно девалвирало у нас. Вижте до какви “научни открития” стига акад.Георги Марков.

 32. БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ е копие на руското, а Захари Стоянов е РУСОФОБ , заяви един „историк“ на име иван стоянов. И това означаваше категорично, на РУСОФОБИ не може да се вярва,но на русофили, като мен, може. Още един найден геров.

  Не вярвайте на ЗАХАРИ СТОЯНОВ, човекът на когото дължим познанията си и то от първа ръка, за последният период от революционната дейност в БЪЛГАРИЯ и за участниците в нея, довели до ОСВОБОЖДЕНИЕТО ни от турско владичество. Не вярвайте на ЗАХАРИ СТОЯНОВ, човекът съединил две от разделената от русия на пет части БЪЛГАРИЯ и казал истината за русия, че русия е единствената страна причинила „всички върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над БЪЛГАРИЯ. „ Не вярвайте на ЗАХАРИ СТОЯНОВ, че ЛЕВСКИ е казал: „КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ“, защото той е РУСОФОБ, а на РУСОФОБИ не може да се вярва. Защо бе професоре? А на СТЕФАН СТАМБОЛОВ може ли да вярваме?

  СТЕФАН СТАМБОЛОВ, още един ВЕЛИК БЪЛГАРИН-РУСОФОБ.
  ВАСИЛ ЛЕВСКИ-ВЕЛИК БЪЛГАРИН и СВЕТЕЦ, също е РУСОФОБ. Кой единствен му искаше смъртта?

  И да затворя кръга ще посоча и няколко русофили: драган цанков-бащата на русофилите и моралния им стожер, иван гешов , стоян данев, ……………тодор живков,…………………

  Кой казва истината? Кой защитава СВОБОДАТА, НЕЗАВИСИМОСТТА и БЛАГОПОЛУЧИЕТО на БЪЛГАРИЯ, през тези години? Ако сравним при кого БЪЛГАРИЯ е имала най-бързия икономически растеж в Европа и при кого стига до национална катастрофа, при кого БЪЛГАРИЯ е отстоявала националните си интереси и се е ползвала с международно уважение и при кого с насмешка, при кого БЪЛГАРИЯ е била независима и просперираща и при кого васал, колония и курица ще излезе, че:
  -РУСОФОБИТЕ са хората на които можем да имаме доверие и да приемем техните думи за свещенни.
  -БЪЛГАРИЯ се е развивала правилно и процъфтяващо само при управлението на РУСОФОБИТЕ.
  – БЪЛГАРИЯ е защитавала националните си интереси и отстоявала суверинитета си само при РУСОФОБИТЕ.
  С една дума, РУСОФОБ, в нашия БЪЛГАРСКИ случай означава само едно, и то е РОДОЛЮБЕЦ.

  „Стадо без мърша не може“, гласи наша поговорка. Това нито е страшно, нито унизително. Страшно и унизително е когато ПАСТИРЪТ ти не е ВАСИЛ ЛЕВСКИ или ЗАХАРИ СТОЯНОВ, а драган цанков и днешните му проекции скитащи се по телевизии и тровещи живота ни.

  Това го написа една долна, мръсна гад и непреклонен РУСОФОБ. Или с лапидарността на святата ни МАДАРА БЪЛГАРИЯ – БЪЛГАРИН.

 33. Гнусна история.Да фалшифицираш ЛЕВСКИ, ЗАХАР СТОЯОВ, РАКОВСИ, БОТЕВ, само за да си заслужиш 30 -те сребърника.Срам и позор.Ако се българи – гнус ме е от вас и актьорите и режисьорите.За вас е написала една ученичко това стихотворениие” Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб!
  Добре си ти. Оттам не виждаш… съдбата на достойния ни род.

  Не виждаш майките, които днес не раждат.
  Стариците край кофите за смет.
  Бащите с джобовете празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет.

  Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове.
  Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве.
  На пътя към Европа се продават в ръцете с кукли малките моми.

  Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори.
  …Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там под тази черна пръст.

  Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си, разпънати на кръст”
  Поредното путиниско гнездо – господари на лъжата в ефира.
  Всеки, който се обяви против варварската държава Русия е русофоб?Не, той мрази варварщината.

 34. Сегaшното руско знaме е от 1992 година, което е лекинко по-късно с около 140 години от създаването нa нaшето от другият русофоб(според некои русотупофилици )Г. С. Раковски !

 35. Интересни данни за хайдушките флагове дават и народните песни. В една калоферска песен се пее:

  Излязла е бяла Рада

  на планина, на ройнина,

  та побила три байрака:

  първият зелен, втори червен,

  а пък трети бяло сукно…….

