За зъбите и политиката- без упойка

Сред вицовете, родени от абсурдите на лозунгите по време на НРБ, беше и този за зъболекарския кабинет, пред който пишело :” ДА ОЗЪБИМ ЦЕЛИЯ НАРОД”!

В българската политика в наши дни без упойка се води “зъболекарски разговор” за точене на зъби и зъбобола.

„ Въпреки многото грешки, които направих в живота си, имам ясното съзнание и самочувствие, за това какво съм направила и правя за държавата и народа си, за да разреша на поредните хрантутеници и безличия да си точат зъбките върху мен.”

 

Това заяви в обръщение към медиите вчера, на 18 май 2016 г., Нешка Робева, обяснявайки защо отказва да приеме орден.

 

“Сега боли ли? Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите? Така ще бъде. Да знаете как се чувстваха хората, които мачкахте, на които откраднахте бизнеса, на политици, на общински съветници, на зам.-кметове, които разхождахте по полиция, съдилища”.

 

Това възкликна на 13 юни 2013 г. Бисеров от парламентарната трибуната по адрес на Цветан Цветанов.

 

На 8 ноември 2013 г. Цвета Караянчева от ГЕРБ отмъсти на Бисеров за причинения зъбобол на началника си с контравъпрос дали сега пък него не го болят зъбките, когато го разследват.

 

http://flip.bg/cluster/997b8d77d524233162493082a170f392

 

На 5 декември 2014 г. руският посланик в София Юрий Исаков също се направи на зъболекар- на цяла България. В интервю за БТА той заяви, че България е трябвало да „покаже зъби” ( на Брюксел, не на Москва, естествено- Москва изисква да й показваме с готовност други части от анатомията си). Ерго, понеже не го е направила, по тази причина Путин обявил в Анкара 4 дни по-рано закриването на проекта „Южен поток”. http://www.blitz.bg/news/article/306540

 

На 15 януари 2016 г. : „Зъбите на пенсионерите скараха Калфин и Москов” . http://kanal3.bg/news/27540-Zabite-na-pensionerite-skaraha-Kalfin-i-Moskov
 
Четири дни по-късно , на 19 януари тази година, шефът на БСП Михаил Миков също се включи в зъботехническата тема. 

“Един министър-председател има много повече от зъби и нокти”,  заяви  лидерът на БСП Михаил Миков. Така отвърна той на изказване на премиера Бойко Борисов, че „ще отстоява стабилността на държавата със зъби и нокти”.

Да обобщим :

„Народът – прост, живота – тежък, скучен.

Живот без маска и без грим – озъбено, свирепо куче.” ( Вапцаров)

Р.S. Пиленето на зъбите като средство за изтръгване на признания е било сред любимите изтезание на съветските специалисти по раздаване на справедливост в подземията на болшевишкия терор, свидетелства Солженицин в “Архипелаг ГУЛАГ”.

 

 

 

 

24 мнения за “За зъбите и политиката- без упойка”

 1. Страхотно!
  Чакам и баш спеца ни, Отбелязвам, стига да е на линия, да вземе отношение по “специализираният” текст.
  “нешка няма грешка” прави-струва, винаги и при всички обстоятелста нейната монета и на калъч да падне да е печеливша. Навремето моя позната, някакъв фактор във федерацията по художествена гимнастика където нр битуваше кат несменяем старши треньор на нацтима ми сподели “дискретно”,че последната написала до цк на “нашата” Партия 14 стр. изложение. Насочено срещу шефката мария гигова. Оттогава загуби изцяло уважението ми и “спечели” изцяло презрение.

 2. ВЕЛИКИ И НЕСМЕНЯЕМИ
  Те пак са тук. Още са тук. Все така обидени, неразбрани, незачетени. Светлин Русев, Любо Левчев, В. Старчев, майор Деянов и Велко Вълканов, Р. Овч. и Гоце, ансамбъл „Кутев” и Мунчо от Мадрид, Нешка-социална грешка.
  Дължим им: почит, ордени, обожание, мемоари за политическата им доблест, ежеутринно и ежевечерно участие в най-гледаните програми, депутатски и министерски места, гласове за групичката на Бареков, управленски мандати за червената котерия и за другите деривати на ДС.
  Дължим им икономическа робия в мрежите на Путлерова Раша.
  Дължим им миналото си, настоящето и бъдещето на децата ни.
  Дължим им живота си.
  Те са ги спечелили, защото са тормозили непълнолетни деца и са спазарили някакви дрънкулки в безсмислен соцспорт. Дрънкулки, поделени с допинг-гаулайтерите от не толкова бившия СССР.
  Велики.
  Несленяеми.
  Комуноиди.

