Скритият от българите провал на Бокова

 

Вие, читателю, познавате ли друг стабилен ориентир за ставащото по света, освен световните медии, които са си извоювали авторитета с десетилетия и за нищо не света не биха рискували доверието в себе си като свои многомилиадрен капитал, натрупан от поколения журналисти?  Такъв е случаят с агенция Ройтерс.

 

http://www.reuters.com/article/us-un-secretarygeneral-idUSKCN0XC2IAhttp://www.reuters.com/article/us-un-secretarygeneral-idUSKCN0XC2IA

 

Позовавайки се на висш дипломат за приключилите изслушвания на 9 кандидати за генерален секретар на ООН агенцията акцентира само върху един явен провал ( на фона на внушенията и очакванията за успех): Ирина Бокова.

 

Информацията на Ройтерс е от вчера, но и моя милост я публикува едва днес. Нямаше българския медия да ми „подскаже”.

 

Не трябваше ли новините по българските телевизии да започнат с това или поне да включат сред водещите съобщения от света сигнала за провала на българския кандидат, който отново е „разгадан” от Ройтерс като производна на руската политика?

 

„A senior council diplomat, speaking on condition of anonymity, said that if Russia wanted to choose an Eastern European to be the next U.N. chief then “they need to make sure there is a better candidate or a choice of better candidates.”

“In terms of expectations I think Bokova was disappointing,” the diplomat added.”

Както се вижда, цитирайки високопоставен дипломат, Ройтерс правят връзка между руското внушение, че новият генерален секретар на ООН трябва да е от Източна Европа, но в такъв случай Русия е трябвало да заложи на „по-добър кандидат”. И добавя: „В този смисъл Бокова беше разочароваща”.

 

Доколкото успях да доловя в телевизионните емисии ( без да претендирам, че съм ги проследил вкупом), българският новинарски акцент във връзка с изслушването на първата група кандидати беше върху изказването на руския представител в ООН Виталий Чуркин, който обещал Русия да не налага вето на никой кандидат. Каква доброта ( на фона на западната взискателност към кандидатите)!

От Ройтерс научаваме също, че Бокова не е сред първата група на представителите се добре кандидати, а прави компания на още двама кандидати от Балканите сред оставачите- на бившия сръбски външен министър Вук Йеремич и на бившия външен министър на Словения Данило Турк.

Фаворитите, според оценки на дипломатически източници, на които агенцията се позовава, на този етап са бившият португалски премиер Антонио Гутиереш и ( особено, както изглежда) – на Нова Зеландия ХЕЛЪН КЛАРК ( на снимката )

 

По логиката на факта, че предстои тепърва да се появи нова група кандидати, шансовете на Бокова едва ли могат да се покачват – дори и на теория. По-скоро е нормално тя да „потъне” още повече.

 

Личното предположение на автора на тези редове, направено в интервю за БТВ на 20 януари тази година (http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/politika/ivo-indzhev-bokova-e-ruska-kandidatura-za-oon-i-nyama-shans.html), че истинската цел на Бокова ( ако не лично, то като логистична нейна подкрепа за ляв проруски кандидат), може да се потвърди.

Остава неясно чисто процедурно как ще се развият събитията около евентуално нейно позициониране в кандидатпрезиденската кампания на БСП, където вече сондират възможността да я употребят предизборно.

 

В България до момента нито един капацитет не се е произнесъл  какво би трябвало да направи Бокова, ако реши да се кандидатира за държавен глава, възползвайки се от инерцията на рекламната кампания, която й се прави тук от медиите и държавата. Според български дипломат, предпочел да не бъде цитирани поименно тук, най-естествено би било тя да си вземе отпуск и да делегира ръководството на ЮНЕСКО на свой заместник докато трае евентуална нейна предизборна кампания в България за президент.

 

Но, понеже в България никой не се осмелява да коментира такива хипотези, да бъде оплют като „предател” и да ядосва  руското началство на Бокова, явно ще трябва да чакаме отново външни авторитети, като Ройтерс , да ни осведомят.

