Борисов си има (о)позиция за взаимни свалки

„Всички парламентарни групи се съгласиха с основанията на българите в чужбина. Процесът се отпуши и най-важната крачка беше направена след срещата с Бойко Борисов. Именно той създаде среда, в която те да бъдат чути”.

 

Кой подмазвач на своя началник е авторът на това изявление? Можете ли да познаете?

 

Не е лесно. Подмазвачите са много. За да вирееш около Борисов, трябва да демонстрираш подобна „лоялност”. И да лъжеш. Защо да се твърди, че Борисов е създал въпросната атмосфера, след като допусна тя бъде отровена и едва след протестите и бурната реакция на българите в чужбина осъзна какво има да губи, си е чиста проба ласкателство в стил „другарю директор, как ги постигате тези успехи?” ( има и по-циничен вариант за възторга на секретарката от др. директор, но авторът на тези редове е по-свенлив от политиците, за които публичното разголване и свалките не са проблем).

 

Авторът на цитираното по-горе подмазвачество обаче не е от ГЕРБ, нито от гравитиращите около Борисов „десни”, с които се е обградил като с бръшлян за украса, без обаче да се задъхва от неговата пълзяща прегръдка.

 

Твърдението, че Борисов отпушвал процеса, който затлачи в началото, е на Мая Манолова.

 

Вероятно никога няма да разберем как така тя се разбра с Борисов да заема една от най – удобните позиции в държавата в позата на рефер, който формално няма началник, но има дълъг и добре платен мандат, подплатен с гарантирано висок обществен престиж. Едно е сигурно: че решението на Борисов да награди уж най-острия си критик в лявата ниша на парламента с въпросния пост не е безплатно. Манолова си плаща, както се вижда.

 

Борисов е цар. Цар е да раздава благини на „враговете”, за да им запушва устите. Вероятно е научил този трик от своя кумир Живков, който сваляше профилактично изявени партийци с потенциал да го заместят някога, но никога не ги „унищожаваше”, а ги пращаше на „друга отговорна работа” – я в мечтаната за всеки българин по времето на вечния стоков дефицит чужбина, я нейде на завет в Родината, където да си ползва пожизнените привилегии на „правоимащ”.

 

Не е само Мая Манолова обект на тази обезоръжаваща тактика. На Михаил Миков, ако не сте забравили, Борисов предложи след изборната си победа на последните парламентарните избори поста на парламентарен шеф- третия в по важност в йерархията на държавата. Разликата е само в това, че Миков не се полакоми и както виждаме това не се отрази добре на кариерата му дори в собствената му партия. Щеше ли конгресът на БСП да посмее да „отстреля” Михов от върха, ако той беше на онзи другия, парламентарния връх, от който нямаше да дръзнат да го бутнат, за да не изглеждат като предатели?

 

Предстои да видим как Борисов ще подкупва Корнелия Нинова, която заяви днес в телевизионно интервю, че щяла да го сваля, ама не веднага. Защо щяла да го сваля именно след президентските избори, Нинова загадъчно не споделя с нас. Дотогава обаче има достатъчно време Борисов да я прелъсти ( ако това не е станало вече и свалячите да са се врекли да не казват). Борисов е в един „креват” с Първанов от толкова години, отричайки това, та някаква Корнелия ли ще му се опре!

 

Това за кревата, да не ми се разсърдят някои пуритани, не съм го измислил аз. Написала го е в доклад от София посланикът на САЩ Нанси Макълдауни, която се е изразила образно, разчитайки на конфиденциалността на думите си, че България ( на Борисов) е „полегнала” между Лукойл и Газпром. А протестиращи в Бургас доразвиха творчески творчеството й и произведоха плакат, в които Борисов и шефа на Лукойл Валентин Златев бяха изобразени като младоженци ( съпругата на министъра на икономиката Лукарски, да напомня, „случайно” е в най-близкото обкръжение на Златев като негов пиар).http://e-vestnik.bg/12321/bivola-i-wikileaks-zhadna-za-strasti-balgariya-v-legloto-s-gazprom-i-lukoyl/

Шефът на “Лукойл” Валентин Златев като младоженец и премиерът Борисов като булка бяха показани на плакат от протестиращи в Бургас. Снимка: Булфото

 

Свалките на властта с опозицията продължават пред очите ни. Никак не са свенливи!

 

7 мнения за “Борисов си има (о)позиция за взаимни свалки”

 1. Пускам линк към записа на разговора на двете каки.
  По темата има интересен “детайл”. Ето го:

  В.Я.: За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София.

  Мъж: Ъ-хъ.

  В.Я.: Което е страшно неприятно да ти кажа.

  Р. Ч: Ужасно.

  В. Я.: Все пак…

  http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-kashta-zapis-barselona-razrabotka-ervei-21469385

  баце така ги “решава” “тесните места” в поверената МУ страна.
  И кУрнелия ще мине по реда си. В името на въжделената “СТАБИЛНОСТ”. Има още много за “усвояване”.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 2. Пускам два линка. Една за съвременните фашисти, другата за ония от ВСВ. Но ако си направим труда да излезем от щампи, идеологеми, фолклор, фалшивки и прочие средства на хибридната война където думата “хибридна”, това по Илиян Василев е прилагателном всичко се обръща с обратен знак.

  http://glavpost.com/post/9may2016/blogs/83776-skolko-russkih-voevalo-na-storone-gitlera.html

  http://glavpost.com/post/9may2016/blogs/83798-denis-kazanskiy-fashisty-buduschego-v-alchevske-foto.html

 3. Още една класика за бъдещите учебници на бъдещите журналисти в една бъдеща – уверен съм – нормална България! Респект!

 4. Честно казано тези чершени свински опаяки и кръгове направо писнаха на народа ни.Както и днещниа Борисов кадрил,да не говорим за поведението на т.н. патриоти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.