Лицензура

Скрийншот от видеокарикатурата на Чавдар Николов за арестите със свински опашки

Скрийншот от видеокарикатурата на Чавдар Николов за арестите със свински опашки ( Дневник)

“Чавдар Николов: Никой не ме предупреди за изтритите карикатури

Свалени са над 90 видеокарикатури на художника

OFFNews: 

“Никой не ме е предупреждавал, че ще изтрият карикатурите ми. Нямам никакво обяснение. Писал съм писмо до директора на Нова тв и до шефа на НетИнфо и очаквам отговор.” 

Това заяви в коментар пред OFFNews художникът Чавдар Николов, чийто карикатури бяха свалени от сайтовете на Нова телевизия и Vbox7.com. Неговите анимирани видеоклипове бяха показвани в ефира на Нова телевизия всяка сутрин, включително и днес. 

Тази сутрин бе излъчена карикатура, която сравнява конската опашка и силна армия на Хан Аспарух със свинската опашка и на премиера Борисов, като зад него са застанали мутри.  “

 

В България няма официална цензура. Но има даване на лицензи. Което предопределя лицензурата.

http://clubz.bg/38236-zashto_izchezvaneto_na_video_karikaturata_e_problem_golqm

 

http://offnews.bg/news/Medii_73/Chavdar-Nikolov-Nikoj-ne-me-predupredi-za-iztritite-karikaturi_627596.html

9 мнения за “Лицензура”

 1. Позволете ми 2 цитата. Първия е от Клубз.бг:

  “По обяд и двата записа [с карикатури] изчезват. Изчезват и всички клипове от профила на Николов.

  Отделът за „Връзки с обществеността“ на Нова телевизия няма обяснение за случая. ”

  И втория цитат е от филма “Вчера”:

  “Е сега вече ще се изключваме…”

 2. Венету Cвинската Oпашка в ново свинско действие в синхрон със свинския модел на онзи правения в час по трудово знаменит, красив, умен и вече на малко повече от 33 младеж от световно позорния БГ парламент, в който името на Цецерон се слави а тетка цачева е мадона покровителка на истината и честността и на бабите разбира се. Та в абсурдната страна БГ случката в ‘Нова’ въобще не е новина, а ежедневие.

 3. Проява на пълна простотия от страна на мин.председател и Нова.Имало един умен директор, който карал подчинените си да четат важните документи, слагайки им гриф “СТРОГО СЕКРЕТНО” в един екземпляр в папка при секретарката си.
  С посредствената си цензура, сега всички ще искат да видят карикатурите на
  Чавдар Николов.А и Боко,който спира от раз обществени поръчки за милиарди,как да му се опрат едни карикатури.

 4. Предполагам, че от цялата тази простотия ефекта ще е както при мен.
  Намерих и изгледах всичките карикатури на Чавдар Николов. Съжалявам, че досега съм ги гледал само епизодично. Дерзай Чавдаре карикатурите ти са страхотни, чудесни и т. н. Вече ще търся да видя всяка твоя карикатура в интернет – територията на свободното слово, а за мен вече и на свободната карикатура.

 5. Другаря Винету уж разсмиваше хората но ето, че си намери майстора и вече не му е толкоз смешно. Предполагам и на другите селски мошеници Цецки и Цецковци с фалшиви дипломи за “више” им е догорчало щом хукнаха да забаняват все едно са забравили, че не сме 1965 година а 2016!!
  Браво на Чавдар Николов!!
  Батбойко, иди си с мир и си забирай крадливите простаци обратно или ще си идеш със свалени гащи и червен задник!!!

 6. Мммм, не знам, не знам…
  Откъде накъде “свински опашки”?!
  Видно е, че са тиквени опашки.

 7. С ръка на сърцето си признавам, че досега на бях чувал за Чавдар Николов. А се имам за малце повече информиран от средностатистическият бегеец. Е, сега вече, една негова карикатура няма да пропусна.
  Благодаря ти, баце!

 8. Крайно време е да се знае кои са реалните собственици на медиите в България.

 9. Май леко взе да се попреиграва с тия свалени карикатури.
  В днешно време, когато всеки може да си публикува колкото иска клипове, картинки, карикатури, фейлетони, коментари и каквото му душа иска във Youtube, facebook, twiter и още милиони сайтове в интернет, да се пищи че понеже нещо го нямало на един точно определен сайт, то Борисов налага цензура, е нелепо.
  (И впрочем, ако някой би искал да злепостави премиера, то тая постановка със свалянето на карикатурата, би била много добър вариант.)
  За сметка на това (и за сравнение) имаше почти оглушителна тишина в журналистическата гилдия и обществото, когато Иво Инджев изхвърча от btv веднага, след като си позволи да попита дали на Първанов са му подарили едно апартаментче, или когато Коритаров изхвърча от Nova веднага след като си позволи да интервюира опонент на кремълския режим.
  Но тогава ямаше притеснения за свободата на словото, нямаше възмущение за налагането на цензура …, даже и карикатури нямаше.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.