 

50 мнения за “Скритият от българите провал на Бокова”

 1. Честит рожден ден г-н Инджев ! Пожелавам ви на вас и семейството здраве и щастие !

 2. Май се повтаря картинката с интервюто на Румяна Желева – прехвалено в аванс и после пълна излагация.

 3. Честит Рожден Ден Иво
  Да си жив и здрав, да са ти живи и здрави децата и да те обича жената…!
  Да продължаваш със същия дух и плам да пишеш и просвещаваш.
  Всяко твое есе и коментар в блога или в СМИ-тата са винаги “в десятката”…!

 4. Бокови са измет.
  Тази е бита карта и вън, и тук.

  Пак призовавам – да се видят данъчните и декларации.

  “Русофилите са като кърлежи, впили се в народното тяло.” З. Стоянов, Пловдив, в-к “Марица”, 15.авг.1884., уводна статия.

 5. Честит рожден ден,г-н Инджев!От все сърце Ви желая здраве и късмет!Приятен ден!
  Антоанета Динчева

 6. Честит Рожден Ден г-н Инджев,
  Да сте жив и здрав вие и цялото ви семейство.
  Все така да будите заспалите души с перото си.

 7. Никой разумен човек няма да допусне комуне за генерален секретар на ООН, така че ще има вето, дали от САЩ или от Великобритания – не е толкова важно. Срамът в цялата история е за българите за това, че допуснахме точно нея да представлява България.

  И извън темата: Честит рожден ден, г-н Инджев! Винаги Ви чета с удовоствие и Ви пожелавам перото винаги да е остро и сърцето смело, дълъг живот и здраве, успех във всяко начинание!

 8. Bokova zamirisa kato SKUNK v Bruksel.Sega triabva da se kanditatira i za prezident na R.Bulgaria pone da zapazi doverieto na gospodarite si.I ako ne uspee i tozi put togava shte i izskubnat mirizlivata jleza za da ne omirisva povece naliavo i nadiasno.A kolkoto do nashite MEDII, vseki znae ot kade te se kontrolirat.Zaiova vse oshte Bulgarina e slabo osvedumen.Hvala na teb gospodin Indjev,no nali znaete narodnata pogovorka[Edna pticka prolet ne pravi]!

 9. Иво, да студим ли шампанското. Тав. Лайнарова(на турски бок е лайно) си беше предизвестен провал отвсякъде. Може би, наистина кандидатставането за генсек-ство на оон-ето е само подгряваща кампания за президенстската надпревара есента. И там е у киреча на безвремието. Няма да изкласи и до вторият тур.
  Сега, я да видим пак пустият Ройтерс до какви изводи е стигнал месец по-късно по повод “драматичното” обявяване на изтеглянето на ВКС на раззия от Сирия от лилипут.ин.
  http://argumentua.com/novosti/reuters-rossiya-ne-sokratila-voinskii-kontingent-v-sirii

 10. бокова сега да ходи да поема руското ‘мезе,’ понеже по комунистическо-руско-семейно-олигархическа линия те вина не поемат, както знаем. Слабото представяне дано да й излезе през носа – руснаците знаят как да накажат зле представителите се в които те са вложили парички. Колко приятна новина все пак!

 11. Бокова не може да бъде президент, следователно и кандидат-президент, тъй като не отговаря на императива на Чл. 93.(2)на Конституцията: “За президент може да бъде избиран … и е живял последните пет години в страната.” Всякакви увъртания относно смисъла на термина “живял” (= пребивавал ФИЗИЧЕСКИ над 6 месеца през всяка една от последните 5 години) са недопустими. Генералният Секретар на UNESCO не е “пратен” = командирован от България в Париж. Има трудов договор по френско (а не българско) законодателство с международна организациа със седалище Париж и компетентнтната страна (данъчни задължения сициални застраховки и продобивки….) е Франциа. Интересно ще е да се проследат действията на “конституционното мнозинство” и/или опитите да се замаже непригодността и за кандидат президент, както бе сторено преди време с Кунева-Пръмова. Впрочем, кандидатурата на последната беше непригодна по същата причина като тази на Бокова. Но разликата е че кандидат-президент Кунева-Пръмова играеше роля на патица-мюре, докато кандидатура на възпитаничката на МИМО би била сериозна.

