Билетчето срещу Фандъкова като “зло за добро”

12439434_289364074728638_1991219998113535800_n

Едно съм сигурен за Йорданка Фандъкова: ако можеше, не би допуснала такова рязко поскъпване от днес на билетчето от лев на 1,60, но не заради природната й доброта, в която много иска да вярваме. Адски вредно за благия й образ е това вбесяващо гражданите и гостите на София залпово транспортно кожодерство. На своето добродушно излъчване Фандъкова много държи ( чувал съм приказки за злобното й съскане в реална работна среда, но тя много се старае това да не става публично достояние).

 

Фактът, че Фандъкова не може да противостои на толкова очевидно очернящо усмихната й визия обстоятелство говори за всесилието на механизмите на принудата. Но не поради целесъобразност ( в смисъл- „няма как, налага се от икономическата логика”), а поради неудържимия натиск на властващата лакомия, готова да жертва една от най-обгрижваните си политически физиономии, спрягана редовно за още по-високи постове в държавата.

 

Схемите на грабежа на обществени средства в столичната община чрез приятелски обръчи не са кой знае колко оригинални. Стряскащото е по-скоро обстоятелството, че са публична тайна, но публиката си мълчи, упоена от аромата на цветята в града. Издайническите елементи на далаверата са видни за всички чрез ремонтите, които винаги се оказват недостатъчни: уж най-добрата оферта печели, но после се налагат довършителни ремонти на ремонтите.

 

 

Един специалист по озеленяването ми разказа наскоро как работи номерът с прословутото озеленяване ( трябва да се признае, че оцветяването на София е голяма хитрина, има силен ефект – може половината град да е в руини, но разкрасяването на центъра с щедри каскади от цветя постига заслепяващия ефект на неоновата реклама в гетото).

 

Накратко: садите дърво плитко, както не бихте го посадили на собствената си вила ( но така се пести от изкопни дейности). То няма и как да е иначе – голямото дърво има коренова система, равна на короната и изкопът би трябвало да е чудовищен. Връзвате го в основата на кръст с въжета и колове, някои от които закопавате, за да не се виждат. То щръква високо и гордо ( големите дървета са в пъти по-скъпи), израснало вече дърво- като виден жалон на озеленителските грижи на общината. Важното е, че истинската крайна цел е постигната: скъпо „мероприятие” с голям рекламен ефект на цената на озеленяването в Токио.

 

И сега да ви кажа най-важното: за всичко това се знае, но само се шушука.

 

Събитието с днешна дата в София е в това, че за първи път в рамките на мандатите на Фандъкова шушукането напуска коридорите на институционалното мърморене и недоволството на отделни групи граждани ( пренебрежимо малки до момента, за да засегнат чувството на превъзходство над малката тълпа на Фандъкова и компания). То  прераства в улично мърморене, калкулирано да съвпадне с началото на лятото с надеждата, че ще отшуми до новия делови есенен сезон.

 

Да обобщя: Фандъкова е грижливо изграден образ на доброто. Билетчето се превръща в зло, което потвърждава поговорката „всяко зло, за добро”- води до изтрезняване от сладникавата представа за реалността в София, която Е България, противно на някои твърдения с обратен знак.

 

Колкото до “десните”, които крепят путинофилската власт ( и в София), ето какво и кого подкрепят с гласовете си, за да осъществява политиката на “лява ръка, десен джоб” , съчетана с реваншизма на неокомунизма:

http://www.faktor.bg/smotanyatzi/74667-vazkresyavat-velichiya-ot-sotza-v-rotondata-pred-tzentralna-gara-v-sofiya.html

 

 

 

 

17 мнения за “Билетчето срещу Фандъкова като “зло за добро””

 1. Най-после да се чуе (очевадната) истина за паравана Фандъкова…

 2. Не бих стъпил повече в автобус в София – ясно е, че всеки ден ще има побои и мелета. Добре е контрольорите да се движат с тежка охрана от поне 3-ма човека ако искат да се приберат живи и здрави от работа.

 3. Чудесен анализ, г-н Инджев, особено с акцента за натрапливо обгрижваният образа на гопОжата. На Плевнелиев му изядоха и цървулите,че бил чемберосан от Б.Б. За тая кляфка обаче не се казва и нищо, независимо, че същият Б.Б най-редовно й вика “Данчето”, като да му е любовница. То може й да му е, по всичко личи, че и двамцата не са много претенциозни. Всичко това иде да подскаже, че многогодишните подигравки с Плевневлиев излизаха точно от средите на гербавите, не от Радан. Друго си е да си учителка по руски- там никой не може да те барне. Ще видите, че точно този кукумицин ще ни натресат за президент. Като се има предвид, че златното пръстче за гласуване на билетчето от лев и шеесе беше на Прошко /ДГБ, alias Кунева/, то нямам никакви заблуди какво договаряне и разплащане трескаво тече зад озеленителните храстчета, кой участва в него и кой го организира- последният онзи ден седнал бил в трона на византийските императори на Атон. Е за това Византия я няма на картата от близо 1000 години насам. Същото й се пише и на Московията, дано сме живи да го видим.

