В Русия унищожават останките от древната столица на Велика България – ЮНЕСКО нехае

The Great Bulgarian Empire in Asia

Докато Путин и Ирина Бокова разиграват сценката със спасяването на Палмира от новите хуни, в самата Русия местните хуни унищожават унищоженият вече веднъж през 4 в. от хуните древен град Фанагория, някогашна столица на Велика България.

 

Бокова обаче няма време  да възрази( и вероятно желание- все пак вандалщината се случва в любимата й Русия). Днес я изслушват като кандидат за генерален секретар на ООН. Поради что не се срами?

 

https://coreni.net/%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%B6-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/

 

 

11 мнения за “В Русия унищожават останките от древната столица на Велика България – ЮНЕСКО нехае”

 1. За кой ли път га стане реч за Лайнарова, ДГД от една долна, мръсна гад.
  Сега, да й създам малце работа докато обитава (все още) луксозното седалище на ЮНЕСКО в Париж. Днес се навършват 55год. от несъстоялият се първи полет на човек в космоса. В името на историческата Истина, само Истината, цялата Истина приканвам я да изключи от т.н. списък на световната съкровищница “подвигът на Гагарин”. Няма такъв.Барабар с това да заличи и името на касапинът на Хавана, параноичният изверг ернесто че гевара.

  http://ulis.liveforums.ru/viewtopic.php?id=2095

 2. Освен да унищожават и да избиват, явно руснаците са неспособни за друго. Великата Волжка Българска Империя очевидно още им убива.

 3. @ Georgi Nikolov

  Аха, затова Бокова води такава забележителна борба за позицията ‘генерален секретар на ООН’. Не може да се примири с космическата гаргара. Гагарин… в главата й зрее по-мъдър план за заличаването му, тук: http://www.un.org/en/events/humanspaceflightday/background.shtml

 4. Има една теория, според която днешните руснаци са преки наследници на оцеляло в Сибирската пустош племе неандерталци.

  С годините намирам тази теория теория за все по-приемлива.

 5. Моля, допишете в заглавието “България”.

 6. Виктор НАУМОВ, в. “ШОУ”

  Съпруг №1 на Ирина Бокова, журналистът Любомир Коларов я е хванал да му изневерява в Ню Йорк!

  Мъртвопиян, Любомир Коларов се опитал да скочи от 11-ия на терасата на по-долния етаж в апартамента, където се били уединили “влюбените гълъбчета” Ирина Бокова и Калин Митрев, пише ексколега на прелюбодейците в US списание

  Извънбрачните похождения на Бокова станали причина за отзоваването й от Ню Йорк.

  Посланикът ни в Словения Филип Боков отново се впусна в словесна офанзива в защита на клана “Бокови” от атаките на “нечистоплътни журналисти”. Учудващо е как екссъветникът на президента Първанов намира сили да отбива тези “арии на клеветата”, при положение че наскоро загуби при жестока катастрофа и второто си дете – Георги Боков. Младият мъж бе опозорил порядъчно фамилията с автоджамбазките си изпълнения, заради които сестра му Биляна си метна въжето и издъхна само на 29 години.

  На първо място Боков-старши яростно отрича баща му Георги Боков да е инквизирал и умъртвил известния преди 9 септември 1944 г. публицист, карикатурист и издател Райко Алексиев. Въпреки наличието на документални свидетелства за зверството, извършено в подземията на столичния Дом на слепите. Но какво тук значат някакви си документи…

  Защо обаче Филип Боков мълчи като риба при огласяването на друго пъклено дело на баща му – пребиването с тояги на активиста на ВМРО Иван Вацков в пещера край Добринище? Дали защото е вярно, или защото го е тиражирала “презряната жълта преса”, към която червените велможи и техните наследници демонстрират “аристократична погнуса”?

  “Сестра ми Ирина била замесена в някаква катастрофа…”, пише още дипломатът, без да се усети, че тук вече нагазва с двата крака в тресавището на лъжата с главно “Л”.

  Още през далечната 1992 г. бивши високопоставени кадри на ДС извадиха от нафталина историята как в средата на 70-те тогавашната съпруга на Филип Боков – Юлия, блъска с колата си и убива възрастна жена на столичния бул.”Баба Парашкева” /сега “Европа”/. Подчертаваме – съпругата, а не сестрата. Деянието е документирано надлежно в спецслужбите, но виновницата изобщо няма проблеми с правосъдието. Нали е номенклатурна снаха и дъщеря!

