Путин откри откритостта за отмъщение, че го разкриха

Днес е рождената дата на интернет. На този ден през 1969 г.  е била забита смъртоносна кирка на гроба на затворените общества, които разчитат на неосведомеността на поробените народи за господството си над тях.

http://chronicles.actualno.com/simvolichen-rojden-den-na-internet-publikuvan-e-pyrvijat-rfc-1-news_532634.html

 

Всеки, който чете този текст, особено ако има памет за онова време, може да си даде сметка за клетката, в която е държана България от своите съветски господари, за да не попаднат затворените й обитатели в бурното море на свободния достъп до информация и да си съставят собствено мнение чрез неизбежното сравнение къде наистина животът е по-добър и защо това ( очивидно) е така.

 

Парадоксът обаче е в това, че интровертността на затворените общества ги изолираше от обмена на научна информация и това ги обрече на същото онова „загниване”, което комунистическата идеология злорадо вменяваше на отворените общества. Щетите от тъпотата на тази политика, резултат от която беше самохвалството за построените две Българии за периода, когато отворените общества построиха десетки Холандии и стотици (Южни) Кореи, се виждат и днес. Видни са от избора на посоката на мигриране на огромни маси хора, живели в затворените общества десетилетия наред, но избрали западната дестинация в момента, когато стана възможно да се махнат от „социалистическия рай” и да се преселят в „загниващия Запад”.

 

За разлика от населението, държано в клетката НРБ, комунистическата върхушка беше отлично осведомена за безнадеждната изостаналост на своята съветска колония. Върхушката имаше достъп до заклеймяваните от нея материални постижения на капитализма и се ползваше от тях на битово ниво в затворените си анклави по вили, резиденции, луксозни жилища и комплекси. Би било интересно да се направи справка колко от децата на тази върхушка са били насочвани да стават специалисти по руски и каква част са били тикани в езиковите гимназии и в университетите да усвояват западни езици. Бас държа, че съотношението ще бъде в пъти в полза на изучаващите английски номенклатурни дечица, които далновидните лицемери са измътили чрез съответното образование, предвиждайки неизбежната победа на капитализма.

 

Тези пиленца изкласиха върху трупа на държавната икономика, от която разграбиха най-вкусните мръвки след нейната смърт, но повечето от тях не са забравили, че дължат своя пир на съветските господари на своите родители ( доста ниско образовани в мнозинството си).

 

Така стигаме до другия парадокс, при който обучените по западен образец лешоядчета се умилкват на днешните руски реваншисти, участвайки в хибридната им война срещу (България и) същия този Запад, където гнездят и техните отрочета – вече наравно с всички останали, които могат да си го позволят. Русия никак не ги привлича с каквото и да било, обаче се опитват да направят България подобие на евразийска губерния. Изглежда сякаш кълват клона, на който са кацнали, но всъщност си правят сметката да разпределят порциите така, както техните бащи и дядовци. От тях се иска само едно усилие: да целуват московската ръка, която да им осигури за пореден път привилегията да са на върха на хранителната верига в България.

 

И кое им пречи най-много? Ами …интернет. В смисъл, че интернет символизира откритостта, най-смъртоносната заплаха за заговорниците от посткомунистически тип.

 

Надеждата на кагебистката логика в борбата срещу откритостта на информацията е в нейното замърсяване. Като не могат да я спрат, то путинистите се борят да разтворят в нея колкото се може повече отрова под формата на пропаганда, каквато дори в съветско време не се произвеждаше в сравними количества.

 

Кремъл не може да предложи на поданиците си какъвто и да било еквивалент на жизненото равнище в недостижимия Запад. Руснаците са световни рекордьори на опашката за американски визи, стотици хиляди се тълпят в очакване да им се отвори вратата на американския „ад”. Дори официалната статистика не може да отрече, че по-голямата част от населението на Русия би забягнала на Запад, ако можеше да си позволи разходите по преселването. В отговор на този стремеж Путин и компания предлагат единствената примамка, с която разполагат: пропаганда и мечешки дози шовинизъм.

 

Най-новото изобретение на руската кагебистка мисъл е хрумването срещу резила на господаря Путин, който се разчу чрез изтеклата информация за далаверите му ( само в една офшорна зона, като Панама) да бъде противопоставено дискредитирането на 14 000 неугодни на Кремъл „доносници на Сорос” ( т.е. на отвореното общество). Лично Путин наредил да се отворят досиетата на въпросните врагове, които българските путинофилски сайтове вече започнаха да наричат по указание от Москва „доносниците на Сорос”.

