Руски коментар посочва вината на Кремъл за бягството на (бившите) руски приятели от руската орбита

 

Ако страдах от мания за величие щях да си въобразя, че Дмитрий Гудков от  «Эхо Москвы» е изплагиатствал тезата си за русофобията на Путин от мен в статията си за бягството на бившите руски приятели от Русия ( по повод сръбския шамар за Русия на изборите миналата неделя).

http://glavpost.com/post/27apr2016/blogs/83017-gennadiy-gudkov-serbskaya-poschechina-ili-pochemu-ot-rossii-begut-soyuzniki.html

 

Многократно съм твърдял същото: че Путин един ден ще бъде заклеймен от самите руснаци за изолацията, която той постигна спрямо Русия в световен мащаб чрез политиката си. http://www.pan.bg/view_article-49-31964-Ivo-Indzhev-Ruskata-naciya-shte-se-otyrve-ot-Vladimir-Putin.html

 

И в други свои статии съм отбелязвал иронично, както Дмитрий Гудков, че Северна Корея и Зимбабве на диктатора Мугабе ( подкрепил окупирането и анексирането на Крим) се очертават като последните приятели на Кремъл в света. И че заслугата за това е изключително на самия Кремъл

 

Разбира се, никой няма монопол върху истината, особено когато тя е толкова очевидна, колкото заслугата на днешния режим за световната изолация на Русия. И също така се разбира, че големият плюс на статията на Гудков е, че тя сбъдва „пророчество”: руснаците започват да винят Путин, макар и това да е само началото и да се случва засега сред интелектуалците.

 

Интересно беше да науча нещо от Гудков нещо, което съм пропуснал: че Русия е подписала споразумение със Северна Корея за връщане на бегълци от севернокорейския комунистически рай, в случай, че направят грешката да избягат в Русия. Каква солидарност само!

 

Изобщо, видното за чужденците обстоятелство, че Русия е непривлекателна дори за народи, смятани за традиционни съюзници на Русия, започва да става ясно и на руската публика. При това Гудков напълно основателно посочва, че причината за това е принципното предимство на западната привлекателност, резултат от цивилизационния модел на демокрацията, а не за някакви временни руски затруднения в общуването със съседите и бившите приятели.

 

В заключение: въпрос на време е да се насладим тук на вцепенението на българските слуги на Кремъл, които обявяват за русофоби всички критици на Кремъл и неговата политика. Това ще стане, когато му дойде времето руският народ да изтрезнее от шовинистичната пиянство, с което му помпат самочувствието търговците на фалшиви руски илюзии за някакво превъзходство на „руския свят”.

 

А „най-добрият дипломат в света” Лавров, според ласкателството на Бойко Борисов, ще остане в историята като образец на антидипломацията. Защото дипломацията и дипломатичността имат за главна задача да сближават народите и да изглаждат противоречията между държавите, а не да ги изострят и влошават, както прави дясната ръка на Путин в най-агресивен мечешки стил.

17 мнения за “Руски коментар посочва вината на Кремъл за бягството на (бившите) руски приятели от руската орбита”

 1. Иво, Благодаря за популяризирането на статията на Дмитрий Гудков. Дори прекрасно информиран Аналитик като теб научи факт за който твоите опоненти какво ли не биха дали да си остане в тайна за матРиала.
  Ето още нещо което може и да си пропуснал.
  Они внаглую присваивают себе общемировые события, которые, казалось бы, не могут поддаваться конъюнктурным трактовкам. Например, итоги Второй Мировой войны. Окончательность этот подход обрел в интернетовской сентенции, что Иисус Христос был русским, так как его мать, простая девушка Мария, эмигрировала в Израиль, спасаясь от масонов. Которые были, очевидно, древними бендеровцами.

  http://glavpost.com/post/27apr2016/blogs/83064-aleksandr-kochetkov-sekta-russkiy-mir-i-ee-apokalipsis.html

 2. ====================================================================================

  http://biznes-bulgaria.com/firma/8322-hlebozavod-varna-1-ood-varna

  26 Април, 2016 год.

