Борисов ни поздрави с “честит Великден” от своя амвон във фейсбук

“Честит Великден, да сте живи и здрави. Всички да сме живи и здрави! Успехи и все напред!”.

 

Това е ( вече традиционният във фейсбук) нетрадиционен поздрав на  християнина Бойко Борисов по случай големия християнски празник.

 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7?fref=ts

 

Един светски настроен политик, който не спекулира с религията  в страна, в която по конституция църквата е отделена от държавата, не би трябвало да предизвиква особени забележки с импровизиран (в опростен до нивото на простотията )  поздрав, какъвто Борисов сам е решил да ни демонстрира.

 

Проблемът обаче е там, че Борисов не само не се е обозначил като неутрален субект по отношение на религията, но си пада много по разни знаци, от които черпи легитимност пред набожната част от населението. Кръсти се по време на интервюта. Целува настървено попски ръце ( включително на руския патриарх). http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/05/10/2530008_video_boiko_borisov_v_giginskiia_manastir/

 

 

Едно обаче не може да му се отрече: когато говори за Господ, като за Началника, „играе себе си”. Не блъфира. Така си говори в живота и не се преструва- автентичен е в своята кръчмарска простотия.

 

Казано с други думи, този човек до такава степен е уверен в своята непоклатима власт, че изобщо не се интересува от дреболии, като някакви си канони, които дори на битово ниво, без в това да се влага някаква ортодоксалност, обикновените хора спазват от елементарно приличие.

 

Обикновен човек не би се изгаврил с „честит Великден”, но Борисов очевидно пребивава в собствения си необикновен свят. В него той си прави каквото си иска без да се допитва до друг(о), освен до специфичния си манталитет, интелектуален багаж и житейски опит на преуспял самодържец, за когото правилата и каноните нямат значение.

 

Подчертавам: това е политически коментар, а не възмутена от претенцията за накърнено религиозно чувство теологическа забе(ле)жка.

 

Оставям на искрено вярващите, които са му повярвали,  да разсъждават по въпроса за вярата.

Борисов като номер на автомобилСНИМКА С ДНЕШНА ДАТА: ВЯРВАЩ В БОРИСОВ РЕКЛАМИРА ВЯРАТА СИ В СТИЛА НА БОРИСОВ.

Авторът на снимката, направена днес в София, е един от активните коментатори в ivo.bg

 

 

23 мнения за “Борисов ни поздрави с “честит Великден” от своя амвон във фейсбук”

 1. Христос Воскресе!!!
  Аз лично се чувствам омерзен от дебелашката, комунистическа простащина която така нагло и демонстративно хвърли в очите на Божия народ утвърденият, комунистически и милиционерски простак Бойко Борисов!
  Нека Господ му въздаде според делата!
  Амин!

 2. На кого да се метне, баце. Вижте по-долу снимките. Как любимият на биспремиерът ни политгуру, самият слънцеподобний лилипут.ин профанира тържествената великденска служба в масква. Що ли не съм изненадан.

  http://glavpost.com/post/2may2016/Society/83324-razveselaya-sluzhba-ili-kak-putin-s-medvedevym-na-pashu-hram-poseschali-foto.html

 3. Самодържецът на това возило очевидно е от породата хлОпел. Такива едно време си кръщаваха децата с имена като ленин и сталинка.

 4. От б.б очаквам да ни поздрави с “Да ни е честит новият Великден!”

 5. Великден – заря, духова музика, политици …
  Цирк!

 6. След 1989г , когато разрешиха ходенето на църква , се срещат двама милиционери и се поздравяват: ” Христос воскресе!” , казва единият.
  Другият му отговаря:” Мерси, подобно.”
  Допускам , че това не е виц , а реална случка от живота на ББ

 7. ХРИСТОС ВОЗКРЕСЕ ДРАГИ ПРИЯТЕЛИ.

