Бокова потвърди основателността на предупрежденията, че е протеже на Кремъл

Изслушването на руската кандидатура с българско гражданство за генерален секретар на ООН Ирина Бокова се различава доста от интервюирането й в България, където се ползва с имунитет срещу неудобни въпроси.

 

Нито веднъж по време на рекламната й кампания в България тя не беше попитана дали ще се разграничи от Кремъл по основния международен скандал в света, довел до санкциите срещу Русия след март 2014 г ( с изключение на интервюто й за Георги Коритаров в ТВ+, когато тя беше попитана, но избегна да изрази лично мнение, говорейки за „нашата позиция” , която подкрепя териториалната цялост на Украйна).

 

На днешното й изслушване като кандидат за поста обаче този въпрос й беше зададен ясно и без заобикалки. В отговор целият свят чу многозначителното й мълчание с явен руски акцент.

 

Да мълчиш по въпроса за украинския суверенитет върху окупирания и анексиран Крим е ясен знак в потвърждение на всички предупреждения, че Бокова е протеже на Путин.

 

Оглушителното мълчание на Бокова е в разрез с позицията на ООН, която тя се напъва да оглави по руска заръка.

 

На 27 март 2014 кръгло 100 държави ( включително и България) гласуваха в Общото събрание на ООН в полза на запазване на украинската териториална цялост, заклеймявайки категорично с огромно мнозинство в съотношение 10: 1 руската агресия в Украйна. На този тест Бокова се провали днес пред 100 държави, членуващи в ООН, включително и пред България, която я номинира под руски натиск.

 

Патриотарите у нас се опитват да заиграват с етническата принадлежност на Бокова и люто кълнат българите, несъгласни една българка да бъде употребявана от Кремъл в международната хибридна война на Москва. С което за пореден път илюстрират афористичния абсурд, изречен от техният виден представител Калфин в качеството му на кандидат за президент на БСП през 2011 г. за българския патриотизъм като производна на любовта към Русия.

 

 

25 мнения за “Бокова потвърди основателността на предупрежденията, че е протеже на Кремъл”

 1. “Отговорът” на Бокова на неудобния въпрос относно санкциите на Русия по повод окупацията на Крим би трябвало да я изключи от надпреваврата за мястото на генералния секретар на ООН.

 2. Благодаря Ви за компетентното отношение, г-н Инджев. Как само запазвате хладнокръвие! Такъв позор на днешна глобална България беше тази Бокова! Да си беше взела преводачи и да говори на български, а не на български с чужди думи, които дори не знае как да произнесе. И с какво самочувствие само произнася неточно думи. Истински социопат. Социопатите също обичат да лъжат. Това мълчание е също форма на лъжа, тъй като и на Путин няма да се хареса. Другата лъжа е, че се борела за демокрация. Бори се за връщане на студената война. Колко бяха прави всички, които в петицията Не на Бокова подчертаваха, че се срамуват от тази кандидатура. Дано с изхвърлянето на Бокова от ООН и комунистите накрая у нас се изобличат и България накрая да тръгне по пътя на демокрацията. Докато ние мечтаем България да стане Швейцария на Балканите, българите като Станишев направиха Швейцария България, а Бокова иска да направи ООН «Работническо дело»!

 3. А защо Калфин изпрати дъщеря си да учи в Белгия,а не в любимата му Русия?

 4. Да сте срещали комунист/ка със собствено мнение? Няма и да срещнете.
  Съветски кадър няма как да не се изложи при свободна публична дискусия.
  Апартамент в Манхатън, но лош английски, хе-хе. Типично за номенклатурата.

  Оставка от всички държавни постове на български чиновници/начело с Бойко Борисов/, предложили и подкрепили публично кандидатурата на Ирина Бокова! Особено след като се знае, че това не е българска, а руска кандидатура – и по-точно, лично на Путин и бандата му от военнопрестъпници.