  В друга песен също е описан цвета на знамето:

  От село кат`са излезли,

  ален си байрак побили

  Или пък:

  Излязъл Дамян, Дамиийене,

  …………………………………….

  със триста отбор юнака,

  със седем върли байрака,

  и седем бели байрака

  В една родопска песен, отново се говори за трите цвята:

  Байреку каметен, байреку червен-зелен…

  И в друга песен се откриват трите байрака:

  …в Димитрово равно дворе,

  ще забием три байрака –

  първият зелен, втори червен,

  трети байрак клапуделен….

  Клапуделен, както и каметен, означава светъл, сребрист, сърмен, т.е. бял.

 36. Към господата Стамбо и отбелязващ, като профан към специалисти: достоверни ли са “уикицитатите”- “След Освобождението първата българска конституция, приета на 16 април 1879 г., в член 23 определя, че „българското народно знаме е трицвѣтно и състои отъ бѣлъ, зеленъ и червенъ цвѣтове” и “През 1699 г., след престоя си в Холандия, Петър I решава, че руските кораби също трябва да имат свой собствен флаг. Тогава той взима за основа холандския трикольор, който представлява три хоризонтално разположени ивици: оранжева, бяла и синя на цвят и създава собствен флаг. Изборът на цветовете Петър I обяснява така:

  Белият — цветът на свободата;
  Синият — цветът на Богородица, закрилница на Русия;
  Червеният — от герба на Москва и символизира държавността.
  Знамето става официално знаме на Русия на 7 май 1883 г. След Октомврийската революция флагът на страната е заменен с червено знаме с изобразени сърп и чук. На 22 август 1991 г. бяло-синьо-червеният трикольор отново става държавно знаме на Руската Федерация.” Т.е. ние официално през 1979, а те 4 години по-късно, е кой от кого е “преписал”?

 37. Хора, вие чували ли сте за фондация “Васил Левски”? Кога и кой я създаде, кой я финансира,каква дейност развива? Дайте малко информация. За една от дейностите разбрахме – професора Иван Стоянов да пише книга за Левски и да я представя в Москва.
  Иначе има и Институт или фондация “Стамболов”, някакви награди на това име раздадоха… Стамболов не беше ли русофоб? Защо така тези хора се окичиха с награди Стамболов? Сега явно са се хванали с Левски. Аз си мисля, че целта не занятието не беше Левски, а беше Плевнелиев. Но “Глупаците на ефира” глътнаха вода и се получава ефекта на “снежната топка”, защото се появят въпроси, например кой точно им плаща на тези, на кого всъщност е тази НоваТВ? Каква е точно разликата между НоваТВ и бТВ? Хайде няма да питам кои/какви са братята Халважиян. Явно е, че техните предавания имат голям бюджет. Единият бил завършил Цирковото училище в Москва. Аз само питам.
  Предполагам, че скандала с Левски ще продължи още известно време и ще лъснат още интересни връзки. За Захари Стоянов не се притеснявам, той каквото е имал да каже го е казал.
  Да се надяваме, че “Глупаците на ефира” скоро ще намерят лаптопа на Левски и нотариално заверени документи какво е казал и какво не е казал.
  Иво,отваря ти се доста работа.

 38. Интересно, този Иван Стоянов, (професор хонорис цървулис, отбелязва в изявите си, че е имал възможност да се запознае с много руски източници относно Левски, когато е бил в Русия. Като академична особа би трябвало да ги публикува поне като копие на оригинала. Щом Русия притежава в архив подобни документи, нека ги направи достояние на една неутрална българска аудитория.
  Отчайващи мерзавци са ни заобиколили, да се надяваме, че бързо ще се отървем от тях, колкото по–бързо се осъществи разпада на руската империя.
  Както много тук правилно отбелязват, сега е настъпило времето лалугерите да наизскачат от прикритията си. Такава е последната заповед от Москва, а нашата задача е да ги отмятаме в тефтера на вересиите!

 39. Господарите на лъжата в ефира НАБЕДИХА Президента и след като не могат да намерят подходяща форма да се извинят, а също така публично да признаят гафа си ще трябва да понесат съответните санкции.
  Така набедения за професор ПРЕЗЕРВАТИВ на руските имперски интереси може да разправя всякакви лакардии и дори книжки да пише, но коя е тая малоумна държава дето ще го сложи да учи другите. Тоя и другите като него трябва да се изчистят от държавните служби, а след тях да се дезинфекцира.

