БСП намигна другарски на ГЕРБ пред паметника на Живков в Правец

БСП предприе днес първата стъпка към бъдещото си открито сътрудничество с ГЕРБ като послание към общия им електорат. За целта разпрати снимка на новото ръководство на партията в имота на родоначалника на БСП и ГЕРБ Тодор Живков. Радост, която съзнателно искат да бъде споделена от всякакви медийни трибуни, за да достигне посланието до колкото се може повече носталгични кратуни. https://www.google.bg/search?q=%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D0%9D%D0%B8%D0%BD%D0%BE%

 

Трябва да се признае, че ходът на пресцентъра, разпространил казионната фотография, постигна рядък по своята ефективност резултат. Трудно е да се измисли друг сюжет, който да бъде така единодушно мултиплициран от сайтове и медии, в които БСП иначе не би получила трибуна. Уж е заклеймяващо размножаването на снимката пред бюст-паметника на Живков, но всъщност случаят напомня на казуса с Музея на социалистическото изкуство, който трябваше да бичува тоталитаризма, но се оказа храм на апотеоза на социалистическия примитивизъм, рекламиран от гербаджийската власт.

 

В този смисъл намигването на др. Корнелия Нинова в Правец към миналото ( на Бойко Борисов) е хибридно успешен ход.

 

Ако някой се възмути, че бившата БКП се кланя на Тодор Живков, другарките и другарите имат всички основания да се подиграят с реципрочната фотография на Борисов и Първанов в Правец.

На поклонението им при реставрирането на паметника на Тато в Правец през септември 2001 г. Борисов и Първанов бяха рамо до рамо и този път Борисов не беше по служба на пост край Живков.http://e-vestnik.bg/10759/koy-slozhi-pametnika-v-pravets-i-vazrazhdaneto-na-kulta-kam-zhivkov/

Борисов, Златев и Първанов- светата руска троица с правешки корени

 

Само че от ГЕРБ умеят да си мълчат в подобни миризливи ситуации. Те си знаят за Борисов и слабото му място. Поради което не очаквайте от хитроумната провокация на БСП да се породи някаква съществена реакция в т.н. „големи медии”. На тях „голямото” им е в умението да не правят нищо, което може да ядоса големите началниците на държавата, които ни разиграват в своята руска рулетка.

16 мнения за “БСП намигна другарски на ГЕРБ пред паметника на Живков в Правец”

 1. Прекрасен текст продължение на унищожителното мнение на Павел Тинков от предишната статия.
  Подписвам се изцяло под него. Ето го коментара на г-н Тинков.

  “Идиотска държава!
  Съгласно действащ закон, обнародван в ДВ, бр 37, от 05.05.2000 година
  “КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕРИОДА 1944 -1989 ГОДИНА Е ОБЯВЕН ЗА ПРЕСТЪПЕН.”
  Съгласно чл. 3, ал.2 от същия закон:
  УПРАВЛЯВАЛАТА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ “Б К П Е БИЛА ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ”!
  Ерго – Корнелия Нинова и воденият от нея актив на ПАРТИЯТА НА МОДЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛИСТИ са били на поклонение в дома и пред бюст-паметника на упражнявалия като държавен глава гореупоменат престъпен комунистически режим и генерален секретар на престъпната организация БКП!
  Питам се има ли в нещастната ми родина антикомунистическа опозиция?! Има ли народни представители антикомунисти?!
  Няма ли кой да сезира прокуратурата, няма ли кой да предизвика дискусия в т.н. Народно събрание?! Няма ли кой да поиска от Конституционния съд отговор на въпроса: “Ако дейността на една организация е обявена за престъпна, сиреч извън закона, престъпник ли е нейният лидер?” И ако да – следва ли той, съратниците му и изповядващите неговите идеология, принципи, методи и практика да бъдат преследвани от закона, като застрашаващи обществената сигурност?
  Няма ли кой да внесе в ЕВРОПАРЛАМЕНТА изчерпателна информация по темата и да поиска от ПЕС да декларира официално становище по инициативата на Корнелия Нинова и партийния актив на БСП?!”

 2. Опасявам се, че в края на краищата излизате прав. Опасявам се също, че споделям изцяло написаното от Вас. Най-много се опасявам, обаче, че coup d`oeil с лекота ще прерасне в coup d`Etat.