 3. ЧУКЧА-ШАХМАТИСТ
  Спомнете си как през 2006 г. руснаците нагло ограбиха световния шампион по шахмат Веселин Топалов и му отнеха титлата в безпрецедентно нагласен мач с техния Крамник. Българската федерация неразумно прие мачът да се играе в гр. Елиста, Калмикия. Вдън горите тилилейски. След всеки ход Крамник ходеше до тоалетната. Било му лошо. И така по 44-45 пъти на ден. Цяла седмица. Въпреки протестите на българската делегация, съдии и президент на ФИДЕ (Кирсан Илюмжанов, съветска чукча) с гангстерска справедливост присъдиха победата на „гросмайстор” Крамник.
  След скандалния мач Топалов поиска законно полагащия му се реванш, но съветските другари отказаха, като за пореден път нарушиха правилника на ФИДЕ, тъй като Топалов имаше коефициент ЕЛО над 2 700. Ръководството на ФИДЕ замрази спора и обезсмисли протестите на българската страна. Крамник повече не спечели нищо.
  Още преди тази операция на КГБ бяха излезли документи и спомени, че КГБ десетилетия е правил активни мероприятия в полза на съветските шахматисти. На редица състезания противниците на руснаците са били облъчвани с електронни устройства и психотропни оръжия, с телепатични внушения от специално подготвени екстрасенси. Срещу жертвите-претенденти за титлата са били организирани мръсни кампании за морално дискредитиране, за окалване на личния им живот, за внасяне на раздори в семействата им, сред приятели и симпатизанти.
  Особено гнусна бе кампанията срещу дисидента Виктор Корчной, който емигрира в чужбина и се изправи срещу тогавашия шампион и член на ЦК на съветския комсомол (ВЛКСМ) Анатолий Карпов.

 4. Поздравявам нр и феновете й(предполагам и мисля, че не греша, до един пут.инофили ) с прекрасните стихове на Героя на СССР Андрей Черцов по случай случая.
  На “съветски” бг диалект са.

  http://glavpost.com/post/18may2016/blogs/84461-99-letniy-geroy-sovetskogo-soyuza-iz-moskvy-obozval-putina-hlom-v-izyaschnoy-stihotvornoy-forme.html?utm_source=glavpost&utm_medium=internal_linking&utm_campaign=header_slider

 5. Щом лакомата за пари живкова чакръкчийка е културна икона, давай наред!… Ето и този например заслужава награда, още повече, че, я, вижте, на кого грачи “Моя страна…” макар в отсъствие на оригинала – йосыф кабзон, но нищо, пак ще го дочакаме, ако е жизнь и здоровье в Болгарската АССР…

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5506397

 6. @GEORGI NIKOLOV
  Достойна за “уважение” бе и нейната пълна, безрезервна и изцяло “отдаденост” на капута дудуков, за осъществяване на заветната му цел – евродепутатство!

 7. А днес, кривите си гнили и уродливи зъби, по Нова ТВ си показа и друг “патриот” (анти българин, или антитурчин, или мАкедонец???), който като хиена се нахвърли, върху някакъв “неизвестен” българин-емигрант, който дръзна да му опонира в ефира! Може би, каракачана (агент на ДС), ще потърси сметка на тези, които са допуснали, човек живеещ извън България да оспорва неговите правилни тези, становища и действия!

 8. Страхотно! Зъби и политика.
  И аз чакам Отбелязвам да се включи, има доказана чувствителност и към двете.
  По-назад във времето преди нашите копринкини динозаври, К. Маркс, опитвайки да приложи теорията върху Азия (клето разделение на труда в Китай нещо не уйдисало по очевидни причини), в раздразнението си нарича Китай: държава, която ‘ВЕГЕТИРА В ЗЪБИТЕ НА ИСТОРИЯТА’.

 9. Плаче полковник от МВР Нешка Робева!
  Друго щеше да е ако “Гоце” беше направил този жест към д-р Робева (от “роб” предполагам идва фамилията).
  А текстът е блестящ.

 10. Много ми е интересно как г-жа Робева би коментирала себе си и изказванията си от телевизионните екрани от сорта на: “Аз на Николай (Бареков) му вярвам и затова съм с него из цяла България”

  Ако е била искрена, можем само да я съжалим, защото това означава, че сульо и пульо може да я сложи на ревера си и да я употребява както си пожелае.

  А ако не е била искрена – изобщо да си спести труда да излиза с каквито и да било изявления.

 11. Всички наши политици ги е страх,ама много ги е страх да се озъбят на русия,да не бъдят застреляни като Борис Немцов,да не бъдят отровени с полониево чайче като Литвиненко, да няма боц с отровно чадърче като писателя Георги Марков. А после КОЙ ще им харчи милионите? Голям проблем е това, да се гъзиш за рублите на русия а след това да те свиткат.Старите хора са рекли- лаком гъз кръв сере!

 12. Инж. Симеонов, абсолютно съгласен!
  Разбирам да беще обявила, има едни пари откраднати от КТБ за която банка “РУСОФОБА” Иво Инджев още при основането й, обяви, че е пирамида, ама и аз душа нося и “златните (eкс)момичета” и те, слаботелесни ама не могат съвсем без Рана да минат, можеше да махнем с ръка. Ама, Капут, това по баце, Бюреков Дудучев бил носител, ти да видиш, на нещо, “ново и различно”. Що народ покрай него се орезили, чет нямат. Обаче, матРияла е винаги готов да поеме следващият месия дека шъ ги Управи.
  ЧЕкайте и се надайте.