 40. Уважаема Sofia,

  за да не ни обвинят в тенденциозна русофобия, ето в оригинал цитат по темата. Става ясно, че руският флаг е комбинация от флаговете на изброените накрая държави. И флагът като “Москвич” 403 – от 3 прекопирани американски и немски автобомилни модели, и “Ну, погоди!” като “Том и Джери” и т.н….

  До второй половины XVII века о флагах в России ничего не известно
  Различные варианты возникновения флага можно проследить только со времён царя Алексея Михайловича, когда в 1668 году был построен первый русский военный корабль «Орёл». Летом 1667 года участвовавший в организации строительства корабля голландский купец Иоганн ван Сведен (нидерл. Jan van Sweeden) подал царю «Роспись, что ещё надобно к корабелному строению, опречь того, что ныне куплено за морем», в которой просил отпустить киндяки (ткань) на изготовление флагов, при этом уточнял, что «а цветами те все киндяки как Великий Государь укажет, только на кораблях бывает, которого государства корабль, того государства бывает знамя»[16][17] (по другим источникам, капитан корабля Давыд Бутлер[18]; согласно другим источникам[19] — О. Бутлер), руководивший постройкой корабля, обратился к Боярской думе с просьбой «…испросить у Его Царского Величества повеление: какой, как тому есть обычай у других государств, поднять на корабле флаг».По этому случаю для царя Алексея Михайловича было подготовлено «Писание о зачинании знак и знамён или прапоров», где были приведены изображения знаков библейских 12-ти колен Израилевых, а также флаги морских держав того времени — Великобритании, Дании, Швеции и Нидерландов.

 41. Пантев, Косев, този същия Ив.Стоянов, Дърева, новоизбрания(или новоназначен) председател на някакъв Общобългарски комитет “Васил Левски” – Васил (“Васко”) Василев, Пламен Митев – досието, вицето-онази черничката и възгрозновата,липсва ми само Боко(созоплоския циганин). Е десетина, “но от сърце”! Това са руските ибрици! Какво да напиша пък за структурите на този комитет по места!? Местни комунистически дебили, демагози изпуснали навремето “влака” с куфарчетата на Луканов гордо титуловани като местни комити окичени със значки с лика на апостола но мислещи за сифилистика Ленин и пияндуника Г.Димитров. Попадал ли е някой някога в такова обкръжение. Ако нама такива то това означава,че сте щастливци! Но не би! Българските студенти в СУ и ВТУ не са щастливци. И не само те! Какво да кажем за учениците редовно облъчвани от учителите си по история(председатели и членове на Общоградските комитети с името на апостола) и уредниците на музейте на Великите ни Възрожденци в Калофер, Карлово, Сопот, Русе … .
  А някой да е чувал за инициативата(под патронажа на същата онази черничката вице) “МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ”!!? Нищо по различно от онова на времето наречено ПИОНЕРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ” СЕПТЕМВРИЙЧЕ” и създадено да промива мисленето на подрастващите. Тук господин Инджев си мисля, че плащаме данъци и като такива може да очакваме намеса на службите за сигурност.

 42. Само забележете колко маски паднаха от Бъдни вечер насам!

  Вместо да се впуснат да покажат на “народа” /ах, колко я обичам тази дума!” истината за отношението на Левски към руската политика спрямо България, “господари”-те волно или неволно /по-скоро волно/ затънаха в изпражненията на петоколонната “нАучна” мисъл и станаха проводници на храчките по адрес на Захари Стоянов, умаловажавайки къртовският му труд да остави за поколенията много важна част от историята ни, която да не вони на руска пропаганда, поради което бива заклеймен в ефир от същите тези ” господари” като русофоб. Жалкият опит след това да се обясняват, колко много “народа” уважавал З. Стоянов и как, видите ли, Левски ” може би” все пак бил казал нещо в този дух, допринесе недвусмислено за падането и на тяхната маска.

  Що се отнася до актьорите, аз не бих насочил реакцията си срещу тях, нито пък срещу ококорено-кимащият на камерата “веповтев”. Това са хора на заплата, наемни работници. Цялата жлъч идва от продуцентите на предаването, които доказаха,че наведено са готови да изпълняват поръчки.