 12. Да, бе!
  като се провали кандидатурата и за шеф на ООН, поради непригодността и за “чеп за зеле”, що да не я пробваме за Президент на руската провинция Булгаристан?… Цв.цв. ще организира кампанията, веско маринов ще запее “Другарката Бокова ни пази” /от страшната Турция/ и при активност на племето от 35 процента, от които – 28 “патриоти-русофилистици”, току-виж станало! Даже може другарката попова да си остане вице.
  Ех, ще настане тогава такъв живот… Тотално “съглясие”, както съветваше тов. Лильов едно време.

 13. Честит рожден ден, г-н Инджев! Да Ви дава Господ живот и здраве още много години да сте винаги с такова смело сърце! И да Ви закриля Вас и всички Ваши близки хора!
  И нека перото Ви е винаги остро наточено, а думите написани от него да са като рог разбуждащ заспалите умове!

  А по повод статията – жалко за пореден път за България! Пак ще се прочуем що за управници имаме и за пореден път белия свят ще се чуди как да гледа на нас…

 14. Честит рожден ден!
  “Да се говори истината е леко и приятно”Така твърди великият Булгаков.В България да се говори истината,дори изглежда съвсем безсмислено. Смятаме,че сте един от малкото хора,които имат смелостта да я казват на висок глас.Бъдете жив и здрав.Вие и Вашето семейство.
  Нина и Николай Николови

 15. До Желев. нина дюлгерова честно си е заработила бонката. По една хилка плаща тав. Лайнарова за похвални поръчкови статии и интервюта. За вас, за този пост, предполагам миниум десетолевка заслужавате.
  Какво значи 80% сигурен пост на генсек на ООН ако българи не попречат. Как по-точно се явява решаваща фаталната пречка. Ако примерно, Георги Николов, една долна, мръсна гад от Блога на Иво Инджев се палне пред сградата на оон-ето в знак на протест на кандидатурата на иб означава ли това, че нашто момиче с пикантната фамилия е аут. Питам аз и отговор не чакам.

 16. Честит рожден ден, г-н Инджев.
  С пожелание за здраве на цялото Ви семейство.

 17. За много години , г-н Инджев,

  На Вас желая всичкото здраве във Вселената. И дълголетие! А на себе си и всички хора – приятели на блога – който ги събира тук ненавистта към мракобесието и тиранията -желая да ви видим съвсем ,съвсем скоро в политическо коментарно предаване ,което ще бъде от ранга на В ДЕСЕТКАТА и по-високо ! Искаме ви на отново на екран : ) Успех !

 18. Gospodin Indjev,ne znaeh ce dnes imate rojden den.Sega vece znaia -Pojelavam vi mnogo jivot i zdrave za da opresniavate mozazite na nashite sunarodnizi.Te vi zaslujavat,makar ce mnogo ot tiah sa v nevidenie.Vijdal sum na izbori kak mnogo ot tiah glasuvat ne znaeshti za kogo davatsvoiat vot.Shte se radvam vinagi da cetia vashite pisaniia.Badete vse takuv kakuvto ste! I.I-Chicago

 19. Честит Рожден Ден г-н Инджев. Този ден е много по-важен за Вас и Вашето голямо семейство.
  С уважение към труда Ви и Вашата смелост и талант.
  Бъдете здрав и дълги години да Ви четат.
  А новините за Ирина не чакам да са добри – не я искам нито в ООН, нито в България. (Прокобата над семейството и дали не и тежи, за да се спре най-после???)

 20. Н.Дюлгерова- професор, “специалист по международни отношения”. Отворих Гугъл и първото прозрение под името й – “Шенген се разпада, Сащ искат да поставят Европа в колониална зависимост!” Желев, за да повтаряш Кремълските опорни точки родени в мокрите им сънища като папагал, не е необходимо да си професор и “специолист по международни отношения”, а най-обикновен български червен трол или просто куха лейка.

