България- офшорна зона за руските капитали и далавери

Разследване на сайта Биволъ показва още веднъж симбиозата между върхушката на ДПС и руските пари, за които в България няма преграда.  Докато светът се вълнува от темата за офшорната игра на криеница, у нас големите далавераджии дори не се крият. Крие се от поемане на отговорност само прокуратурата и останалите институции, призвани да следят как се превъртат пари, собственост и прочее производни на бурната търговия с влияние на овластените.

 

На този фон радостта на управляващите у нас, че не били изобличени чрез досиетата от Панама, изглежда като поредното отклоняване на вниманието. Защо самата България е офшорна зона за руски капитали, които се разпореждат тук като у дома си.

 

 

Панама била заден двор на САЩ и това обяснявало защо Путин бил разобличен с авоари на авери в държавицата. А България е преден пост на руското проникване в ЕС- политически и чрез изкупуване на късчета от „зелника България”. Не е луд онзи който го яде обаче, нито онзи, който я (раз)дава и позволява това да се случва под носа на т.н. държава – и двете страни си взимат своето.

 

На луди ни направиха!

 

https://bivol.bg/sarai-rosenec-borisov-peevski-dogan.html

25 мнения за “България- офшорна зона за руските капитали и далавери”

 1. Подобно на русия, България e страна, в която музиката е на почит в политиката – пълно е с виолончелисти политици.

 2. Извън темата. Жалко, нямам новина. Тъкмо се зарадвах, че (поради финансови съобръжения) ароматизираната мумия на геноцидния психопат ще бъде нежно положена в пролетарска яма и предоставена на любезните червеи… но не; путин реши да не закача чувствата на световния пролетариат:
  https://lenta.ru/news/2016/04/14/lenin/

 3. ====================================================================================

  Каква преграда Иво за руските пари, за които в България няма преграда – пишеш.
  Лукойл рафинерията на резидента на Вагин
  си е в Бургас. Кеша за предателство се брои още същият ден.

  ====================================================================================

 4. Моят коментар по чудесната (дежа вю)статия на Стопанинът на БЛОГА НИ е кратичък. Давам линк към анализ на Юри Нестеренко озаглавен “Место у параши”. (Пара́ша (также пара́ха или пара́шка) — сосуд для испражнений в тюремной камере, подсоединённый к канализации, реже — переносной.) Та и нашето място в лицето на петоколонците е да сме постоянно на разположение (при подсвирване)на отговорните ватници при парашата.
  https://rufabula.com/articles/2016/04/14/close-stool

 5. Каждый год в середине апреля рос.ТВ начинает вдохновенно подсчитывать количество сумасшедших и несчастных людей в стране. Каждый час прямое включение из колл-центра. — Пройдена отметка в миллион звонков президенту! — На эту минуту уже миллион 300 тысяч!
  Чему они радуются? Откуда этот восторг? Люди плачут, жалуются и просят. Операторы колл-центра превращаются в каких-то санитаров палаты N6: «Мы говорим с ними по полчаса!» «Полчаса?» — удивляется корреспондент. «Да! Они не могут остановиться».
  Они не в состоянии понять, насколько до них нет дела — ни президенту, ни тем, кто обслуживает его прихоти. Вот штрих: Россия-24 при всем своем кажущемся энтузиазме уже второй день подряд (!) иллюстрирует прямые включения из колл-центра одними и теми же двумя синхронами, где два оператора рассказывают о двух звонках: от бабушки, которая живет в полуразрушенном доме и от мальчика, который просит побольше спортивных площадок в свой город. Я уже наизусть знаю эти истории. А зачем париться с новыми. Бабушка и мальчик стали как бы полномочными представителями остальных миллиона трехсот тысяч страждущих.
  Они, конечно, безумные, если верят в чудодейственную силу такого звонка.
  И они совершенно отчаявшиеся, потому что больше верить им не во что.
  Eлена Роговцева

 6. Извинявайте ама какво чета в статията??

  “Крайбрежната територия бе продадена от ИВАН КОСТОВ на руската петролна компания ЛукОЙЛ заедно с близката нефтобаза, при приватизацията на рафинерията през 1999 г. за « подаръчната » сума от 101 млн.$, от които едва 80% платени в брой. Не е излишно да се вметне, че по това време лидер на управляващата партия СДС в Бургас и шеф на бюджетната комисия в Народното събрание бе Йордан Цонев – сегашен член на ръководството на ДПС и колега по партия на Делян Пеевски и Ахмед Доган.”

