Путин пак ни таксува като безгласна транзитна гара

Помощникът на Путин Юрий Ушаков заяви по време на работното посещение на своя президент в Гърция, че през територията на България ще минава газопровод. Повечето руски медии акцентират по този повод, че това щяло да стане по молба на Гърция. Но има и такива, които извеждат в заглавие новината за преминаването на газопровода през българска територия.

 

http://www.vestifinance.ru/articles/71223

 

Така поставен въпросът има само два възможни отговора: или с властелина на България Бойко Борисов са водени тайни от българите разговори, или пък не го броят за нищо и само го уведомяват какво му престои да одобрява.

 

И в двата случая нахалството на Кремъл да се разпорежда с българската съдба изисква отговор тъкмо от премиера Борисов. В същото време той ни осведомява днес в поредното си безкрайно телевизионно интервю, че бил заявил лично на Путин твърдото намерение на страната ни да добива собствен газ и нефт ( без да споменава нищо за договорка за транзитиране на руски газ по поредната схема на Кремъл). Звучи като да е поискал разрешение за самостоятелния добив!

 

Встрани от темата, ( на пръв поглед) между явния любимец на петата колона у нас Георги Първанов и истинския й закрилник Бойко Борисов, в рамките на няколко часа днес прехвърчаха конкурентни закачки, за да не кажа ( чак пък) искри. Борисов „прозря” в интервюто си, че дългогодишният му съзаклятник в обяздването на лявото стадо у нас е напуснал с партията си АБВ властта, за да се кандидатира за президент. А пък Първанов върна подозрението на съотборника си по обяздването на дясното пространство с репликата, че може да каже същото за него: че стои във властта, за да се кандидатира за президент.

 

Най-забавното е, че и двамата са прави ( правейки ни на идиоти за пореден път с имитацията на сблъсък помежду си). Много им се иска да президентстват. Първанов е неизбираем, а Борисов е неразбираем на този етап, направо загадъчен в потискането на кандидатпрезидентския си нагон.

 

Надхитряването ( за сметка на българския избирател) продължава.

 

 

 

 

 

30 мнения за “Путин пак ни таксува като безгласна транзитна гара”

 1. Не е ясно с новия начальник на ФСБ как ще я кара агентурата… Пък колкото до стария- антропологичните чезареломброзовски критерии за кремълския комуняга и за комуната изобщо май ще останат основно обяснение за този вид дегенерация на (под)човешкия род.”Интелигентно, одухотворено лице, фини черти…” Какой большой ТУЛУП!… И като си помислиш,че тоя ни командва на практика!

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/74309-564456.html

 2. Логична реакция по карабахската дивотия на тумбата около тв СКОТ. Изобщо тези провинциални шмекери и рубладжийски подлоги какво си въобразяват? Че могат да плещят с дирниците си, да обиждат българи и чужди държави, да си пъхат гагите в неща, които по Конституция и закон не са им терен? За тях казах- докато дерат и инкасират авантата от руската агресия по морето- те за мен с нищо не са по-различни от волэн сыдэрав и любамыр каларав!
  Хайде сега покровителят им ББ да си вземе урок и да се обяснява на Азербайджан че “треа да внесеме газ, петрол, тоа- оноа”… Да са му честити такива партньори…логични, впрочем, особено по руска линия!

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5532932

 3. “Борисов бил готов да издигне Плевнелиев за нов мандат” (http://www.mediapool.bg/borisov-bil-gotov-da-izdigne-plevneliev-za-nov-mandat-news249645.html).
  С това си изказване Борисов би по наглост комунистите.
  Не го подкрепяше почти през целия му мандат, не го подкрепи и когато Кънев го предложи за втори мандат, не го подкрепи дори когато се отказа да се кандидатира. И сега изведнъж бил готов. Не това не като в поговорката след дъжд качулка. Това е чиста лъжа, наглост, лицемерие и арогантност.
  Срамно е за всеки достоен човек да подкрепя ГЕРБ. Защото нито Борисов нито Цветанов имат морала да бъдат лидери на партия която се води за дясна. А както се вижда почти никой в ГЕРБ (а и не само) няма смелостта да се изправи срещу това. Жалко за хора като Андрей Ковачев които стават жертва на това нелепо образувание (не бих го нарекъл партия както и БСП/ДПС не са партии а престъпни групировки).