 5. Kakvoto gomno beshe bashtata.Takova gomno e i dushteriata .Izvinete ce pisha na latinitza,niamam Kirilitza.

 6. В контекста на украинския суверенитет споменат в статията е много важно да а си спомним за факта, че нашите съюзници от САЩ и Великобритания, гаранти на териториалната цялост на Украйна, реагираха с абсолютна тишина на руската инвазия. Тази тишина бе абсурдна когато гаранцийте означават отпор със сила на всяка страна посегнала на териториалната цялост на Украйна. Така де, дадоха ни пример за това колко струват техните гаранций. Точно толкова колко струваха думите на бившия главнокомандващ на войските на НАТО Уесли Кларк, който с путиноподобна наглост заяви преди 6 месеца по СиНН че границите на Европа след втората световна война били свещенни. А Косово? Та абсолютни пердета като въпросния Уесли който нито се сети за Косово, като говори за руската инвазия, нито отрони дума за гаранцийте които неговата страна даде на Украйна са за жалост най-верните съюзници на мракобесна русия, защото престъпленията които вършат заедно и поотделно са поне толкова големи колкото и руските. Да не говорим за другите пердета от типа на Буш и Обама които унищожиха цели държави без абсолютно никаква причина, даже последния онзи ден си призна че било грешка да бомбардира Либия, и толкоз, а плащането на неговите грешки е на плещите на народа там и на Европа която събира и храни милионите имигранти. Време е да бъдем обективни, защото както нашите американски приятели започват да ни водят доста нагличко за носа по повод отношението им към русия. И не е тайна вече за никого, че САЩ и русия са вече добри приятели по сирийския въпрос и то на условията на русия, при това всичките (не го казвам аз, а хора добре запознати с детайлите на тоз нов и изненадващ алианс). Да, и мракобесния режим на Кастро в Куба се оказва много добър даже (та Кастро ли е по-добър от Башар) та американците му отвориха кредит към техните ресурси. русия я знаем коя е прекрасно, трагедията е че Америка така го е подкарала през просото да се преоблича в нови доста грозни дрешки, че аха е настигнала русия в световните гадории. Опасенията ми са че така както я карат нашите задокеански приятели ще я задминат, и дано да не се чудим един ден да не търсим ли спасение при нашите най-големи исторически иззедници руснаците, по подобие на скорошните разкази как трябва да подкрепим новата турската партия на Доган 2 (Местан) защото тя идвала на бял кон като освободител от руското иго.

 7. Позор за България е самата номинация! Тя категорично доказва кой управлява в България и под чия диктовка! За да бъдеш управник трябват топки, а тия нашичките имат само гуши.

 8. В ООН не са чували пословичната фраза-“Мълчи като комунист на разпит” иначе нямаше да задават на Бокова неудобни въпроси. Ама на нас като ни плаща Сорос ги задаваме. Това в кръга на шегата. Понякога наистина се питам в каква държава живея? Как е възможно, изобщо някому да дойде идеята, да предложи такава грешка на природата за пост в ООН? Пак се сещам за афоризма на Стоян Михайловски-“В туй царство се не търсят хора за места, а търсят се места за хора”.

 9. Ще бъде добре за България
  ако Бокова я декласират веднага.Да не излага страната ни с лъжи и демагогия.
  За да не се срамуваме ние
  българите,че се намираме още в средата на 20 век.Напълно зависими от Русия,което ще ни се напомня при всяка нейна изява от трибуните на ООН.А и Путин да получи урок,че не той кара световният влак.Комунистическото и минало и връзките с ДС и КГБ е другото срамно петно в биографията й.Не била доносник от ДС.По лошо ,вдъхновител и организатор на службите като висш и доверен кадър на Партията.
  Такива нямат място във управлението на съвременният свят.

 10. До ULIAN.

  Напълно сте прав.
  Миналото лято бях на море и в хотела беше пълно с украинци.
  Стана дума за политиката на запада. И много се възмущаваха на Великобритания и САЩ, понеже когато Украйна имала ядрено оръжие ги уговаряли да го предадат на Русия, давайки гаранция, че ако има военен конфликт ще се намесят в защита на Украйна.
  Е сега знаем как се намесиха…

 11. Не се гордея от кандидатурата на Ирина Бокова за ген.секретар на ООН!В случая важи английската поговорка-“По добре отсъстващ,отколкото зле представен”!

