Руски командос пита: защо воюваме с братята си?

 

Председателят на Обединения комитет на ветераните от ВДВ, ГРУ, Специалните части, ВМС и Морската пехота на Русия, Михаил Михайлович Вистицкий на празника на ВДВ – 2-ри август, написа емоционален пост във Фейсбук, където показа, какво е офицерска чест и съвест.

 

“… Има една песен “Сини Барети”:

“Вечно сините пагони – чернят върху раменете ни!”

 

В ротата ни имаше 27 украинци, и какво, кажете ми, днес всички те са ми врагове? След като са поискали да живеят без Янукович и неговата банда от мошеници и крадци ???

Не, няма заради политическата конюнктура да ме накарате да смятам моите приятели за врагове.

 

Mного често ми пишат диванно-компютърни бойци – защо мълчите, кажете си мнението за фашистите и т.н.

В отговор, мога да ги попитам:

 

Кои сме ние за Вас??? Войни на доброто ????? Тогава защо през цялото време воюваме на чужда земя??? Тогава защо в Полша, Финландия, Унгария, Чехия и Словакия, Германия, Латвия, Литва, Естония,  Афганистан, Приднестровието, Чечня, Грузия, а сега и в Украйна ни наричат ОКУПАТОРИ???? А??? Помислете малко! Някой от вас бил ли е  във войските, когато местните ти крещят в лицето – “…изчезвайте от тук Окупатори!” ???

 

Защо воюваме с бившите си Братя???? ВСИЧКИ тези народи фашисти ли са??? Защо никой не ни напада, а ние все воюваме и воюваме???? Защо почти всички мои Братлета са ранени и контузени само на чужда земя???? Събудете се, Русия вече няма съюзници, освен мизерната Беларус и виртуалния “Хондурас”.

 

Вече не искам да участвам в политическия живот на страна, в която по-голямата част от населението просто оглупя от псевдо-патриотичен плам, желаеща да УБИВА братята си за идеали, които дори не може да формулира и да обясни. Това, може би, е идеята за разширяване на империята, която не произвежда нищо??? В която няма хубави пътища и собствено производство, няма достатъчно болници, поликлиники, жилища, детски градини и домове за възрастни хора??? Където селското стопанство е разрушено и бизнеса е поробен. Където се краде повече от половината от държавния бюджет, а крадците носят георгиевски лентички.

 

Ние нямаме нито капитализъм, нито социализъм, а чиновнически феодализъм ( “необясним шибан боклук”). Сами не знаем накъде вървим. Не произвеждаме нищо- намерете в дома си поне нещо (освен жигули) с надпис “Произведено в Русия”. Няма с какво да се гордеем. Царят иска да управлява като Сталин, но живее като Абрамович. Трабва ли такава  феодална империя да се разширява? За да нямат нищичко и поробените народи???

 

По мое мнение, ако водиш правилната външна политика, всички съседни страни, ще ти бъдат СЪЮЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ, И ПАРТНЬОРИ, с които след това границите ще се размият като в Обединена Европа, това и ще бъде “империя” на приятелството, партньорството, съгласието и обединението. Нямаме нито Съюзници, нито Приятели, а Партньори няма да имаме в близко бъдеще заради санкциите, приети от всички европейски страни. Или и те също всички фашисти???  Австралийци (подкрепили санкциите) и Мексиканци, Канадци и Американци, всички ли са фашисти? Всички освен нас? Фашисткият свят срещу човеколюбивата Русия- майтап. Не ви ли е смешно? Да, в Русия, човешкият живот и личността никога не са се ценили и не са стрували нищо, и по-специално, НИКОГА НЕ СЕ Е ЦЕНИЛ ЖИВОТА НА ВОЙНИКА. Може би в нас нещо не е наред …? ”

http://newrezume.org/news/2015-10-04-11158

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

26 мнения за “Руски командос пита: защо воюваме с братята си?”

 1. ====================================================================================

  ПУБЛИЧНО !

  Най-после изритаха Ирина Георгиева Лайнарова отзад по путина …

  ====================================================================================

 2. Михаил Михайлович Вистицкий е ВЕЛИКАН!
  https://www.youtube.com/watch?v=223At7R1Obw
  Ето и текста на песента.

