Диктаторът Асад, масов убиец на своя народ , не може да разчита на индулгенции за делата си

Докато изчаквах окончателните съобщения за прогонването на вандалите от древния град Палмира в сирийската пустиня, една новина във връзка със събитието изпревари моята реакция. Путин се обадил на Бокова да й докладва, а тя му казала каква съкровищница на световната култура е Палмира и изразила желание руският Ермитаж да съдейства за възстановяване на щетите от вандализма в древния град.

http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36378388

 

Както се досещаме, телефонните разговори на Путин получават гласност само при желание от това да произтече желаният пропаганден ефект. Дали обаче Бокова ще спечели от този преразказ или ще бъде осветена още повече като руска кандидатура за върха на ООН, предстои да видим.

 

Да, Палмира не е наречена на бележития деец на италианското и световното комунистическо движение Палмиро Толиати ( на чието име в СССР нарекоха цял град, произвеждащ съветските бракми с марката жигули). Така че нямаме нужда да ни се обяснява световното значение на Палмира ( моя милост е имал възможност да се запознае с руините й преди тяхното поругаване от вандалите от т.н. Ислямска държава).

 

Който и да беше прогонил рушителите на Палмира, щеше да заслужи поздравления за това- точно както американците за усмиряването на талибаните, взривяващи древни персийски паметници и огромни орелефи на Буда в Афганистан. Въпросът обаче е как да бъде прогонен и самият Башар Асад, който е източникът, а не решението на проблема в Сирия. Успехът му в Палмира не е индулгенция за всичко, което извърши срещу собствения си народ, включително като остави Палмира в ръцете на онези изроди без да е дал и до днес обяснение защо изобщо войските му пуснаха без бой пълчищата на наемниците да нахлуят от Ирак и да завладеят половината територия на някогашната Сирия, която вероятно никога няма се възстанови вече в предишните си граници.

 

Някой задава ли си въпроса, защо могъщият военен режим на Мубарак беше пометен от народното недоволство, докато в Сирия това така и не се случи с Башар Асад? Защо за проамериканския режим в Египет това се оказа възможно, но не и в силно обвързаната със СССР и Русия съседна арабска държава?

 

Да сте чували комунистическият лозунг „власт с кръв се взима и с кръв се дава”? Той обяснява защо още срещу първите мирни демонстранти в Дамаск на 16 март 2011 г. режимът отговори с болшевишка жестокост, радикализирайки постепенно, но необратимо опозицията, която далеч не беше оглавявана от крайни ислямисти, като бойците на „Ал Кайда” (прегрупирали се по-късно в фронта Ан Нусра).

 

Срещу Асад се опълчи голяма част от средната класа, а висши представители на собствената му власт избягаха от неговото обкръжение и се присъединиха към опозицията, настояваща за реформи и демократизация. Те не бяха терористи, с тях можеше да се преговаря за реформи и избори, но един сирийски диктатор с Путин зад гърба си и с помагачи, като фанатичните ислямисти от „Хизбуллах”, изпратени и финансирани от иранските аятоласи, никога не е имал друго намерение, освен да смаже с танкове и оръдия всяка опозиция, както направи баща му Хафез Асад, обучаван в СССР офицер, през 1982 г. при бунт в местното военно училище.

 

 

Новите хуни, на каквито приличат по своята кръвожадност човекоподобните масови убийци от т.н. Ислямска държава, при цялата си отвратителност, са далеч от успехите на Башар Асад в обезлюдяването на цели градове и райони в Сирия, бомбардирани с цел всеобхватно опожаряване от въздуха чрез ужасяващите варели с нефт (напалм), които не правят разлика между цивилни и въоръжени бунтовници. Най-големият сирийски град преди войната Алепо беше превърнат в призрачно място не в сблъсък между правителствените войски и „Ислямска държава”, а от целенасочените бомбардировки срещу окопалата се там сирийска опозиция срещу режима в Дамаск.

 

Предстои някой ден трибунал за виновниците за зверствата в Сирия, чийто пионер в извършването на престъпления срещу цивилното население в особено големи мащаби беше тъкмо режимът на Асад. Смразяващите самохвалства на брадатите чужденци, разпространяващи отвратителните сцени с екзекуции на заложници и пленници, не само се случиха няколко години по-късно, но и пропагандно засенчиха „славата” на извергите с военни униформи на режима до степен, че човек се пита дали това е случайно.

