Борисов говори ( от името на Пеевски)-ами ако и Пеевски проговори какво са си говорили?

„Пеевски ни напусна” звучи като траурно съобщение ( не дай Бойко, не го пожелавам на младия успял бизнесмен ). Източникът  обаче е самият премиер Бойко Борисов, който по този начин се превърна в говорител на депутата, запазил мълчание по въпроса за напускането на България и днес, ден след произведената от премиера новина.

 

Дали Пеевски е упълномощил Борисов да говори от негово име и по този начин потвърждават косвено, но солидарно връзката помежду си?

 

Запитан да кажа в аванс някоя екслузивна новина от книгата си „Премиер на РъБъ”,  на 16 юни 2014 г. обявих по Нова телевизия, че заставам зад следното твърдение:  депутатът Делян Пеевски е посъветвал премиерът Борисов да напусне на 20 февруари 2013 г. премиерския пост с цел да си съхрани шанса за скорошно преизбиране ( с което го е „пуснал по пързалката”, обръщайки медиите си срещу него).

 

На следващия ден Бойко Борисов се обади по своя инициатива в сутрешния блок на телевизията и ме наруга задочно, наричайки ме три пъти идиот. http://flip.bg/cluster/6b6a493b9a51072790aa55423ae0d84f

 

Тази история е известна ( на желаещите да знаят), но я припомням заради днешния контекст, когато става ясно, че май този път Борисов е „посъветвал” Пеевски да напусне и не само полето на бизнеса тук, но и самата България.

 

Защо Борисов беше толкова вбесен от моето твърдение, което е „дума срещу дума” ( тъй като не мога да издам източника си), че са нагърби лично да ме опровергава в националния ефир? Защо си изпусна нервите по начин, който е несравним с никое подобно негово избухване пред публика през всичките години на неговата публичност?

 

Отговорът не е просто в евентуалната абсурдност на моето твърдение. Ако е толкова невероятно и абсурдно, защо изобщо се занимава с дребосък, като мен и с дреболия, като тази? Абсурдите са виц. Те не подлежат на коментиране поради тяхната абсурдност.

 

Политикът би трябвало да подмине един абсуд чрез езика на политическо ехидство, каквото обикновено политиците имат за такива случаи в изобилие – някаква иронична усмивка, мимика в израз на досада и т.н. Борисов многократно е прибягвал до такива знаци на своето превъзходство, когато е убеден в него. Коментар заслужават само манипулациите, които звучат достоверно и могат да навредят поради тази причина ( стига авторът на коментара да не е маргинал) . Авторът обаче отдавна е маргинал ( няма си предаване, което да го прави важен), а коментарът му за Пеевски май се оказа не толкова абсурден…

 

Борисов изригна срещу моето твърдение поради факта, че то за първи път направи пряка връзка между него и Пеевски в публичното пространство. А това означаваше изобличаване на връзката между тях и подчинеността на Борисов на задкулисието, което уж не съществувало и било изтъркан лаф. „Дъвка”, както се изрази вчера Борисов по отношение на Пеевски. Истерията на Борисов обаче го издаде- настъпил съм го по най-болното място, което той сега се опитва да лекува с ударни дози сарказъм спрямо „дъвката” Пеевски.

 

Както знаете, връзката между Пеевски и Борисов постепенно лъсна, макар той да се опитва да я отрича ( вече не толкова яростно, а с обичайната ирония). Съответно най-овластеният началник в държавната е решил да стъпче дъвката и понеже тя е лепкава- да ни разтяга локуми от името на самия Пеевски.

 

Ами ако смачканият до състояние на дъвка Пеевски реши, че няма какво да губи повече и реши да отмъсти на Борисов с някое разобличение?

 

Ще видим. В света на Пеевски и Борисов няма невъзможни гадости, които не биха си причинили в името на властта и парите.

16 мнения за “Борисов говори ( от името на Пеевски)-ами ако и Пеевски проговори какво са си говорили?”

 1. Шиши, казано на жаргонът на мутрите който уж самият баце не употребявал е изпържен. КОЙ явно е рещил да го кара по вапцаровски. Аз паднах, друг ще ме смени, какво тук значи някаква си личност. То пък една личност, 150 кила лой и две гънки на мозъка, една за плюскане, другата за с…. .
  Циркулират слухове, че с доган са се скарали навсегда и от НГ вече е изнесъл активите в Катар. Там щял да се развихря. И той по пътя на цв. Каква благосклонна цацаратура имаме. Толкова много въпроси за произхода на несметното имане ще се въртят още някоя и друга седмица по мрежите доде разберем кой наследява най-успешният млад дебелак и дотам.
  Сега, една невероятна история която нямаше как да се случи без предателството на агент Бор и фундаментално интервю с основополагащ характер на Андрей Пионтковски. Много факти и адекватни коментари с обосновани прогнози. Най ме впечатли, че Далечният изток на раззия се превръща в отходна яма на вредните
  китайски химпроизводства. Неизбежната съдба на тънещите в мизерия народи.

  https://rufabula.com/author/aillarionov/1144

  http://rusmonitor.com/andrejj-piontkovskijj-putin-boitsya-vooruzhennogo-perevorota.html

 2. “В света на Пеевски и Борисов няма невъзможни гадости, …”

  Те, до толкова са огрубели, че дори не ги възприемат за гадости, смятат ги като част от играта.

