Руското ракетно рекетьорство повтаря съветското оглупяване преди разпада на империята

Руски депутати предложиха Русия да разположи (отново) ракети в Куба. Това поражда някои въпроси:

 

Колко кубинци още трябва да бъдат изядени от акулите в процеса на масовото кубинско бягство от „острова на свободата”, рискувайки живота си със салове и лодки в отчаяно плаване към бреговете на „гнилия капитализъм”, за да се уталожат ракетно-рекетьорските фантазии на някои руснаци, болни от безличие, избиващи комплексите си с мания за величие?

 

Колко милиона руснаци трябва да застанат на опашките за американски визи в Русия, за да стане ясно на впиянчените от руски шовинизъм примитиви, че никакви ракети не могат да задържат дори руските граждани в Русия, какво остава да привлекат неколцина кубинци да се заселят в най-огромната и най-нежелана за преселвана държава на света? https://money.bg/economics/vse-poveche-rusnatsi-iskat-da-emigrirat-v-sasht.html

 

Колко ли още центробежни напускания на съветско-руската орбита от бившите, изнасилени от „братска любов”, сателити на СССР трябва да се случат ( май не останаха много възможности на картата), за да проумеят някои поставки за ушанки, че човешките същества се стремят към по-добър живот по инстинкт и това инстиктивно ги прави противници на Русия и съюзници на свободния свят ( с всичките му проклети недостатъци)?

 

Ракетното рекетьорство беше бумеранг, който се върна на СССР като надпревара с нормалните икономики на Запада, в резултат на което империята се разпадна под тежестта на вродения порок на икономическата си неадекватност.

 

Лъжата на Лавров, че Съветският съюз не бил победен, а се саморазпуснал по волята на своите граждани ( която той написа в своя фундаментална по своята шовинистична глупост статия от 3 март тази година) също е бумерангова- рано или късно ще се предизвика нов катаклизъм в Русия на принципа, че неосъзнатите грешки и слабости на системата обричат всеки механизъм, сгрешен на чертожната дъска, на разпад. https://ivo.bg/2016/03/07/%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

 

 

Така че ракетното рекетьорство е симптом, диагноза на заболяването , което вещае летален изход на Русия в сегашния й наперен вид на претендент за световно величие, давещ се в ниските цени на петрол, от които зависи като алкохолик от самогон.

 

За България добрата новина е, че наближава времето да изпитаме отново свободата от руския натиск, както стана с отпускането на съветската хватка в края на 80-те и първите няколко години на 90-те години на миналия век, позволили да тръгнем по евроатлантическия път тъкмо благодарение на отслабената руска мечешка прегръдка.

 

Не е хубаво човек да се радва на чужди проблеми, но опитът показва, че възклицанието на руския придворен публицист и славянофил Аксаков „всяко тържество на България е смърт за Русия” заслужава да бъде перифразиран като „Всяко зло за Русия е добро за България”. http://budha2.blog.bg/politika/2015/05/22/quot-vsiakoe-torjestvo-bolgar-esti-smerti-rossii-quot.1363430

 

Руснаците да се сърдят на себе си, че ядоха и пиха доволни на трапезата на Путин, вместо да изискат от него да вложи баснословните богатства от краткия период на петролния бум в преструктурирането на руската икономика, фиксирана върху лесната печалба от полезни изкопаеми. Вместо това Путин разпиля националното богатство за въоръжаване и пропаганда. Сега да ядат ракети и пропаганда до пръсване. Това са посели, това жънат.

 

 

Тук ще усетим, че нещо се е променило , когато в пиано баровете ще престанат да ни натрапват руско-съветски песни, за които новобогаташите от Русия, придобили самочувствието на наши господари ( този път въоръжени с пачки), надменно подхвърляха стотачки в евро на музикантите и ме накараха да бойкотирам този тип заведения.