 13. Браво ЗМС ГРУЮ БУХАЛКОВ,
  браво, насолили си ги, размазал си ги, мат и маскара си ги направил! Списъкът ти може да се разшири, чет нямат мухлясалите псевдовеличия на соцестетиката. Но най-важните са там.
  Като патриарха им, за Левчев е думата.
  Ако сте чели лъготенията в “меморната” му боза “Ти си следващият”, ще ви се…физиологична реакция.Ей от такива помиярщини:
  -Ти си следващият- подозрително изсъска Живков и ме включи в ловната си дружинка…
  -Ти си следващият- изсумтя Живков и ми връчи заповеди за настаняване в нов апартамент 248 кв. на “Оборище..”, както и за ползуване на персонална вила на Златни пясъци…
  -Ти си следващият- загадъчно ми пророни Людмила в самолета към Индия…
  -Ти си следващият- любезно ме подсети упправителят на магазина за специално снабдяване в х-л Рила, пълнейки торбата с недостъпни неща за жените от Кремиковци, дето толкоз ги възхвалявам…
  Ей такива помиярници са още … “елит”. И ни личи!

 14. Като говорим за Нешка Робева… Някой може ли да ми каже каква е тая отрепетирана, публична КАХЪРНОСТ, която не успява да прикрие добрата доза озлобеност. В една парадигма е със светлинрусевите бледолики зомбоиди, недотам фриволно разцепени от неизменната, червена линия по лицевата част на черепа на винаги агонизиращо, клето същество. Формалният катарзис е зациклил от години по десетки публични стени… Абе усмихнете се малко творци, та нищо ли не ви радва?
  А и катарзисът е нещо лично, човек се затваря в себе си и самият той става знак; не пищи публично като ощипана каня в партизански пазви.

 15. Извън темата, новина от документаристиката. Преди броени дни излезе ‘The Unknown War: Baltic Resistance’ на латвийския режисьор и политик Edvīns Šnore: http://www.balticresistance.com/

 16. упс, помакедончих го, да се чете документалистиката

 17. Уф, сбърках, прощавайте, фатална и непростима грешка – не на “Оборище”, а на улица “Шипка” е апартаментът на др. придворен стихотворец (пече)Левчев… Тоже прилично местенце.

 18. А това:
  “Дръж си езика зад зъбите” изречено с леко поглеждане в страни (обикновено от близки до теб хора) и съскащото предупреждение, но този път с леко присвити устни и очи.

 19. Нали точно НР ни заплашваше като глас на Ванга от оня свят, че ако не сме с Русия. ще пропаднем.Да и дадат в краен случай една георгиевска лентичка, заслужила си я.Все си мисля, че всички участници в шоуто Бареков са знаели за фалирането на КТБ и яко се постараха да се случи.

 20. Kakto se kazva v pesenta:)

  Боят настава, тупат сърца ни,
  ……………………….
  ……………………….
  ……………………….

  Нека с тоз удар врага да смажем,
  нека му гордо, братя, докажем,
  че сме строшили мръсни окови,
  че сме свободни, а не Pобeви.

 21. “…ако критерият за духовност и човешка висота е да познаваш Ванга и говориш от нейно име дори и след смъртта ѝ, или да си бил на сцената редом до Николай Бареков, за да облъчваш дошлите да гледат танц с най-пошлата политика в последните години, аз нямам нищо общо с такава духовност.” (clubz.bg)

  Ето така една умна жена отговаря на съскането на пепелянката Робева.

 22. Темата е изчерпана. За кой ли път КОЙ “триумфира”. Победа на здравите сили над здравият разум, над евроатлантическите ценности които са официалният избор на страната.
  Благодаря на Борето за препечатката. На мястото на одиозният баце бих на мига се оттеглил в манастир. Та, белким комуникацията” с “началника” го доведе ако не друго до безкрайни размисли ала маршал Петен. Който до края на живота си, цели 6 год. в крепоста-затвор на остров Йе размишлява денонощно дали е имал алтернатива на политиката си като глава на колаборационисткото правителство във Виши.
  Сега, един невероятно силен исторически текст. Малко лирическо отклонение. До откриването на БЛОГА НИ, се барах като голям “спец” по ВСВ. Вятър и мъгла. Благодарение на Ivo.bg всеки божи ден откривам нови и нови факти, обстоятелства, тезиси които разпердушинват досегашните митове и легенди които божовци, марковци, пантевци и вся осталная сволоч бранят с неистова упоритост. Ама хич не им се получава.
  http://argumentua.com/stati/voina-duraki-i-doroga
  И за Разведряване, ето една наша “любимка”, за мария захарова иде реч правеща се на разтоварена. Поне ходовата част да Фащаше окото. Инак, нейното танцане е като мойто пеене. Диригентът на училищният хор при “прослушването” ме изгони оше на долното “до”, обявявайки, че за 40 години даскал по пеене такова недоразумение не е срещал. Нещо повече, които са служили, ще ме разберат отраз. В казармата имах “правото” и задължението най-паче при маршовете само да си отварям устата и никакъв звук.
  Ех, маша, толкова сте тъпи, че за нищо не ставате.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.