На Борисов краката са къси

Заявката на Борисов да ни измъчва до последния момент да си гризем ноктите дали ще продължи да ни управлява пряко или ще го прави от върха на президентската институция чрез подставено лице на овакантения премиерски пост ме кара ( почти като президента Плевнелиев) да сваля личните си съображения на масата. Не мога повече да чакам.

 

Заявявам в лично качество, че при никакви обстоятелства няма да гласувам за кандидатпрезидента Борисов, ако се накани да стане такъв през септември. Овластената в неговата персона непобедима простотия в България няма власт над моя глас. Не ме интересуват никакви политически съображения, каквито той непременно ще опакова в прозрачния си целофан ( аз ли не знам, та нали в моето студио той, в качеството на главен секретар на МВР, произнесе прозрението си за политиката като лайно в целофан). „Културните” ми стигат (изразът е на Огнян Минчев, който веднъж ми каза, че моя милост и подобните ми са против Борисов „само” по културни съображения).

 

Бързам да оповестя тази позиция преди Борисов да извади претенцията, че той и само той може да ни „спаси” от обединен ляв кандидат, който всъщност ще бъде явния коз на Кремъл ( но няма да бъде изобличен в това качество от самия Борисов) в атакуването на вече успешно бомбардираната президентска институция. В лицето на прозападната фигура на Плевнелиев тя беше торпилирана чрез мълчанието на ГЕРБ на страната на шумно атакуващата го гербаджийска статистка Маргарита Попова, монтирана за тази цел на гърба на държавния глава.

 

 

Лъжата на Борисов с вчерашна дата, че имал намерение да номинира Плевнелиев за втори мандат ( най-накрая се престраши да си припише подобно намерение след свършеният факт на невъзможността да го осъществи), е рутинна част от подигравката на този човек със здравия ни разум.

 
Ако Борисов ни „изненада” през септември с прозрението, че комунистите, левите ( а всъщност видимата от всички част на петата колона на Москва) са се обединили и само той, колосът от Банкя, може да ни спаси от тях, както ни спаси вече веднъж на изборите през 2009 г., не искам да се окажа в положение да се оправдавам, че като не го подкрепям на практика играя за Путин.

 

 

Ето защо декларирам, че при никакви обстоятелства и срещу който е да е (друг) злодей няма да подкрепя втория, далеч по-важен ешелон на петата колона, командван от Борисов под прикритието на ГЕРБ. А самият Борисов, вместо да го пращаме да си прекара още десет години на завет, трябва да си изконсумира докрай надробеното в изпълнителната власт.

 

 

В едно не мога да го упрекна: по отношение на сервилната си поза спрямо Путин е напълно последователен. Когато го нарекох страхливец и бях цитиран от БиБиСи на 2 декември 2014 г. ( в качеството на „влиятелен български блогър”) , направо съм познал. И днес, след като Путин е в Гърция и отново кълне България като виновник за провала на ( любимия на Борисов) „Южен поток”, нашият премиер последователно мълчи, криейки се отново зад гърба на Брюксел и европейските правила като евентуално извинение, ако пак му се наложи да противоречи на Кремъл. http://www.bbc.com/news/world-europe-30292135

Influential Bulgarian blogger Ivo Indzhev was critical of both Russia and the government in Bulgaria. “What Putin told us is something our cowardly rulers do not dare say: South Stream failed following the tacit refusal of Bulgaria, a country that has no confidence to grab the historic chance and declare aloud its solidarity with pro-European and brotherly Ukraine”.

 

Във втората част на „Течна дружба” написах, че мерило за българската независимост от Москва след кончината на СССР е достъпът до изразяването на позиция върху Монумента на окупационната червена армия МОЧА, както го нарекох ( използвам случая да благодаря на българите, които възприеха и вече масово използват това название и тази абревиатура, отразяващи действителността). През първите три години на свобода, когато Русия се занимаваше със собственото си оцеляване след сгромолясването на съветската империя, МОЧА беше цветен от лозунги. След това Москва задейства своята агентура да чисти в буквалния и преносния смисъл съветската символика в България.

