На(д)градиха Плевневиев като европейски държавник , заслужаващ международното и българското уважение

IMG_1157

 

Президентът Плевнелиев беше награден вчера като „Личност на годината” в Киев, където потвърди официалната позиция на България в подкрепа на териториалната цялост на Украйна, нарушена от руската агресия и призова за освобождаването на Надежда Савченко, отвлечена от родината си и осъдена на 22 години затвор на фарсов процес в Русия.

Наградата “Личност на годината” на Украйна се присъжда от Висш академичен съвет на лидери с призната от европейската и международната общност професионална и обществена дейност, както и за принос в различни сфери на обществено-политическия и икономическия живот.

Нейни носители са папа Йоан Павел II, президентът на Литва Далия Грибаускайте, президентът на Полша Александър Квашневски,  бившият президент на Латвия Валдас Адамкус, Върховният представител за Общата външна политика и политиката за сигурност на Европейския съюз Хавиер Солана.

IMG_1161

 

Престижното отличие обаче не предизвиква патриотарския възторг на медии и политици, които иначе пледират, че успехът на всеки българин трябва да бъде аплодиран ( особено, ако е руска кандидатура за висок пост, каквато е Ирина Бокова). Съответно награждаването получи приглушен отзвук в България. По такъв начин за пореден път се вижда до каква степен Петата колона командва медийния парад у нас, обслужвайки интересите на бившата ни колониална владетелка.

IMG_1170

 

Същевременно острието на проправителствената виртуална булевардна пропаганда „агенция” ПИК обяви позицията на Плевнелиев срещу руската окупация на Крим за „ жесток скандал”.

 

„Президентът Плевнелиев вкара България в жесток скандал с Русия! В хода на срещата с украинския си колега Петро Порошенко той заяви, че смята Крим за част от Украйна, предаде Лайф нюз.

„Припомняме, че Крим е част от Руската федерация от 2014 година, когато се присъедини към нея след референдум. Киев обаче не признава народния вот, както и Европейския съюз. За това бяха продължени и антируските санкции”.

 

Този пасквил, в който се прокламира правото на Русия да окупира чужди територии, бледнее обаче пред личния коментар на собственика на „агенцията”, който обявява президента за „кретен” , който бил обявил война на Русия.

 

Жълтият виртуален официоз не е сам в тази истерия. Докато прононсирани русофилски сайтове ( например КРОСС ) не си позволяват квалификации и съобщават за събитието в Киев с равен тон, то по ПИК се равнява телевизионният официоз Канал 3. Според официоза ( който се дави от фалцетен възторг от Бойко Борисов)  Плевнелиев „рапортувал” на украинския президент Порошенко и плюел по Русия.

 

Междувременно кадровикът на ГЕРБ Цветан Цветанов, който в интервю за споменатата „агенция” беше обявил наскоро, че партията ще издигне нова кандидатпрезидентска двойка, даде заден заход вчера с нова индикация. ГЕРБ не е оттегляла подкрепа си за Плевнелиев, заявява този път той в интервю, в което „редактира” предишните си думи за ПИК, зачерквайки думата „нова” по отношение на намерението ГЕРБ да издигне своя двойка кандидати за изборите за президент тази година. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/26/2730911_gerb_ne_otteglia_podkrepata_si_za_plevneliev_zaiavi/

 

Доста сдържаното отразяване на посещението на Плевнелвиев в Украйна в българските медии, контролирани в мнозинството си от управляващите, както и невъздържаната ярост на нападките срещу президента в проправителствената ПИК и в Канал 3, не говори за топли отношения между президентската институция и Борисов.

http://kanal3.bg/news/comments/28285-Plevneliev-raportuva-na-Poroshenko%252C-che-ne-priznava-Krim-za-ruski

 

Тъкмо интригата относно номинацията на ГЕРБ за президент е и причината за вулгарното вербално нападение в авторския коментар срещу „кретена” Плевнелиев днес в споменатата ”агенция”. Тя ни осведомява с ужас, че Плевнелиев има силна международна подкрепа за втори мандат ( според съветничка на Плевнелиев, която авторът чул с ушите си да казва това), но пък нямал подкрепа на самия автор, семейството и познатите му.

