Репортери без раници и болестта алчхаймер

В журналистиката задаването на правилните въпроси е важно за пациентите както в медицината е поставянето на диагнозата. Няма как да излекувате някого, ако не засегнете болното му място и да разберете причината за болестта.

 

Пациентите на интервюто на Антон Хекимян със Симеон Сакскобургготски, излъчено днес по БТВ, бяхме ние, зрителите, разболявани систематично с лъжи и манипулации. А интервюираният под упойката на удобните въпроси се чувстваше прекрасно в ролята на манипулатора, подсигурена от интервюиращия.

 

В България все повече коментатори ( като Огнян Минчев, Илиян Василев ) и дори политици ( като Радан Кънев и Георги Първанов- по различни причини) признават, че разделението в България е между прозападните и проруските българи, а не между лявото и дясното, както е в класическите демокрации. Предимно манталитетно (защото в бита, в мигрирането, в избора на 2 милиона българи в полза на развития Запад разделение няма). Тази неприятна истина, която ни прави да приличаме на разделената Украйна, вече не може да бъде укривана.

 

Обаче „може, може”, както би казал оптимистът от известния виц ( и както ще стане дума по-долу).

 

Катализаторът на избистрянето на мътилката около разбирането  за основния проблем на разделението между българите стана руската агресия срещу Украйна. Ако не беше тя и острата реакция на Запада, част от който ни е удобно да бъдем при получаването на съответните пари и привилегии, само някакви „екстремисти” и нарочени за „русофоби” щяха да си останат тук в пълна изолация като гласове, говорещи за този конфликт по линията Изток-Запад в България.

 

Да не зададеш въпроса за оценката на руската агресия, определящ днес кризата в отношенията между Русия и Запада, е не просто „пропуск”. Това е съзнателно заблуждаване на аудиторията в полза на манипулатора Сакскобургготски. Избрани за целта лица, допуснати в ролята на интервюиращи, упорито ни го представят в ролята на „западняк”- особено в момента, когато руската пета колона е мобилизирана да атакува президентската институция, че и върха на ООН дори.

 

При най-малкия намек за вероятност от някакво неуважение към Русия и при подсказването дали било правилно да й обръщаме гръб,  Кобургът подскочи като ужилен и попита днес с лек фалцет : „Кои сме ние…?”( последва малка интонационна пауза за риторично подчертаване на нашата незначителност- това трябва да се чуе и види, не се усеща от написания текст):

„Хекимян:

 • Спекулира ли се с намесата на Русия в политиката на България? Казахте, че не бива да се обръща гръб на Русия и да се изолираме от нея.

Сакскобурггостски:

Кои сме ние …да обръщаме гръб, първо, а после да се изолираме. С каква цел и с каква полза?”

А какво ли щеше да стане, ако интервюиращият си беше „позволил” да попита  какво е личното отношение на интервюирания спрямо руската агресия, както тя бива наричана от лидерите на евроатлантическата общност ( и от българския президент Росен Плевнелиев, но не и от бившия охранител Бойко Борисов)?

 

На вълната на (про)руската шовинистична еуфория след окупирането и анексирането на Крим обаче Сакскобургготски вече се беше произнесъл на страната на руската агресия. Припомням това, което Хекимян му „спести” , превръщайки интервюто в проруски поръчков фарс. Ето как Сакскобургготски „присъди” Крим на Русия, видно от цитата (избрах в. „Сега” от 11 април 2014 г. нарочно заради това, че не може да бъде заподозрян в „русофобия”):

 

“Принципите на международното право са тези, които трябва да се следват в случая. Но при така създалата се ситуация в Украйна не бива да се пропуска и фактът, че Крим от Екатерина Велика до 1954 г. е бил част от Русия.” Това заяви бившият български премиер Симеон Сакскобургготски, цитиран от БГНЕС.
“По тази тема може много да се разсъждава в зависимост от един или друг интерес на дадена държава. Видяхте, че дори в рамките на ЕС има различни мнения и позиции. ( такива бяха надеждите на Путин, споделени на мига от Сакскобургготски, но опровергани от единодушно наложените санкции – бел. ivo.bg). Когато даваме оценки за едно или друго събитие, трябва да се имат предвид повече обстоятелства. Ето Германия, например. Канцлерът Меркел беше пределно ясна в изказването си за икономическите връзки между двете страни и евентуалните последици от засилени санкции срещу Москва. Отношенията САЩ – Русия пък са на съвсем друга плоскост. Така че не може да се даде еднозначен отговор”, заявява Сакскобургготски.
“Що се отнася до позицията на България – вижте, външната политика не е лесна работа. Тя изисква не само опит и търпение, но и разглеждане на ситуациите в тяхната цялост и проекция в бъдещето, не на парче и за даден момент. Импулсивните действия или следването на някаква конюнктура са нежелателни в дипломацията. В целия този конфликт България трябва да види своя национален интерес и спрямо него да определи позицията си. А и да имаме предвид, че вече сме част от европейския отбор. Но нека винаги първо да се пооглеждаме, както обичам да казвам. Това е от полза”, казва още Симеон Сакскобургготски пред няколко български медии. http://www.segabg.com/article.php?sid=2014041100019985006

 

Ето такива „уроци по дипломация” на кремълски език ни преподава обектът, който днес ни рекламираха по БТВ като „величество”, чиято задача е да служи всъщност на следовниците на Екатерина Велика в днешна Русия.

 

Обслужващият персонал в държавата ни продължава да работи за постигане на великоруските цели в България за сметка на българите, които по мерките на Кремъл сме твърде малки и незначителни. От нас се очаква да не сме с гръб към Русия, а на колене пред нея.

