Френско потвърждение в немска медия за руския път на Бокова до върха на ЮНЕСКО

Множат се авторитетните мнения в световните медии за позорящата кандидатура на Ирина Бокова, издигната за генерален секретар на ООН от уж прозападното правителство на Бойко Борисов в потвърждение на нейната номинация от предишното, открито проруско правителство на Орешарски.

 

„Ди Велт” беше сред големите медии, посочили една фалшификация в биографията на Бокова, което я принуди да внесе корекции с оправданието, че едва ли не „неточността” се дължи на някакъв чиновник ( сякаш Бокова не може да чете- при това собствената си биография, написана с „малко преувеличение”)

http://www.mediapool.bg/di-velt-bokova-e-razkrasila-avtobiografiyata-si-news243494.html

 

Това, което публикува днес Дойче веле, надминава всичко останало по темата. Защото за първи път авторитетна западна медия, при това на издръжка на правителството на Германия, дава трибуна на мнение, което потвърждава дългогодишните (ми) твърдения ( вкл. в книгата ми „Течна дружба”), че „нашето момиче” е начело на ЮНЕСКО благодарение на Москва.

 

Западни медии, като „Икономист”, „Гардиън”, Ройтерс или „Уострийт джърнъл” вече писаха за Бокова  като скрита кандидатура на Путин за генерален секретар на ООН. Но истината за измамата, с която тя стана генерален секретар на ЮНЕСКО рядко си пробива път. Ето че и това стана.

 

За отбелязване е, че този път зад твърдението не стои някакъв си Иво Инджев, а френски учен от световна класа. Едва ли е почерпила информацията си от ivo.bg ( освен да се е поинтересувала допълнително от скромното ми мнение по темата в блога ми след като това направи “Ню Йорк таймс” през септември 2009 г.?).

 

Французите ли не знаят пътя на Бокова, която беше посланик в Париж ( рамо до рамо със своя руски наставник , изпратен по същото време като посланик на Русия Александър Авдеев)?Та нали самото седалище на Бокова е в Париж!

 

За близките връзки между двамата се подписа в доклад от 24 юни 2008 г. до Държавния департамент на САЩ ( изтекъл в Уикилийкс) посланикът на Вашингтон в ЮНЕСКО Луиз Оливър. На следващата година подозренията се потвърдиха от начина по който Кремъл разчисти пътя на Бокова- за начало, като накара своя кандидат Александър Яковенко да се самоотстрани с обещаниe за 20 милиона $,отпадайки веднага поради тази оферта да си купи поста.

 

В интервю за Георги Коритаров в ТВ+ този януари Ирина Бокова излъга без да мигне пред камерата, че руската кандидатура на Яковенко била „много силна конкуренция” лично за нея- макар руският заместник-външен министър да отпадна позорно на първи тур с „падане за дузпа”, която на пети тур да бие Бокова.

 

В интервю за Дойче веле, ядосаната от „руския пропаганден преврат” по казуса в сирийския град Палмира французойка , заявява  сега следното:

 

„Античният резерват се е превърнал в политическа играчка в ръцете на Асад и руснаците, искат да го направят Дисниленд, казва Анни Сартр Фоуриат, френския историк, експерт по Сирия

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, номинирана от България за наследник на Бан Ки Мун в ООН, поставя личните си амбиции пред възможността да бъде спасена древна Палмира, предоставяйки нейното възстановяване на Русия. Това казва в интервю за „Дойче веле“ Анни Сартр Фоуриат, френски историк е експерт по Сирия.

Тя остро критикува желанията на руснаците да наложат контрол върху възстановяването на древна Палмира, без да имат необходимата експертиза по отношение на паметниците от световното културно наследство.