 12. Хрущов показа, че всеки глупак може да управлява ссср. Брежнев го опроверга, не всеки глупак може да е начело на ссср.
  Ако не друго обаче, бяха колоритни. Лайнарова, ДГД от една долна, мръсна гад е скучен комунистически мухъл надскочил милион пъти нивото си на некомпетентност.
  Българио, за тебе, те умряха.

 13. Към ULIAN : ” гаранций,гаранцийте”,а неграмотниците?

 14. Официалните ни медии се прежъзнасят -“АУ” българка – ООН .А в Ройтерс просто я споменават, като доста по-голямо внимание отелят на кандидата от Нова Зеландия , жена бивш мин.председател.А публичното изслушване май не е в полза на Бокова.

 15. Някъде в пожеланията за генерален секретар на UN имаше изискване за ХАРИЗМА. Кремълските димпломати като цяло са шокиращо лишени от такава. Бокова е представителна за строените клишета; безотказно приплъзва говоренето в неказване. Око не трепва. Което пък ни казва много, например, по чувствителния (за много от нас) въпрос за Украйна. Вчера чух нейните бюрократично усвоени изречения на няколко езика (евала за трудолюбието), но нямаше личност, която да ангажира света със СЪДЪРЖАНИЕ. За намеренията на ‘Червения площад’ знаем. Бокова остави много от нас с едно постно по комунистически и цинично по комунистически внушение.

  Признавам, раздразнената игра с очилата ме озадачи… да не би пък да е останала някаква емоция там?

 16. Uliane и приятели, и мен ме е обладал мракът на подобни песимизми… Ами ако наистина уговорките, договорките, пазарлъците, потайните кимвания из дипломатическите кулоари и т.н. са истината, а волята на народите да живеят поне в минимум историческа справедливост- фасада, използувана от нагли и аморални типове? Ако през 2001 г.някой твърд западен лидер беше казал ясно- очень жаль, таварищи, но трябва да си изберете друг президент, с дребно криминално бивше ченгенце ние няма да се унижаваме да преговаряме!…

 17. Последните коментари на Ulian звучат по-скоро офанзивно, отколкото песимистично. Или греша?
  ОТБЕЛЯЗВАМ отговори много добре на предишния му коментар по същата тема.

 18. Чудя се дали пък бокова този път не е мюрето на путин, а основния му кандидат да е друг. Тази пиеса вече е играна при нейния избор за шеф на ЮНЕСКО.

  До ULIAN: 1. Основна ценност на западните държави е опазването живота на техните граждани, включително и военните. Така, че не очаквайте да пращат войници на всякъде по света.
  2. Украйна има да измине дълъг път до достигане на европейските ценности. Много дълго украинците са живяли заедно с руснаци, но путин им помога за по-бързото им отдалечаване от русия. Като се има в предвид, че много е възможно скоро русия да се скапе, то това много е вероятно да доведе до решение за Домбас И Крим.
  3. Не бъркайте Косово с Крим. Нещата са много различни.
  4.Какво пречеше на България отдавна да се отдели от руската зависимост? Явно манталитета на българите.
  5. Грешките са част от човешкото развитие.

 19. Бокова замълчала за Крим ?? Хахаха
  Нали беше много начетена ? Пак се изложихме яко!! Гадното е че руските мекерета се кичат с Българска принадлежност и така срамят България и Българите!!!
  Нашите Деди, плачат горе на небето пред този Позор!

 20. Българското общество трябва да бъде обезпаразитено от руски комунистически гниди като Ирина Бокова чрез ЛУСТРАЦИЯ, СЪД И КОНФИСКАЦИЯ.

  Този оздравителен процес трябва да започне веднага след падането на ОПГ на лилипутин от власт, което бързо наближава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.