 

Само че самозваните говорители на българския интерес не могат да зачеркнат с крясъците и обидите си факта, че зад позицията България да върви напред в крак с най-развитите икономики и най-привлекателните за милиони мигранти страни (сред които и близо 2 милиона българи) отдавна е застанало смълчаното мнозинство разединени българи. Каруцарските подвиквания към дядо Иван да ни помогне да си затъваме в блатото и да ни спаси от прогреса ( защото е със западен адрес) ги обединява.

 

Колкото повече идентифицират Плевнелиев като мишена на отчаяното си проруско мракобесие, толкова повече увеличават шансовете смълчаното българско мнозинство да пусне гласа си за него- с или без подкрепата на лицемерните началници в ГЕРБ, които уж го подкрепят, но насъскват медийните си хрътки да го ръфат по петите му.

 

Р.S. Съзнателно не посочвам линк към авторската изява на собственика на ПИК по отношение на Плевнелиев, нито искам да го споменавам поименно. Желаещите могат да изпишат в търсачката „кретен” и ще разберат кой е авторът и какво е избълвал,  с което ще генерират допълнителен трафик към сайта му и към самочувствието му на шампион по привличане на клюкарски интерес във виртуалното пространство на България.

Ето една илюстрация в помощ на лутащите се в избор на позиция между оядените защитници на Русия от Украйна и от някои българи, които си позволяват солидарност с Украйна:

Руското управление на Украйна и гладомора, наложен на непокорните украинци ( и на десетки хиляди преселници от България, третирани като руски врагове).

 

 

 

 

43 мнения за “На(д)градиха Плевневиев като европейски държавник , заслужаващ международното и българското уважение”

 1. Когато някоя “калинка” бъде назначена в Брюксел-където не й е мястото-управляващите и поддържащите ги медии викат: “Ура!”. Същата история като се реже лентичка на магистрала, която се разпада след месец, ако не и по-рано. Но когато българин получи истинско и очевидно заслужено признание, неее няма фанфари…. В що за измислена държава всъщност живеем????

 2. На кеф съм за пародии:

  БЕЗ ШОК!!!БЕЗ БОМБА!! БЕЗ ВЗРИВ!!!НЕ САМО В пыК!!!ОЧАКВАНО!ОБЕЗАТЕЛНО!НЕПРЕМЕННО!ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!НА ЧАСА!!! Рубладжийската помиярница пыК и тулумът с лайна нидадьалька нидадьалькав лаят срещу единствения български държавник, който напомня на българските граждани, че сме европейска страна, а не руски губернски уезд!

 3. Всички русофилстващи в България вият от болка, че нашия президент го удостоиха с тази престижна награда. И не ви ли изненадва, че никъде не се пише за това?
  Даже и във Фактор ми пишат някакви работи за Глодомора, а за Плевнелиев и наградата му нито думичка!
  С уважение: Димитър Славков
  За контатк: https://mitetoslavkov.wordpress.com/

 4. Плавнелиев е достоен човек !!! Аз , обаче , съм много загрижен от предстоящите президентски избори не само в България, но и в САЩ !!! Очертава се надпревара между откровен комунист и откровен популист !!!И Сандърс, и Тръмп са безкрайни популисти , които биха навредили и на САЩ, и на Европа, и на света като цяло !!!

 5. Гордея се с Плевнелиев! Той е достойният български президент, който поне малко отмива срама и петното залепени върху имиджа на милата ни Родина от проруския ГЕРБ, който уж беше основан с пари на фондация Конрад Аденауер, а залита много евразийски на изток по ипонска, кагебарска, десарска, татовоживковска, валентинозлатевска, гоцесирищникова и прочия линия на всякаква проруска измет!
  На банкянското слънце не му стиска и гък да каже срещу руските си господари, че като свърши мандата, лошо му се пише от московските му “началници”! Всички виждаме как един независим, уравновесен, културен, образован и проевропейски ориентиран президент, какъвто е Плевнелиев, може да си позволи да казва “не” на руските орки!