  Разследващия журналист Антон Тодоров по следите на черното злато в Черно море в предаването “Очи в очи” на Цветанка Ризова по bTV

  В СЪУЧАСТИЕ С “БЪЛГАРСКАТА” КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ БКП-БСП, РУСКИЯТ ЕНЕРГИЕН ВАМПИР И ДО ДНЕС ИЗСМУКВА СВИРЕПО КРЪВЧИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ
  Защо Русия е забранявала досега сондажите за нефт и газ в българската акватория на Черно море ?

  На 26 Април, 2016 год. в предаването “Очи в очи” на Цветанка Ризова по bTV, разследващия журналист Антон Тодоров показа в ефира документи от Държавната планова комисия, както и документи от други ведомства, както и архива на „Нефтохим“, засекретени тогава, които доказват, че Москва е забранила на България да добива собствени газ и нефт.
  Още преди 51 години, през далечната 1964 г. проучванията в българския шелф на Черно море са доказали наличност на 137 000 000 милиона тона нефт и над 132 000 000 000 милиарда куб. м. природен газ. Тогава Москва забранява на България да добива в българският шелф на Черно море и нефт и газ.
  Вижте видеото тук:
  http://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/anton-todorov-po-sledite-na-chernoto-zlato-v-cherno-more.html
  Разследващия журналист Антон Тодоров изобличи пропагандния мит на русофилската паплач в България, че СССР ни бил давал горивата на ниски цени.

  ТОЧНО ОБРАТНОТО. Официалните документи доказват, че България е била задължена да изкупува руския боклучав сорт “Уралс” на цени доста по-високи от международните.
  Увисва веднага и лъжата, че България била печелела от реекспорт.
  Как да печели, когато няма как да продаде по-скъп нефт, плащан на Русия по 26 долара на тон при положение, че международната зена е 18 долара на тон. Кой идиот ще го купи по 27 долара, при положение, че може да го купи по 18 ?! Междувременно докопват и урана от урановите ни мини, както и много други ценни метали.

  Да припомня само един факт – през периода 1960 – 1964 г. България предава на Кремъл и целия златен резерв на БНБ – 32 тона злато, защото преди това е обрулена, източена от Русия и в хазната няма и лев.

  Документите доказват, че България е купувала и нефт от Алжир, Израел, Ирак, Тунис, Саудитска арабия. Малки количества, с които донякъде да компенсира убийствените цени на вампира Русия. Този нефт също е преработван в руската рафинерия “Нефтохим” в Бургас. Тук пада и още една лъжа на русофилската паплач – че тази рафинерия можела да работи само с руски нефт. (Спомняте ли си оправданията, че по тази причина го били „продали“, всъщност го подариха на Лукойл. Нещо, което и днес малцина знаят – до октомври 2015 г. „Лукойл Нефтохим“ работеше изцяло с иракски петрол. Вагит Алекперов, който не е политик, а бизнесмен, не искаше да си пълни инсталациите с боклучания сорт “Уралс”, , който съдържа големи количества примеси и сяра. Кремъл го притисна, поради спада на цените и „Лукойл Нефтохим“ започват работа с “Уралс” през ноември 2015 г. , защото приходите на Кремъл рязко намялха от срива на международните цени. Резултата го видяхме – брутално обгазяване на Бургас.)

  През 1986 г. от доклад на Валутната комисия също се разбира, че България по никакъв начин не е могла да се възползва от спада на международните цени, защото внася по дългосрочни договори на завишени цени 100 % руски газ и 90 % от петрола.
  Искам да припомня, макар и ученик тогава, аз си спомням ясно, че цената на бензина беше 1 лев. За сравнение – пенсията на баба ми беше 50 лв. Заплатите бяха по 150-200 лв. Как българинът да си стъпи на краката, как да развива икономика, как да инвестира, когато е държан на прага на оцеляването и то с една единствена цел – за да може да продължава експлоатацията на труда му от паразитния механизъм на Кремъл.
  Онова, което можем да добавим е и факта, че през целия период България беше длъжна да изнася за Русия селскостопанската си продукция ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ. Факт, потвърден пред мен от счетоводител от Стопански отдел на ЦК на БКП. Скоро ще публикувам тези договори.
  Никой българин не бива да си прави илюзии, че паразитната империя Русия е давала на България нещо. През цялото време България е била брутално източвана, изцеждана, изпразвана, изтакана, пресушавана до дъно от Москва и преживя три фалита, с колосален дълг от над 10 МИЛИАРДА ДОЛАРА през 1989 год. С “братската помощ” на Русия, през 1989 год. се оказахме най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати, с нерентабилна икономика и остарели, неефективни технологи, в голямата си част закупувани принудително от СССР.