 4. Към Тенко:
  Интересно е, че споменавате евродепутата Андрей Ковачев, единственият виден представител на ГЕРБ, който открито подкрепи каузата за преместване на МОЧА.

 5. Към Стамбо:

  Избягвам да си правя шеги с външния вид на хората ( подчертавам: на хората), но този ГРУ(х) ГРУ(х) си плаче за аналогията, че е охранен като възможно най-представителния охранител на Путин, поради което вече друг ще бъде сложен на трапезата от господаря- вероятно досегашният е преял ( с власт). Така е правил и Сталин- периодично да сменя преялите с власт около себе си, особено в областта на “охранката”.
  От времето на Иван Грозни в руския език за главорезите, на които е поверен животът на самодържеца, се казвало, че са негови “хранени хора”. А пък в царска Русия политическата полиция е “охранка”.

 6. Чудесна реплика и исторически аналогии, ИВО!

  ТЕНКО, подписвам се под всичко, което си казал!”Морал”, “партия”, “дясна”… Тенко, ти знаеш ли, бе, братче, че синът на шофьора на Маркус Волф, (шефа на ЩАЗИ) е кандидат за Бундеспрезидент на ФРГ и лидер на ХДС/ХСС, а пък охранителят на Ерих Хонекер е Бундесканцлер? Ти чувстваш ли къде сме паднали, че да гледаме този немислим другаде абсурд!
  Андрей Ковачев и Методи Андреев са единствените хора условно там, достойни за доверие, но в ролите им на смокинови листа.
  Ето защо продължавам да твърдя, че основният тумор в политическия ни живот се нарича Герб. Мутренската шайка вече постигна целта си да унищожи (с всичките й кусури) истинската проевропейска десница-като идея и стил, успя да оскоти, да опростачи,да чалгализира всичко, до което се допре. Персони като Лукарски например с кичозната му сватба, които и да ги заплюеш не заслужават, облекчиха задачата. Герб изпълнява много коректно всичко, за което си мечтаят БСП и гоцэ (ето защо им е много удобно да го раздават “опозиция”, не сте ли съгласни?)Така че всякакви приказки, “оф, те да са, не комунистите” са късогледи и наивни.

 7. Посещението на путин в Гърция е опит по някакъв начин да се попречи на изграждането от ЕС и САЩ на Южния газов коридор, което ще провали плановете му за хващане на Европа в газови клещи. Надявам се, че това няма да се случи, защото гърците са в тежка финансова зависимост от ЕС и МВФ.
  Геройкото е неуморен във финтовете, с които цели да угоди на путин.
  Що се отнася до Плевнелиев, той си остана верен на герб, като твърде бързо обяви решението си да се оттегли. Ако се беше забавил щеше да ги постави в много затруднено положение и да лъсне цялото им двуличие, но така ги спаси и им даде аргументи в борбата им срещу единствения им опонент ДСБ. Това не е първият случай на подобна закрила.
  Няма да забравя голямата му лъжа, че Костов иска да заграби властта, когато Синята Коалиция го помоли за съдействие за мнозинство с герб в оставащите 2-3 месеца до изборите 2013г. и да се приемат 4 важни закона. По този начин скри от обществото истинската същност на “анти комуниста” геройкото и показа, че и за него основния противник е ДСБ.

 8. И още добра информация за карабахския скандал. Тези “патриотични” цървули, простаци, ченгета и неграмотници вече изобщо не крият будьоновките си с петолъчките. Логично е в момента ГРУ да угоява с предимство точно тях сред навалицата край руската копаня, а изпълнението на задачата се вижда…

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/05/26/2766753_valeri_simeonov_poseti_nagorni_karabah/

 9. За хранене се разприказвахме, и ето ти един обилно хранен още от колыбелката на ДС и КГБ московский человек… Ама вижте подвига му, излиза че ние трябва да го славим вече като Кирил и Методи (и брат им бойка коцэв), че и да го канонизираме….