 43. Aз мисля,4е вси4ки които ни управляват и имат портрета на Левски да го махнат и да си ока4ат цървулите с които са дошли на власт Защото цървула съществува само 4рез властта ,без нея си остава само цървул

 44. Господи, до какво морално падение дстигнахме???!! Разни звани, неназововани, самозвани, световно неизвестни и никмому непотребни българофоби (рублофили, путинофили, русофили и съветофили) от укритията си (бърлогите си) за да очернят и да се подиграват с нациовалните ни светини (хора, които са посветили целият си живот за свободата и просперитета на държавата ни)! Вече повече от 140 години (дори от съратници на Левски и участници и съвременници на събитията описани от З.Стоянов)не се намери някои, който да опровергава написаното от Захари Стоянов вкл. и за личността на Апостола. Това, което е той е написал, не е плод на някаква художественна измислица, лична интерпретация или умишлена манипулация, а е плод на упорита изследователска и неуморна работа по събирането на факти и проучвания сред участици в тези събития. Да не говорим за народополезната му дейност и след Освобождението, благодарение на която днес съществува държавата България (Обединена)! А защо е бил БЪЛГАРОФИЛ (русофоб), всеки сам за себе си може да си отговори и това в никакъв случай не може да му се вменява, като отрицателно качество и че благодарение на това той преиначава фактите (лъже)! Пред лицето на тези исполини национални герои, жалките “професорчета”, “журналистчета”, “тълкуватели”, “политически манипулатори” и др.такива дребосъци, изглеждат жалки недоносчета! Хвала, на такива хора, като Президента Плаванлиев, които отстояват националните интереси и пазят заветите на националните ни светини!!!

 45. P.S.
  Пропуснал съм думата “излязоха (изкочиха)” от укритията …….
  Извинявам се!

 46. Виждам, че в днешната дискусия се налага едно объркване, породено от съвпадение на имена. Авторът на есета “Васил Левски – идеал или идол” съм аз. То е публикувано на моя сайт https://ids777.wordpress.com/
  И аз не съм професор Иван Стоянов, професор от ВТУ и председател на фондацията “Васил Левски”.

  Подобно объркване се е случвало и преди. Не мисля, че моите и на адаша ми позициите съвпадат. Напротив, есето ми в значителна степен е изградено като критика на неговия учебник “История на българското Възраждане”.

  Ако някой се интересува – веднъж се е случило с моят съименик да участваме в едно радиопредаване по програмата “Христо Ботев”. Който желае, може да го чуе тук: http://bnr.bg/hristobotev/post/100514507

 47. Опитват се да замажат гафа си “господарите на ефира”, опитващи се да угодят на ония техни господари, които очевидно са им поръчали да проведат толкова нескопосаната и злобна акция срещу българския президент и срещу Апостола на българската свобода Васил Левски, обаче това не им се удава. Думите, видите ли, били на Захарий Стоянов, а не на самия Васил Левски, точен цитат от самия Левски в този смисъл било нямало, хванали са и един поръчков историк да говори по тази тема и той, разбира се, говори каквото се очаква от него. Само че в историята като наука, имаща за предмет миналото, и то неблизкото, няма как да се борави с цитати, а се борави често със смисъл; историческата истина не е нещо, което може да се възприема толкова опростено.

  Става дума за това доколко действителната философия и стратегия на Левски за освобождаването на България отговаря на твърдението на Захарий Стоянов, а това не може да се докаже чрез буквален цитат (Левски не е писал чак толкова много, той е практик, а не теоретик, революционер, а не писател или публицист), то обаче може прекрасно да се установи от нещо още по-сигурно, а именно делата на Левски, които точно отговарят на неговите разбирания, на философията и стратегията му. Неоспорим факт е, че Левски работи за създаването на организация, която да вдигне целия народ, та ние да се освободим сами, а не да чакаме някой друг да ни поднася освобождаването, свободата на тепсия. Левски е наречен “Апостол на свободата” не защото е чакал, подобно на мнозинството от малодушния ни народец, руснаците да ни освобождават, а защото е работил да се освободим сами; ако това нещо някои поръчкови историци не го знаят и не го признават, толкова по-зле за тях самите. Защото то означава, че те се опитват да изопачат истината за делото на Левски.

  А това, че който ще ни освободи, той ще да ни и пороби, е смислово коректен извод от цялата философия и стратегия на Васил Левски за освобождаването на България със собствените сили: длъжни сме били да се освободим сами, а да не чакаме да ни освобождават. Левски е мислил точно така, той превъзходно е разбирал това, което няколко години по-късно прекрасно изразява Екзарх Антим, казал в очите на наште руски “освободители”: “Вие хубаво ни освободихте, а сега от вас кой ще ни освободи?!”.

  Тия сегашни другари, представящи се за историци, които си позволяват да твърдят, че Левски никога не е мислил в посоката, така добре представена от Захарий Стоянов, съвсем не могат да представят точни свидетелства, че Левски не е мислил в този дух или в тази посока. А Захарий Стоянов се позовава тъкмо на свидетели, на очевидци, на хора, които добре са познавали Апостола. Много е срамно за да се угажда на робската русофилска теория за “робството” и за “освободителите” да се посяга не само на паметта на Апостола на българската свобода, а и на самата историческа истина.