 

Само че кадровите убийци на заплата в Дамаск не се хвалеха със зверствата , а биваха изобличени от смели хора, успели да заснемат сцени, като обезглавявания на вързани бунтовници с електрически триони. Тези хора са „братя по оръжие” на руските си закрилници и се опитват да убедят света, че го освобождават от тероризма, надявайки се на индулгенции  от рода на онези, които Червената армия получи след Втората световна война и чрез тях си присвои правото да се разправя с поробените народи от позицията на освободителка.

 

 

Ето поради тези причини Асад, който оцелява досега с подкрепата на проиранската фундаменталистка ливанска групировка „Хизбуллах”( тъкмо военното й крило, действащо в Сирия, е обявено за терористична организация от ЕС, да не говорим за САЩ), не може да мине в очите на осведомените за защитник на цивилизацията от варварите. Обстоятелството, че на Путин му е изгодно да го представя в такава светлина и че  прочистването на Палмира от вандалите му дава тази възможност, не означава, че тази спекулация ще върне стотиците хиляди жертви на режима в Дамаск от онзи свят- нито ще извиси морално един касапин на собствения му народ като „с(ъ)ветски закрилник” от новите хуни.

 

 

През втората половина на миналия век Съветският съюз построи моралната си легитимност пред международната общност върху приноса си във Втората световна война в разгромяването на по-голямото зло към онзи момент от самия Съветски съюз, каквото е била нацистка Германия. Заслужените ръкопляскания за Червената армия при освобождаването на нацистките концлагери обаче заглушиха почти напълно писъците на милионите съветски концлагеристи преди, по същото време и дълго след това.

 

Лицемерието не бива да се повтаря в случая със сирийския режим.

26 мнения за “Диктаторът Асад, масов убиец на своя народ , не може да разчита на индулгенции за делата си”

 1. Отдавна си мисля и се питам. След като русофилите/съветофилите/путинофилите много дъжат на принципа – Власт с кръв се взема и с кръв се дава, то трябва ли да им дадем това което искат и да пуснем кръв за да сдадат власта? За момента аз не виждам някакъв друг вариант освен – каквото търсят това и ще намерят. Ще се радвам някой да сподели някакво мнение, което да дава друг вариант.

 2. А ето и един виден активист от клуба “Кремълски блюдолизец”… Приятели, този судрух (таварищ) е доста на запад от Калотина и е президент на Ч е х и я ! Я си представете негов гоцэобразен съмишленик на Дондуков 2 в сегашния момент?

  http://www.mediapool.bg/zeman-chehiya-se-otarsi-ot-politicheskoto-vliyanie-na-zapadnite-si-partnyori-news247255.html

 3. ИДИЛ са бандформирования на КГБ. Главорезът асад без руската помощ досега отдавна би правил компания на кадафи. Лика-прилика са си и каквото наредят от кремъл, туй е. “Битката” за Палмира е борба на намазани пехливани които разиграват театро.
  Доказателства.
  http://glavpost.com/post/27mar2016/blogs/81523-andrey-shipilov-a-kak-vy-uznali-tovarisch-pushkov.html

 4. Дори да беше върла русофобка,Бокова беше длъжна да се обърне към Вова Владимирович.Няма друга подобна държава в света.И друг подобен държавен елит,който в разстояние на 50-60 години да взривява сгради и да ги възстановява.Пък било то и катедрален храм.Когато джихадистите се покръстят,тогава ще повярвам ,че има по ненормални хора.

 5. Стамбо,
  моето мнение е, че има всеобщ призив. нещо такова „ Законспирирани съучастници, положението ни е особено сериозно! Заплашени сме от пълна разруха поради санкциите. Призоваваме всички НАШИ ХОРА, които натъкмихме на високи и отговорни постове, да започнат масова кампания за провалянето на ЕС и САЩ. Ние поемаме военната подкрепа и организирахме бежанската вълна, която ще даде началният тласък на разделението и отцепването от този съюз. Сега всички сплотено трябва да използваме този повод!“…
  Какво беше Вишеградската четворка? Да се надяваме, подкрепящите ги петоколонници да се окажат минимален народен контингент за да бъдат пометени тези гадове от заеманите властови позиции.
  Това ние също трябва да сторим и единственото спасение са веднага предсрочни нови избори. Иначе им даваме възможност за преформиране и манипулации!