 

В наши дни мерките за ограничаване на изразяването на мнение срещу съветската окупация чрез това мерило на българската независимост стават все по-руски ( от  следене със скъпи камери, подарък от руското посолство, водещо до арести, до маскирана жандармерия, охраняваща тълпа от двайсетина платени провокатори срещу законно митингуващи).

С качулки бранят срамаНА СНИМКАТА: Истинското лицето на мъжа с полицейската бурка, охраняващ провокатори срещу законен митинг срещу МОЧА на 11 септември тази година, е всъщност на лицето Бойко Борисов

 

Да, вече и със жандармерия дублират просъветските лумпени, самозвани защитници на МОЧА. Държавата и поощряваните от нея путинофили спират българските граждани да припарят дори до стълбите на главното мерило за българската свобода спрямо съветския колониализъм в България. Това е държавата на Борисов.

 

МОЧА е недвижимата ценност на Путин тук, а Борисов- движимата. И в двата случая става дума за символиката на лъжата.

 

Срещу недвижимата все още не можем да направим нищо, защото тя си има охранител, въоръжен с цялата власт на държавата. Но срещу движимата символиката на лъжата , която се нарича Бойко Борисов, двигател на застоя ни на дъното на Европа, можем да се възпротивим поне с гласовете си.

 

Ето защо трябва да се въоръжим с лозунга „На Борисов краката са къси”, за да скъсим хоризонта на освобождението си от най-продуктивната лъжа, която петата колона е произвеждала в условията на демокрацията у нас.

 

 

 

29 мнения за “На Борисов краката са къси”

 1. Джуджи Карликович Гномский- КГБсткий знае кой му е слуга на юг от Дунав мост и се зъби на Румъния, че ще я лиши от газопровод
  http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Putin-Ako-vchera-rumantcite-ne-znaeha-kakvo-e-da-si-na-pritcel-sega_630058.html

  Нищо, ние, каза ни го и Бойко като разбирач, сме изпреварили Румъния по всичко- антикорупционни практики, автомобилостроене, военна индустрия (която и при Чаушеску имаше доста западни лицензи и производства),заплати, здравеопазване, а Омуртаг и Търговище са по-хубави от Брашов и Крайова… Смазали сме Румъния с явно превъзходство обаче по един неоспорим критерий- процентно присъствие на съветска агентура по всички етажи на властта… Все пак имаме и силна комшийска конкуренция…гледам любамыр каларав отсреща прочел тази новина, топи свещи на казана, извайва образа…

  http://offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/Postaviha-vosachen-Putin-v-srabski-muzej_626333.html?ref=recomend

 2. Господин Инджев, моето мнение, че Борисов ще се кандидатира за президент.