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5533937

 10. Subtopic
  Акълът ми не го побира, чета посоченото от СТАМБО (евала за поезията по-рано) карабахско мероприятие. Тюх да му се не види, та последните двайсет и кусур лазарници не стигнаха ли на наш’те селсъветници – не вдянаха ли, че Нагорни Карабах е ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ. Те се изшопурдясали все едно в махленски спор. Какво беше там нещо с рецептата за пилафа ли разбираме ние от такива конфликти идваме! Подпис: Корпуса на стомаха.
  Скандални програми им разпечатват от Кремъл.

 11. Именно за това го споменавам понеже неговата дейност остава невидима на фона на глупостите (извинявам се израза) които правят от неговата партия. Те дори не се опитват и да разберат колко важно е да имаш принципна позиция. В парламента ГЕРБ напоследък показва абсолютна липса на мисъл и индивидуалност при взимането на решения. А извън парламента е дори още по лошо с една отвратителна шуробаджинащина и некадърност. Наистина съжалявам за тези малко достойни хора които са се хванали с ГЕРБ понеже на там накъдето се е запътила тази партия това че си и бил член ще се тълкува като нещо негативно.

 12. Николай Слатински: Всичко в Първанов е безпардонност, цинизъм, меркантилност и егоизъм

  https//:www.faktor.bg.com/

 13. Путин упорито си играе на “тука има. тука нема “тръбопровод.Това България за нищо я няма.Тук предизвикаха политическа криза, само да го почнат ЮП,в Турция ни разкара , сега в Гърция пак сме се оказали с тръбопровод.Затова ли готвят Гоце за президент.Доколкото го познаваме като Гоце-големия нещо си, няма да се изненадам, че вече е подписал договора.Затова ли Боко се юрна да търси нефт в ЧМ?

 14. руснака става и ляга с газопровод в главата – защо не като друго в нея няма.

 15. ПАК ЛЪЖЕ
  Патологичният лъжец Борисов за пореден път ръси лъжи със сериозната физиономия на вселенски гуру.
  Не е истина, че е смятал да издигне кандидатурата на Р. Плевнелиев за втори мандат, защото от средата на 2015 г. бе виден светогледният разрив между Борисов, съвкупния милиционерски продукт ГЕРБ и еманципирания като мислене и поведение държавен глава Плевнелиев. Поради тази причина елементарната група на ГЕРБ в Народното събрание неколкократно гласува срещу предложения и вотове на президента, като публично се разграничи от него, унижи го и го бламира. За какъв “втори мандат” бихме могли да говорим?
  Лидерът Борисов позволи на кухата лейка М. Попова да плещи глупости, да се разграничава от президента и противоконституционно да се намесва в правомощията му на върховен главнокомандващ на Въоръжените сили, без самият държавен глава да й е делегирал подобни прерогативи.
  Кухата лейка си позволи да държи речи по военни въпроси и да критикува пронатовската политика на правителството и на парламента, след което би трябвало с ритници да бъде изгонена от президентската администрация. Но никой от ГЕРБ не осъди комунистическите истерии на Попова. И това ли бе “намерение за подкрепа на Плевнелиев”?
  От първите дни на мандата му червените конспиратори интригантстват срещу президента Плевнелиев, приписват му мними и несторени грехове, ровичкат в личния му живот, мародерстват след трагични събития в семейството му. Никой не удари през ръцете кагебистката агентурна пасмина.
  Стана “Късно е, либе, за китка”.
  Държавникът Плевнелиев си тръгва от олигавеното и оакано поле на президентската кампания.
  В калните борби се отваря място за гоцета и каракачанчета, за воленчовци и калфинчета, за “вся остальная кремльовская сволочь”.

 16. Ако ми се наложи да избирам между Бойко и Гоце, избирам Терминал 1!