 21. Това е логичен резултат от излаганието на др. Ирочка л…ва.Болшевишкото си е тъпо и е познато.Следва вой на глутницата от другари,другарки,товаришчи и проруски български “патриоти” срещу Америка,Сорос и продажния и загиващ Запад.Дали пък нахалницата не се готви да ни става президент. Ще бъде уникално,смешно и тъжно

 22. Chestit Rojden Den g-n Injev, jelaia zdrave i mnogo shtastie, a uspeha e vash patent. Bog da e s Vas’

 23. Уважаеми г-н Инжев,
  Честит Рожден Ден!
  Пожелавам Ви от сърце здраве, дълъг живот и веселие, да се радвате на прекрасното си семейство и все така неуморно да пишете и да радвате и нас Вашите почитатели!

 24. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Ако се сбъднат нашите благопожелания, Иво Инджев ще бъде най-щастливият човек на земята. Дано се сбъднат!

 25. Г-н Инджев Честит рожден ден! С най- искрени пожелания за здраве и щастие на вас и цялото семейство!

 26. Честит рожден ден, Иво, и още много да ти дойдат! Моят поздрав за теб и всички около теб, форума също, е една непреходна песен – https://www.youtube.com/watch?v=cKNHcO5i-AI. И да ти е яка клавиатурата!

 27. Желев, дурак и красный нос,

  има и други рубладжийски издания и автори, това е по-въздухарско, а уж марксистко презиме носиш!… Виж тежките стратегии и стратези, ыва хрыстав напримé.Иначе нына дьюльгэравна е очень хараша, колкото и да не е кусвала шекерената пръчка от абитуриентския си бал, но и тя взе нещо да огъва правата евразийска линия в история.бг, взе да хвали СТАМБОБОЛОВА, по инструкция вероятно…

 28. Бъдете Здрав!Това,което правите е Велико!Благодарим!!! ЧРД!

 29. Честит Рожден ден, уважаеми г-н Инджев! Пожелавам Ви още много десетилетия здраве, лично щастие с голямото Ви прекрасно семейство и несекващ журналистически хъс, творческо вдъхновение и бързо растяща читателска аудитория. Наздраве!

 30. Честит рожден ден,г-н Инджев!
  Бъдете все така нахъсен,здрав,обичан и обичен!
  Що се отнасиа до Бокова,рано или късно плоскиат сценарий на Путин,рано или съсно ще доведе до провал.

 31. Честит Рожден Ден, г-н Инджев! Благодаря на Бог, че Ви има и Ви знам. Бъдете дълги години все такъв!

 32. За много години! Здраве и любов! Все така остро перо, крепка ръка и яка гърбина!

 33. Честит рожден ден! Дълги години обич, щастие, здраве и творческо дълголетие . И много верни приятели и читатели

 34. Честито и от мен, г-н Инджев, бъдете здрав и нека перото ви бъде все така остро и безпощадно!

  До JELEV – ами дюлгерова винаги е била полезна идиотка, а сайтът, който сладострастно публикува “анализа” й, блести преди всичко с русифилизъм. За РъБъ и матряла, както обикновено, остава само срамът. Макар че тези, дето се срамуваме, ставаме все по-малко…

 35. На патерица,ЧРД!Да сте жив и здрав,напук на душманите!

 36. И от мен на патерица,ЧРД!
  Бъдете жив и здрав Вие и цялото Ви семейство!
  Хубаво е ,че Ви има!

 37. Не е на патерица, тук все още е 16 април! ЧЕСТИТ БЪДЕТЕ, ИВО!!!

 38. Бокова да си пийне едно боктан кафе за утеха. Като безработна ще взима по 60% от сегашната си заплата.

 39. Очакван провал на протежето Гоцево,на сжетъл празник и дълги и щастливи години

 40. Очакван “успех” на руската кандидатура!
  Кандидатурата на Бокова показа на кого служи правителството на България!
  Според мен “реформаторския блок” са пълен провал и няма да влязат в следващият Парламент.

