ДПС настъпи руската мина

Прочетох за далаверите на един покоен шеф на БТА и връзката му с ДПС.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/04/10/2739909_bivsh_shef_na_bta_izleze_ot_dosietata_ot_panama/

Това предизвиква някои мои спомени по отношение на ДПС и БТА, на която бях ( изпълняващ длъжността по волята на колегите и против волята на премиера Андрей Луканов) главен директор през 1990-та и титуляр като главен директор след това ( по волята на подписка на колегите, реализиране след оставката на Андрей Луканов през ноември 1990 г.) в периода 1991-1993 г.

 

Не само споменатият в линка Чешмеджиев беше протеже на ДПС. Атаката за отстраняването ми от поста през 1993 г.  беше оглавявана от тази проруска мафиотска организация. Агентурното минало на шефовете й стана общонационално известно от моето предаване „Още” през ноември 1992 г.

 

Междувременно бях отзовал от чужбина ВСИЧКИ ДО ЕДИН (  две дузини) агенти от времето на НРБ, действащи под прикритието на БТА и след разпадането на СССР.

 

И до днес няма аналог на подобна 100 процентова лустрация в отделна българска институция.

 

За „благодарност” съм сред онези, които не са лустросани като назначени милионери, а се радват на свободата от амбиции за постове и политическа кариера.

 

След изобличаването на партийните му началници в „Още” един „главорез” от партията на Доган ми изпрати послание по репортер(ка), че „главата ми ще се търкаля по стълбите на БТА”.

 

Задействаха резачката през февруари 1993 г. на заседание на Министерския съвет. Поради съпротивата на две могъщи западни държави, които се намесиха (без да знам на онзи етап, смея да твърдя това и се подписвам под твърдението си) управляващите с мандата на ДПС отложиха планираната „екзекуция” с няколко месеца.

 

Само че другарите тук изиграха толкова тъпо намислената ми „екзекуция”, че тя съвпадна с посещението на британския външен министър лорд Карингтън , с когото обядвах на 3 юни в деня и часа на обявената разправа с моя милост. Скандалът стана международен.

 

Името на депутатския еничарин от ДПС, който бе заръчал да ми предадат, че главата ми ще се търкаля по стълбите, е Иван Палчев (бивш ученик на баща ми от в. „Вечерни новини”, когото познавах в това качество от юноша). Агент Гоце после го изпрати за награда посланик в бивша съветска азиатска колония.

 

 

Правителството на руската мафиотска корпорация „Мултигруп”, начело с марионетката им Любен Беров, управляваше с мандата на ДПС. Доган и началниците му бяха бесни, че им се опълчих, когато свалиха с преврат от власт правителството на Филип Димитров чрез т.н. „депесарски шут” през есента на 1992 г.

 

 

Говорителят им Райчо Райков (още един покойник към днешна дата, забравен „герой” на позорното присламчване на журналисти към мафията) обяви, че съм уволнен с премиерски указ ( в нарушение на конституцията, която повелява директорът на БТА да бъде  назначаван и уволняван от НС).

 

 

Мерейки със своя депесарски аршин, отново не ме прецениха адекватно. Опълчих им се пак. Отказах да се подчиня на незаконния указ. Спечелих дело срещу него във Върховния съд. След това и в Конституционния. Така ги върнах в полето на основния закон, който нарушиха.

 

Наложи им се да ме уволнят с решение на Народното събрание, както е по закон. Искането, след шамара от Конституционния съд, внесе Шерифе Мустафа от името на ДПС. Мафиотската проруска конфигурация в НС , съставена от ДПС, БСП и осветените руски агенти в СДС,  най-накрая пое отговорността и на законно основание БТА беше „обезглавена”.

 

И кого назначиха от ДПС на поста в БТА? Стефан Господинов. Още едно протеже на същата партия ( починал малко след това), който две думи ( на чужд език) не можеше да каже. Депесарският избор провали спечелената от моя милост номинация за вицепрезидент на Асоциацията на европейските информационни агенции, за какъвто бях предложен президентите на агенциите на Германия, Австрия, Швейцария и Белгия ( факсовете с подписите на директорите на въпросните агенции пазя в архива си). Самият Господинов, знаейки това, гузно прекъсна връзката на БТА с този престижен форум на европейските агенции.

