Москва мобилизира отпор срещу разкритията за руската роля в обесването на Левски

POKANA_SK_VASIL_LEVSKI_12_05ПОКАНА НА РУСОФИЛИТЕ ЗА СЪБИТИЕ на 12 май от 17.30, ПОСВЕТЕНО НА ЛЕВСКИ ВЪВ ФИЛИАЛ НА РУСКИЯ КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР В СОФИЯ.

Тя е от името на Софийския комитет “Васил Левски” и сдружението Приятели на Русия “Александър Невски” с “любезното съдействие на Дом на Москва в София ” ( ул.Г.С. Раковския 92) с цел представяне книгата на “изтъкнатия български историк Иван Стоянов” : ” “Московският славянски комитет и българското опълчение”. Посветена е на 140 години от Априлското въстание.

—————————————————————————————

Вие знаете ли колко са русофилските организации в България? Асошиейтед прес наскоро писа по повод изборите в Сърбия, че там действат 100 такива неправителствени организации, финансирани от Москва. Много ли са или не на сравнителна основа с България? Не знаем. Защото, за разлика от Сърбия, където институциите поне са си направили труда да водят отчет за каналите на руската хибридна война ( ако не да и противодействат), у нас подобна статистика няма.

 

 

Както много пъти съм писал, русофилстващите у нас отдавна са инструктирани да присвояват всяка българска светиня и да я опаковат в своята опека. Ако светинята има „русофобски” изяви, толкова по – добре. „Прощава „ им се „благородно” чрез премълчаване на този факт и изтъкване на родолюбивата й дейност – сякаш русофилство, което служи на Москва, има нещо общо с родолюбието. По важното е неприятният спомен за „русфобията” (на Раковски, Левски, Ботев, Захари Стоянов и т.н.) да бъде замаскиран с русофилско обгрижване в наши дни.

 

Ярък пример от времето на комунизма са Димитър Благоев и Георги Кирков, основателите на социализма в България, която, като всички европейски социалисти по онова време, са били яростни противници на руското мракобесие, но този факт беше „държавна тайна” на соцнаселението.

 

Процесът по насилствена русофилска асимилация със задна дата на авторитетите на българското вързаждане, който по времето на съветизираната НРБ се разпростираше предимно в рамките на т.н. съветско-българска дружба с комунистически уклон, беше трансформиран в русофилски щурм спрямо светците на българското национално освобождение, които до един, включително и късният Иван Вазов,  са българофилски трън в русофилската пета (колона).

 

Сигналът за разпространението на тази напаст даде Великото народно събрание, в което беше прокарана опорната точка да празнуваме друг национален празник с руски произход, заменил съветският 9 септември с изтекъл срок на гадност.

 

Паралелно преименуваната БСП безцеремонно заграби названието на ботевата „Дума” за препиране на опетненото заглавия „Работническо дело”

 

После се заредиха една след друга вероломни акции по кражба на българофилски престиж. Явлението беше форсирано с идването на Путин в Кремъл. В България започнаха да никнат като гъби след чернобилски дъжд русофилски фондации, дружества, комитети, а съхранените структури на творческите съюзи от времето на СССР направо бяха приобщени към тази вълна като мост към миналото „незабрадимо” ( руските забрадки в България вече стават днес все по-натрапчив атрибут на публичността, видно от репортажи по събития от църковни чествания).

 

Освен кражбата на названието на вестника на Ботев, другарите и другарките русофили му наденаха комунистически ореол още в зората на успешния за тях преход към напазаруваната икономика.

 

Те на Исус Христос посегнаха в предизборната си кампания през 1990-та година, обявявайки го за предтеча на социализма, какво остава за Ботев, който е написал „Символ верую” и следователно заслужава, според тях, партийна книжка Номер едно. Обявиха го без свян не просто за свой, нонаправо за първия комунист в България. Нищ, че е ненавиждал руското мракобесие, русофилите го опаковаха в своята бонбониера точно него най-напред.

 

Следващата им жертва посмъртно беше Стефан Стамболов. Русофилстващи другари си направиха партия с неговото име, а след това учредиха и награда „Стефан Стамболов”.За да е пълна гаврата с паметта му, първият награден се оказа тъкмо президентът Георги Първанов, „лицето на отношенията с Русия” ( по Шаренкова).

 

 

По същият начин налазиха и най-авторитетния летописец на българското национално освобождение Захари Стоянов. Бившият главен редактор на „Дума” Иван Гранитски извади отнякъде пари и създаде издателство „Захари Стоянов”.