 

Превърнаха ме във вътрешен мигрант. Време  е да си заемат мястото според чергата им, която се свива по тяхна собствена вина. Далновидните нации пестят и влагат парите си с мисъл за бъдещето ( вижте една Финландия, тръгнала от просешката тояга в руската орбита, днес мери ръст по доход на глава на населението със САЩ, оставяйки зад себе  си Германия и Великобритания).

 

Руснаците пропиха шанса си. Рано или късно ще потърсят сметката на виновните, но не бива да търсят особено съчувствие сред потърпевшите от техните безобразия в чужбина. Ракетното им рекетьорство си е изпяло песента – към своя залез е, подобно на съветските шлагери в българските пиано барове.

38 мнения за “Руското ракетно рекетьорство повтаря съветското оглупяване преди разпада на империята”

 1. А тези руските депутати ,който искат това ,дали са попитали за мнението на самите кубинци дали искат руски ракети?

 2. Великият Роналд Рейгън беше казал: “Руснаците имат пушки,танкове и ракети. Ще ги накарам да си ги ядат”.

  За русо-левите русофилис тици които са чули от Гаварит Масква че бил второразреден актъор, да им рекна че има више образование по икономика&социология и то не кога да е а в годините на Голямата Депресия.

  Само може да съжаляваме че сега няма политик от неговия ранг начело на САЩ

 3. Г-н Инджев, в първия ред на горния материал след думите “Руски депутати” сте пропуснали една много важна дума, а тя е “комунисти”.
  Така обявената в руската преса новина ме връща асоциативно във времето на “незабравимия” Никита Сергеевич Хрушчов и неговото подобно безумно решение, което изправи света “на нокти” пред опасността от ядрена война.
  Но в същото време ми се струва, че много скоро в Русия ще се появи един нов “Михаил Горбачов”, който ще вкара Русия в разумния път. Защото ако навремето СССР имаше на какво да се разпадне, днес Русия ще загуби окончателно влиянието си дори у останалите гравитиращи около нея сателити.

 4. Ай, стига бе! Нещастните кубинци тъкмо помислиха, че са се отървали от смахнатия Фидел! Тъкмо “афрото” Обама им открехна леко завесата и за миг зърнаха заветния бряг и хоп – отново: “Марш в тръстиката!”
  🙂

 5. СКЪПИ ВЕНЕЦУЕЛЦИ,
  ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ДВУДНЕВНАТА РАБОТНА СЕДМИЦА! ВЕЧЕ СТЕ НА КРАЧКА ОТ КОМУНИЗМА!
  БРАТСКА КУБА Е С ВАС!
  🙂

 6. АНТИБЪЛГАНСКАТА ИГРА НА МОСКОВЦИТЕ

  Безкрайно е унизително да ни втълпяват, че Съветите ни продавали нефт и газ на безценица

  В епохата на Брежнев България е ограбвана както никога преди това

  „Нефтохим“- приватизиран манипулативно, можел да преработва НЕ само руски нефт

  Антон Тодоров, Faktor.bg

  http://www.faktor.bg/petak-13/72637-50-godini-pod-natiska-na-sssr-rezhimat-na-zhivkov-krie-balgarskite-zapasi-na-neft-i-gazdokumenti.html

 7. Към Петър Петров:

  Това, че въпросните депутати са комунисти, няма никакво значение. Жириновски официално не е комунист, а “националлиберал”,но е същият отвратителен откачалник, като тях.Вицепремиерът Дмитрий Рогозин също се води националист ( което формално би трябвало да е обратното на интернационалист, т.е. комунист), но това не му пречи да поздравява по комунистически Запада за Коледа с картичка, на която е изобразена руска ракета, способна да носия ядрен заряд.
  Тъкмо обратното: фактът, че в шовинистична Русия няма разлика между уж различните политически окраски, е най-зловещото доказателство за обезумяването на днешна Русия, за която заплахата с оръжие е главен източник на национална гордост.Тези хора са побъркани на тема война, а най-шизофреничното е, че обичат да плямпат за своето миролюбие- точно както по времето на комунизма, когато думата “мир” беше издигната в култ, докато целият ресурс на тоталитарната държава беше впрегнат в подготовката за война, смятана от царуващата идеология за задължително мероприятие по пътя към неизбежната победа на комунизма.