 

Апропо, понеже „величеството” явно има претенцията за мъдрост, която предполага и елементарно логично мислене, истински изстрел в слепоочието на безочието в самооценката му за собственото управление беше похвалата му към Бойко Борисов, чиито успех се изразявал от поредицата изборни победи на бившия му охранител. В този смисъл и по тази логика самият Сакскобургготски е зрелищно провалил се управник, свел изборния си резултат до нулата след един мандат на власт.

 

Човек трябва да страда от алцхаймер, за да е забравил, че причината за този провал на „царя” в очите на избирателите беше ударното реституиране на царските имоти по време на монархо-социалистическия кабинет (на фона на ходенето по мъките на хиляди „прости” българи, препъвани от бюрокрацията и мафията  да си получат собствеността). Справедливо или не ( като юридически казус), от морална гледна точка тази скорострелна реституция на най-овластения човек в държавата остави впечатление за комбинацията от злоупотреба с власт и алчност- някаква форма на алчхаймер.

 

 

Нас, „пациентите” на фалшивите диагнози на медиите, ни третират като безпаметни поданици на монархо-социализма и неговите гербаджийски метастази. Вярно е, че всеки репортер носи маршалски жезъл в раницата си, но тук положението по-скоро вече е като за „репортери без раници”. Маршал Сталин и неговите путиноиди определят маршрутите за катерене надолу в класацията на свободата на медиите в България.

 

50 мнения за “Репортери без раници и болестта алчхаймер”

 1. Брилянтен текст,г-н Инджев!!Наистина в десетката!!!

 2. “От нас се очаква да не сме с гръб към Русия, а на колене пред нея.”

  Биж казал с гръб и на колене…

 3. Блестяща статия с блестящ език!

 4. Инджев ли си, къв си, Крим е бил и ще бъде руски, а това, че онзи украински колхозник Хрушчов е решил през 1954 че Русия “ще подари” Крим на Украйна няма никакво значение. Все едно родният колхозник Тодор Живков да беше решил (и наистина да го направи като Хрушчжв) “да подари” Пиринска Македония на Югославия щото да забравим вековните ежби и караници.
  Нещо не ти стиска да го направиш тоя паралел, що така бе, отворко форумен?

 5. ОПТИМИСТИЧЕН СЦЕНАРИЙ

  РУСИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА НАПЪЛНО ОТ КАРТАТА НА СВЕТА.
  ТЕРИТОРИЯТА И ЩЕ БЪДЕ СВЕДЕНА ДО 1/20 ОТ ДНЕШНИТЕ И РАЗМЕРИ.
  МОСКВА ЩЕ БЪДЕ РАЗТУРЕНА И СЕГАШНИТЕ РУСКИ РОБИ ЩЕ ЗАСАДЯТ НА МЯСТОТО И БРЕЗОВИ ГОРИ.
  —————————————

  РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ УНИЗЕНА !
  ЧЕРВЕНИТЕ РУСКИ НОСОВЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАВРЯНИ В МИРИЗЛИВИТЕ РУСКИ ЗАДНИЦИ – ЗА ПОУКА !
  РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ОТ СИЛИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧНАТА МЕЖДУНАРОДНА ОБЩНОСТ ДА СЕ ПРИБЕРЕ В ГРАНИЦИТЕ, В КОИТО Е БИЛА ПРИ ОСНОВАВАНЕТО И ПРЕЗ 1547 ГОД. ОТ ИВАН ГРОЗНИ.
  ОТ РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ ОТНЕТИ ВСИЧКИ ЗАГРАБЕНИ ОТ НЕЯ ЗЕМИ ПРЕЗ 440 ГОДИШНОТО И ПРЕСТЪПНО СЪЩЕСТВУВАНЕ КАТО ДЪРЖАВА.
  – НА ФИНЛАНДИЯ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ СОБСТВЕНИТЕ И ТЕРИТОРИИ ЧАК ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ЗАВЛАДЯНАТА ОТ РУСИЯ КАРЕЛИЯ (П-В КОЛА).
  – КЬОНИГСБЕРГСКА ОБЛАСТ ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТА НА ГЕРМАНИЯ.
  – ОТ КРИМ И ИЗТОЧНА УКРАЙНА ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ВСИЧКИ РУСКИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ ПЛАЗМОДИИ.
  – ОТ РЕКА ВОЛГА ДО АТЛАНТИЧЕСКИЯТ ОКЕАН ЩЕ БЪДАТ ТЕРИТОРИИТЕ, НА КОИТО 42 ТУЗЕМНИ НАРОДИ, ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ РУСКО РОБСТВО :
  – Абазини, Алеути, Алтайци, Балкарц, Башкири, Бесермяни, Булагати, Вепси, Волжки татари, Долгани, Евени, Евенки, Ингуши, Казаци, Калмики, Карачаевци, Карели, Кети, Коми (народ), Коряки, Кумандинци, Марийци, Мордовци, Нганасани, Ногайци, Осетинци, Саами, Савири, Теленгити, Тубалари, Тувинци, Удини, Удмурти, Хакаси, Ханти, Черкези, Чукчи, Шорци, Юкагири, Юпики, Якути и др. … ЩЕ ОСНОВАТ ПО СОБСТВЕНА ВОЛЯ СВОИ ДЪРЖАВИ.

  ————————————-
  – Защо ненавиждам, мразя, презирам, и се гнуся, и се отвращавам от Русия – Защо презирам тази нереформирана империя и имперското и мислене, което е и в тъпата глава на комуниста-мафиот, ректора на института за палачи КГБ-ФСБ – ВАГИН.