 

 

Но това, че генералния директор на ЮНЕСКО е приела руския план, според мен, говори за една комплицирана и силно политизирана ситуация. Ирина Бокова е номинирана от България като наследник на Бан Ки Мун за поста генерален секретар на ООН, и тя се счита за един от най-подходящите кандидати. Но тя се нуждае от подкрепата на Москва – та тя дължи позицията си като генерален директор на ЮНЕСКО в голяма степен именно на Москва ( курсивът мой- ivo.bg). Поради тази причина, по никакъв начин не иска да се противопостави на интересите на Русия. В резултат на това тя отправя противоречиви послания: от една страна казва, че възстановяването на Палмира не трябва да се прави набързо, а от друга – изглежда, че руснаците могат да правят каквото си искат. Така, поставяйки личните си амбиции на преден план, Бокова сега е с вързани ръце”

21 мнения за “Френско потвърждение в немска медия за руския път на Бокова до върха на ЮНЕСКО”

 1. Тотално и лъсна червения кремълски задник.Изцяло е разкрита от целия свят дъщерята на комуниста-убиец Георги Боков!Но тя е получила милиони $ от др.Вагин и ще му играе по свирката до последно.А да ги върне парите е вече твърде късно.

 2. Браво, Браво и пак Браво, Иво!
  Отваря очите не само тук но е успял, при това неотвчера да заинтригува най-авторитетните планетарни медии с инфото и анализите които произвежда по най-горещите “злоби на деня” по света и у нас.
  Шапо!
  Сега,че и и тав. Ирина Лайнарова има ПРИНОС за долното отношение на т.н. братушки към България, едно на ръка. А баце като му докладват резултатите от социологическото проучване, той при никакви обстоятелства като илитерат намбър уан не чете повече от половин страница (знам го от прекрасно информиран източник пожелал анонимност) направо ще получи сърцетуп. Последното по любимата тъща.
  Толкова слагачество на политгуруто лилипут.ин и от трите, най-дългото пак получи.
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/06/02/2770518_samo_4_ot_rusnacite_smiatat_bulgariia_za_priiatelska/

 3. Добре, че някой се е обадил световно. Новините стари. Изненади няма. Ирина Бокова е представителна за котилото, което пръкна сите коминтерновци; отколе берем гайлето на тази посредственост. Впрочем все по-ОРГАНИЗИРАЩА СЕ ПОСРЕДСТВЕНОСТ. Отръка им идваше като общинари да притискат археолози да приключват с обектите преждевременно – и тук приложима ленинска критика ‘формально правильное, а по сути издевательство’… та в срок! да се захване някой от родата с над-елинистическо панелно стрителство и да издуе джобове. Биваше ги и да покрият антични мозайки със строителни отпадъци, найлони и изпочупени чинове. Лепенето на тапети върху стенописи – да не забравяме – неоспорима експертиза! Финес в научните услуги. С КВАС квалификация са всичките. А, и с харизма на гнила шума.

 4. Ето затова не ми харесва Плевнелиев:
  https://www.president.bg/photo-gallery1012/28-yanuari-2013-g-parizh-rabotno-poseshtenie-na-prezidenta-rosen-plevneliev-vav-frenskata-republika.html
  Е заради това също:

  Избора за нов генерален секретар на ООН е “най-трудната битка, която ни предстои”, каза снощи президентът Росен Плевнелиев след среща в Ню Йорк с българския претендент за поста Ирина Бокова. Той допълни, че президентството и правителството са част от национално отговорно усилие за осъществяването на тази кауза. Плевнелиев каза още, че ще се работи последователно за избора на Бокова.

  “За всеки кандидат най-голяма чест е да бъде заедно с държавния глава на своята страна. Подкрепата на държавата е залог за успех. Тази подкрепа е налице и с идеите за работата ни занапред, които обменихме, можем да постигнем успех”, посочи Бокова.”
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/04/23/2748312_plevneliev_za_izbora_na_bokova_tova_e_nai-trudnata/

 5. Ако тя е “..един от най-подходящите кандидати.” скоро всички земни артефакти ще се окажат с руски произход и форма, без значение от датата на появата им. Но датата на загиването на ХРИСТО БОТЕВ и неговото величие никога няма да се променят и ще си останат завинаги БЪЛГАРСКИ.