  Факт е, че историческата реалност точно потвърждава правотата на Левски за това, че освободителите непременно ще ни поробят, то точно така и става на практика, в живота: налага се да се води несвършила и до ден днешен борба за опазване на свободата, независимостта, суверенитета и достойнството на България от руските (и съветските) империалисти и експанзионисти. Които имат за свои слепи оръдия ония нашенски мерзавци, които и до ден днешен срещу известно заплащане в руско злато и за да угодят на руските си господари са способни да работят усърдно срещу интересите на собственото си отечество.

 48. До Иван Д. Стоянов. Извинявам се за объркването. За извинение-компесанция пускам ваш цитат охаректиризиращ смисъла, същноста на що е е русия в исторически апект, та чак до ден днешен.
  “Съветската и съвременната руска историография са положили и полагат огромни усилия за заличаване на външно присъствие във всички области на развитие на Русия. И това съвсем не се ограничава с петровски период, защото приложената от него формула на успеха не е негово изобретение. Да, той е превърнал подражателството към Европа в национален път на развитие и го е гарантирал със силно външно присъствие. Но това се е случвало в руската история и преди. Самото създаване на Русия като държава е осъществено по същия начин. Няколко местни племена са поканили чужденец, скандинавски княз Рюрик да дойде да ги оглави. Той е дошъл с армия и администрация, които са основали руската държавност. Те са донесли със себе си и названието “Русь”.

  Рюрик и неговите наследници копират и налагат в страната чужди законодателство, писменост, религия. Дори държавните символи в Русия по произход не са руски. Двуглавият орел е копиран от Византия, царската корона е донесена от Азия, руското знаме много прилича на това на любимата от Петър Холандия. Най-известният руски символ – Кремъл е построен от италианци и копира италиански крепости. Руските деца растат с хубави родни приказки без да знаят, че “Аленото цвете” навсякъде по света е “Красавица и звяра”, че любимият им Буратино е Пинокио, а “Вълшебник от изумрудения град” си е “Магьосникът от Оз”. Те влизат в училища и вузове, чиято система изцяло е копирана от немската. Те навлизат в живота, в който администрация, полиция, армия също така са организирани по копирани отвън начини. Този списък с външни влияния може да се продължава безкрайно. Безкрайно или до разбирането, че руската цивилизация е подражателска цивилизация.”

 49. Кръгли идиоти като въпросния иван стоянов стоят зад ред учреждения лишени от национална съвест. Намерило се миниатюрно нерезче като стоянов да слага епитети пред исторически колоси. На всичкото отдолу носи същото фамилно име. Гнусни рублофили, за парите на батюшката си на всичко българско и родно се изхождат.

 50. Извинявам се за израза пред автора на блога и пред всички във форума, ама най им върви на тези новото заглавие: Лайнарите на ефира. Още веднъж се извинявам, но то бива подигравки, само че когато губиш собствено и национално достойнство, какви претенции можеш да имаш. Цял живот да учиш чужди реплики за ролите си и изведнъж да станеш съдник с елементарно ниво на познания, това е малко в повече. Цялата случка ме кара да се замисля какви са водещите на предаванията по българските телевизии. Забелязвате ли, че повечето предавания се водят от почти неграмотни кокони и шутове с артистична подготовка, но без гражданска позиция, които от малки мечтаят единствено да гледат себе си пред огледалото и пред камерата. Тези марионетки лесно се манипулират, а същевременно увисват интелектуално при всеки компетентен гост. Те остават без реакция обаче и когато пред тях се говорят глупости или откровени лъжи. На утвърдените имена им бяха необходими почти 10-15 години да се ошлайфат да седят пред камерите и поне да не сричат текстовете си. Но пак си останаха слабо информирани, напълно лишени от собствено мнение по въпроси, стоящи встрани от клюките и жълтините. И тези полуидиоти сега плюят на величията в българската история! Заради такива малоумници съм спрял да гледам българска телевезия! Те просто не заслужават моето време!

 51. Днес реших, че е много подходящо да закупя за подарък книжицата на З.Стоянов за Левски. Има я, слава богу, виртуално, но се полага и да я има като по-луксозно издание. Познайте – никаква я няма! Ако някой има информация да ми каже къде да я намеря. Голям пропуск на господата издатели – има книги за Левски, но тази, която е най-истинската я няма!
  Търся информация за З.Стоянов. забутан незаслужено в литературата и историята ни(както се прави с един русофоб). Откривам(признавам си- знаех, че е починал млад, но не знаех как) в Уикипедия – отровен по време на посещение в Париж като действащ председател на 5-то Народно събрание само на 39 години. Още тогава е имало съмнения за умишленост т.к. е бил здрав и кален човек. Сега май още повече… Какво да го правиш – българофил и русофоб!