  – Отвращавам се от Русия, защото:
  – Няма друга държава в света, която в годините на своето 440 годишно ПРЕСТЪПО съществуване да е водила 440 години ВОЙНИ С ВСИЧКИ СВОИ СЪСЕДНИ МАЛКИ ДЪРЖАВИ, ЕДИНСТВЕНО И САМО, за да завладее земите им и след като ИЗБИЕ И ИЗСЕЛИ В СИБИР МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, ДА ЗАСЕЛИ С АЛЧНИ ЗА ЧУЖДИ ИМОТИ, КРАДЛИВИ ГРОЗНИ РУСНАЦИ В ОЩЕ ТОПЛИТЕ ДОМОВЕ НА УМЪРТВЕНИТЕ, ИЛИ ПРИНУДИТЕЛНО ИЗСЕЛЕНИ СТОПАНИ.
  – ПО ВРЕМЕТО НА ЦАРСКАТА ИМ РУСИЯ – “ТЮРМА НА НАРОДИТЕ”, ВСИЧКИТЕ СТОЙНОСТНИ НЕЩА, КОИТО СА БИЛИ СЪЗИДАВАНИ В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА СА СЪТВОРЕНИ ОТ: БЪЛГАРИ (ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ, СА ПОЛУЧИЛИ ЕЗИК И ПИСМЕНОСТ ), АМЕРИКАНЦИ, (АРМАНД ХАМЪР) ГЕРМАНЦИ, ИТАЛИАНЦИ, ШВЕДИ, ЕВРЕИ, ФРАНЦУЗИ, ХОЛАНДЦИ, ШОТЛАНДЦИ (ЛЕРМОНТОВ), АФРИКАНЦИ (ПУШКИН) …
  – РУСИЯ, ДЪРЖАВАТА С НАЙ-ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ, СЪЗДАДЕНА И ПРЕДВОЖДАНА ОТ ПРЕДАТЕЛА И КРЪВОЛОКА – ЛЕНИН, ФАЛШИФИЦИРА И ДО ДНЕС ИСТОРИЧЕСКАТА ИСТИНА, КАТО ЗАЯВЯВА, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО РУСНАЦИ СА СТРОИТЕЛИТЕ, ПИСАТЕЛИТЕ, МУЗИКАНТИТЕ, ХУДОЖНИЦИТЕ, КОИТО СА СЪЗДАЛИ СТОЙНОСТНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ В ЖАНРОВЕ, ЗА КОИТИ СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ТЪПИТЕ “МУЖИЦИ” СА БИЛИ САМО ЧИРАЦИ.
  – ПРЕСТЪПНИЯТ СЪВЕТСКИ И СЕГАШНИЯТ ПОСТСЪВЕТСКИ РЕЖИМ ПРОИЗВЕЖДАТ ЗА ИЗНОС САМО ИЗВРАТЕНАТА СИ, ПЕРВЕРЗНА, НЕНОРМАЛНА, ПАТОЛОГИЧНА, КОРУМПИРАНА, ПОКВАРЕНА, ВРЕДНА И ПОСРАНА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ, КОЯТО КЪДЕТО СЕ НАСТАНИ ПРЕВРЪЩА МЯСТОТО В НУЖНИК. (РУСИЯ, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ВЕНЕЦУЕЛА, БЕЛОРУСИЯ)
  —————————————

  !!! По-долу следва най-важното за нас-българите:

  – РУСИЯ Е ЗАПАЛВАЛА 12 ПЪТИ ВОЙНИ С ТУРЦИЯ И АКО Е ИСКАЛА ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ТУРСКО РОБСТВО, ТО Е МОЖЕЛА ДА ГО НАПРАВИ ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА, ВОДЕНА МЕЖДУ ГОДИНИТЕ 1568-1570,…
  НЕНАСИТНАТА ЗА ЧУЖДА ЗЕМЯ РУСИЯ, Е МОЖЕЛА ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ТУРСКИТЕ ДУШМАНИ И ПРЕЗ ПОСЛЕДВАЛИТЕ ОЩЕ 10 (ДЕСЕТ) ЗАВОЕВАТЕЛНИ ЗА РУСИЯ, ВОЙНИ С ТУРЦИЯ:

  Руско-турска война (1568-1570)
  Руско-кримска война (1571-1574)
  Руско-турска война (1676-1681)
  Руско-турска война (1686-1700)
  Руско-турска война (1710-1713)
  Руско-турска война (1735-1739)
  Руско-турска война (1768-1774)
  Руско-турска война (1787-1792)
  Руско-турска война (1806-1812)
  Руско-турска война (1828-1829)
  Кримска война (1853-1856)

  —————————————
  С победата на Русия във войната срещу Турция през 1877-1878 год. руснаците осъществяват целта на водените от тях 12 войни с Турция. Тази цел е да изтласкат и завладеят земи на турската империя – от Кавказ до Балкански п-ов, за да превърнат Черно море в свое вътрешно море – море обградено на север, изток и запад от заграбени от Турската империя земи и чрез Санстефанския договор огласени като руски територии. За щастие на българите, европейските държави се досещат за грабителската същност на продиктувания от Русия – Санстефанския мирен договор и го обезсилват като посредничат за сключването на нов договор в Берлин “Берлински мирен договор” между Русия и Турция… и така територията на днешна България бива спасена от дългите крадливи ръце на НЕНАСИТНАТА ЗА ЗЕМЯ Москва.