 

 

Родоначалникът на организираното революционно движение за национално освобождение и учител по родолюбие на самия Левски, известен с пламенната си съпротива срещу руската намеса в българските дела, се вписа по наследство в тази картина чрез названието на водената академия в София, носеща негово име още от комунистическо време, когато за съпротивата му срещу руското намерение да обсеби българското освобождение са знаели само шепа доверени на режима историци и малцина други просветени българи- не и масата българи.

 

И ето че на ред е Апостола на свободата. Почувствали, че разкритията за скритата руска роля в неговото обесване клати на бесилото русофилщината в България, другарите и другарките скоростно са задействани.

 

Иво Инджев | Граф Игнатиев е истинският палач на Левски

ivo.bg/2016/02/04/графигнатиев-е-истинският-палач-на-ле/

4.02.2016 г. – На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради … за истинския убиец на Левски – руския граф Игнатиев, на когото …… РОД и труда на няколко поколения БЪЛГАРИ остана в техни ръце.

Защо Русия не спаси Левски – 24chasa.bg

https://www.24chasa.bg/Article/4605245

18.02.2015 г. – Cамо една сила можеше да спаси Васил Левски – великата сила … днес на годишнина от обесването да пускат статии за Левски и как некъв …. Найден Геров е получил инструкции от граф Игнатиев,на Левски да не се помага. … После се оказва, че снимката на Левски се намира в ръцете на …

На зловещия граф Игнатиев България кръсти улица … – Faktor.bg

www.faktor.bg/…/45157-pozor-na-zlovestiya-grafignatiev-balgariya-kr…

13.05.2015 г. – След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява … на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на …

ЛЕВСКИ Е ОБЕСЕН ЗАРАДИ ГРАФ ИГНАТИЕВ! – Pan.bg

www.pan.bg/?page=view_article&section_id=62&article_id…

Това за Левски не го знаех,че Граф Игнатиев е искал обесването му. …… на Русия секретни документи и направо в ръцете на едно МИРИЗЛИВО …

Рублофилите бранят Русия от заветите на Апостола на свободата

www.plovdivglas.bg/…/rublofilite-branyat-rusiya-ot-zavetite-na-apostola…

20.02.2016 г. – Бранейки Русия от Левски , който ясно и документирано е заявил … да не предоставяме съдбата и свободата си в ръцете на руснаците, … Дякона. Граф Игнатиев рапортува, че обесването на Васил Левски е …

​Помнете! Четирима българи пратиха Левски на бесилото

www.budnaera.com/201501/152132140.html

16.03.2015 г. – Но Левски отдавна е престанал да бъде материален образ за … комисия и са пратили хладнокръвно и съзнателно на обесване Апостола. … защото дори да не е, граф Игнатиев е правил нужното да й подскаже.

Левски е обесен, защото отказва да бъде руски шпионин и …

www.svobodata.com/page.php?pid=17284&rid=36

19.02.2016 г. – Годишнината от обесването на Васил Левски отново ни връща назад във ….. Телеграфите са в ръцете на турската власт, а мобилни телефони още … на Левски, но руският посланик в Цариград граф Н. Игнатиев …

HUMANUS, дневникът на философа Ангел Грънчаров: Левски е …

aig-humanus.blogspot.com/2016/02/blog-post_40.html

4.02.2016 г. – Граф Игнатиев е истинският палач на Левски, Автор: Иво Инджев. На 6 февруари 1873 г. е обесен Васил Левски. Осъден на смърт не заради революционните му …. Левски е облечен в “рубашка” и ръцете му са не …

Граф ИГНАТИЕВ е Истинския ПРЕДАТЕЛ на Васил Левски чиито паметни …

forum.clubpolitika.com › Клуб Политика › Форуми › Общество

19.02.2015 г. – 12 публикации – ‎6 автора

Истинския ПРЕДАТЕЛ на Васил Левски е граф Игнатиев, който като посланник … от него за да е сигурен, че Апостолът ще бъде обесен.

Русия щедро се отплаща на убийците на Левски | Истината.бг

istinata.bg/?p=545

18.02.2016 г. – Вече писах за коварната и двулична роля на руския посланик в Цариград Граф Игнатиев. За ролята му в процеса, довел до обесването …

 

 

26 мнения за “Москва мобилизира отпор срещу разкритията за руската роля в обесването на Левски”

 1. Но пасаран!
  Я да видим в омразният Пиндостан на какъв хал са ветераните им. В матушката-ясно. Колкото повече се отдалечаваме от ден победа, толкова повече се размножават фалшивите “герои” от ВСВ.
  http://echo.msk.ru/blog/karina_orlova/1762664-echo/

 2. В зората на 90-те четох едно великолепно изследване на Илия Тодоров в сп. “Летописи” по темата “Символ верую”. Авторът много убедително представя твърдението си, че това произведение по-скоро не е на Ботев, а е комунистически фалшификат, изфабрикуван някъде през 20-те или 30-те години на 20 век. Чиста литературна фалшификация, преследваща по-далечна политическа цел.