 52. Обичам да пиша на български.
  Tri couleur е трецвет. Кратко и ясно.
  Няма осем да кажем букви.
  Хеле пък да оставим английския.
  Пише се Ливърпул, но се чете Манчестър.

 53. Деканът е оглавил Фондация „Васил Левски” и от тази си позиция издава собствени книги. При това в Русия?!

  Преди нещата са били други…
  Имало е народен комитет „Васил Левски“, който възлага на Димитър Т. Страшимиров написването на биографията на Васил Левски. През 1929 г. комитетът издава „Д. Т. Страшимиров, Васил Левски т. I, извори“, която съдържа всички писма на Апостола, заедно с редица други документа и спомени. След това комитетът възлага дейността на Иван Унджиев (помощник на Д. Т. Страшимиров), който през 1947 г. издава „Васил Левски“, в предговора на която може да прочетем „С настоящата обстойна и документирана биография на Апостола на българската свобода Народният комитет „Васил Левски“ смята, че е постигнал една от своите най-големи задачи. Възникнал в името на идеята да съхрани всичко, което е свързано с личността и делото на великия Апостол, Народният комитет още в самото си създаване схвана, че крайната цел на неговите усилия трябва да бъде една пълна, критична и документирана биография на Апостола.“ Книгата има трудна съдба, като през 2007 г. АИ „М. Дринов“ издава стереотипно издание. Никой от няма да се изненада от факта, че в книгата навсякъде се говори за лична и народна свобода, а Апостолът иска да бъдем равни с другите Европейски народи. Но ето и някои интересни пасажи.

  (394-та стр.) Същата независимост и свобода на действие Левски проявява и по отношение на Русия. На Филип Тотьо, който се намира в Одеса и иска „подписи от всичко Българско“, Апостолът пише: „Вiй ни предлагате и искате го по-скоро, та чрѣз Н. М. Тошкова, да помолите Негово високо императорско виличество за помощь, на което сте увѣрени че безъ друго ще ни помогне? Дай Боже да помогни и да подпиши баръ за нашата република, ако тѣхнитѣ републиканци гони и наказва до смьртъ въ окната (к. н.). Брате! тукъ за тоя ми предметъ да ни падате въ съмнѣмiе че азъ противостоя на мнението ви? Не! нъ нѣма и да ви отговарямъ, до като са незабѣлежатъ именно коиса и от-деса, тамкашнитѣ ни родолюбци които даватъ гласъ за тоя най-деликатъ и важенъ предметъ, които е като центъръ на всичкитѣ други наръдби; щото като са предложи, води всичкитѣ и други слѣдъ себѣ, и въ рѫцетѣ сми на преглѣдачатъ“. Апостолът се опасява да не би като се приеме безрезервно чуждата помощ, народът да изгуби своята независимост, понеже в такъв случай ще бъде „въ рѫцетѣ“ на силата, на която ще е задължен за свободата си. И като му припомня, че сам има опит от работа с руски агенти през 1869 год., заключава: „Цѣли сме изгорѣли отъ парине и пакъ не знаемъ да духаме?? Брате! нiй не отказваме помощьта и отъ гяволътъ но имаме си предначертание.

  (371-ва стр.; § 2 на Наказателенъ законъ на Нареда) Ако някой от влiятелните Българи, или войвода, подкупенъ отъ чуждо Правителство, или отъ друго чясно лице, поиска да ни пречи на работите, подъ какъвто начинъ и да било, такъвъ ще са счита за непрiятель, и ще са наказва съ смьрть.

  (293-та стр.) Макар и да бе погълнат всецяло от мисълта за освобождението на своя народ, Левски не подцени нито за момент голямата роля на науката и образованието, най-свидните блянове на юношеските му години. И когато по-късно той се обръща с упрек към образованите дейци всред емиграцията, между които, според него, той „е най-простия“, у него не говори неудовлетвореното самолюбие, а съзнанието, че от образования се изисква по¬вече характер и по-голяма преданост към делото. С това разбиране за интелигента ще трябва да си обясним и думите му, които намираме в едно от неговите последни писма: „Защото въ много работи нашите учени ми са не аресватъ“ (взето от Д. Т. Страшимиров, Васил Левски т. I, извори. София, 1929, стр. 196.)