  “Да имам баща войвода
  …………………………………….
  Да владей Стара планина,
  А аз ………………………………..?

  Я надуй, дядо, кавала,
  След теб да викна- запея
  …………………………………..
  Да чуят моми и момци
  ……………………………………
  Какви е деца раждала,
  Раждала, ражда и сега
  българска майка юнашка;
  какви е момци хранила,
  хранила, храни и днеска
  нашата земя хубава!”

  Поклон доземи, ВОЕВОДО!

 6. @ GEORGI NIKOLOV | ЮНИ 2, 2016, 15:46

  Най-сетне видях България на престижно място в международна класация.

  Благодаря ти, Господи!

 7. Дъщерята на българския Гьобелс,агентура на КГБ.Направи гаф с Палестина,усуква го с Крим и украйна,абе,пълна креатура на ВВП.

 8. Към линка, приложен от СТАМБО:
  Чудя се, четат ли “православните скотове” Светото писание и осмислят ли го?! Защото за тях е пророкувано в Откровението на Йоана:
  /Апокалипсис 17:4/И жената беше облечена в пурпурно и алено червено, и беше накичена със злато, скъпоценни камъни и бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с отвратителни неща и с нечистотиите от нейното блудство./17: 5/ И на челото ѝ беше написано едно име, което е тайна: „Вавилон Велики, майка на блудниците и на всичко отвратително на земята”.

  /Апокалипсис 18:4/ “И чух друг глас от небето да казва”Излезте от нея, народе мой ако не искате да участвате в греховете ѝ и да получите дял от бедствията ѝ! /18:5/ Защото греховете ѝ се натрупаха чак до небето и Бог си спомни несправедливите ѝ дела. /18:6/ Нека ѝ се върне така, както тя правеше, нека я постигне два пъти повече, два пъти повече от делата ѝ. И нека ѝ се налее двойно в чашата, в която тя наливаше. /18:7/ Колкото тя прославяши себе си и живееше в безсрамен разкош, толкова да ѝ се дадат мъчения и жалеене. Защото в сърцето си казваше: „Седя като царица, не съм вдовица и никога няма да има защо да жалея…/18:9/ И земните царе, които блудстваха с нея и живееха в безсрамен разкош, ще ридаят и ще се удрят в гърдите от мъка по нея, когато видят дима от нейното изгаряне.”
  Вероятно не го четат, а и едва ли би ги смутило. Та нали под пурпурните си одежди, с които са заменили власеницата Христова,носят ризницата на болшевишкото войнство “с хладен ум и горещо сърце”.

 9. Великата, уникалната, неотразимата танцьорка маша захарова е готова да бъде жива илюстрация на определението за дебил по критериите на наказателното право.
  “Способна само на прост испълнителски труд под чуждо ръководство”.
  Не вярвате. Ами как да си обясним тогава изпращането до неизвестен адресат да не контактува с вестник “Санкей” в самата редакция.
  Класна идиотка. Достойна щерка на кретенската си страна.

  http://echo.msk.ru/blog/echomsk/1777018-echo/

 10. Иво, благодаря за нарисуването на двете полит-карикатури днес – едната за вътрешна и другата за външна употреба. Есенцията на петоколонието.
  Жалко че превърнаха и някогашната държава България в карикатура.

 11. ***************************************

  САЩ разработват супероръжие срещу Русия и Китай

  САЩ разработват ново оръжие, за да защитят държавите в Балтика от руската заплаха.

  Оръжието се нарича релсотрон – мощно електромагнитно оръдие ER (Electromagnetic Railgun), което с помощта на енергията задейства електропроводимия снаряд край две металически релси.

  Това пише в електронната версия на вестник “Уолстрийт джърнъл”, където бяха публикувани и кадри от изпитанията на ЕR за МВС на САЩ.