  —————————————-
  ДНЕС ПЪЛЧИЩА ОТ ПО-ДРЕБНИТЕ ПО БОГАТСТВО РУСКИ БАНДЮГИ-КОМУНИСТИ, КОМУНИСТИ-РЕКЕТЬОРИ, КОМУНИСТИ-ИЗНУДВАЧИ, КОМУНИСТИ – КРАДЦИ, МАСКИРАНИ КАТО ТУРИСТИ,
  ИЗПЪЛНЪВАЙКИ СЪВЕТИТЕ НА МОСКВА, ПРИИЖДАТ, НАПЪЛЗЯВАТ, НАХЛУВАТ, ПРИДОХОЖДАТ, НАХЪЛТВАТ, НАВЛИЗАТ, НАГАЗВАТ, НАСТЪПВАТ, ВРЪХЛИТАТ, ЗАВЗЕМАТ, ОКУПИРАТ, ЗАВЛАДЯВАТ, КУПУВАТ БЪЛГАРСКИ ИМОТИ И КОГАТО СТАНАТ НАД 500,000 (вече са) РУСНАЦИТЕ – ПОДЛЕЦИ, ВЕРНИ НА ВОЖДА НА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ – ВАГИН , ЩЕ ИЗВИКАТ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ, ПОДВОДНИЦИ “КУРСК-2”, КОРАБИ И Т.Н., ЗА ДА ГИ ПАЗЯТ ОТ БЪЛГАРИТЕ…( ПО КРИМСКИЯ СЦЕНАРИЙ )

  ГОСПОДИ, НИЕ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ МИРНИ ЗЕМЛЯНИ ТИ БЛАГОДАРИМ, ЧЕ УНИЩОЖИ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО – СССР, НО БОЖЕ, ТИ ИМАШ НА ЗЕМЯТА ОЩЕ РАБОТА И ТЯ Е ДА ОСУЕТИШ БЪДЕЩИТЕ ПРЕСТЪПНИ ПЛАНОВЕ НА ДНЕШНАТА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДА ЗАГРАБВА ОЩЕ ЧУЖДИ ЗЕМИ.
  БЪЛГАРИ, НЕ ПРОДАВАЙТЕ ИМОТИТЕ СИ НА РУСНАЦИ И ТУРЦИ.

  пп
  ЦАРСКА РУСИЯ, СССР и ДНЕШНА РУСИЯ СА ПОДПАЛИЛИ ОБЩО ПОВЕЧЕ ОТ 130 ВОЙНИ ПО ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ (без Австралия) !

  РУСИЯ ЩЕ СЕ ЗАТЪКНЕ С БЪЛГАРСКА ПРЪСТ !
  ВАГИН Е “ЮНАЧЕТО” НА ХИТЛЕР ОТ БРАКА МУ СЪС СТАЛИН ! (НЯКОЙ ЛЪЖЕ, ЧЕ МЪЖ НЕ РАЖДА)
  —————————————-

 6. Да му имам живота на смешното “царче”. половин час глупости на таркалета по БТВ,после полагащите му се пачки с долари от посол на пигмейчето,патом самалиот за казиното в Монако да хвърля зарове на барбут.Ех живот,за един е песен а за нас изобщо не е лесен!

 7. Самите русофили смятат Русия за умряла. Все ни повтарят за Русия добро или нищо.

 8. Казват, че наградите за вярното “служенИе”, които наскоро получиха НС патриарх Неофит и НВ Симеон-II,а преди време и Гоце, освен “тиквения медал”, имали и валутни измерения от 1 000 000 долара! Изглежда, че това е максималната сума, на която руснаците са оценили националното им предателство 🙂

 9. Към Калин Рогачев
  kalinrogachev@gmail.com
  91.193.157.35

  Нямам нещастието да те познавам лично ( че да си говорим на ти). Но си достатъчно познат публично- поне името Калин Рогачев, като бивш зам. министър на регионалното строителство от времето на тройната коалиция , кум на провалената Румяна Желева, назначен от нея за шеф на държавната служба АДИС, е достатъчно известно.
  Стиска ли си да си признаеш, че това си ти?
  Би трябвало да си малко по-смирен в тази роля, а и да не дрънкаш глупости с аналогиите с Македония, защото точно тя бе подарена от Сталин на Тито, а пък едни другари, на които служеше в коалиционното им правителство, обявяваха българите за македонци под съветска диктовка.
  Ако аз съм за теб “отворко”, то ти би трябвало да си “затворко”,да си затвяряш малко устата…

 10. До министъра на образуванието!!! Незабавно да бъде въведен анализа на Станислав Попов във всички учебници по история от 1 до 12 клас. Незабавно да се отпечата във в.”Дума”!! Станиславе браво!!!!

 11. Ще проветря малко стята че ми замириса на лош дъх…..?!той бил някой рогачев,обидил се и си отворил устата…….

 12. Браво!!!
  Точно го уцелихте този Сакс!!!
  Та нали Екатерина му се пада род, как ще рита този измислен чрвен цар срещу родата!
  Рогачев, Крим е Български от десетки векове преди да дойдат руските монголи и да прогонят българите оттам.
  Сега българите в Крим са наричани “татари”.
  Косово също е българска земя, Поморавието, Западните Покрайнини, Беломорска Тракия, Източна Тракия също!
  Поврага на такива родоотстъпници и проруски парцали като тебе!

 13. «Русофилството в България е достигнало до идиотство. Когато руската дипломация прави пакостите, ние българите нарочно си закриваме очите; жумим за да не виждаме па¬костите правени нам от Русия…”. Това наше положение, създадено в желанието ни да запазим свято своето русофилско чувство… И ние, сироти русофилите българи, жумиме, не си отваряме очите за да не видим какво прави „вампирът” за нашата съдба. Жумим пред пакостните му дела, за да мислим, че той само добро прави за нас. Не поглеждаме, защото не желаем да видим, че нашия идол, на когото се покланяме като на свой величайши добродетел, е зъл гений за съдбата на честита и велика България…”
  Това е написано от Старозагорския митрополит Методий Кусевич, родом от Прилеп, в неговата книга «Погрома на България”, издадена през 1914 г.