 54. НАРОДЕ!!!Както е казал ВЕЛИКИЯ.Не им се сърдете на комитите,едва ли го правят те.Тьпанарите режисьори.сценаристи и псевдо програмисти се правят на велики,е колкото и другите ВЕЛИЧКОВСКИ,,По скоро бих попитал КОГА ще бъде оформена ТАКСАТА СМЕТ СПОРЕД БРОЯ ЖИВУЩИ ,А не СТОЙНОСТТА НА ЖИЛИЩЕТО.Г-н Инджев,това е национален проблем,както и ПЕНСИИТЕ разбира се.Путини,РУсофилийте да си го ,,,.that’s all.

 55. Нещата са от ясни по-ясни за човек, който може да мисли и цени чистотата на разума.
  Един комунистически “професор”, храненик на Партията (дъщерна фирма на кпсс) се храни като паразит от живота и историята на България и нейните Апостоли, произвеждайки отровна смрад, която е облякъл под формата на книги, предназначени за нас Българите, за да бъдем отровени и обезсърчени в намирането на чистия идеал, завещан ни от нашите прадеди, дали живота си в борбата за Чиста и Свята Република!!!
  А чистия разум казва, Левски не може и няма как да обича руския цар и руските боляри превърнали народа си в роби!!!
  Левски много добре е знаел бляновете на русия и гърция за контрол на изхода от черно море и му е било ясно, че руския цар не е чак толкова влюбен в простия български селянин, колкото във величието и силата на империята си. Самия факт, че руснаците ни внушават, че трябва да ги обичаме, показва техните користни цели. Левски е бил съвсем наясно, че ако руския цар ни освободи, той ще ни даде само това което има и което е дал на собствения си народ и нищо повече!!! Тоест българския селянин щеше да бъде приравнен на руския мужик и експлоатиран по същия начин.

  ЕТО ЗАТОВА ЛЕВСКИ Е ТОЛКОВА ВЕЛИК! И КОЛКО ВЕЛИК САМО Е ЧЕ И ДОСЕГА НЕ МОЖЕМ ДА ГО РАЗБЕРЕМ А РУСКИТЕ МЕКЕРЕТА ХАПЯТ УСТНИ И ВИКАТ ГРЕШЕН Е!!!!!!!!!!!!!

  Защото той не е мечтал да стане част от богатите русофили (новите български боляри, които коленопреклонно лижат задника на руския цар но превръщат братята си в роби) а е мечтал за истинска свобода за Българския народ!!!
  Затова и руската империя трябваше да го осъди на смърт, затова и има отровни “професори” да ни внушават, колко много грешки е допускал Апостола, че Захари Стоянов бил “митолог” и т.н. гадости от които може да си изповръщаш стомаха.

  ЗАТОВА И Е ИЗВЪН ВСЯКО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ЛЕСКИ Е КАЗАЛ, КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ. Това е толкова велика фраза, че само Апостола може да я каже. Както е казал и много други подобни, като например

  Писмо от Васил Левски до Панайот Хитов, 10.05.1871

  Пѝшете, че ми се радвате на работата ми, като ме съветвате да се варда да не би [да] направим някаква погрешка, защото времената ни носят сега погрешки. Как си ми разбрал работите, че ми се радваш тъй сляпо? И как разбираш времето във Влашко, Сърбия или Българско, задето [казваш, че] времето ни носило сега погрешки? АКО Е ЗА БЪЛГАРСКО, ТО ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО; ТО НАС ОБРЪЩА И НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ. А КОЛКОТО ЗА ИЗВЪН БЪЛГАРСКО, ДНЕС НЕ ДАВАМ УХОТО СИ НА НИКАКВИ ТЕХНИ ОБЕЩАНИЯ.

  Пък да ни уплашат, не им вадим очите. Щем дадем ухо, ще им направим едно метане [поклон], ще им заплачем още веднъж и ще свършим за всякога. И ако подпишат, ще подпишем и ние, но чак тогава, когато видим, че можем да устоим срещу злото им, което би[ха] ни направили. Да не отиваме още кой знае колко назад? Войводо и брате Панайоте, не сме ли се лъгали и колко пъти от тия хора, на които се надяват още някои и други от нашите българи? Не сме ли били чак досега тяхна машина да си правят работи, каквото и още някой и други има да им мекеруват? За жалост изгониха ни; ТЕ ПАК ПОСЯХА МЕЖДУ НАС ВСЯКАКВИ ИНТРИГИ И ПАК СЕ НЕ СЪВЗЕМАМЕ. Затова ни и думат хората отвън, че не сме били достойни още за таква свобода. Тая тяхна голяма дума за нас [нека] ни е урок, че трябва по-напред да си наредим работите отвътре, че после да им се молим за по-голямото. И така е.