 3. И мен няма сила която да ме накара да Фърля за “десничаря” баце. Готов съм да сложа бас, че слънцето от Банкя не мож посочи една принципна разлика между ляво и дясно. Това едно на ръка. “Чудовищна МУ некомпетентност”, това по Иван Костов и самопремирането МУ за най-големият чалга политик на страната за вечни времена (“АЗ съм проЗт и вие сте прости, шь се разберем) ми идват в “пъти, пъти повече”, да го цитирам самият бочко.
  У лево и ДГД от една долна, мръсна гад, и това по НЕГО.
  Дори Рим да погине, Законът трябва да тържествува.
  Предпочитам примерно триумвират папка гоце, свинеподобний каракачанов и бюреков майна, поне всичко ще е ачик-ачик отколкото плазмодият бб.
  Опозиционерите в раззия още се тюхкат, че в средата на 90-те години вместо за имащият одобрение в рамките на статистическата грешка 3% Борис Елцин си затвориха очите за тоталните манипулации и фалшификации и не “пуснаха” комуниста Дзюганов да влезе в Кремъл и тамошните таварищи да се издънят за година-две навсегда. Вместо това нито соца им соц, нито капитализмът-капитализъм.
  Сега, насладете се на прекрасният текст на Василий Рибников. Вярно е, на съветски е, и дори ме е яд, че едно време вместо да заглеждам щерката на даскалката по съветски не го изучих именно заради такива случаи този роден диалект по- издълбоко. Все пак, над 55% от думите на т.н. руски са с бг корен.
  http://censor.net.ua/resonance/390488/bolshoyi_i_chistyyi_gumanizm
  Вижте колко е прав Стамбо. Какви прекрасни идеи циркулират сред народонаселението на Беларус. Батка, такъв-онакъв ама сигурно гордо реше мустаки га е разбрал резултатите от долното изследване.
  “Да живее Московию”
  http://argumentua.com/novosti/823-belorusov-za-pereimenovanie-rossii-v-maskoviyu
  Никой не сака да инвестира в матушката.
  https://rufabula.com/news/2016/05/27/investing
  И последно. Това вече рогачев-ци, лъвове, титани да не го четат. Ще получат сърцетуп. Последното по любимата тъща.
  Има думата Виктор Шендерович.
  http://echo.msk.ru/programs/personalno/1772020-echo/

 4. Присъединявам се към по-горе написаната декларация. Лично от мое име ще добавя само още един довод: не е възможно да отида да гласувам за човек, който говори за собствения си народ като за “лош материал”. За мен да гласувам за подобен тип “лидер” е все едно да гласувам за Хитлер. Подписал се
  Никола Павлов Павлов

 5. Истинският въпрос (може би риторичен) е дали на президентските избори отново ще ни накарат да избираме “по-малкото зло”? Такова понятие на практика няма – злото си е зло независимо от размера. При така развилите се обстоятелства обаче не по-малко важен е и въпросът, дали отново няма НИКОЙ да предложи адекватен антипод на доказалите се про-КГБ сили, които управляват на практика България. С интерес очаквам следващият ход на Радан Кънев – тъкмо ще видим, дали е брилянтен политически шахматист или просто “дете”, което прави “грешки” на родния политически мегдан.

 6. Толкоша съм погнусена от двуличието на Борисош и 5-токолонниците Путинови,особено в енергетиката,да не говорим за “бурките”,които пазеха червените ,,,,
  Борисов за мен е прозрачен и късокрак.
  Поздравлениа,г-н Инджев!

 7. А и Слава Рабинович не е лесен. Вижте какви чудесни успоредици е открил в думите на (рас)путин и хитлер. Две анексии, на Судетите преди близо 80г. и на Крим преди 2 год. една и съща реакция. Даже “мотивите” са еднакви.

  http://glavpost.com/post/28may2016/blogs/85409-slava-rabinovich-net-on-taki-tochno-uchilsya-u-gitlera-video.html

 8. Прекрасен анализ!

  Само допълвам, че и срещу недвижимата символика можем и ще направим нужното – само че не, докато се събираме пред него по 40-50 човека. Трябват още 4-5 нули, тогава и много други неща в Милиционеристан ще се запроменят. Явлението е известно като критична маса, това още ни липсва.

  Един оф-топик, вдъхновен от опита ми да напиша нещо относно интервюто в бТВ на негово мадридско нищожество, гражданина симеон борисов фердинандов, бивш цар, абдикирал по подразбиране със заемането на премиерския пост в Милиционеристан:

  установих емпирично какво следва да се направи, за да пускате безпроблемно критични постове в някои от “свободните” сайтове, като пык, блиц, дир.бг и пр. дето са на газпромовско-пееФката копаня с цвик. За да не ви блокират поста (и IP адреса), преди да цъкнете “коментирай”, някъде в текста напишете “соросоид” или производни. Няма нужда от логическа връзка. Работи без грешка.

  Оттам насетне дежурните 20-30 русифилистични помияра във всеки от тези сайтове могат само да ви цъкат минуси и да лаят с пяна на уста до пълно охрипяване. Кеф!!!

