Цецка Цачева в ро(к)лята на своя шеф

Срещу облъчването на публичността с простотии управляващите отдавна прилагат спасителната за себе си противоотрова на премълчаването в медиите на въпросните простотии. Доказа се още веднъж от начина, по който на Цецка Цачева й се размина потуленото излагане с фразата, че отивала да се снима „ с не’кви баби”, произнесена от нея на председателското й място на върха на законодателна власт в парламентарната ни република. Дошло й отвътре да си го сподели със себеподобните на същата висока трибуна без да очаква, че фразата й ще долети

(все пак) до публиката, която би трябвало да й поиска отстраняването от поста за подобно отношение към възрастни жени от Израел, дошли да почетат в България годишнината от холокоста.

 

В държави, в които на власт е арогантния манталитет, подобни гафове не водят до никакви последици за „богоизбраните” политици. Руския външен министър Лавров изпсува най-вулгарно по същия начин без да си дава сметка за отворения микрофон по време на пресконференция. И нищо- разбира се!

 

Нашенската публика е особено добре дресирана да пропуска покрай ушите си гаврите на властта с „обикновените хора”. Министър на образованието Даниел Вълчев по същият начин бе „заловен” да се подиграва със стачкуващите учители, подхвърляйки на своя колега ( и по манталитет) в правителството , финансовия министър Пламен Орешарски, че е време да „развалят седенката” с представители на учителския синдикат.

 

Истинският дресьор на публиката обачее кучелюбецът Борисов, който се изгаври пред смъртта на едно момиче, чиито труп бе открит от служебно полицейско куче. Във връзка с това доволно нахиленият премиер предложи кучето да бъде наградено с „телешка пържолка”.

 

Същият обясняваше пред изумени българи в Германия как неговият авер за всичко, министър Цветанов, ходи с багера и копае трупове- демек, разкрива престъпления успешно.

 

Уж е голям християнин, който умира да се кръсти пред камерите , включително по време на интервю в някое студио,  целуващ ръцете на всякакви попове и най-вече на руския върховен поп при посещението му у нас ( предстои римейк през април), обаче се гъбарка с вярата на християните, редовно говорейки за Господ като за „началника”.

 

Примерите от подобно естество с Борисов са безчет, но не помага да бъдат изреждани. Няма ефект. За него си гласуват подобията му в държавата , а те явно са достатъчно, за да го крепят на власт. На това му се казва калкулиран цинизъм, поради който Борисов ни най-малко не прави усилие да промени нещо. Стига му и тази награда, да каже нявга народът- голям простак беше, ама к’ви магистрали лично ни построи ( или поне той на т’ва разчита, щото така разчита знака на избирателите в своя полза).

 

Ето защо Цачева може да си позволи всяко падение, което в сянката на отдавна падналия в очите на по-гнусливите българи премиер не предизвиква никакви негативи за нейната политкариера на верен слуга. Важното е да уважава и обожава шефа, а останалото няма значение. Нали хората му гласуват на него, а той си я харесва в тази ро(к)ля по негова кройка.

 

За протокола все пак да припомня някои нейни изпълнения от предишните й години на недосегаемост в същата ро(к)ля, когато едновременно хвалеше и отричаше руския корупционен проект АЕЦ Белене в зависимост от посоката на руския корупционен вятър или пък защитаваше незащитимата репутация на проваления кандидат за евродепутат Румяна Желева с такова настървение, че чак пропусна да забележи как Борисов вече се беше отказал да подкрепя битата карта.

 

АЕЦ “Белене” умря, да живее Аецка Цачева

17 мнения за “Цецка Цачева в ро(к)лята на своя шеф”

 1. Аецка (по Иво) цачева е фундаментален боклук с основополагащо значение. Надскочила с “пъти, пъти, повече” това по ШЕФА й нивото си на некомпентност. И е толкова тъпа, че не прави и минимално усилие да крие нито носталгията си по комунизма, нито лигавото си русофилство. Мързи ме, но ако дежурният пиарчик на герб по БЛОГА НИ настоява ще изкопам снимката й във Виетнам дето се е снимала кат местна партизанка с неизбежният калашник у ръце и дирижирането на маса отрупана с каквото Бог дал (в случая прекалено щедър) по случай н-тата “победа” над Партията-майка на частушка от Булат Окуджава. Та, да го кажа вкратце. ДГД от една мръсна, долна гад.

