Омалолъжаването на лъжата за честния Путин може да излъже само “верващите” му

Думата лъжа няма умалително в българския език. Не става да кажеш „лъжичка”, променя се смисъла. Лъжата си е лъжа, дори и да е малка.

 

За Путин и путинистите е истинско откровение да научат, че голямата лъжа за неговата честност е международно опровергана. И колкото и да я омалолъжават, тя си остава лъжа.

 

Не е лъжица за неговата уста и контролът върху изтичането на информация. Особено, когато тя идва от чужбина.

 

Мина времето на запушването на информационните пробойни чрез забрана на чужди вестници и заглушаване на радиостанции. Иронията в случая се подсилва от факта, че самата Русия на Путин е превърнала разпространението на информация за чужбина в свой приоритет, за който стратезите на руската хибридна война явно нямат ограничения по отношение на разходите дори и при финансово-икономическата криза, която кара Кремъл да търси начини за съкращаване на държавните разходи.

 

 

Престъпници, както знаем, има навсякъде по света, но с тях и престъпленията им различните държави се борят по доста различен начин. Когато един политик бива уличен в корупция, в демократичните страни това е краят на кариерата му- понякога дори само по подозрения без веществени доказателства. Но в окупираните от собствените им диктатори и автократи държави уличаването в престъпление, например от данъчен или финансов характер, е повод само за пропагандни лъжи и увъртания.

 

Това се видя от аферата с панамските досиета и официалната реакция на Кремъл, която дори беше изпреварваща с твърдението, че се очаквало анголсаксонските медии да очернят невинния руски президент Путин.

 

Догонващата българска резоньорска защита на Путин и Русия е още по-жалка. Едно от нейните лица е Светлана Шаренкова, която обича да раздава интервюта и шамари за президента Плевнелиев. В буквалния смисъл тя беше изразила желание пред булевардния руски официоз „Комсомолская газета”, че изпитва желание за го зашлеви поради позицията му спрямо руската агресия в Украйна. Сега Шаренкова брани руския президент от разкритията на международния екип журналисти, заявявайки , че противниците на Путин у нас го заклеймявали с „комсомолски плам в очите”.

 

Оставям на фройдистите да разтълкуват как Шаренкова съчетава путинофилското си уважение към „Комсомолская газета”, но се опитва в същото време да обижда на „комсомолски плам” критиците на нейния Владимир Владимирович. Тази шизофрения не е само неин патент. В пристъп на безсилие в рамките на някой спор Шаренкова и подобните й са готови да обиждат на „агент” или „бивш” комунист своя опонент, живеейки в съгласие и другарско съжителство същевременно рамо до рамо с безчет агенти и настоящи комунисти.

 

Споменатият от мен в друга статия журналист Иво Христов например неотдавна изригна путинофилски в свое интервю срещу това, че бивши агенти били допускани да коментират по телевизиите, но изброи в този контекст имената само на коментатори, критикуващи Путин. Същият и подобията му никога не са възроптали срещу своя Гоце по тази линия, а за по-малките „гоцета” , с каквито е пълно в политиката, медиите и бизнеса, да не говорим…

 

Прословутият руски управленски принцип „бий, за да те уважват” обаче се обърна срещу Путин в международен мащаб. Побойниците не се радват на международен авторитет. И рано или късно си намират това, което си търсят- боя.

33 мнения за “Омалолъжаването на лъжата за честния Путин може да излъже само “верващите” му”

 1. ====================================================================================

  РУСИЯ СЕ ГЪРЧИ В ПРЕДСМЪРТНИ СПАЗМИ !
  НАРОДИТЕ ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИСКАТ РУСИЯ ДА УМРЕ !
  РУСИЯ – БЪРЛОГАТА НА ЗЛОТО, ЩЕ БЪДЕ РАЗРУШЕНА !

