Путин подражава на Борисов – вярва във възкръсването на “Южен поток”

Имаше един съветски виц, иронизиращ петолъчката на съветската естрада, според който Елтън Джон страдал от мания за величие. Тичал из Лондон и се биел в гърдите с крясъци: „ аз съм Йосиф Кобзон”!

 

Нещо такова ми минава през ума във връзка с информацията на Ройтерс, според която Путин заявил след среща с израелския премиер Нетаняху, че Русия не е спирала окончателно „Южен поток” и „Турски поток”.

 

Това си е цитат по Бойко Борисов.

 

Дори и след като лично Путин, а след него и всякакви там слуги от ранга на премиера на страната, шефа на Газпром , министъра на енергетика на Русия и т.н. се изредиха да декларират безвъзвратната кончина на „Южен поток”, нашият Бойко Борисов упорито отказваше да спре да се кръсти във вярата си, че където е капало, (потокът) пак ще тече.

 

Ако се окаже, че наш Бойко е бил прав да се кълне в правата вяра, а Путин е бил грешник да отстъпи ( макар и временно) от нея, ще рече, че Путин имитира Борисов.

 

 

С други думи, според модификацията на вица, Путин страда от мания за величие, тичайки по Червения площад с крясъци: „аз съм Бойко Борисов”!

5 мнения за “Путин подражава на Борисов – вярва във възкръсването на “Южен поток””

 1. “Южен поток” въобще не е спирал. Така както от Кремъл трижди го обявиха за окончателно, безвъзвратно и необратимо приключил и както трябваше да ни е яд, фирмата в България продължи да си съществува, да поддържа офис и работещите в нея да получават заплати. Продължиха интензивно да се отчуждават терени по трасето, да се прокарват пътища към бъдещи компресорни станции (може би виртуални) и на склад да се държат огромно количество тръби, а един кораб-платформа за полагане на тръби по морското дъно, си остана в бургаския залив. Когато Путин обяви в Истамбул, че проектът спира, Божидар Лукарски буквално се разплака на глас, но явно го успокоиха, че “няма страшно”, защото човекът бързо се успокои и усмихна.

 2. Излиза, че очакваният келепир от несъстоялото се “патоково” газопроводно заробване, е бил толкова голям, че някои индивиди все още продължават да мечтаят, да сънуват и бълнуват за това! Добре, че сме в НАТО и ЕС и някоя външна сила да ни удари спирачките пред прекомерното захласване и залитане по измамните руски химери, въпреки незавидната ни роля на руски троянски кон!

 3. Страхотно!
  Заглавие, встъпление, по същество и умопомрачителен финал. Последното изречение “плаче” и призова душеприказчите на баце само към едно. Ако имат малце от малце кураж веднъж да МУ кажат нещата 1:1:
  “Шефе(това е “официалното” обръщение тет а тет в бочковата глутница), не ти се получава повече. Сопри се.Твойта е като в жаргонният лаф: “Синджирът доде, козата я няма”.
  Ех, мечти.
  Докато не се определи, ще го играе ли на президентските избори като кандидат на център-вдясно и за “баланЦ” ляво-патрЕтротично и се прехвърли отсреща и така да миряса поне по комисионерска линия или ще “държи стабилноста” на управлението, те така ще да е.

 4. @ GEORGI NIKOLOV:
  Олеле, този изгоря! Дано му се размине само с “преминаването на друга работа”…
  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.