 8. Скъпи SMS,

  Това не е никаква новина.
  Справка – архива на ivo.bg. Павел Тинков е писал по въпросa. Ясно и точно, както умее.

 9. Мда-а-а, дори народи, за които нефтът и газът бяха основно и дори единствено перо в износа (Саудитска Арабия напр., 70-те г. – над 75% от БНП) проявиха мъдрост и днес тая същата е доста развита промишлена и селскостопанска икономика – да, да, в пясъците произвеждат отлични зедемелски култури и дори ги изнасят, а петро-износът е под 25%!

  рАЗИЯтските прасета-павиани надменно наричат тези народи “черни задници”, “камилари”, “козари”, “магаретари” и пр. Днес русопитекът, плюскал, пил и произвеждал архаична военна железария без мярка, е заклещен за врата с безмилостна вилка, в кочината си, сред собствените му изпражнения, помия и празни шишета от водка. Важното е светът да не вдига тази вилка от врата на добичето до пълния му край. Тогава Земята със сигурност ще стане едно по-сигурно и по-добро място за живот. Е, може да запазим няколко чифта павиани в резерват за провалени образци на вида Хомо Сапиенс, не станали нито Хомо, нито Сапиенс. С образователна и поучителна цел – как не трябва да се правят нещата!

 10. Това, че Нефтохим може да преработва всякакъв нефт , не е откритие на Антон Тодоров, а се знае отдавна.И това, че руснаците ни ограбват с високи цени на нефта , газа, горива, мита и какво ли още не – също се знае.
  Защо толкова години не се направи нещо по въпроса, като например поименно да се назоват , вземалите решения да се случва това.Защо прокуратурата не потърси сметка за неплатени данъци от Лукойл за 100-и милиони или да се проверят договорите за доставка на нефта /доколкото е нефт, а не утайки от други поделения на Лукойл/, цените в ущърб на държавата ли са.Какво се разтоварва на парк Росенец, има ли измервателни уреди, след като ни лъжат с цените на горивата?Защо Тодоров не говори за това?Или просто изместваме вниманието от скандалните промени в изборните казуси, тргленето на нови заеми, ограбването на ПФ-ве?

 11. Нямаше ли навремето някаква рубрика, наречена: ‘ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА’?
  Още я има!

  “Термин ‘Русский мир’ – это не разновидность национализма, а часть внешнеполитической доктрины РФ по «защите соотечественников”.

  Об этом заявил министр иностранных дел России Сергей Лавров в интервью для фильма к юбилею Владимира Жириновского. Эта дата широко отмечается Москве 25 апреля 2016 года.

 12. Аз мислиа,че само болен мозък би помислил разполагане на руски войски в Куба.Само чугунени чершени болни комунисти могат да си помислчт такова нещо.

 13. @ТЪПАНАРКО

  На Антон Тодоров му е по-важно да очерни Костов, отколкото да разкрие истината за Лукойл. За това е целият напън – като на всеки бивш атакист, макар и прикрит като демократ..

 14. ИВО, единствената моя нищожна коректорска намеса- горкото кубинско пуебло бяга от “острова сред Океана на свободата”!

  ПАВЛЕ, изпревари ме, приятелю! И аз смятах да отправя едно възторжено “Венсеремос!” (след като консултирам венецуелското си произношение с компанйеро любамыр каларав) към поредната победа на комп. Мадуро над империализмо американо- ами сбъдна се светлият идеал, че в ел комунизмо няма да се работи изобщо! Дребният въпрос- а какво ще се яде? обаче остава.

 15. Сакън, АЭРОФЛОТ, не поддавайте и Вие! Никакви археологически, познавателни, дидактични и най-общо цивилизационни аргументи не допускайте в полза на ‘запазването на вида’. Подозирам и без това, че видът е дотолкова способен на мимикриране и приспособяване, че (относително казано) е неизчезващ. Почтените руснаци са добре дошли в цивилизования свят, за павиан-прасетата – ICE AGE.

