Пеевски в дупка миша или пък в друга ниша- един Бойко знае

 

Ден след ден минава – почти седмица ще стане, откакто Бойко Борисов, говорителят на Делян Пеевски, оповести , че „дъвката” Пеевски напуска България и неговите критици вече няма какво да „дъвчат”.

 

Няма и няма потвърждение обаче на новината, поднесена от говорителя Борисов.

 

Днес министърът на икономиката Божидар Лукарски беше любезно попитан в предаване на Нова телевизия, дали знае нещо повече по въпроса. Той си призна, че не знае, но с уговорката, че „работи с премиера Борисов” и  поради това няма основание да не му вярва. С други думи- и за министъра източникът на информацията за емигрирането на Пеевски е само Борисов.

 

Казаното от Лукарски е поредното косвено потвърждение, че Пеевски и Борисов са си общували и Борисов разполага с някаква лична информация, която не е достояние дори на ресорния министър по отношение на едрия фактор в българската икономика, какъвто е ( беше?) „успелият млад бизнесмен”.

 

Друг е въпросът, че интервюиращите от Нова телевизия, макар да се държаха настъпателно по въпроса за собствеността на “Булгартабак” и показаха абсурда министърът на икономиката да не знае кой е истинският собственик на това предприятие ( ключово за турския етнос и неговото контролиране), нито веднъж не споменаха базовата информация за разсъждение по въпроса. А тя е във факта, че през лятото на 2012 г. (водещите назоваха погрешно 2013 г., когато Борисов се правеше на опозиция) „Булгартабак”, най-непродаваемият български монопол в годините на прехода заради съпротивата на ДПС, беше продаден от правителството на Борисов внезапно и без конкурентна оферта на практика на Путин ( защото Руската външнотърговска банка, втората по големи в Русия, е наричана по света „Банката на Путин”).

 

На следващата година Борисов бе посъветван задкулисно от Пеевски ( по данни на мой източник) да сдаде временно властта, за да се завърне в нея на същата позиция чрез бързи избори. После „успелият млад бизнесмен” купи „Бугартабак” от Путин, а сега, поради необявени причини, само на Борисов. Омертата се спазва покорно от медийния слугинаж на властта, който иначе обича да се хвали с осведоменост, когато го почерпят с изтичане на информация.

 

Къде? Възможно ли е един толкова „крупен” бизнесмен да се завре в миша дупка по толкова потаен начин, че за това да знае единствено и само премиерът Борисов в цялата държава? И не го ли изобличава това по-скоро като негов съзаклятник, пазител на тайните му, отколкото да го прави сталкер ( преследвач) на депутата от ДПС, за какъвто се опитва да се представи доста неубедително?

Изчезването на толкова мастит фактор в българската икономика и политика би трябвало да предизвика поне такова вълнение, както при пенсионера Петко Сертов, бивш шеф на ДАНС, когато цялата държава издирваше по сигнал на съпругата му- включително с хеликоптери от въздуха. Пеевски също е бивш  началник на ДАНС, макар и ефективно в тази роля само за един ден. но какъв само!-  предизвика след еднодневното си властване върху тайните на държавата най-продължителните протести по конкретен повод в българската, ако не и в световната история.

 

И сега не само , че не е обявен за издирване, не само че близките му не се вайкат и не алармират, но и самият премиер се появява публично да запуши устите на желаещите да го търсят, ако има такива доброволци все още.

Извинявам се, че си позволявам да “дъвча”, но явно ми е някакъв “американски навик” (нали дъвката е американски феномен). Когато премиерът Борисов ми се обади преди 4 години с екслузивната, само като за мен информация , че току-що е спрял проекта АЕЦ Белене, Борисов ми обясни, че го прави, за не му “дъвча повече кокалите”., т.е. надяваше се да ме подкупи информационно и като се полаская от вниманието му, повече да не дъвча дъвката “Борисов”. В моя случай не му се получи, но с Пеевски успява по същата схема, която прилага към към медиите вкупом. Те се задоволиха ( като един Лукарски, да речем) с гаранцията на Борисов, че е казал каквото трябва и повече не трябва да се интересуват от темата.

 

Явно дупката, в която уж е наврян Пеевски, не ще да е миша, а е по-скоро друга ниша, от която можем да бъдем изненадани, когато изпълзи – ако е рекъл Бойко!

 

10 мнения за “Пеевски в дупка миша или пък в друга ниша- един Бойко знае”

 1. Бойко е доказан лъжец и на неговите думи може да вярва само глупак.

  Що се отнася до “успелия млад мъж” (разбирай Българин с главно Б по “терминологията” на фашизираните “патриоти”) – интересно поради каква причина се скри от публичното пространство?!? Защо не ходи на работа в парламента – та нали избирателите много го искаха да ги предствява, защото им давал само благинки?! Сватбите им плащаше по време на изборите!?
  По всичко личи, че Пеевски напуска ролята, която бяха предвидили за него преди 4-5 години кукловодите, които монтираха и пожарникаря-милиционер начело на държавата “България”, и за която (роля) го готвят от поне още 2 пъти по толкова. Неудобен (им) стана, прекалено видим и то не само заради корпулентното си тяло физически. В окото на бурята заседна – обществото не се хвана на бръщолевенето за “успех” и иска да види работата по достигането на “върха” от началника на “Прас-прес”. А това няма как да покаже Пеевски, па макар и под Доган-овото крило от поне 3 петилетки!

 2. Уважаеми Г-н Инджев, как ще коментирате новината, че Плевнелиев застана зад Бокова като претендент за шеф на ООН?

 3. Уникален документ от НКВД-МГБ! Вижте официалния брой на българските агенти, завербувани от съветската резидентура в София през 1945 г… и си представете броя им сега. “Имя имъ легионъ…”, както е писано в Писанието…

  http://shieldandsword.mozohin.ru/nkgb4353/resident/sofia.htm

 4. Очаквам и бойко борисов някой ден така да си замине от България !

 5. Днес, точно на Цветница, Нова телевизия излъчи репортаж от огромно екологично замърсяване на река Камчия. Виждаха се блатясали участъци, задръстени с пластмасови опаковки, кални найлони, хранителни отпадъци и най-вече бутилки от “твърд” алкохол- водка, уиски, коняк и т.н.
  Някак неуместно сред целия този еко апокалипсис звучеше писукането на наскоро пристигналите прелетни птици, като SOS сигнал на обречени корабокрушенци…
  Естествено, щетите и разходите по почистването ще бъдат за сметка на община Варна!
  СОК “Камчия”, където наскоро отбеляза с масови напоителни мероприятия Деня на космонавтиката и годишнината от откриването на комплекса е “непричьом”!
  Всичко ще бъде за сметка на българския данъкоплатец!

 6. Плевнелиев????? По делата им ще ги познаете!

 7. За мен също така е важно да знам защо се потопи пеевски. Може би е във връзка с разкритата контрабанда на цигари на Булгартабак?

 8. Документи от Дубай доказват:
  Булгартабак продавал цигари за над милиард долара годишно на иракски контрабандист
  Всички институции игнорират прононсирано нарушение на приватизационния договор и тежки обвинения за финансиране на тероризъм
  https://bivol.bg/bulgartabac-mafia-6.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.