  САЩ очакват космическо нападение от Русия и Китай и „Военните смятат, че релсотронът може да се окаже полезен, ако се наложи САЩ да защитават балтийските държави от Русия и да подкрепят съюзниците срещу Китай в Южно-Китайско море“, пише изданието.

  „Не бива да се пренебрегва фактът, че Русия притежава способността да произвежда и изстрелва на огромни разстояние обикновени боеприпаси с голяма маса. Ние трябва да се противопоставим на такива залпове. Релсотронът потенциално ни дава такава възможност“, казва първият зам-министър на отбраната Робърт Уърк.

  САЩ са започнали програмата за ER преди 10 години, изразходвайки за нея до момента половин милиард долара. Сега ще бъдат похарчени още 800 млн. долара, за да се превърне релсовото оръдие в отбранително въоръжение и да се пригодят снарядите му за палубната артилерия на американските кораби.

  На фона на новината за супероръжието дойде контраотговор от Русия – руският Черноморски флот представи последната от серията „супер-стелт” дизелови електрически подводници в Санкт Петербург във вторник. Заради това, че корпусът е изработен от магнитна стомана и обвит с каучук, което я прави почти безшумна, когато преминава през вода, НАТО я нарича „Черната дупка” – във видеото горе.
  Супероръдието на Америка

  Релсотрон

  Снимка: © US Navy
  Сирената на предупредителна система прозвучава в бетонен бункер в свръхсекретно съоръжение на американския флот, където военни инженери се подготвят за демонстрация на оръдие, срещу което почти не съществува защита.

  Висши военни се струпват пред видеоекран за пръв поглед към смъртоносно ново супероръдие, което може да изстрелва 12-килограмов снаряд през седем стоманени плочи и да остави 12-сантиметрова дупка.

  Оръдието се нарича “релсотрон” (railgun) и не изисква нито барут, нито експлозиви. То работи на база електромагнитни релси, които ускоряват заздравен снаряд до смайваща скорост – нещо като военен метеорит, който един ден ще промени военната стратегия, твърдят поддръжниците му.

  При традиционните оръжия, куршумът започва да губи ускорение секунди след експлозията на барута. Снарядът на релсотрона набира повече скорост, докато се движи през 10-метровото дуло, като го напуска със скорост над 7000 км/ч, или повече от километър и половина в секунда.

  “Това ще промени начинa, по който се водят боевете,” казва адмиралът от американския флот Мат Уинтър, ръководител на центъра по научни изследвания на флота.

  Военните са разработили релсотрона като мощно нападателно оръжие, което да пробива дупки във вражеските кораби, да унищожава танкове и да разрушава терористични лагери. От оръжейната система се интересуват висши представители на Пентагона, най-вече заради потенциала й да сваля и вражески ракети във въздуха – по-евтино и по-ефективно от сегашните системи за противоракетна отбрана; вероятно релсотронът ще бъде масово възприет след около десетилетие.

  Американската армия е изправена пред предизвикателството да поддържа глобално действие при намаляващ брой кораби на флота и сухопътни сили. Нарастващите разходи и фиксираните бюджети правят все по-трудно поддържането на многобройни сили на необходимите места за възпиране на агресия.

  “Не мога да си представя бъдеще, където бихме повторили разполагането на силите от Студената война в Европа,” казва зам.-министърът на отбраната на САЩ Робърт Уърк, един от основните поддръжници на това оръдие. “Мога обаче да си представя набор от релсотрони, които ще са относително евтини, но ще имат огромна възпираща сила. Те ще са полезни срещу самолети, ракети, танкове, срещу почти всичко.”

  В тестовия бункер в Далгрен, военните се обръщат към видео-монитора, показващ правоъгълната цев на релсотрона. Инженерът Том Баучър, програмен мениджър по релсотрона в Центъра по научни изследвания на флота, обяснява: “Наблюдаваме как системата се зарежда. Получаваме енергия от електрическата мрежа.”

