Ако имаш две (к)ризи, дай ги на Борисов

След като президентът Плевнелиев потопи в скръб т.н. журналисти, прехранващи се с интриги и хули относно потенциалния му втори президентски мандат, вчера Ирина Бокова яхна вълната на отрицанието. Осведоми ни, че и тя няма да се кандидатира- не че сме очаквали да се доведе до просешка тояга с българска заплатка спрямо милионите, насъбрала и похарчила за апартаменти в Ню Йорк…

 

Множат се сигналите на отказващите се. Дори и Ивайло Калфин, единственият професионален кандидат-президент у нас според залаганията на букмейкърите от жълтите павета, вече ни уверява, че ще ни лиши от себе си в качеството на кандидат за президент.

 

 

На 8 февруари Министерският съвет оповести, че Кристалина Георгиева няма да се кандидатира за генерален секретар на ООН (но не и за президент- обаче аргументите за нейния отказ в името на поетия ангажимент в Европейската комисия са напълно валидни и за президентския пост в България, ако не са лицемерно формулирани).

 

http://offnews.bg/news/Politika_8/Kristalina-Georgieva-niama-da-se-bori-za-posta-v-OON_623809.html

 

„Мъртвата” й кандидатура беше разровена тези дни от списание „Политико”, според което не било невъзможно тя все пак да бъде номинирана. Така е. Хипотетично всяка една държава може да я издигне, но не й България, която вече се изказала ( от името на Русия, без да си го признава) с участието на Бокова в състезанието, в което явно е пусната с цел да изгори- тъкмо това се случва с най-ранните кандидатури

 

На 14 май Борисов заяви ( за последно?) , че само се пошегувал относно вероятността да стане президент, ако продължават да му опъват нервите ( коалиционните партньори).

 

При тази лавина от негативизъм спрямо нашите очаквания да научим кой ще командва парадите на гвардейците и ще раздава ордени, чувството ни за осиротялост нараства до тревожни нива. Мисля си обаче, че тъкмо по тази причина пеленгаторите на нашия спасител от комунистите, от правителствата на Станишев и Орешарски, борецът за най-успешното преодоляване на икомическата криза в световен мащаб, са доловили драмата ни. Няма да ни изостави в тази суша от кандидатури като риби на сухо.

 

При и откриването на рибарско селище вчера той посочи, че дори и рибарите (му) се радват, а проблемът на БСП била паниката той да не изпадне в паника. http://www.burgasinfo.com/news/view/2/57254/.

 

За Борисов можем да сме сигурни в две неща:

 

Първо, че се нагърбва лично с решаването на всички важни задачи в държавата- от споровете във футбола, до разпределянето на порциите чрез държавните поръчки ( спира ги и пуска, за което ни уведомява, за да знаем, на кого дължим тази държавническа строгост). Изключение прави „само” всичко, свързано с интересите на Русия- по този въпрос великодушно оставя да се пържат президента, външния и военния министър, заедно с Брюксел, с който с голямо съжаление се чувства принуден да се съгласява за санкциите срещу Москва в името на едни милиарди.

 

И второ, последното изказване на Борисов винаги е предпоследно. Ярък като ядрена експлозия е примерът в това отношение със серията взаимно изключващи се негови застъпвания и отстъпления около проекта АЕЦ „Белене”.

 

Така че, при толкова много изключени потенциални кандидатури за президент, никак не е изключено тъкмо неговата да се окаже най-малко изключена.

Веднъж президент, завинаги президент, каза Плевнелиев.

Веднъж спасител на България от една криза, винаги спасител- и от кандидапрезидентската криза също.

8 мнения за “Ако имаш две (к)ризи, дай ги на Борисов”

 1. От опита с Първанов вече знам, че първоначалното чувство на срам плавно преминава в злорадство от външнополитическите му провали и вътрешнополитическите му изцепки.
  Така че, когото и да изберат – ще го преживеем.
  И ако отида да гласува за прозападния кандидат (де го?), ще е само за да не гладам мазните ухилени физиономии на пропутинските подлоги (с извинение за израза, имаше една малко по-мека дума, но не се сещам в момента) след победата на някой втори Първанов.

 2. Мога да преглътна Борисов като президент само ако назначи на овакантеното премиерско място Иван Костов.
  А иначе след отпадането на Плевнелиев съм за издигането на Илиян Василев. Надявам се РБ да помислят в тази посока.

 3. Предлагам да започнем да правим облози кой ще бъде предложен за кандидат за президент от името на ГЕРБ. Защо не предложат примерно Симеон Дянков. И в следващите 5 години всяка Нова година ще слушаме за “постни пици” и “постни баници”. Можем да бъдем сигурни в едно-стойностен човек НЯМА да бъде предложен. Да се обзаложим ли, че ще изляза прав?(простете за нескромността)

 4. Може и така да се окаже. Докато обществеността е принудена да търси новия президент апофатично, ББ продължава да е в режим ‘от мен до края на България’.

 5. За хората в Русия като автора на тези редове ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ е казал “Ние сме петимни, ние желаем да посрещнем такава Русия…, ..-.”пък сме готови да изпратим там всичките ни предатели…”
  Този честен руски коментар за Поли Генова или рубладжийското усукване на “българското” жури да ценим повече?

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5523986

 6. Така е. Такъв си ни е Той!

  Каквото и да се забатачи в родината (от “драмата” с чистачките на летище София до зле скалъпената заплаха за ответна блокада на българско-гръцката граница по Великден), няма място за безпокойство и за отчаяние. Достатъчно е да се обадим на Борисов и всичко мигом ще се уреди. Той е досущ като “Човека от Кемерово” на Б. Гребенщиков:

  “У меня были проблемы;
  Я зашел чересчур далеко;
  Нижнее днище нижнего ада
  Мне казалось не так глубоко,
  Я позвонил своей маме,
  И мама была права –
  Она сказала: “Немедля звони
  Человеку из Кемерова”.


  Небо рухнет на землю,
  Перестанет расти трава –
  Он придет и молча поправит все,
  Человек из Кемерова.

  Адам стал беженцем,
  Авель попал на мобильную связь,
  Ной не достроил того, что он строил,
  Нажрался и упал лицом в грязь;
  История человечества
  Была бы не так крива,
  Если б они догадались связаться
  С человеком из Кемерова.
  …”

  Така ще бъде и в започващото с каскада от самоотводи шоу “Президентски избори 2016”. Както и да се заплетат нещата („Нека се поизпотят малко другите играчи” – това заяви Демиургът от Банкя на 4 февруари в Лондон по повод друга една истерия по номиниране на кандидати за висок пост), няма страшно – накрая Той ще се появи, яко deus ex machina, и отново ще подреди всичко.

  Господ здраве да Му дава!
  Щастлив народ! Щастлива държава!
  Да живее България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.