Бокова показа как петата колона на Русия кара влака в България

Точно преди две години Общото събрание на ООН прие резолюция в подкрепа на украинската териториална цялост с гласовете на 100 държави срещу 11 против и 58 въздържали се. Резолюцията под название „Териториалната цялост на Украйна”  категорично осъди по този начин окупирането и анексирането на украинския полуостров от Русия по-малко от две седмици след фарсовия референдум. Той беше свикан на 16 март в условията на мълниеносна руска окупация и още по-светкавично организираната от Москва акцията по нейното легитимиране, поставяйки световен рекорд по бързина в узаконяването на сепаратистки казус напук на всички световни стандарти точно по същия начин, по който демонстрира арогантност при завземането не чуждата територия по безпрецедентен начин в нашия 21 век. http://www.un.org/press/en/2014/ga11493.doc.htm

 

 

 

Отбелязвам този малък юбилей поради това, че той остана незабелязан от българските медии. Те имат сега друга титанична задача.

 

Българските медии са заети с рекламирането на руското кукувиче яйце Бокова в българското гнездо, откъдето се очаква да се измъти нов генерален секретар на ООН, прочул се напоследък най-вече с това, че се ръкува демонстративно с Путин на 9 май миналата година , пременена с „георгиевска лентичка” ( заменил съветския сърп и чук) в момент, когато световните лидери бойкотираха руския самодържец на Червения площад тъкмо заради единодушно осъдената от целия свят руска агресия срещу Украйна.

 

Година по – късно Бокова надгради тази своя демонстративна връзка. От Кремъл разпространиха новината, че Путин лично се обадил на Бокова да й докладва за освобождаването на един древен град в държавата, която се самовзриви и само формално все още се нарича Сирия, след като си причини гражданска война по вина на подкрепяния от Русия диктатор Башар Асад.

 

 

Общото събрание на ООН, да припомня,  осъди руската окупация и анексия на Крим със забележително мнозинство. Срещу него се  обявиха само следните държави: превърнатата в най-важна руска военна база в света ( освен онази в Сирия) Армения,  последният благосклонен на Русия съсед ( към 2014 г. , но вече отдалечаващ се от режима на Путин в наши дни) Беларус и остатъчните клиенти на руската дипломация Боливия, Куба, КНДР, Сирия, Судан, Зимбабве, Венецуела и Никарагуа.
. Все „отбор юнаци”, единствените, върху който Кремъл е успял да разпростре мечешкия си дипломатически чар.

 

Картинката обаче днес в България следната: вместо Бокова да бъде оттеглена след разкритията за руската й връзка от авторитетни световни медии, като „Икономист” и „Уолстрийт джърнъл”, тя не само беше официално номинирана за участие в надпреварата към върха на ООН от българското външно министерство под натиска на премиера Борисов, но и премина към демонстрация на всесилието си като представител на петата колона на Русия. Наложи свой щаб за управление на предизборната кампания , заради чието минало настоящият министър и властта изобщо се гърчи да се оправдава пред българските зрители и гнусливо смълчаните външни наблюдатели.

 

Оказва се, че не външно министерство управлява Бокова, а тя налага мнението си на ведомството, което чрез самия министър обясни , че изборът на щаб бил нейноправо. Депутатът Методи Андреев от парламентарната група на ГЕРБ ( без да е член на партията обаче), бивш председател на комисията по разкриване на досиетата, също беше вкаран тази сутрин в обяснителен режим пред Нова телевизия за нещо, което не е по силите му да обясни- защото би трябвало да се разграничи не просто от ДС, като отново направи, но и от премиера Борисов, на когото дължим осъществения руски пробив в състезанието за ООН чрез българката Бокова.

 

Иначе казано, ако досега някой се е съмнявал или дори иронизирал влиянието на петата колона върху българската политика, сега просто иринизирането чрез Ирина Бойкова е факт, който може да бъде коментиран само в последния остров на медийната свобода у нас, т.е. в сайтове и блогове в интернет, чието поставяне под контрол в момента управляващите оживено обмислят и задкулисно подготвят.

