Украйна ликува, Русия се срамува

Една повтаряща се днес история по темата за гузната съвест на руските агресори спрямо Украйна с днешна дата има своята предистория в това видео от ноември миналата година: https://ivo.bg/2015/11/14/%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D0%B2-%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B1%D0%B0/

 

Вижте разликите и приликите – как украинците посрещат свободната Надежда Савченко и какво ( не) се случва в Русия, където иначе шовинистичната превъзбуда от всеки „успех” е на мода, спонсорирана от пропагандната машина.

 

Москва явно няма какво да празнува. Видно е и от факта, че Путин нямал в графика си план да се среща с разменените руски офицери, опозорени по стандартите на режима с факта, че са се оставили да бъдат заловени – стар съветски рефлекс да се откажеш от своите като наказание за назидание на останалите.

 

http://www.kommersant.ru/gallery/2995892#id=1277513

17 мнения за “Украйна ликува, Русия се срамува”

 1. Савченко ще бъде посрещната като герой, а руските разведчики ги чака Сибир поне за 20 години, да бяха поискали убежище, но имат жени, деца , родители…

 2. зАЩ е възможноО В НАШИТЕ телевизии,вестници и пр. средства за масово осведомяване не се казва как така украинката Савченко се оказва в Русия?И как е възможно ст.лейтенант от ВВС на Украина,изпълняващ воинските си задължения да бъде отвлечен в Русия и с активното участие на официалните руски власти да бъде съдена за нещо извършено извън Русия

 3. Обзащояснете,моля Ви,защо в нашите средства за масово осведомяване липсва информация как така украинката Савченко се оказва в Русия? И защо ст.лейтенант от ВВС на Украина Савченко е съдена с активното съдействие на официалните руски власти за действия/нейно служебно и патриотично задължение/ извършено извън територията на Русия?

 4. В Бяла Варненска обл. има 3000 жители.Има и 5000 апартаменти/квартири/продадени на руснаци.Това означава в най добрия случай около 10000 руснаци.Е,познайте ако се направи референдум по “желанието на населението” какъв ще бъде резултата?И Бяла и Камчия да станат част от Руската Федерация.Хайде,тази година Севастопол,догодина Созопол.

 5. Савченко е СВОБОДНА!!!ГЕРОИНЯ натрила
  носа на капутин и всите совки /съветски руснаци комуноиди/

 6. Поздравявам БЛОГА НИ (Стопанин, коментатори, читатели) с ПОБЕДАТА на Славното украинско момиче НАДЕЖДА САВЧЕНКО!
  А колкото до връщането на двамата гереушници в матушката за сетен път се убеждавам в лицемерно-демагогската същност на нацията която се кичи с лозунг: “Россия своих не бросает”. Да, ама не.
  И не мога да не пусна две връзки към препечатки.
  Едната, за днешните две победи на Америка макар и близо половин век по-късно. Иде реч за “опитомяването” на Куба и Виетнам. Два бастиона на комунизма дават “заден” ход.

  http://rusmonitor.com/evgenijj-ikhlov-o-dvukh-istoricheskikh-pobedakh-ameriki.html

  Другата е в духа на статията на Иво посветена на разобличаването от Канал плюс на ватнишката пропаганада.

  http://fakeoff.org/politics/nemnogo-pro-zapadnykh-ekspertov-i-analitikov-s-rossiyskikh-telekanalov

 7. Савченко е воин изпълняващ дългът си по защита на родината, докато руските смешници са престъпници заловени в чужда държава, на чиято територия са проникнали с цел диверсия.
  Няма изобщо какво да се сравнява и съпоставя.
  Руската държава трябва да е изключително благодарна, че вместо да намажат въжето двамата руснаци имат щастието да бъдат разменени за един истински воин.
  Позор за Русия!!!

