Плевнелиев накара петата колона да вие на умряло

Рано е за обобщаваща информация на руските реакции в България на европейската реч на президента Плевнелиев в Страсбург, в която той назова руската заплаха на чист евроатлатнически език. Но и първите стонове са достатъчни, за да се (до)каже, че петата колона на Кремъл в България е като „ранена в сърцето пантера” ( по израза на Вапцаров).

 

Винаги готовият като навита пружина на съветски АК 47 Румен Петков моментално се появи както кукувица от стенен часовник да кълне от руски позиции загрижеността на президента по повод руските усилия, насочени към разрушаване на ЕС.

 

Асистира му низвергнатият преди броени дни от шефския пост в БСП Михаил Миков. И той е възмутен, че българският президент е говорител на българския интерес, свързан с членството ни в НАТО и ЕС, а не с любовта към евразийския култ, изповядван от суеверниците ( по Димитър Благоев, за когото русофилството е суеверие, вредно за България).

 

Ако не друго, Певнелиев успява да накара да се появят на светло тъмните петна на путинофилията в България. Само това да беше ефектът от речта му, пак щеше да достатъчно за изясняване на мътилката, в която се канят да ловят шарани другарите и другарите, за които защитата на Русия от България е висш партиотичен дълг.

38 мнения за “Плевнелиев накара петата колона да вие на умряло”

 1. Слушах речта на Президента. Горд съм с него.

 2. http://euro2016.dir.bg/news.php?id=22900582

  С доста оригинално транспортно средство като за мач е решил да плаши гаргите Путинайкин… Като в стария виц от Чехословакия 1968. Жените на двама сесесерски полковници бърборят:

  – А вие къде отдыхали това лято?
  – В Карлови Вари. Очень хорошо…
  – И ние искахме там, но танкът ни се повреди…

 3. Ами то беше ясно от първия ден, че глутниците “ловци на емигранти” ги обучават руснаци, те обучават и онези, които са споменати в статията- РЕЗИЛ за България!

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5566177

 4. Сутуацията с речта на Президента Плевнелиев е изключително благодатна за да се направи обстойно научно проучваване на руското Влияние в съвременна България. Сега един опитен анализатор може да събере актуални емпирични данни за това ,кой , в каква последоватолност е реагирал или бездействал/ политици, медии, партии,представители на петата колона и други субекти на политическия живот/ в рамките на часове и дни. Например е любопитно ,че цялата първата страница на днештия брой на вестник 24 часа е заето от търговска реклама на фирма на пеевски. В рамките до края на седмицата може да се събере и информация за реакциите на Запад, Изток и в България. Според мен този момент за анализ не трябва да се изпуска, защото може да послужи за учебно помагало за прилагане на съвременните средства за масова манипулация.
  Дано някой го направи.

 5. Поздравления за г-н Президента Плевнелиев! Разпознаването започва.

 6. Дали пък, ако и аз почна да пикая в шадравани, няма да ми осигурят комфорта да плещя по студиата моите си глупости…, или трябва, както казва Пикаещият в шадравани – ” ние си обичаме Русия, другите да си е..т майката…”

 7. Най-важното!!!
  ДГД за пикльото шадравански (“Ние сме завинаги с Русия, останалите да си ЕМ) и “Наздраве, мише”.
  рп поне е последователен. “Честно” си отработва кремльовските 2 хилки евраци ката месец в битноста си на челен петоколонник.
  Колкото до баце, съгласен със Стопанинът на БЛОГА НИ. Пак ще се изниже, дежа вю, (кат) бит пИдал Последното е негов принос към “обогатяване” на родният съвременен жаргон.
  А сега, Андрей Шипилов. За н-ти път разгромява мурзилките. Този път за произходът на “митичният руски” ракетен двигател РД-180.

  http://argumentua.com/stati/pochemu-rossiiskii-dvigatel-rd-180-v-prirode-ne-sushchestvuet

 8. Вият на умряло и газ пикаят! А дано, това да е за добро!

 9. НАКАЗАТЕЛНИЯТ ВЗВОД , чака вече 26 години Комунистическата ” Пета колона ” в България …….!!!

 10. Речта на президента беше невероятна.Изми поне малко срама от хаотичните, безсмислени и антибългарски действия на правителството.А ударът по петата колона беше колкото неочакван от клакьорите-русофили, толкова и велик.

 11. Иво, по случай воя на петата колона исках да цитирам един съфорумец с ” опять обосрались”, но тъй като пръв на амбразурата е фонтанния пикльо, ще трябва да го променя на опять омочались.

 12. До г-н Румен Петков! Ще обърна словореда на вашето цинично изказване което отправихте към всички българи(българофили) преди една година.Ние българофилите сме за оставане на България в Евросъюза и в НАТО,а всички останали които се чувстват русофили да си Е….АТ М……ТА!!!!!

 13. Митьо очите имал две висящи дела. Това дали ще да има нещо общо с висящите кафета.толкоз се мъчи тва правосъдие и стигна само до висящи дела и една присъда свободен режим 6 мес.

 14. @ Georgi Nikolov, в същия бацев жаргон, той (баце) сега има да се усуква като пИдал пред щанд за наденици.
  Стамбо, тези от снимките са готови да ръководят БАН или Министерството на кОлтурата.

 15. Браво на г-н Президента Плевнелиев.Каза нещата право куме,в очите.Изненадват ли ви изцепките на руските мекерета?

