Веждито пак поиска услуга от виден покойник

На 19 март 2012 г. доста некултурният ни министър Вежди Рашидов покани от екрана на БНТ покойната от 2005 година оперна певица Гена Димитрова да пее в Москва. http://dnes.dir.bg/news/moskva-vezhdi-rashidov-gena-dimitrova-10774575

 

Днес същият се прояви като рецидивист в призивите си към покойници, зад чийто авторитет се опитва да скрие простотията си. Този път, отново пред удобната за простотиите му трибуна на БНТ,  „покани” покойният писател Йордан Радичков да го критикува. Спомена го между авторитетите, достойни да го ядосат, докато всички останали му били „никакви”- защото явно се има за „велик”. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat_na_deniia/2016/04/13/2741944_citat_na_denia_neplatenite_mechtaeshti_protesturi_kato/?ref=yellow_ip

 

 

Овластената простотия , при това на командни позиции по отношение на културата, се е превърнала в една от основните характеристики на властта.На принципа на Борисов, който разчита на простотията под мотото „ аз съм прост и вие сте прости – значи ще се разберем”.

 

 

 

 

19 мнения за “Веждито пак поиска услуга от виден покойник”

 1. Значи наистина имало и от умрял писмо. Как г-н министърът не се е сетил да извика от оня свят и Борис Христов? А, че явно има достатъчно прости хора, които да гласуват за началника му(за Б.Б. става дума) е повече от очевидно.

 2. Подобна история е с поклонението му пред паметника на Любомир Далчев за жертвите в лагера Маутхаузен, близо до Линц в Австрия, където масово са загинали хиляди евреи пристигащи от Холандия. Вероятно за да спечели еврейска подръжка. Но той не може да подпише, за да се постави поне една табелка на къщата на Далчев в Бояна. Името на Любонир Далчев бе изтрито и разрушено на всякакви негови произведения от ДС, когато не се върна в България след като Мирчо Спасов го прокуди.
  На много места все още името му липсва.

 3. веждито – лика прилика по ‘остроумие’ с кумира си и вожд на ‘храбрите’ ловци на хора Винету наскоро известен още като ББ свинската опашка.

 4. Баценко би казал: “… ‘начи шъ са разбереме.” Той така си говори- простолюдно, диалектно.
  Видяхте ли го на карикатурата със свинската опашка? Веждичката е същичкий. От едно котило са двамцата. Срам ме е, та ще се пръсна. Тия, обаче, като че ли изпитват дива гордост да покажат и докажат колко са прости.

 5. В нормалния свят ако някой удари шамар на полицай както направи Веждито преди години, той завинаги изчезва от политиката.
  А гордата му реплика “Аз съм главният Мултак” – разбирай мафиот?

  Светещите като фарове простотия и неграмотност на Културния министър са най-малката беля. Но са добър ориентир за нивото на Премиера Борисов.

 6. Стара приказка, но изключително подходяща за Веждито:
  “Не ме страх от министъра на културата, но ме е страх от културата на министъра.”

 7. Моят коментар е без коментар. Прилагам само видеоклип от 1997г. Повече от актуален и в наши дни.
  Приятно гледане.

 8. Видеоклип и от любимата матушка” на веждичката и шефът му баце. Всеки, било тук и там, според равнището си и обстоятелствата налага простотията си. Що ли не съм изненадан.

  https://rufabula.com/video/2016/04/11/pops

 9. Честно казано, и аз като чух призоваването на духа на Радичков от страна на Заслужилия Мултак на републиката, си казах, грешка някаква с името, чак дотам пък!… Но-няма дотам- има безкрай, т.е.- без дъно-надолу, в безпаметна простащина и нагло дебелокожие. Позволявани от нас. Я си представете министъра на културата на Германия да каже, “аз само от Гьоте и Томас Ман приемам критики, останалите са шайсе…”?!

 10. @GEORGI NIKOLOV
  От показания клип се вижда, че “ТЕ ПАК СА ТУК и СА СЪЩИТЕ МУТРИ!!!” А къде са ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ???? Явно е, че ИВАН КОСТОВ е виновния, който не присъствуваше и тогава и сега и е “откраднал” паричките им!

 11. @Отбелязвам

  Боя се, че белята си е огромна, а щетите трудно поправими.

 12. Цар е на мраморните лъвове. Има ги във всеки мутренски палат.

 13. А-а-а…, не. Ще почина! Видеото на г-н Николов по-горе е умопомрачително. Елит! Боже, елит! Извинявам се, че по махленски ще питам, но кой е оня с мобифона, дето боде упорито мръвка, изправен до маса? Опитвам се да разпозная присъстващите. Ама те ‘сички лапат като за последно. Помните ли, имаше нещо като виц, а може и истина да е било, за нашенци на официална среща в чужбина, дето си придърпали столове до шведска маса. На тия, явно, персоналът им е махнал столовете умишлено предварително.

 14. С Батето си бяха АЛКОХОЛИКА ПРИЛИКА…/Терминът е на Радой Ралин/

 15. тоя с мобифона е наи 4естния крадец и се казва валентин моллов шеф на 1 ва 4асна банка

 16. Препрочитам статиите. И като мернах “Веждито” пак започна да ми кипи отвътре.
  Защото си спомних, че този боклук /да го кажем на родния му френски, смайл/ беше любимец на режима още преди да падне Стената. И публично подкрепяше Възродителния процес като партиен член.
  Още тогава ме дразнеше. Преди около година реших да му видя досието. И какво се оказа – че е израстнал по сиропиталища, спестявам доста.
  Яничарин – на такива се крепеше режимът на Тодор Живков и днешният на сина му Бойко Борисов.
  Майстор на малки пластики ли? Вятър и мъгла. Майстор на голями пластики, образно казано – и готов на всичко.
  Това обяснява факта “два пъти министър на културата” на филията с мас.

  П.С. При публични личности нещата трябва да се казват директно, за да се видят зависимостите.
  И зависимите да си отиват.

 17. Културното трио Бойко Борисов, Божидар Димитров и Вежди Рашидов доказва, че комунистическата простотия не може да умре изведнъж.
  Време трябва да мине.

 18. Спомням си много добре тази софра,голям глад беше тогава за народа и тези зяпащи на витрината хора -трагедия,която продьлжава за сьжаление.Като разбрах ,4е ще гостува на Цонев не го гледах за което не сьжалявам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.