В Русия съчетават гордостта от победата над нацизма с нацистка вяра в чистота на расата си

На 3 март ( руският празник, наложен на България като национален от руската пета колона), руският външен министър Сергей Лавров се подписа под глупава като фактология и интерпретация на историята статия в руско списание. Но в нея имаше и една истина: за приноса на монголските завоеватели във формирането на руския етнос. Лавров буквално изрази задоволство от това, което в Русия от векове наричат монголско или татарско иго, защото то повлияло благоприятно на генофонда на руската нация, отбелязвайки трудния за отричане факт, видим с просто око по отношение на външността на голяма част от днешните руснаци.

 

https://ivo.bg/2016/03/07/%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

 

Руските нацисти му отговарят, без обаче да го споменават. Както можете да видите от линка, борците за расовата чистота на руската нация в нацистки стил твърдят обратното на онова, което написа Лавров. И на практика го наричат русофоб по този повод.

 

С теорията за расовата чистота руските нацисти доказват за пореден път шизофреничността на основната днешна руска кауза, издигната в култ като основна опорна точка на помпаната от пропагандата национална гордост: приносът на руснаците в победата над нацизма. Защото в главите им трябва да се съчетаят някак си двете изключващи се ( при нормалните хора) величини  като основа на претенцията им величие- фашизоидността на теорията за расовата чистота на нацията и гордостта от победата над нацизма.

http://we-russian.ru/archives/1604

10 мнения за “В Русия съчетават гордостта от победата над нацизма с нацистка вяра в чистота на расата си”

 1. Ватниците-кацапите да се разберат първо с корените си. Дали сме им всичко което е в основата на модерната държавност но както мъдро е усетил характера, манталитета, “професионализма” на сънародниците си
  Черномирдин: “Хотели как лучше а получилось как всегда”.
  ПОСРАЛИСь!
  Да не се чете долното от патрЕотЕте. За тях думите на румбата шадравански: “Ние сме завинаги с Русия, останалите да си ЕМ” са свещени, водещи, фундаментални, целеполагащи. “Любовта” им към България означава еднозначно да мразят неистово и безглаво триадата Пиндостан-Гейропа -Туркиа (ке падне).
  http://rusukraine.com/research/velikaya-rossiya-velikaya-tartariya-ili-velikaya-bolgariya

 2. За мен лично, расата е най-малкото нещо което определя човешките качества. Винаги са ми били смешни индивиди, които генерализират, обобщават и се гордеят на тази основа. Всички знаят, че расовите кучета боледуват повече и живеят пo-малко, докато смесените раси се радват на добро здраве, дълголетие и завидна интелигентност. Сигурно няма да сгреша, ако кажа, че това се отнася и за хората. Колкото до чистата раса на руснаците, някой беше казал, че след като се измие добре един руснак, от него излиза един чист татарин. Лошо няма, но пусти комплекси. Въпрос на възпитание и ценности.

 3. Всички руснаци имат прекалено необосновано самочувствие и мания за величие, но със него си прикриват невероятен комплекс за малоценност! Кое им е великото на тия вечно пияни варвари?Че всеки един от тях може да изпие по 1л водка на екс.Нищо друго. Та те са неспособни съвсем елементарни неща да произведат, “като чифт обувки например”, Турция ги облича и обува от глава до пети.Та те един прост компот от праскови немогат да си направят.България ги изхранвахме тия нещастници близо 60г.Те затова искат да окупират нови и нови държави и да смучат сиромашка кръв от хората.Защото са мързеливи ,крадливи ,въшливи азиятски орки .Вън от Родината ми Скапаняци! Не ви щем парите осрахте ни черноморието ! Заради вас българите тръгнаха по гръцкото и турското крайбрежие!

 4. Г-н Инджев публикувайте днешната статия на Горан Благоев за опитите на Руската църква да постави в подчинение БПЦ.

 5. Поручик Ржевский после посещения борделя молча одевается и выходит на улицу.
  – Поручик, а деньги?
  – Мадам, денег нет, но вы держитесь здесь. Вам всего доброго, хорошего настроения и здоровья

 6. Po ni6to ne se razli4awat natsistite i putino-ruskite natsionalisti!Ednakvo jestoki,ednakvi bortsi za “arijska” kryv,ednakvo prezrenie kym razlichnite etnosi i religii.

 7. Явлението нацизъм (респективно расизъм) се среща в много страни, дори и в такива, на които то най-малко им подхожда. Като правило, това явление има епизодичен характер за съответната страна, освен в случаите, когато възниква в съчетание с хроничен реваншизъм. Такъв беше случаят с Германия през първата половина на 20 век. Тогава върху реваншизма се насложи и порочната западноевропейска мода на евгениката (теорията за биомедицинския подбор), която беше завладяла умовете на доста учени. Така се натрупаха доста фактори за да се стигне до Холокоста. Днес всичките тези явления са напълно отречени политически и научно, но въпреки това възникват на едно или друго място като обществено-политически събития (социо-маргинални ефекти). Това последното май се случва напоследък и в Русия, но едва ли заслужава сериозно внимание.

 8. Много правилно ‘прекрасните чистокръвни’ разкриват Лавров като русофоб. Полит-технологията му e разпасана извън отрепетираното говорене за ‘День Победы’ или как ‘укропите’ в Украйна трепят синигерите.

 9. До Иларион

  През 30-те в Москва има цял Институт по евгеника. Евгениката също е и медицинска дисциплина, учена от всички съветски студенти по медицина до 1953 плюс трудовете на Мичурин.

  После изведнъж евгениката изчезва като наука, но из българските градски библиотеки още може да се намерят “научни трудове” по темата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.