  Днес руският вампир продължава бруталната си окупация и владее над 30% от икономиката ни. Официално. Овладяват я с НАШИ ПАРИ, изсмукани от джобовете ни, от нашите родители, баби и дядовци.

  За последните 8 години „Лукойл Нефтохим“ АД е отчел официално приходи от над 45 милиарда лева и нито стотинка печалба. Дистрибуторът „Лукойл България“ ЕООД , регистриран като офшорка е декларирал приходи за същия период от над 25 милиарда лева. И също отчита, че е на загуба.

  Най-големият производител на най-скъпия ток от ВЕИ в микса, ток, който изплащаме в пъти по-скъпо дори от този на тецовете е „Лукойл енергия и газ България“ За последните 6 години имат деклариран приход от над 700 000 000 лв. И нито стотинка декларирана печалба?!

  България продължава да плаща и най-скъпия руски газ. По тази причина фалираха цели сектори от икономиката ни, а десетки хиляди българи треперят пред съдия-изпълнители заради неплатените си сметки за свръхскъпо парно, заради същия този най-скъп руски газ. http://istinata.bg/?p=449

  Руснаците докопаха и стратегическото предприятие „Булгартабак”. И го съсипаха. Руска собственост са телекоми, аптечни вериги, хотелски вериги, медии, телевизии, десетки предприятия във всички сектори от икономиката ни. Трудно е да се докаже и каква част от икономиката ни владеят чрез подставени лица, но ние виждаме с очите си, че това огромно лоби, източващо милиарди от България, управлявано директно от Кремъл, владее българския парламент и законодателство, владее българското правителство, съдебна система и кадруването в нея и службите за сигурност.

  Чрез продажници и жалки измекяри, родоотстъпници, закачени на кранчето , от което Кремъл продължава да пие българска кръв…

  ================================================================================

 3. Само ще допълня изключително точния и компетентен коментар на С. Гончев.
  България осигуряваше поне 20 години почивката на стотици хиляди руснаци по българското Черноморие. За простосмъртните българи нямаше място в Сл. бряг, Златни пясъци и Албена, но руските групи си почиваха на наш гръб точно в соцперлите на брега. 120 рубли им струваше путевката – самолет, нощувки, екскурзии, 3пъти хранене дневно. Както и да го смятате – сметката не излиза. И тогава не излизаше – само 1 храноден беше 13-14 лева на човек. Сметката показва, че са си плащали само Аерофлот. Останалото от нас!!! Милиони левове!!!

 4. Само дето,ако има след време “развенчаване култа към личността на Путин”, то ще е за пред Запада… Препоръчвам статията за ” лукавите руски хора” във Фактор от 26.04. Хора, които се възхищават едновременно на Сталин, Стив Джобс и Ганди, са дъ
  лбоко увредени. Това е някаква шизофренна народопсихология…

  Сравнявайки, неволно, с нас, имаме нещо общо, но много малко. Ние никога няма да се обединим около един “батюшка”, който и да е той ( цар, генерал, либерал), колкото и да му се иска на някой…

 5. Калашников надо спасать, потому что вот сейчас должна вылезти правда про то, что на самом деле это обычный немецкий Штурмгевер, который просто удачно вовремя слизали и сделали из него ухудшенную массовую копию.
  http://echo.msk.ru/programs/personalnovash/1754930-echo/

 6. Що ли ми се чини, че статията на Гудков е далечно квичене на гладни сибирски павиан-прасета, което скоро ще почне да кънти все по-силно над цялата “ширака страна мая радная”?

  И че е груба грешка квиченето да се приема като начало на изтрезняване от шовинистичното пиянство. Понеже е достатъчно петролът да спре да пада или рублата да скочи само с някоя копейка относно долара, за да се върнат отново имперската наглост, безочие и арогантност на диваците от племената еся, чуди, муром и пр., които все по-често в публичното пространство се обобщават като “монголоидните орки”.