  На Стопанина – респект!

 9. Борисов отдавна искам да си го разпечатам на няколко сантиметрова картинка с лентичка стиропор отзад и да го закрепя отпред на носа си – така никой няма да ме хване в лъжа. Мастито прикритие!

 10. http://www.faktor.bg/novini/balgariya/74440-skandal-nepriznatiyat-ot-es-krim-se-predstavya-v-balgariya-koy-gi-kani.html

  А сега де? А тези путинайкински утайки кой ги е поканил? И кой им е официалният домакин? Няма имунитети, пируети и кремълски м… ети- на съд!НЕЗАБАВНО мерзавецът-по Глава 1 на Наказателния кодекс (чл. 95-­‐114).

  “Измяната, предателството и шпионството са част от престъпленията против Републиката, известни още като
  противодържавни престъпления”.

 11. По един израз- за “естетическите несъгласия с комуняги и комуноиди”. искам да внеса яснота. Дори и Евгений Дайнов беше объркал автора. Това го заявява големия поет и дисидент ЙОСИФ БРОДСКИ по време на съда през 1964 г. и го зачуква на тъпите КГБстки копои в тоги, все пак за вкусове става дума, таварищи. А пък за нас какво да говорим- когато сме осъмвали по площадите, когато сме плакали от мъка и радост, когато сме си гризали душите, че от Букурещ нагоре някогашните ни събаракаджийници, за разлика от нас, всеки ден изчистваха по нещо от съветската тиня и подреждаха нормалния си живот, бокита, цвъки, цвъчки, фандъчки, мичета, данчета, десита и пр. са се услушвали дали тези сини фашисти няма да спрат привилегиите на пенсионираните куки от ДС, дали няма да пратят членовете на бкп в Белене, пък и руския език май щели да забраняват, чувам от др. Ботуш каишев в клуба.. Така че- ясно е с избора на най- мразената от герб прослойка на българското общество. НИТО ГЛАС! Спокойно казано- чужди сме ви, чужди сте ни!Биографично, културно, естетически, политически, всякак! Прегърнете се с гоцэ, с волэн, с доган, с рубладжийските лаладжии от скОт под звуците на Батальона-един ви е манталитета, един ви е електоратът- и толкова, само не лъжете, че сте нещо по- различно от тях! Нас не ни мислете! А, да не забравя!Последното се отнася и за 99% от нашите реформатори. Станахте с гласове ни депутати и министри,взехте си млади булки хубавици “или грозни със имот”, свършихте каквото можахте за паркирането в зелената зона и др. съдбоносни въпроси на Вселената и България. Само дето политически изказвания от вас не чухме, политически действия не видяхме. Не съм фанатик, преговаряйте, пичове и с Бойко и с Цецо, и с Доган, и с БСП- но когато се вижда и ви знаят, че сте неотстъпчива от ценностите си единна СИЛА, а не клиенти за присламчване към тоя-оня. Така че айде, чупка към къщи, ако Цецо не уреди някого по листите!

 12. Казвал съм го и преди,но пак ще го повторя -ако трябва да избирам между бойко и маймуна независимо за какъв пост- ще избера маймуната-тя е по-предсказуема и ще навреди по-малко на държавата.

 13. СКЪПИ ЖОРЖ,
  така е не си поплюват белорусите, този ужас е по техния ТВсателит, гледайте го!
  http://belsat.eu/ru/news/liniya-stalina-na-detskoy-ladoni-premiera-belsata/
  А, виж по нашия сателит всьо в парядке- “на всеки километър” свършва, емил боев обаче започва да громи врага, ей ти го и човекът от народа, таквоз беше времето разделно, комунделска и сесесерска пропаганда 24 часа в денонощие, 7 дни в седмицата!