  Сега какво да ти пиша, като в писмото си ми пишеш [за] твои някои планове, че не си можал да ги докараш по твое знаяние. Ходил си в Сърбия и дохождал си, и пак искаш да отидеш и да се върнеш в Румъния, па да гледаш оттам да преминеш сам в Стара планина. Защо ще отидеш в Сърбия и защо искаш да дойдеш сам в Стара планина? От тия твои планове, ходене и дохождане се разбира, че не ни вярваш и затова не ни ги разясняваш. Следователно криеш от нас, тогава и ние от теб. А ако се не криеш от нас, тогава с просто сърце да заповядаш при нас и ще видиш де и как ще се изпълнят твоите и нашите планове.

  Ако искаш да вървиш по нашето мнение и сърце в Българско, ти сляз в Турну Магуреле при Данаил Хр. Попов. Там ще намериш работите ни в Българско как вървят засега и де сочат. Там ще ти прочетат всичките писма, че ако ти се хареса, върви с нас, ако ли не, то разкажете Вие пък как по-добре мислите, че да разгледаме и ние Вашите мисли, та ако одобрим – нека вървим наедно. Инак ти сам да избираш планове, та да ни предствиш на народното вишегласие, тук, в Българско, доде вече от ден на ден взема корен Временното правителство, [като] не искате да чуйте неговия глас, тогава то ще стои против Вас. Срещу това трябва умно да размислите… ТИ КАТО ЧИСТ БЪЛГАРИН И УМЕН ВОЙВОДА, ГЛЕДАЙ, ТИ ЛИ ТРЯБВА ДА ВЪРВИШ ПО НАРОДНОТО ВИШЕГЛАСИЕ, КАКТО Е ИЗБРАЛО, ИЛИ МИЛИОНИ ХОРА – СЛЕД ЕДНА ГЛАВА.

  ДАЙ БОЖЕ СЪГЛАСИЕ И ЛЮБОВ ПЪРВО МЕЖДУ НАРОДНИТЕ НИ ГЛАВАТАРИ; ПЪК ИМЕ БЪЛГАРСКО НЕКА Е ВОЙВОДА. Докрай нека бъда твой брат и байрактар, ако си и ти с нас до смърт.

  ОТ ПИСМАТА НИ ПРИ Г-Н ДАНАИЛА ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВА ИСКАМЕ ДА БЪДЕ НАШАТА СВОБОДА. Та и Вие с второто си писмо дано потвърдите и да чуем из Вашите уста, че речете: ЧИСТА И СВЯТА СВОБОДА БОЛГАРИНУ И ВСЕКИМУ СВОЕТО. Ако така държите с нас, да живеете и Вие!

  ПРОКЛЕТ ДА СИ В БЪЛГАРСКОТО ИМЕ, АКО ТИ САМО ИЗВЛЕЧЕШ СЪЩО [ВСИЧКО] ОТ ПИСМАТА НИ и кажеш другиму, докато не ти се позволи от привременното ни правителство в Българско. Нищо, ако ти не щеш да вървиш с нази, пък замълчиш във всичко, [което] си чул и видял от нази. Ако ти намериш за добро, че трябва да знае еди-кой си, то по-напред трябва да явите, че както намери вишегласието за добро – така да бъде.

  Дано до смърт да бъдем братя и в един глас.

  В.Лъвскiй

 56. До СИЯ –

  Едва днес ми оправиха интернета, затова не съм актуален и моля да бъда извинен.

  Ето официалния сайт на въпросната фондация:

  http://vasil-levski.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B0/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82/

  От който е видно, че по рождение тя се води от видни и не толкова рубладжии, милиционери и девианти. Сред тях личи името на др. Васил Василев, набеден топ журналист, набеден топ бизнесмен, любител на момченца (ненабеден, ами реален).

  Тук е и видния кагебист и агент на влияние, историкът “професор” пламен митев.

  Сред учредителите й са Националния съвет на Отечествения фронт,ОС „Мати Болгария”, Федерация на българите в чужбина, Свещеническият съюз и други четастазни образувания. От учредяването до сега председатели на Фондация „Васил Левски” са
  били: Иван Миронов, проф. Дойно Дойнов, Ванча Дойчева, д-р Стоян Джавезов. От 24 септември 2013 г. за председател на фондацията е избран проф. Иван Стоянов.

  Дето е думата, No comment.

  На г-н Инджев респект!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.