Петата колона на Путин се кани да направи стотици хиляди руснаци постоянно пребиваващи в България

Не знам дали забелязахте, но Путин отправи груби заплахи към съседната ни Румъния от съседната ни Гърция. Румъния щяла сега да разбере какво е да бъде на руската мушка, щом е позволила на нейна територия да бъде разположен противоракетен щит на НАТО.

 

Само че как да „зебележите”, когато местните власти и медиите им са заети да раздуват заплахата от цели 60 бежанци край същата тази Гърция, в която Путин си разиграва троянския гръцки кон с обещание за дублиране на появилата се алтернатива за пренос на газ в региона.

Същевременно тук вече са настанили поне половин милион бежанци от Русия. http://bradva.bg/bg/article/article-70104#.V01Z9yHiyCl

 

Нещо повече, от Гърция Путин не само се закани в бъдеще време към Румъния, но и повтори със задна дата обвиненията си към България за „Южен поток”. И пак никаква реакция не последва в София. Борисов вдигна по тревога армия, полиция и техните медии на война с опасността от 60-те проникнали бежанци. После си вдигна чукалата и замина на европейско турне да се хвали с успешната си (пропагандна) акция на охранител на европейските граници от пълчищата на бежанците.

 

Ако си мислите обаче, че руските заплахи и обвинения се отнасят само към слаби звена от западния съюз, като Гърция, България, Румъния или Черна гора ( заради стъпките й за присъединяване към НАТО), ще сбъркате. Москва чете евангелието на заплахите по своя си съветски начин.

 

Путин може да върховен жрец в заклинанията срещу враговете, но определено не е сам в тази дейност. Подгряват кампанията политици, като вицепремиерът Рогозин с провокативни „шеги” спрямо Запада , включващи демонстрация на балистични ракети на коледни картички. Още по-голям майтапчия в това отношение е заместник-председателят на законодателната власт Жириновски. Той направо предлага Русия да взриви някъде по света ядрена бомба, за да се научат да я уважават. А това „някъде” беше конкретизирано от лицето на кремълската телевизионна пропаганда Кисельов, който заяви, че Русия може да изпепели в миг Ню Йорк.

 

След всичко маркирано дотук , е трудно за вярване, че Москва ще има нахалството да обвини врага за това, че забелязва тази враждебност и дори си позволява да взима мерки. Обаче точно това се случва.

 

„НАТО използва украинската криза, за да възроди образа на Русия като “големия враг”, без който алиансът не може да съществува. Това заявява в интервю за “Росийская газета” постоянният представител на Русия в Северноатлантическия алианс Александър Грушко.

Руският дипломат констатира “остър завой в политиката и военното строителство на НАТО” и твърди, че пактът “се чувства абсолютно некомфортно при липса на голям противник”.

Образът на големия противник се използва с цел “връщане на НАТО в центъра на световната политика”, като “доказателство, че няма други начини за гарантиране на сигурност освен “натоцентризма”, базиран върху стратегическо обвързване на Европа със САЩ”, казва Грушко в интервюто за “Росийская газета”, цитирано от ТАСС. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1579474

 

Не случайно в началото на този текст споменах сервилните български медии, които следват дневния ред на властта и нейните среднощни приумици- ако е решил Борисов да прави шоу на границата, всички му пристават на сценария и започват да играят по неговите правила своите роли.

Случващото се в България е повторение на руската действителност, опаковано в западен захарен памук обаче. Хиляда пъти съм го декларирал , но имам повод пак да кажа: главната задача на хилядолетието пред силите, които ни натресоха монархосоциализъм и гербаджийски популизъм, беше да овладеят медиите. Само така могат да си разиграват шоуто и да казват на черното бяло- важното е цветната картинка на екрана на телевизорите да е „правилна”.

 

В Русия подмяната на действителността е брутална, а у нас- „само” изкривена.

 

Докато Борисов и компания се тупат юнашки в гърдите в битката срещу 60 бежанци, над 500 000 руски бежанци ( повечето от които със сигурност са от лоялната на Кремъл  администрация на Русия, защото са получавали в това качество преференциални кредити да се заселят в България, както съм писал и преди) са нахлули тук като собственици на имоти , концентрирани в източната, най-близката по-море до Русия част на страната ни. Те вече имат претенции за собствени училища. Образували са цели анклави на компактно живеещи големи групи – като в Поморие.

НА СНИМКАТА: Една “малка Русия” вече се е настанила на българското Черноморие , но продължава да расте…

Услужливите български власти вече са гласували доста тихомълком в комисия на първо четене възможността да им предоставят право за постоянно пребиваване на основание, че са вложили 100 000 лева в недвижима собственост тук. http://www.segabg.com/article.php?id=805326

 

По тази и свързани с нея теми българските медии спят в едно легло с властта като спящи клетки на петата колона в България, отразявайки с изгасената си светлина „настроението” на Борисов и компания. Не ги интересува, че бежанците всъщност отдавна са тук и предявяват все по-големи претенции до момента, когато Кремъл реши, че не им угаждаме достатъчно и реши да защитава от нас „своите” (както в Крим?).

 

Да се ядосва човек на зелените човечета в Крим или на червените им събратя, които също така без обозначителни знаци ( не много) тихо са плъзнали из България, е разбираемо, макар и непродуктивно. Истински трябва да ни е яд обаче на онези наши овластени сънародници, които ги обслужват- ако не персонално и поотделно, то лично Путин и неговата клика в Кремъл, чиято цел е чрез пропаганда и шовинизъм, включително за износ, да компенсират провала на „руския свят” в самата Русия.

 

 

 

 

 

 

 

74 мнения за “Петата колона на Путин се кани да направи стотици хиляди руснаци постоянно пребиваващи в България”

 1. ТРЪГНАХ ЗА РУСИЯ И ИСКАМ ВИЗА
  А ОТ ТАМ МИ ИСКАТ …ЕПИКРИЗА

 2. Предсказанието на СБИГНЕВ БЖЕЖИНСКИ!!!! 2017г. фалит и разспадане на империята на злото! Инак с БЪЛГАРИЯ е свършено.

 3. Браво, Иво!
  Сега остава КОЙто трябва да те чуе. А дано, ама надали.
  Единствената ми надежда за България е да се сбъдне предсрочно прогнозата на Збигнев Бжежински. През 2017г. гражданската война в Русия завършва с победа на белите.
  Каквото и да означава това.
  Едва тогава петата колона у нас ще се кротне. Докато не издалаверират изцяло и безвъзвратно омразната им българия, нарочно с малка буква, на любимата им матушка, няма спасение.
  Ето как брилянтно, без дори излишен препинателен знак, американският блогър Майкъл Бом е илюстрирал страховитата за ватниците ПРО в Румъния.

  http://echo.msk.ru/blog/bom_m/1769438-echo/

 4. Изключителна прецизност в интервюто на Йенс Столтенберг пред Ехо Москва на 23 май 2016г. Нулева емоция. Само факти, аргументи и адекватни анализи и изводи. Няма и 0,000001% прилика с троленето на кремльовци.
  http://echo.msk.ru/news/1770340-echo/comments.html

 5. В Поморие руснаците искат да имат представител в общинският съвет!
  А доколкото знам руски училища в района вече има! Частни!