  Кабели вървят по стената от задния край на релсотрона, който се нуждае от енергийна централа, генерираща 25 мегавата – достатъчно електричество, за да захрани 18 750 домове.

  Сирената отново се чува, и оръдието стреля. Възпроизвеждането на видео е забавено, така че военните да видят как алуминиеви стружки се възпламеняват в огнена топка и снарядът се появява от защитната си обвивка.

  “Изстрелването е много красиво,” казва Баучър.

  Релсотронът е изправен пред много технически препятствия, преди да е готов за сражения. Политици също така трябва да преценяват геополитически съображения. Китай и Русия приемат релсотрона и други постижения на американската противоракетна отбрана като нарушаване на световния баланс на силата, защото той обезценява арсенала им от ракети.

  Потенциалното военно предимство на релсотрона прави развиващата се технология приоритетна за хакерите в Китай и Русия, коментират американските военни.

  Китайските хакери особено много пъти са се опитвали да постигнат пробив в компютърните системи на Пентагона и неговите подизпълнители, за да изтръгнат тайни за релсотрона, заявяват американски представители. Висши кадри на Пентагона обаче отказват да обсъждат в подробности тази информация.

  Флотът е започнал работа по релсотрона преди десетилетие – и вече е похарчил над половин милиард долара. Службата за стратегически потенциал на Пентагона е инвестирала още 800 млн. долара – най-голямото й участие в който и да е проект – за разработка на отбранителните способности на оръдието, както и за адаптиране на съществуващи оръдия за изстрелване на високотегнологичните снаряди на релсотрона.

  Някои от представителите на американските власти изразяват опасения, че технологията е погълнала твърде много ресурси и внимание. “Дано това проработи,” заявява един от тях.

  Ерата на оръдията е отминала след Втората световна война, заради ограничения обхват и точност на базираните на барут оръжия. Ракетите и изтребителите доминираха през годините на Студената война, принуждавайки флота да пенсионира бойните си кораби с големи оръдия. Сега релсотронът – и наскоро разработените за него снаряди – може би ще положат ново начало на следваща генерация подобни плавателни съдове.

  “Част от причините да се дистанцираме от големите оръдия е химията и физиката на навлизането в обхват,” казва Джери Демюро, изпълнителен директор на BAE Systems, разработчикът на релсотрона. “Релсотронът може да постигне огромният ефект, който желаете, без да е нужна химия.”

  Сегашните оръдия на флота с диаметър 15 см имат обхват 25 км. Оръдията с диаметър 40 см от прашасалите кораби от ерата на Втората световна война биха могли да стрелят на разстояние 40 км и да пробиват около 10 м бетон. За сравнение, релсотронът има обхват 200 км, казват властите, и пет пъти по-силен разрушителен ефект.

  “Всеки път, когато снаряд се движи с изключително висока скорост – километри в секунда – самата кинетична енергия на този снаряд е невероятна,” казва Уърк. “Няма много неща, които да могат да го спрат.”

  Продължение на “Междузвездни войни”

  Някога релсотроните бяха ограничени до лаборатории и видеоигри.

  Инициативата за стратегическа отбрана на Роналд Рейгън – т.нар. противоракетна отбрана “Звездни войни”, някога си представяше употреба на релсотрона за сваляне на ядрени ракети. Тогава тези планове не пожънаха успех заради технологиите на 80-те години. Сред проблемите по това време беше фактът, че дулото на оръдието и електромагнитните релси трябваше да се подменят след един-единствен изстрел.

  Сега флотът на САЩ вярва, че има дизайн, който ще е в състояние да стреля до 10 пъти в минута през дуло, способно да издържи 1000 изстрела.

