С вафла Борисовка конкурираме водката Путинка

 

Бях забравил, че в България е възможно да бъде произведен хранителен продукт с лика на слугата на народа Бойко Борисов, но Нова телевизия ми припомни този факт. Има такава вафла и единственото ми учудване е, че всъщност не е локум. Щеше да е по-подходящо, само че е малко опозиционно като намек и поради това явно никой не се е осмелил да осъществи подобна идея ( то е нещо като да рекламираш в политически блог на критик на властта- може да има милиони посещения в него, но по-добре да не се афишираш на такова опасно място и да не си излагаш бизнеса на властовия гняв).

 

Едно училище в Монтана поръчало „нещо сладичко” ( както се изразява директорът на училището) и производителят от Лясковец ги снабдил със сладичкия продукт.

 

От историята с вафлите с лика на Борисов, които били раздадени на ученици по повод края на учебната година, най-много ме впечатли твърдението на директора, че никой родител не се е оплакал. Както се вижда, свикваме. Не се противим на нещо, което май не ни се беше случвало и с Тодор Живков. Дори се чудя, че една телевизия гледа с критично око на култа към личността на нашия пръв партиен и държавен ръководител, който с пословичната си скромност в такива случаи заявява с примирение пред народната любов, че не може да попречи на никой да го обича.

 

 

В интерес на истината, сладичкият Борисов е бледо копие на яркия пример, който му дава Путин. Той първо лъсна на етикетите на шишета с водка, а след това грейна и от опаковките на шоколад.  Визията на президента, отпечатана на опаковката, се е сторила на подмазвачите недостатъчна. Доукрасена е с текст, прекланящ се пред душата на кремълския властелин.

 

Нямам претенция с тези два примера да изчерпвам продуктите, с които биват черпени с подобен род пропаганда руските потребители. Пък и Бойко Борисов щеше да постигне паритет в състезанието с Путин  ако не се беше отметнал от позицията си в подкрепа на домашната ракия. Това беше един от първите му царствени жестове в началото на първия му мандат през 2009 г. , когато ракиджии се появиха в телевизионни репортажи с бутилка Борисовка. Но радостта им от щедростта му беше попарена с новите ограничения върху домашното производство на твърд алкохол, поради което Борисовката залезе като марка. А и нали се озъби на селяните за ракийката и сланината напоследък ( демек, само ядат и пият, вместо да го подкрепят безрезервно)!

http://profit.bg/news/Bulgariya-veche-ima-rakiya-Borisovka/nid-57761.html

 

 

Трудно му е на нашия премиер да се състезава с руския си конкурент, но като се има предвид вредното западно влияние тук, което не поощрява ориенталско-комунистическата склонност към обожествяването на вождовете, нашият човек се справя удивително добре. Остава ни утехата, че на един шоколадите Путин храни теле, а телешкият възторг , който струи от друга подобна опаковка, е подсилен от муцуната на кучето, подарено на Путин от Борисов.

Сигурен съм, че ще имаме още поводи да си го кажем с гордост на трапезата, на която ни е взел за мезе.

15 мнения за “С вафла Борисовка конкурираме водката Путинка”

 1. Докога над страната ни бащина
  ще вилней тази страшна простащина!?…

 2. Отврат! Противни подлизурковци! Некадърна паплач, която знае само да обслужва началническите задници! Този директор си е за уволнение за партийна пропаганда!

  Що се отнася за “лицето” изобразено на вафлата – този неграмотен популист толкова се впечатлява и радва на подобни простотии, че със сигурност може и да е финансирал производството на подобни “продукти”.

 3. Ама зашо така са го загрозили с тоя костюм. Или требеше да е сас фЪнелката на Бистришките Тъгъри
  или на кон като Винету с томагавка. Яхууу…. Ааа излагаме се !!

 4. Като се има предвид голямата любов на Борисов към кучетата, да очакваме скоро “Кучешки салам” за пенсионери, марка “БауБо”. А за електората на ГЕРБ, пакетирани, тиквени семки марка “От Шефа”. Разбира се, със снимка по анцуг.

 5. РУСКАТА СГАН-ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

 6. Разсеях се в историческите аналогии от друга работа, пропуснах първия ни “руски освободител” още от 968 г.- варваринът Святослав, мародерът-подпалвач на Преслав и на безценните книги там.”Много му харесали плодовете и виното на тази земя”, както пишат хрониките… Хорошо, ама главните историци на “тази земя” божувци, панты, марковцы и пр. хич не дават да се скверни паметта му, за братска дружба довтасал грабителят. А и ние не сме едновремешните българи, че както те него, да натирим обратно днешните му наследници…

 7. Ако човек бъде ухапан от вампир-става вампир.
  По тази логика всички русофилистици, русо-леви или ляво-руси са нахапани от овца

 8. ББ не е способен да превърне БГ в модерна европейска държава, но е напълно в силите, стила и уменията му да я направи Туркменистан на балканите.

 9. Тази опаковка на ‘вафла’ с ликът Борисов не е нова.
  Не е нов и ликът му на капакът на коли.
  Не е нов и подаръкът/пуловер от пенсионерка.
  Не са нови и посветените му песновки от Сашка Васева, а после и последователки.
  И Ивана се включи в хорът, но явно ПиаРите му не я харесаха. Може би за кварталната кръчма.
  Даже и тази за ‘цъфналите гербери’ на Цецка Цачева.
  Но всички те, поотделно, или заедно – последователно внушават на материалът, че той не е виновен, а само се възползва от всичко.
  И как за всичко трябва да се оправдава, щом ‘народът го обича’?
  Виновен ли е, че е прочел само Винету?
  Виновен ли е, че наред с ‘благородната дейност’ като сикаджия е разстривал и ушите на правешкият? Та нали за това разстриване на доведеният ни ‘Цар’ му бе наредено да го направи пъдар.
  А после и Главен секретар.
  Трябва да има приемственост и кариерно развитие:
  Кмет, Премиер и защо не Президент, като последно убежище, ако си подсигурил послушен Премиер?
  Дай Боже всекиму израстване, но не мисля, че такова му е угодно на Началника. Нищо че по повод и без такъв се кръсти и забелва очи, за да го мислят за вярващ, а в същността си нямащ никакво покритие. Но за баламите – става.
  И аз съм прост и Вие сте прости и затова се разбираме.
  Защо ли аз и такива като мен не го разбираме и не приемаме?
  В този сайт отговори не искам, защото ги знам, но ми е болно, че има много ‘опаковани’, а и че целофанът им ни прави сянка вече 26 години.

 10. Текстът е много свеж! Благодаря! Но продуктът е отвратителен.

 11. Към DESEN:
  “В този сайт отговори не искам, защото ги знам, но ми е болно, че има много ‘опаковани’, а и че целофанът им ни прави сянка вече 26 години.”

  Този сайт и лекува. Болката изчезва, когато я споделиш с побратими. А на опакаваните с целофан, майната им. Скоро ще се оттекат.

 12. Време е да пуснем в производство и тоалетна хартия с лика Му.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.