 6. Г-н Инджев, пиша отново тук във връзка с развитието по предишните коментари, оставени от мен. Тази историе не мина без последствия и стана причина за раздор в семейството ми. Вчера сутринта имах лична среща с кмета Манолов (инициирана от мен). Вероятно не ме очакваха и ми разиграха сценка (той и зам. кмета) как изобщо даже до сутринта не знаели за коментарите ми (това, разбира се, не е възможно)и общо взето очакваха да се срамувам и ме отпратиха с назиданието да си нося последствията (защото едва ли не съм направила нещо лошо на майка ми, а те са добри и няма да я уволнят заради някакви неща, които не се хабят да четат(!)

  Аз изобщо не се заблуждавам от привидната любезност, под нея има огромна омраза. Днес реших да повторя срещата и цялата омраза излезе този път наяве (Манолов крещеше по мен, обясни ми че майка ми се срамува от мен и едва ли не и съсипвам живота(защото той може да я уволни(ама не го прави понеже е добър)) Също така ме заплаши, че никъде няма да си намеря работа и ми пожела да продължавам да си пиша вкъщи пред компютъра и родителите ми да ме “хрантутят”.

  От думите му мога да съм сигурна, че тези хора така или иначе знаят всичко за мен, така че не виждам смисъл да спестявам тук каквото и да е. Знаят, че съм безработна, както знаят и за заболяването на баща ми, което използват срещу мен (защото съм притеснявала майка ми, когато той е болен). Всъшност преди около месец в общината имаше съкращения и майка ми беше една от нарочените (нито е знаела защо е сред тях, нито разбра защо той се отметна после). Тогава явно не е бил особено загрижен за благополучието на семейството ми, но сега се опита да ми внуши, че аз го руша. Също така е привиквал в кабинета си и майка ми и колежката ми от Бюро по труда, за да дава обяснения за писаното (може и в Долен Чифлик да е звънял, няма да е чудно).

  Понеже вече се уморих от всичко черно, което ме заобикаля, че бъда честна докрай, защото имам чувството че съм оплетена в мрежа от зависимости, от която няма излизане. Тези хора не случайно ме заплашват чрез родителите ми (за които са твърде добре осведомени). Те със сигурност знаят и къде работи баща ми (във фирма за електронни услуги – може би една от няколко такива монополни фирми на пазара), той е ходил служебно в общината. В една от многото публикации в интернет има материали за човека, който се сочи за партиен гриб на Манолов – евродепутата от ГЕРБ Емил Радев, който е известен с прокарването на закони, които правят ел. услуги задължителни при боравене с нац. агенции (и по този начин увеличават приходите на тези фирми). Сигурна съм, че Манолов и всички невидими “помагачи” следящи за подобни връзки са напълно наясно с подобни неща, чрез които хората могат да бъдат контролирани.

 7. Г-н Инджев, много ми харесват писанията Ви, но когато видя основание за критика, не съумявам да се въздържа. Според Вас, как собственици на имоти в която и да е страна, ще бъдат третирани, освен като постоянно пребиваващи!? Има ли логика да им се дава “статут” на временно пребиваващи, при положение, че са инвестирали толкова пари в страната ти и биха искали сигурно постоянно да се ползват от придобивката си!? Няма. Какво й остава тогава на българската държава!? Ние хем искаме пари за икономиката си, ама хем ако може всеки момент да кажем на настаналия се тук чужденец с парите си, Чакай сега, ама ти си временно тук! Това всъщност е принцип на Брюксел. Колкото до приликата с Крим и зелените човечета, това няма как да стане, и Вие го знаете по-добре от мен, България е член на НАТО!

 8. Новината с която събудили преструващия се на заспал премиер:
  – Руснаците ни завладяха, г-н Борисов!
  – Дай още добри новини – надигнал се зарадван Борисов.
  – Изядоха всичките ни репортери и ПИКАЯТ ГАЗ.

 9. Руснаците ще си получат дължимото за
  действията на сегашната върхушка-по спиралата надолу до 2-та метра под земята,в това има някаква капка оптимизъм(визирам казаното за съседките на Русия, а и в частност за нас), но не виждам как ние с такава армия от продажници и крадци ще направим държава за живеене.Хомосапиенс-а ако няма морални задръжки е най-лукавото и опасно същество на този свят.Точно с такива образци Бог ни е дарил щедро.Това е нашата неравна битка.

 10. Темата е болезнена, браво за текста, картата е много важна и нека бъде видяна от колкото може повече българи. Сангвинните парчета представят компактните маси руско население, но знаем, че активни руски клетки има в цялата страна. Списък с градовете от февруари 2016: https://konsulmir.com/organizacii-sootechestvennikov-v-bolgarii-russkie-v-bolgarii/
  Не става дума за проруските организации, на които вече им загубихме дирята.
  Шамаросване с мокри парцали по главите ни трябва. Логичните последици от тази инвазия трябва да са в съзнанието дори на тийнейджърката, която търси новини за Джъстин Бийбър и очната му линия. Нямам профил и контакти в нито една социална мрежа в нета, затова, моля колегите, които ползват twitter, facebook, buzztfeed и други – нека публикуват линк към този текст. КАРТАТА е за най-дебелочерепните, като ББ и 239-те парламентарни разбойници. Ето малко информация за тяхно полит. спокойствие, има кой да бди над съветските паметници и да огранизира акции с георгиевски лентички, като начало:

  В Болгарии функционируют несколько русских эмигрантских организаций. Самая крупная из них — федерация «Союз соотечественников», сформированная в 2000 году на основе 20 региональных «русских клубов», действующих в крупные городах страны. «Союз соотечественников» ведет культурно-просветительскую работу в области русской культуры, занимается мониторингом преподавания в стране русского языка, оказывает помощь ветеранам войны и престарелым. Русские организации в Болгарии принимают активное участие в сохранении и реставрации мемориалов, посвященных русским солдатам и православных святынь.

  «Союз соотечественников» работает в тесном сотрудничестве с Посольством РФ в Болгарии, Правительством Москвы, Московским Фондом развития межрегиональных связей «Сотрудничество», Росзарубежцентром в Москве и Российским Культурно-информационным центром в Софии, а также настоятельством Русской православной церкви в Болгарии и многими другими общественными и государственными организациями. При поддержке московских властей в Болгарии выходит газета «Соотечественник».

  Картината е прекалено ясна, за да бъде параноична.

 11. СЦЕНАРИЙ

  РУСИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА НАПЪЛНО ОТ КАРТАТА НА СВЕТА.
  ТЕРИТОРИЯТА И ЩЕ БЪДЕ СВЕДЕНА ДО 1/20 ОТ ДНЕШНИТЕ И РАЗМЕРИ.
  МОСКВА ЩЕ БЪДЕ РАЗТУРЕНА И СЕГАШНИТЕ РУСКИ РОБИ ЩЕ ЗАСАДЯТ НА МЯСТОТО И БРЕЗОВИ ГОРИ.
  ————————————–

  РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ УНИЗЕНА !
  ЧЕРВЕНИТЕ РУСКИ НОСОВЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАВРЯНИ В МИРИЗЛИВИТЕ РУСКИ ЗАДНИЦИ – ЗА ПОУКА !
  РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИНУДЕНА ОТ СИЛИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧНАТА МЕЖДУНАРОДНА ОБЩНОСТ ДА СЕ ПРИБЕРЕ В ГРАНИЦИТЕ, В КОИТО Е БИЛА ПРИ ОСНОВАВАНЕТО И ПРЕЗ 1547 ГОД. ОТ ИВАН ГРОЗНИ.
  ОТ РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ ОТНЕТИ ВСИЧКИ ЗАГРАБЕНИ ОТ НЕЯ ЗЕМИ ПРЕЗ 440 ГОДИШНОТО И ПРЕСТЪПНО СЪЩЕСТВУВАНЕ КАТО ДЪРЖАВА.
  – НА ФИНЛАНДИЯ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ СОБСТВЕНИТЕ И ТЕРИТОРИИ ЧАК ДО САНКТ ПЕТЕРБУРГ, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ЗАВЛАДЯНАТА ОТ РУСИЯ КАРЕЛИЯ (П-В КОЛА).
  – КЬОНИГСБЕРГСКА ОБЛАСТ ЩЕ БЪДЕ ВЪРНАТА НА ГЕРМАНИЯ.
  – ОТ КРИМ И ИЗТОЧНА УКРАЙНА ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ ВСИЧКИ РУСКИ АЛКОХОЛИЗИРАНИ ПЛАЗМОДИИ.
  – ОТ РЕКА ВОЛГА ДО АТЛАНТИЧЕСКИЯТ ОКЕАН ЩЕ БЪДАТ ТЕРИТОРИИТЕ, НА КОИТО 42 ТУЗЕМНИ НАРОДИ, ОСВОБОДЕНИТЕ ОТ РУСКО РОБСТВО :
  – Абазини, Алеути, Алтайци, Балкарц, Башкири, Бесермяни, Булагати, Вепси, Волжки татари, Долгани, Евени, Евенки, Ингуши, Казаци, Калмики, Карачаевци, Карели, Кети, Коми (народ), Коряки, Кумандинци, Марийци, Мордовци, Нганасани, Ногайци, Осетинци, Саами, Савири, Теленгити, Тубалари, Тувинци, Удини, Удмурти, Хакаси, Ханти, Черкези, Чукчи, Шорци, Юкагири, Юпики, Якути и др. … ЩЕ ОСНОВАТ ПО СОБСТВЕНА ВОЛЯ СВОИ ДЪРЖАВИ.

  ————————————-

 12. Грешка в текста по-горе:

  Вместо “– ОТ РЕКА ВОЛГА ДО АТЛАНТИЧЕСКИЯТ ОКЕАН ”

  да се прочете: ОТ РЕКА ВОЛГА ДО ТИХИЯТ ОКЕАН

 13. То да са само по морето,ами и в Младостите в Софиа,магазините Берьозка,петоколонниците от БСП,ГЕРБ,Атака,Патриотите,дипломатите наглеци…като свински черва са….

 14. Много бих искал да знам името на този, който е предложил в Министерски съвет свалянето на границата на 100000 лева!!!

 15. “Петата колона на Путин се кани да направи стотици хиляди руснаци постоянно пребиваващи в България ” е един многократно дискутиран тревожен проблем, отнасящ се до решения, съдбоносни за бъдещето на България в момента, гласувани от национални предатели на власт.

  Но говоренето по темата обикновено спира само до назоваването на опасността и разясняването на същността на предателското действие с наивна надежда, че защитните сили на държавата като службите за сигурност и прокуратурата веднага ще се “самосезират”.
  Но, както многократно сме били свидетели, това никога не се случва! Все едно, че ги няма тези служби и институции, даже напротив, почти винаги се опитват да замажат, да прикрият коментираното престъпление.

  Затова говоренето по темата трябва да продължи до край, с изваждане от анонимност на извърителите на престъплението и обществена дискусия какво трябва да е наказанието за подобно престъпление с тежки за бъдещето на България и българите последици.

  За целта поне в коментарите задължително трябва да изискаме отговор на въпроса КОИ СА ДЕПУТАТИТЕ, ОТ КОИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ са И КОИ СА ЕКСПЕРТИТЕ ОТ ИНСТИТУЦИИТЕ, които са предложили промените, (улесняващи хилядите руснаци да получат статут на постоянно пребиваващи) в Закона за чужденците в България ?
  В този случай предложението за намаляване на инвестицията от 300 000 евро до 50 000 евро, за да получат автоматично статут на постоянно пребиващ за руските собственици на имоти у нас е гласувано на първо четене от:

  ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ЗА ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ И ОБЩСТВЕН РЕД с председател Цветан Цветанов – ГЕРБ, Десислав Чуколов – “Атака” зам.председател, Румен Иванов -ГЕРБ ,зам.председател, Хамид Хамид -ДПС,зам.председател, а членове са знакови именца като Красимир Каракачанов- ВМРО, Атанас Мерджанов -БСП и т.н,
  по предложение на МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ с министър председател Бойко БОРИСОВ и е подкрепено от дирекция “Миграция” към МВР с директор Николай Дочев Николов, зам. директор Марияна Николаева Маринова и Маргарита Драгомирова Делчева- зам.директор.
  Основаниe за предложението било , че с инвестициите си тези собственици подкрепяли икономиката на България?! 🙂
  На всеки нормален българин е ясно ,че чрез т.н. “инвестиции” тези руски паразити създават една устойчива корупционна среда и нарушават законите, защото не плащат данъци и изнасят печалбата си с офшорки, с което не само че не подкрепят, а РУШАТ икономиката ни!
  Щели да ги задължат и да открият 10 работни места, АКО развивали бизнес. Кой и как ще контролира “бизнесмените” дали са открили работните места не е ясно, което значи, че тези места просто няма да бъдат открити. А ония “постоянно пребиваващи” , които не развиват бизнес и се занимават предимно с далавери, пране на пари и измами, каквито са повечето руски собственици на имоти у нас? С тях какво ще се случи ? Има ли предвидена процедура за екстрадирането им или арестуването им, или глобяването им? Няма!
  С този т.н. “статут на постоянно пребиваващи” чужденците от страна извън ЕС автоматично получават правата и задълженията на български граждани, но тъй като запазват и двойното си (руско) гражданство, това ги поставя в привилегирована позиция по отношение на задълженията им. Ако им харесваq ще си изпълняват задъженията, ако не им харесва- няма. Щото са с двойно граждантво.

  А статутът на “постоянно пребиваващ” дава и оснавание за лесно получаване на българско гражданство с право да гласуват, български европейски паспорт с всички произтичащи от това последствия, компрометиращи ни пред партньорите ни от ЕС и НАТО.

 16. Към Йордан Карабаджаков:

  “Собственици в която и да било страна”?
  Нима?
  Нима на всеки ” в която и да било страна” му позволяват да си пазарува права срещу жълти стотинки?
  И защо България, след като става дума за “принцип на Брюксел”, не го прилага именно към граждани на ЕС, а фаворизира статуквото, създадено от враждебната ни Русия, която е доказала, че използва малцинствата си в чужбина ( вече и изкуствено създаденото в България?) като инструмент за влияние, натиск и окупация дори, както в Украйна?

  При тази огромна маса руски собственици в България спрямо пренебрежимо малкото чужди собственици от друга националност като съотношение спрямо руснаците, операцията по узаконяване на руската доминация на чужди собственици е не прозрачна, а направо крещяща- освен за глухите, които си правят оглушки.

  Американци и други западняци нямат интерес да си купуват статут в България. Те са “просто” съюзници.Не им трябва легитимиране чрез имоти, за да придобият статут (подобие на онзи, до който се домогват българите в техните страни). Нямат интерес и държавите им по никакъв начин и никога не биха ги накарали да правят това ( точно като както правителствата в свободния свят не могат да нареждат на бизнеса къде да инвестира в чужбина).