46 мнения за “Бокова показа как петата колона на Русия кара влака в България”

 1. За Лайнарова и ко (бок на турски значи лайно) ДГД от една долна, мръсна гад.
  Колкото до провеждането на т.н. референдум за “присъединяването” на Крим към раззия наречено в прав текст от Меркел на последната й среща с лилипут.ин “престъпно анексиране” и преведено с някакъв идиотски евфемизъм от руската преводачка повече тук.
  http://www.stopfake.org/sovet-pri-putine-postavil-pod-somnenie-rezultaty-krymskogo-referenduma/

 2. Шапо за господин Илиян Василев.
  Като си помисля как няколко тъпи трола, то други сред тях няма, онзи ден се опитаха да спретнат нескопосана интрига тук между него и Иво, хем ме напушва смях, хем изпитвам съжаление по начинът който някои хора през 21 век бичат надника(хонорара) си.
  http://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=36380966

 3. Ясно е,че нормалните държави няма да изберат Бокова,най малкото заради факта,че открито подкрепя агресията на Путин отречена от демократичният свят.
  Но аз питам,кой ще плати масрафа,който дава бедна България за този дето духа.
  Това трябва да се напомни на Борисов,че той лично е отговорен за тези разходи.
  На всичкото отгоре се оказа,че хрантутим и бивши ченгета заели се с нейната кампания.
  Борисов да плати сметката.

 4. “Иначе казано, ако досега някой се е съмнявал или дори иронизирал влиянието на петата колона върху българската политика, сега просто иринизирането чрез Ирина Бойкова е факт, който може да бъде коментиран само в последния остров на медийната свобода у нас, т.е. в сайтове и блогове в интернет, чието поставяне под контрол в момента управляващите оживено обмислят и задкулисно подготвят.”
  Г-н Инджев, съгласна съм с Вас. Калфин иска 72000 лева за тази дейност. За какво друго биха му потрябвали толкова много пари?!

 5. Петата колона не само кара влака в нещастната ни Татковина но и почва добре да се подковава и окопава.

  http://dobrich.topnovini.bg/node/660754

  За изучаване на РУСКИ ЕЗИК ОЩЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА работи движение „Русофили”

  Четвъртък, 03.03.2016

  “В град Добрич засега има три детски градини, в които се изучава руски език. Най-успешно тази дейност се развива в Община Тервел. Руски език се изучава също в общините Генерал Тошево, Балчик, Шабла, Каварна. „Надявам се, че впоследствие групите ще се увеличават. В някои общини имаме съвместно финансиране – половината от групите ние финансираме, а другата половина – общината. Има и общини, където НИЕ ИЗЦЯЛО ФИНАНСИРАМЕ, а в Тервел общината изцяло финансира тези групи”, каза Саркизов.

  Според него трябва да има по-засилено изучаване на руски език и в горен курс, тъй като за областта трябват много млади кадри в сферата на туризма. „Като се има предвид, че голям процент от курортистите по северното ни Черноморие са руски туристи, ние поставихме преди Регионалния инспекторат по образование въпроса да има по-засилено изучаване на руски език, който след 1989 г. бе сложен „в ъгъла”, каза Саркизов. СПОРЕД НЕГО, У НАС ИМА ЗАВРЪЩАНЕ КЪМ РУСКИЯ ЕЗИК и се надява той да заеме достойно място в нашето образование.”

  И ОЩЕ И ОЩЕ ОЛИГОФРЕНИЧНИ МИСЛИ

  “НИЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ „РУСОФИЛИ” ДЪРЖИМ НА ПОНЯТИЕТО РОБСТВО. В последно време виждам завръщане на нашите политици, те са по-умерени, ИЗКАЗВАТ ПО-ХУБАВИ ДУМИ ЗА РУСИЯ, ВЕРОЯТНО, В РЕЗУЛТАТ НА ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРОМЕНИ. САМИТЕ ПАМЕТНИЦИ У НАС и костите, оставени от руските воини, доказват, че тези хора наистина са помогнали за създаването на третото българско царство, на България, като държава.”
  ………………………………………..

  Какво да каже умния човек, когато чете тези коленопреклонни робски нагаждачи и натегачи, които не знаят и не могат да се адаптират към модерния свят а тъй много си държат да останат РОБИ!!?
  Ама ги разбирам. Как да научиш тоя инглиш. Ма той супер
  труден. Пък я виж москалския. Направо си развален Български.
  Колкото до другата велика мисъл, че паметниците доказвали колко мнохо ни помогнали руснаците го разбирам
  напълно. Трупайте Паметници Нагаждачи, Трупайте Камъне и Скали, че белким затриете Престъпленията, Грабежите, Убиствата и Престъпленията на матушката си путкина!!