 6. Колеги,Иво ще бъде събеседник при Цветанка Ризова в БТВ.Да го гледаме.

 7. Чудесна беше изявата ви (както винаги) по БТВ днес!

 8. Възхитително!
  Не заради друго, в БЛОГА НИ, Благодарение най-вече на Стопанитът му всичко това вече от сън да ни вдигнат го знаем наизуст. Но дори поне 100 000 зрители днес да се разколебаят в мантрата за “вечната благодарност” към “матушката-освободителка” е голямо постижение.
  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/po-sledite-na-edin-citat-ot-levski.html

 9. Ох, пусто вълнение. СтопаниНът
  Извинявам се!

 10. Обикновено русо-левите или лево-русите,както и русофилистичните орки имат една любима мантра: “ама диктаторите са САЩ, Пиночет,Франко и други,а скоро чух че методите на Ататюрк за налагането на светска държава са същите както и на Ердоган”.
  Разликите: и Пиночет и Франко СЛЕД полагането на устойчиви основи на нормална държава се оттеглят и държавата се развива по естествения си ход (е и двамата са били гаранти че винаги могат да се върнат по необходимост). Армията в Турция десетилетия СЛЕД смaзването на всеки опит за преврат и регрес се оттегля и парламента им си продължава работата. САЩ СЛЕД полагане на основите на някаква нормална държава изтегля войски и се маха.
  Цар Борис Трети СЛЕД промяната на едно племе с територия създава нация и международно призната държава се оттегля в манастир и освен изтребване на прабългарски аристократи oтcтрaнява радикално и сина си. ВСИЧКИ те работят в името на държава и/или нация.

  и ВИНАГИ след тях идва разцвет на това което са посяли и положили основи – в новата си история България е имала най-голям разцвет след Стамболов, проф.Цанков и Богдан Филов.

  Комунисти, съветисти, рашисти, ислямисти смятат че властта им е даденост: на тях и на поколението им.Държавата и нацията са само суровинен придатък за дерибейс тването им и/или задоволяване на най-скотските им щения (Белене, ГУЛАГ, екзекуции с рязане на глави и т.н.).
  Най-мощното оръжие в света: “Аврора” – един изстрел и после 100 години смърт,разруха бедност и накрая ДАЕШ

 11. @Иво Инджев
  Поздравления и от мен за силното Ви участие в “Лице в лице”. Благодаря и на екипа на предаването, че е открит за историческата ИСТИНА и готов да я поднесе на аудиторията си.

 12. Уважаеми г-н Инджев,
  Сигурен съм, че много хора ще Ви благодарят (напълно основателно) за казаното при Цв. Ризова. Аз по-скоро искам да благодаря на Цв. Ризова, че Ви покани! А Вие сте си такъв – майстор но точното слово…

 13. ==========================================
  ЕС обръща малко внимание на РУСИЯ, също както се обръща малко внимание на психично
  болен човек, който си вади пишката пред хората и пикае…
  ==========================================

 14. В отговор на качественото участие на Иво Инджев при Цветанка Ризова (БТВ) по темата, която паникьоса петоколонните у нас, защото сериозно застраши устоите на мита за “освободителката”,
  пъпешът от БНТ паникьорски призова по СЪЩАТА тема тежката петоколонна артилерия, “академикът” в пълзенто пред братушките и научното шикалкавене Георги Марков, който дойде предварително надрусан с тролските опорни точки, че Васил Левски не бил казал “ОНОВА”(за поробването:) и театрално се нахвърли върху президента, обвинявайки го в лъжа, след което пък ехидно подхвърли, че той, президентът, не си пишел сам речите и затова секретарите му там трябвало да бъдат НАКАЗАНИ (тук гласът кралиМарковски заплашително се извиси:) !
  Очакваше се, все пак, като “историк” КралиМарко да дойде въоръжен с докумети, цитати, контра тези, но лисугерът-академик се ограничи само с махленски заплахи и голословно отричане на очевидното.
  Накрая, вече в зенита на русофилското си куфеене, “академикът” го удари на заплахи, че вече сме пред свършен факт, че България била свързана завинаги с Русия и затова нямало какво толкова да се дърпаме и да говорим срещу нея като военния министър Ненчев по време на натовските учения в Балчик, защото ето, когато се срещнал с кмета на Поморие, той му се похвалил, че вече имали цели квартали,заселени с руснаци!