 

Така , от „обезглавяване”, към „обезглавяване”, БТА в крайна сметка беше оглавена от протежето на НДС В( и съуправляващата ДПС ) Максим Минчев, който се оказа идеалното, несменяемо лице на обезличената БТА в полза на навъдилите се какви ли не „агенции”.

 

Дотук- нищо ново. В телеграфен стил само припомням известното.

 

Ето ви обаче неочакван финал след дългото предисловие: ДПС се разцепи вчера. Този път истински.

 

Отцепниците се превърнаха в първата партия в България, която прокламира на учредителното си събрание сред основните си цели освобождаването на България от руската зависимост.  Това е прецедент. В него има логика, която смятам да проследя и споделя с читателите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 мнения за “ДПС настъпи руската мина”

 1. Няма как да се вярва на Местаня. Той през цялото си пребиваване на върха на ДПС пазеше КОЙ! Той дори още не е отговорил на въпроса КОЙ? Той е фалшив герой.

 2. Г-н Инджев, както виждате борбата срещу Истината е жестока! И затова наистина да не забравяме думите на нашите светли Герои. “Който ни освободи, той ще ни пороби”. Не трябва да се радваме, че турци искат да ни освобождават. Онзи ден бях на Перперикон. Един нахален и леко изкукуригал турчин, дойде и много нагло почна да обяснява как Перперикон било турско и наоколо всичко било турско и чешмата отпред и тя била турска. И още куп глупусти.
  И те не щат да си ходят в Турция. Всички искат в България и всички искат нашата Родина за себе си!
  И Аз затуй питам “патриотите”, докога Хайвани ще гледате все навън и ще чакате чужд народ акъл да ви дава. Докога ще милеете за чуждата държава а нашата си тъпчем и плюем!? Трябва ли да чакаме другите да ни казват кое на кого е и да им се прекланяме, чакайки да ни подхвърлят като на кученце кокалче или ще се изправим като мъже ???????? Къде отиде заветът на Кубрат? Къде отиде наследството от Дедите ни ? Изхвърлихте го на бунището, за да загризете кокала подхвърлен ви от враговете на България!!!

 3. Господин Инджев,
  Споделям Вашето мнение! Това е началото на края на тази мафиотска структутура наречена ДПС и дирижирана от ДС и КГБ.

 4. НЕ МОГАТ ДА ВИ СТЬПЯТ НА МАЛКИЯ ПРЬСТ ,КАКТО СЕ КАЗВА,Г-Н ИНДЖЕВ.

 5. Според мен логиката е да капсулират “Твърд” електорат и да заместъят ДПС като балансьор на статуквото….

 6. Полезно е да се припомнят всички тия събития и лица, за да се знае, че нищо старо не сме забравили и нищо ново не сме научили. Руският имперски интерес не от вчера грубо гази с кални ботуши по нашите ширини, рубладжии никога не липсват, дори да се наблюдава липса на рубли. Измекярите приемат плащане във всякакъв звонк, стига да е постоянно и обилно. Кой ли си спомня днеска за Райчо Обективното, за Иван Палчев, някой си там Стефан Г-ов и Максим Минчев. Сещам се за още един Максим Димов, пак първоначален депесар и вторичен ендесевеец, комуто загубих дирите, но в офшорките все ще се покаже. По миризмата, по миризмата и ха в дупката. От години такива аФторитети ни пълнят главите с изявления как страната ни, видиш ли, била кръстопът на глобални интереси и как тука си били разигравали коня всички световни сили. При по-внимателно вглеждане направо бие на очи не повече от муха в кисело мляко, че единственият разигран кон е само и изключително руски. Сега Местан и партията му афишират благозвучни цели. До кога и доколко – предстои да видим. Докато не констатирам за себе си, че получават подкрепа от евро-атлантическите ни партньори /по точно САЩ/аз лично няма да съм единодушна.