 14. Да се посмеем на поредната инкарнация на циркаджията от НИМ чъргубиля Божу! Прочетете непременно и одата в коментарите под новината…
  Тамплиерите са се отчели, това добре! Само че да не се офлянкват, защото сега в обожествяването на Божу са на ред – исихастите, малтийските рицари, йезуитите, францисканците, доминиканците, флагелантите, тибетските тайни школи Гелугпа, Кармапа, Карма Кагю и Сакя Тризин, тертоните като въплъщения на достигналите до прабългарите още преди появата на маймуната, отгледана от тях за селекция на човека, 25- главни ученици на Дхарма и краля Трицонг Децен, Йеше Цогял, Пагор Лочен Вайрочана, Сангие Йеше, Гялва Чоянг, Намкхай Нйингпо, Нгаг Йеше Цхону (Джнанакамура), Дрок Палгий Йеше, Ланг Палгий Сенге, Дордже Дуджом, Йеше Янг, Согпо Лхапал, Йеше Де, Кхарчен Палгий Вангчук, Данма Цеманг, Лочен Кава Палцег, Шудбу Палгий Сенге, Гялвей Лодрьо, Кхие` у Чунг Лоцава, Тенпа Намкха, Одран Палгий Вангчук, Ринчен Чок, Лхалунг Палгий Дордже, Кончок Джънгне и Гялва Чангчуб и Падмасамбхава, начело с Миндролинг Тричен Ринпочете, който пък е покръстил българите с дигитална техника тринадесет века преди Христа, а му е качвала либидото Пагане, която “през септембрия се чипуркала в Месембрия”, докато среднощ я награбил ичиргубоилът Божу край гроба на вампира Мостич…
  Хубавото е, че цялото това разнообразие у нас си има йерархия според пагоните на ДС, КГБ и ГРУ и ни е лесно- напр. Тамплиер- полковник от ГРУ, Малтийски рицар- генерал от ДС и т.н.
  http://www.faktor.bg/laif-style/kluki/74316-okichiha-chergubilya-bozhidar-dimitrov-s-tamplierski-orden.html

 15. Първо, най-важното да не пропусна. ДГД от една долна, мръсна гад и на царичока и на хекимян.
  И да поясня. Не са само от старческо слабоумие бръщолевенията на мадридският шмекер. Още преди повече от 60г., Големият интелектуалец Стефан Попов го е преценил. Помолен да се заеме с духовното му възпитание от царица Йоана само след една среща със симеончо е заявил. Цитирам по памет, смисълът запазен 1:1. “Посредствен и на всичкото отгоре мързелив”.
  Приятелка на семейството “работи” известно време в МС с него в битноста МУ на премиер. Заключението бе: “Нула професионалист, гнида кат човек”.
  Тук, преди малко повече от година коментаторът с ник Антикомуниост беше си направил труда стъпка по стъпка да проследи обществено-политическата кариера на “величеството”. Прекрасен материал. Доказано, агент на КГБ, за това и нямаше той у нашето ДС досие, комарджия с вечни дългове, ахилесовата пета заради която са го вербували граф Рилски при “екскурзията” му в ссср още по време оно.
  Аз от едно съм доволен. Разби илюзиите за монархия у нас “навсегда”.

 16. “Кои сме ние …да обръщаме гръб, първо, а после да се изолираме. С каква цел и с каква полза?” каза най-големият помияр в българската политика.

 17. Аналогията с Македония е убийствена… трябва да си много бос по история, за да я приведеш в полза на крымнаш, а не обратното (например, че нъгълталата се с чужди територии Сърбия трябваше да ги повръща, макар и късно…).
  Още се смея при спомена, как подскачаха преди две години путинофилите във форума но в. Сега, когато им направих аналогията “все едно Турция да направи “референдум” в Кърджали”… то не беше “ама това е съвсем друго”, “нямя нищо общо”….
  Свят голям, исторически аналогии разни… ама най-много ми харесва тази със Судетите…

 18. към @ КАЛИН РОГАЧЕВ
  Би трябвало като зам. министър да сте поне малко грамотен … , но явно сте “затворко”, понеже не ви се удава да сте “отворко” .

 19. Да наречеш Единствения бг. журналист , поканен да присъства на тазгодишния световен форум на Свободния печат “форумен отворко ” е цинично милиционерско скудоумие !

 20. Я вижте какво става!!!!
  Не е само нашето царче в кюпа:

  С корабите си Русия прави своя военна база до брега на Испания

  Испания представи американските обвинения в предателство заради факта, че Мадрид позволи на руски военни кораби да навлизат в испански води до град Сеута, разположен на север от Африка, срещу Гибралтар. “Разрешение, дадено от Испания за руските кораби, подкопава солидарността на НАТО. Страни по целия свят позволяват на Русия да разшири военното си присъствие чрез достъп до топлите пристанища”, заяви конгресмен Джо Питс, цитиран от “The Times”. Според него алиансът трябва да има ясна стратегия за предотвратяване на това, Москва да получава такъв достъп.

  Изданието цитира американски военни експерти, които предупреждават, че Сеута порт всъщност се превръща в една военна база на руския флот в западното Средиземноморие. The Times твърди, че от 2011 г. насам пристанището е посрещнало най-малко 57 руски военни кораби и подводници.

  http://www.faktor.bg/novini/svjat/74413-vashington-obvini-madrid-v-predatelstvo-kam-nato.html

 21. Докато Русия съществува в този си вид, докато има пари, които да налива за рушвети, и то не само у нас, а и в Европа, у нас няма да изчезне делението ни на рубладжии и патриоти.

 22. КАЛИН РОГАЧЕВ:

  Разбрахме вашата версия за Крим, ‘дават я’ непрекъснато по RТ. Дайте да отворим географската карта. Колкото и да се жуми по въпроса, Украйна и Русия в момента са във война. Евфемистичното говорене за ‘криза’ го оставяме на любимите Ви телевизии. Война е точната дума, нали така г-н Рогачев? Добре е, че Вие ясно сте взели страна в тази война. Само между 23 и 24 май, морално подкрепяните от Вас (и финансово обезпечени от Кремъл) руски наемници убиха 7 украински войници и раниха 9. В същото денонощие, руските атаки в източната част на УКРАЙНА бяха 47 на брой. Смъртоносният огън на вашите руски сепаратисти продължава и в момента, в районите на Мариинка, Авджийка, Краснохоривка и Новозванивка…
  Чувствайте се добре.
  And the hell with you.