  ====================================================================================

 2. ====================================================================================

  Путин става все по сръчен.
  Сега е започнал САМ ДА СИ СКОВАВА КОВЧЕГА !

  ====================================================================================

 3. Бягане, преди и след вятъра са “изригаванията” съответно на персоналният глас на лилипут.ин песков и на одиозната маша захарова.
  Първият “прогнозира” съдържанието на загадъчното червено куфарче на Джон Кери преди 10-тина дни, а днес мз се изрепчи, че били подготвени. Подготвени, колко подготвени са кремльовците при положение, че вече повече от седмица истерията по разкритията от “панамската афера” вместо да намалят децибелите, усилват “волума” на мах. И като резултат следва асиметричен отговор. Формиране, точно сега, на отдавна проектираната преториянска гвардия с шеф гадиборда на джуджи1 виктор золотов. НО, кремълският гном се е самоназначил за главнокомандващ на нацгвардията. Доверие-никому.
  Явно наближа “бой последен”. Офшорките са напълнени за “черни дни” но трябва преди това да се измъкне жив от нямащата равна на себе си в исторически план руска революционна ярост.
  http://rusmonitor.com/olga-kurnosova-po-svoemu-funkcionalu-nacgvardiya-putina-bolshe-vsego-napominaet-vojjska-ss.html

  http://www.gazeta.ru/social/2016/04/05/8162159.shtml#

 4. Четиво И за шаренковици, каролевци, мишоконстантиновци, ивохристовци всичкото пенкикилер на кремльовска хранилка.
  https://putinism.wordpress.com/

 5. Забелязвам как по всякакви форуми руският световен тролетарят е мобилизиран здраво да атакува истината за ‘честния путин.’

 6. И малко за разтуха. Поне на първо четене и двете статии се възприемат като увлекателни разкази.
  Уводът на “Удивителната история на Виктор Нечаев” 1:1 отразява и моите чувства и мисли след първият ни набег отвъд Калотина. Години наред слеед това се чудех с какъв акъл се върнахме с булката в “соцродината”. Цяла седмица не си показах носа извън апартамента. В първият си работен ден слушайки обсъжданите със сериозен глас дивотии от рода на “другарки и другари, дайте да дадете” виех (вътрешно) нонстоп проклинийки глупоста ни.
  Второто четиво си е направо историческа сензация. Приятно четене.

  http://allhockey.ru/article/show/250964-Pervyj_russkij_v_NHL_udivitel_naya_istoriya_Viktora_Nechaeva

  https://rufabula.com/articles/2016/03/29/the-strange-case-of-a-nazi

 7. Исландия не е Русия :))) Горката Исландия, колко слаб премиер има – една невярна информация и вече си тръгва !!! Друго си е в Русия – там монархът ще царува вечно , точно заради безскрупулното грабене , достойно за уважение от всеки уважаващ се руски поданик :))) Русия сега е като Либия преди няколко години – безкрайно богат диктатор и уплашено население :(((

 8. Само заглавия от меката пропутнска газета.ру

  Всемирный банк: число бедных россиян в 2016 году превысит 20 млн человек

  Средний россиянин должен банку 210 тысяч рублей

  Всемирный банк прогнозирует инфляцию по итогам года на уровне 5,9%

  В кризис россияне стали чаще обращаться к народным целителям

  Всемирный банк допускает обвал среднегодовой цены на нефть до $30 за баррель

  Всемирный банк резко ухудшил прогноз по российской экономике

  Советник Путина анонсировал экономическую катастрофу из-за Центробанка

  Источник: МВФ снова ухудшил прогноз по экономике России

  И т.д. и т.д. (так дальше и так дальше).
  Последният преди да хлопне вратата, да не забрави да дръпне
  шалтера).
  ЗАКРИВАЙ!