 

Кой казва, че „руският свят” бил технологично изостанал? Нищо подобно- светът на кагебистите владее отлично технологията на омаскаряването, чрез която се надява да бъде поприкрита голотата на своя цар. Очаквайте българските слуги от свитата му да се (п)окажат в челните редици на аплодиращите моралната екзекуция, обещана от Великия инквизитор на Русия.

25 мнения за “Путин откри откритостта за отмъщение, че го разкриха”

 1. А семейство Евгения и Николай Баневи са в Москва на посещение при офшореца Путини, “за да срещнем позициите си за пореден път с нашия освободител и помощник от твърде много години и да видим има ли място за България в Евразия и може ли тя да е пълноправен партньор в този ареал” – заявява нагло офшореца Банев, завършвайки с думите “Пожелайте ми успех! Той ще бъде наш общ успех, изстрадан и заслужен, ако го постигнем!!!”.

 2. Ще ви разкажа една смешна истирия за Отворено общество на Сорос.

  Някои знаят, а някои може и да не знаят – Отворено общество на Сорос, освен всякакви други дейности, също така раздаваше студентски стипендии в България. Може и другаде да са раздавали, може вече да не раздават, но преди 10 и повече години със сигурност отпускаха доста щедри студентски стипендии.

  Та аз знам един тогавашен студент, а днес върл атакист и путлераст, който с удоволствие беше на “хранилката на Сорос”, прибирайки години наред сороската стипендия в джоба си. Затова днес като го гледам и слушам как се тръшка и се пени против Отворено общество винаги ме напушва смях. 🙂

 3. @ Georgi Nikolov: Колега, изказвам изключителна благодарност за линковете Ви. Бъдете жив и здрав, долна мръсна гад!

 4. Не мога да разбера защо ако “Панама гейт” е поръчкова информационна атака срещу Путин, оставка подава премиера на Исландия?
  Такива поръчкови информационни атаки има срещу хиляди клиенти на панамската „Мосак Фонсека”, не само срещу Путин.

 5. А някои твърдят, че “музикант къща не храни”.
  http://www.kommersant.ru/doc/2957652
  По думите на Путин, всички пари, които е спечелил, е похарчил за покупката на инструменти, които е внесъл в Русия.
  Като прочетох това, щях да се задавя с кафето. Наистина ли това обяснение “ще мине”? Да речем, че явно “музикантът” не е похарчил всички пари, ами е спастрил едни 2 млрд.

 6. Какво нахалство се появява на дневен ред в защита на Русия, Путин и комунистическите безобразия.
  Не било истина, защото нямало пряко споменаване, примерно на Путин в Панама, или на черно на бяло от Левски.
  Не било вярно, защото не Путин, а негов най–близък приятел, и не Левски е казал …който ни освободи и ще ни пороби…
  Според мен, не са нужни преки, напълно достатъчно е да се приведат доказателства, които потвърждават тезата, а такива има бол.
  Всеизвестният клакьор Божидар Димитров, от професорският си пулт ни уверява първо, че писмени доказателства оставени от Левски нямало, а друг твърди Захари Стоянов бил русофоб, затова не можело да се вярва на такива твърдения.
  Най–после вчера се отрони от професорската уста, (преразказано по смисъл), че от Русия, като империя, не би трябвало да искаме освобождението ни от Турците да не бъде лишено от користност, възможно било да са желаели (И) да окупират проливите. Но трябвало да се радваме, че и това пак помогнало за свободата ни!
  Ами професоре, като най–после умствено си достигнал до тука, продължи поне и с това, че тогава няма(т)ме основание за вечна благодарности.
  Добре знаеш, за 6. и 22. Септември, датите на обединението, които са наши лични заслуги. И освен това, сигурно също трябва да знаеш, че след тези дати Русия е направила всичко възможно за да бъдем нападнати в гръб и отново поробени.
  Направо е смешно и безпринципно да се позоваваш на някаква си дисертация за Левски, за която би трябвало добре да знаеш, че е можела да бъде защитена (да излезе на бял свят) само тогава, когато е отговаряла на руският диктат (цензурата).
  Когато липсват източници на които би се базирала едно „нормално“ изследване, понеже такива са предварително иззети и унищожени, такава публикация няма стойност.
  Освен това второто „освобождение“, пак свързано с поробване, също трябва да ти е добре известно, живял си по това време. Дори си го изпитал на собствен гръб.
  Малка насока, агента Тервел. Не искам да ти го натяквам, напротив помагам ти да разбереш, че ако си бил свободен, сигурно както сега се пишеш за българолюбец, тогава при вербовката си можел да кажеш, я вървете майната му!
  Да, теоретично можел си, ама след тази възможност единствената, която би имал са били Белене или Ловеч. Да не говорим за непристъпните граници на които, особено за излизане без позволение, се стреляше. В интерес на истината, позволяваше се да се излиза, но само като Тервел!
  Така, че ако сте патриоти, направете нещо за да помогнете да възтържествува истината в интерес на България.
  Вземете си пример от стопанина на този блог.
  Това мое послание го приемете като едно отворено писмо. Вероятно ще може да стигне до получателите !