 16. Умрял кон, не рита. Роденият да бъде обесен не може да се удави.
  Тъкмо островът на НЕсвободата направи крачка в посока отпадане на частицата НЕ и кретените от думата поради липса на здрав разум и идеи предложиха римейк на историята с половин и кусур век закъснение. Няма кой да погледне и за миг сериозно на безумното им предложение. Когато и да се закрие в сегашният вид раззия все е късно. Дано обаче не се окаже фатално забавянето.

 17. Уважаеми господин Инджев, благодаря и се радвам, че моята “/за/бележка” стана причина да направите едно много нужно и интересно пояснение-допълнение, което би било хубаво да прочетат всички. Комунистите, не само руските, нямат лице. Комунистите отдавна са сложили грозната маскировъчна маска на шовинизма, с безумното робуване на слепи и безразсъдни възгледи, съчетано със злонамереност и омраза към всичко не “комунистическо” а в Русия – не руско.

 18. Радвам се също, че уважаемият Павел Тинков явно е проявил интерес към мой материал във фейсбук от вчера, 27 април в 15:58 в групата Руската Империя – главен враг на България:

  ВЕНСЕРЕМОС !
  КОМУНИЗМЪТ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ПОБЕДИ !
  Президентът на Венецуела Николас МЪдуро въвежда двудневна работна седмица за държавните служители.
  Очаква се, ако “победата” продължи, във Венецуела седмицата да бъде вече не седем, а само четири дни. 🙂

 19. Г-н Тъпанарко,аз съм фен на Йорданович И.Костов и като такъв следя с интерес неговите изяви от статиите в Работническо дело,та до наши дни.Писанията и твърдения на одиозната личност А.Тодоров-също.За миг не съм помислил,че който и да е на този свят е безгрешен,нежели политик в сегашните смутни времена!А съм фен на г-н Костов,защото засега не съм открил БГ политик и държавник ,който да го превъзхожда.Ако ми посочите такъв ще Ви бъда искрено благодарен.Можеби незнаете,той завари държавата 1997 в развалини-без пари,без горива,без лекарства,без хляб дори и озверял народ.Стабилизация,ПРИНУДИТЕЛНА приватизация и най-важното- реална ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ориентация,изпреварване на Румъния,това последва при управлението на Йорданович.Метафорично,той се опита да научи народа да лови риба,но народа се довери на Царо,който обеща да хване риба,да я опържи и ние само да кльопаме!?Като прибавим злостната клеветническа кампания срещу г-н Костов, поради засегнатие руски и мафиотски интереси, ето ти сега резултата-начело на държавата ни Слънце ненагледно.Честито г-н Тъпанарко на Вас и многобройните Костови” доброжелатели”.Апропо,засега все още не съм чул,че Костов е виновен за цунамито в Индийскя океан и трагедията във Фукошима,но не губя надежда!? Приветствам г-н Инджев за проникновените и актулни анализи,които очаквам и следя с интерес.

 20. За Тъпанар ко.(Също извън темата,за което моля за извинение). Не съм сигурен дали съм Йорданович Иван Костов,дали съм от клакьорите или от феновете му (в достъпния за вас смисъл. Затова си позволявам да не замълча завинаги.Накарахте ме да се изтезавам в четене на много дългото изложение на Антон Тодоров.Както се установи това беше излишно – знае се кой е Антон Антон Тодоров,знае се в общи линии и написаното от него. Не бе изяснено какво общо има Иван Костов с комунистическите истории от 1944 г. до 1989г. и от 1989г до 2016 г. На вас и на Антон Тодоров никой не ви е нареждал да замълчите (напротив),но освен няколкото подхвърлени думи),нещо като опорни точки,нищо не сте изложили.