 6. Цялото външно министерство знае, че единственият човек, посочен от Ирина Бокова за ръководител на работната група, с ранг на Посланик за специални поръчения, е бившият министър на външните работи Соломон Паси. Това е ясна атлантическа кандидатура, която не е уважена от министър Даниел Митов. Всички останали назначения в работната група от служители на министерството са в нея по заповед на външния министър Митов. Умишлено се тиражира лъжа, излизаща от рамките на закона и йерархията, която има за цел да прехвърли отговорността за състава на работната група върху човек, който от 12 години не живее в България.

 7. Дърева-грозното лице на едно чудовищно опаци
  http://www.duma.bg/node/120868?fb_action_ids=1129971647036737&fb_action_types=og.comments

  Пасквил, достоен за отпечатване върху тоалетна хартия.До къде може да стигне “литературното” падение на един “журналист”.

  Дърева най-после успешно оглави класацията за журналистическа простащина и дърташки слугински език.

  С подобна “езикова проституция” може успешно да се кандидатира, а и спечели конкурса за председател на БСП.

 8. Какво безобразие, каква наглост! Не стига, че от наше име пробутват кандидатурата й на тая долна комунистическа издънка, дъщеря на убиец, ами и ние да й платим за предизборна кампания! Дано я стигне това, което й пожелаваме!

 9. И Бокова ще стане шеф на ООН колкото менторът й Путин(ката) ще стане цезар!

 10. Мечтата на петата колона на червения дявол: Боко -президент, Бокова -вице, Путин -“началника отгоре”, агент Гоце -доволен милионер, рожденника Доган -раздава попциите на обръчте си….

  Боже, пази България!

 11. @ Georgi Nikolov

  Не че има значение – все вони, но в тролския опит за интрига, не беше ли замесен Огнян Минчев (не Илиян Василев)?

  За Бокова – чудя се защо Путин я целуна с това телефонно обаждане. Колко общо има палмирският спектакъл с Палмира? Интуитивно мислено, кандидатът на Кремъл може да бъде Данило Тюрк.

 12. Everyone else, дет казваха на времето другарите, “проверката-висша форма на доверието”. Направих справка. невена и “русофобът” димитров, според мен един и същи трол, “жалят” низвергнатият от любимата им масква, единият даже името е сбъркал, Илиян Василев, другият за “баланЦ” греши фамилията на Стопанинът на БЛОГА Ни. Според мен не е прийом. Просто типично тролско невежество. Майната им.

 13. Иво,
  изгледах записа с изявата ти при Цв. Ризова. Както винаги – брилянтен и най-важното – духът е пуснат от бутилката. Много се изкефих (извинявам се, обикновено употребявам по-литературни думи) като каза как си им подал на другарите подвеждаща информация за източника на цитата. Много готино!!! Хареса ми репликата ти за “русофоба Ленин”. Много тежка артилерия изкараха срещу тебе. Явно доцентчето Иван Стоянов не им свърши работа, та са пуснали академици. Все пак трябва да му се признае на Г.Марков, че се опитва да върне топката в игрището. При Д.Цонев каза, че трябва да се критикува президента. Предполагам, че не съм единствената заподозряла, че целта е Плевнелиев, а не какво е казал/не казал Левски. Наистина се радвам на такива неочаквани обрати в развитието на сюжета. Имам подозрение, че ще трябва да пишеш и четирилогия – я виж какъв терен се отваря.
  Вече няколко пъти питам и никй не ми отговаря – защо беше Кери в Москва. Надявах се някой от форумните анализатори да отговори…пълна тишина. Пак питам.
  Бъдете здрави и да ти е яка клавиатурата.

 14. Съжалявам, може и да не (съвсем) във връзка с темата, но може ли някой да обясни най-новата позиция на Антон Тодоров? Имам предвид изявлението му пред ГЕРБ – Стара Загора? След всичките книги и други публикации за “гангстерите ” от същата партия?