  За какво му трябваше изобщо на посланика да се изпуска за катастрофата с близо 40-годишна давност! Много просто. За да задраска завинаги от списъка на фамилните грехове инцидента, тъй като сестра му Ирина наистина е абсолютно “непричом”. Интересно, а какво ли би казала по този въпрос бившата му булка Юлия? За нея обаче услужливо се раздухва напоследък – може би от клакьори на Бокови, че била “психически неуравновесена”. И каквото и да приказва, думите й са с нулева стойност. Тук се промъква подозрението дали пък още навремето Юлия Владикова – Бокова не е била освидетелствана и изкарана с психически отклонения, за да се отърве от наказателна отговорност за убийството на бабичката? Машинациите на тогавашните властимащи наистина бяха безкрайни. И безсрамни.

  Народната мъдрост гласи: “Куче, което не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата”. Досущ като в “опровержението” на Филип Боков. Добре поне, че не стига дотам да громи като “измишльотина” любовната авантюра на бившата си жена със съветски дипломат. Тук вече не му стиска, тъй като “живите помнят”. А те не са кои да е, а служители на българското Външно министерство и на две “братски”, поне в близкото минало, разузнавания.

  Отворят ли “файловете Х”, Бокови май ще трябва да потънат вдън земя.

  Доскоро Ирина Бокова бе представяна като “доброто момиче” на семейството, за да уравновеси поне малко везната, наклонена опасно от зулумите на покойния й племенник Георги и от крилатата с цинизма си фраза на брат й, че “БСП поема вината само с мезетата”. Нейният образ се вае от професионални пиари и мяза по-скоро на иконография, отколкото на лик на жив човек от плът и кръв. Но и върху иконите на светците могат да се открият драскотини. Разбира се, само от знаещите къде точно да ги търсят.

  Един от тях е български ексдипломат, започнал кариерата си в МВнР едновременно с Ирина Бокова и настоящия й партньор Калин Митрев. /Впрочем както “ШОУ” първо писа, а Филип Боков нямаше как да го отрече, двамата не са се обвързвали официално, а съжителстват на съпружески начала./ Името на човека, успял да надзърне в коша с мръсното бельо на Бокови, е Росен Василев. За широката публика у нас той е напълно непознат. Истината е, че е дипломат от кариерата. Служил е в българската мисия в ООН в Ню Йорк от януари 1980-а до напускането си през 1988 г. Оттогава вероятно не се е връщал за постоянно в родината. Защитил е докторат в САЩ и сега преподава политически науки в университета в Кълъмбъс, щата Охайо.
  Наскоро Василев публикува статия за династията Бокови в авторитетното US списание “Американски наблюдател” /The American Spectator/, факсимиле от която ви предлагаме. Тлъст пасаж от нея е посветен на настоящата шефка на ЮНЕСКО Ирина Бокова и по-специално – на извънбрачните й похождения, станали причина за отзоваването й от Ню Йорк.

  Скандалът, заради който щерката на видния партиен велможа казва “бай-бай” на Америка, гръмва през 80-те години на миналия век. Малко преди това Бокова е изпратена в Ню Йорк като трети секретар на българската мисия към ООН. Аташирана е основно към Комисията за човешки права.

  А пък настоящият й неофициален “съпруг” Калин Митрев се подвизава като трети секретар в мисията. Скоро новината за тяхната “романтична афера” се разчува по много неприятен и за Бокови, и за цялата българска дипломация отвъд Океана начин.

  “Калин Митрев тогава бе нещастно женен. Връзката му с Ирина Бокова обаче остана известно време скрита, защото и неговият баща бе висш комунистически функционер.

  Всичко излиза на бял свят една вечер, когато тълпа изумени нюйоркчани стават свидетели на странна случка пред сградата на българската мисия към ООН в Манхатън.

  Оказва се, че мъртвопияният съпруг на Ирина Бокова /журналистът Любомир Коларов – б.ред./ виси от балкона на 11-ия етаж, опитвайки се да скочи на терасата на долния етаж, където по това време Калин живее без вечно болнавата си съпруга и двете си малки дъщери.

  Очевидно – в опит да сгащи двете “влюбени гълъбчета” в гнездото им”, описва потресаващата случка Росен Василев.

  Естествено, от българска страна следва незабавна реакция и въпреки огромните връзки и влияние на бащите на прелюбодейците, те са отзовани позорно в София. Когато екшънът е позабравен, Ирина и Калин, които междувременно тихомълком са се развели със законните си половинки, отново са изтеглени на предната линия. От “профита” като тях не само столетницата, страната има нужда! Резилът в Ню Йорк е заровен дълбоко като катастрофата на Юлия Бокова, все едно че никога не го е имало.

  Подозрително къса се оказа паметта на Бокова, а и на нейния бивш мъж за другата причина, довела до предсрочното прекратяване на “мисията” й в нашата мисия към ООН. Бившият й колега Росен Василев за пръв път я назовава – щатският департамент отказал да акредитира Любомир Коларов в Америка заради “връзките му с Държавна сигурност”.

