Българските руснаци- “евреите”, които не бяха спасени от концлагерите ( в СССР)

Имам въпроси към всички, които ( основателно)  изтъкват голямата заслуга на България за спасяването на десетки хиляди български евреи от концлагерите на съюзната Германия:

 

Защо българското общество е било в състояние да се противопостави на антиеврейския нагон на германския си съюзник (прелъстил между двете световни войни въображението на милиони българи с обещание да сбъдне българската мечта за обединение на българските земи), но не и срещу нагона на СССР да подгони към своите концлагери натурализираните в България руснаци?

 

Защо окупираната от Червената армия България не само не е спасила своите „руски евреи”, каквито са били десетките хиляди бегълци от болшевизма, натурализирани със закон в царството, но и с ръцете на съветските слуги тук ги е предало на съветското ГЕСТАПО, наречено СМЕРШ  ( Смерт шпионам)?

 

Защо пагубният съюз на царство България с Германия се оказва доста по-либерален спрямо волята на българите от”съюза” със Съюза на съветските социалистически републики по отношение на преследването на „светските евреи”, т.е. на руснаците , избягали от съветска Русия?

 

Защо русофилите у нас не протестират срещу факта, че приютените в България руснаци са били преследвани по списъци, съставени в Москва, арестувани и депортирани в лагерите и подземията на смъртта в СССР- или русофилите тук са всъщност болшевици, за които добрият руснак е само болшевикът?

 

Защо да се гордеем със спасяването на хиляди български евреи, но си мълчим за предаването на хиляди „руски евреи” на заколение на съветските окупатори?

 

Съюзът на България с онази Германия, е основателно заклеймен, но окупацията на страната ни от СССР и до днес безнаказано бива наричана освобождение. Което означава, че тя продължава да вирее под формата на руски неоколониализъм не само в ключови области на икономиката, като окованата ни с руски корупционни вериги енергетика, но и в съзнанието на бомбардираните с лъжи и с проруски шовинизъм умове на българите.

Натурализирани в България руснаци и техните деца, бегълци от болшевизма.

 

14 мнения за “Българските руснаци- “евреите”, които не бяха спасени от концлагерите ( в СССР)”

 1. Отговарям веднага с още един реторичен въпрос:

  Защо по време на ВСВ около два милиона съветски граждани се включиха в различни военни формирования и воюваха на страната на “фашиста” Хитлер срещу “бащицата” Сталин?

  (Горе-долу толкова – около 2,2 млн. – наброяваха общо войските на европейските съюзници на Хитлер: Унгария, Румъния, Словакия, Хърватия, Финландия и Италия)

 2. Г-Н ИНДЖЕВ,
  вие поставяте много неудобен и труден въпрос на българските русофили. Сигурен съм, че никой от тях не ще успее да ви отговори. Хайде да ги видим къде са сега големите ни “историци” като божо, пантев, марков, баева.
  Дали ще се осмели някой да се изкаже.
  А дано, ама на дали.

 3. Когато за първи път ми се наложи да чуя излияние на родна средностатистическа русифилистичка бях поразен от признанието й, че обича руснаците повече от българите плюс неподправеният, разголващ циничен расизъм към “тюбитейките” от централноазиатските съветски републики. После съм срещал какви ли екземпляри от горната порода и лека-полека претръпнах от “скОдоумието”, това по журналиста иво томов, им. В наше време до един са путиноиди маскирали патриотарщината си като туркофоби. И всички дерат гърло, ама янките защо бият негрите.
  Та, оттам да чакаме действия в търсене на историческата истина, само истината, цялата истина-никога.
  За компесация им подарявам тайната за несъстоялият се пръв космически полет на 12 април 1961г.
  http://ulis.liveforums.ru/viewtopic.php?id=2095

 4. Уместни въпроси към организаторите на сбирките на яз. Копринка.

 5. Аз също искам да попитам нещо-защо един национален предател и със сигурност най-малко съучастник в престъпления срещу човечеството-говоря за Тодор Живков не изгни в затвора? А и не само той! Г-н Инджев отговарям на реторичния Ви въпрос с цитат от “Бащата на народите”-“Руснаци в плен няма. Руският войник се сражава докрай. Предаде ли се той автоматично престава да бъде руснак”.

 6. Преди време срещам на улицата майка с поотраснал тинейджър. Вървят по тротоара и нещо спорят. Майката разплакана, видимо интелигентна жена, тинейджъра посяга на няколко пъти да я удря. Кипнах и за секунда се изправих пред тях с намерението да зашлева здраво тинейджъра. Тъкмо замахвам и осъзнавам че момчето нещо не е наред- нещо като кретен в медицинския смисъл на думата и се спрях. Ами сега какво да правя.
  Та и нашите комунета г-н Инджев, шляпат собствената си държава за да угодят на световните смешници и си заслужат ласките. Те не се нуждаят от въпроси на тях им трябва ЛОПАТА и да бъдат изринати където им е мястото.