 6. Много им се иска на кретените всички да са като тях,но за тяхно огромно съжаление има и истински българи, които
  могат да преценят обективно,че президента Плевнелиев е достоен българин и патриот.Освен това е умен и има
  проевропейска позиция и това направо ги вбесява.

 7. добре ! Благодаря на Президент Плевналиев , че УСПЯ да се еманципира от “европейско развитите граждани & co” . Това ми показва ,че мога да му гласувам за втори път доверие / ако го поиска/ със или без офлянкванията на г-н Ц & co. Аз и моето семейство и моите познати и моите… – имаме предложение : да вземе българската прокуратура да върне онзи бандит от околовръстното шосе на украинското правосъдие , за да си получи заслуженото ,за избиване на цивилни в чужда държава. Та да може после разни Пиг-сайтчета да квичкат … ще ми е КЕФ голям !!!

 8. Поздравление за Г-н ПРЕЗИДЕНТА!
  За всички които в бесилната си злоба отново, за н-ти бълват змии и гущери, ДГД от една долна, мръсна гад.
  Времето ви изтича, кретени!
  лилипут.ин свърши парите. А без пари, както има една тарикатска приказка и мама на даде не дава.

 9. Имаме много достоен президент в лицето на Плевнелиев,който винаги взима ясна позиция,отговаряща на нашите нормални въжделения.Отново бих гласувала за г-н Плевнелиев,ако реши да се кандидатира за втори мандат.
  А за “слугинажните медии” -срам,ако имат такова чувство,но не вярвам да го притежават.
  За Украина – тази страна трябва да бъде единна,като Русия върне Крим,да напусне изцяло и т.н. “независими” области,както и да освободи Н.Савченко.

 10. Инджев теб охотно те пускат в Москва за разлика от Илиан Василев.
  А разумно похваления от теб президент и неговия вицепрезидент подкрепят основателно кандидатурата на Бокова. Може би е време да отидеш на преглед…Винаги има надежда

 11. Eмоционално съм изриганал заради родните идиоти-петоколонци, та се налагат корекции.
  след … н-ти път.
  тате след … и мама на
  Извинявам се!

 12. За разлика от Илиян Василев, Инджев е добре приет в Русия – при господарите си. Дезинформатортът Инжев не спира да работи, за да компрометира България в полза на Москва, която няма интерес нито поляк да е папа, нито друг от Източна Европа да е генерален секретар на ООН.

 13. Към Nevena
  nevi_malinov@abv.bg:

  Доста глупости съм чел за себе си, но с тази блесна особено много и я публикувам, за да й се порадват всички. А и да ти пращат благодарности лично за хубавия виц!

 14. Към Русофоб Димитров
  rusi@abv.bg:

  Даа, явно наистина кампанията в полза на Бокова минава в отчаяна фаза, след като ми спретват тава кампания със серийни тъпизми.

  За сведение на читателите- има и други в този дух, но не смятам да задръствам форума с такива отпадъци ( като този също Павлин
  zlatanovpavlin@gmail.com или като този агент
  007@abv.bg)
  . Тези ги показвам само за илюстрация на безсилието им.Маршируват под строй- изригнаха заедно в рамките на минути- те нали винаги си маршируват под строй, явно не могат иначе.

 15. Една дребна забележка: Далия Грибаускайте е президент на Литва, а не на Латвия. Валдас Адамкус също е президент на Литва, но бивш – сигурно оттук идва объркването.

 16. Удоволствие е,в блога на г-н Инджев,да чета коментарите на Стамбо,Г.Николов и др.съмишленици!Много точно казани/написани/.С уважение!