  Някой няма ли да схване най-сетне, че се играе със свободата и щастието на Българския народ много подло и гадно! Всички опасни за щастието на Разбойниците, вече не са между живите или са далеч от Родината, потънали в неивестност. Батбойко е Лидера! Шах и Мат за България!!! А партията на Костов го играе балансьор точно, както ДПС озаптяваше турското малцинство. Не виждате ли че тук ясно личи анализ на обществото и съответно създадени партии за да го вържат във клопката на Звяра! Те много добре са разбрали, че не могат да ни спрат за Европа а и защо да ни спират?? Къде по-хитро е наще хитри конспиратори да излъжат европейците, че комунистите са си отишли. хаха Те нищо не загубиха.

 7. Прокуратурата в България е цитаделата /последната крепост в най-високата част на древните градове/ на беззаконието.

  Ало, Брюксел, я бързо спирайте всички европейски пари /ние така и така нищо не виждаме от тях/, докато тук не бъде премахнат съветския модел на централизирана прокуратура. При който назначеният от КОЙ главен прокурор гарантира безнаказаност за руските далавери.

 8. @Стaнчев
  Aз бих издигнaл Послaнник Вaсилев зa Президент!

 9. Абсолютно съм убеден, че г-н Инджев е вербуван от американското разузнаване. Не ни пука за Русия, но не ни пука и за още по-далечния САЩ. Вярвай или не, такива като теб са абсолютно идентични в извратеността си да слугуват на “пета колона” също като всеки средностатистически руски трол. Не си нищо повече от един про-американски трол на заплатка на американското разузнаване, който е продал всичко българско, за да служи на друг.

  https://www.actualno.com/america/klintyn-prizna-che-frakingyt-e-izpolzvan-kato-oryjie-za-ogranichavane-na-rusija-news_534714.html

  Ха, и пет пари не давам, че коментарът няма да излезе на яве. Все пак, коментарът не обслужва интересите ти и на господаря, на който служиш от години.

 10. Безкрайната тъпотия на наще ненародни представители отново блесна ярко.

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/04/15/bonusyt-glasuvane-50-djipa-1000-plazmi-100-bona.299500

  “Това е мое лично предложение – 40-50 джипа, български, едни 1000 плазми – 32 инча телевизори, някоя и друга финансова награда – едни сто хиляди лева. Едни такива награди, направих си труда да сметна, ще излязат 1,1 милион лева. Милион и сто хиляди за какви ли не глупости се дават, за тях държавата може да си осигури много добро участие в изборите”, каза Симеонов.

  Много ми се иска да го допълня. На изборите да има глас Червен Картон за 10 противни дупедажни мутри. Тогава ще има участие 100% и без “Едни такива 1000 плазми , 40-50 джипа” и прочие обидни за хората “подаръци”.
  Хем ще си спестят 1 милион за още глупусти!

 11. Към Дон Кихот
  don@gmail.com
  72.73.236.138

  Глупаците по правило съдят по себе си и разсъждават в рамките на ограничения си капацитет, но също така са страхливци, които не смеят да се подпишат под глупостите си с имената си.
  Всичко което правя ( пиша и говоря) е публично. Действам с открито лице и само от свое име. Но това е поведение, което е непознато на тъпаците, които са свикнали да служат на руските си господари, съдят по собствената си ограниченост като всички суеверни русофили ( по Димитър Благоев, който определя русофилството като суеверие). И съответно приписват с обратен знак на “врага” собствената си мотивация- друго не знаят.
  И не си никакъв Дон Кихот, а си резоньорско ехо от някакъв донски кикот.
  Колкото до фракинга, това е отлична новина. Ако е вярно, че САЩ са противодействали съзнателно ( чрез рязко увеличаване на добива на нефт и газ- за ужас на Бензиностанцията Русия- на руския енергиен шантаж в Европа, значи надеждите на Путин да разбие евроатлантическата връзка са провалени по дефиниция. Но и това не може да достигне до съзнанието на тъпаците.

 12. Тоя “дон” сигурно е объркал и форума и времето 🙂
  Тук не е pik.bg, а Брежнев отдавна не е начело на СССР!

  Но за едно нещо лъже, че “не му пукало за Русия”:)
  Всъщност “не му пука” за България!

 13. Дон Кихоте, направи си труда да прочетеш как се добива газ и нефт по традиционния начин. Ами той е същия. Препоръчвам ти книжките: – “ПОВРАТНА ТОЧКА” – Малкълм Гладуел и “НА ИЗЧЕРПВАНЕ” – Джереми Легет.