 3. Аналог на Стопанина на БЛОГА НИ. Вярно, в рокля (то сега сите сме в дънки, но не това е въпроса), американка е, но и нейната клавиатура от яка, по-яка. Убедете се сами.
  Настъпват тежки дни за пиарите на баце.
  http://offnews.bg/news/Komentari_65/G-n-Borisov-mediite-ne-sa-tam-za-da-Vi-e-komfortno_629065.html

 4. Около 200 са русофилските организации у нас. Регионалните центрове на движение ‘русофили’ се роят като заешки изпражнения. Искам да знам колко са паравоенните като ‘Комитет за национално спасение’, Воински съюз ‘Васил Левски’ ’20-ти април’, ‘Велико Търново за гората’, ‘Възрожденци’, Г.О.Р.А., Българско народно опълчение ‘Шипка’ и т.н.
  Исаков знае.

 5. Малко встрани от темата, но също толкова неприятен реторичен въпрос: Да сте чули Русия да се е извинила на Полша за клането в Катинската гора? Не сте чули, няма и да чуете. А къде бяхме ние, че не направихме наистина сериозен опит да измъкнем Левски, ако не по пътя, то в София. Извинете, през 1864та година група военнопленници успяват да избягат от затвора “Либи” в Ричмънд-в пъти по-добре охраняван от турска казарма в София. А че Русия гледа на България като на своя губерния-това е повече от очевидно. Извинявам се, за малко емоционалната бележка.

 6. Убийците на Левски са му спретнали един компромат, с който да ни убедят. че е бил техен – руски агент. Защо всичко, което иде от русия и антибългарите, още известни като русофили, винаги вони така непоносимо на преизподни нечистотий.

 7. You may fool all the people some of the time; you can even fool some of the people all the time; but you can’t fool all of the people all the time. И слава тебе Господи ! че се намират светли умове , които рушат десетилетните комунистически исторически измами .Аз също съм от мнозината ,които са учили по замацаната , скалъпена полу-история и не от шепата доверени на режима историци и малцина други просветени българи- така ,че голямо Благодаря !

 8. No eto kakvo oshte shte vi kaja gospodin Indjev.V Chikago tezi mekereta [peracite na otkradnatite pari na naroda sushto se zadeistvaha]za da se pokajat kolko sa vliubeni v Apostola i kakvi rodoliubci sa.Transportna firma [MULTIGRUP] na koiato sobstvennik e Vasil Bairaktarov, komsomolsko mekere ne znam po kakuv nacin se e ozoval v USA,i oshte niakolko negovi samishlenitzi postroiha pametnik na Vasil Ivanov kuncev [Levski]. Niama nishto losho v tova, no tuk stava vupros zashto te napraviha pametnika ,zashto ne beshe obiavena akziia za nabirane na sredstva ot Bulgarite v chicago. A imenno tezi komunisticeski mekereta go postroiha pred sviatiiat dom [sv.Ivan Rilski].Zashto? I.I. C…..o IL.

 9. Тия гадове ако се опитат да преиначават,дори и ред,от писмата и думите на Апостола-вече наистина изравям шмайзера и ги почвам по домовата книга…!Поздрави,г-н Инджев

 10. Днес, в това “време разделно”, единствен Апостолът Левски може да взриви русофилския тумор, който помрачава разума на българите и да ги изтръгне от хипнотичното вцепенение на отровната сибирска Анаконда!

  Затова и СТРАХЪТ на Русия и русофилите у нас от могъщия дух на Васил Левски е толкова голям, защото няма сърце на българин, което да не трепне от обич и благоговение, когато става дума за Апостола на свободата ни, който увисна на бесилото, за да изкупи бъдещето на народа и родината си!

  Организирането на мракобесни, сатанински форуми, на които лукавият русофилски дявол чете и тълкува Евангелието за живота и смъртта на Спасителя на българите, трябва да ни изпълни с още по-силни чувства на преклонение и благодарност пред личността на Апостола Левски, който и днес продължава да бди над съдбата на народа си дори от Отвъдното!