 17. Нищо няма да се случи,не трябва да го позволим.
  Става ясно,че руснаците ни нямат за нищо в т.ч. и нашето слънце Б.Б.
  Опитват се да диктуват вече явно политиката на България.Присъединявам се към мнението на И.Василев,че те именно са сложили пред Б.Б запрет за издигането на Плевнелиев за президент.
  Б.Б. се *изцепи*Разбрахме се с Путин за находищата в Черно море.Кога се разбрахте,къде се разбрахте,какво се разбрахте.
  Да се строй разпределителен център за газ на Балканите.С Европейски пари,да минава и руска газ.Хубаво.Да не стане така,че строежа да се извърши от руски фирми,като по опитни и цялата газопреносна мрежа да остане в руски ръце.Като в Гърция ще я посрещат отново руски фирми.Идеално-
  А в България Б.Б. президент,а Цв.Цв. Министър председател.
  *Доверени и отговорни хора*.
  А газът ще тече,а еврата на обрато.За България славата и общите работници.
  Така си мисли Русия,но ние не трябва да го позволим.

 18. С такъв виден “евроатлантик” като Президент Плевнелиев, такова и отношение на Путин!
  Вече и другия руски продукт, т. нар. “цар”, се появи на терена!

 19. Г-жа Савова, защо тогава Плевнелиев играе по свирката на “Буда”???
  Защо не пое протегнатата ръка от страна на Радан Кънев????
  Отказвам да приема теорията, че Президен Плевнелиев е някакъв добър и невинен човечец, когото употребяват и да гледам на него като на невинен агнец принесен в жертва на руските интереси.
  Той е съучастник в цялата мръсна игра на руските служби у нас.

 20. От известно време хибридните ни медии започнаха да шумят назидатено около наградите на Ротари клуб -Карлово за принос в областта на образованието, дарителството и бизнеса “Евлогий и Христо Георгиеви” . Едва ли само дарителската им дейност, добре известна на всички, е причина за днешния им ВНЕЗАПЕН телешки възторг и преклонение пред делото на двамата братя!

  Сигурно просветителската задачка е спусната от медийните кукловоди най-вече заради светлия пример на ей такива “подробности” от биографията им:
  “…Истината е, че хъшовете не са вдъхвали доверие на братята Евлоги и Христо Георгиеви и те са си представяли освобождението на България с руска помощ. Както и става. Често за тях се е говорело като за руски агенти. Христо Георгиев през 1860 г. пише на брат си: „Турските работи не отиват на добре. И както французите влязоха в Сирия, то и русите трябва скоро да влязат в България.“
  През 1866 г. той води оживена кореспонденция и прави редица срещи с руски дипломати. В неговата кантора освен стопански се събират и сведения за намеренията на Турция и балканските държави, които се предават на руснаците. Руският консул в Букурещ Офенберг му дава идеята да действа за създаване на една обща държава между България и Сърбия.
  Христо Георгиев уведомява сръбския външен министър Гарашанин, той пък — княз Милош, в чиято глава се върти подобна идея. Но сърбите се съмняват дали Добродетелната дружина изразява мнението на българския народ. И сключването на договора се отлага.”

 21. МОЖЕ НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЧЕ НЕ Е ПО ТЕМАТА,НО Е ОКТУАЛНО.
  БГ. ЖУРНАЛИСТИ ОТИШЛИ НА ИНТЕРВЮ ПРИ РАДИО ЕРЕВАН, КОЕТО ЛЮБЕЗНО ОТГОВОРИЛО НА ТЯХНИТЕ ВЪПРОСИ.
  ПЪРВИ ВЪПРОС:
  МОЖЕ ЛИ ГРОЗНА ЖЕНА ДА СТАНЕ ПРОСТИТУТКА?
  ОТГОВОР:
  МОЖЕ, НО АКО Е ОСОБЕНО НАСТОЯТЕЛНА ЩЕ УМРЕ ОТ ГЛАД.
  ВТОРИ ВЪПРОС:
  МОЖЕ ЛИ МЪРЗЕЛИВ ЧОВЕК ДА СТАНЕ РАБОТОХОЛИК?
  ОТГОВОР:
  МОЖЕ, НО НЕ ПРИ КОМУНИЗМА.
  ТРЕТИ ВЪПРОС:
  МОЖЕ ЛИ ОТ ДЪРВЕНО ЖЕЛЕЗО ДА СЕ ИЗДЕЛЯ НОЖ?
  ОТГОВОР:
  МОЖЕ, НО НЯМА ДА РАБОТИ.
  ЧЕТВЪРТИ ВЪПРОС:
  МОЖЕ ЛИ В ПРОПАДАЩА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ИЗБРАН И НАЗНАЧЕН ЕДНОВРЕМЕННО ЕДИН И СЪЩИ ЧОВЕК ЗА: БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, БЪЛГАРСКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, КМЕТ НА СТОЛИЦАТА И ЗА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР?
  ОТГОВОР:
  МОЖЕ АКО ИЗБЕРЕТЕ ФЕНОМЕНА БОЙКО БОРИСОВ. ЗА ОСТАНАЛИТЕ ДЛЪЖНОСТИ КАТО ПРОКУРОРИ И СЪДИИ, ТОЙ САМ ЩЕ ГИ НАЗНАЧИ.

