Десният Шешел загуби в Сърбия балканското състезание по путинофилство с левия Миков в България

Проевропейска Сърбия победи категорично на изборите вчера проруските носталгици по миналото и за пореден път доказа, че спекулирането с чувствата на част от европейските народи, на славянска, православна и прочее платформи, наблягащи на историята,  не са алтернатива на демокрацията и Запада.

 

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/04/25/2748910_vuchich_uskoriava_evrointegraciiata_na_surbiia_sled/

 

В навечерието на изборите в Сърбия вече споменах за някои прилики и разлики на руската хибридна атака  Сърбия и България. https://ivo.bg/2016/04/21/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB/

 

Днес, когато резултатът от поражението на путинофилите в Сърбия е вече безспорна величина, още повече прави впечатление фактът, че при западните ни съседи Кремълските камбани бият най-силно при крайно десните, докато дори наследниците на социалистическата партия на Милошевич  застават на проевропейски позиции.

 

У нас в същото време лидерът на социалистите Михаил Миков се изяви в деня на изборите в Сърбия като говорител на руския интерес. Завръщайки се от посещение в Москва той заяви на партиен форум, че Русия я боляло от българските „ястреби”. И ги изреди поименно , споменавайки президента Плевнелиев, външния министър Митов и министъра на отбраната Ненчев.

 

 

Както се вижда, битката между крайно десния сърбин Шешел и левия му български колега по русофилство Миков продължава с балкански хъс, в който се борави с история и прочее истерия, но не и с рационални величини. На този етап българските другари на Шешел по водят по (опорни) точки. Шешел остана трети в парламентарната класация на Сърбия, а БСП все пак се крепи на второ място по брой на депутати в България.

14 мнения за “Десният Шешел загуби в Сърбия балканското състезание по путинофилство с левия Миков в България”

 1. Това е прекрасна новина за нас българите.Срещу путинизма както срещу нацизма и комунизма човечеството трябва да се бори организирано.За да се гарантира успех и напредък в развитието на страните.
  Ако путинизмът и руската агресия се настанят трайно в Сърбия ,най голямата опасност е за България.Засилване на петата колона и удар в гръб-А такива като Миков скоро ще бъдат аут от политиката.
  Предполагам,че Корнелия Нинова ще бъде по обрана по отношение на Русия.Все пак има умни деца.

 2. Айде честито,по Дарик съобщиха,че работещите българи в чужбина са повече от работещите “резиденти” в България!
  Според официалната статистика,най-големия външен инвеститор в страната са същите тези наши сънародници зад граница!
  Пита се сега в задачката,след като ГЕРБ забраняват на най-големия външен инвеститор в България да гласува за бъднините на страната-“ко прайм ся?!”

 3. ====================================================================================

  Неофит и Доган – 30 сребърника са си 30 сребърника …

  ====================================================================================

 4. “Русия гледа дружески България и много я боли тогава, когато някои български политици се правят на по-големи ястреби от най-големите ястреби в света. Бяха цитирани президентът, външният министър и министърът на отбраната”, обяви Миков след връщатего си от “братска Русия”.
  Той уточни, че сред основните разисквани въпроси с представители на “Справедлива Русия” и на “Единна Русия” са били възможностите, откриващи се пред българския туризъм, заради редуцираните посещения в Египет и Русия, както и проблеми, свързани с таксите за студенти, които се плащат в Руската федерация.
  Дали някога ще разберем за какво реално са се “уточнили” ???

 5. винаги съм смятал че сръбския народ не е толкова изгубен!Чудесна новина!

 6. @ D. Savova

  Заинтригувахме ме с децата на Корнелия Нинова. Първото предложение на търсачката беше:

  “Без пропуснат събор на връх Бузлуджа е и синът на Нинова, който обира овациите на големите световни математици със своите изчисления, но никога не изневерява на социализма. Рафаел Рафаилов обаче не се цанел да става политик по стъпките на майка си. Но депутати от левицата разкриват, че за годините си имал завидни познания в тази област и показвал искрен интерес към случващото се в страната.”

 7. Към NE6TOGADNO:

  Изключително подходящ момент за БЪЛГАРИТЕ в БЪЛГАРИЯ и по целия свят да защитят РЕПУБЛИКАТА на ЛЕВСКИ, запращайки завинаги (еднопосочен билет)на бунището на историята тарикатите-„булгар“ от 43-то НС осветени поименно на 09.12.2015 год. и горгорбашиите им тук и в страната нанесла и продължаваща да носи „….върволици от жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България…“

  СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА и БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 8. Според мен и дума не може да става за някакви прилики в путинофилството в Сърбия и България. Докато в Сърбия то има само тактически характер и се разглежда единствено като възможност за извличане на някаква подкрепа от страна на Русия за целите на Сърбия и по този въпрос сръбските политици следват линия на приемственост, то у нас раболепните лакеи на Путин начело с БСП и производните й като Атака и ДПС са загърбили изцяло българския интерес и са готови да го жертват, за да превърнат отново България в преден пост на путиновата агресивна геополитика. Сърбия винаги ще си остане прозападно ориентирана, а алфата и омегата на нейната политика е ясна – необвързаност и свобода на политиката на лавиране между интересите на водещите сили в света. Срам ме е от т. нар. политици като Миков и компания!

 9. Днес стават 30 години от ядрената катастрофа в Чернобил.

 10. Добре сте се сетили @ОТБЕЛЯЗВАМ. И навреме сте го публикували, че другаря Инджев да се сети да напише някоя статийка по този повод.

 11. Доне Кюлоте, филия с първомайска манифестация ли закуси?

 12. @ ДОН КИХОТ

  Нима сте мислили, че престъпленията на болшевишката сган ще бъдат забравени?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.