  Молодец Маркав! Так держать, орел двуглавый! Или “всадник без головой?”

 15. Към sms:

  Не заради уводните Ви думи, а по същество: Вашето резюме би направило чест на всяка професионална медия, която цени синтеза като висш пилотаж на аналитичния коментар и като форма на публицистика (която винаги означава заемане на позиция, обратно на безполовото поведение по нашите хетерохомосексулни в това отношение теснини).

 16. Не мога и Аз да схвана толкоз ли сме тъпи и прости или просто нацията е обхваната от невероятна депресия и заровена в нещастните си мъки за оцеляване не може да схване истината и да се усмихне свободно.

  Руския цар НЕ Е МОЖЕЛ да освободи Българите, повече от собствените си мужици! Това просто е невъзможно и затова Левски толкова много е искал сами да се освободим. Защото духа му е бил свободен и защото е обичал народа си. Той е нямал нищо общо с пресметливите чорбаджийски умове, част от които след това станаха заклети русофили, за да увеличат имането и властта си, така както са служили и на султана. Идеята на Левски и неговите побратими за Чиста и Свята Република просто е неприложима ако България се намираше в руски ръце!! Москалите никога нямаше да ни оставят да се правим на републиканци и да си решаваме сами кое как да бъде. И затова Левски е толкова велик, защото се е издигнал нависоко, нависоко, далече от еснафщината и егоизма на своето време. Толкова високо, че и сега ние не можем го стигна. Левски е по-велик дори от Линкълн и Вашингтон! Апостола е Небесен Ангел, пратен ни от нашия Спасител Господ Иисус Христос, за да роди Свободата в България! Мислите ли, че е случайно Левски, да се роди точно в този момент? Мислите ли, че съдбата му е била случайна?
  Неговия подвиг направи възможно изтръгването на България от лапите на мечката и израстването и като самостоятелна държава. Неговите идеи, неговото дело не са загубени а бяха жигосани в плътта на Народа! И затова слугите толкова яростно Квичат. Левски бил грешен, Левски не бил казал нищо. Не трябвало да идеализираме Левски, защото така сме щели да го убием. А не са ли те тези, които искат да го скопят и превърнат в глупаво селянче, вменявайки му мълчание и незаинтересованост спрямо една империя като русия? Когато всички са гледали с глупава надежда на изток, Левски ли не е
  забелязвал? Левски ли си е мълчал ?? Като истински Свободен Лъв и Водач, той е казал, Народе, не ти трябва “свободата” на руския цар, не ти трябва неговото “освобождение”, защото Царя ще те превърне в крепостен мужик, така както е заробил собствения си народ!!! Че нали после, само след 40 години руснаците сами си заколиха царя и така комунизма лумна по целия свят!! Ето това прави Левски толкова толкова велик и гениален! И затова графа Игнатиев е бил супер доволен да види
  Балканския Лев на смърт! Защото плановете на руския Цар не са включвали самостоятелна и независима Българска Република!
  Затова и днес червените зомбита крещят, надървени и напоени с кървавите пари на техния хищен гасудар, който отново протяга стръвнишки лапи да глътне още една хапка. Още една Балканска държава по пътя му към световно господство.
  Но този господар, тази стръвнишка мечка забравя, че там горе на Светия Престол на вселената, седи Великия Господ! Великия Ишвара!!! Създателя на всичко живо и неживо на земята. И неговата воля е непреклонна и непобедима. Така като беше
  прободен сатанинския змей, разбойника поробител на всички земни царства, така и едно по едно ще паднат и рухнат всички негови империи и творения по цялата земя. Велика радост и велик мир очаква човечеството оттук нататък.