 21. @ everyone else

  Прав сте 🙂 Това със скъпия газ и нефт, който руснаците са ни принуждавали да купуваме, не е нова информация. И г-н Павел Тинков, и други във форума са писали по този въпрос, но поради информационното “ембарго” си давам сметка, че тази информация едва ли е стигнала до много читатели. Затова винаги, когато прочета нещо ясно, кратко и достъпно написано по съдбоносна за нас (българите) тема, пускам линк с надежда да стигне до повече хора. С чисто образователна цел 🙂

 22. Русия е ясна. Изчезва.

  Но най-много ме е яд на почти всички български политици от новото безвремие, наречено Преход.

  На такива руски слуги като Доган, Първанов и Симеон, като Борисов, Миков и Сидеров.

  В Средновековна Италия е било разрешено на гражданите нощем да ходят и да мажат лайната си на входните врати на къщите на такива политици като знак кой кой е. И нощната стража е била длъжна да ги пази. Идете до Италия и питайте някой гид – много е интересно.

  А тук днес как е?
  Различно е – тук днес всички омазани от горе до долу – доволни и ухилени – по цял ден ни говорят по радиото и телевизията как ухаят на рози. И как трябва да ги преизберем пак.

 23. Драги, СТАМБО!
  По повод последния ти въпрос, се сещам за едно шеговито определение на уважавания от мен “съветски” академик Амосов – цитирам по памет:
  “Комунизмът ни обяснява прецизно как трябва да разпределим справедливо определено количество кренвирши, но пропуска да ни каже откъде ще се вземат кренвиршите…”
  Сърдечни поздрави!
  🙂

 24. Нещо от сайтовете – не е за деца, но е направо квинтесенция.

  “За да цитира човек, трябва да е разлиствал доста книги.
  А добре се вижда, че ти си разлиствал само на майка си пут-ата.
  Руско тролче си, защитник на ГЕРБ – две в едно. :-)))”

 25. Драги Отбелязвам,Империята на злото изчезва, щастие е, че се изтръгнахме от пипалата й, но ще явно ще си умрем като роби на друга империя. Това е Империята на двойните морални стандарти в политиката и културата. Тя владее духа на Запада и разяжда устоите му. Преди ден-два без изненада научих, че долнопробната кастровата куртизана – тов. олывэр стоун ще прави филмова драма за гнусното предателско лекенце едуард сноудън. Има си хас!
  Вече виждам гали-премиери, фракове, килими, оскари, Кани, статуетки, гламави холивудски сноби, възторжени критически халтури за “смелостта”… Виж, смелост да направи филм за севернокорейски концлагер, например, не му стига нещо на др. стоун!
  Друг филмаджия, друга история от Империята на двойните стандарти. Преди година-две МЕЛ ГИБСЪН- един от малцината политически нормални хора в Холивуд- поиска Гладоморът в Украйна 1933/34 да бъде заклеймен и осъден в правни категории като геноцид.
  Внимателно прочетох изказванията му-нищо освен това МЕЛ ГИБСЪН не е заявявал. Да, но… световните авторитети казахе “не, некоректна аналогия” и последва обвинение в … “антисемитизъм”. Защо? Холокоста го мотивират идеологически и го ръководят в държавите си и окупираните от тях територии Адолф Хитлер, Филип Петен, Анте Павелич, Милан Недич, Йозеф Тисо, Хория Сима/Йон Антонеску и Ференц Салаши, но никой не говори за германофобия, галофобия, словакофобия, хърватофобия, сърбофобия, румънофобия, унгарофобия и пр. Гладоморът по партийна линия го ръководи в Москва Лазар Каганович, в Украйна- местният чудовищен самодържец Мендел Хатаевич, инфраструктурата на масовата смърт обезпечава Лазар Коган, сметките ги прави Нафталий Френкел и т.н…. А все пак кое е по- поносимото- да умреш за минута, удушен от циклон в камерата, или да умираш седмици от глад до подутите трупове на мъртвите си деца? 6 000 000- така- и 6 000 000- по втория начин! И ето ти го МЕЛ ГИБСЪН- антисемит! Моралният хаос се допълва от гузността пред хуманното дело на ГЕН. ФРАНСИСКО ФРАНКО И ПРОФ. АНТОНИО САЛАЗАР- истинските спасители на голяма част от европейските евреи и особено – на световни интелектуалци,с Хана Аренд сред тях. Те пък бяха върли “фашисти”, хайде, вече и “прогресивните историци” се научиха под натиска на неоспорими факти да ги сочат като консервативни авторитаристи и социални корпоративисти, но пък ето ти и баш фашистът на фашистите Дучето Бенито Мусолини- и той не дава 1 евреин на Хитлер, докато е на власт, чудесният филм “Животът е хубав” е вече от друго време и друго управление в Италия.
  Та в тази империя на моралното двуличие минава животът ни…
  И тук Кремъл не ни е виновен.
  Ако срещу цялата прокремълска режисьорска кохорта на С. Михалков, в Холивуд не стоеше САМО ЕДИН ЕДИНСТВЕН КЛИНТ ИСТУУД, нямаше да си цапаме клавиатурите със сноудъни, стоуни и пр.

  ВЕСЕЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ОТ БЛОГА! БЪДЕТЕ ЖИВИ, ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ!

 26. НЕ знам кой е Антон Тодоров,изнася много информация,но ме впечатлява особено с яростната си злоба към Иван Костов.Не пропуска да го напада…

 27. Слушах подначалника тази сутрин по БНТ – въздух под налягане.

 28. http://www.argumentua.com/stati/rostv-debilizatsiya
  Текст първо качество!
  Препоръчвам!
  Важи и за България.
  Опростачването и дебилизацията на населението са оръжие в ръцете на кагебейовете. Оръжие. За неутрализирането на съпротивата на населението – интелектуална и нравствена.
  Трябва да говорим за това!
  На първо време преди 7-8години с помощта на квартирни крадци се отървах от средството за затъпяване, за отнемане времето ни за четене, за разговори по човешки с хората около мен. Без телевизия!

 29. Драги Стамбо,

  На Лъвов мост е имало един ужасен садист – Бачи Зеев.
  За фашиото на Мусолини – в края на 30-те в Италия в кабинета му има двама евреи – министри. Всъщност Мусолини открадва идеите на Ал. Стамболийски от 1902 – за съсловните партийни организации /корпорациите/ и за оранжевата партийна милиция – черноризците.
  В скоби – това е основната смешка, като чуя за “Фашистки преврат” на 9 6 1923.

  За Гладомора. Преди 20 години имах пациентка – украинка. Дъщеря и женена тук и тя дошла. Лекарка-пенсионерка от Харков, род. 1920. Разказваше ми спомени от детството си – какъв ужас е било през 1932. Започва колективизацията, дядо и кулак – през 1937 го взели в ГУЛАГ. Та около тяхната къща се събирали хора и виели от глад. “Много страшно беше нощем”, разказваше. Дядо и раздавал по малко жито, но то започнало да свършва – не е можел да изхрани всички. И започнал канибализма – първо са убивали новородените, за да нахранят по-голямите деца. После са изяждали и децата. Глад.

  И на края – за добро настроение – една пловдивска смешка от няколко века докато се изселят:
  “Като търсиш, гледай да е от сопотнянка нянка и от чифутка – пу.ка!” Затова българските евреи са ни благодарни – освен че сме ги спасили и че много сме ги облагородили.

  Добро настроение за Възкресение!

 30. @ Стамбо

  Драги Стамбо, чета с интерес коментарите ви, и съм съгласен с почти всичко в тях, но има нещо, което ме учудва – вие сякаш сте извънредно изненадан от това, че в комунистическата партия има и садисти и мъчители – евреи? Не сте ли чували, че всяко стадо си има и мърша?