 9. Снощи написах:
  Това се казва Журналисти! Вече 2 часа 30 мин гледам по френския ТВ канал “France 2” предаването “PARADIS FISCAUX : LE CASSE DU SIÈCLE” с журналисти, разполагащи от доста време с документите по ПАНАМСКАТА АФЕРА “PANAMA PAPERS”.
  “http://www.programme-tv.net/programme/culture-infos/r41155-cash-investigation/7481338-paradis-fiscaux-le-casse-du-siecle/”
  Обикалиха целия свят по следите на офшорните далавери, скъсаха от разпити далавераджии, посредници, банкери, в моменда обсъждат с министъра на финансите какво е направено и ще се направи.
  Много тарикати по света ги чакат безсънни нощи 🙂
  Да се готви и бандата на ПУТИН 🙂

  П.П. Току що видях и 17-те минути при Слави с гъската от ДС, която тепърва щяла да “анализира” документите за българските тарикати. Те могат да си спят спокойно на двете уши 🙂

 10. Путин го бият много и на много нива. В него живее злобен и силен дух (направо бяс) но много Добри същества се сражават с него. Неговите сили и тези на другарите му ще падат постепенно, тъй като Господаря, който го е отгледал беше поразен от Спасителя! Голяма Милост и Благодат се даде на земята освождавайки човешката раса от Мъчителя и.

 11. Руснаците вече могат с всенародна любов да го наричат

  ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ОФШОРКИН.

  В замяна на това, той пък ще ги “обгрижва” с новосъздаденото по негова заповед руско SS с благозвучното наименование “Нацгвардия” и така успешно ще върне Русия във времето на Екатерина и далечното средновековие.

  Злите езици обаче говорят, че с този си жест, Путин панически се готвел за “кръгова отбрана” от народната любов при “чрезвычайние положения”.

  Новите руски “рамбовци” ще могат също като сегашните си събратя от “спецназ” и МВР да отстрелват негодниците, но ще го вършат “по усмотрение”, т.е. без предупреждение.

  Предупрежденията щели да се оправят по време на погребенията.

  А това било само “началото” !

  А ЩЕ ПРЕДУПРЕЖДАВА НА ПОГРЕБЕНИЯТАА

 12. Иво,
  следя коментарите по темата и нищо ново под слънцето. Платените анализатори се иаказват в стил “това е активно мероприятие на американците, няма нито един американец в списъците”, а такива като Шаренкова, Иво Христов и сие си говорят поопорни точки, нали са на заплата при Путин.
  Не ми се иска да омаловажавам значимостъа на Путин и Борисов,които от месец се жалват как щели да станат жертва на компромати, но истината е, че Путин изобщо не е цел на разследването. Всички знаят, че Путин е мулти-милиардер и явно нямат проблем с това.
  Истинската цел на разследването, доколкото разбрах още първия ден като гръмна новината е финансирането на северно корейската ядрена програма. Виолончелистът на Путин и честните капиталисти Баневи са съпътстваща информация. Как смяташ, дали Северна Корея има капацитет и ресурси да си направи атомна бомба? Провери я тази трънка, може да изкочи заек.
  Иначе шоуто предстои. Бъдете здрави!

 13. С удоволствие ще се повторя: Шаренкова с медще я намажем…

  Ама днес Румен Гечев изтърси следния бисер по повод но това, че панамските разкрития са клевета.: “Обкръжението на Путин било крило пари в Панама. Ама това е нелепо. Все едно американските политици да крият пари в Казахстан да речем” … да, съвсем същото е… и това олицетворение на логиката преподава на студенти… добре, че са икономисти, а не инженери или лекари…

 14. Вижте и това заглавие от днес:

  “Нарышкин рассказал о своем вечном счастье благодаря возвращению Крыма”

  Нима има рецептивна естетика, която да ‘сколаса’ с преживяването в този текст:
  “Скажу вам откровенно: я, наверное, до конца жизни буду считать себя счастливым человеком, потому что принял активное участие в этих событиях, которые позволили двум миллионам жителей Крыма обрести свободу и вернуться на свою родину” – признал Наришкин по време на срещата си с участниците в руско-германския семинар “Новые основы диалога и общие смыслы политического лексикона”.