 8. Борисов се кани да купува (понеже сме много богати и можем да си позволим подобни жестове към закъсалата финансово Русия) неактуалната техническа документация на”Южен поток” за 120 милиона евро,а в интервюто си тази сутрин по Нова ТВ заяви, че “в общата глобална политика за геостратегическо разпределение България винаги е била в сферата на Русия”!
  Много да внимаваме за какво точно ще си говорят с Ципрас на 1 юни (след посещението на Путин днес), за да не бъдем поставени и ние,българите, и ЕС за пореден път пред свършен факт:

  http://banks.dir.bg/2016/05/26/news22756686.html

 9. В Българиа само тук и в Дневник бе писано за Савченко.
  Отчасти и в БиТ в предаваничта на Евгени Михайлов.
  Тревожи ме как путинофилите и МВР застанаха срещу нас,едва ли не,че сме врагове на България.

 10. Най-смешни са прегръдките между съпрузите Александрови – съпругата предаде съпруга си преди няколко месеца, като каза в интервю за руската телевизия, че той се бил уволнил от армията месеци преди да го заловят – по същото време сержант Александров твърдеше, че е кадрови руски военен на служба в настоящия момент и никога не се е уволнявал.

  Когато показаха на Александров интервюто със съпругата му той се просълзи. Интересно – с какви ли чувства сега прегръща жена си?

 11. Поздравления за Georgi Nikolov .Снимките от 9май за ден победай,са направо уникални.космите на ръцете ми настръхнаха,очите ми се опулиха.тия за нищо не стават!

 12. Не е по темата. Тази сутрин прочетох изказване на г-жа Екатерина Михайлова, че президента нямал право на трети мандат.
  Не е права г-жа Михайлова.
  Президентът има право на трети мадат, само че на друго место, на бул. Столетов в държавно учереждение

 13. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ВЪН РУСКИТЕ ГАДОВЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Междувременно умилително фаворизираните от ББ като “истински партньори в управлението”- рубладжийските ченгета от ПФ, след като се натъпкаха с лахмаджун и баклави в Истанбул, за да подхранят омразата си към Турция и любовта си към Русия, задуха към Нагорни Карабах в дипломатическа визита, която си е чист скандал. Ордени, почести, признания от непризнатия руски плацдарм срещу Азербайджан, което ще рече – срещу много газови проекти…Геноциди, стари травми, исторически трагедии, изгнаници клети, съпричастност и т.н. са сериозни неща, само че ние живеем днес и животът ни не е най-приятният именно поради руските пипала, които благодарение на такива като проруските патриоти опасват и разяждат страната ни. Искат арменците да се напъхат в тези пипала-прав им път, техен избор. Нашият е друг, а кой е платил масрафа на рубладжийските ченгета- партньори на евроатлантическия ББ?- Ето възможните отговори, верен е всеки! Стани богат!
  И така.
  Кой е платил масрафа на рубладжийските ченгета от пф в Нагорни Карабах?

  а) Москва б) Кремъл, в) ГРУ, г) ФСБ д) посол Исаков, е) всички изброени

  Познахте, поздравления! Ще ни управляват още дълго!

 15. по време на мандата си др.Първанов се среща седем!!!пъти с Путин,никой от европейския съюз официално не го кани на посещение и разговори.Срещаше се с колегите си отЕС само в Брюксел или на други неизбежни срещи,като изолацията си остана до край.Хей,др. Димитър Цонев от БНТ преди задкулисно да пробутваш и сондираш мнението за трети мандат на”Големият шлем”,термин впрочем картоиграчески,от бриджа,помисли за България.

 16. По темата за Нагорни Карабах – един текст на вниманието на Стамбо и приятели, които имат интерес към темата. Не съм почитател на ‘Independent’, но статията беше препоръчана от приятел и се оказа интересна: http://www.independent.co.uk/voices/echoes-of-stalinism-abound-in-the-very-modern-azerbaijan-armenia-conflict-a6976421.html

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.