 3. Докато двама охранени Боклука си говорят за бизнеса си, България я обявяват за умряла. Ама никой не казва, че тя умря преди 70 години, когато Червената Армия, заедно с Червените Боклуци я ограбиха, обезвериха и обезглавиха. Сега същите Червени Боклуци преяли от трупа на България се карат за последните и мръвчици.

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/04/20/iznenadahme-i-cru-s-visoka-smyrtnost.299959

 4. Да не забравя! Наглостта на Лешоядите стигна до там, да се наричат Христови рицари.
  Дали наистина са Христови ?? Като гледам резултата май са Рицари на Смъртта. Слуги на Сатана, който мрази Българите неистово. Този, който служи на Христа няма замъци на земята.

 5. Много е далеч от темата Латинска Америка но авторката Кити Сандерс така добре е описала положението там и има толкова успоредици с нас и най-паче раззия, че си заслужава мястото на статията и тук.
  С няколко думи, краят на т.н. лява вълна се отича, първо в Бразилия, и после в епигоните й. “Честито умряло” както “изискано” се изразяват по някои нашенски краища и за БРИКС.

  http://argumentua.com/stati/kitti-sanders-chao-lula-chao-dilma

 6. Гузен негонен бяга.
  Министър председателят Б.Борисов като какъв ни уведомява за Пеевски?
  Като негов пълномощник-адвокат,съпартиец,висш държавен чиновник-експерт,или просто като авер в бизнеса и принадлежност към една и съща мафия.Явно босовете на тази мафия са решили да изтеглят Пеезски от играта и са възложили на Б-Борисов да ни съобщи тази новина.
  И Б.Б с голямо прискърбие и болка н душата ни я поднесе-Да видим сега според него като ни взеха дъвката какво ше дъвчем.
  Б.Б. забравя,че въпросите на които той лично трябва да отговяря за покровителството на Пеевски и вредите нанесени на България стоят открити.И Б.Б трябва да им отговаря.И за КТБ и за Булгартабак,и за Лавка и за Технополис,и за държавни поръчки и тн.и тн.
  Щом Б.Б.му е довереник да ни съобщи къде отива и от къде дойде?
  Кои са покровителите му.Въпросите са много и отсега нататък Б.Б трябва да им отговаря.

 7. Абе г-жо Савова, кой от всичките тези Мошеници, някога е отговорил, какво точно се случва с бизнеса им в България. А пък явно и не можем да ги попитаме, тъй като репортерите задават въпроси по предварително одобрена програма.

  Ние за тях сме само наблюдатели и мрънкащи по блоговете, блогъри. Нямаме подкрепа нито от партиите, нито от медиите нито от съдебната система, която мълчи гузно след последния порно скандал там. В България се провежда една много гнусна имитация на демократично управление, където няма честна борба. Няма стремеж за увеличаване Благото за народа. Няма искрени изказвания на политици, последвани от действия в духа на изказванията им. Ври и кипи в ненародното събрание, обаче манджата не е за народа. Там се готви гозба за други хора. “Христови Рицари” и прочие “Благародни” таварищи.

  Аз затова казах, че Българите трябва да спрат да гласуват. Защото България е раково болна и може да се излекува само със спиране на кръвта, която се подава към раковите клетки, тоест със отказ от гласуване или със много силна чиста молитва, която да проведе Ангелските енергии към земята и да ни излекува отвътре.

 8. Извратеността в Бг достигна своя връх. Сънародници, не губете самообладание – чака ви хаоса на некомпетентността. Която умъртвява сетивата, способността да разграничиш Бог от дявол, генерира равнодушие към тези, които векове са градили България. Дори и Вие, интилигентни гости на този блог, сте отчаяни и безпомощни. Защото думите са нищожно недостатъчни за да тръгнем по пътя на достойната ни перспектива. Нека поемем по друг път-този на съзиданието, минаващ през ада и саможертвата.