  Същите потъпкват основни принципи на обществения договор в планетарен мащаб. За подобно поведение в близкото минало нарушителите просто публично са ги бесели. А ако са били от военното съсловие, са били разстрелвани, частите им – разформировани, а флаговете и другите отличия – публично изгаряни.

  Иначе, респект за статията, макар че бетонените глави, и да я прочетат, ще си рекат, “соросоидна пропаганда”, и веднага ще я забравят. Всички в този блог, сигурен съм, сме бивали преки свидетели на подобни случаи.

 7. Доколкото познавам ‘необятната’ руска душа, тя винаги се е стремяла да се покаже по-по-най от всички други. От личен опит знам, че това е част от манталитета им т.е. е масово споделено, а не е нещо незначително или преходно, което ще си замине един ден заедно с Путин. Това което руснака цени повече от всичко в лидерите си е подход които го правят да се чувства че е по-велик и по-неразбран всички на света. Всички велики хора са били неразбрани от обществото, но не всички неразбрани са били велики, беше написал някой наскоро и това в пълна сила се отнася за руската ‘душа’ и останалите души на планетата обречени на наказанието да съжителстват с руската.

 8. Да не забравяме ,че нашата Цацарова ОПП – Организирана Престъпна Прокуратура подпомага по сталински руския вампир.

 9. Петър Петров, никак не обичам Путин, но това клипче е абсолютно нескопосан монтаж на думи и реплики, извадени от интервю. Дразнещо некадърен монтаж!

 10. Припомням социологическото ‘пророчество’ на ‘Левада център’ от началото на февруари:

  “Терпения россиян хватит на год-полтора, дальше начнутся массовые протесты”
  http://krizis-kopilka.ru/archives/28902

  Скрита истина е, че по-малки по размер протести се огранизират спонтанно на най-различни места в Русия; и то не само от интелектуалци. Съвсем наскоро, пенсионерите стачкуваха заради промени в пенсионната реформа. Друг въпрос е, че няма как да чуем. Апропо, имаше един сайт, иницииран от Каспаров, който се опитваше да следи протестната активност в цялата страна; и той не успяваше съвсем.

  Та както каза Горбачов: “Процесс пошёл!” Тук чувам гласа на един любим наш съфорумец!

 11. В модерния компютърен свят вече няма място за живеещата в Средновековието Русия.

  В съвременния цивилизован свят хората имат жизнен стандарт, далеч надхвърлящ нуждите им. 40-тодишните по няколко пъти да обиколили света. А осигурените хора /не пиша богатите/ са усмихнати и добронамерени – гледат да помогнат, да услужат, да дадат добър съвет.

  Хайде сега да направим сравнение с мизерния руски павиан. Просто няма място за сравнение.

  Е – затова Русия скоро ще изчезне. Защото на света вече му омръзнаха прословутите руска наглост, лакомия и стремеж само да получават, без да дават нищо.

 12. Гласността я съсипа Русия.
  Гласността и интернета.
  И информацията.
  Информацията, че лошия Хитлер е малкото братче.
  Информацията за Катин.
  Информацията, че Русия уж помагала на страните-членки на СИВ, пък после излезе, че дължи милиарди на всички.

  Смърт на Русия! И преди това да си плати сметките.

 13. В Таджикистан, най-бедната и изпаднала бивша съветска република, махат руските окончания от имената http://rus.ozodi.org/content/article/27705854.html

  Таджикистан e не просто най-бедната държава, а до такава степен е закъсало местното население, че около половината от мъжете в трудоспособна възраст са принудени да работят в Русия, разбира се в повечето случаи незаконно и при ужасяващи условия.

  За последните години, по данни на Световната банка, средствата изпращани от тези работници съставляват повече от 40% от БВП на страна, която я прави най-зависимата в света от емигрантски преводи и съответно от Русия, където работят таджикските емигранти.

  Също така в Таджикистан се намира една от малкото руски военни бази в чужбина.

 14. И днес руската реакция не закъсня „Россия введет визовый режим с Таджикистаном в ответ на запрет русифицированных фамилий?“ http://rus.ozodi.org/content/article/27707069.html

  Явно таджиките не могат да имат правото да бъдат себе си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.