 17. На вниманието на СИМПАТИЗАНТ/КА ДСБ:
  По повод търсения от Вас източник на информация, относно изготвяния в Украйна списък на държавни изменници допълвам, че новината беше част от коментара по повод награждаването на Президента Плевнелиев. Не съм сигурен, но струва ми се, че съобщението идва от кабинета на Президента Порошенко.

 18. Много от нас казват, ще му гласуваме доверие и ще го избера пак, ако поиска отново да стане президент.
  Аз бих поискал да го задължа, да поиска да стане отново президент.
  Това е единствената ми надежда в страната на масово изсмуканите мозъци, отново да започне там да се влива живителна течност.
  Не, това тук не е мазохизъм макар, че може да е болест.
  Да целиш и да искаш сънародниците ти да живеят скотски всред бандити и мошеници, простаци и мързеливи некадърници, когато имаш пред очите си пример за постигнат всеобщ просперитет, и всичко това го правиш най–съзнателно и преднамерено за да не се случи. Това е равносилно на едно планирано убийство. А в случаят с България подложена 70 години на престъпен гнет с цел хората да бъдат съзнателно държани така, може вече да се говори за едно такова умишлено и извършено тежко престъпление.
  Ето защо президента ни би трябвало морално да се самозадължи да ни помогне. Още–повече, че много–добре вижда и осъзнава обстановката в която се намира просветената и трудолюбивата част на народа му.
  Точно поради това постоянно надига глас срещу окупаторите и техните слуги.

 19. ЧЕСТИТА ДА ВИ Е ЗАСЛУЖЕНАТА НАГРАДА, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!
  ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!

 20. Възмутен съм,бесен съм от писанията на Недялков срещу Президента на Републиката.То бива злоба,то бива злъч,но това прилича на журналистическо мракобесие в болшевишки стил.За този разпасал се уличен драскач няма ли СЕМ,няма ли прокуратура да се самосезира за обида на Национална институция,каквато е Президента,заедно с Знамето и Герба?Имам чувството,че след като шоумена Трифонов го погна,този Недодялков чисто е изперкал!И накрая,къде отеца Недялков,хуманиста,ителектуалеца и червен бард да каже”сине спри се малко, та ние сме европейци,а не варвари в ХХ1 век!?

 21. Мдааа,уж “Русофоб” Димитров и кака му Nevena не се обръщат към автора на блога,а по-скоро правят индиректно внушение към редовната и благонастроената част от аудиторията на блога,че видите ли,вашия пастир е един вид скрита кагебистка лимонка.
  Подлите и мръснишките,двоини и тройни ходове са патент единствено и само на болшевиките,които не само че не са забравили нищо старо и не са научили нищо ново,но и продължават да се усъвършенстват в подлостите и мерзостите си.
  Като световен пример може да се посочи днешният им идол руския цар,който в 21-ви век се опитва да прилага политики,тактики и кондики от края на 19-ти и началото на 20-ти век,но с помощта на съвременните технологии,които са измислени точно от тези,които се стреми да унищожи.
  А това разбира се,просто няма как да стане,но хората ще го потраят малко,ще му видят номерата и после,както се казва в един уестърн-Прощай Григорий! или казано по нашенски-Сбогом Гринго!

 22. Снимките от Гладомора и снимките от линка долу могат идеално да бъдат комбинирани в обща емблема на Русия- по М.Ю.Лермонтов “страна рабов, страна господ”…

  https://www.24chasa.bg/Article/5392885

 23. руснаците са варвари и исконни врагове на човешката цивилизация.

 24. До Русофоб Димитров

  Червен цървул, ти от кое село си? Ако Червената армия не беше сложила баба ти на власт, още щеше да си стоиш в селото. Като чета, и патките нямаше да ти дават да пасеш. Толкова си тъп. Щеше да ги загубиш половината.

  Само Пхенян за теб, заминавай за там. Там твоята лява идея е победила.