 17. Надявам се следващият американски президент да постави на мястото им Путин и Асад докато не е станало късно. Сегашният показа че не става за нищо.

 18. Силен и шокиращ,браво г-н Инджев!Както в беседката,така и при Цв.Ризова – просто не исках да свърши предаването!
  Започнаха веднага да Ви хапят по националната ТВ – проф.Георги Марков ,Миков и сие!Хвърлят отрова наляво и на изток.
  Респект за Вас!

 19. Иво, благодарности за оценката на стила, ценя я:), гледам редките ти появи по телевизиите с голямо удоволствие и гордост, защото е очевидно, че “нашето гардже” си е най- талантливото, най- умното и най-смелото!:) Няма хиперболи!
  Но винаги по време на участията ти съм като “на тръни”, защото времето, което ти отделят е тъй несправедливо кратко (за разлика от щедро предоставяното на други, нищоговорещи ,посредствени особи) за съдбоносните теми, които уж се обсъждат “балансирано”, така изнервящо накъсано от разконцентриращи въпроси, че “нетрениран” човек, без здрави нерви и самообладание срещу провокациите, просто не би се справил, ще си забрави мисълта и няма да успее да развие и докаже тезата си, за радост на петоколонните собственици на медиите, които сигурно точно на това са се надявали (да се провалиш), когато са разрешили да бъдеш поканен, както и за да симулират някакъв “плурализъм на мненията”.

 20. Аз пък ще каажа, че полемиката си е изместила фокуса. Не е толкова важно казал ли е Левски, че който ни освободи, той ще ни и пороби. По това може да се спори докато адът се вледени, все пак Левски не го е казал пред нотариус. Въпросът е, поробил ли ни е този, който ни е освободил. На този въпрос отговорът мисля е от ясен, по-ясен.

 21. Прекрасен шанс получи България в предаването на Ризова с гост Иво Инджев.
  Така се бях ядосал, че изпуснах началото му, но благодаря на блога, имах възможността да го наваксам.
  Жалко само, че времето на господин Инджев беше прекалено малко, за да бъде обхванат целият този материал и най–вече обстойно да се проследи темата около Захари Стоянов.
  Вероятно ще се получи един нов шанс, ако Иво стане гост в предаването на Георги Коритаров, където два колоса на журналистиката и анализа ще имат възможност да разнищват темата.
  Но независимо от достоверността на цитатите, е изключително сполучлива мисълта на предишният блогър господин Николай Христов „ Не е толкова важно казал ли е Левски, че който ни освободи, той ще ни и пороби…,
  Въпросът е, поробил ли ни е този, който ни е освободил. На този въпрос отговорът мисля е от ясен, по-ясен.“
  А за да стане кристално ясен, ще кажа в прав текст пороби ни и то двукратно. Дори по времето на второто поробване избиха целият учен и работлив български елит, унищожиха селското ни стопанство със съветската колективизация и ни индустриализираха с негодна и нерентабилна руска техника. Освен това по нареждане на неграмотни геолози и съветници ни принудиха да построим Кремиковци, комбинат без руда за преработка внасящ я от хиляди километри и превърнал София в миризлив и смъртоносен за живеене град, както сега Шанхай.

  Posted by Николай Христов | март 28, 2016, 23:10

 22. За пореден път , блестяща статия.Добре , че има хора , като вас , г-н Инджев , които да ни запознават с Истината.

 23. Г-н Инджев, благодаря Ви блестящата изява при Цв. Ризова. Възхищавам се на апостолската Ви дейност и упоритост. Оприличавам Ви на Левски. Той е повдигал духа на народа за борба срещу турското робство, Вие – срещу руско/съветското.
  Дано не са нужни нови 500 години!

 24. Между другото дали някой забеляза Кой е на първо място сред учредителите на “Фондация Левски”.

  Цитирам от сайта им.

  https://levskifoundation.wordpress.com/

  Фондация „Васил Левски” е създадена на 17 септември 1991 г. с участието на държавни, културни, спортни и стопански структури и индивидуални учредители. Сред тях – НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА ОТЕЧЕСТВЕНИЯ ФРОНТ ???? … и т.н.