  Русия се оказва ЕДИНСТВЕНИЯТ желаещ купувач на български суверенитет и то на едро.

  Не мога да попреча да ми четете “писанията”, но не лъжете, че ги харесвате.Или не разбирате смисъла на злобната дума “писания”?

 17. Присъединявам се към Йордан Карабаджаков …
  Левски, когато е изреждал народностите, които ще живеят равноправно в България не е споменал руснаците (ако питате В. Дърева, сигурно ги е споменал, но Захари Стоянов ги е зачертал), но да не се хващаме за думите му.
  Никое малцинство (турци, цигани, руснаци, интелигенция) няма да е опасно за България, ако тя е просперираща, правова държава. Ако ли не – тогава българите ще сми си най-опасни за България (както е сега)

 18. има изход .Ако някои които желае да има претенции 4е бил руски. или какъвто и да е 1,плаща си данъците,4е е български гражданин и да се отмени двоиното гражданство

 19. Господа КАРАИВАНОВ и КАРАБАДЖАКОВ,
  нима не разбирате че не става въпрос за права и свободи тука (и дори става дума за точно обратното – за липсата им)?
  Нима не знаете че съвременна Русия съвсем умишлено и целенасочено ограбва България?
  Можете ли да кажете колко средства за откраднати чрез проекти като Белене, Южен поток, КТБ и т.н.
  (дори не слагам БТК, Лукойл, Булгаргаз и много други които все още смучат с пълна сила от българските ресурси)?
  А нима не знаете и че руската държава подпомага финансово своите служители при купуването на имоти зад граница?
  Ще имате ли нещо против вие да имате вие вила на морето вместо крадците които са ви ограбили?
  Като разберете това тогава коментирайте.
  А моят коментар по темата е че тези имоти са придобити с средства, откраднати по един или друг начин. Но, което е още по лошо, продават се по едни не конкурентен и не пазарен начин.
  Това не само узаконява кражбата, но и насърчава беззаконието (именно това е, което е нередно).
  Плюс това по дефиниция за постоянно пребиваване се води не този, който има имот, а този, който или работи, или се учи в страната приемник. А руснаците които идват тук не идват да учат или работят. Все по-очевидно е и че и като вили не ги ползват дори.
  И така граждани на една чужда страна получават повече “права” дори от самите нас.
  И един линк: http://www.mediapool.bg/tirani-tiranofili-i-tiranofobi-news249804.html

 20. ИЗ “ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ”

  Митрополит Методий (Кусев)

  България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. Погромът се дължи на тоя недъг […] Кабинетите Гешов – Данев приеха съюза и подписаха договорът със Сърбия по искането и посредството на руската дипломация и под гаранцията на императора. Тия кабинети бяха чисто русофилски.

  Подир погрома руският посланик Неклюдов побягна от София. Чичо Петър, сръбският крал, го награди с най-голям орден за заслуга към сръбските интереси. Защо кралят на Сърбия награждава един пълномощен министър, който действувал в друга държава, в София?.. По заповед от своето началство той, Неклюдов, дирижираше нашите русофилски кабинети, които му служеха за кукли, дирижирани от него, слепи оръдия. Всяко утро той се осведомяваше от нашите министри за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где е голямата сила и где се намира слабата ни страна. Всеки ден Неклюдов чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание за движението и положението на частите на нашата армия. Значи Руското дипломатическо агентство в София е служило за шпионско отделение на сръбската армия […] Но не е само тази заслугата на Неклюдов. Той издавал заповедите за отстъпленията и настъпленията на нашата армия. В помощника на главнокомандващия, в генерала Савов, се съзряло и посрещнало едно препятствие за правилното командуване на армията ни от Неклюдов. Затова генерал Савов се замести от генерал Радко Димитриев, най-благонадеждния, послушен русофил. Где ги не сееш, тамо не поникнуват руските дипломати […] Не 16 юний, а 18 юний създаде погрома на България, когато Неклюдов заповяда да отстъпи нашата армия по всички линии. Ако не беше тая заповед, т.е. ако не беше се извършило това отстъпление, цялата сръбска армия щеше да попадне в плен. Тогава и гърците щяха да бъдат унищожени […]

  Император Николай IIРуската дипломация, во главе със своя император, протестираха ли за тия свирепости и нечути жестокости, вършени над българите в поробените земи от сърби, гърци и румъни, угрозиха ли тия зверове да престанат да унищожават един в нищо невинен народ? Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник “Новое време” намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия – българския елемент […]

  За тия страшни грехове (против България), погромът на Русия ще бъде много страшен. Не като оня във време на Руско-японската война. Много по-страшен. Във време на Руско-японската война, за греховете, извършени (1903 г.) от руската дипломация против българите в Македония, извършени чрез Зиновиева и Ламздорфа, Бог я наказа със загубата на флотата, на Порт Артур, на Манджурия и на Корея. Сибирската железница, за която се изхабиха милиарди, остана сега излишна. Отгоре на това, пожертвуваха се напразно стотина-двесте хиляди храбри руски мъже.

  За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието? Величието на Руската империя се дължи на “теократизма”. Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на “теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи). Тая основа – теократизма – окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България). Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне […]

  Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство […] Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя…

  1914 г.
  Стара Загора

 21. Разговорът за равноправие/равнозадължение е винаги актуален. Тук обаче става дума за институционално мобилизиран етнически експорт от Русия към България. И тази числено значима маса хора е стратегически ситуирана. Наречете го туризъм край териториални води.

 22. Извинявам се за езика но Мазния поучителен тон на Другаря Карабаджаков ме наведе на една мисъл, която много искам да е само реакция на жестокостта и лъжата вплетена в думите му без реална опасност. Замисляли ли сте се наистина, какво става със болните и недохранени животни в джунглата ? Те стават меню в трапезата на хищника. Толкова години България и Народа и беше ръфан и недохранван а младите ги съветваха – Бягайте в чужбина. Толкова много години, за да стане това, което е било замислено още в началото. Това, което пишеха, че Евреите и Американците го били замислили. И ето го идва съпроводено с Мазни Поучителни думички. Но не от страхотно ужасния “Запад” а от “братска” русия. От истинския Хищник, дебнещ в леговището си със стръвен поглед и течащи лиги изоставането на хилавата обезкървена и обезверена българска овчица, неспособна да прогледне опасността, дори след зрещното разкъсване на Украйна и поглъщане на Крим.
  И наместо Българската нация да забие камбата за тревога, нейните най-високо седящи синковци крещят, че Украйна никога не е съществувала!! Аферим Другари!!! Това беше вчера а днес вече казвате, че руснаците можело да си купят България. Сигурно защото сте я продали отдавна!!!

 23. Да все-таки они, руские бляди, его не послушали, пошли на Крим и будут разорваны на на мелкие кусочки….

 24. Така започна и русификацията на източна Украйна и Крим/и с допълнително изселване и опразване на земите.Казват,че в Германия имало около 3.000.000 руско говорящи и ето виждаме опити за влияние върху външната и вътрешна политика на правителството и .