  Ох, сърце.

 15. «Хочу напомнить этим кремлевским неадекватным мечтателям, что Украинцы имели государство со столицей в Киеве еще задолго до возникновения Московского улуса Золотой Орды. Украина будет существовать и после того, как злоба, агрессия и внутренние противоречия, которые всегда присущи тоталитарным режимам, разорвут на куски остаток советской империи, носящей название Russia (Раша)»

  Секретарь СНБО Александр Турчинов

 16. Холандците казаха НЕ на членството на Украйна в ЕС . Сега какво следва ?

 17. Наши ракеты могут со 100% вероятностью долететь до США, получить там вид на жительство, найти работу и посылать деньги домой в Сызрань.

 18. Съвсем сериозно предложение за Мултинационален остракизъм на Путин!
  Воден от двата факта: Първо, че светът се глобализира и е все по-сплотен в устрема си към единна ценностна система, сиреч – демокрация.
  И второ, че Путин от положението си на властова необузданост заплашва с думи и действия стремежите на световната мечтателност за разбирателство и по-добър живот.
  Какво са 95% одобрение в Русия спрямо световното мнение за “зелените кагебистки путинови чорапки” ЗКПЧ? Нека да се направи световен референдум за остракизъм на диктатора. Това не е намеса във вътрешните работи на ССРусия, а световна покана за смяна на тона!
  Малко история:АТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ

  ——————————————————————————–

  Атика е област в Средна Гърция, където възникнал и се развил един от най-значителните градове на античния свят – Атина. Този район се отличавал с благоприятни природни условия и ресурси. Представлява централна равнинна част (Месогея), заобиколена от четири хълма.

  Карта на Атика (по Сергеев, 1950)

  Ранно държавно устройство. Най-ранните сведения за държавност в Атика предоставят митовете, които се допълват от резултатите на археологическите проучвания. Те се изразяват в документирането на известен брой малки крепости, предполагаеми центрове на самостоятелни държави, управлявани от базилевси. Първоначално те враждували помежду си, но в определен момент чрез синойкизъм (обединение) поставили основите на Атина. В преданието актът на обединението се приписва на Тезей: той премахнал управителните органи и длъжностните лица на старите държави и обединил всички жители в един град.

  Херакъл и Атина върху червенофигурен киликс от началото на V в. пр. Хр.

  Първоначално върховната власт в новата държава принадлежала на базилевс (цар). Всички имена са митични или полумитични, а техният списък е достигнал до наши дни благодарение на Евсевий Кесарийски (ІV в. сл. Хр.). Последният атински цар бил Кодър (1089 – 1068 г. пр. Хр.). След смъртта на Кодър синовете му, Медон и Акаст, вероятно били пожизнени архонти. Около 753 г. пр. Хр. пожизненото архонтство било премахнато и заменено с 10-годишен и в последствие с 1-годишен мандат. Първоначално архонтът бил само един, но по-късно се избирала колегия от деветима архонти. След изтичането на мандата им архонтите ставали пожизнени членове на ареопага (Ἄρειος πάγος). Архонти и членове на ареопага можели да бъдат само евпатриди. Икономическата мощ на последните се основавала върху притежанието на земи, практикуването на лихварство и търговия.
  Килоновата афера. Килон бил известен аристократ и победител в Олимпийските игри през 640 г. пр. Хр. Вероятно през юли 632 г. пр. Хр. Килон направил опит за преврат в Атина, който целял установяването на тирания. По съвет на Делфийския оракул той и негови съмишленици превзели акропола, но не успели да привлекат по-масова подкрепа на своя страна. Килон и брат му успели да избягат, но останалите заговорници били убити (Thuc. Hist. 1.126). От тази случка останал изразът „Килоново петно”.