 41. Тази сутрин по ТВ”Европа” излъчиха нещо като рекламен репортаж- апология на дейностите в руския анклав СОК “Камчия” с участието на Станка Шопова, космонавти и учени от гнездото на “синодалните старци”(БАН), все номенклатурни измекяри, снимащи се сред рояк български дечица с помътени от окупационната руска пропаганда мозъчета и на фона на огромен постер “Русия и България заедно завинаги” на двата езика.

  Всички присъстващи, заразени неизлечимо със Синдрома на Придобитата Русофилия, довела до тотален имуно-патриотичен дефицит и блокаж на най-елементарните инстинкти за
  самосъхранение, махаха руски флагчета!
  Липсваше само дарителят на анклава СОК “Камчия” от българска страна, същият, който дари на нашествениците и друг анклав, “Росенец”, министър председателят на България, избран да отстоява българския национален интерес, Бойко Борисов! Какъв пропуск!
  (сигурно, защото този път нямаше лентички за рязане?)

  Липсваше и репродукция на монументална картина от велик руски маринист (на историческа тема): “Кан Аспарух дарява СОК “Камчия” на русначета и пенсионирани руски военни!”

  Но и този пропуск скоро ще бъде попълнен със “случайно” намерен в руските или българските архивни хроники НОТАРИАЛЕН АКТ, с който кан Аспарух е дарил СОК “Камчия” на руснаците!
  Само да не забравят да проверят в Google.bg как се е именувала в VI -VII век Русия и руснаците?:)

  БЕШЕ НАИСТИНА ТРОГАТЕЛНО СЪБИТИЕ! ЗАТРОГВАЩО УНИЗИТЕЛНО!

 42. Ето едно от най-важните потвърждения за готовността на Боко да играе игричките на Путин и Песков в българските президентски избори с воде(“от извора”), макар засега да е сбутано в недомлъвки, на първия ни партиен и държавен ръководител (не е изтраял и е “предал четата”, въпреки заповедите от кремъл да пази заверата в тайна)

 43. (Натиснах грешен бутон, преди да завърша коментара си, затова го дописвам тук:)

  Ето едно от най-важните (“от извора”) потвърждения за готовността на Боко да играе игричките на Путин и Песков в българските президентски избори с водещ руски кандидат Бокова. Изявление на “първия ни партиен и държавен ръководител”, което макар засега да е сбутано в недомлъвки (не е изтраял и е “предал четата”, въпреки заповедите от кремъл да пази заверата в тайна), което достатъчно ясно разкрива руските игрички по придобиването на най-важния символен пост в България:

  “В голяма дилема съм как да постъпим като партия за президентските избори” – това заявипремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на национална работна среща на партията в зала 1 на НДК.

  Повод за колебанието му за президентския вот, който предстои тази есен, било това, че за най-голямо достойнство на държавния глава се приемало, ако в деня след като бъде избран се разграничи от партията която го е издигнала за президент и е провела кампанията му.
  “Защо ще се блъскаме да стане някой президент от нас и после да се разграничи?! Ние сме го избрали, дали сме пари от субсидията, а той да се разграничава от нас” – възмути се Борисов.

  Тоест, подготвя се почвата ГЕРБ да не издигат кандидат за президент, с което се дава служебна победа на руския кандидат (също днес агент Гоце е казал на ВМРО да издигнат обща патриотична кандидатура). Така че – готви ни се мек държавен преврат с местни участници, но с руски идеолози и руско финансиране. Играта с Бокова е много по-сложна, както ни казва Илиян Василев – тя е видимо руски кандидат, което я лишава от шансове за ООН, и така се играе втора серия на вече играна игра с прокарването на друг скрит истински руски кандидат (примерът с ЮНЕСКО), хем се интоксикира общественото мнение в България с идеята за Бокова като голям и важен международен фактор, който лесно да стане президент на България. Тоест, руската игра е най-вероятно “с един куршум – два заека” (с една кампания – двама “наши” президенти – на ООН и на България)…

  Честно казано, не знам как може да се противодейства на такива планове, особено при наличното в България население (56% от което, според днешни данни на Алфа рисърч одобряват Динковците и Низамовците и това, което те правят)…

 44. Бокова не може да се кандидатира за президент, защото не е живяла в България през последните 5 години.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.