  если ты гражданин, если ты президент
  для тебя есть закон, для тебя есть запрет
  из казны не воруй, и не лги никогда
  будь открытым для всех, отвечай за слова
  восемь лет президент и опять кандидат
  посмотри нам вглаза и закрой свой мандат
  доверяли тебе, а ты врал много лет
  применяя во всём свой ГБшный секрет

  Ты такой же, как я – человек, а не бог
  я такой же, как ты – человек, а не лох
  не дадим больше врать, не дадим воровать
  мы Свободы десант, с нами родина мать
  ты обычный чиновник, не царь и не бог
  для тебя человек тупой бандерлог
  цвет ленты Свободы для всех позитив
  и лишь для тебя презерватив

  я смотрю на тебя, на портреты твои
  ты нам врёшь до сих пор, как медведи твои
  мы устали смотреть на позор всей страны
  с нищетой деревень рядом замки твои
  разхвалил оборонку и армию сдал
  на солдат положил, офицеров послал
  мы тебе не простим все заслуги твои
  мы требуем мира, тиран – уходи!

  Ты такой же, как я – человек, а не бог
  я такой же, как ты – человек, а не лох
  не дадим больше врать, не дадим воровать
  мы Свободы десант, с нами Родина-мать
  ты обычный чиновник, не царь и не бог
  для тебя человек тупой бандерлог
  цвет ленты Свободы для всех позитив
  и лишь для тебя презерватив

  вспомни наших дедов, воевавших с СС
  вспомни наших гвардейцев сошедших с небес
  в нашем сердце остались Берлин и Афган
  ну а сердце ЕдРосов – личный карман
  нынче честь не в почете, достоинства нет
  есть только системный отблеск монет
  машины и тряпки, глобальный вещизм
  это прогнившей системы цинизм

  забыли культуру, а в школах ЕГЭ
  дипломы за деньги, и взятки везде
  лечиться бесплатно не может старик
  это прогнившей системы тупик

  Ты такой же, как я – человек, а не бог
  Я такой же, как ты – человек, а не лох
  не дадим больше врать, не дадим воровать
  мы Свободы десант, с нами Родина-мать
  ты обычный чиновник, не царь и не бог
  для тебя человек тупой бандерлог
  цвет ленты Свободы для всех позитив
  и лишь для тебя презерватив
  Смотрите также:

 3. Това казва всичко: “Може би в нас нещо не е наред …? ”

 4. Помня много добре силния глас ‘Пожалуйста, не поздравляйте нас!’, който беше подет от истински чувствителните към темата ‘Русия’ форуми. Силна антитеза на РУСКАТА, РОБСКА СЕРВИЛНОСТ пред Всемогъщия (по необходима случайност днес е Путин), добре описана като традиция в 1549 година от барон Sigismund von Herberstein:

  “Они открыто признают, что воля князя есть воля Бога и что князь делает, то делает по воле Божией; потому они даже называют его божьим ключником и постельником и, наконец, верят, что он есть исполнитель воли Божией. Оттого сам князь, когда его умоляют о каком-нибудь заключенном или в другом важном деле, обыкновенно отвечает: будет освобожден, когда Бог велит. Подобно тому, если кто-нибудь спрашивает о каком-нибудь неизвестном и сомнительном деле, обыкновенно отвечают: знает Бог и великий государь. Неизвестно, такая ли загрубелость народа требует тирана государя или от тирании князя этот народ сделался таким грубым и жестоким.”

  Ето и друг превод от латински, който прави Marquis de Custine:
  “Царь скажет, и сделано: жизнь, достояние людей, мирских и духовных, вельмож и граждан, совершенно зависит от его воли. Нет противоречия, и все справедливо, как в делах Божества: ибо Русские уверены, что Великий Князь есть исполнитель воли Небесной. Обыкновенное слово их: так угодно Богу и Государю, ведает Бог и Государь. Усердие сих людей невероятно. Я видел одного из знатных великокняжеских чиновников, бывшего послом в Испании, седого старца, который, встретив нас при въезде в Москву, скакал верхом, суетился, бегал, как молодой человек; пот градом тек с лица его. Когда я изъявил ему свое удивление, он громко сказал: ах, господин Барон! мы служим Государю не по-вашему! Не знаю, свойство ли народа требовало для России таких самовластителей, или самовластители дали народу такое свойство”.

  Въпреки различията в преводите, смисълът е запазен. Апропо, нима до ‘великия руски мир’ и ‘просвещение’ руснаците ще стигнат единствено с маршируване? Кант, оборен от кагебеец?!

 5. Какъв,по-добър коментар от този,написан от Вистицкий.А дано повече да мислят като него???!!!Ама-надали!

 6. Да, някои руснаци като станат на 50 почват да се осъзнават леко, особено ако имат късмета да пътуват “навън”…
  Но за съжаление, отдолу идат милиони млади идиоти, които вършат същите простотии, като поколенията преди тях и няма оправия.
  За тях, всичко извън Русия са фашисти, евреи и гейове, и Отечествената война изобщо не е свършила.