 15. До @патриотите:
  То вярно, че английският патриот Мечо Пух е казал, че колкото повече, толкова повече, ама хайде заради бълхите да не горим дюшека. Да не пренасяме омразата към Путин върху руския език. На Путин кой знае колко му остава, а Пушкин, Лермонтов и Достоевски ще си останат, и блазе на този, който може да ги чете в оригинал…

 16. Спомних си за “странните” на пръв поглед протести, които бяха организирани от собственици на имоти в Стария Несебър и предвождани от една едрогърда изрусена “нимфа”, с искане да отпадне статутът на града, обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.
  Въпреки че най- гласовитите “протестъри” бяха българи, протестът, всъщност, обслужваше интересите на руските собственици, които си бяха закупили имоти в стария град, но не можеха да си построят на тяхно място така любимите небостъргачи от стъкло и алуминий, защото законът за културното наследство ги ограничаваше. И забележете НЕ кметът – бивш футболист, селският му “архитект” и мутренското котило, което е събрал под общинската стряха, защитиха интереса на България да запази този престижен български принос в световното културно наследство, а ЕДИНСТВЕНО статутът на град- музей от национално и световно значение спаси Стария Несебър! Засега!
  Защото, ако бяха заинтересовани от запазване на статута на Стария Несебър, футболистът и “отбора” му нямаше да действат в унисон с интереса на руските нашественици като СЪЗДАВАТ С ДЕЙНОСТТА СИ РЕАЛНА ОПАСНОСТ градът наистина да отпадне от списъкана ЮНЕСКО: положиха асфалт върху оригиналния несебърски калдаръм, за да им e по-удобно на мафиотските руски джипове да кръстосват нагоре -надолу по тесните несебърски улички, заринаха каменните саркофази от средновековния некропол до провлака и асфалтираха терена, за да го използват като наказателен паркинг, разрешиха нови строежи под прикритието на “реставрация” и т.н.
  Един пример: в северната част на полуострова, на улицата с ново име “Славянска”, върху разкопки и тракийски зидове се строи поредния “киликандзер” от бетон, вероятно по примера на братя Велчеви, които пък си построиха хотел “Арена Сердика” направо върху руините на разкрития при строежа софийски “Колизеум”.

  И се питам, да не би пък всички тези идиотски и хаотични на пръв поглед дейности, нанасящи непоправими щети върху имиджа на Несебър като град , част от световното културно наследство, да са съвсем ЦЕЛЕНАСОЧЕНИ и с помощта на доказалата се вече “руска лимонка” Бокова (подходящият човек на подходящото място) статутът на Стария Несебър да ОТПАДНЕ ?!

  Ой, какая радость настанет тогда, какой мафиотский брудершафт и запой будет “за победу”!

  На линковете нов “възрожденски” бетон върху тракийски зидове и разкопки:
  http://postimg.org/image/d48yen0az/
  http://postimg.org/image/n2tx149qj/

 17. Респект за великолепната статия, г-н Инджев, то човек не да потъне в земята от срам, ами да грабне кривака и право на “Дондуков”, да потърси сметка очи в очи. Хайде, пак се размечтах…

  Добрата новина е, че слугинята на рАЗИЯ ще гледа ООН през крив макарон.

  А петицията за недопискането й вече почти е събрала необходимите гласове, да дадем още едно последно рамо:

  http://www.ipetitions.com/petition/no-to-irina-bokova-for-un/?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=button

 18. Специални благодарности към Петър Петров!
  Не знам как щях да живея, ако не бях прочел писанията на Дърева…
  Те прекрасно показват, колко ефикасно е разкриването на истината за Апостола. Толкова са вбесени и жалки, че направо си е удоволствие да ги гледаш…
  Последните седмици по Канал1 в История.бг върви поредица за събитията след Съединението. Бях поразен от факта, че всички учени са наясно с истината. Дори дебати не се получаваха. Да не би вече и в учебниците по история да се казва истината за ролятя на Русия? А дано…

 19. КАРАИВАНОВ, не сме против руския език. Май трябва пак да помислите. На вас харесва ли ви хлапетата в детската градина да ги обучават за РОБИ на руските туристи ????????

 20. Re D.SAVOVA Ще направим петиция Бокова да върне парите. Това е огромна сума за България!

 21. Ами, че дайте Другари Патриоти, да финансираме рашките да научат Български език !!! Уау какви идеи ми идват а ??? Ама с какви пари и кой ще намерите в матушка путкина да ви обърне внимание там!!! Пък камо ли някой ще накара малките русначета у детската градинка да учат Български с идеята като дойдат в България на море да им е лесно.