 25. Американци, изчезвайте от България. Плащаме ви бесни пари, че ни грабите, без пари имате бази. Хрантутите едни Киряк Стефчовци с грантове. Да имате късмет руснаците да ни забият по главите заради вас. Ще видите тогава какво значи българско ” гостоприемство”. Бандити сте били и бандити сте сега.

 26. Уважаеми Тенко,
  Знам…
  Но това е като въпроса с бурките или с циганската престъпност, или гласуването в чужбина. Не можеш да се бориш с отрицателното явление като ограничаваш правата на всички граждани (от дадена група или от цялата държава), защото е по-лесно, отколкото да се бориш с конкретните нарушители…
  Не изпитвам специална симпатия нито към руснаците, нита към забулените, а още по-малко към крадците, но демокрацията си има и лоши страни…

 27. Към КАРАТРЛОВЕТЕ:

  Ето какво предвижда Законът за българското гражданство:

  Чл. 12. (1) (Предишен текст на чл. 12 – ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство, ако към датата на подаване на молбата за натурализация:
  1. е пълнолетно;
  2. (доп. – ДВ, бр. 21 от 2012 г.) преди не по-малко от 5 години е получило разрешение за постоянно или дългосрочно пребиваване в Република България;
  3. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер от български съд и срещу него няма образувано наказателно производство за такова престъпление, освен ако е реабилитирано;
  4. (изм. – ДВ, бр. 41 от 2001 г.) има доход или занятие, което му дава възможност да се издържа в Република България;
  5. (изм. и доп. – ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. – ДВ, бр. 74 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г., изм. – ДВ, бр. 68 от 2013 г., в сила от 02.08.2013 г.) владее български език, което се установява по ред, определен с наредба на министъра на образованието и науката, и
  6. (нова – ДВ, бр. 41 от 2001 г.) е освободено от досегашното си гражданство или ще бъде освободено от него към момента на придобиване на българско гражданство.
  (2) (Нова – ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Не се изисква освобождаване от досегашното им гражданство за:
  1. лица – съпрузи на български граждани;
  2. граждани на държава – членка на Европейския съюз, на държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария;
  3. граждани на държави, с които Република България има сключени договори, с които се установява взаимност.

  Ясно се вижда, че предоставянето (на смешната цена от 100 хиляди лева) на разрешение за постоянно или дългосрочно пребиваване не е никак безобидно и дава възможност за придобиване на българско гражданство.

  От една страна, за руснаците най-много важи правилото (на Ст. Тонев) за двете родини – една, която да обичаш и друга, в която да живееш (като бял човек) – и всеки, който има възможност се заселва на запад (колкото по-заможни, толкова по на запад).

  От друга страна, (почти) всеки руснак, където и да се намира, носи “в раницата си” грижливо сгъната гимнастьорка и щом чуе гласа на Юри Левитан, мигом се преобразява в завоевател.

  Москалите съвсем на са зарязали отколешния си мерак да превърнат Черно море във вътрешноруско езеро. Сега са решили да вървят към целта меко, с насищащо заселване, финансирано от … руската държава.

  И ако този пъклен план успее, алчните (за руски пари) гагаузи и гларуси ще си хапят задниците, защото ще бъдат чужденци в родните си места.

 28. Gospoda edin VANKATA place protiv dvoinoto grajdanstvo.Ta ako ne sme nie s dvoinoto grajdanstvo a nie sme mnogo, to postupleniiata ot cujbina shte priseknat.Kolkoto do dopuskane na razprodajba za drebni stotinki na MILATA niRODINA bi triabvalo da tursite otgovornost ot IZBRANITE ot vas OPRAVNITZI.Nie s dvoinoto grajdanstvo niamame vina za tova kakvoto stava v RODINATA ni.Dopuskane na RUSKI grajdani da izkupvat zemite ni tova e prestuplenie za tova niakoi triabva da otgovaria.Kolkoto do DANIELA STANCEVA,ne sa ti vinovni AMERIKANZITE, a i ne vie im plashtate besni pari ate si plashtat za presustvieto si v Bulgaria .Akolkoto ce gi naricate BANDITI. Znaete li koi sa BANDITITE v rodinata ni Tezi koito pozvoliha razprodajbata na RODINATA ni za julti stotinki.I.I.C…..o IL

 29. @ КАРАИВАНОВ | МАЙ 31, 2016, 23:20

  Оставям настрана снизходителния ви тон и питам:

  Запазването на размера на инвестицията (минимум 600 000 лева) “отрицателно явление” ли е, ограничава ли прогресивно обедняващите руснаци, към които не изпитвате “специална симпатия” или е просто една от “лошите страни на демокрацията”?

 30. @ Daniela Tsanova, с извинение към нормалните съфорумци, да те…

 31. Към Даниела Цанова. Тъкмо на руснаците снасяме всяка година 5 милиарда долара за надутите цени на газа,е кой ни граби?Разбира се,не без активната помощ на Р.Овч,и подобни.Ако имаше американска база в Крим,сега нямаше там да се разпорежда руски агресор.

 32. Отдавна надушвам Кримски вариант …Малката Русия..Малката Москва и др. квартали никнат като гъби не само по черноморието ! С руски надписи и реклами и тъпото упорство че видите ли българите трябва да знаят руски език а не обратно ! Не ми се мисли какво би станало след 30- 40 години Путивизация !!!

 33. Много ми хареса картата на БГ с ‘руските’ региони. Освен че е фактологична, тя напомня много на днешната карта на Украйна с регионите окупирани от русия. Руските патриоти от ГЕРБ, ПФ, Атака, БСП, ДПС, АБВ, част от РБ, ония отрепки на Бареков не им помня името (останали някой дето пропуснах) направиха всичко което се иска от тях за да изпълнят патриотичния си дълг към путин и руснаците така че да ги направят абсолютни господари на територия БГ. Да му мисли населението дето гласува за тези антибългари в парламента, защото това население не знае руски, езика който ще се изисква от окупантите да знаят всички които желаят да имат някаква доходна работа в губерния БГ.

 34. Много си повярхте тука ….

  САЩ ще бъде разпаднат и всеки щат ще стане независим !

  а Русия защо още дреме не ми е ясно, до сега е трябвало да посипе жалката дивашка българия с ядрени бомби … Та нищо да не остане от това дивашко племе !!!

 35. До Карабаджаков и Караиванов. “Критиката” ви към “писанията” на Иво Инджев е продукт единствено на загриженост да не пострадат интересите на “братушките” у нас. Интереси които днес са във флагранно нарушение на родното законодателство и база за ефективна намеса в политиката ни (вътрешна и външна)утре. На тях и на тези които са им “помогнали” да пуснат пипалата си в България. Любимата ви матушка във всичките й преображения винаги е целяла да си осигури постоянен излаз към топлите морета. На България е гледано само като трамплин към Босфора и Дарданелите. Четете историята но не по манипулаторите (те сами си го признават)божо, пантев, марков и вся осталная сволоч. На първо време горещо ви препоръчвам книгите “Течна дружба” 1 и 2. Всякакви илюзии за безкористна помощ и “вечна дружба” на мечока от североизток спрямо родината ни ще изчезнат за отрицателно време.
  И последно. Как гледате на “мнението” на духовната ви сестра Даниела Цанова.
  Благодаря за вниманието.