 7. Путин съветва:Дръжте милиардите си в долари,доларите във виолончело,а вилончелото в Панама.

 8. Хайде да се посмеем,(дори през сълзи):

  Хит парад -православного патриотизма

 9. Аз се вдъхнових, просълзих, възитих, преклоних и дори стъписъх от честността, искреността, непосредствеността и гражданската позиция на истинскиЯ БОЛШЕВИК-КГБист и великоруски шовинист путин ето така: “Руският президент заяви, че неговият дългогодишен приятел, виолончелистът Сергей Ролдугин, чието име беше споменато в изтеклите документи като притежател на авоари в офшорни фирми на стойност 2 милиарда долара, не е направил нищо нередно. Путин каза, че се гордее с Ролдугин и че има приятели като него. За Ролдугин Путин каза, че той е инвестирал почти всички заработени пари в закупуване на музикални инструменти от чужбина, които е донесъл в Русия. Путин добави, че Ролдугин е инвестирал и почти всички спечелени пари в държавни учреждения, за да допринесе за напредъка на културните проекти в Русия”

 10. Истината е, че СССР оцеля между 1945 и 1989 благодарение на поробването на Източна Европа.

  Благодарение на това поробване хората в СССР имаха какво да ядат. Защото от цяла Източна Европа целите селскостопански годишни реколти 45 години се изнасяха за гладна Русия за копейки да яде. От поробена СУХА Централна Азия какво да вземат? Сух памук срещу прехрана от Изт. Европа без пари.

  Това беше.

  И сега какво? Същото.

  Вилата на врата на Путин има два рога: първият е, че Русия загуби безплатните храни от тук и вторият е, че вече има санкции за опитите и за възстановяване на грабежа.

 11. До Иванова, удоволстжие е изцяло мое. С уважение от една долна мръсна гад.
  Малко цитати от последното интервю на Невзоров.

  …я преподавал, но я еще попутно там ковырялся в одном архивчике в Болонье и посмотрел, меня очень интересовала фигура Аристотеля Фьораванти. О нем очень мало знают в России, хотя это человек, который сделал главное культовое сооружение России – непосредственно Успенский собор Кремля.

  Вы знаете, что Успенский собор Кремля пытались воздвигнуть русские псковские мастера, по-моему, Мышкин и еще кто-то, но собор, разумеется, тут же рухнул. И срочно понадобился иностранец. И стали искать иностранца. И вот в Болонье в одном архиве есть изумительные сведения об Аристотеле Фьораванти, который воздвиг Успенский собор.

  В частности, из этого архива можно с полной однозначностью вывести следующие данные. Во-первых, Фьораванти был жгучим католиком. Вот этого от него было не отнять. И тем не менее, он является одновременно автором этого Успенского собора, он его строил, естественно, он не менял вероисповедование. Дело не в этом. Дело в том, кто он был такой.

  На родине в Болонье ему доверили поднять на колокольню колокол. Это было первым его крупным свершением. А затем он переехал в Венецию и там начал немножечко подправлять, реконструировать башню Сан-Микеле д’Ардженто, это неподалеку от монастыря Святого Себастьяна в Венеции. И, в общем, так он ее немножечко подправил, что башня, по-моему, 48-ми метров высотой, рухнула на монастырь, поубивав там массу монахов. После этого, этого бракодела, естественно, отовсюду выгнали. А года через три на него возбудились по статье за фальшивомонетничество, и ему срочно пришлось куда-то сваливать.