 2. Те с Майчето Манолава са като близначки, Огледало на българския политически “елит”…

 3. Нито съжалявам, нито се притеснявам да го кажа- българското общество е отчайващо просто, осъдително първично и крайно невъзпитано. Общество, което орева света за турското си робство не може да излъчи от себе си елит, по-различен от същността си – несвободна, некултурна, невъзпитана и неподчинена на никакви цивилизационни принципи. Не се очаква някой българин да се възмути от елементарщината и примитивизма на проява, защото това са алфата и омегата на поведението му. Хора, които са измислили изразът “земен човек” с нашенската му конотация на “принизен човек”, няма да се впечатлят изобщо от който и да е разгащен израз на “земните” си избраници. Те точно и заради това си ги избират, да са като тях си – ако не е “бай Тошо”, ще да е “бай Сакса”, “бате ти Бойко” и кака му, Лилето, Данчето, Цецко и неизброимо число други “цецки”. С тия фамилиарни хора може и по една ракия да се изпие, може и да се напопържа фриволно “баба ти Меркел”, абе можеш да си отпуснеш душата. Защото обратното е нещо много затруднително- трябва да си размърдаш мозъка и да не позволиш каквото ти е на ума, това да ти е на езика. Хватката е изобщо да не ти идва на ума простащина, но това е невъзможно. Да се съобразяваш там с нЕкво си човешко достойнство, чунким знаеш какво значи – еврогейски глезотии! Нямаш домашно възпитание-хорошо, не се срамуваш от липсата му- още по-харашо. Избрал си простаци да те ръководят- баш ти е драго! Ха да ги видим тия културните къде ще ми ходят…

 4. Тъй като въпросната особа, монтирана начело на “парламента” на България е много млада (и хубава???), вероятно има за какво да се присмива на “бабите” с които трябва-ло да се снима?! А Холокоста е досадна подробност за която “Председателката” на българския “парламент” едва ли се е досетила.
  Арогантността на герберските протежета на баш-бабаита пожарникар нямат чет! Необяснимото е обаче защо опозицията оставя без последствия такива изцепки???

 5. А на меня товарищ Цэцка Цачевая- Боевая тук на този фатаграфический снимок больше ми се нрави! Също като меня в борческая Никарагуа, аз тоже ваевал пачти като партизан с американския империализм и фашистките контры в Батаническия сад на София, и даже увековечил навсегда тези маи подвиги в рипартаж по Болхарското телевидение! Венсеремос!

  http://www.mediapool.bg/tsetska-tsacheva-stana-partizanka-vav-vietnam-news192502.html

 6. Вопреки естествената ревность к соперника, който е отнел ат любящото ми сердце Ирина, аз обюективно приветствам ето удачно кадрово решение на болгарския Совнарком!Молодцы, толька така! В этой связи аз не виждам нещо да помешает и на моята эвентуальна кандидатура за Гендиректор на Болгарското национально телевидение, как раз в момента течьот канкурс, а в адин от критериите- новыят Гендиректор да люби сильно и беззаветно Россия, Путин, Евразия, Кабзон, без скромности, аз съм ведущий кандидат!

  https://www.24chasa.bg/Article/5399214

 7. Поне ще има къде да се събираме- пред ПАМЕТНИКА НА ВЕЛИКИЯ РОНАЛД РЕЙГЪН! Но вижте, колеги активирането на рубладжийската тролска пасмина под новината!

  http://www.segabg.com/article.php?id=797381

 8. Georgi Nikolov,

  Скъпи Жорж, и аз почнах да се ровя за виетнамския сюжет “Кукла партизанка се снима с българска комунистка”, но наший уважаемый соблоггер тов. любамыр каларав е свършил това полезное дело вместо нас!:)

 9. Пази, Боже, сляпо да прогледа! Български ‘елит’= евтина арогантност, дебелащина, простащина, показност, високомерие, некомпетентност. Беден ми е речника. Цецке, запри се, ма, простакесо!

 10. Стамбо, който си може, си може. Екссъпруга на Лайнарова визирам,де.
  За какви боклуци на боклуците Абим клавиатурата, спирам дотук.

 11. “…трагичният човешки потенциал на ГЕРБ…”
  Радан Кънев

 12. Замисляли ли сте се, че съдбата има остроумно чувство за хумор. Не мога да си представя друго по-подходящо име за тази жена. А пък самата Цецка си пасва чудесно със партия герб, като магарешки бодил на магарешка опашка. Ако Бат Бойко е герба на герб то Цецка е неговото второ име.