 36. За Й.К.,Караиванов и Даниела Ц. Преди години,когато предстоеше да се даде право за закупуване на имоти от чужденци, “защитниците” на българската земя,тези,които направиха Пиринска Македония Сръбска и 2 пъти ни подаряваха на братята,изреваха на умряло. “Как може да се продава свещената българска земя на разни турци,евреи,американци и т.н., нали те ще ни поробят!” Месеци наред вестници,телевизии,радио,парламент….се пълнеха с вой и вопли.

  Сега да сте чули нещо подобно от медии и други институции? Обратно- същите “патриоти”,вие самите,станахте големи демократи,защитници на парите,с които се купува “свещената” българска земя. Зер,с тях се подпомага родната икономика. Забравихте за национален суверенитет и интереси.

  За продажниците се сбъдва най-желаното – вългарската земя,с всички последствия,да бъде продадена на “ширака страна мая радная”,за да стане тя още по-ширака и магучия.Ненаситния.

 37. Коментарите са излишни, но аз имам конкретен въпрос към някой запознат. Какъв е статута на деца родени в България от постоянно/ временно пребиваващи, бежанци. имигранти и други?

 38. Към Атем
  demona_hale@abv.bg
  78.90.212.180
  Предишният ти пост запазих, без да публикувам свинщините ти, за да го използвам като доказателство за заплахите със смърт, които получавам от страна на русофилстващи изроди.

 39. Към .500 S&W:

  Обяснявам защо не искам да пускам коментари, като твоя, чието продължение реших да не публикувам- не е от “обич” към екземпляри, като въпросната. Просто не искам да им давам повод за обобщения и да приписват на блога нещо, което наподобява техния манталитет ( колкото и да са си заслужили бумеранговата тояга).Елементарна самозащита е от моя страна- знам им подлостите и се предпазвам от тях.

 40. Daniela Tsanova
  то го ритат,то си мисли,че го галят.
  Тъп,по тъп,най тъп – русофил безмозъчен.
  Колко българи са избили в това число и комунисти руснаците и какви бели са ни нанесли знаете ли?
  И още не се отказали. През годините са ни крали яко-уран,цветни метали,селско стоп продукция,злато.Надяват се и сега да ни поробят.
  Всички народи около нас се усетиха,само българската глупава глава не увира.
  Не знам американци да са се заселили масово в България.Прочетох във вестник 24 часа,че помощта която оказват американците от базата Ново село надхвърля бюджета на общината,детски градини,улици,пътища.

 41. Не ми се занимава повече с тъпните стигащи до идиотизъм на каранезнамкои си, дц и примкнулся атем.
  Прочетете как е нахранил ватниците министърът на отбраната на Полша Антоний Мацеривич.

  Одного батальона НАТО в Польше будет достаточно, чтобы сдержать потенциальное российское вторжение, заявил министр обороны страны Антоний Мацеревич в интервью Defense News.
  Мацеревич отметил, что главная задача батальона – не остановить наступление, а сдержать его. По его мнению, подразделение справится с этим в случае «российской агрессии», что позволит альянсу выиграть время и организовать контратаку.
  Глава оборонного ведомства также подчеркнул, что точное число размещаемых в стране военнослужащих и место их дислокации еще обсуждается. При этом, как отмечает издание, численность батальона в армии США обычно составляет от 300 до 800 человек.

 42. Чудесна статия на Карина Орлова. Като как се възприема от които трябва във Вашингтон и околностите раззия на лилипут.ин.
  Грубо казано – две тенденции. Кремълският гном не е само способен ами направо може и постига всичко и втората, регионален играч с ядрени игрушки и дотам.
  Кое ще надделее поне докато Обама е в Белият дом е неясно. За след това, ще гледаме да видим. И никога да не забравяме прогнозата на Збигнев Бжежински.
  http://echo.msk.ru/blog/karina_orlova/1775248-echo/

 43. Сега, не е постоянно, а е продължително пребиваване. Разликата е огромна. Продължителното пребиваване се разрешава година за година. Едва след 5 години и с доказателства, че наистина са живели тук без прекъсване, могат да кандидатстват за постоянно пребиваване.
  За правата и задълженията: права почти нямат – могат да пребивават; за да работят им трябва разрешение от МТСП; не могат да ползват социална/здравна/ учебна система, освен срещу заплащане; не могат да гласуват или да бъдат избирани и т.н. Задълженията им са като на всички българи.

 44. Към САРДАНАПАЛ
  Моля ви, няма такова нещо. Първо пак – няма да им дават постоянно, а продължително. За да вземат гражданство, трябва да имат 5 г. постоянно или дългосрочно пребиваване. Ако имат продължително пребиваване, поради покупката на имот и 5г. пребивават без прекъсване и законно в България могат да кандидатстват за постоянно пребиваване и след още 5 г. могат да кандидатстват за гражданство. Повечето руснаци не кандидатстват за гражданство, защото Русия не допуска двойно гражданство, а и както пише и в нашият закон те трябва да се откажат от предишното си гражданство. Освен това не знам колко ще кандидатстват за пребиваване, при положение, че путя ги задължи да декларират ако имат разрешено някъде пребиваване и много от тях се притесняват от политически тормоз заради това.

 45. Красата! Вижте как “елегантно” масковските депутати се мъчат да се измъкнат по македонски. “Пари нема (за презервативи), действайте”, ама по раззийски.
  *ВИЧ=СПИН

  Если вы сейчас стоите, то сядьте, чтобы не упасть.
  XXI век. Москва. Заседание Мосгордумы, посвященное эпидемии ВИЧ в столице.
  Оказывается основной причиной эпидемии ВИЧ в Москве являются презервативы, поскольку они “создают иллюзию ложной безопасности и способствуют половой распущенности”.
  Методы борьбы с ВИЧ, предлагаемые Западной медициной, для России неприемлемы, поскольку не борются с половой распущенностью.
  Мы в Москве будем бороться с ВИЧ по-российски, путем укрепления нравственности и борьбы с супружескими изменами в семьях.
  Я конечно понимаю, что у них просто кончилось бабло на закупку препаратов от ВИЧ, но каково подано!
  Андрей Шепилов

 46. Виждам, че “коментатори” като DANIELA TSANOVA и ATEM си изпускат нервите тука.

  Съдейки по първосигналната им реакция, разбирам, че осветляването на темата за руското нашествие никак не им е по вкуса – възприемат го като директна заплаха. Което пък ме навежда на мисълта, че щом те искат да не се шуми много-много около тихата окупация на Черноморието, значи действително има за какво сериозно да се безпокоим.

 47. @ MILENA | ЮНИ 1, 2016, 10:25

  Не е толкова просто, особено ако се търси основание за външнополитически натиск (видяхте как безцеремонно се газят законите в Крим през 2014, нали?), нито безопасно. Има едни текстове за взаимност и реторсия…

  А като имам предвид безкрайно наведената ни пред руските интереси управленска класа и приписваните на М. Твен думи, че (цитирам по памет) “Ничии живот, свобода и собственост не са в безопасност, когато заседава законодателят.”, направо ми настръхва косата…

 48. ОТДАВНА МУ Е ВРЕМЕТО – СВЕТЪТ ДА ДОУБИЕ ОСТЪТЪЦИТЕ от Червената , Болшевишка ” Империя на Злото ” !

 49. Към Сарданапал:

  Направих си труда да погледна профила на Цанова във фейсбук- както можеше да се очаква, пълно е в него с възторг от руския милитаризъм, който тя изсипа в коментара си тук като пожелание да ни се стовари на главата.Трудно е да си представи човек що за наслада е млада българка да си пада по руски танкове и паради, но русофилството, както казват Д.Благоев и Методи Кусев, е суеверие. В тази епикриза не трябва да се търси логика- вероятно е зараза поради допир с други болни.