 14. Всеки път, щом чуя или видя бб или цв.цв,в мен възниква чувство за прекарано време, в ямата на външен клозет!Поради тази причина ,прилагам стриктна медийна ХИГИЕНА

 15. GOSPODA,godini nared vie si go izbirate.Ne mojahte li nai na kraia da razberete sus koi si imate rabota a sega si ceshete izitzite.Ili postoianno niakoi triabva da vi napomnia koi e tozi TIP ,mislia ce triabva da procetete vsicki VIE edna knijka [TAINIIAT PROEKT]na Grigor Lilov .PREPORUCVAM VI ia.I.I C…..O IL.

 16. Г-н Инджев, следя блога Ви и във връзка с темата управлението на ГЕРБ мога да предложа следния личен разказ: майка ми работи от около 8г в община Аврен, Варненска област. Мога да кажа че съм непряк свидетел на идването на ГЕРБ на власт на местните избори в края на 2011г когато кандидатът на ГЕРБ Емануил Манолов “печели” изборите като единствен кандидат, след като “отстрелва” своя съперник административно (става дума за предишния кмет – Красимир Тодоров, който не е допуснат до изборите заради констатирани “липси” в документацията). Публична тайна в общината е, че за да се случи това на една от служителките в общинска комисия е бил оказан натиск да извади един от необходимите документи (нейното име е Мелек Таир и сега заема друга длъжност), след което по административната верига Тодоров не е допуснат.
  Подобни случаи на “печелене” на избори от ГЕРБ вероятно има много повече, най-малкото на местния вот миналата година имаше донякъде подобен случай, отразен в новините, където кандидат на друга партия(коалиция) не е допуснат, защото името на коалицията съвпада с името на друга коалиция (в съвсем друга област на страната!)
  Но да се върна към Аврен – лично аз се озовах там в началото на 2013г, когато в качеството си на “безработен младеж” кандидатствах по програма за работа в Бюро по труда-Аврен (което е филиал на БТ Долни Чифлик). За това, че има такава програма беше разбрала майка ми от служителката на филиала в Аврен, която е питала работещи в общината дали нямат близки,които биха кандидатствали. По този начин аз кандидатствах почти в последния момент и без да разполагам с всички необходими документи, като внушението беше че трябва да се бърза, защото бройката може да остане незаета (програмата имаше изисквания, на които в самото село никой не отговаря, а хората живеещи във Варна(като мен) няма как да са наясно, че могат да ползват общински транспорт до Варна на символична цена (освен ако някой посветен не им е казал.)
  Трябва да кажа, че имах колебания и не всичко ми се виждаше съвсем редно (и не беше), най-вече ми правеше впечатление това че има някакъв неестествен натиск “да се намери човек”. Обяснението на това беше, че служитеката (по това време единствен служител на филиала) има нужда от втори човек да и помага (по-късно разбрах, че това е най-вече за да може да ползва отпуска, а не поради обема на работа) и се страхуват да не би мястото да остане незаето. В крайна сметка се оказа, че няма такава опасност, защото имаше две други кандидатсвали момичета, но аз се бях хванала вече на хорото и “спечелих” конкурса (сега ме досмешава, хората сами да преценят колко е смешно/срамно).
  Така се стигна и до моя първи работен ден, когато колежката ми ме заведе в кабинета на кмета “да се представя” (Бюро по труда всъщност не е общинска служба, но в Аврен кметът “властва” навсякъде и както по-късно разбрах има спуснати директиви до всички служби, училища, детски градини да не се назначават хора без негова санкция). Бях много изненадана (и ужасена), когато още при тази среща получих предложение “да ме правят човек” и реално вместо да карам стажа, за който кандидатствах, да ме назначават на работа(постоянна) на друго място в общината. Колежката ми също се изненада, не вярвам, че тя е очаквала нещо подобно. Дадоха ми срок да мисля, но в крайна сметка отказах, реших че е редно да си карам стажа (9 месеца), отчасти защото чусвтвах някаква отговорност към хората в БТ Долни Чифлик,които познават майка ми, а вече и мен, и отчасти защото се страхувах да приема подобно предложение.
  Всъщност предложението не ми изглеждаше логично, защото аз тогава видях този човек за пръв път, а майка ми не му е някаква близка, за да ми прави специални обещания за растеж в кариерата (точните му думи бяха “който е почнал в бюрото, човек е станал” – с това той визираше себе си, защото политическата му кариера започва с поста “Директор” на БТ-филиал Аврен) Това е класически пример за това как “се прави” нечия партийна кариера, защото този пост “директор” е бил специално измислен за него и закрит, след като той поема към висините като директор на социалните служби във Варна. Като човек, който работи 9 месеца във филиала мога със сигурност да кажа, че той не се нуждае от директор (това е все едно да си назначите директор на курника на село).