 7. Разцепването на дпс е добра новина, но дано Местан не се плъзне по линията на неоосманизма и пантюркизма, а се изяви като истинска пробългарска, проевропейска и проатлантическа партия.

 8. Естествено, че на Местан не може да се вярва – той беше в младото СДС, после беше водач на ДПС и марионетка на Доган и КОЙ, а сега ще прави нова партия. Този човек е ясен. НО – винаги има голямо НО – все пак главния враг на България е ДПС, чиито конци продължава да дърпа Москва чрез Доган и КОЙ.

  Затова мисля, че има смисъл да постъпим според приказката – врагът на моя враг е мой приятел – за момента имаме общ враг – ДПС на КОЙ и Доган. В тази битка партията на Местан е съюзник и трябва да се използва за пълно разбиване на ДПС. Пък после ще видим.

 9. А ето пък и точна емблема на онази атакаджийска глутница от границата с “гражданските арести”. Не става дума за това какви и кои са нарушителите, а че има органи и ред, а не тумби самозванци.

  https://www.24chasa.bg/Article/5423399

  Че ББ ги хвали, че вчера 2 часа по НОВА, че тази сутрин пак…Същите уроди -“отрядници” някога чупеха ВЕФовете да не се чува дори румънската ЕУРОПА ЛИБЕРА, сега са “защитници на гражданите”. Ама да надзърнат на брега малко руската инвазия, та да защитят от нея България- о, не- те там са се цанили за лакеи, или мечтаят да се цанят!

 10. Новата турска партия да ни освободи от руснаците и да ни направи европейци, а дано, ама надали.

 11. Да уточним само за протокола. Съгласно конституцията президентът издава укази които в определени случаи се преподписват от премиера. В случая със Стопанинът на БЛОГА НИ, тогавашният държавен глава Жельо Желев, предполагам по искане(настояване) на премиерът любен беров (марионетка, та дрънка) е издал неправомерно указ за уволнението на главният директор на БТА Иво Инджев. Т.е., и първият “демократичен” президент на България е сгазил лука. Що ли не съм изненадан. Малей, какви наивнцици от всякакви възрасти бяхме.И как времето всичко отсява.
  Навремето, слушах на руски радио Свобода, за разлика от “нашенското” радио Свободна Европа не го заглушаваха. Обясненията за тази мистерия за мен бяха две. Отговорните другари са смятали,че бг слушателите сме пренебрижимо малко или не им е стигал бюджета.
  Та, на спомена.Няма никога да забравя оригиналната идея на журналист ит станцията който предложи “официално” на отдел агитация и пропаганда на ЦК на КПСС да направят фотоизложба от портрети на всички членове на политбюро по съветско време. Идеята му беше повече от забавна но неизпълнима поради една-единствена причина. От стотиците първи равни сред най-равните съветски комунисти единици бяха останали в историята с положителен знак. Същата история е и със споменатите в статията. Паноптикум на никому непотребни и отдавна забравени “герои” на протяжният преход.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 12. На вниманието на всички в този форум, които някак си вкупом започнаха да сипват хули срещу турците – български граждани : от години посещавам блога и съм омерзен от негативното отношение, което се проявява към турците и национализма с атакистка окраска. Засрамете се! Говорим за преодоляване на робски манталитет и освобождаване от руската зависимост и когато има шанс това да стане, макар и с помощта на нова партия на турското малцинство, мнозина като ужилени подскачат. Турция има доброжелателно отношение и не в нейните действия трябва да търсите умисъл за някаква агресия, а в действията на тези 400 000 руснаци които окупираха нашето Черноморие и се превърнаха в етнос почти равен по численост на коренния турски. Те са заплаха за националната ни сигурност. И не забравяйте, че когато повечето българи страхливо се криеха в домовете си, както руските ватници сега, то единствено българските турци през зимата на 1984-85 и пролетта на 1989 бяха тези които реално въстанаха срещу режима на Живков и станаха причина той да се срути! Отделен е въпросът, че хората бяха системно лъгани от ДПС през годините, но всички много късно разбраха че това е проект на Луканов, т.е. на КГБ и ДС. Излекувайте се моля ви, от национализма тип Жириновски-Сидеров-Каракачанов и бъдете ПОЗИТИВНИ ПАТРИОТИ, МИЛЕЕЩИ ЗА РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ, КАКВИТО СА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ!