 50. Преди 3 години ми се наложи да отида до Черна гора. Държавичка по-скоро от средиземноморски, отколкото от балкански тип, по-скоро спретната, отколкото мърлява, повече приличаща на Словения, отколкото на Сърбия.

  Безкрайно ме удиви тоталното навлизане на руснаците там. По пътищата – билборди на руски (предимно за агенции за имоти). По улиците – обяви на руски (за руски училища, правни услуги, школи за деца, курсове по йога и какво ли не). Плакати за руски гастроли (повечето на руски). Руска реч по улиците. Във вестниците – новини за известни руснаци, посещаващи страната, статии за законопроекти, улесняващи руските инвестиции. Попаднах и на УКВ радиостанция, излъчваща само на руски. Казаха ми, че не била единствена.

  И в един момент се стреснах, като си дадох сметка, че тяхното крайбрежие е на съвсем друго море. А нашето е на 400 км срещу руската база в Севастопол. Тогава даже нямах представа, че Крим предстои да бъде окупиран.

  Освен това се сетих как по същия пълзящ начин се опитаха да навлязат в Кипър. И то с капиталите напред. Само че ЕС и Щатите спретнаха банковата криза и им показаха, че няма да стане.

  Ние май нямаме навика да се замисляме какво щеше да е тук, ако не бяхме в ЕС и НАТО. А е добре да го правим. Отрезвяващо е.

  През соца не станахме 16-тата република, но през пост-соца вече може би щяхме да сме нещо подобно. Поне де факто. А може би и де юре.

  Нещо със статута на Чечня, Ингушетия или Южна Осетия. Найс, а?

 51. Само да сте мръцнали другаре комунисте и русофиле, ще ви носим много поздрави от ген. Колев и ген. Тошев!!!
  Сега си гукайте на воля, излезе ли сабята из ножницата друга песен ще запеете.
  Божиите мелници мелят бавно, но го докарват ситно!

 52. @ ИВО ИНДЖЕВ | ЮНИ 1, 2016, 11:09

  “Трудно е да си представи човек що за наслада е млада българка да си пада…”

  🙂

  Вероятно, също като мен, и Вие сте се подвели по снимката: симпатичното момиче на снимката с кученцето е колумбийската манекенка Адриана Родригес.

  А зад осмърделия дискусията и блога текст, най-вероятно се крие нещо подобно на тъпото острие на “Атака” – М. Ташева.

 53. Пиша ти от Плевен,драги Ванка.Помниш ли кагда пришол с танка?Беше млад,но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшки….Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари.Помниш ли,как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със кака Сия и изпил си всичката ракия.А след време чухме имълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам,Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насила на Русия -тая дива сила.После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки.Грабихте и жито,папироси…Зарад тебе ходим голи-боси!!Дружбата ни беше”свята”,”чиста”.Ние всички хранехме танкиста.А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка…Пазеше и немците,и чехите.Ние тук възпявахме успехите.С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята. РАДОЙ РАЛИН!!!!

 54. „Жестокият не умира от собствена смърт”, това е една мисъл на Лао Дзъ, която би била доста на място в случая като предупреждение за излишната злоба в коментарите на някои русколюбящи Другарки пък и не само. Замисляли сте се наистина как Истината действа на такива хора?? Втвърденото им сърце се пука и крещи от болка и омраза, защото само това са посадили в живота си.

 55. Според мен, русифицирането на България предизвика един истински отрицателен ефект. То беше породено от имперските амбиций на вождовете й, и за съжаление тук получи почва поради продаждната наклонност на хората с влияние, т.е. на политиците ни.
  И така това се влачи непрекъснато, от така представеното ни освобождение от турското робство, та до ден днешен.
  Най–честите доводи са, че ако не е била Русия, сега щяли сме да се казваме Хасан или Реджеп, демек щяли сме да се превърнем в небългари. Това е един пълен нонсенс, който постоянно се втълпява от продаждни учени, особено историци, от типът на Гоце.
  Това може да се обори от примерът и ситуацията в днешна Гърция.
  Гърците на са били освобождавани от Русия и интересно хасановците и реджеповците са положително много по–малко, отколкото у нас освободените от братска православна Русия. И не само това, всичките острови в Егеиското море, с изключение на един–два, са все гръцки. Дори тези, под самият нос на турците!
  Кой ги освободи тях? И не е ли вярна тогава фразата на Левски и Раковски за това, че който ни е освобождавал, направо и ни е поробвал?
  От тука изниква въпросът, дали не е виновна продажността, която явно е отглеждана някакси доста акрибично. Подсъзнанието за малоценността на нацията ни, непрекъснато под контрол от военни и икономически съветници, след „освобожденията“ ни, особено след второто. При последното, вече нямаше отрасъл, който да не беше под контрол!
  Като лирическо отстъпление, бих желал да спомена едно американско интервю относно лукса в живота изобщо.
  Беше направен един изключително стойностен анализ подбуждащ за размисъл. Това би трябвало да ни доведе до мисълта, че ако не е бил този стремеж към лукаса, едва али е щяло да има напредък във всички други области на живота?
  Ето, свидетели сме на златните тракийски съкровища, които са били със сигурност лукс на определена категория хора, предизвикали тряхната изработка. Ами световната литература, там където е била възвишено създадена, също е била лукс за много други битаещи на по–невъзвишени нива.
  Какво беше при комунизма, нашето сегашно наследство?
  Доктрина отричаща „буржоазията“ и с това напредъка и стремежа да се живее добре и луксозно. Само, че се криеше, че така живеят масово все повече негови обитатели, макар и експлоатирани.
  Отричаше се лукса дори в най–елементарните му форми и това се правеше нарочно като средство за подържане на зависимости. Друг е въпроса, че всичко беше толкова сковано в забрани за подръжание и така догматизирано, че беше забранено да се оглеждаш и учиш от по възвишени форми на живот, различни от съветските.
  Имам спомени за душовете в панелните апартаменти, в които поради липсата и непроизвеждането на душови чинии, по съветски маниер, се оставяше водата от душа да се оттича в средата на банята. Цели семеиства джапаха в хлъзгави бани. Това било излишен лукс и като резултат този сутрешен тоалет беше свеждан до един миризлив минимум. Дори стигахме до там, да си честитим тази рядкост!
  Споменавам това със съзнанието, че във възрожденските къщи в Копривщица с гордост гайдовете ни показваха как преди двеста и кусур години обитателите им там са имали тоалетни и бани за родилките, също и за останалите обитателите, снабдени с течаща вода и то като съставна част на къщата!
  Ами яденето на месо също се свеждаше до лукс, а от там дори до ортицание. Спомнят ли си някои лафа „… баща ти все агнешко МЕСО е ял!?“
  Само, че другарЕте ядеха и то на воля, дори им го докарваха по поръчка на безценица и при това на крака!
  И тук се връщам отново на въпроса, защо все още трябва да се учим от изостанала Русия? Също толкова изостанала като нас, поради същите причини. И не е ли време вече да се поотърсим от това натрапено ни братство?
  Същите тогавашни другари са вече в по–голямата си част милионери. Окрадоха ни и се оставят да ги подкупват с нашите пари, защото Русия им плаща като отделя от многократно завишените цени на горива и суровини, които по принуда и под формата на големи шлемове купуваме от нея. Те ни принуждават чрез непобликувани сделки, направени за дълголетия. Дори имат нахалството да наричат продажните си деяния „Американски централи“, демек виновни са американците, а имаме лаф дали е виновен този,който е изял зелника…!
  За всички е известно, че децата на видните комуняги учат и дори живеят на запад. Дори путиновите щерки!