 23. …Но, моля ви се, Инджев, не бива така, на Величество да магнифицирате така вие, некои теми, и на Господар на Мълчането да посягате, като некои в нецивилизовани страни, а требва както в цивилизовани страни, институции да се уважават требва, спокойствие, разумно да се обмислят, когато му дойде времето, без да се магнифицира по некои теми, аз като разбирач говора, но повече да мълчат медии требва, разумно требва към Русия да се обърнеме,без магнификации некакви, като Пенчо Славейков и брат му Петко разум да се прояви и спокойствие по темите, но чип требва да се смени на прости булгари, каналии, както мой дедо Фердинанд нарекъл ги, макар, че некои от тех чар имат и правят капитал с несменен прост чип, булгари прости селяни, пуебло, паезано е селяндурос като синьора Доллореса де лос Арсеньос дел Дедо Симон прима Метреса и ла Мутреса и дел уна гранда Простакеса, ето мои булгари със сменен чип от Сити дойдоха и забогатеха за по-малко от 800 дни като Велчев, Качакова, Василев, още некои придворни беха и сега са синьори и хидалгос, а не като други прости булгари, плебеи, чип дето още не сменили са и само магнифицират и спекулират така, обиждат Русия, нали, по некои теми…

 24. Да, GEORGI NIKOLOW, негово нищожество разби илюзиите за монархия, но неговата намеса във властта разби и всякаква надежда нещо да се оправи. Това, че всички са маскари, създаде апатия и чувство за безнадеждност. Това смятам за най-гадно в ролята му на руска подлога.

 25. Такова слугинажно поведение на бТВ не съм очаквала и как Хекимян,като послушен паж проведе удобно за всики властимащи и най-вече патриотарите русофили.И как един почти сенилен гражданин С.Кобургготски напоследък бе изваден от нафталина и сложен пред удобния прожектор.Омерзена съм!

 26. До Здравка. И така е и не е така. Просто се оказа, че мадридският крадец е катализатор на процеси зреещи неотвчера в обществото ни. Що ние тук не клъвнахме на “и тия и ония са маскари”. Малко сме нормално мислещите и едно от основните причини е, че на непресекващата пропаганда на петата колона и полезните идиоти не се противопоставяме адекватно. Просвещение, просвещение и пак просвещение.
  До тав. Калин Рогачев. Излиза от долната статия при това публикувана в мека, пропутинска медия, една от малкото която се мъчи да бъде обективна, че и китайците имат законни аспирации към бившите им земи в Далечният изток и Сибир. кВо праИм, тогаз. Питам аз и отговор не сакам.
  Който го мързи да чете статията поне да Фърли едно очо по диагонал на коментарите. На приличен съветски са.
  http://www.gazeta.ru/army/2016/05/27/8267363.shtml#comments

 27. Истинско чудо ще е, ако петата колона не се реваншира и не избере за президент свой ярък представител, след като всички национални медии са нейни, и в тях не остана читав журналист. С помощта на тези “медии” голяма част от българите отдавна са опростачении и маргинализирани, не си признават грешките, и това води до задълбаване в грешна посока. Смятам, че това е причината след като отказаха да гласуват за сакскобурготски, да гласуват за неговия продукт геройкото. Не зная докога герб ще продължава да има подкрепата на ЕНП и фондация ” Конрад Аденауер”.
  Време е вече ЕНП и фондация “Конрад Аденауер” да се коригират и спрат подкрепата си за тази бутафорна “проевропейска” партия, докато не е станало твърде късно.
  Щели да пускат “Южен поток” под ново име “Посейдон”. Пак поредните финтове. Поток според мен няма да има, но българите ще захранят енергийната мафия и КОЙ с нови милиарди.

 28. Дорогой мистэр Хорн, таварищ Рогачев, Nomen est omen, туй в превод от латински, ша знайш, да те предупредя дружески, на съветски означава “Кремълщината поставя рога на болгарските си слуги в полза на по-оригинални – френски, сръбски, венецуелски и пр.”, ама ти проучи и друго историческо приложение на фамилното си име- като инструмент при екзекуцията на крал
  Едуард II в 1327 г. за гьотверенщина (дупедавство) -също като българските русофилистици по кремълска линия, колкото и да мислят рога като Рог на изобилието! На поезия ме отвори нещо, мама му стара:

  А ти, от Кремъл, украсен с рога,
  напразно чакаш рубли пак да прати…
  Рогата забучи си във гъза
  и ги подай на други адресати..

  знаеш ги, волэн, любамыр, гоцэ и т.н.
  Будь здоров!

 29. Браво на Станислав Попов!
  А в България ще започне демокрацията, когато се сбъдне желанието ми И.Инджев да има свое предаване в българския ефир.

 30. Ето нещо, което показва, че има какво да научим от съвременната руска интелигенция, че мракобесието в Русия се подкрепя (освен от няколко стари рутинни халтураджии и фурнаджии- Михалков, Боярски и пр.) от абсолютни нули -0,000.000 в културата. Имената на невзрачните мижитурки в този списък са с такава равностойност, няма един известен и доказан по света руски творец или интелектуалец.

  http://mkrf.ru/press-tsentr/novosti/ministerstvo/deyateli-kultury-rossii-v-podderzhku-pozitsii-prezidenta-po-ukraine-i-krymu

 31. @ КАЛИН РОГАЧЕВ | МАЙ 27, 2016, 13:03

  Вие собствено като какъв се засягате на тема “Крим”?