 4. За щастие, пътувам с метрото и този купон го пропускам. Силно се надявам да не повишат Фандъкова…
  Дано да я пенсионират, но едва ли.

  Разбирам че това не е темата но ми стана интересно и проверих, не знам за озеленяването в София нищо.

  Пренасянето на големи дървета явно става по-често околкото си мислех.
  https://www.youtube.com/watch?v=hEkZk8dagzQ
  Изглежда повечето дървета имат плитки корени, ето примерно преместване на 150 годишно дърво

 5. Ха-Ха За нашите чуруликащи “политици” народа е казал – “Голям залък хапни, голяма дума не казвай”. Въпроса обаче е докога Рибите ще налапват все един и същи Крив Червен Банан ?!!

 6. От тази жена не може да се очаква що годе компетентност за работата,с която е натоварена. Липсата на компетентност създава среда за кражби и корупция извършвани от по компетентните от нея. Такава е действителността и кой колко е красив и симпатичен няма никакво значение.
  Съвсем ясно е,че тук липсата на компетентност се компенсира с послушание,навеждане и с грим.

 7. Двулична жена, предполагам за да е точно представена на обратната страна ан банкнотата от 1.60 трябва да е другото й лице. И още, за да има по-сериозно недоволство от увеличението на цените, билета трябваше да стане поне 5 лева. За по-малко народа не си разваля рахата по ракиено и друго време с някакви протести които реално могат да доведат само до смяна на лицето, но не и на корумпираното му съдържание. Приятелка от Гватемала ми разказва че в нейната страна било същото положение и хората отдавна са се примирили че на власт при тях си е постоянно някаква форма на организирана престъпност прикрита като политическа сила изразяваша и защитаваша … на народа.

 8. За Фандъкова мога да кажа много работи, но най много ме възмути изявлението й преди време, че София е “чист и подреден град” Ако това не е наглост-здраве му кажи. Извинете, но нека някой от присъстващите ме поправи, ако греша, но София става все по-грозен и все по-безличен град. Аз ли имам нужда от нови очила, за психиатър ли съм, че не виждам чист и подреден град?

 9. В повечето средноголеми европейски градове горе долу толкова струва билетчето в евро само че заплатите в България са далеч назад в това сравнение, особено пък на тези които пътуват в градския транспорт.

  Откровено не знам как съществува тази Фирма СГС и как пътуващите успяват да си плащат билетите и картите – поредната икономическа мистерия в България.

 10. Това също се трупа на сметката на “хрисимата” учителка по съветски език:

  http://www.faktor.bg/smotanyatzi/74667-vazkresyavat-velichiya-ot-sotza-v-rotondata-pred-tzentralna-gara-v-sofiya.html

  Доникъде няма да стигнем с тези вперили поглед назад в “светлото минало” съветизирани човечета.

  Специално Данчето пък е класически случай: учительница па русский – просто я представям как в деня на сватбата си, след подписването “в съвета” е поставила цветя пред МОЧА (ако е живеела в София) или пред някой провинциален Альоша.

 11. Една особеност на каскетаджиите е, че не носят на автентични емоции. Множество филтри, демек Повели на Коминтерна изкълчват емоционалната възможност още в корен. Забелязва се добре по снимките -лицата на каскетаджиите са изюдени, налага се да работят усилено; пуста човешка експресия.
  Харесва ми миещата мечка с хаселблада, запечатващ целувката.
  За снимката на феята 1.60, пресъхва ми устата.

 12. На 02.06.2016г., в 11.40 часа, пред Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе акция против вдигането на цената на билетите за градски транспорт.
  Това повишение на цената на билета е = СОЦИАЛНО ИЗКЛЮЧВАНЕ =

 13. Всички бивши членове на БКП, които се натискат да са политици, не са стока.

 14. Какво ли ще стане, ако всички пътници в един автобус се наредят с по една банкнота от 5 лева пред шофьора и хрисимо си чакат той да им продаде по един билет от 1,60 лева и да им връща ресто – как ще си спази разписанието и колко весело ще стане в рейса!

 15. Едно време в махалата в Бургас имаше един много проклет арменец, който продаваше в една лавка. Ние – децата от махалата се нареждахме с по 1 стотинка и всеки невинно казваше: “едно лукче”. На третото дете арменецът побесняваше от яд и хукваше да ни гони като псуваше грозно, а ние му се подигравахме! Тази тактика трябва да приложат софиянци сега!

 16. Не мога да проумея как така мнозинството от софиянци гласуваха за Фандъкова?!Нейната миловидна усмивчица ли ги омая или благите й приказки и самохвалства?Явно PR-съветниците й са работили добре.По подобен начин и Софиянски си осигури няколко мандата,но накрая беше изправен пред съда.Паметта на много от избирателите обаче е къса,уви.

 17. Най накрая статията която исках да прочета…
  Забележката за “десните” също е много ок!
  Правителството на москва си казва думата!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.