 3. Сега, оптимизъм духащ от североизток.
  Мъча се вече 3 дни да схвана защо една от десните ръце на кремълският гном правещ се на Шива, рогозин определи, че омразните пиндоси били само 9 пъти по-напред от матушката в космическата надпревара. Тази “прецизност” ме кара да му вярвам, че по-изключяение не лъже. Много по-ефектно бе да отсече 10 пъти, ама на, в пристъп на откровеност ни обявява една дълго затаявана истина с ефекта на термоядрена бомба за тролската пропаганда.
  https://rufabula.com/news/2016/05/27/rogozin
  Следващата новина не иде точно от указаната по-горе посока но я касае яко. Дрънкане на оръжие от ватниците изглежда иде дющеш, човещинка, на янки ВПК. Взели, та конструирали електромагнитно супероръдие.

  https://rufabula.com/news/2016/05/29/wunderwaffe

  А и на фронтът на въглеводородите, основният изтояник за попълване на раззийският бюджет надежда всяка оставете.

  http://glavpost.com/post/30may2016/blogs/85577-evgeniy-platon-rossiya-prikazala-dolgo-zhit.html

  Имаше един виц от “такова беше времето”. И срещу нас да тичат, пак не можем да ги настигнем.
  Та, така и раззия и нормалният свят.

  https://www.facebook.com/rbc.ru/videos/1062737347124987/

  И накрая за разтуха убедете се сами до какви висоти е стигнало учението чукхе в най-ефикасната си част-пропагандата. Обама е последният американски президент, МАЙ?

 4. Ех… какую страну просрали
  https://www.youtube.com/watch?v=_hagNQs-zsM

  В СССР секс няма.
  Изказване на московчанка на живо по време на знаменитите телемостове в ерата на горбачовата перестройка. А в действителност…

 5. Мой приятел, половин руснак, майката е рускиня, но по-българин от рогачевци и ко се върна от почивка в гръцко и ми сподели. В хотела в който половината гости и нагоре са нашенци телевизии всякакви, но нито една родна. Понеже моят човек и булката му проблеми със съветският нямат пускат за преспиване някой от многобройните раззийски канали. Такова чудо, реди ми Адаша, а той е спец по североизточната тематика не съм очаквал. От едночасовата програма “Время” половината е изпълнена с кадри за вожда. Ръси мозъци по всички проблеми. Как да се предоврати спонтанният мензис сред помощният персонал в медицинските учреждения. Указания как по-бързо да се потушат нестихващите пожари в Сибир. Да се подобри ефективноста в металообработката. И т.д. и т.д. (так далше и так далше)
  Корифей по всичко и на всички времена.
  И как да го приемат в останалият свят нормално. Нали най-малкото пресаташетата на посолствата следят служебно горните бълвочи.

 6. Защо ми се струва, че в това намигане има още един пласт, не само снимката на Борисов с Първанов и не знам си още кой до паментника на Т.Ж. Някои вече реагираха първосигнално и заклеймиха Нинова, а за Бойко нищо не казват. И този втори пласт е началото на Възродителния процес – 29 май. Борисов е активен участник в тези събития, но за това също се пази тишина. Каква е тук уловката, Иво? Не може да си го пропуснал. За анализа – в десетката!

  Ето как Нери Терзиева пише за тези събития:
  29 май. Довечера в осем Тодор Живков ще каже, че можем да си ходим – границата от българска страна е отворена. Утре в осем заранта ще съм игла в купа сено на площада в Асеновград. Ще търся роднините си, за да им кажа да не тръгват. Няма да намеря никого. Ще съм стегната в човешкото менгеме часове до мръкване и ще плача от безсилие. Надвечер ще кажат, че спестените в ДСК пари са свършили и хората ще се разотидат. Когато се дотътря през хилядите тела до улица “Родолюбие” (!) в моята махала, москвичите ще са потеглили на юг – с по един денк багаж, без пари. Ключовете от ослепелите къщи ще са оставени у баба Златка, българката-приятел завинаги. Всички ще са си прибрали по шепичка глинена пръст от родния Баделем – за спомен вечен.

  После отличниците на режима ще вземат къщите на цената на спанака. После… Боли и свършвам.
  Ще минат – до днес – 27 години. И никой няма да е наказан.”

  Това е,никой няма да бъде налазан!

 7. Е, пак им лъснаха задниците на червените маймуни. Винаги са си били свързани с тоталитаризма на кървавия комунистически режим, там са техните корени, там са техните умове, иска им се да върнат времето, в което комунистите дерибействаха и се самоназначаваха с помощта на парадно-фалшива демокрация в която имахме право на избор от едно от децата на столетната пачавра (не че и сега не става така – все си гласува народа за разни издънки на комунизма ала НДСВ, ДПС, АБВ, Атака, ПФ, ГЕРБ – но е малко по-трудно и за да стават фокусите съответните неокомунисти трябва да понаграбят от еврофондовете или да им ги дадат директно от масква).