  Eто го нюансът – ако Лазар Каганович и сие са избивали хората от, така да се каже,”еврейски позиции”, защото са юдеи, /както за момент ми се стори от постът ви/, то би следвало да се очаква, че те няма да закачат евреите в СССР – нещо, което не е вярно, огромен брой от тях са загинали и в Голодомора и в лагерите.

  Следователно Каганович и сие избиват и мъчат хората, не защото са евреи, а защото са комунисти -а да бъдеш комунист е съзнателен избор, а не нещо което се предава по наследство.

  А за подметката Оливър Стоун сте съвсем прав -и е достатъчно да го сравним дори само като режисьор,без идеологията му с Клинт Истууд и Мел Гибсън, , за да разберем какво интелектуално джудже е.

  @Драги Отбелязвам, дето казваш:

  “Като търсиш, гледай да е от сопотнянка нянка и от чифутка – пу.ка!” Затова българските евреи са ни благодарни – освен че сме ги спасили и че много сме ги облагородили.”

  Абе братко, ако с такива лафове сме ги облагородявали – да се чуди Господ как сме успяли! 🙂

 31. СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, СТАМБО и ОТБЕЛЯЗВАМ

  Извинете, че се намесвам. МЕЛ ГИБСЪН беше обвинен в ‘антисемитизъм’ не заради волята да просвети невежата част от аудиторията относно ХОЛОДОМОРА. Връзката е по-пряка. Няколко равини се бяха озовали в салона по време на прожекцията на ‘Страстите Христови’. Образите на евреите във филма (с изключение на Иисус) са били проблем. Не знам как се чувства човек, когато чете Дикенс; или когато попадне на една специфична, дървена фигурка на старец с брада и омачкано сетре, с лъскави монети в ръка (носела късмет), разхождайки се из някой flea-market.
  Ясно е на всички, че е трудно да се обобщава умно и справедливо.

  Може би любопитна случайност: Мел Гибсън беше атакуван от същият равин (вж. Simon Wiesenthal Center), който награди Бокова в 2015 година; и на която (вероятно) в момента реди гневни писма заради резолюцията на Юнеско.

  А ‘моралните стандарти’ са някъде из офшорните зони. В транзакция. Не мога да ги преброя.

 32. Sir Sven ,
  напълно прав сте- няма етнос, има изродена идеология, но става дума за ТЕНДЕНЦИОЗНА ИНТЕРПРЕТАЦИЯ- споменават се конкретни имена-такива или други- документирани!- обаче веднага политкоректните започват “а, ама тук мирише на антисемитизъм в подтекста!…”

  ОТБЕЛЯЗВАМ, мислим еднакво!
  Живи и здрави бъдете всички!

 33. Скъпи Everyone else,

  Да, така е, пропуснах инцидента със Страстите, напомних само украински коментари за някои от мотивите на обвинението към МЕЛ ГИБСЪН в антисемитизъм покрай Гладомора!
  Жив и здрав!

 34. СТАМБО, чест и почитания, но тук не си съвсем коректен – подкрепям напълно казаното от EVERYONE ELSE! Гибсън го заядоха тъкмо хубавите люде от “Божия народ” (по-точно от Simon Wiesenthal Center и ADL). Но както е обичайно при този етнос, ставаше дума най-вече за парички. Искаха да лапнат повече за продуциране и разпространение. Е, не им се получи, Гилсън си го продуцира сам, и си го разпространи сам, а скандалът му послужи като безплатна реклама. Това добави доста нули в банковата му сметка, а гъгнещите клепоноси си останаха без нищо, освен една възхитително безсилна омраза. Е, те бяха тръгнали и Шекспир да обяват за “антисемит” – заради няколко култови реплики във “Венецианския търговец”. Да не говорим, че и Прасчо от “Мечо Пух” нещо беше оскърбил изтънчената им религиозност, че и “негърският крал” – бащата на Пипи, също, ама хайде да не ровим, че ще се разсмърди съвсем.

  Светли и благословени Великденски празници на Стопанина на блога и всички вас, драги съфорумци!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.