  Извън скоростта, релсотронът също така има и предимството на капацитета. Обикновен американски разрушител може да носи до 96 ракети – както нападателни, така и отбранителни прихващачи. Кораб, въоръжен с релсотрон, би могъл потенциално да носи 1000 снаряда, което му позволява да сваля приближаващи се ракети или да атакува вражески сили за по-дълго време и с по-бързи темпове на обстрел.

  За разлика от ерата на Рейгън, Пентагонът не приема релсотрона като защита срещу междуконтинентални балистични ракети, а като отбрана срещу конвенционални ракети с по-малък обхват.
  САЩ запазиха военната си доминация през последния четвърт век основно чрез прецизни оръжия като самонасочващи се ракети и муниции. Те са похарчили милиарди долари за базирани на ракети-прихващачи отбранителни системи, свалящи балистични ракети, изстреляни по САЩ или техните съюзници.

  Този доминация обаче скоро ще приключи.

  Китай усъвършенства унищожаваща кораби балистична ракета. Русия е впечатлила военните планьори на САЩ с мощта и прецизността на своите ракети, използвани в Сирия, и подобрената прецизност на артилерията, демонстрирана в Украйна.

  “Американската армия се притеснява от загубата на конвенционалното военно предимство на САЩ. Загубата на това предимство е крайно дестабилизираща,” казва Елбридж Колби, военен анализатор в Центъра за нова американска сигурност.

  Военните планьори вярват, че Америка има нужда от нов военен напредък. Счита се, че Русия разработва ракети земя-въздух с по-голям обхват и нова технология за електронна война, която деактивира оръжия край нейните граници.

  Перспективите за въоръжен конфликт между великите сили все още изглеждат далечни. Но за първи път от края на Студената война, Пентагонът отново наблюдава внимателно развитието на нарастващото напрежение с Китай и Русия.

  Според американски военни, релсотронът би бил полезен, ако САЩ се наложи да бранят прибалтийските държави от Русия, или да подкрепят съюзник срещу Китай в Южнокитайско море.

  Москва и Пекин инвестират в ракетни системи, които целят да удържат САЩ извън тези региони. Противоракетна отбрана, базирана на релсотрони, би могла да отбранява силите на флота или сухопътни войски, улеснявайки придвижването на подкрепления от САЩ по-близо до границите на Русия или Китай, коментират запознати.

  “Не може да се игнорира фактът, че Русия има големи способности да струпва конвенционални оръжия и да стреля с тях в голям обхват. Трябва да можем да отвръщаме на такъв обстрел, казва Уърк. “И релсотронът потенциално би могъл да даде на САЩ способността да прави точно това.”

  Руски представители, сред които е и Александър Грушко, пратеник на Москва в НАТО, казват, че технологичният напредък на САЩ, включително в противоракетната отбрана, може да подкопае стратегическата стабилност, гарантирана в момента от относителния баланс между руския и американския ядрен арсенал.

  По-бързи и по-умни

  Уцелването на ракета с куршум – техническо препятствие, което спъна инициативата на Рейгън – и сега остава сериозно предизвикателство. Изследванията на релсотроните разчитат основно на комерсиалния напредък в суперкомпютрите за прицел и на технологията на смартфони, която да насочва снаряда на релсотрона чрез глобалната система за позициониране (GPS).

  “Преди 10 години не бихме могли да създадем подобен снаряд, защото индустрията на мобилните телефони, индустрията на смартфоните, не беше изпипала компонентите до съвършенство,” казва Уилям Роупър, директор на службата за стратегически капацитет на Пентагона. “Това е наистина “умен” куршум.”

  Разработката на системата за насочване на релсотрона е почти приключена, казват властите, но електрониката в снаряда трябва да издържа на гравитационни сили, способни да превръщат повечето миниатюризирани електронни компоненти в скрап.

  Противоракетната отбрана чрез релсотрона няма как да се случи по-рано от десетилетие, но представители на Пентагона считат, че снарядите от оръдието могат да се използват и много по-рано. Те се пълнят с волфрамови пелети, вместо много различни типове стомана, казват запознати, и ще струват вероятно между $25 000 и $50 000, доста изгодна цена в сравнение с разходите от $10 млн. за ракета-прихващач.