 11. Сетих се. Иван Стоянов, чиято книга рублджийският център ще представя беше “тежката артилерия” която опонентите на Стопанинът на БЛОГА НИ извадиха най-накрая за да “опровергае” косвеното свидетелството на Захари Стоянов за прочутата реплика на Васил Левски: “Който ни освоби, той ще ни пороби”. Аргументът на отрицанието беше на ниво трето отделение: “Захари Стоянов е русофоб”. Ерго, не заслужава доверие.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 12. «Нет фальсификации отечественной истории и очернительству великих имен, будем свято чтить наше прошлое!»
  Знакомый текст?
  Ну, разумеется. Это один из лозунгов, под которыми сжигали книги, враждебные одной нации, поднимающейся с коленей.
  Дело было 10 мая 1933 года, в Берлине.
  С годовщиной вас.

  Виктор Шендерович

 13. Добре че най-накрая се разбра истината за убийците на Левски . Но защо продължат да се прикриват фактите за смърта на Ботев ? Ясно е че сатрапа игнатиев е пратил убийци да гръмнат Ботев в челото

 14. Кремъл изтегли АБВ от управлението на България. Очаквайте подробности.

 15. Pak AZ.Moga da kaja BRAVO na SIIA.Tocno v popadenieto .Neka da vidat horata tezi SATRAPI tezi IZCARDIIA naADA ,ta te ne pojaliha detcata si kato i sega im iztrivat mozatcite samo isamo da im pokajat kakui sa bili.No nikoi ot tiah ne e imal smelost da im razkaje kakvi geroi sa bili, i kakvo sa pravili pri vlizaneto si v Germaniia kato[Osvoboditeli]prez 45g.I.I c.o IL

 16. Тъпотата им няма граници.Наглостта им също.
  Крадци и шизофреници.Да заграбят и това,което не им принадлежи и е техен антипод,да го фалшифицират и изменят в своя изгода ,в това са царе.
  Опитаха се със всички светли личности на България,но Не им се получава.
  Никога няма да им се получи.Жалки са!
  Погледнете как постъпиха с братята си по идея,по човеконенавист,по зверства-Хитлер и националсоциализма.
  Въпреки,че сключиха и съюз с тях.Заедно действуваха против човечеството и когато се захапаха като зверове,набързо ги нарекоха с не немската дума фашисти.
  Нищо,че са два еднакви огледални образа.Наглост и тапигъозлък
  Ами вижте кого си избраха за лидер на лявото.Нямам нищо против жената/Нинова/.Но тя е работила винаги за едрият капитал,управлявала го е,уж развивала го е.Какви социални идейи,какви леви,какви пет лева.
  Просто поръчаха разместване на тектоничните плочи под България,както каза една журналистка.Националистите им помагат,а Б.Б. е като в небрано лОзи.
  Идват дни за изпитания на България.Руснаците се активизираха.
  Ще видим.Ние българите или те.

 17. ПП
  Довечера ,18.30 часа на МОЧА.
  Не забравяйте !

 18. D.SAVOVA – Непременно ще сме там, миличка! Ще се видим.

 19. Драга Сия, видях снимките още вчера. Сега, за видяното снощи. Бях на една детска площадка за горе-долу час. Всичко изгледа нормално, деца ровят в пясъка, някое пропищи от пясък в очите, сдушват се пак, счепкват се, гонят се по пързалките. През цялото това време две руски дечица упорито тренират на т.н. monkey bars; и една от рускините им засича време. Едното получи сурово изцедено ‘молодец’.
  Тия деца вярно…

 20. От ония дни-по време на “празниците”, една “девойка” във ФБ се заяде с мен по повод “русофобството” на Димитър Благоев и Георги Кирков, и ме нарече американски гъзолизец. Естествено, че изпаднах в прострация, но след няколко секунди се окопитих и я попитах, защо не ме нарича ТУРСКО МЕКЕРЕ, или ЕВРОПЕЙСКИ ЛИБЕРАСТ. Реакцията беше невероятна-върху мен се изляха милиони тонове помия, сякаш Ниагарският водопад с ексременти се изля върху мен. Има ли смисъл да се отговаря на подобни заблудени овце? Има, но ако държавната тояга бие по-здраво. Може би, някой ден ще се случи. Както през 1945 г. в Германия.

 21. А ТОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВО? Вижте лицата на ‘децата’:
  https://www.youtube.com/watch?v=KWFvCCIhIis

  Юридическата формулировка е: преднамерено поведение спрямо деца, причиняващо ФИЗИЧЕСКА И ПСИХОЛОГИЧЕСКА! ВРЕДА.
  И няма ли поне едно кило международни конвенции за защита на детето – подписани, прономерувани и прошнорувани (както помпозно въздигаха писанията си червените дейци на нулевото съдържание)

 22. Борцитѣ срѣщу Путин, борцитѣ срѣщу Русия във водещата се хибридна война:

  -> нѣмат право на глупост
  -> нѣмат нужда от фалшификации на историята
  -> защото имат достатъчно истински доводи

  А фактитѣ, почерпени само от писанията на уважаваният Иво Инджев, сѫ слѣдните:

  Русия и граф Игнатиев нѣмат нищо общо с Левски.

