България- остров на съветското монументално спокойствие сред атлантическата общност

Полша се готви за следваща крачка в освобождаването си от (символиката на) съветския колониализъм, обмисляйки идеята да премести в „образователни центрове” всички паметници на Червената армия.

 

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/05/25/2765694_polsha_obmislia_premahvane_na_vsichki_pametnici_na/

 

Макар това е добре известно на желаещите да знаят, трябва да отбележа отново, че основанията за подобна политика в България са не просто не по-големи, но направо уникални. Поради простата причина, че в България не е убит нито един червеноармеец заради решението на законното българско правителство да нареди на армията си да не стреля срещу настъпващата Червена армия с цел да се избегнат кръвопролития и разрушения. „За благодарност” съветската агентура сваля правителството в София и СССР окупира царството. Лъжа е, че това е било съгласувано със съюзниците. Сталин просто си „взима” България за себе си. Изнудва западните си съюзници с факта, че войната още не е приключила, поставяйки ги пред свършен факт.

 

На този „свършен факт” с 45 годишно продължение са посветени паметниците на благодарността за съветската окупация в България, издигнати 10 години след нахлуването на Червената армия като „жалони на поробителя” ( по израза на скулптора проф. Любомир Далчев в негово писмо от 29 март 1993 г., съавтор в оформянето на Монумента на окупационната  Червена армия МОЧА). http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=958515

 

След балтийските държави, които имаха късмета да не бъдат признати от САЩ за съветско владение, Украйна и Полша предприемат решителни стъпки към пълно самоосвобождаване от съветската символика. Правят го при утежняващите задачата обстоятелства, в сравнение с България. Защото навсякъде в тези бивши съветски колонии са се водили боеве и са загивали червеноармейци.

 

Върху този факт Москва строи протестите и възраженията си. Докато в България единственият коз на Кремъл днес е…Бойко Борисов. Гордият с личната си намеса във всякакви въпроси властелин на държавата е главният охранител на съветската символика, която не само не е застрашена от преместване в музеите, но и все по-ревностно бива пазена от протестни акции на българите, настояващи лъжата за съветското освобождение на България да бъде пратена там, където й е мястото: сред останалите експонати от епохата на комунизма с чисто идеологическо значение.

С качулки бранят срамаНА СНИМКАТА ОТ 11 МАЙ 2016 г. пред МОЧА: зад маската на униформения се крие всъщност лицето Бойко Борисов, закрилникът на съветската символика в България

 

Онези путинофили, които бранят в лично качество МОЧА в София и му се кланят като на лъжлив пророк щяха са малко екзотично племе на чужда служба  без възможност да повлияе върху преместването на съветските тотеми в случай, че държавата прояви поне малко национална гордост и се разпореди това да стане. Туземните ни съвтофили обаче имат мълчаливата подкрепа на уж проатлантическата ни власт, която се оправдава пред Кремъл публично за всеки американски танк на учение в натовска България, какво остава да допуснат съветското имущество да „пострада” чрез поставянето му в музеите.

 

В съседна Румъния, чиито войски са воювали дори на съветска територия, а след това са оказали яростна съпротива срещу съветското контранастъпление при обрата във войната, все още стърчат съветските монументи, но без да се радват на ухажване и уважение – поради липсата на хрантутена от Москва пета колона. Съответно натовска Румъния с готовност прие американския противоракетен щит, немислим явно в рамките на България, чиито премиер непрекъснато се кълне във вредата от западните санкции срещу Русия, пъшкайки под необходимостта да ги приема заради колективното решение на ЕС и НАТО.

 

Колкото по-голям е отливът на атлантическата вълна от съветските наноси в бившия заден двор на СССР, толкова повече се вижда, че България е остров на съветското спокойствие в периферията на демократичния свят. Кой друг, ако не управляващите, начело с всевластния Борисов, е отговорен за това?!

15 мнения за “България- остров на съветското монументално спокойствие сред атлантическата общност”

 1. У нас отговорен означава безотговорен. Щом никой не отговаря за щетите, произлезли от действия или бездействия на “отговорните” лица, това си е точно безотговорност. И особено много ме дразни “колективната отговорност”. Вместо да се наказват още по-строго (като заговор)колективните вини, те минават безнаказано.

 2. В България това няма как да се случи защото и “евроатлантици: като Плевнелиев си мълчат по въпроса!!!

 3. Ние пропаднахме дотам,че полицията пазаще комунистите от нас,протестиращите,сакън да не пострадат другарите и руското лоби!Срам за Българиа.

 4. Въпросният Борисов , не беше ли този ,който пропусна от натовска България, самолетчето на агресора към Сирия ,да избива мирното население за дапродължава залива с бежански вълни континента ? Това е една все по-прозрачна съветско – руска неваляшка и никакъв десен десЕн!

 5. Не искам да звуча като привърженик на хитлеризма-това първо го правя като уточнение. Но съм се питал-дали не е било по-добре през 1944та година да се бием с руснаците-поне като са ни окупирали да е имало защо. Мога да кажа със сигурност, че една битка за България би им излязла много скъпо. Де факто и погледнем ли обективно при открит сблъсък с немците руснаците най-често са печелили битката заради жертването на огромен брой войници. Не защото съветските генерали са били по-добри стратези. А може би най-грозното в картината на съветския паметник в София е това, че паметникът на опълченеца е в ПЪТИ по-нисък от него. А именно опълченците спечелват войната на Шипка.