  Любо Коларов май също е “забравил” всичко това. Кой знае – може би и в неговите очи това са досадни “прашинки”, “дреболии”, “призраци от миналото”? В крайна сметка всеки има право на биография. Но на реална, почиваща върху достоверни и проверени факти. Останалото са “Приказки под шипковия храст”.

  пп

  … Дали Ирина Бокова, ще бъде поддържана от Президент В.В.ПУТИН за кандидат за
  Генерален секретар на ООН (няма лошо)
  (… Ама дали Президент В.В.ПУТИН знае какво значи Бокова на азърбейджански, турски и др тюркски езици? )

  ————————————————————

 7. Генеалогията е наука,изучава се в университети,има специалност генеалогия.Всеки индивид е генетично обременен физически и психически-има институти за генетични заболявания,психоаналитици анализират поведението на хора с психични отклонения и престъпни наклонности.Лекарите се затрудняват да напишат фамилна анамнеза на пациентите си,защото те не знаят нищо за предците си,да не говорим от какви болести са страдали и починали.В България все още смятат,че това са буржоазни глупости!Нас ни управляват хора без бащино име,а даже изнасяме подобни особи в чужбина!Това безхаберие на промитите ни мозъци ще платим скъпо и остава да кажем-Господ да ни пази!

 8. Още нещо, варварските действия на руснаците изглеждат някак незабележими в последно време на фона на това което става в Близкия Изток по вина на нашите американски приятели. При цялото ми уважение към Америка, към това че е наш съюзник, че американците заслужават уважение за иновациите с които движат прогреса на човечеството, много е важно да не забравяме че това не може да ги оправдае за престъпленията които включват създаването на нова държава (Косово) в Европа с военна сила след Втората световна война. Това отвори широко вратите на руснаците да башибозучат където и както искат, сочейки това което Америка сътвори като прецедент. Второ – Ирак е необратимо унищожен като държава с всичките ужасяващи от това последствия за хората които живеят там, за Европейците които трябва да приемат бежанците от войните, и много, много още. За голямо съжаление това което Америка продължава да твори в Ирак е още повече лишено от разум отколкото преди. Трето – Америка унищожи Либия като държава, отново с всичките ужасяващи последици от това, показвайки на света че не са научили и елементарен урок от Афганистан и Ирак. Имам сходно мнение и за ролята им в Сирия. Да, навсичко отдолу Обама, с цялото си политическо малоумие излезе онзи ден да признае че било грешка да унищожи една държава. И толкоз. Ако света беше поне малко нормален, Америка трябва да се приготви да плаща репараций на либийците десетилетия, така както Германия плаща на еврейте за злодеянията на Хитлер. Унищожаването на цели държави и унищожаването на съдбите на милиони хора за мен поне е варварство несравнимо по-голямо от това на руснаците в древнобългарската столица. И преди съм го казвал, това което американските и европейски пишман политици правят е да дават криле на путин и да правят неговите злодейства да изглеждат едва ли не като невинна детска игричка в геополитически аспект.

 9. Извинете, г-н Инджев,
  Но какво общо има ЮНЕСКО с Фанагория? В статията не пише това да е обект, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО?
  Напротив – пише, че е под защитата на Медведев: “Официално Фанагория е обявена за резерват на 18-ти Април 2014 с решение на правителството на Руската Федерация, подписано от Дмитрий Медведев. Районът беше под защитата на местното законодателство на територията Краснодар и федералните закони за опазване на културното наследство. Съдията Дмитрий Зеленски анулира две предписания за прекратяване на незаконните операции.”

 10. Към Скарамуш:

  Руското правосъдие е виц- никой в Русия и извън нея не вярва, че “независимият” руски съд би се опълчил на изпълнителната власт без съответната санкция на достатъчно високо ниво в държавата. Да се позовеш на съдебно решение при театралното вайкане на друга руска институция , е лош московски цирк. В него Бокова участва с пълна сила и липсата на някакъв списък, който би могъл да я задължи да реагира, не е никакво оправдание за нейното угодническо бездействие.

 11. До Скарамуш

  В руската историография и археология всичко останало от Велика България на днешната руска територия, системно и целенасочено се приписва на някаква измислена “салто-маяцка” култура.

  До Ulian

  Ако мислите, че създаването на Косово е престъпление /това е руско-сръбската гледна точка/, то имаме сериозни различия.
  Освен това ми се струва, че не правите разлика между дадена страна и диктаторският режим, който тероризира населението и съседите си.
  Трето, демокрацията не е съвършена, но по-добро няма засега.

  За Обамич няма спор, че е малоумен, но ако на някой предстои да плаща репарации, то това е Русия. И то за последните сто години.

  И последно. След ВСВ всички съюзници на Америка благоденстват и просперират. Другото го изпитахме на гърба си.

  ,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.