  Гледам, че пишете на български, макар и в най-просташкия му вариант…

 32. Към Калин РОГАЧЕВ:
  Неграмотнико, РОГАЧев ли си, къв си, по днешния смисъл на понятието Русия, Крим не е бил и няма да бъде руски! Щото, нещастнико, Крим е малка част от ония земи, които някога са били ТЮРКСКИ ХАГАНАТ и ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ /по-късно – ВОЛЖСКА/. Някъде между 6-ти и 9-ти век там възниква ВЕЛИКАТА КИЕВСКА РУС,а първите сведения за твоята Русия – под формата на НОВГОРОДСКОТО /впоследствие МОСКОВСКОТО/ княжество на КАЛИТА /по-късно титулован като княз-цар ИВАН-I/ се появяват някъде между 10-ти и 13-ти век! За РУСКА /разбирай МОСКОВСКА/държавност може да се говори едва около 15-16-тш век, по времето на цар Иван-III/. Сещаш ли се, мужик нескопосан – по същото време държавата България има вече около 800-годишна история, писменост, Златен век и християнство!
  И не пробутвай тук дебелашките си притчи за „колхозниците” Хрушчев и Живков, защото те са еманация на ВАШАТА болшевишко-съветска, комунделска, а днес – ВЕЛИКОРУСКА ПРОСТОТИЯ!
  Продукт са на вековната СВИНЩИНА, която сътвориха РОГАЧИ с твоето „мислене” и духовен дефицит! В ТОВА ЧИСЛО – И МАКЕДОНИЗАЦИЯТА И ВЕЛИКОСРЪБСКИТЕ АПЕТИТИ!
  Зер вие, РОГАЧевИТЕ, нямате нито срам, нито боязън! За вас МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО са празни думи. Лижехте им задниците на партийните си величия – днес ги клеймите като „колхозници”! Тъй както навремето пеехте в захлас: „Титови войници – сви су болшевици…”, а после взехте да рисувате по плакати същия този Тито с обляна в кръв секира в ръка.
  Забрави Крим, РОГАЧев! Мисли за скъпата ти МОСКОВИЯ! Защото разпадът на ПУТИНОВИЯ ГЛИНЕН КОЛОС е неизбежен! Тече обратното броене! Остатъчна Русия ще се свие до новгородската си територия от времето на Светослав, а Москва ще бъде управлявана от проамерикански префект!
  Тъжното е, че тогава гниди като теб ще са „обърнали резбата” и ще се изявяват като върли американофили, гнусейки се от смрадливия азиатски мужик, така както ти днес се гнусиш от „колхозниците” Хрушчев и Живков!
  Заткнись, сволочь!

 33. МУНЧО ОТ МАДРИД
  Монката, закачен в някое казино за куката на КГБ още през 50-те години, изигра роля, по-мръсна от тази на дядо си Фердинанд – бисексуал, мегаломан и некадърник, завлякъл България в две национални катастрофи!
  Кьорфишеците за царски заслуги,за „вкарване“ на България в ЕС и НАТО са опити да бъдат откраднати плодовете,предопределени от двата кабинета на ОДС.
  Всеки читав човек си спомня какви ги изтърси „натовецът“ Симеон при пристигането си у нас. На въпрос какво мисли за членството на България н НАТО, Негово Дебелоочие изръси: „На нас НАТО ни не требва. Много е скъпо“. И чак когато докаралите го на власт червени мафиоти му подсказаха,че тяхната позиция се е променила, НДСВ взе да артикулира пронатовска реторика.
  Ами акцията с т.н. брейди-облигации, които син-хитрецът Кирил изкупи от борсата за 35-40 ст., а после ги продаде на държавата за 92 ст. на акция? Вредата от тази щета е 1.5 млрд. евро, потънали в дълбоките джобове на финансисти, аферисти и естествено – партийни централи и политически проекти. Ами разликата от 230 млн. до 1.9 млрд за БТК? Ами тази от 110 млн. до 1.6 млрд. за „Булгартабак“? Всичко в евро, разбира се. Общите щети възлизат на 4.7 млрд. евро. Какво е това на фона на 16 ооо декара гори и 5 млн лв. сеч?

 34. Честно казано-малко съм объркан.
  Да не би крадлив дедо да има още имоти да си прибира?!?!?
  Неговата партия отдавна мина в небитието.
  Аз избягвам да пиша коментари,защото няма как да се меря с доста по-ерудирани личности ,пишещи във сайта на Г-н Инджев.
  Живея от почти 15 години в чужбина,различни държави,но като се прибера в България-си плащам данъците като обикновен българин.
  Да,дразнят ме някои неща-Топлофикация,примерно…
  има-няма човек да живее-сметките си вървят.
  Избягвам да гледам телевизия-не само българска-изхвърлих телевизора преди години.
  От известно време ,обаче ми прави впечатление ,че има наистина интересни новини от България.
  първанов ака Гоце се пробва да заобиколи Конституцията.Иска да се пробва пак като президент.
  Сега се появи(изваден от нафтлина и царко(няма да си простя,че навремето гласувах за него,признавам).
  Междудругото-ето ви една история от това време:
  Иван Костов имаше официален обяд със Симеон Сакскобурготски на 27.декември.Беше изключително извън протокола.
  Официалния обяд е около час,час и половина.
  Тогава продължи близо 6 часа в резиденция *Бояна*.
  Пиле не можеше да префръкне там.
  Няколко месеца по-късно-
  царко дойде на власт…
  а,сега се опитвт да накарат всички българи ,живеещи в чужбина-да го издухат.
  *правите си някакъв закон,с който си мислите ,че ще бъдете вечни*,обаче не е така.
  Ще бъде както ние кажем…
  уникално яко и много демократично,също така.
  а,дали ще стане….