  В. Дымарский
  ― Вы не зря провели две недели…

  А. Невзоров
  ― Вернулся русский посол, которому легко заморочили голову, и Фьораванти привезли в Москву, где он дико важничал, но выяснил, что рухнул собор, потому что, оказывается, его строили изначально не из кирпича, а из некой плинфы, это такой неравномерный очень тоненький кирпич, для которого требуется почти такой же толщины слой раствора. И где-то это был тоненький кирпич, где-то толстенький – естественно, никакую геометрию соблюсти никто не мог, никаких крестовых сводов не знали, ничего не знали. Но тем не менее, в общем, он построил.

  В. Дымарский
  ― Замечательная история.

  А. Невзоров
  ― А потом за ним кинулся следующий уже парень, Солари, который построил непосредственно Кремль. Тоже пламенный католик. Но, правда, он сам ничего не придумывал, он скопировал этот Кремль с замка Скалигеров в Вероне и с замка…

  А я не знаю, что для России вообще, кроме самой России, представляет большую опасность. Имея опасность в лице самой России для самой России, глупо говорить про то, что китайцы страшны, или страшны молдаване, или что-нибудь еще. Этот вопрос, скажем так, милый, но немножечко наивный. Что вот в России, где, вот например, муниципальные выборы сейчас в Курганской области, и там огромный скандал: кандидат скрыл судимость по тяжелой статье, но его узнал член избиркома, который сидел вместе с ним.

  …каким образом может существовать Национальная гвардия в федеральном государстве, да? То есть, это еще одна глубочайшая глупость, равно как в федеральном государстве, которым является Россия, не может существовать и национальная идея тоже по определению, да?

 12. Ще получите огромно удоволствие от това видео – в него е заснета агонията на путлерастията.

  Цялата идиотия, цялата лъжливост, цялата крадливост, цялата нечистоплътност на Кремъл е изложена на показ в това видео.

 13. В. Колев:

  Великолепно сте обобщили. Как само се разгръща образът на доброчестината!
  Още ме е яд, че навремето избрах цигулката.

 14. Човека не бил просто музикант и приятел на путин а и Кръстник на дъщеря му. На това нашия народ му казва Шуробаджанащина. Ако питате мен 2 милиарда е малко. Като им знаем престъпната мисъл, това сигурно е една 10-та от имането. Тоест Човека не е спечелил 2 милиарда а 20 милиарда.
  Има ли смисъл да си задаваме въпроси после за превземането на Черно море със руски фирми, руски имоти и руски компании. русия не случайно ни “освободи” два пъти. Дори почвам да си мисля, че руските разбойници са решили да не ни освобождават за 3-ти път а просто да ни купят, тъй като предишните 2 пъти се измъкнахме някакси (по Милост Божия). Трябва да му признаем на Другаря путин, че е ученолюбив и се опитва да не повтаря стари грешки. Пожелавам му да му се случи това, което се случва на всички, които градят планове за нещо! Среща със съдбата! Тя си прави страхотни шеги със такива като него.

 15. Днес прочетох в новините, че Дейвид Камерън си е признал за участие в овшорни зони. А по повод но Сорос-не вярвам на теории за конспирацията, най-малко поради липсата на доказателства. “Труд” вчера беше излязъл с огромно заглавие, как виждате ли САЩ са платили за панамската афера. Надявам се обаче поне ние, мислещите, да не сме забравили ако не друго-поне трагедията с “Курск”-помните ли кой тогава беше премиер за първи мандат и какво правеше, докато още е имало шанс част от моряците да бъдат спасени? Тогава пак обвиняваха Щатите…

 16. Информирано общество,информиран избор,това се случва в страните с демократично управление.Какво се случи в България след 1944г.,след като попаднахме под крилото на братушките?През 1947г.са закрити всички училища с изучаване на западен език-английски,френски,немски,италиански.Започва задължително обучение по руски език.Поставя се езикова бариера за българските граждани и това затруднява достъпа им до информация от западни източници.Единствената информация до която имат достъп е пропагандата на БКП и литература на руски език,който българите изучават и владеят.45 години живеем в информационно затъмнение и сме манипулирани по най дивашки начин.Минаха 26 години от 1989г.,вече има достатъчно хора владеещи чужди езици,пътували опознали света,но тях никой не ги търси.Питам Алексения Димитрова ли трябваше да представлява българския разследващ журналист по света?Ирина Бокова ли трябва да представя България в ООН?Докога?И после нека Десислава Атанасова от Дулово/единствения език,който владее е мек български/да пита защо младите бягат от България?Забелязвате ли,че преди 1989 казвахме еди кой си избягал в чужбина,след 1989 започнахме да казваме -заминал за чужбина,сега пак казваме -избягал в чужбина?