 6. Да, това е същата новина, която преди броени дни помолих скъпия ни съфорумец Жорж Николов да подаде на танцьорката. Защото официално Маша се пареше с тая каша (темата за червенУУ-У-УУармейските пластики в Полша).

 7. THEROCK,

  Ценя коментарите Ви, но признавам, напоследък Плевнелиев за Вас е като халвата за онзи от вица с халвата. Изпратили го в магазина да купи хляб и той прави уговорки предварително: ‘Ако няма хляб да купя ли халва?’. Казали му: ‘Не, ако няма хляб, купи брашно.’ Той пак: ‘А ако няма брашно да купя ли халва?’ ‘Не, ако няма брашно, купи боб’. ‘А ако няма боб да купя ли халва?’….
  И така разговорът продължава и се върти все около халвата. Та и с г-н Плевнелиев така.

  Иначе – за липсата на политическа воля у нас – имате основание!

 8. Направо Червен бълвоч идва от българските медии лее се на воля цяла вечер че мак тука и нас фФлорида ни приска ни мърси обущата, Его тази вечер в Още от деня поканени изявени Червени функционери, ем беха обявени за престъпни, не стига че там беше Червенее брояч М Константинов, шеф на Информационно некакво обслужване, все едно че няма ХИЛЯДИ български компютърни инеженери ми тоо нафталин ще ми бъде шеф на информационното обслужване, ма тия момчета са на ЗАПАД отдаааавна, и имат къщи кат палати, и не лижат червени подметки, но върха на черешката на тортата беше тази М Петкова на Джагата гаджето от едно време, дето искаше на продаде Блъгария за република на Раша, а тя пишеше стихчета на възхвала покрай него, сега тя голямата поетеса, била 99 процента инвалид, какъв инвалид сти вий бе другарко, вий сте 100 процента духовен инвалид и то в мозъка с червената ви идея, която е за пред плебса, а всъщност да лапате от парите на държавата. Ама той идва вече Тръмп тогава ще видите новото падане на новата берлинска стена, и тоя път няма да се разминете между капките!

 9. Ясно като бял ден е вече, че ние – българите няма да махнем сами МОЧ-ите и АЛЬОШИТЕ. Но! Надежда има – задава се от … изток.
  Лилипутин яко действа по въпроса. След като тази година БВП на “могучая, непобедимая” се срина под този на Ботсвана и Габон, налице са нови икономическси успехи . Независимо от стабилизиралия се около 48 долара барел, минималната работна заплата в матушката се срина до 6200 въшливи рубли, при жизнен минимум около 9500, а средната “цепи вятъра” малко над 19500. Блазе им на влюбените в джуджи мужици.
  Вождът-слънце твърдо върви по стъпките на Мадуро и вече постига аналогични резултати – основни предприятия, в т.ч. от военнопромишления комплекс преминават на четиридневна работна седмица.
  Светлото бъдеще се е задало. Тече обратното броене.
  Само че нашите русофилистици нека знаят – премахнати по този начин МОЧ-ите и АЛьОШИТЕ няма да отидат в музея, така че не е лошо още от сега да си откъртят и скътат по едно камъче от тях, щото може и да не се доредят!

 10. Нещо за лъжата, с която комунистите ни баламосват за уж одобрението на САЩ и Великобритания за съветската окупация на България през м. септември 1944 г. Неоспорим факт е, че когато съветският външен министър Молотов уведомява посланиците на САЩ и Великобритания на 5 септември 1944 г. за обявената вече война на България от страна на СССР, двамата посланици изразяват недоумение пред Молотов, че Съветите обявяват война на страна, която е в преговори за примирие със западните съюзници. Всеки знае какво означава в езика на дипломацията употребената дума “учудване”. Истина е също така обаче, че след два дни, по нареждане на Рузвелт, дипломатическия демарш на двамата посланици е прекратен и е прието положението, при което западните съюзници са поставени пред свършен факт./ Справка: България в балканската политика на САЩ, автор проф. Витка Тошкова/ Е, Рузвелт е знаел какво прави – атомната бомба още не е готова, нужна му е помощта на Съветския съюз във войната срещу Япония след приключване на войната в Европа.

 11. Затова има мноооого голямо значение, кой е Президент на Щатите. Твърдата ръка на Тръмп ще накара рашъните да си спомнят с умиление за годините на Обама, когато бяха пуснати от под масата върху покривката и даже се докопаха до крайшника Сирия от световната баница„

 12. @ БОРИСЛАВ | МАЙ 25, 2016, 20:57

  Има обосновани предположения, че г-н Рузвелт е бил тясно заобиколен от съветски агенти (секретари, съветници, експерти) в службата си, а в къщи е бил под влиянието на г-жа Рузвелт, която пък имала a love affair с руски агент.

  Как иначе да си обясним действията на президента на САЩ, от които човек получава впечатлението, че общо взето Рузвелт играе по свирката на uncle Joe.

  А фактът, че по програмата Lend-Lease, освен конвенционалната помощ Москва получава и определени количества уран 235 (няколко доставки), и (внимание!) подробни спесификации на извършваните в Oak Ridge (ORNL), Tennessee дейности, е твърде, твърде интересен.

 13. everyone else,

  Виждате как се развива ситуацията и какви са “личните” причини на Президент Плевнелиев.
  Той просто разчисти пътя на “Гоце” по заповед на “Буда”!
  Жалка история!!!

 14. Няма да се уморя да повтарям и да копирам:
  Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!
  О С Т А В К А !!!!
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби!!
  При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответсвуващи на годишните му доходи придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!
  За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!
  Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.