  Доста по-късно успях да си обясня някои от нещата, които тогава ми изглеждаха нелогични. В тази връзка една подробност от пейзажа е, че тази история (с моето печелене на стажа и светкавично предложение за работа в общината) се повтори само около 5-6 месеца по-късно, когато отново беше обявена програма за заетост с бройка в община Аврен. От БТ Долни Чифлик се обадиха на колежката ми да отива да пита кмета дали “има човек”. Веднага намериха момиче, което кандидатства още същия или другия ден. Този път обаче нямаше други кандидати и след като срока за кандидатстване изтече, изобщо не я чакаха да почне стажа си, а я назначиха в общината веднага. Разказвам тези подробности, защото сега съм сигурна, че целта на всички тези маневри на кмета беше всъщност никой(т.е. никой случаен) да не започва стаж в бюрото и той е държал да намери такива хора, които да “спечелят” конкурсите и след това да ги назначи в общината (защото кой би отказал постоянна работа пред стажа?) И досега нямам пълна представа защо той така “пазеше” бюрото по труда от външни хора. Работих там достатъчно, за да видя, че не се случва нещо потайно. За да бъда напълно честна трябва да разкажа малко за естеството на работата. Тя се състои в това веднъж месечно(сега вече на 2-3 месеца) регистрираните в бюрото хора да идват на консултации (т.е. да се “подписват”). Изрично нарушение е “да се въвеждат подписи” (т.е. в електонната система) на човек, който не е дошъл на деня и ако той не дойде регистрацията му трябва да се прекрати на другия ден. Ние на практика нарушавахме това правило по най-различни причини – хора ни се обаждаха, че са болни, че ще имат престой в болница, че не могат да пътуват до селото или че им се налага да заминат извън страната. Всъщност аз не мога да знам дали всички са казвали истината, важното е че ако съм нарушила тези правила никога не е било с цел някаква лична изгода, а просто от желание да вляза в положението на хората (сега си давам сметка че в определени случаи е било съвсем не на място, но когато човек веднъж направи изключение от правилата, по-нататък става трудно да преценява). Друг “грях” на работата в бюрата по труда е свързан със самото функциониране на държавния апарат, където всяко министерство (в нашия случай Министерство на труда и социалната политика)се “напъва” да прекрои реалността и да “отчита” все по-добри резултати от дейността си, т.е. все-по ниски нива на безработица (който вярва, да вярва). На практика тази по-ниска безработица се постига като се спускат директиви от големите до малките началници, които на оперативките се “разбират” какви трябва да са бройките(безработни) за месеца и за да ги спазим, в края на всеки месец трябваше да връщаме хора (т.е. да не ги регистрираме, което не е законно) и ако допуснем някоя бройка повече се обаждаха да ни се “карат” нагоре по линията. В тази връзка, ако в края на месеца искате да се регистрирате в бюро по труда и ви кажат че “системата ни не работи”, познайте дали не работи:) Това със сигурност се случва и сега и няма как да е иначе защото “рибата се вмирисва откъм главата”, а главата е самото министерство, под чиято шапка е Агенция по заетостта. Лично аз съм се чудила дали това е наистина необходимо, защото бройките за месец не могат да бъдат кой знае колко намалени и реалният резултат е да се хабят нервите на служителите, които работят с хора, както и нервите на самите хора, които трябва да се върнат за регистрация в началото на другия месец.
  Толкова за прегрешенията на бюрото по труда. Освен тези неща, в самата работа там не се случва нищо особено скандално, за това както казах по-горе, не ми е ясна причината кметът Манолов да пази бюрото от външни очи. Единственото, което аз намирам като причина е че той вероятно не би искал външен човек да има поглед върху обвързаностите на бюрото по труда с общината. Тук трябва да кажа, че когато започнах стажа си бюрото в Долни Чифлик имаше от съвсем скоро нов директор, който е съпартиец на кмета Манолов и бивш началник на Агенцията за социално подпомагане в Аврен – Цветан Цонев. Това, което Манолов не би искал хората да знаят е неговата (на Манолов) връзка в “напускането” под натиск на бившата шефка на бюрото в Долни Чифлик (доколкото знам свързана с БСП) и назначаването на Цонев на нейно място. Може да изглежда маловажно, като обикновена смяна на партийни кадри, но по времето, когато това се случва (2013г)в община Долни Чифлик партия ГЕРБ не е на власт. С тази маневра (която Манолов със сигурност не е постигнал сам, а с помощта на партията) на практика той става началник на филиала на БТ в Аврен, защото той е фактическият началник на “директора” на бюрото в Долен Чифлик, който е негов кадър там и се отчита изцяло пред него. Формално между община Аврен и БТ Долен Чифлик има служебни отношения (защото кметът Манолов е работодател по всички общински програми за заетост), но реалната зависимост е по партийна линия и той е неформален началник на директора. Това е важно за кмета, за да има контрол върху всички служби в Аврен, където програмите за заетост са един от важните механизми за “печелене” на избори (и обезвреждане на опоненти).