  Електрическата енергия, необходима за стрелбата на релсотрона, означава, че вероятно той първо ще се използва като корабно оръдие. Само един клас кораби в американския флот – разрушителите от слас Zumwalt, имат подобна енергийна централа, казват властите. Флотът строи три такива разрушителя, така че Пентагонът се стреми да адаптира снаряда за употреба в съществуващи флотски оръдия на други кораби, както и за артилерията.

  Макар да е по-бавен от релсотрона, работещ с барут снаряд от релсотрон лети със скорост 4500 км/ч, което надвишава обхвата и мощността на съществуващите оръдия.

  В Далгрен миналата година военните инженери пробно стреляха с 12 см и 15 см флотски оръдия, заредени с версия на снаряда за релсотрона. Обхватът на 15 см оръдията бе увеличен до 60 км – от 25 км с традиционни снаряди.
  Пентагонът също така е тествал и снаряда за релсотрона в 155 мм армейски гаубици, с успешно увеличаване на обхвата им. “Флотът е на границата на реализацията на тактическа система, следващо поколение нападателно оръжие,” казва Роупър.
  “И това може да промени военното статукво завинаги.”

  **************************************

 12. Даа.. Уж американцитИ кУмандвали в България, накупили си били 90% от пулитицитИ пък я виж всъщност какво става… Цялата държава сА НапънЪла (начело с Натовеца Сатанамон Паси) и избрала Мусковска МишкЪ за кандитат директор на ООН!
  Панимаеш дорогой?! Или не панимаеш ??

 13. На Първият Партиен и Държавен ръководител, пардон, на слънцеподобний лилипут.ин МУ издават тритомник-“избрани произведения”. Дежа вю. Шо ли не съм изненадан.
  А на баце, кога.
  https://rufabula.com/news/2016/06/02/Putins-book

 14. Tova e vqrnata dy6terq na ba6ta si,ubiecyt na Rajko Aleksiev.Tq ne priema nito vinata,no qko grabi mezetata.
  Pove4e otkazvam da komentiram.Tq e predatel!

 15. Драги ПАВЛЕ И САРДАНАПАЛ,

  (да ни прости БОТЕВ, но и той е бил с нашите убеждения…)

  …Там на рублата се кланят
  патриарси и попове,
  на Исаков свещи палят
  православните скотове…

  Анатема трижди на тези нечестивци и слуги на Мамона!

  Няма какво да добавим към тези редове на СТЕФАН СТАМБОЛОВ…

  ….Ние отидохме на черква,дето калугерите и поповете около 10-15 пътя повтаряха и славославяха името на руския император. Това нещо като че нарочно се правеше от Климента и братята му.
  Страшно ми докривя и пот ма побиваше при всяко споменувание на името на императора,когото величаят с титлата “Благодетел” и “Покровител”. Подобно светотатство в сегашните особени обстоятелства могат да направят само такива знаменити и патентовани подлеци, като Климента. Като го гледах тоя безобразник,идеше ми да отида и да му измъкна гръцмуля. Ния се бориме до душици за нашата независимост и употребяваме хиляди хитрини,за да се спасиме от ноктите на бясната бяла мечка, а те, предателите чернокапци, ходят да я славославят и да показват на света, че ние сме готови да ближиме ЛАПАТА, която са е замахнала да ни пребие.

 16. @ СТАМБО | ЮНИ 3, 2016, 10:23

  За жалост, така е: и в СС на БПЦ има да се рине много гюбре.

  Аз даже вече не виня толкова руснаците (те че не са стока, дето са зинали, ако има чалъм, да глътнат целия свят и да го потопят в простотията си – не са), колкото нашите жалки майцепродавци – за тях (децата, внуците и правнуците им) милост няма да има никаква!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.