  Законите на Драконт. Макар броят на аристократичните родове да намалявал с всяко следващо поколение, те запазвали своите политически привилегии в управлението на държавата. Увеличавали се и длъжниците на евпатридите, които последните можели да заробват заради дълговете им и дори да ги продават в чужбина. Това предизвиквало масово недоволство, което довело до издаването на първите писани закони на обичайното право. Като архонт през 621/620 г. пр. Хр. Драконт събрал, ревизирал и записал действащото обичайно право върху дървени плочки (ἄξονες). Те се отличавали с необикновена строгост (оттук и нарицателното „драконови мерки”), като предвиждали смъртно наказание дори за дребни престъпления (например: кражба на зеленчуци). Най-важната характеристика на законите на Драконт е, че те утвърждавали частната собственост. Освен това кръвното отмъщение било забранено.

  Реформите на Солон. През 594 г. пр. Хр. архонт в Атина бил Солон, един от Седемте гръцки мъдреци. До нас е достигнала информация най-вече за значимите му реформи на Атинската държава, запазени са откъси от негови елегии и няколко анекдота за негови дела. Сред последните може да се спомене организирането на победна експедиция срещу Мегара за о. Саламин, която го превърнала в най-популярния човек в Атина (Plut. Sol. 8-9). Вероятно това му позволило да предприеме редица съществени реформи във всички сфери, добре представени у Аристотел (Athen. Pol., 6-7). По-важните от тях се отнасят до разделянето на обществото на съсловия; създаване на народното събрание и на съд от заклети съдии; мерките и теглилките били унифицирани. След като завършил реформите си, Солон върнал предоставените му извънредни пълномощия и напуснал Атина.

  Ораторската трибуна на хълма Пникс, където се провеждало народното събрание

  Тиранията на Пизистрат и Пизистратидите. В следствие на Солоновите реформи в Атина се образували три партии. Жителите на равнината (πεδιακοί), предвождани от Ликург, били едри земевладелци (евпатриди), стремящи се към възстановяване на съществуващите преди реформите на Солон порядки. Жителите на крайморските области (παράλιοι), начело с Мегакъл, преобладаващо били търговци и занаятчии. Те претендирали за спазването на Солоновата конституция. Жителите на планинските области (διάκριοι), представлявани от Пизистрат, не били напълно удовлетворени от реформите на Солон и се стремели към нова подялба на земята. В такава обстановка през 561 г. пр. Хр. Пизистрат успял да завземе властта в Атина и да управлява (с прекъсвания) до смъртта си през 527 г. пр. Хр. Той самият произхождал от стар и знатен род. Забогатял благодарение на златните си рудници в Тракия, които носели големи приходи.

  Пизистрат направил много за засилването на икономическата мощ на Атина. Преди всичко успял да осигури владението на Сигейон, притежаващ важно стратегическо значение на Хелеспонта и оттам се определя като вход и изход за Черно море. На Тракийския Херсонес се укрепил Милтиад, който макар и да бил политически противник на Пизистрат, се ползвал от подкрепата на Атина. Във вътрешнополитически план осъществил мащабни строежи, като храмът на Атина Палада на Акропола и храмът на Деметра в Елевзина.

  Пизистрат бил наследен от синовете му, Хипарх и Хипий. Те не се радвали на особена популярност сред народа. Хипарх бил убит през 514 г. пр. Хр. от Хармодий и Аристогейтон. През 511/510 г. пр. Хр. Хипий бил прогонен с помощта на спартанския цар Клеомен І.
  Реформите на Клистен. Начело на акцията за прогонването на Хипий и за установяването на демокрацията стоял Клистен от рода на Алкмеонидите. Той осъществил няколко реформи, довели до демократизирането на атинската държава. Най-важната реформа на Клистен било разделянето на Атика на териториален принцип (изономия). Той създал и закона за остракизма, приложен за пръв път през 487 г. пр. Хр.