  с поздрав от
  Бристол

 35. Малко ли ни бяха комунистите,ами натресоха това чучуло върху живота на нещастния български народ! То отрови порива му към по-добро и се подиграва над своята жертва било с помоща на продажни журналисти от екрана,било със свещ в ръка,помиярстващо около ДС поповете.
  Видяхме Хикимян как с угодническа усмивка и блеснали от преданост очи се подлага на “величеството” за да направи отвращението пълно. Същия сме виждали с прдокурорска жестокост да се опитва да громи събеседници,които са недолюбвани от властниците.
  Може би проявите на поменатите особи е по-добре да се нарекат български синдром.Или,е по-справедливо-русофилистичен синдром.

 36. Рогачев освен да носиш рога за друго не ставаш русофилистична мършо.Главата ти не става да мислиш, става само да си носиш рогата

 37. „България е една и съща държава, в която живеят две различни нации. Две паралелни общества, и двете говорят на български, но не се разбират. Едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а другите се мъчим да бъдем българи. Това състояние е резултат не само от последните 60 – 70 години. То е породено от момента, когато България става някаква допълнителна, досадна пречка пред домогванията на Русия да завладее Цариград, Босфора и Дарданелите.
  Всеки завоевател, като си изработи своя план, търси в териториите, които смята да обсеби и прегази, някаква колония. И от тук започва едно масирано финасиране на среди, които да виждат в московския самодържец някакъв освободител. Почват да го канят, да го търсят, а на него целта му е да ги зароби. Това всъщност е цялата история на България. Тя не е борба между революционери и някакви привърженици на османското владичество, не е борба между либерали и консерватори, не е борба между левица и десница. Тя винаги е борба между някакви български сили и платената агентура на Русия. Това е нашата история. Страшното е, че българинът не може да разбере това положение, защото от крехка детска възраст, включително и на моя милост, ни се втълпяваше един русофилски, което означава – противобългарски, прочит на собствената ни история. Ние сме разделени на две нации, защото не можем да бъдем едно.”

  Проф. Пл.Цветков

 38. Симеон Борисов СаксКобургГота е жалка карикатура на монарх!
  Приемайки поста Премиер – министър на Република той на практика абдикира, потъпка и се подигра монархията като институция.
  И цялото това нещо с чисто користни цели.
  Така вече,Симеон Борисов не може и не трябва да се титулова “цар”.
  С този си ход Симеон Борисов си спечели презрението на всички монархически династии в Европа и вече не е канен никъде и по никакъв повод, да го виждате вече на някакъв прием или среща на неговите роднини в Европа?

 39. Никак не случайно от хилядите досиета на агентите на ДС точнодосието на Атанас Тилев беше покрито от Бриго Аспарухов.Точно Тилев е връзката на Симеон с ДС.той го кани на ясла във Финландия.Относно живеещото до 1944 г население на Крим:в журнала Известия на ЦК на КПСС бр,5 от 1990 г,на стр.80-81е публикуван документ”Захармонизация на междунационалните отношени/я в Крим” където са изнесени официални данни,а именно:на 5 август 1941г. са изселени от Крим 50000 немци.през 1944 са изселени/депортирани/повече от 188000 кримски татари,14000 гърци,12000 българи,11000 арменци т.н.от другите по малки не руски етноси,освен това по време на воината загиват около 135000 жители,други 85000 са откарани на Работа в Германия,сами си правете ивода дали Крим е руски или нарочно е обезлюден,за да се презасели с подходящо население.

 40. @Станислав Попов,питая същите чувства и същата неприязън защото и без да съм занаел всичките акрибично подредени от Вас факти, (то и къде можеше да ги научи човек по времето на тъмното комунистическо мракобесие?), само като свидетел и потърпевш на репресивната комунистическа окупационна гавра, друго чувство не би могло да се роди в главата на един честен българин.
  Още повече, ако е възпитан в едно семейтво, на което са чужди подлостта, лицемерието, безпардонното службогонство и обсебването на чуждата собственост, когато всичко това е постигнато с много труд и доблест!
  Всички тези качества са абсолютно чужди на многолюдието от руснаци, дълговековно покварени от обществените им строеве, било те царско или комунистическо имперски.

 41. Оказа се, че “представянето” на Крим на територията на ЕС (разбира се, през Троянския кон България, как иначе!) вече се е състояло при полузатворени врати, полулегално, надявам се и полузадоволително (като при мастурбация) за греховния нагон за легитимиране на най-новото руско завоевание пред цивилизования свят.

  http://a-specto.bg/biser-kirov-podari-pesen-na-krim/

  Имат думата ДАНС и прокуратурата (ако не са парализирани от ензиматиката на сакулината).

 42. Царчето отдавна се е доказал какво представлява а хекимян за пореден път доказа ,че е от “журналистите” които дърпат България още по-надолу в класацията за свобода на словото!!!

 43. Към Калин РОГАЧЕВ:
  Много си пропуснал- вожда ти Медведев го каза ясно – Крим НАШ, пари НЯМА.И повечето руснаци вече го осъзнаха, а българските подлоги не са все още.И освен това ,сте много невъзпитан- не може да влизате в блога на г-н Инджев да му казвате , че бил “отворко”.Това е въпрос на морал, който явно липсва.Както и в случая с подло нападнатия от Путин Крим.А когато н

 44. Интересно е да се проследят изказванията на такива про-кремълски говотители относно Крим и Украйна от дистанцията на времето. Тази пропаганда е с безвъзвратно изтекъл срок на годност и показва късогледството на нейните автори.

 45. Много злоба има на този свят! И все пак; демократична страна сме, регистрира се някаква форма за изборите, прави се позитивна кампания, печели се мнозинство и се изрива проруската сволоч. Не звучи трудно. Или греша някъде?

 46. Пожарникар Борисов ли ще “изрива”!!!????
  Ха ха ха ха!!!
  Както се хилеше тоя дето Борисов му разтриваше ушите!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.