Полицията и нейните провокатори пазят заедно съветското наследство в България

Дадох малко време на медиите да „прогледнат” за вчерашното събитие в самото сърце на София, където е забит главният жалон, висок цели 37 метра, на съветско-руското влияние в България.  Но положението с класираните от „Репортери без граница” по свобода на 113 място в света български медии е като на входа на Дантевия „Ад”: „надежда всяка тука оставете”.

 

Като едно голямо изключение от правилото протестите с искане да бъде демонтиран Монументът на окупационната червена армия ( МОЧА) да бъдат пренебрегвани, мястото на събитието все пак беше посетено от екип на БТВ. От малкото, което техните камери показаха, се видя обаче достатъчно много, за да стане ясна картината на ескалиращата и държавно подпомагана враждебност срещу самата идея тотемът на победилия съветски колониализъм да бъде преместен в музея, където му е мястото сред останалите експонати от времето на комунизма.

 

Провокаторите от „Червена сила” ( платени контрапротестиращи, дежурни участници в подобни гаменски изяви срещу протестиращи в полза на демокрацията граждани в София) и техните другари от младежката организация БСП ( зад които старческата организация на столетната партия традиционно се крие в такива случаи )и друг път са се намесвали с цел да попречат на предварително обявени митинги пред МОЧА. За първи път обаче полицията им угоди на желанието да не бъдем допуснати на стъпалата в близост до позорния надпис със златната благодарност за окупацията на България. Досега полицейският кордон ги е държал встрани, но вече им отрежда „централната ложа” в театъра ( на бойните действия) и те бяха адски нахилени от този факт зад гърбовете на полицията, която дори извика подкрепления от жандармерията със забулени лица и каски.

 

Униформената охрана на самозваните партийни „охранители” на МОЧА, пазещи светинята на съветската окупация от нас, беше строена с лице към законния митинг и с гръб към обекта на тяхното обгрижване- провокаторите, които нарушават за пореден път законна, саботирайки наши митинги. С други думи, кордонът охраняваше съветската светиня и шпицкомандата, разположена пред нея, по подобие на полицейските бариери пред парламента и други подобни ценности на властовия ред. Полицията охраняваше тях от нас и както вече отбелязах, провокаторите бяха въодушевени от тази симбиоза на пазителите на закона с нарушителите му.

 

Полицейски служител упорито снимаше нас, „опасните” явно за властта, в упор. Охраняваните от полицията провокатори същевременно се пазеха да не бъдат снимани от нас. А щом камерата на БТВ ги приближи, започнаха да се обръщат с гръб и да нахлупват качулките като гузни бабаити, желаещи да останат анонимни. Сценката може да бъде видяна от репортажа на БТВ.

 

http://m.btvnovinite.bg/video/video/news/protest-pred-pametnika-na-savetskata-armija.html

Още по темата:

https://www.youtube.com/watch?v=FwQ5kSh09Ww&feature=share

 

Р.S. За рубриката “Лаеши двуногои”:

Междувременно на ул. “Граф Игнатиев” същият ден тази другарка ме залая по обичайния за този род улични подлеци начин. Разминавайки се с мен ме нарече с гадна дума, а когато се обърнах, ускорих крачка, настигнах я й започнах да я снимам ( за галерията снимки на лаещи двуноги в ivo.bg) изведнъж започна да се оправдава, че не била казала това, което каза, мислейки, че ще я отмина само с презрение ( каквото наистина заслужава).Тя ме нарече задник

 

22 мнения за “Полицията и нейните провокатори пазят заедно съветското наследство в България”

 1. Най-смешна е шизофренията на “пазачите” на Моча, които едновременно са защитници на символа на съветската армия окупаторка, която според тях е победила фашизЪма; в същото време, доста често можем да ги видим като яростни привърженици на фашистките идеи, като например “циганите на сапун” и други подобни.

 2. Това лаещо двуного,както и платените мутанти,охранявани от милиционерите,
  са приличащи на хора генно увредени
  плазмодии от порода комуноид!
  Не ги доближаваите,защото ВОНЯТ!!!

 3. Срам ме е че съм гражданин на държава със затихващи функции!Полиция и провокатори заедно?!

 4. “Защитниците” на МОЧА преимуществено са отрепките на двете най-големи агитки. Пръв се сети да ги ползва кат “пушечно месо” Болен Лидеров га преди 3 години се кри зад пластмасовата маса по време на големите летни протести. Тарифата тогава беше двайсетачка и пица.
  Оттогава кой ли не ги ползва.
  Явно управляващите продължават със страшна сила да са опнали шпагата. И душата в рая и … . ……. .
  Не знам какво може да е рещението в наши дни но и така повече не бива, не може да продължава. Преди 97 години капелевците ни дадоха незабравим пример. Проследете внимателно клипа и най-вече офицерът с пръчка в 1,20 мин. Този красавец е имал детска мечта. Да умре за родината си като царски офицер. Болшевиките му я “сбъдват” поне на филм. Направил е невъзможното не само да се цани за статист но и братя Василиеви да го “харесат” за бял офицер и да го турят на първа линия.