 14. За широката българска общественост разследвания, като това на Биволъ, анализите на г-н Инджев или на г-н Ил.Вазилев нямат никаква стойност. Обществеността е над тези неща, тя неистово се стреми по широчина да достигне “широката руска душа”, защото е чула, че това минава за нещо похвално. Ако някой големец е “украднал”- много добре, тоА да не е улав; и язе да можех, и яз щех да краднем. Не че не го прави- примерно да си дупчиш билетче в градски превоз е проява на абдалщина. Нема да пита поради что поскъпва превоза, ‘щото й е много сложно и напрягащо. Но недупченето на билет е лесно достъпна гяволийка и нищо не иска като усилие, хеле па умствено /Боже упази/. Всъщност широчайшата ни общественост много се дразни от такива разкрития и анализи и даже рязко се назлобява на авторите им. Защото й показват в целия му блясък нейното падение, умствената и духовната й несъстоятелност. Хора, които неистово си държат на “робството” са роби във всичките измерения на понятието. Положението за обществеността е неспасяемо, защото който сам не иска, никой не може да го спаси. А може би и не трябва.

 15. Уважаема г-жо Иванова,

  И преди съм писал, че комунистическата идеология /както и русофилството/ разчита и се опира на най-тъмните страни на човешкия характер. На завистта, на омразата, на простотията, на подкупничеството, на стремежа да откраднеш, на доносничеството и на желанието на цървула да управлява, за да забогатее.

  А за Дон Кихот:

  http://www.faktor.bg/politika/na-vseki-kilometar/71665-komunisticheskiyat-teror-v-navecherieto-na-atentata.html

 16. Интересно ми е по колко ли такива изгубени във превода или просто продажни душици като г-н кихотов полазват върху този сайт ежедневно … с какво ли ги привлича толкова фатално той? : ) все едно хората които изразяват гражданската си позиция тук да налазват ежедневно изтърбушените русоманиашки седенки
  търсейки там скандално признание : ))

 17. Радвам се като чета коментари като този на дон кихот. Драго ми е от сърце когато руските твари от български произход страдат и беснеят от истините излизащи в този блог за матушката и батюшката им.

 18. Браво на Mila Nowak!

  С какво ли ги привлича толкова фатално този сайт ежедневно?
  Ще ми простите – малко разместих думите.

  Според мен отговорът е очевиден – тук четат истинската и непозната за тях история и се опитват да питат. Нека питат. Ще им обясняваме. С документи, свидетелства и просвета.

 19. Долу ръцете от Дон Кюлот!
  Яви ни се ‘на яве’ и наяве първият донякъде грамотен (езиково) русофил! Коя майка роди това монументално изключение от правилото?

 20. @ MILA NOWAK:
  Уважаема госпожо,
  въпросът Ви ми напомни за едно вероятно вече остаряло техническо съоръжение, с помощта на което просторни и светли помещения се спасяваха от вредните нощни насекоми. Имам предвид живачни лампи, излъчващи ярка светлина, изместена към UV- част на спектъра.
  Та, въпросните лампи неудържимо привличаха със светлината си всякакви инсекти, от комари до нощни пеперуди. Нещастните насекоми налитаха на рояци към предпазната мрежа на лампата и постигнали жадуваната, но фатална близост, неиздържали мощното лъчене се пръскаха с пукот, намирайки смъртта си…
  Определението Ви “продажни душици” провокира у мен аналогията с гореописаните “заблудени мушици”.
  Така душевно осакатени нещастници, като безочливо-нахално самоопределилото се тук тролче за ДОН КИХОТ, биват неудържимо /и неосъзнато/ привличани от ярката светлина на ИСТИНАТА и неиздържали мощното ѝ излъчване с трясък пропадат в имплозията на менталния си и духовен МРАК, с финално изригване на разяждащата ги злоба.
  Вижте колко точно са го отразили ULIAN и ОТБЕЛЯЗВАМ! Така е – този блог привлича “дончетата” неудържимо и фатално. Неудържимо – защото ИСТИНАТА е категорически императив; фатално – защото дребните им душици не са в състояние да я понесат!

 21. Г-н Тинков,
  Не шапката ми, Вие имате моята десница на приятел!

 22. Гледам тук доста български села, в които в градината пред кметството още се боядисва в сиво някакъв ръждясал МИГ – 15. И с червено – петолъчките.

  Смешката е, че като мина през такова село, обикновено спирам пред кметство, пращам някоя циганка да извика кмета и му казвам от колата: “Кмете, махни тоя съветски самолет от центъра, че да не минат тука отгоре някви американци и да ти избомбят съветския самолет и кметството”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.