  Вие изобщо представяте ли си за възможно да накараме тази полудяла националистична пияна сган, да заобича наистина България, като научи езика и поетите и писателите и и заиграе хората и!!?? Аз честно казано съм виждал много англичани, холандци, французи, германци и прочие европейци на Фестивала примерно в Копривщица но не и руснаци да друсат Български хора и ръченици!!! Извинявам се ако греша!!!

 22. Освен това. цяла плеяда наконтени персони от Булгарско бяха накичени от Путкин за заслуги към руската култура! А къде са руснаците закичени от Български Президент за принос към Българската култура??? Ей тва ми е много важен въпрос Другари Патриоти!!
  Не мога да я разбера тая Руска Либов, мамка му и прасе!!! Ний тях да обичаме, да им учим езика, който се оказва, че си е нашия ама малко поразвален, да им развиваме културата, да ги обслужваме в собствената си къща, да им строим паметници а те на нас да гледат като на ГЛУХА ПРОВИНЦИЯ, която отвреме на време посещават за да чуят някоя лакартия!!! Справка – изказване на изявения и просветен русофил, “журналиста” от 24 часа, валери найденов.
  https://www.24chasa.bg/Article/4493610

 23. @ПАТРИОТИТЕ, радвам се, че съм се заблудил. И аз това имах предвид, че нашите деца трябва да са като онези англичани, холандци, французи, германци и прочие европейци на Фестивала примерно в Копривщица, а не като полудяла националистична пияна сган…

 24. … до ПАТРИОТИТЕ

  … вие сигурно се шегувате ! Руската “културна масовка” живееща уви ! постоянно в Родината ми се готвеше /по спомен- миналата година / да издейства за изтърсачетата си учене по учебната програма на руското министерство на образованието ?! В руските училища които и без това никнат като съветски паметници под път и над… И в които се учи по българските правилници и учебни програми /засега- ако не се е променило вече/. Е това ако не е “колониализъм” – аферим ! И ще им го сервират нашите дупедавци . Хм…

 25. И аз като г-н Караиванов прочетох писанията на Дърева.До сега смятах,че Недодялков-син най-успешно копае под дъното на журналистическото падение,но за”радост” бях категорично опроверган!Г-ца Дърева с революционна ярост бълва змии и гущери срещу всичко где що види, което не е съгласно с нейните русофилски възгледи.Преставих си 09,09.1944г. околностите на Горна Джумая,сега Благоевград-бойна група комунисти начело с Лев Главинчев,сред тях и младата партизанка др.Дърева как с кирки и лопати зверски умъртвяват големия, много големия журналист,интелектуалец и патриот Данаил Крапчев!Да ме просят читателите на блога,но тази асоциация ме връхлетя след написаното от Дърева.Тя и подобните и лаещи двуноги са страшни в преносния и буквален смисъл.Иначе поздрравления за чудесното представяне на г-н Инджев при Ризова.

 26. Как руските антисоциални натрапници ще научат български език, песни, танци… Айде по-реалистично. Често се майтапим у нас с ‘мъй с групу неделяем се’. Останало е като спомен от соца и руските туристи. Пак са същите оФце. Наблюдавала съм ги и по други държави- мъкнат се само с техни си съграждани. Украинците са различни. Навремето женените за българи украинки проговаряха български правилно и бързо. Рускините, обаче, не. Първите се стараеха да са по-близо и като местните, а руските пачи гледаха все отвисоко. Това са ми спомени от споделяния на по-възрастни и мъдри хора, и малко лични наблюдения.

 27. До Сия. Не смея да спекулирам с посещението на Джим Кери, нали наш баце така го беше прекръстил, в масква. Както се казва, ще да видим. Всеки случай, прословутите “многоходовки” на кремълският гном на които петоколонците и полезните идиоти цвилят от кеф вече не на запад никой не ги кълве.
  В опита си да намеря анализ на рускоезичен експерт попаднах, не е много по темата, на интересен разказ на Аркадий Бабченко. Джон Кери ми се издигна в очите. Герой от войната във Виетнам.

  http://glavpost.com/post/27mar2016/blogs/81537-arkadiy-babchenko-kerri-i-gopniki.html

 28. Добрева
  Подозирах,но вече съм съвсем убедена,че Антон Тодоров е човек *за поръчки*.Каквото му поръчат това пише.Днес едно ,утре наобратно.И продава книги по 300 страници за по два лева.За да разпространява лъжи и дезинформация.
  Ех ,не свършиха подлеците.
  Явно Герб го смятат за авторитет и го канят,или така им е поръчано.
  Групата около Пеевски трябва да се обнови.
  Аман от мерзавци.Поредният.