 5. В американските грами, в частта за престъпното минало на борисов, е коментирано и личното приятелство и зависимости (финансови и политически) между борисов и валентин златев.

  Едно от нещата: борисов и златев имат уговорка, лукойл да поддържа съветските паметници (включително МОЧА), а в знак на “благодарност” лукойл получава парцели за бензиностанции – win-win ситуация за руската пета колона – пазят червеноармейските и русофилски тотеми и увеличават печалбите и влиянието си.

  Wikileaks: Бойко Борисов – мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл | Bivol.bg https://bivol.bg/wlborisov.html

  Не случайно се оказва, че лукойл и златев са основна “хранилка” за всевъзможни ченгета :

  Ексшефовете от МВР стават началници в петролния и банков бизнес | FROGNEWS.BG http://mobile.frognews.bg/article/111865/

  Като добавим и силното влияние на златев в столична община и можем да си обясним, защо МОЧА и подобни тотеми не са съборени и защо се охраняват ревностно от милиционерите!

 6. Не мога да повярвам,че в наши дни това продължава да се случва.И то с уж реформираното МВР.
  г-н Инджев,страхувам се,живеем в нещо като местообиталище България.
  Все едно,че Оруел прави римейк на 1984.

 7. Преоблечените комунисти от ГЕРБ си пазят хляба (пелмените) специално приготвяни за тях със соковете от потното тяло на вожда им Путин. Първосигналните им рефлекси са непроменяеми, освен това с толкоз потупвания по гърба от Европейски партийни централи, те нямат никакви външни мотиви за различно поведение. Относително слабото присъствие на протестиращи пред МОЧА нещо не се вързва с 94% неодобрение на русия сред българите според едно недавнашно изследване или е поредното доказателство на това че българинът си е вечен готован чакащ някой друг да му върши работата – да го освобождава, да му носи демокрация, да го обгрижва и т..н По-лесно му е да имигрира, отколкото да си вдингне недоволия за.ник и да отиде пред гадната МОЧА. Ако една петдесета от горните 94% дойдат пред МОЧА могат да я деммонтират за един час, докато тече протеста. Но не ще да биде.

 8. В архитектониката на червения поет, простете липсата на поезия, но видеото дава такава идея:

  Цветя мъртви пазени с гавази

  гавази пазени с милиционери

  милиционери пазени с политици

  политици пазени с държава

  държава пазена с медии

  медии дезертирали от народ

  народ заварден от артефакт

  артефакт пазен с колорадски бръмбар

  Que de barricades pour une relique misérable…

 9. Отидох при МОЧА с закъснени,защото пътувах 1 час повече,поради тапите на градския транспорт. Заварих 2 групи. Долу,сетих се,бяха соросоидите и протестърите,някои от които познавах,горе -здрави сили,охранявани от полицията.Качих се горе при тях,без вражески намерения.Там полицай до полицай,майно льо,зад тях младеж до девойка,Майно льо. “Здравейте,комсомолци!” Пошегувах се аз. “И ти си бил комсомолец” -не се шегуваха те. “Няма да допуснем да рушите паметнка на културата и нашите освободители”. “Ние досега не сме разрушили нито един паметник.Вие разрушихте паметника на Брежнев,на 100 метра от тука,паметника на Ленин в центъра на София и кой знае още колко други”. Ние не сме били родени тогава”-оправдаха се те. нашия разгостанах свор мина доста културно,заящото им казах,че ги обичам тъй като цял живот съм живял среД такива като тях.” Вас ви учеха и лекуваха без да плащате,
  а аз трябваше да уча във Франция,където станах доктор на науките и сега съм доцент в Университета”,ме убеждаваше хубаво момиче. “Живота във Франция хареса ли ви?” Мълчание. Пак попитах. “Не ми хареса.” “Защо?” “Защото съм българка” – ми отговори хубавата доцентка. След това с учудващо закъснение младежът до нас изстреля: “Костов продаде България за 1 лев”. “На кого”? ” Продаде и БТК”. “БТК я продадоха вашите хора”. Мълчание.Дъждът се усили. Успях да попитам нахлузилата чорап фигура до мен:

 10. Техниката ми изневери.Попитах го “Защо ме гледаш така мръсно? Какво лошо съм направил”.Искривена усмика и мълчание.Чау,засега.