 9. Господин Инджев, напълно прав сте в изводите си, това съм го установил многократно. Сега блясва нашата глупост, че го избрах(ме), ама пустата надежда, дано да са истинските, след като комунистическата глутница ТОГАВА ги беше захапала в смъртна хватка.
  Може би имаха желание за промени, но явно са имали и „компрометиращи трупове в гардероба“, с които КГБ–ДС сега ги държи в плен. Друго обяснения нямам, пустите ненапечелили се алчни твари не могат да устоят на подкупа.
  Относно младият бианесмен е на всеки мислещ българин ясно, че такива активи не могат да се спечелят току така, без капка умение. Нито от него, нито от негов родител. Нищо чудно някоя милионна тотопечалба да е била „спечелана“ тихомълком, като стартов капитал. Има ли контрол за този който бърка в кацата с медът и търси ли се някаква отговорност, особено ако заповедта идва отгоре и далеко от север? Да е някой осъден?
  Дори ми се срува, че България е първата офшорка за руски капитали. Тук се купуват и обсебват без никаква гласност фабрики, стратегически обекти, енергийна индустрия, при това напълно безгласно. Не се дават никакви разяснения за договори и договорки. Ами всичките БСП и ДПС ръководители са се напечелили яко и продаължават да го правпт безнаказано, и не само те.
  Ето, схемата е вече ясна. Ще се повтори изчезването на Печалбаря по схемата на емигриралият банкер сърбин и толкова. Фирмите му и така не са негови, нито от него спечелени, ще получат офшорни собственици и толкова. Отивайте да гоните Михаля!
  Сега става ясно, че се работи в комбина. Ами то ако беше другояче и другаде, примерно в Германия, ако премиер (Канцлер)ти спре спечелен търг, веданага ще бъде потърсен съдът! Какво става тук, пълно мълчание и не само това, дори настъпва удовлетворение, защото и доларите на институцията отзад, вече стават кът!
  Звно трябва метла, ама този път с по–твърд косъм!

 10. До @патриотите re:Абе г-жо Савова, кой

  Прав сте, това за данъците и бойкота е докано ефективно. Справка – Махатма Ганди и изгонването на британците от Индия. Ама в Милиционеристан то няма да проработи, няма как, нали сме си “трима българи – партизански отряд с предател”, според онзи брадат виц.

  Другия начин е да се пречукат 20-30 видни русифилитика, агенти на влияние и знакови фигури от рода на гнидата новиков от Белорусия, дето ще ми прави “Балканский фронт Болгария”. Оставят се да гният на слънце по кръстовищата, докато потекат и гаргите им изкълват зъркелите. Останалите мигом ще се изпокрият като чебурашоци или ще изчезнат по офшорките си. После може да се мисли за специален отдел на ДАНС, който да ги принуждава да върнат окраденото или да ги изтребва. Друго освен тези два варианта не виждам.

  Г-н Инджев, простете за политически некоректния пост, и респект за статията!

 11. GEORGI NIKOLOV:

  Благодарност! за статията на Андрей Иларионов. Имам стар интерес към ‘passage to freedom’ и дори съвсем наскоро отново разглеждах фотографиите, публикувани в този текст. По моите ширини и дължини не е невъзможно да срещнете виетнамци, които са летели на един от тези хеликоптери и са били временно приютени в американските военни бази.
  По аналогия, представяте ли такъв един абсурд: руснаци да спасяват цивилни сирийци от застрашените райони и временно да ги приютяват във военната си база в Тартус.
  Даже и на първи април никой няма да се върже.

 12. Аерофлот, не виждам сини партизани в Балкана, готови да изпълнят вариант 2. Не виждам и Махатма Ганди да се е преродил в България за вариант 1.

  Бай Боже такъв Мъдрец и Свят човек, да се появи но за съжаление от горе не са ни изпратили. Сигурно и не го заслужаваме. Имахме ги но всички си отидоха.

 13. Имаш ГОЛЯМ КЪСМЕТ ЧЕ НЕ ЖИВЕЯ В СОФИЯ!!! АМА НАЛИ СИ СТРАХЛИВ МАЙ ВСЕ ТАЯ!

 14. Към @.патриотите
  jk@abv.bg
  109.199.241.54:
  Анонимните ти заплахи наистина може да ме амбицират да си потърся правата по законен ред- не си мисли, че си неоткриваем. Разполагам и с името и с адрес ти.
  Това беше последния ми контакт с теб и те съветвам да спреш да ми пращаш гадости тук и на личния ми мейл,който имах глупостта да ти дам след ласкателствата ти , че съм в твоите очи “прероденият Левски”, г-н “диване” ( както се подписваше преди -доста по-близо до истината от “патриот” и християнин за какъвто се представяш , а си всъщност елементарен провинициален комплексар и расист).

 15. Бойко Борисов е толкова прост, че явно не може да направи разлика между това да е Главен секретар на МВР /където всичко става по заповед/ и да е Премиер на уж демократична държава. Няма и вероятност да проумее разликата. Това гарантира, че докато е на власт, България ще става все по-авторитарна, уви.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.