 17. Зарязвам аd hoc, само за този коментар същноста си на долна, мръсна гад за да се превъплатя в трол-мурзилка. Пак лилипут.ин е замислил многоходока. Пак ще ги изиграе всички. И така, до пълното и окончателно сбъдване на прогнозата на Бжежински. През 2017г. гражданската война в раззия завършва най-сетне с победа на белите.

  http://censor.net.ua/news/383294/vmeste_s_telami_jertv_smolenskoyi_katastrofy_rf_peredala_polshe_ostanki_drugih_lits_gazeta_polska

 18. Обичам ги кратките, ударни текстове в които има естествено преливане от чисто ежедневие засягащо всеки от нас до злоба на деня. Четейки встъплението на долната статия ми изплува мил спомен от времето когато сме били млади И хубави. Сега, сал едно И остана. Но каквото за всички турци, това и за гол Хасан.
  Та, на “личната история”. В студентската ни група съставена почти изцяло от 18-год. отличнички бяхме само трима прясно уволнени момци. С неособено голям пиетет към науките. В началото, де. Това, едно на ръка. Черешката на тортата на групата ни беше една шемет. 20-год. прясно разведена, ерго, жена с минало. Та, тя инструктираше по-младите и в повечето с нулев опит в гаджилъка колежки кой е най-успешният модел на поведение с момчетата. Основното правило е никога, за нищо на света не признавай прегрешенията си.
  “На калъп да ви хванат, не признавате. Отричате до степен да оспорите, че сте били вие. Така оставяте поне частица съмнение.”
  Снежето, така се казва инструкторката е готова за пиарщица на лилипут.ин.

  http://echo.msk.ru/blog/ganapolsky/1743832-echo/

 19. До @ПАТРИОТИТЕ | АПРИЛ 8, 2016, 05:35
  “Пожелавам му да му се случи това, което се случва на всички, които градят планове за нещо! Среща със съдбата! Тя си прави страхотни шеги със такива като него.”
  ———————
  Правилно! Това вече се случва няколко пъти: Първия път със свалянето на малайзиския самолет, втория път със свалянето на руския самолет в Сирия, а третият път на срещата със съдбата може да е вече фатален за него. Винаги става така, че плановете му се объркват, понеже се мисли за всесилен. Алчен г..з кръв с..ре.

 20. Коментар от сайтовете:

  “Спокойно таварищ …, ние от ЦРУ-то и колегите от МИ специално сме ги създали тия зони за да може да прибираме и контролираме парите на червени каскети като тебе и вулвата Владимир Путина. Вие използвате долари, които ние печатаме, влагате ги в офшорки, които ние създаваме. Ние определяме цените на газа и петрола и по този начин определяме колко ще ядете или няма да ядете. Ние ви разпердушинихме и скапаното СССР, което беше един въшкав колхоз. Ние ви знаем и кътните зъбки. Ние даже чукаме майките и жените ви, когато искаме или когато трябва, щот са съветски курви, каквито сте и вие. Вие сте едни голтаци, на които ние определяме срока на годност ха-ха-ха.”

 21. @OTBOPKO
  Как се казва този човек?

 22. Респект на г-н Инджев за статията. Присъединявам се към благодарностите към колегата Georgi Nikolov, с едно дребно допълнение към интервюто на Невзоров. Кремъл не е копиран от двореца на Скалигерите (е, може нещо и оттам да е пооткраднато, говорим за рАЗИЯ, все пак)

  Първообразът е дворецът на кановете в Казанска България, който орките не могат да разрушат почти цяло десетилетие след вероломното превземане на Казан и са много впечатлени от здравината му.

  Невзоров вероятно умишлено премълчава тази подробност, няма как да не я знае, особено той!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.