 13. ДА ПОМНИ НАРОДЪТ

  Редят се, потъват дните в годините,
  съдбите лудуват в несрети човешки.
  Редят се в различни нюанси картините,
  излизат на яве прикритите грешки.

  Дойде за България съдбоносен миг.
  Чедата в изгнание да видят майчин лик,
  че глътката въздух поета на родна земя,
  сърцата разтваря, духът е с крила.

  Ти майко България за вси времена,
  история писа, реди имена.
  Сложи ни печат от Златния век,
  ДА ПОМНИ НАРОДЪТ,
  РОД ВЯРА И ТЕБ!

  Т.Б.

 14. По делата им ще ги опознаем -не по приказките!

 15. След конските опашки на прабългарите, днес се появиха свинските опашки на съвременните българи

 16. На Местан не трябва да се вярва,въпреки че разцепването на ДПС е добре, питам се дали “ДОСТ” на Местан не означава всъщност “Демократи за Освобождаване на Старите Територии” /турски/.Мисля ,че все пак конфликта между Местан и Доган ще е от полза за нас, който не желаем “проклятието на България” и руската окупация.

 17. Познавам един трудолюбив и много добър майстор – строител /турчин/.
  Наскоро тегли една майна на Доган, нещо което не беше правил по-преди. Така, че партията на Лютви може и да получи добър резултат. Хората вече не пасат трева.

 18. Към Анонимен:

  Съгласен съм че има негативизъм към турския етнос у нас. Според мен това се дължи изключително на подмолната роля която ДПС играе в страната вече 2 десетилетия с помощта на българските турци. За мен, обаче ‘леко’ смехотворното в случая с новата ДПС 2 партия са поне три неща – 1. водач на партията е личност която бе на чело на ДПС години наред без ‘уж’ да разбира отвратителната й роля, включително и като главен подръжник на корупцията в странта и явно на про-руска партия; 2 – по всичко личи че новата ДПС 2 ще е още една лидерска организация, което е мнооого зле; 3 – тя е явно подкрепяна от Турция, което навежда на мисълта на чужд политически проект у нас. Дали при евентуално сближаване на русия с Турция, нека не отхвърляме такава възможност, няма да станем свидетели на сливане на двете ДПС-та отново в единно цяло. Нима разрива в ДПС не стана в резултат на събития произтекли извън страната. Много сме лъгани, за да повярваме сега сляпо на думите на дугаря Местан (какъв му беше там ДС псевдонима не помня) че става новият ни национален герой – освободител. Докато не стане такъв наистина, за което много силно се съмнявам, тъй като той няма абсолютно никакви личностни качества за такъв, за мен той и партията му са поредното МЕНТЕ – точно такова каквото се оказаха ‘десните’ от т.н. Реформаторски / Дезинформаторски блок!