  Русия и граф Игнатиев нѣмат нищо общо с обѣсването Левски.

  Левски не е руски агент и Русия нѣма никакво основание да го спасява от бѣсилото.

  Русия нѣма никакво основание да се намѣсва в османското правосѫдие и нѣма как да се мѣси.

  Анализ на писмото на граф Игнатиев до шефът му в Санкт-Петербург, написано на френски, прѣведено и на български нѣкъдѣ в блогът на уважаемият Иво Инджев:

  -> Прѣко за Левски не става дума.
  -> Граф Игнатиев изразява задоволство от развитието на събитията.
  -> Граф Игнатиев изразява задоволство от това, че случаят се потулва.
  -> Граф Игнатиев изразява задоволство от това, че позицията на Митхад паша, играещ ролята на опозиционер по онова врѣме, е прѣнебрѣгната от великият везир (от канцлерът, от министър-прѣдсѣдателят).
  -> Граф Игнатиев изразява задоволство от това, че великият везир (канцлерът, министър-прѣдсѣдателят) се е вслушал в съвѣтитѣ на Русия и вѣроятно на другитѣ велики сили.
  -> Управницитѣ във всички велики сили (и в Русия, и в Британия, и в Османската империя) биха искали такъв случай да се потули и това е естествено. Както е естествено и желанието на опозицията в лицето на Митхад паша да “клати лодката”.
  -> Митхад паша искал въвеждане на военно положение и цѣла България и Румелия и разслѣдване на цѣлата комитетска организация.
  -> Ако Митхад паша се бѣше наложил, нѣмаше кой да изнесе на плѣщитѣ си Априлското въстание.
  -> Великият везир е прѣдпочел случаят да се потули. Набързо сѫ осѫдени и обѣсени двама хаирсъзи, виновни за Арабаконашкият обир и за двѣ убийства. При това, случаят се разглеждал в сѫд от най-ниска възможна инстанция – от окрѫжен сѫд според мѣстопрѣстѫплението.
  -> Нима нѣщо друго пише в писмото на граф Игнатиев до шефът му?
  -> Друг случай, когато Митхад паша се сблъсква с граф Игнатиев, сѫщо е важен и е добрѣ да си го припомним. Прѣз декември 1876 се води Цариградската конференция. На пѫт да се появят сѫ две български държавни образования – източно и западно, България е на пѫт да се освободи. Но Митхад паша този пѫт се налага. Митхад паша проваля Цариградската конференция. Чия е заслугата според Вас да се убѣдят великитѣ сили, че прѣдлаганата от Митхад паша конституция не рѣшава българският въпрос? Чия е заслугата според Вас да се убѣдят великитѣ сили да дадат зелена свѣтлина на Русия за военната кампания прѣз 1877-78, довела до Освобождението на България?

 23. Русия стана империя на злото прѣз 20-ти вѣк, слѣд болшевишката революция.

  Русия от 19-ти вѣк вѣче я нѣма.

  Сѣгашната Русия е друга, тя е империя на злото.

  Тя е възпитана от Ленин и Сталин.

  Мнозинството от днешнитѣ руснаци сѫ привърженици на Ленин и Сталин. Мнозинството от днешнитѣ руснаци не считат Русия за жертва на Ленин и Сталин. Напротив, Мнозинството от днешнитѣ руснаци сѫ послѣдователи на Ленин и Сталин. И става дума за мнозинство от над 80%.

  С анексията на Крим Русия вѣче отвори втората свѣтовна студена война. За разлика от първата свѣтовна студена война (1946-1989), сѣгашната се опрѣделя като хибридна, понеже се води глобалната мрѣжа Интернет е основното бойно поле и във войната този пѫт почти всички сѫ въвлѣчени.

  България този пѫт е на страната на доброто, на страната на НАТО, Евросъюзът и САЩ, и е против Русия, против империята на злото. Поддръжницитѣ на Русия в сѣгашната хибридна война, ако има такива срѣд българитѣ, сѫ национални прѣдатели.

  И да повторя: Борцитѣ срѣщу Путин, борцитѣ срѣщу Русия във водещата се хибридна война:

  -> нѣмат право на глупост
  -> нѣмат нужда от фалшификации на историята
  -> защото имат достатъчно истински доводи

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.