  Бойко е безспорно виновен, че се прекланя пред Москва. Според мен обаче е виновен само, че е страхливец, и такъв не ни е нужен на този пост. Вярно, като бившо топченге е наясно с какви методики си служо Москва и КГБ и вероятно това директно му е припомняно. Вина е обаче това, че се мешави в работата на малкото почтенни хора, които използват западната ни ориентираност и ЕС и така се опитват да поправят грешната посока в областта на правосъдието и културата. Вина, че ги блокира и принуждава да напуснат, дори и да е по собствено желание, след като виждат, че така са напразно на съответният пост. Че жертват и хвърлят на бунището реномето и егото си!
  Наистина и продажбата на собственост на руски граждани е вредна за България, първо защото така освен икономически Русия ще ни навреди, поради горепосочената изостаналост на тези нейни граждани и в културно отношение.
  Да не изпускаме от поглед и зелените човечета!

 56. Във Fb профила на въпросната провокаторка допусната от стопанина на блога ни , предполагам с цел да се онагледи съвременния бич на войнстващия антибългарски русофилизъм ,практикуван от същества – привидно българи, може да се види ясно заклинание срещу “всички които пишат срещу империята на Злото” на стената й и обещание , че ще се разделя с тях на часа !? Та питам се : що търси въпросната ,та кибичи на “чужди стени ” и кака върху тях ? Реклама ли търси що ли ? 🙂 Тук няма да я намери . В моя личен жизнен опит познавам десетки случаи – от смесени бг-руски бракове – които най-често са оставили в мен впечатление на сбъркана идентичност и емоционални проблеми при самоопределението . Същото ми се е случвало с мои познати от смесени бракове от бивша югославия , където единият от предците е сърбин . Ужас ! То не мори – но мъчи ! /

 57. Прекалено много русофилски тролчета изпълзяха и наскачаха върху статията .г-н Иво Инджев ги настъпи по мазола! Това е целта на крадливите Окупатори.Да завладеят цялото ни черноморие и да се доближат максимално до проливите. НАТО няма да позволи това да се случи!

 58. @ САРДАНАПАЛ
  Абсолютно съм съгласна с Вас по отношение на наглостта на руснаците и нашите си долните продажници. Русия винаги е имала имперски интереси към света като цяло, а ние винаги сме разполагали с безкраен брой подли твари живеейки в услуга на Русия.
  Само изтъквам неточности в текста на статията, защото пък от друга страна не е редно да се използва и изостря нашето отношение.

 59. Bravo na SAMOGON+VODKA .Tova proizvidenie na RADOI RALIN mnogo mi haresa.Triabva vsicki dago cetat, tova e bila sushnosta na OSVOBODITILITE na koito se klaniat sega gospoda RUSOFILITE!I.I.C…..o IL.

 60. @ MILENA | ЮНИ 1, 2016, 15:42

  Съгласен съм да не се “изостря нашето отношение”, но не бива и да мижим.

 61. Да поздравя Борисла Витев. Прекрасен текст който те кара дори да “откриеш” неща които поради една или друга причина не си им отдавал необходимото значение и място в живота. Особено коментарът за лукса е направо есе с непреходен характер.

 62. Руските облигации

  Позорен провал за Путин

  Това стана позор с главна буква: планът на Путин за триумфално завръщане на капиталовия пазар претърпя фиаско. Москва свикна да представя неприятните събития в отношенията й със Запада вътре в страната като успешни. Сега обаче едва ли ще е по силите на Кремъл да замаскира катастрофалното си представяне на световния финансов пазар.

  За пръв път след въвеждането на западните санкции срещу Русия през 2014 г. миналата седмица Москва пусна доларови облигации. Путин възнамеряваше да покаже на целия свят, че Русия си остава световна сила и на финансовите пазари, а едновременно с това да обезпечи необходимите милиарди за бюджета. В началото на седмицата обаче стана ясно, че западните и азиатските банки отказват да участват.

  Това се превърна в унижение за Русия. Руската банка VTB Capital, избрана да организира емисията, се принуди не само да предложи по-висок лихвен процент, но и остави емитирането отворенo за над 24 часа, надявайки се да ангажира инвеститори от всички часови зони. Първоначално бе планирано да привлече около 3 млрд. долара, но след това обемът бе коригиран до 1.75 млрд. И когато в четвъртък се случи самата продажба, борсите не демонстрираха никакъв интерес.

  Над 70% от пласираните облигации са били закупени от чуждестранни инвеститори, основната част от които се намират в Лондон.
  Руското финансово министерство обаче не успя да назове конкретни имена и нито един известен западен инвеститор не потвърди своето участие. Руският в. “Ведомости” писа, че въпросните чуждестранни инвеститори може би са руснаци.

  Тогава Москва смени тактиката. Ръководителят на отдела за държавен дълг в министерството Константин Вишковский внезапно обвини Запада и в частност Вашингтон в целенасочен провал на емисията.
  Защото като цяло Русия не нарушава санкциите, продавайки облигации, а се опитва да ги заобиколи.

  По прогноза на рейтинговата агенция Fitch през тази година дефицитът в бюджета на Русия може да достигне 5% от БВП.

 63. Чак толкова много, болно изкривени мозъци на едно място, натопени в сосиера пълна със злоба се среща рядко. Това все пак ме радва!

 64. Към Спасен:
  http://oldsite.zelenite.bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/regions/haskovo

  Ще те зарадвам още повече с факта, че в блога има около 20 хиляди посещения дневно, и твоят отровен принос също се брои- защото дори и примитивите държат да си топнат носа във въпросната сосиера- видно от желанието ти да изкукуригаш на стобора , за да бъдеш забелязан. Е, получи си секундите “слава”.

 65. Това отдавна ме притеснява, но дупедавците се оказаха на високо в йерархията…

 66. V velikobritania ima 40 balgari no ima 40 balgarski u4ili6ta,i tova na nikogo ne pre4i,v tursia ima seli angliiski nemski sela sas sobstveni kmetove,u4ili6te ,i tova na nikogo ne pre4i, v balgatia ima 1 milion tursi,i si nyamat u4ili6ta,radia,televizii,ima polovin milion rusnasi koito si imat edno 4asno u4ili6te,e stiga radizam ot edno nedoraslo palya4o,kuse,liliput4e,balgatia,nikoi ne pre4i na balgatote po sarbia,tursia,rumania,rusia dasi imat u4ili6ta,a nie tuk da ima na4in 6te gi udavim v edna kapka voda,da ne zabravyame ,4e kakvoto sme imali prez tursko go imame i po rusko.

 67. До болка вярно. Аз съм от Бургас и мога да го потвърдя и от слънчев бряг, където съм в момента

 68. Това едва ли притеснява руските гъзолизци в България. Тъкмо техните идоли, руската измет, ще са по-близо за да им лижат гъзовете…

 69. За това допринесоха Г.Първанов, А.Марин и Н.В.Симеон ll.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.