  Оттук нататък мисля всичко е ясно!

  И все пак от малкото инфо във сайта “Българско Възраждане т. 15” се чете много ясно следното:

  “Проф. Иван Стоянов, научен ръководител на конференцията, е изследовател и университетски преподавател по история на Българското възраждане. Научните му интереси са насочени към изучаване на идейните възгледи на политическите течения и организации през ХІХ в. Той определя Любен Каравелов като голям български писател, журналист, мислител и революционер. Особено полезна за читателите е книгата му „Любен Каравелов. Нови щрихи към живота и дейността му”, издание от 2008 г. Направените от проф. Стоянов нови тълкувания и изводи на спорни въпроси в предишни издания и използването на архивни източници, дават достоверна светлина за живота и делата на „големия
  българин и модерен политик”, както го определя той.”

  Тоест ЛЪЖЛИВИЯ ПРОФЕСОР Иван Стоянов определя Любен Каравелов, като
  Голям Българин и Модерен Политик. Прекланя се пред него но като,
  че ли забравя, че не само Захари но и Любен е имал ясно изразена
  позиция относно Русия! И как тогава да си мислим, че Левски е нямал ????????

  Хайде сега да видим какво казва самият Любен Каравелов

  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=514:-70-xix-&catid=29:2010-04-24-09-14-13&

  Преди това малко предистория от Автора на статията Цочо В. Билярски

  “Спомням си времето, когато беше претопена книгата на проф. Николай Генчев за Русия и Българското възраждане, а той беше публично руган от руски и удобни български историци на един от конгресите на Българското историческо дружество през 70-те години в най-голямата аудитория на Софийския университет.
  В събраните съчинения на Любен Каравелов и Христо Ботев цензурата също беше изхвърлила опасните им статии за руската политика към българите, както по църковния въпрос, така и по просветното движение и революционните борби. Тези им статии бяха не само, че непознати, но и недостъпни. С тях можахме да се запознаем само от фрагментарните им публикации в различни издания, а цялостните им текстове станаха известни след предприетото им отпечатване при фототипните издания на възрожденските вестници на водачите на революционното движение.
  С две от тези статии, излезли изпод перата на Л. Каравелов и Хр. Ботев, но отпечатани във вестниците „Независимост“ и „Знаме“ като редакционни ще имате възможност да се запознаете. Едва ли сте чели по-сериозна и аргументирана от статията на Л. Каравелов, който подлага на критика ширещите се славянофилските идеи в Русия и опита да бъде заличена националната идентичност на всички славянски народи, освен руския, като на едно от първите места е българският народ. От нея става ясно, че водачът на българското революционно движение след смъртта на Г. С. Раковски е изключително добре запознат с модерните за времето си учения по националния въпрос.”

  А ТОВА Е ЧАСТ СТАТИЯТА НА КАРАВЕЛОВ

  Публ. във в. „Независимост“, г. III, Букурещ, 21 юли 1873 г., бр. 44, с. 346-346.

  “Единственното добро, което са в състояние да ни направата днес нашите русски братия, са състои в тяхното съчувствие кам нашата политическа свобода и кам нашата племенна особенност. Помогнете ни да свалиме от шеите си турското и немското иго; развежете ни ръцете и дайте ни възможност да добиеме своя собственна воля; докажете на Европа, че нямате задни мисли и че са ръководите от чисти побуждения; най-после, докажете ни своето съчувствие и своето братство практически, – и вие ще да намерите нелицемерни братия и яростни съюзници. „Соловья баснями не кормятъ“, говори русската пословица. Ограбенният, погазенният и полуубиенният народ не е в състояние нито да помисли ни за „великите славянофилски идеи“, ни за „Аксаковските братства”, ни за Катковската „общеславянска литература.“ Нека ни бъде дозволено да кажеме, че празните филологически теории, славянофилските азбуки и Погодиновските послания не само че не облегчават положението на поробенните славянски народности, но причиняват им положителна вреда.”