 25. off topic/ Boyko’s tropic

  Б. Борисов:
  „Светът в момента е в изключителен стрес. Разбира се, на нас ни предстои курортен сезон. В момента ние имаме близо два пъти увеличение на броя на заявените руски туристи. В момента те също са рискова група. Ние с МВР подготвяме планове, така както израелските туристи да пазим и руските туристи“

  http://www.kmeta.bg/bulgaria/shte-pazim-ruskite-turisti-kato-izraelci-obqvi-borisov-68635.html

 26. Г-н Инджев,не е по темата,но попаднах на този адрес:https://www.bnoshipka.org/index.php?special=publikacii&cat=3&id=63&fb_action_ids=1679507332323861&fb_action_types=og.comments
  Изглежда прехранващите се с русофилия,преминаха всички граници и открито заплашват устоите на държавата.Много бих искал да коментирате?

 27. Към Маргарита Николова:

  По повод на основателната Ви забележка, за която благодаря, се подсещам да кажа отново , че ние комплексарски се обиждаме ако ни сбъркат с друг ( съседен) народ като етнос, език и т.н.
  Питам обаче, колцина от нас биха направили разлика между литовци и латвийци, а в езиково отношение- между скандинавците ( дали бихме се ориентирали по говора кой е датчанин и кой швед, ако не сме “тесни специалисти”)?

 28. Приятели, трябва да приключвам.
  Дойде ми гостенин от Лвов.
  Утре повече.

 29. Уважаеми г-н Инджев,
  Криво да седим, право да съдим. Изреченията “Киев обаче не признава народния вот, както и Европейския съюз. За това бяха продължени и антируските санкции” са брилянтни. Трябва да влязат в учебниците по журналистика в главата “Шедьоври на демагогията”. Като изключим изпуснатите кавички на “народния вот”, всичко си е чиста истина, а оставя впечатление, че САЩ и Бразилия го признават…. Също така съсвем се доближават до абсолютната истина… само да се добави в края “… и цялата международна общност”. Съгласете се, че така е много по-поетично (наследствеността си е казала думата) от сухото “Никой освен Москва не признава народния вот”.
  Въпреки, че е писано сега, това нещо може да влезе и в учебниците по история на журналистиката в главата “Тоталитарна журналистика. Методи, способи, подходи”. Не Ви ли напомня за онзи виц, в който съветският спортист е втори, а американският – предпоследен?

 30. Аз пък съм безкрайно впечатлен от Първанов, който макар и да беше хванал трипер от ученичка, подхвърлена му от наглите американски служби за да го дискредитират като президент и руска слуга, все пак успя да си запази имиджа на прекрасен комунист и верен почитател на руският колониален ред в България!

 31. Много уместно сравнение между реакцията към отличието на президента Плевнелиев и тази за великото постижение на другарката Бокова. Шамар да е, щом е от Русия, не може да не е за добро. А описанието на сагата около Крим в нашите медии е толкова тенденциозно, че няма накъде повече. От този народен вот без кавички лошо ми става. Какво по-голямо доказателство, че комунизмът изобщо не си е отивал? Ако някой се е съмнявал, искам да кажа.

 32. Към РУСОФОБ ДИМИТРОВ и NEVENA:
  Лакей rusi димитров за теб няма надежда, на виж nevi, за теб може би има надежда и послушай съвета на състадника си russi и отиди на преглед. Знае ли човек, може и да ти помогнат, и да излезеш от стадото на азиатските орки.

 33. Явно е че Любовта към руския цар пречи на мнозина да обичат собствения си Президент, за който е гласувал собствения им Народ!!!
  Простотията им е напоена със много Пияни рубли и не е случайно че се държат като Селски пияници!!
  Защо ни е Президент наистина след като си имаме руски цар?? Пък бил той и лилиПутин. Я пийте пет, шест водки и не му мислете много. Не ви трябва да отрезнявате глупаци!!