  Остракони

  С реформите на Клистен завършило оформянето на Атинската демокрация. Това постижение е важно, защото било осъществено без външна намеса. Атинската демокрация е най-добре характеризирана от реч на Перикъл в „История на Пелопонеската война” на Тукидид (2.37-42).

  П.С
  Остракизъм (на старогръцки: ὀστρᾰκισμός) е метод за политическа борба, въведен от Клистен. Всяка пролет Народното събрание на Атина (еклесия) при кворум не по-малко от 6000 души взима решение да изгони или не някой опасен за демократичния ред на полиса гражданин. Предлагани за остракизиране са граждани, които с придобитото си огромно влияние в обществото, се смятат за потенциални тирани. Всеки гражданин изписва върху глинен чиреп, т. нар. „остракон“ (чието първо значение е “мидена черупка” с каквато се е гласувало в началото), името на този когото смята за опасен за демокрацията. Осъденият с мнозинството от гласовете е изгонван от Атина за срок от 10 години, като наказанието при евентуално връщане в полиса е смърт. Остракизмът не е форма на съд – всеки гласува според мнението си, без да се обсъждат аргументи за гласуването.

 19. Интересно съвпадение – и двойката Манджукови, и двойката Бенови,веднага след разкритията бяха хванати да заминават за ПОЗНАЙ КЪДЕ – МОСКВА ЕСТЕСТВЕНО, там ще се събират големите КРАДЦИ на инструктаж при ВЕВЕ Путин, генерала на националната гвардия която гварди окраденото по офшорките и “НАШУЮ МАЛИНУ” 🙂

 20. Хааха, добре e отговорил Турчинов!

  Хайде, на наришкината да е – 4/ 14 дни… Et après?
  Уйде рашата у ряката.

 21. “Каква Панама?
  В центъра на руската столица Москва, на Садовое колцо се появи плакат, изобразяващ руския президент Владимир Путин и с ясен намек за „Панамските документи”.

  Плакатът е поставен на спирка на градския транспорт, а Путин е изобразен като герой от класическия филм „Страх и ненавист в Лас Вегас”. „Каква Панама?”, гласи надписът.”

 22. Иво защо все още има американско присаствие в Германиа след изтеглянето на русия през 1993г.Доналд трамп вероятно ще изпални договорите отМалта 1985г.

 23. До Извор
  Защото НАТО Изворе.Иска ли ти се Европа без щатски войски?И на Путин му се иска ама няма да стане.

 24. Драги Изворе, това твоето е като компютрите и компотите. Първо срещата е през 1989 година, а не 1985. Второ, на тази среща (между Горбачов и Буш Старши) НЕ Е подписван НИКАКЪВ договор. Може и да е имало ДОГОВОРКИ (имало е), но ДОГОВОР или ДОГОВОРИ в писмен вид – не. Тц. Хич. Американското присЪствие в ГерманиЯ е било първоначално в качеството си на окупационни сили, а после (след 1949 г.) в рамките на НАТО. И тъй като НАТО продължава да съществува за разлика от агресивния си съперник Варшавският договор, ето ти и отговора. Между другото, през 2003 г. американците преструктурираха базите си в Германия и намалиха числеността на своите войници там. А Русия изтегли солдатите си, защото бяха нежелани. Ако си направиш труда да видиш къде руснаците имат военни бази по света, ще ти стане ясно за какво говоря. И между другото – въобще не е сигурно, че Трамп ще стане Президент на САЩ. За момента Trump се държи като tramp.

 25. До Марто
  Нищо не следва.Референдума има информативен характер

 26. До Били Как така нищо не следва ? Този вот се явява и вот на недоверие към холандското правителство . Премира им вече каза че е длъжен да се съобрази с резултатите. Явно няма да подпишат за присъединяване на Украйна към ЕС

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.