  “Ние, българете, обичаме руссите, но още повече обичаме сами себе си; ние са радваме на русските успехи и на русското величие, но в това също време желаеме да бъдем свободни и независими; най-после, ние сме готови да защищаваме общеславянските интереси, но желале би по-напред да защитиме сами себе си.”

  “Политиците говорат, че днешните времена са практически, економически и егоистически. Ние им вярваме. Българският народ са бори с Фанариотските злодейци и старае са да спаси вярата си и народността си; а русските богослови му разсказват, че петйото правило на 7-ят Вселенски събор говори, че овцете треба да са покоряват на вълците; българският народ влече турското иго и старае са със сичките си сили да облегчи своето положение; а г. Макушев му предлага своята младоженска десница, и калесва го на свадба; НАЙ-ПОСЛЕ, БЪЛГАРИНЪТ СА БОРИ ЗА СВОЕТО СЪЩЕСТВОВАНИЕ, ЗА СВОЯТА СВОБОДА, ЗА СВОЕТО ИМЕ И ЗА СВОЯТА НАРОДНОСТ; А НЕГОВИТЕ РУССКИ БРАТИЯ МУ КАЗВАТ, ЧЕ БЪЛГАРСКИ НАРОД НЕ СЪЩЕСТВУВА И ЧЕ ДУМАТА БЪЛГАРИЯ Е САМО ГЕОГРАФИЧЕСКО ПОНЯТИЕ! РАЗБИРА СА, ЧЕ „АКО СЛАВЯНОФИЛИТЕ ДА НЕ БИ БИЛЕ ТАКА ЧУДНИ, ТО ТИЕ БИЛЕ ТВЪРДЕ СМЕШНИ.”“
  Публ. във в. „Независимост“, г. III, Букурещ, 21 юли 1873 г., бр. 44, с. 346-346.

  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=514:-70-xix-&catid=29:2010-04-24-09-14-13&

  АЗ ОТ ТОВА ПО ЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ РУСИЯ Е ГЛЕДАЛА НА НАС КАТО ТЕРИТОРИЯ
  ОЩЕ ПРЕДИ ДА НИ “ОСВОБОДИ” НЕ СЪМ ВИДЯЛ!!

  Затова и руснаците, следвайки хитрата поговорка: ДРЪЖ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ БЛИЗО, А ВРАГОВЕТЕ СИ ОЩЕ ПО-БЛИЗО са поставили тези ОФ Професорчета, да пазят нашите Светини, нашите Герои.
  Защото Нашите Най-Светли Герои са били техни врагове!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  А ето какво пише БОТЕВ, което нашите професорчета угодно крият.

  Публ. във в. „Знаме“, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51

  – Жалостни слухове достигат до нас из русска Бессарабия, т. е. из оная обетованна земя, в която една част от нашият народ намери прибежище в страшните години на своите страдания. И там, както и на сяко друго място, българинът е биен, обезчестен, излъган, съсипан и наказан по законът на варварският деспотизъм! „Кажете ни, пита един наш приятел из Комрат. виждате ла вие край на българските страдания? В Турция ни мъчаха и предаваха едно време като скотове, а днес душат сяко едно стремление кам човечески живот; в Ромъния ни преследваха и продаваха на Турците, а днес с още по-голяма енергия ни лъжат, експлоатират, обират и отнемат сяко едно средство за съществование; Сърбия ни е лъгала със своият шарлатанствующи патриотизм в продължението на сичкото свое съществование и още дълго време ще да ни лъже и ще да са ползува със силите, с доверието и с глупостта на нашите неразбрани патриоти; а Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожелахме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от това намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село (?) казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не оставиха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея! Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има право да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание ………

  http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=514:-70-xix-&catid=29:2010-04-24-09-14-13&

 25. Господин Инджев, възхитително интервю! Изключителен сте! Поздравления! Ако пак станете директор на БТА, отново ще започна да гледам телевизия!

  Благодарности на Georgi Nikolov, който ме даде възможност да видя това изключително интервю, поствайки линка!

 26. Почти всички Ваши участия по тв (макар и на видео)съм ги гледал, но вчерашното Ви беше ПЕРФЕКТНО.От сърце се смях на примера Ви с Херодот.Поздравления и хубави дни!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.