 34. Относно милионерчето Недялко Педялков – Н.П. /нац пред/
  /В едно интервю Н.П. обяви, че милиона му бил придобит от писане/
  “Мълчанието то се знай е злато,
  но и брътвежът злато е когато,
  чрез него се продава – Президент или държава…”

 35. Честито ,Г-н Президент Плевнелиев!
  Гордея се с Вас.
  В момента Вие сте най достойният действуващ български политик.Последователен,без шикалкавене за лична изгода,Плевнелиев води политика само в интерес на България.
  Призовавам,тъй като предстои номиниране на кандидатите за президент ние все по често да правим коментар по тази тема и подкрепяме Плевнелиев.
  Така ще избием по лесно мераците на Б.Б и Цв.Цв.за техни хора.
  Ще дадем знак и на десни лидери,че една от обединителните каузи е тази за президент.
  Дадем ли му нашата сила през вторият му мандат ние ще искаме много от него.Смяна на имена на градове и местности,отхвърляне на руското робство или владичество,издигане авторитета на България като достоен член на ЕС и НАТО.
  А тези като Димитров ,Невена,русофсоб,Пик – жалки сте.Личи патента на ДС от -50 г.на миналия век,некадърна манипулация и дезинформация.Този филм не че не само сме го гледали ,но и сме играли в него.Като първокласни актьори се правехме ,че ви вярваме.Но вече не сме актьори,а личности.
  Препоръчвам ви с тези възгледи путьовка до Сибир.
  В България няма място за вас.

 36. Мисля, че беше в началото на миналата година геройкото и Румяна Бъчварова са присъствали на върл болшевишки рецитал на недОЯлко Йорданов.
  Браво на Плевнелиев, който поне мъничко измива трагичния имидж на България. Според мен с тази награда той става трудно заменим фактор в българската политика с ясната си прозападна позиция. Вероятно това се съзнава и в част от герб, затова цв. цв. шикалкави напоследък с номинацията им. Така, че според мен има макар и мъничка светлина в тунела.

 37. Радвам се за Президента. Но за какви заслуги по-точно личност на годината?

 38. Сега е момента ГЕРБ и РБ да номинират доблестния българин Плевнелиев за кандидат президент. Ако не го направят – не издържат теста за това , че са проевропейски и демократични партии.

 39. Руските лобисти няма как да не завият при едно подобно събитие. И не мога да разбера за какъв жесток скандал се говори след като официалното становищте на България препокрива това на ЕС – “ЗА” цялоста на Украйна и “НЕ” на руското нашествие в нейната територия. За какъв скандал говорим тук не мога да разбера? Значи депутати от левицата могат да ходят при Ассад и Путин, депутатит от ДПС/ДОСТА могат да ходат при Ердоган, а в същото време едно подобно събитие е “лоши”? Това е доказателство колко прост е българският народ. Факт е, че комунистическият апарат и до ден днешен вършее и вилнее по нашите ширини и има не малко хора, които му пригласят, а в същото време виждаме огромни количества меко казано плоски лъжи, които се пускат в общественото пространство от почитателите на СССР.

 40. Достойна награда за един достоен българин и европеец, и засега единственият ми политик, от когото не се срамувам.

  Прочее, за пиковите простотии – днес Общото събрание на ООН обяви референдума за независим Крим за незаконен. Подкрепили са го 100 държави, само 11 са против (сред тях Судан, Зимбабве, Венецуела и Никарагуа), 58 са се въздържали, сред тях са създателките на БРИКС. Още – тук:
  http://www.faktor.bg/novini/svjat/70370-generalnata-asambleya-na-oon-prizna-za-nezakonen-referenduma-v-krim.html

  Относно снимковите възражения на рАЗИЯтския трол “димитров” – тоя драще възражения по всички форуми. Обикновено твърди, че снимките са от немски концлагери, от “британския голодомор” (това е ново животно, съществуващо само в русифилистичните кратуни, види се), от района на Бенгалския залив, Бангладеш, Африка. Всъщност черпи информация от един троцкистко-левичарнски сайт на име Espresso Stalinist (ако прецените, махнете името, не е нужно да им се прави реклама на идиотизма). Като така, не е сериозен др. Димитров нито като информация, нито като критика.

  Респект, г-н Инджев!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.