 17. Предишния пост стана много дълъг, но е важно да допълня. За да не изглежда като моя интерпретация, че кметът “пазеше” бюрото по труда от външни очи и има интереси там: веднага след като стажа ми приключи (февруари 2014г) кметът е извикал колежката ми (която остана единствен служител), за да и каже, че след като и трябва втори човек да помага, те са намерили момиче, което ще работи при нея. Въпросното момиче е било наето по програма за заетост като екскурзовод в общината и е от село Царевци, където кмет е бащата на Емануил Манолов. Това, разбира се, е грубо нарушение в дейността на службата Бюро по труда, не само като правила за назначаване, но е и пробив в системата на тази служба, където се работи изключително с личните данни на хората, с които служителите нямат право да злоупотребяват и трябва самата служба (като всяка където се обработват лични данни) да гарантира неприкосновеността на информацията за хората, които са регистрирани. На практика това “назначаване” е пробив в системата и е все едно в която и да е служба външни на нея хора да получат достъп до лични данни, които се съхраняват там (под “благовидния” предтекст, че външният човек “помага”, въпреки че такава помощ не е била търсена). Всичко това е било възможно именно защото няма началник, който да не го позволи (заради обвързаностите с Манолов) и съответно колежката ми е нямало как да откаже въпросната “помощ”.

  Каква точно е била целта на това внедряване на външен човек, няма как да знам. Наблюдавайки това място (пряко и непряко) мога да кажа, че определено маниерът на действие на кмета е да преследва свои тайни от другите цели, като една единствена цел е прикрита зад няколко привидно несвързани хода. Определено важна част от този начин на действие е нещо да се отлага във времето или по друг начин да се прикрие, за да не си личи че именно кметът стои зад него. Така стои въпроса с отстраняването на директорката на БТ Долни Чифлик (която е и негова бивша шефка).

  Има и друг такъв случай, значително по-фрапиращ, който породи в мен много съмнения и един вид се чувствам лично свързана, в смисъл че човекът, който е замесен беше пет години мой учител по физика във Варна и имам лични наблюдения върху него. Става дума за Свилен Кирчев, към момента вече осъден за педофилия на 5г затвор, бивш вече учител в село Царевци (където кмет е Манолов-баща). Връзката с Манолов е, че директорка на училището в Царевци (Ирина Рангелова) е жена, която е опонент на кмета в общински съвет Аврен, живееща с Кирчев на семейни начала. Когато започва делото срещу Кирчев, тя е отстранена от поста си.

