Руският премиер Медведев към недоволните жители на Крим: пари няма, много ви здраве

В НРБ, където на Югославия се гледаше със завист заради относителната свобода в разкраченото й положение между Изтока и Запада, беше модно да се разказват и сръбски вицове. Един от тях остана като нарицателно за цинизма на шефа, който отвърнал „пари нема, действайте” на оплакването на свои подчинени в чужбина, че поради безпаричие ще им се наложи да си заложат задните части.

 

Този виц оживя в руски вариант по време на посещението на премиера Медведев в Крим, замислено като демонстрация на грижовността на Москва към жителите на  анексираната от Русия през март 2014 г. украинска територия. Вместо аплодисменти обаче Медведев получи оплаквания от местни жители във връзка с влошаването на жизненото им равнище.

 

Смутеният Медведев не намира какво друго да им отвърне, освен „ пари няма”. В желанието си да се отърве от досадните просители той ги отпъжда с  „ вие тук се дръжте, желая ви здраве”.

 

За тази смесица от руски цинизъм и безсилие пред фактите, сътворени от политиката на Кремъл, свидетелстват кадрите от видеото със специалното участие на Медведев и охранителите, които пазят задните му части от народната любов по време на посещението му в любимия на Путин и на зомбираните руски шовинисти заграбен от Украйна полуостров, превърнал се в символ на най-успешния провал на руската агресивна политика в наши дни.

 

Зевзеци оформиха в интернет резила на Медведев като правителствен указ, в който се декларира липсата на пари и се пожелава здраве на хората ( т.е. да пият една студена вода, както се казва на български).

IMG_7276

 

10 мнения за “Руският премиер Медведев към недоволните жители на Крим: пари няма, много ви здраве”

 1. Покрай въпросните събития остана малко в сянка, как Русия пусна държавни облигации на световните пазари и сама си ги изкупи. Облигациите бяха 10 годишни с 4,64% възвращаемост. За съжаление никой не се втурна да купува ценните книжа, даже и постоянно прокламираните им приятели от БРИКС се въздържаха. Прост анализ би казал, че нещата не отиват на добре за източната империя.

 2. И Путинката го чакат подобни радостни посрещания! Не само в Крим.

 3. Хаха, сърдечно се посмях, благодаря за видеото. Горките хора, знам какви са цените в Русия, а тая нещастна жена казва, че пенсията и е 8 хиляди рубли. Това са малко повече от 100 евро – около 110-115 евро по курса от последните месеци. В български пари – 220-230 лева. Дори в бедна България повечето пенсионери получават между 350 и 450 лева пенсии и биха се изсмели на руските пенсии – а България все още е най-бедна в Европа.

 4. Кримско меню: Салата от патрони;Армата на скара, Искандер брюле.
  Русо-левите или ляво-русите или както там се имат русофилистичната сволоч да заминава за Крим да подкрепя великая и могучая.

  “Комунизмът има само един проблем: Какво да прави когато свършат парите на другите” Уинстън Чърчил

 5. P.S.
  Очаквам малумните русо-леви да ми обЯснят явлението: Благодарение на СССР Сев.Корея пасат трева сутрин,обед и вечер,а благодарение на САЩ Южна Корея е лидер в света на технологиите и жизнен стандaрт.
  мръсните му интересчийски американци…………….

 6. По време на митинга по повод 72-та годишнина от депортацията на кримските татари (вижте тези великолепни фотографии от изложбата: http://finland.mfa.gov.ua/ua/press-center/news/47542-fotovistavka-ja-perezhiv-genocid-prisvyachena-72-ij-richnici-deportaciji-krimsykih-tatar) се състоя митинг в Киев. Един от огромните плакати беше с двете дати: 18 май 1944 (депортация) и 20 февруари 2014 (окупация). Главата на ‘Всемирния конгрес на кримските татари’ Рефат Чубаров каза в официална реч:
  ‘Цялата енергия на кримо-татарския народ, умножена по енергията на украинския народ, днес ни дава сила да кажем, че Крим ще бъде освободен, че Крим – това е Украйна, а Украйна – това е Европа’.

  В началото на годината попаднах на един непубликуван още социологически материал (видео интервюта) с кримчани, изселени в резултат на руската окупация в 2014 г. Материалът не беше обобщен, но пък в сурово състояние и без проценти, картината е по-вълнуваща. Интервюираните са с различна етническа принадлежност – украинци, руснаци, кримски татари, малък процент арменци, евреи и др.. На въпроса, дали един ден възнамеряват да се върнат по домовете си, ако политическата ситуация се промени, повечето от тях отговарят: най- вероятно НЕ, този дом вече не съществува и ще остане минало. Единствено преобладаващата част от кримските татари категорично заявяват, че ще се завърнат по ‘домовете си’ и се надяват да ги възродят.

  В края на април РФ забрани Меджлиса заради ‘екстремистка дейност’ и ‘разпалване на ненавист’. Разбирам, че е имало реакция на Държавния департамент на САЩ и на няколко европейски институции ‘глас в пустиня’. Един от членовете на Меджлиса – Ервин Ебрагимов – днес изчезна безследно. А междувременно в Крим продължават политически мотивирани арести и преследване на кримо-татарски активисти, в духа на ‘дело 26 февруари’, углавното дело срещу заместник-председателя на Меджлиса Ахтем Чийгьоз и т.н. списъкът с нарушени човешки права се удължава и изглежда цялата международна общност с огромния си мускул няма как да помръдне и калинка.

 7. Простете, писах набързо и виждам, че в първото изречение се повтаря ‘митинг’. Моля за снизхождение.

 8. Г-Н Медведев, защо лъжете:
  Има много, много пари
  Владимир Потанин – 15,4 млрд. долара
  Михаил Фридман. – ок 15 млрд. долара
  Виктор Вексельберг (14,2 млрд. долара)
  Алексей Мордашов (13 млрд.) Вагит Алекперов (12,2 млрд.), Леонид Михелсон (11,7 млрд и т.н. до 200-те най-богати руснаци.
  Е, така е било винаги в Русия – много ,ама много богати и всички останали – бедни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.