 29. Гледайте предаването по БНТ *история Бг* в понеделник вечер от 9 часа.На Горан Благоев.Коментират се правителствата след Освобождението.Участвуват млади професори от различни ВУЗ.Истината за Русия е казана все едно ,че четем този блог.И най важното всички са на едно мнение.Даже и прочутата русофилка Нина Дюлгерова не опонира-

 30. ластите в България наскоро представиха официална комисия, която да помогне за избирането на българката Ирина Бокова за най-висшия пост в ООН, и се оказва, че дяволът не е само в детайлите – той се крие в цял куп мръсни афери, съобщава The New American. Сред останалите опасения, официалната кампания е доминирана от известни комунистически агенти, работили за безскрупулната българска служба за сигурност, известна като „малкото КГБ“. Екипът дори е воден от известен бивш шпионин на подкрепяния от СССР режим.
  Водеща медия определи Бокова като „водещ претендент“ за поста в ООН, но според източници това е скъпа ПиАр кампания.
  Бившият базиран в Ню Йорк комунистически шпионин, ръководещ кампанията за избирането на Бокова в ООН Райко Райчев е описван от бруталните си ръководители в разсекретени документи на режима като „много добре подготвен идеологически“. Въпреки недоволството на оцелели от бруталностите на режима, за други седем членове на комисията за избора на Бокова в ООН има данни да са бивши шпиони на свирепата Държавна сигурност на комунистическия режим. Докато ООН става все по-влиятелна организация, последствията от новите разкрития трябва да алармират целия свят.

 31. Искам да изцитирам един афоризъм на Стоян Михайловския, което според мен е много подходящо:
  “Григор е даровит човек, но груб един службач получи пост сто пъти обещаван на Григора. В туй царство се не търсят хора за места, а търсят се места за хора….”

 32. Търговските интимни връзки навлизат в поредния етап на задълбочаване. Путин и Бокова са се “разбрали” Русия да разминира Палмира.Както предава ДПА, цитирана от БТА, “Русия е получила одобрението на ЮНЕСКО да премахне мините от античните обекти в Палмира”, е заявил Путин след разговори с Ирина Бокова и Башар Асад.
  По думите му, Путин е получил “одобрението” по време на телефонни разговори с директора на ЮНЕСКО Ирина Бокова и с Башар Асад.

 33. Вижте, имам доста пресен спомен от Фестивала в Копривщица.
  Като оставим настрани лошо поддържания път със много завои но затова пък с много недоорязани храсти стърчащи на метър в пътя и доста пясък на завоите и т.н държавни и общински безхаберия, ми направи особено приятно впечатление големия брой Европейци, които присъстваха там. Пееха и играеха с нас Българите! Разговаряха с нас като с истински приятели! Като седнеш до тях на някоя кръчмичка ти пожелават съвсем безкористно Бон Апети!
  Прекрасно !!! Може и да греша но не чух руска реч. Или поне не ми се наби в ушите, за да кажа ее ама наистина са ни братя, ама наистина ни обичат. Всеки сам може да мисли и да разсъждава и нека го прави съвестно заради собственото си оцеляване като Българин!
  Мога да разкажа и други случки как в Равда украинско семейство с 2 деца ни покани на масата си на обяд а преди това дре рашки ми се цупеха нагло по “братски” седнали на маса за 6 човека.
  И всъщност кой каза, че ни трябват “братя”! Аз познавам много братя, които постоянно са в спорове за нещо си. На нас ни трябват Приятели, които да ни уважават а не да ни налагат преклонение и да ни наричат Глуха Провинция!
  Така наречените русофили под маската, че уж ни приобщавали към руската култура, забравят да научат собствената си култура и собствената си история, които са много по-велики от чуждите. Ако наистина работят за дружба между две нации нека научат руснаците на уважение а не себе си на ниско преклонение и фалшифициране на историята, като Другаря Божо-ярък пример на тъп русофил, който дъвче страници на древни книги във Ватиканската библиотека! Срам и Позор за Българската Държава, която го постави за Директор на Националния Исторически Музей!