 13. Между другото някой чел ли е това …

  http://www.fakel.bg/index.php?t=1722

  Пише страхотни неща, които май народа не ги знае.

  Този, Владо Хинделов – туркологът, всяка привечер идваше при мен. Един път ми вика: „Твоят вуйчо Никола Димков извърши най-великото дело в света. Той освободи България…” Но по едно време идва тука за лошо… „Сърбите – вика – узнали. И гърците узнали вече за архива, и австрийците също.” И друго едно нещо. Към това дело имало 6 тетрадки. В петте е описано делото. А в шестата са описани имената на всички шпиони българи – какви заслуги имат и с какво трябва да бъдат наградени от султана. И тогава в БАН се оказало, че това били синовете и внуците им. Ужас!
  ………………………………………………..
  Излезе и делото за поп Кръстьо. Ясно е, че поп Кръстьо няма нищо общо с това предателство.” А Левски го е предал неговият братовчед Караиванов и ловчанският касиер – тия двама мерзавци са го предали, а на попа хвърлили вината. Защото през 1881-а или втора година, когато дойде екзархът от Цариград, тогава по-видните хора се събират и казват: „Как можеш да държиш един поп предател?” Екзархът им казва: „Чакайте, аз преди това бях митрополит в Ловеч. Поп Кръстьо го познавам, но познавам и другите. Поп Кръстьо не е – аз го знам. А другите ще ги видите кои са и затова да не се хвърля кал. Моля министър-председателя да направим съдебно-народна анкета.” И тогава съдебно-народната анкета открива, че поп Кръстьо няма нищо общо с това предателство, а касиерите са го предали. Тогава стана обратното. Гъркоманите подкупиха пресата и скриха истината. Само в Църковен вестник има отпечатана присъдата на съда.
  …………………………………………………….
  А Балан плаче и вика: „Владо, Владо, няма вече БАН, има сгори-БАН.” Четири денонощия я горили на гара Побит камък. Добре, че от началото успели да вземат една трета и върху нея работили. А другата, никой да не я намери, я набутали в чували и всичко изгорили. Там присъствал и професор Василев. Той казва: „Видях, когато я товариха. Едни плачат, а други се щурат, не знаят какво да направят.”
  Викам на Владо: „Трябваше да ги заплюе, а не да им се позволява да горят!” А Владо ми отговаря: „Понеже тогава те ги прикриха, затова и генерал Жечев, като го питаха: „Защо запали ти архивите на двореца?”, той им рече: „Ами защо не – другите запалиха турската архива и какво им направиха?” Ордени им дадоха. А трябваше да ги осъдят на смърт. За подлостта да си получи всеки заслуженото.”
  ……………………………………………………………
  Писах една статия за Боян Магаи в нея споменавах, че много от литературата за неговата дейност и живота на богомилите се намира във Ватикана. Апелирах да се потърси и изземе това богато наследство и оставеното с рецептите на Боян Мага.
  Дъщерята на министър Джуров, Аксиния мисля се казваше – една много мила и интелигентна учена, беше дошла при мен и си приказвахме. Тогава ми сподели, че се е запознала в Москва с директорката на библиотеката там. Тя й показала ръкописната библия, за която ние не знаем, че съществува. Казала й още: „Това, което смятате за унищожено, се намира тук при мен, в нашата библиотека.” Дъщерята на не знам кой наш цар, каза Аксиния, притежавала като зестра голяма библиотека, цялата ръкописна. Някакъв болярин по-късно, след смъртта на тази царска снаха-българка, им я предал и тя сега е при тях. Директорката я поканила да я види. Така че, по законите на доброто, се е запазила част от богомилската литература, независимо от това, което има във Ватикана.
  Една наша писателка, посетила неотдавна Цариград, ми каза, че когато османлиите ни поробили, султан Мурад издава ферман до Шуменския валия. Там пише: „Ефенди, в твоя вилает – Шумен, Преслав, Плиска и прочее, е било гнездото на едно велико учение невидяно в света. Казва се богомилско. Ако беше останало, планетата щеше да е наопаки…”

 14. скоро погледнах официалния профил във фейсбук на Б.Борисов,под новината за проведения в Ст.Загора,,Съвет на старейшините на герб”(оксиморон),коментарите са потресаващи,цинизми,явна агресия и откровени манипулации.Само да изокам,в Ст.Загора е крепост на герберските гаулайтери,необезпокоявани и проспериращи

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.