  Поради лични (леки здравословни, за да не се питате защо) бях сама. Пуснах си телевизорите на два канала – българския и руския първи. Гледах разликите в каноничното православно посрещане на празника на празниците, просто от любопитство за първи път в живота ми. Винаги ме е дразнило, че много хора в нашата държава не знаят каноничните правила – дори кога да запалят своите свещи, че на Великден (а и на Рождество Христово- в тихата и свята нощ) се чуват гърмежи, а тази година ме изненадаха и със заря.
  https://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_1183880914_Misteriozna_zarya_vazvesti_Velikden
  За разлика от нашето-когато след тържестото в храма по традиция патриарха излиза извън храма, за да извести Възкресение Господне на миряните, в руската църква наблюдавах почти “мажоретен” спектакъл в московския храм “Христос Спасител” – едно бързо ходене на свещенници, престрояване, преобличане, размяна на свещници и многократно повторение на “Христос Возкресе”. Там бяха и православните Медведев с жена си и Путин (без новата си жена, защото май не знаем все още жена ли му е или не). Единственото, което ми направи впечатление, че почти не видях той да казва “Воистина возкресе” – обикновено камерата на се задържаще върху него в момента на отговора.
  http://news.bnt.bg/bg/a/vzkresenie-po-sveta
  Та така беше с тържествената литургия “По света и у нас”.

 8. Е, то е ясно – какъвто коментираният, такива и коментаторите – подражатели!
  (Цитирам: Аз съм прост и вие сте … )

  Още един цитат: Народът прост, животът … тежък, скучен …

  Ма понякогаж го избива на мноо, ама мноо проЗД!
  Както в случая на снимката …

 9. Старите комунисти така поздравяваха, дори и след промените “Честит Великден”. Нямаше как да си обърнат езика и да произнесат “Христос Воскресе!”. Простено да им е!
  Друго, обаче, ме възмути мен. Др. Миков сравни християнството със социализма на 1 май… Плоско, пошло, непросветено и много, много неадекватно. На вчерашния ден др. Миков изпревари с няколко обиколки Бойко по абсурдност на посланията. Не ли?

 10. Смътно си представям пиеса за камерна сцена, със заглавие ‘Монолог на един премиер’. Гласовете от задкулисието идват от празна кутийка от локум. Кутийката затиска един-единствен вестник. Дебатиращото монолога общество (публиката в оксфордски формат) възпитано записва въпросите си и ги пуска в кошница, която Премиерът може да издърпва с въже от сцената, когато пожелае.

 11. В събота вечер както си гледахме цяла Америка ЕйБиСи директно от Белия дом и разни джазмени ни омайваха с импровизациите си, и изведнъж, о чудо! излезе баба Ира с черния чорапогашник, обувките с ниски токове и изви един такъв красив английски, че направо ми дожаля за Екерсли – след което веднага угасих телевизора и отидох в дайунтаун Майами да пия едно за победата на комундеризма 🙂

 12. Чухте ли новината? Дъщерята на д-р Йозеф Гьобелс – партиен идеолог и върховен наблюдаващ нацисткия официоз “Фьолкишер Беобахтер” ще открие в Центъра “Симон Визентал” Световния ден на еврейския хумор!
  По този повод е преведено и стихотворението на В. Петров “Еврейски смешки”

  …Аврам, Ребека, Соломон-
  на толкоз вицове герои-
  през камерите със циклон
  прекараха ви, мили мои!

  Сега сте дим, сега сте прах,
  сега сте пръст в незнайна яма
  и за какво е този смях,
  когато смешните ги няма!

  Няма такава новина, излъгах ви, измислих си я най-безотговорно. Факт обаче е, дъщерята на Георги Боков- партиен идеолог и началник на комунистическия официоз “Работническо дело” откри Световния ден на джаза под цялата суетна патърдия на снобския “джет сет” с Обама начело. И никой не спомена за УБИТИТЕ, изтезаваните, съсипаните, прогонените джазмени и рокаджии от поробената Източна Европа и България- точно по касапските инструкции на татенцето на новопръкналата се уърлд-джез-промоутърка, стигнала до ООН с “Катюша” и “Падмасковни”. Сашо Сладура, Джаз “Овчаров”, Леа Иванова- а днес в истинската родина на Бокова Александър Макаревич е на списък за убиване от рашистки бандити заради проукраинските му изказвания.

  СЪМНЯВАХМЕ СЕ,НО ИЗГЛЕЖДА ЕТО ГО И ВЪЗМЕЗДИЕТО!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/72812-afp-frantziya-ste-podkrepi-helan-klarka-za-generalen-sekretar-na-oon.html

 13. Другарят Борисов не поддържа страницата си във Фейсбук.
  Интелектуалното му ниво не позволява да влезе в интернет, камо ли да напише няколко думи!
  Така че за всички идиотии там виновна е назначената заплатополучаваща.