 22. TheRock
  Далеч съм от мисълта да идеализирам Плевнелиев.Даже не съм гласувала за него.Тук съм го писала.Просто в момента той е възможно най доброто.
  Явно той не е борец и не е в състояние да се еманципира.Жалко,но това е положението.Отношението му към мен и такива ,които явно го подкрепят/аз като подписка от преди 2 месеца,а Кънев като официално обръщение към десните/ е обидно.Вместо да благодари,както изисква добрият тон и после да прави както иска,той се нахвърли върху нас с опит да ни нарече едвали не интриганти.
  Просто загуби истински привърженици.Не всичко е игра и не всички сме актьори.
  И в мен се поражда съмнението ,че играчът в руската игра е не само Б.Б.,а и Плевнелиев.Не доказа противното.
  Преди време написах ,че Пл.може и да не бъде *в бяло*Така се оказа.
  Защити Б.Б. въпреки униженията.Има нещо гнило.

 23. Братя нищо случайно не може да се случи в България.Всички партии да са от петата колона а г-н Президента да е чист-100% прозападен политик. THE ROCK е много прав. Може би няма интелиген човек у когото да няма съмнение към Плевнелиев.Цели 26г. сме лъгани.Баламите свършиха. “И ТОЙ Е ОТ ТИЯ КАКО СИЙКЕ.” От десетата колона,от десетата!!!!!!!

 24. SURVIVOR
  От малкото останали българи в България!!!

 25. Я го вижте този хубавец, който е съветник на Президент Плевнелиев по отбрана и сигурност:
  Генерал-лейтенант (о.з.) Атанас Николов Самандов завършва военния университет „В. Левски“ във Велико Търново през 1977 г., а през 1985 г. – Военна академия „Г. С. Раковски“ с командно-щабен, оперативно-тактически профил. Възпитаник е и на Генерал-щабна академия в Москва, Русия.
  https://www.president.bg/cat32/625/Atanas-Samandov-sekretar-po-otbrana-i-sigurnost-na-prezidenta-na-Republika-Balgaria.html

 26. А помните ли какви бяха в администрацията на Президент Плевнелиев г-н Цветлин Йовчев и г-жа Екатерина Захариева???

 27. Тоя поток го местят като градински маркуч насам-натам.
  Следващ маршрут: през Луната

 28. В безкрайното си интервю Борисов излъга по въпроса за оттеглянето на Плевнелиев от кандидатпрезидентската битка. Издаде го нервното му жестикулиране, докато говореше за това, с което несъзнателно се опитваше да компенсира лъжливостта на думите си и да заблуди публиката. Този пасаж беше особено интересен поради контраста му с иначе спокойното и самоуверено-самохвално държане на Борисов в интервюто, което му е присъщо.

  B същия ден ми направи впечатление и друго: при Пъпеша Касим Дал непринудено направи абсурдното предложение Борисов да е общ десен кандидат за президент. Май ще излезе, че по заобиколния начин – откъм малките му партньори – са решили да ни пробутат кандидатурата му. Забравят, обаче, че симпатизантите на малките десни партии не са като червените бабички, които биха гласували и за магаре ако Партията им го нареди. Ако ще се говори сериозно за обща дясна кандидатура, трябва да се търси надпартийна такава, каквато човекът-партия Борисов най-малко от всички е.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.