 7. Чест му прави на Михаил Михайлович Вистицкий това изказване! Колкото повече руснаци прогледнат за несъстоятелността на дребния кагебист и кликата му, толкова по-голямa е вероятността Русия да се освободи от болшевеизма!

 8. Текстът е от миналата година , така ли ? И този боец-председател е още жив ? Не са го запознали с “полония” като елемент от менделеевата таблица и не са го гръмнали насред Масква като подарък за фюрера??? Това ако е вярно ми ухае на “проблеми в Рая”! : ) : ) : )

 9. Този смел, честен руски боец за съжаление е от малцинството руснаци които мислят така и един от абсолютното малцинство дръзнало да се опълчи срещу КГБ-истите в Кремъл.
  Жалко но факт.

 10. Като чуя руснак да нарича хората “братя” ми се повдига.

 11. Не знам дали ще дочакаме на повечето руснаци да им дойде ума в главата за тази истина. А това, че не сме сред изброените окупирани страни да не ни учудва, щом търпим толкова паметници от “благодарност”.

 12. ТОВА СЕ КАЗВА СЪВЕСТ!ОТЛИЧЕН ВИСТИЦКИЙ!ВСЕ ПАК ИМА НЯКАКВА НАДЕЖДА!

 13. Плюс това:
  “Георгиевская лента продолжала использоваться в наградных системах Белых армий. В период Отечественной войны в Русском Корпусе (входившим в РОА и состав вермахта), воевавших на стороне Германии.” (http://www.kasparov.ru/material.php?id=5730AF7528B5F)
  Пълна каша е в главите на руснаците.

 14. ВЯРНО ЛИ Е?
  Известният руски режисьор Никита Михалков и маестро Валери Гергиев – диригент и художествен ръководител на Мариинския театър в Санкт-Петербург ще бъдат удостоени с най-високото отличие на Министерството на културата на България – орден “Златен век” с огърлие за изключителния си принос към българската култура.

  Това ще се случи по време на работно посещение на министър Вежди Рашидов в Москва, което започва от днес и ще продължи до 11 май, съобщават от неговия пресцентър.

 15. За съжаление, хора като Михаил Михайлович са “бели врани”. Масата рАЗИЯне са зомбирани павиан-прасета, които просто грухтят в хор под диригентството на поредния сатрап – дали е вулвин къси или друг, все тая.

  Хората от ВДВ, по силата на изискванията към тях, на обучението и способностите да решават нестандартни задачи в нестандартни ситуации, могат много. Включително и да мислят със собствените си глави, което в маймунарника е изчезващ атавизъм.

  Питам се, след като “измислят” и получат просветлението, дали повечето решават да се оттеглят от активна дейност (за риба на село, на водка и сельодка и пр.) или да направят и последната крачка. Ако съберат критична маса, жална му майка на “хуйлото” и олигархичната шайка около него.

  Засега на Вистицкий само му режат гумите и му палят колите. Плюс дежурното оплюване от дежурните медии. Тъй де – позор за ВДВ и пр. С полония още не са го запознали. И още не са го отстреляли – или му предстои, или пиеската “Бурлаки в Кремле” ще получи внезапен нов финал, с нов “хозяин”. Вистицкий и хората като него ще бъдат употребени да му разчистят пътя. После ще разчистят и тях. Тъй си вървят нещата в рАЗИЯ от векове…

  Респект на Стопанина и на Васил Костадинов за този материал.

 16. Както в България,така и в Русия
  приблизително 10% от хората мислят
  самостоятелно!

 17. Благодарности на Иво Инджев и Васил Костадинов за възможността да прочетем откровенията на главорез ветеран.
  към Михаил Михайлович Вистицкий:
  “Тогава защо в Полша, Финландия, Унгария, Чехия и Словакия, Германия, Латвия, Литва, Естония, Афганистан, Приднестровието, Чечня, Грузия, а сега и в Украйна ни наричат ОКУПАТОРИ???? А???” – ОКУПАТОРИ ви наричаме и в България, и никога не сме ви били братя!

 18. До Богдан Кримски-Атлантически
  ДА!
  До Людмил!
  За съжаление не само у нас и в раззия 10% са мислещите. Валидно е за цялата планета. Само дето в т.н. бели страни нямат последната дума. А и институуците, законите, общественото мнение са сила с която, шат не шат се съобразяват.

 19. @ ЛЮДМИЛ/GEORGI NIKOLOV:
  Наистина става дума за белег на популацията, само че в белите държави управляващите се излъчват от десетте процента, а у нас и в разия – от деветдесетте…
  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.