 7. Отговорът е очевиден.
  Едните са спасени от почтените и интелигентни хора на България, докато другите са изловени или предадени от безродни, безбожни престъпници, втурнали да се доказват като преданни на “делото” пред нашествениците.

 8. Доживяхме!!Комуноидите искат да
  въстановяват Бузлужа снаши пари!!!!
  СРАМОТА

 9. Не е по темата, но тъй като се отнася до абсолютния ми фаворит (а надявам се и на мнозина от вас) сред гербариата, един от “най-достойните представители на мислещото човечество” – Цв. Цв., надявам се да простите натрапването ми.

  Два дни вече не мога да спра да чета с просълзени (от сложна, многокомпонентна емоция) очи следното писмо:

  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-0/p403x403/12938195_914419015341604_7888811287012484452_n.jpg?oh=e07f9a462cc9a51f873bf7e70c1195a0&oe=5788FB89

  “Уважаема г-жо председател,

  Моля да бъдЕ освободен от пленарно заседание и парламентарен контрол на 8 април 2016 г., ПОРАДИ СИСТЕМЕН НЕДОСТИГ НА ВРЕМЕ ЗА БЛИЗКИТЕ НА СЪРЦЕТО МУ ХОРА, поради непрекъснат рецидив на прекомерна ангажираност с проблемите на структурата на партията и парламентарната група, поради летящите му апостолски ангажименти и плътната камара на хорски тегоби и призиви за помощ, под която пребивава НАШИЯТ ОБИЧАН ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ПП ГЕРБ – г-н ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, по повод тачения от всички нас празник, неговия рожден ден!”

  От текста ясно личи, че съставителите на писмото са хора, които от завършването на основното си образование до сега са водили изключително интелектуален начин на живот.

  Колкото до летящия по “апостолски ангажименти” рожденик – ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО, че няма да бъде издигнат за президент (ББ вече се произнесе по въпроса)!

  Дано поне издигнат Динко!

 10. Белогвардейците, семействата на руската аристокрация и интелигенция, които са се установили на три вълни след Октомврийската революция в България и са станали БЪЛГАРСКИ ПОДАНИЦИ с царски указ (защото много остават с т.н. “нансенови паспорти” на бежанци) имат различна съдба – част са изселени насилствено в Казахстан или други райони на Съветския съюз със суров климат, където липсва работна ръка, друга част остава в България, но се води “на отчет”, за по-лесно наблюдение и контрол често ги заселват в специални блокове за емигранти. Част от първото поколение емиграция отказват да сътрудничат на окупаторите, живеят в мизерия и дискриминация, но пък децата им често “поддават”, друга част веднага “доброволно” стават съветски шпиони, предимно минни инженери и геолози, ръководители на научни институти в БАН, преподаватели в университетите, висши военни и ДС служители и други възлови за съветската окупация звена.
  Безспорно чисти от “заразата” остават само емигрантите, починали преди 9 септември 1944 г. и повечето от вторично емигриралите в Западна Европа и Америка.

  Българските комунисти (като по-католици от Папата) изключително ентурсиазирано и безжалостно се присъединяват към репресиите на съветските окупатори над оцелелите им сънародници – беглеци.

 11. Респект за гражданската доблест да повдигнете тази болезнена тема, г-н Инджев.

  Но въпросите са реторични и никога няма да получат отговор. Мога само да подкрепя колегата ГЕОРГИ, с едно дребно допълнение – освен с лопати, и със сапьорни лопатки, че и с бренекета, ако се наложи. С вредителите от типа на хлебарки, скакалци, филоксера не се спори – прилага се ДДТ или напалм.

 12. към Сарданапал – още малко по темата:

  1 милион руснаци са се били за Хитлер – https://ivo.bg/2014/05/09/1-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80/

  Октомври 1939г., в.”Известия” “Борбата с хитлеризма е престъпно безумие” http://forum.boinaslava.net/attachment.php?attachmentid=20697&d=1376637463

  Няма по-големи фашисти от комунистите. Позив от 1941-а година на най-видните комунисти на България, с който те призовават Цар Борис III да се присъедини към Тристранния пакт на Хитлеристка Германия. – https://bg-bg.facebook.com/spravedlivost.net/posts/355945037847681

  Тук, в София преди години, нещо, за което както БКП, така и БСП упорито мълчат:
  Не е прилично впрочем да се знае и че от лятото на 1939 г. по стените на работническите квартали никнат лозунги: “Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер, вождовете на съветската и немската работническа класа!”

  Хитлер подари на своите поддръжници, социалистите, 1 Май, и те тачат тази свидна нацистка традиция – http://www.dw.de/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%80/a-16779112

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.