  Няма да навлизам в подробности около обвинението в педофилия, те са достъпни в мрежата, ако някой има интерес. Аз съм изчела доста от материалите и сега със сигурност разпознавам част от тях като поръчкова журналистика. Те се отличават със определен стил, характерен за “медии” като пик, блиц и т.н с крещящи заглавия от рода “учителя-педофил, писал добри оценки срещу секс”. Това обаче не се ограничава единствено до интернет, изгледах и отразяването на случая в една от емисиите новини на бтв – също определено поръчково, а за да се “впрегнат” такива ресурси, определено са намесени политически интереси.

  Аз не съм в състояние да застана в позата на защитник на Кирчев, защото няма как да знам какво точно се е случило в училището в Царевци. Когато четох безброй материали по случая (2014г) само една медия беше потърсила неговата (и на директорката) гледна точка. Това, което имам като лични наблюдения(от моето училище във Варна) е че той определено се държеше твърде близко с учениците и непрофесионално. От това до педофилия (и то явна както е описана) не знам колко голяма е крачката. Ако трябва да бъда честна, сега бих казала че той определено злоупотребяваше с позицията на учител (на мен лично ми се е случвало да ме “респектира” като заеме заплашителна поза, приведен над чина ми). Сигурна съм обаче че сексуални посегателства никога не е имало в училището ми (ГПЧЕ “Йоан Екзарх). Когато скандала с обвинението в педофилия започна, в община Аврен, а вероятно и селата вече беше се затвърдил слуха, че това е педофила, който навсякъде е бил уволняван за блудство.

  Историята на директорката Рангелова се разви по такъв начин, че преди Кирчев да бъде осъден, тя е възстановена на поста на директор, което създаде необходимостта Манолов да я освободи от поста по друг начин. За тази цел той планира направо да закрие цялото училище в село Царевци, като за параван закрива и друго училище в съседно село (това се оправдава като икономия на разходи, защото и двете училища имат по-малко от сто ученици). Нека хората сами си отговорят на въпроса каква е тази власт, която иска да се прочуе със закриване на училища в по-малки населени места.

 18. По повод публикуваното от дъщеря ми Стелияна Грошева, искам да се извиня на всички засегнати в коментара и да заявя, че това не е моята позиция. Написаното е без мое знание и аз съм дълбоко разстроена от това.

  Аз харесвах работата си в общината, но при това положение ще бъде най-достойно да напусна. Още веднъж се извинявам на всички колеги, скоито съм работила, на хората от читалищата и желая на всички успех.

 19. Размера на краката му е в ‘крак’ с размера на ума.

 20. Драга СТЕЛИЯНА,

  Нашите геополитически лакърдии тук са част от чара на този прекрасен блог-дело на голям и достоен журналист, но разкази като твоите са скъпоценни документи за дереджето на днешна България! Споменавал съм общината ти като рубладжийски анклав, обикалях я миналата година, много ти благодаря, пиши, тук ти е компанията!

 21. oh come on….
  кой въобще вярва ,че има някаква разлика между дпс,бсп, герб и перънт-а им бкп и ссср!!!
  свинята трябва да бъде заколена….

 22. @ И.ГРОШЕВА | МАЙ 28, 2016, 23:36

  Конформизъм ли, госпожо? Страх ли? Или истината е друга?

 23. По-сполучливо определение за същността на пожарникаря-премиер не бях срещал! ДА, Бойко Борисов е олицитворение на ЛЪЖАТА. Този неграмотен и нагъл лъжец е символът на Лъжата!

 24. Към И.ГРОШЕВА
  Г-жо при всичко написано от Вашата дъщеря и ако е истина се радвайте :).
  Вие сте част от нейното възпитание като човек.
  А на Стелияна БРАВО !!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.