 34. Даже в тоя дух, може би наистина Президента е длъжен да свика съвета по национална сигурност, за да се обсъди нарастващото преконение и одупване пред руския незадоволим мерак!
  То не бяха отменени комисии, митинги за излизане от НАТО и ЕС, осмивания по всички медии, изказвания на “академици” и “професори” фалшификатори на историята и на Нашите Най-Светли Личности, грабежи на банки, руски кандидатури за шеф на ООН, руски език в детската градина, строителство на нови руски паметници, регистрации на хиляди руски фирми и имоти, мераци по нашето Черноморие и натиск за Отмяна на статута на Несебър, ослушване и неотчитане на печалби, дори от Лукойл, руски милиционери в Нашата Църква и още много такива беззакония, предателства и идиотщини. ТОВА МАЛКО ЛИ Е ГОСПОДИН ПЛЕВНЕЛИЕВ ИЛИ ОЩЕ ТРЯБВА, ЗА ДА СВИКАТЕ СЪВЕТА ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ !!! Колко още банки ще чакаме да ограбят? Колко още Герои ще омаскарят? Колко Паметници ще натрупат ? Колко данъци ще им простим в името на “братската дружба”?? Колко още Българска земя ще им дарим ?? Абсолютно съм наясно, че нямате необходимата власт но все пак можете да направите всичко каквото можете, защото сега е точния момент!!!

 35. Интересно, но никой от редовните посетители на блога не коментира последното изречение на статията на Иво. Мен честно доста ме притесни. Нима на нашите управляващи сегашното 106 място по свобода на словото им се вижда прекалено високо и са решили рязко да дръпнат по нанадолнището.

 36. към КАРАИВАНОВ:

  “и блазе на този, който може да ги чете в оригинал…”

  Това е изключително ценно пожелание от образователна гледна точка, защото за да се чете руска литература в оригинал, е необходимо владеенето освен на български /средновековната руска литература е написана 100% на български/, и на диалектната форма на бългърския език, руския; така и владеенето и на френски и немски. “Класическата” руска литература е напизана 46% на френски и немски – „Калинка-малинка и културата на подражанието“ –
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4868519,00.html

  * Културолозите поставят руската култура в графа „Паразитна култура на подражанието“.

 37. @ Кристиян Спиридонов

  Обърнах внимание, разбира се. 106 от 180 е още нищо. Челните редици целим. Понеже скромността краси медийната свобода, ще се кротнем на 176-то място.
  Прочее и от такава информационна безизходица ще намерим изход. Ще разцветим акустичната култура, тя една ни остава харизана възможност за хабер. Можем градски викачи (town criers) да се цаним. https://en.wikipedia.org/wiki/Town_crier#/media/File:Town_Crier,_Provincetown,_MA.jpg

  ‘Ейййй, орааааа… чуйте ли ме бре? Чуйте и помнете тая световна уйдурма на каскетите, чуйте за шпионствующата шуга и сите олрайтовци, още за световната конспирацията на жЕните, дет прати едни жЕни в пъклото, Олбрайт я издумала. Чуйте и по нашенско какво е чудо станало, Цецка и нейните баби, как маскарят ни Президента, па и още блогов’те са ги запрели бреее-е’.

 38. Извинете ме за русизма, съзнателно употребен тук.

 39. На всички горещо препоръчвам безпощадния и точен анализ на големия български художник Илия Бешков за руската “душевност”.

  http://www.fakel.bg/index.php?t=4361

 40. PRIVATE EYE. В брой 1414, 18-31 Март, 2016 половината стр.20 е ‘посветена’ на Irina Bukova. Така са я истипосали въпросната, все едно са преписвали от този форум. Само разследването на биволите за несъвпадението на доходи с придобити имоти за някакви си там 2 милиона липсва. Списанието е майтапчийско- сатира на съвремения политически и обществен живот в Кралството. Малей, и там се ‘прочухме’.
  Цитати в оригинал:
  ‘ Bukova’s biggest qualification is her roots in the Bulgarian Communist elite- now bearly disguised as the Socialist Party.’
  ‘ Knowing which way the wind blows, she courted Israel and itslobby with a fervour which ensured she beat her Egyptian rival for the Unesco job.’
  ‘ Since winning the job she has spent most of her time, and a lot of Unesco’s battered budget, travelling the world canvassing to replace Ban Ki- moon at the UN.’

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.