 8. До Георги Николов: Всичко написано от Вас е вярно, но едвали има някой сериозен политик, който да го прочете. Та те не четат собствените си закони. Просто 240 бройки дремят в НС и компютърчето им непрекъснато щрака само и единствено за собствени далавери (колкото и да не харесвам тази дума).

 9. Не,няма да има сливане.Сценарият е да се завземе целият политически спектър,ляво.дясно,евроатлантическо,патриотично.Всичко друго да бъде гонено поединично и групово.,Примерът с Плевнелиев Радан и ДСБ е пресен.Всичко по различен начин беше направено за отстраняването им.С.Всички медии в тяхна услуга.
  С почуда прочетох във в. 24 часа,че протестиращите на Запад българи срещу изборният кодекс били остатъци от Костово време.Тогава имало отдел към Мин. на вън.работи за работа с българите в чужбина.Едва ли не това било вражеска дейност вредна за България.Не трябвало да се обръща внимание.
  Радан Кънев се надява за обща проевропейска кандидатура за президент.Тяхната цел е друга-Радан и ДСБ да бъдат изолирани и унищожени.
  А така също и ние които мислим другояче.Разпръснати,обезверени,осмивани.
  Вече мисля,че няма спасение.Успяха.Жалко.

 10. Другарите винаги са задружно обединени за конспиративни цели и когато има нещо Чуждо за прибиране.
  Народа никога не им е имал доверие но е свикнал да тегли ралото независимо от Боклука по него.

 11. Към D.SAVOVA:
  Горе главата г-жа Савова. Най-тъмно е преди разсъмване. Много по-големи злощастия и злини сме преживявали и пак сме побеждавали. Спомнете си думите на Захари Стоянов: “Всеки народ, докато не се самоубие, няма да умре”, казани в много по-тежка и отчайваща ситуация. Спомнете си руската българофобия от есента на 1915г, когато в прав текст ни се заявява, че за русия БЪЛГАРИЯ повече не съществува. И затова войната 1915-1918 г. между БЪЛГАРИЯ и русия е била война за СПАСЕНИЕТО на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от унищожението, което русия ни е подготвяла. В такива фатални за БЪЛГАРИЯ моменти винаги са се появявали ЛИЧНОСТИ-СПАСИТЕЛИ.Кой ще забрави генерал Иван Колев и неговите думи,обръщайки се към войниците си. Думи, които са страшно актуални и днес:
  “Кавалеристи, БОГ ми е свидетел, че съм признателен на Русия, задето ни освободи. Но какво търсят казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи за обединението на България!” От тогава до сега русия с нищо не се е променила и си остава нашия главен враг, но вече знаем, че:”Ще ги бием и прогоним като всеки враг, който пречи за обединението на България!” е единствения ни сигурен и спасителен за нас начин.
  Нещата, които започнаха след 09.12.2016 г. са отчетливи и ясни и най-важното, те са необратими. Имаме ги вече ЛИЧНОСТИТЕ. Очакваме само призива им и скоро, много скоро ще дойде утрото на СВОБОДНА, НЕЗАВИСИМА и БЛАГОДЕНСТВАЩА БЪЛГАРИЯ!

 12. Я, червените свине начело със свинята – майка на поклонение при главния шопар и техен прародител: Тодор Живков – правешкия свински цървул!

 13. https://www.24chasa.bg/novini/article/5542746

  Че защо не е обявен национален траур? Хем да се върже с поклонението пред паметника на бибойковия идол, хем да се освежат мухлясали соцсекслегенди за геронтофилски тонус…

 14. Да възстановяващ паметник на човек, който най-малкото е национален предател, а по всяка вероятност и съучастник, ако не и извършител на престъпления срещу човечеството(за който не е разбрал говоря за Тодор Живков)-извинете да се сещате за друга демократична държава, където такова нещо да се случва? Прави ме впечатление, че е добре да нямаш вземане-даване с хора приятелски настроени към “уважавания” ни премиер. Не споменавам Путин-доколкото помня не чак толкова отдавна ББ беше толкова мил и любезен с Дилма Русеф-колко била интелигентна, способна и пр. Ама май Русеф в момента я разследват за корупция. Както се казва в поговорката-покажи ми приятелите си да ти кажа какъв си. В що за абсурдна страна живеем????

 15. Чудесна статия г-н Инджев! Поздравления!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.