  Някои хора твърдят, че образованието по комунистическо било много по-добро от сегашното.
  Другарят Борисов е типичен продукт на комунистическото образование, защото е завършил със златен медал училището в село Банки.
  А златни медалисти по комунистическо бяха само най-способните.
  Затова и юношата Бойко са го приели в БКП толкова рано. Пък тогава приемането в БКП беше много сложно и много дълго, не както сега.
  Демек – тогавашните “отговорни другари” са открили заложби, които хилядите му връсници нямат.
  Същото се е случило и с другарят Плевналиев Росен.

  Случайности?

 14. Иво да не е вече във Финландия. Щото фините барабар с комшиите-шведи се разбързаха за НАТО. И баба Меркел се освести и кани “моите хора” япончетата да се включат в алианса. Колкто повече, толкова повече. Като не щеш мира, на ти секира.
  http://rusmonitor.com/shveciya-i-finlyandiya-sobirayutsya-v-nato-takogo-ne-bylo-dazhe-v-razgar-pervojj-kholodnojj-vojjny.html

  http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Merkel-predlozhila-na-IAponiia-da-vleze-v-NATO_628640.html

 15. За изявата на б.б. Вероятно е специално послание към простите,той с тях се разбира. Проблем са му сложните…

 16. интересно ми е кога и как ще свърши играта на министър-председател на баце кроманьонеца

 17. Христос воскресе!
  Дойде и моя ред.
  Този от снимката не го понасям.
  Атакистът Антон Тодоров е новият му глашатай.На първо време премотава разплетеният чорап от последните 30-40 години
  Ами като направихме грешка с Нефтохим защо повторихме номерът с Булгартабак,с насочване ва активите на държавните предприятия в КТБ.Кой разпореди това.Защо отново с руснаците.Все работа на Б.Б.НеФтохим поне работи /а кой е виновен ,че не се контролира и не спазват законите-естествено Б.Б./,А КТБ и фабриките на Булгартабак отиват в небитието.И за това ли е виновен Костов или Радан Кънев с каквито плакати бяха изтъпанени протестиращите работници.
  Манипулациите им нямат край.
  Но се опасявам,че ни се готви голям удар от Русия .И затова е напънът Б.Б.да остане във властта.
  Спомнете си фразата на Б.Б. *С Путин се разбрахме по мъжки*.Кога,къде,защо , не стана ясно.
  Слагане на ръката на Русия върху находищата в Черно море.Чрез поставени фирми,офшорки и др.Не случайна тръбите за полагане по дъното на морето стоят в Бургас.Заговори се и за Южен поток от Крим.Оттам хъб на Варна и робство от векове за векове.
  За това е необходим такъв като Антон Тодоров за да успи десният електорат.Лявото стадо няма нужда от успиване.
  Все пак Костов веднаж спаси България и я направи Европейска държава.
  Дано се намерят български политици,който да я спасяват и в бъдеще.

 18. ПП
  Като специалист ще кажа,че колоните за преработка на нефт трябва да бъдат добре оразмерени за различният състав на нефта.По височина,ширина,брой на тарелките/тепсиите/,където се събират отделните фракции,както и разстоянието между тях.Това е необходимо за да се получат високо качествени и ефективни горива и продукти.По мое време всеки студент петокурсник от спецалността Оргсинтез-ВХТИ разработваше проект за изчисление на ректификационна колона в зависамост на състава на нефта и неговия произход.Това не изключва възможността в големите нефтопрер. комбинати да бъдат монтирани колони за преработка на нефт с различен състав и произход.
  Но на колони за преработка на Тюменски нефт не е ефективно да се
  преработва лек петрол.

 19. Поздравявам православните с Христос Възкресе. Колкото до примата Борисов, то той очевидно е започнал да ускорява приближаващото се фиаско – негово и на партията му от лумпени.Този посредствен и семпъл човечец ще се срине зрелищно и жестоко. Много са белезите на предстоящия му позорен крах. Дори, ако щете, такъв белег е абослютно неадекватният му и тъпанарски поздрав. Такъв белег е постоянното назоваване на Бог “началника”. Такива неща не остават без тежки последици, независимо дали на някой му се вярва или не. Великите древни цивилизации, строители на чудесата на света са знаели, че с Бога и дявола майтап, шега и лековато отношение никак не бива. Но Борисов е само един прост полумилиционер-полумутра, полуобразован, полу…Дребен тарикат, лъжец, страхливец и мръсник. Затова – толкова от този.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.