 11. Тъжно е и това че Кремълският слуга Б.Борисов се кани да ни изиграе нов театър и да заеме последният пост от колекцията му в държавата- президент. На какво ли не е способен за личното си оцеляване за сметка на всички нас /български граждани/, превърнати в заложници на конкретна личност с Име и адрес/по Сталински/.

 12. А цялата пловдивска полиция която е охранявала на 9 май празнуванията но повод Деня на Победата е била с георгиевски ленти на реверите си.

 13. А аз се отчаях,като видях колко хора са се събрали там…

 14. “Досега полицейският кордон ги е държал встрани, но вече им отрежда „централната ложа” в театъра ( на бойните действия) и те бяха адски нахилени от този факт зад гърбовете на полицията, която дори извика подкрепления от жандармерията със забулени лица и каски.”

  Това не е полиция, това са обикновени милиционери.

  Боже, колко трябва да си… алтернативно интелигентен, за да дадеш заповед за снимане или по своя инициатива да почнеш да снимаш Иво Инджев, който е известен практически на всички българи поне от началото на 90-те години на миналия век.

  Ето заради подобни умни акции навремето излезе вица, че “чисто и просто” било милиционер след баня.

 15. Какво да кажа аз, като внуците на тази другарка ме заливат вкъщи…
  А тези младите невръстни и нещастни внуци, пазители на МОЧА, са без никакъв късмет – като купилите си завод на 8.9.44г.
  :)))))

 16. Една приятелка казва, че няма ситуация от която не може да се извлече полза. От случилото се около МОЧА виждам няколко полезни неща. Важно е работата да се “размирише” колкото може повече. Кой разреши два протеста на едно и също място? Кой прати полицията и кого да охранява? Кой закичи полицаите в Пловдив с георгиевски лентички (ако е вярно)? Намерете народни представители от района в който живеете и искайте да внесат въпроси до министъра на МВР. Изобщо трябва да се вдигне шум и да се размирише колкото се може по-далеч. С две думи много гласност. В тази работа има и нещо положително. Движението за премахването на МОЧА набира сила,поздравления за което. Никой не праща полиция срещу безобидни протестъри. Много се надявам,че това събитие е попаднало и в световния видеообмен и да има отзвук за какво се използват държавни институции и ресурси. За това поведение на полицията трябва да има оставки. Надявам се така високо вдигнатата топка да бъде отиграна правилно.

 17. Към Сия:

  Може би не съм обяснил достатъчно ясно: контрапротестът на провокаторите нямаше разрешение , каквото иначе се изисква от събрани на публични места хора с цел демонстриране. Ние сме си правили експеримент да направим нещо подобно пред общината в отговор на това, че същите тези гамени се опитаха да саботират наш митинг и полицията не ги разгони. За да проверим дали и за нас се отнася такава “толерантност”, без предупреждение отидохме с плакати пред общината в София и веднага ни налетяха полицаи със закани. Скоро след това бяхме принудени да напуснем тротоара. Но за червените гамени, както отново се видя, този прочит на закона не важи!

 18. Да, Иво, това ми стана ясно, но се опитах малко да позагладя нещата. Искам да кажа, че едно нещо е незаконно само когато се обяви за такова от компетентните органи. Разправията с полицията и конрапроестърите не е правилна стратегия, загубва се фокуса. Гражданската позиция в такива случаи е да се приеме, че е станала грешка (макар че ние си знаем, че грешка няма). Следват въпросите към и отговорите на компетентните институции. По интересното тук е каъв е отзвука от това безобразие у нас и в чужбина. Явно е, че инциативата е набрала сила. Защо не повторите инциативата скоро. Сменете дори мястото, нпаравете го например пред общината. Ако тогава ви пратят и жандармерия,значи…. Че МОЧА ще бъде махнат е въпрос на време, по метода на котайската капка. Дори си мисля,че ако това място свестни хора не стъпват и се обозначи като заразно ще се получи по-добър ефект. Кой ходи на места където има, хайде да не е холера, но може да хване въшки.
  Да ти е яка клавиатурата.

 19. Тъжно, тъжно, шкембести червени милиционери пазят шепа безумци, които пазят някакви умрели цветя. Мирише на нафталин, машина на времето, да не се събудих в миналото? Като гледам колко хора са отишли на протеста срещу моча, отчаяние ме обхваща. Вижте какво, хайде да се стегнем и да направим един свестен протест по време, когато повече българи сме в България, т.е. юли месец. За да няма подобни изпълнения трябва да се поканят хора от европейската дипломация у нас и известни личности и да има примерно 1 световна телевизия. А защо не и да се свържем със звеното за борба с руската хибридна дезинформация в ЕС. Могат да окажат съдействие за медийно покритие на събитието. Да видим тогава милицията как ще се държи. Трябва да се действа СЕГА, защото всеки ден е загубен ден за България и за децата и.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.