 19. Анонимен, дали сте забелязъл, че около 60% – 70% от нас Българите НЕ ГЛАСУВАТ на изборите (защото партиите са фраш със гнусни мошеници и ченгета)?? По тази причина и искат да ни задължат със закон. Докато вие почти на 100% гласувате и то за ДПС вече 26 години, въпреки че много добре знаете кои са Местан, Доган и т.н и че точно те помагаха да ви сменят имената. И сега пак стоите в очакване, да ви кажат за кого да гласувате. И пак ще гласувате за същите ченгета, преоблекли се в овчи кожи за Парлама!! Трябваше ли да чакате Москва и Анкара да си развалят Дослука, за да откриете кой ви бил лъгал и кой бил казвал истината???
  Така, че когато говорите за робски манталитет погледнете и себе си.
  И ако обичате не си приписвайте заслугата, да сте ни освободили от Комунистите (избесили и изколили над половин милион Българи несъгласни с режима им и малтретирали 10 пъти по толкова). Бай Тошо не е паднал, защото вие “българските турци” сте го свалили, докато ние сме се криели. Историята няма нужда от легенди. Това, което вашата “партия” свали, беше правителството на СДС а “българските турци” продължихте да си гласувате за ченгетата!!!
  Така, че трябва и вие да станете по-честни, по-скромни и по-независими.
  Аз никога не съм подкрепял партия Атака главно заради грубия език на омразата на който говорят.
  Нямам и нищо против честните и скромни турци, когато видя, че уважават другите нации, тяхната история и религия и не се опитват да изтъкват себе си като превъзходни.

 20. Г-н АНОНИМЕН,пред очите ни се прави опит да се изреже тумора ДПС,който разяжда нашата земя вече 26 години. Ако това не се разбере заставаме на позициите на Доган,Каракачанов,Сидеров,споменатия Иван Палчев и тяхните подобия-руски агенти. Народът е казал-“Птичето един път каца на рамото”. Ех,Боже (може и “Народе?”),докога?

 21. Е каква стана тя,руския поп киро поучва стадото,че най-големата ерес е ‘человекопоклонничеството’,а неговите человеци вдигат паметник на “человек”?!
  При това той е още жив и при това сам дърпа чаршафа при откриването на собствения си паметник?!
  Е те тоя път руснаците избиха рибата отвсекъде! 🙂

  https://youtu.be/GVZyXxSsqMI

  https://youtu.be/6J4dDmHgkBo

 22. Анонимния!!!Никой не хули турците!Упреквам ги,че като стадо овце за паница леща станаха маша в ръцете на КГБ и БКП!ДПС създаде елит с купени дипломи и се вмъкна във всички структури на държавната власт,която безогледно използва за лично обогатяване.Видях при учредяването на ДОСТ едни охранени мъже със скъпи костюми,колегите им от БСП са доста опърпани в стравнение с тях.Нямам нищо против образован турчин,български гражданин да заема висша държавна позиция след конкурс,но да ги назначават по партийна линия НЕ!Защото българи с дипломи от елитни западни университети са таксиметрови шофьори в Лондон,а турци с дипломи от Долно Нагорнище разпределят баницата в Родината!Все пак опълченците на Шипка,които с безмерната си храброст обърнаха хода на войната бяха българи,а не турци нали?Костите на нашите деди лежат непогребани по урвите на Балкана,а нашите деца се скитат немили недраги в таз пуста чужбина!Как така се обърнаха нещата,че полуграмотни турци и цигани имат права да управляват България,а българите да си налягат парцалите и да мълчат,защото всеки може да ги обвини,че ХУЛЯТ?

 23. Като етническа българка ще споделя с вас, че отношението ме към българските турци е като към българите. Има една разлика, че те гласуват за ДПС така, както преди 1989 г- всички ние гласувахме за БКП, на 100 процента. Те останаха под контрола на бившите партийни секретари и червената номенклатура и в това се състои разликата между етническите турци и етническите българи. Аз мога да гласувам, мога и да не гласувам, но те не могат да си позволят този лукс, от това зависи животът им.

 24. И аз не вярвам на Местаня. Неговото начинание не е нищо друго освен ДПС-2 и едва ли ще има друга функция, освен да продължава да осигурява на Д(П)С гласовете от Турция и дa подхранва илюзията за масираната турска заплаха за България, засенчвайки реалната руска заплаха. Тичането му за щяло и нещяло в турското посолство и демонстративната мy близост с обкръжението на Ердоган потвърждават това и дават постоянно поводи нa разните там ДС-“патриоти” да облъчват народа от телевизора. Например Каракачанов прекарва напоследък май повече време в телевизионни студиа от Виктор Николаев.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.