Калтак и мафиот – мултак ни управляват втори мандат

Премиерът Борисов е като природно бедствие- и да искаме, не можем да го пренебрегнем. Колкото и да не му харесва на един коментатор да се вторачва като шаман в неговите думи и да ги тълкува, налага се, няма как иначе да се ориентираме в джунглата, където законът се диктува от царя на живот(н)ите ни.

 

Във вчерашната си реч пред активисти на ГЕРБ в София Борисов хвърли доста кости за глозгане на медиите, но някак в сянка остана признанието му, че в България има мафия. И това в страната, в която той така прекрасно е ръководил толкова години борбата срещу престъпността като главен секретар на МВР и като премиер!

 

Поводът да ни запознае с известния (ни и без него) факт е раздразнението на премиера от критиката на отделно взета маргинална единица в политиката, от страна на която обаче Борисов вижда заплаха  поради опасността презираните слабаци да се обединят срещу него и да навредят на политическия му монопол на върха на държавата.

 

„Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда, защото те се организират на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията, на Мултигруп, стават борци с корупцията и се обединяват”, заявил Борисов, цитиран от OFFNews.

 

Премиерът очевидно визира Татяна Дончева, чиято медийна хиперактивност прави впечатление на всички. Като не я назовава поименно, той цели едновременно да я уязви като незначителен играч в неговото поле(зрение), но и отъждествява със задна дата проруската корпорация Мултигруп с мафията. От устата на човек, чиято служебна биография преминава от тайните на охранителния бизнес към тайните на държавното противодействие срещу престъпността, това признание, макар и толкова закъсняло, звучи твърде интересно, за да бъде подминато ( поне от мен).

 

Ще се радвам да бъда коригиран, но не си спомням Борисов досега да е окачествявал публично всемогъщата някога Мултигруп, натикана в ъгъла от правителството на Иван Костов, като мафия. Авторът на тези редове многократно е твърдял същото, но друго нещо е „откритието” на човека, отговорен за полицейския апарат в периода на прегрупирането на останките от Мултигруп, проникнали в бизнеса и в политиката. Или Борисов е знаел, но си е мълчал престъпно, или пък едва сега е научил ( защо не и от многобройните публицистични твърдения на автори, като моя милост), което е не по-малко подсъден пропуск в изпълнение на служебните му задължения- направо би означавало политически чадър над мафията.

 

Лицемерието на това „откритие” има ярка илюстрация във факта, че единственият министър, който повтаря мандата си във втория кабинет на Борисов е тъкмо Главният мултак Вежди Рашидов. Той (не) на шега беше обявен за такъв на собствения му рожден ден в ресторант „България” през декември 1996 г., където ( след продължителна целувка с Илия Павлов) беше удостоен със специална мулташка диплома. В поредица от свои публични хвалби Рашидов е заявявал, че се гордее да бъде мултак и с „остроумието” си „ по-добре мултак, отколкото калтак”.

 

По тази логика сега Борисов излиза калтак, а Рашидов е направо мафиот, според началника му.

 

Ерго- управляват ни калтаци и мафиоти.

7 мнения за “Калтак и мафиот – мултак ни управляват втори мандат”

 1. “Пустите мултаци, станаха калтаци”.
  Имаме за премиер човек, който си мени мнението толкова бързо, че ако се въртеше със същата скорост, щеше да си целуне з@дника. Няколко пъти.

 2. Определението за Мафия – не беше ли срастване на организираната престъпност с държавата?

  Значи си имаме дон – “Капо ди тути капи”…

  С дон Базилико станаха 2ма.

 3. Отново, за кой ли път, в десетката. Заглавието казва всичко. баце събра стадото. Наби чембери. С явен подтекст, ако не заделяте от крадното за МЕН и партията, къш.
  Дали е чул за знаковото появяване на последната другарка (Татяна Навка) живота на гласчето на лилипут.ин в украински одежди, не питам аз и отговор не сакам.

  http://rusmonitor.com/v-kremle-gotovyatsya-k-kapitulyacii-blogosfera-o-foto-zheny-peskova-v-vyshivanke-i-s-sine-zheltymi-lentami.html

 4. Колкото и да се опитва да си “откъсне опашката”, Борисов ще си остане до шия накиснат в л@йната на прехода. Самият той мутра, назначен уж да гони останалите мутри…точно тогава престъпността доби епични размери! Борисов отдавна трябваше да бъде не само разследван ( за злоупотреба с власт, за престъпление по служба, за контрабанда и за какво ли още не ), но и осъден, но….както знаем, след като “си избра” главен прокурор, това просто няма как да се случи….

 5. Поздрав за този текст, г-н Инджев.
  Чете се с огромно удоволствие, но пък има компенсация: референтите му са отколешна мъка и позор.
  Навремето ‘Биволъ’ озаглави един материал: “Мултак спасява Батман. Ще спаси ли Батман имота на мултака?” Беше за ББ и мулташкия строеж в парка ‘Странджа’.

 6. И без пожарникарското признание ние си знаем – да, управляват ни мафиоти и калтаци! Поради това и дереджето на българина е на нивото на най-беден сред европейските народи от ЕС, включително и от много, които дори не са членове на ЕС!

 7. Борисов пропусна да коментира защо убийците на Илия Павлов не са открити.Или пък може и да знае,но предпочита да си трае – в интерес на дълголетието си…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.