 16. Заусукаха го франсетата пожелателно, депозе от сърце – http://www.senat.fr/rap/l15-659/l15-659_mono.html – помня един виц, простете коректността му в случая ‘…. а ние в Европа си имаме маймуни’. 301 сенатори гласуваха ‘за’ смекчаване режима на санкциите срещу Русия, 16 против, 17 въздържали се. Allons enfants….c’était quoi le problème?

 17. Вчера прочетох текста, но не остана време да изгледам видеото от страсбургската реч. Днес имах това удоволствие. Поклон, г-н Плевнелиев!

 18. Снимката от Стамбо с 8-те ЛИЦА направо я виждам в павилионите на световните ‘арт биеналета’. Казват, проблематиката на ‘възвишеното’ решила проблема с ‘красивото’ като заседнала трайно в ‘уродливото’.
  Ама как са ги подредили само, като луди билета са, фучат- мечкини уши, нискочелен ечемик, развалиниче, предембриогенник, челоцепник, алпийски теменик, дебеловеждест бимбилик. Дострашава ме.

 19. @ Georgi Nikolov
  специални благодарности за статията на Шипилов! Ще почерпя, ако приемеш. Надявам се, че Иво няма да откаже препоръка за благонадежност. Благодаря!

 20. Очаквах и очаквам Плевнелиев да говори така и само така до края на мандата си. За ужас на домораслите политически и журналистически лекета. След историческата реч на Плевнелиев БНТ побърза да покани тази сутрин един банален политически простак, който от своя страна побърза да се облекчи в ефир.

 21. EVERYONE ELSE,

  Умори ме от смях в ранни зори, имай милост, кикотя се като луд! Хеле за ботаническия код, дето си го подхванал! Първо свежо ми напомня мистериозните имена от хербария на академично светило в тази сфера, мой близък покоен роднина, вземал ме като тийнеджър из планините да ги търсим. Второ- истински оригинален творец, ти разрушаваш рутината- ако отбележим Тиквата, Ряпата/Рапона и Чукундура обикновено такива антропологично и професионално близки на един наш съблогър с подобен псевдоним екземпляри се описват в зооморфни кодове- (Свинята, Домуза, Кошона, Швайна и пр.), в анатомични (Очите, Веждите, Черепа, Кокала, Ставата, Прешлена, Сужожилието),инструментални (Рендето, Теслата, Бургията, Триона и пр.)
  Жив и здрав бъди!

 22. С риск да си навлека гнева на съфорумците ще напиша, че аз не вярвам на Президент Плевнелиев.
  Той играе роля!!!
  Ролята на “евроатлантик” му е вменена, за да успива партньорите ни.
  Не знам, но факта че има руски военни които да обучават паравоенни организации на българска територия и думите на Президент Плевнелиев не кореспондират.

 23. Сия, почерпката е от мен. Сърфирането ми из рускоезичната мрежа излиза, че не е нахалост. Това ми е наградата. А ако Иво не възразява, включваме го и него.
  Приготвил съм за последната статия още един ударен материал. Та, да засилим основанията за черпнята.

 24. @ THEROCK:
  Щом ми заявят “вярвам” /”не вярвям”/, тутакси прекратявам спора.
  Вярата е нещо вън от всякаква логика – пред нея аргументите са безсилни. Вярата е нещо трансцедентално – неин обект са чудесата / суеверието, комунизмът и световната конспирация/…
  🙂

 25. Скъпи СТАМБО, така е, коментарът се изхайлази малко. Традицията си е традиция! Ти я цениш ВЕЩО. Само напомням за последната пародия на Смирненски, за която ти дадох всички звезди за качество!

 26. Сега се замислям какъв вой би настанал ако Плевнелиев заеме висок пост в ЕС или НАТО след края на мандата си? Това направо ще подлуди петоколонниците, очаквам да настъпи масова истерия.Все още смятам, че на запад България има приятели, които няма да ни изоставят в решителният момент, а моментът сега е такъв.

 27. Поздрави г-н Инджев за Президента Плевнелиев и за Вас,заради точните и аргументи анализи с които принуждавате руската колонада да се превръща за наша радост в клоунада!

 28. Всеки празник за България е Смърт за Русия. Ама това което го каза Плевненлиев(защото изгледах речта му)
  “Патриотизмът е да обичаш страната си. Национализмът – да мразиш чуждите” Шарл дьо Гол. доста точно очертавайки подкрепяните от Красная-та кула до северния полюс Тиранични субекти наричащи себе си Националисти.

 29. @ Павел Тинков, аргментите ви “ад хоминем” на способстват позицията ви да е по-убедителна.
  Защо аз не вярвам на проатлантическата позиция на Президент Плевнелиев?!
  1 Защото е кандидатура на ГЕРБ.
  2 Защото като главнокомандващ армия на държава от НАТО не е инициирал нищо на ниво Балкани или югоизточен фланг на НАТО.
  3 Защото като обект на хибридна война от страна на РУсия пак няма негова инициатива по тази тема.
  4 Защото не защити “Визия 2020” по време на служебното правителство и позволи да бъде промененеа, а трябваше да се намеси точно като главнокомандващ.
  Та като критикувате бъдете така добър да се аргументирате. Президент Плевнелиев на думи го докарва, но на дела не!
  Съжалявам!

 30. @ Стефан, сигурно това е целта на кукловодите му.
  За руските интереси би било много добре такъв безволев човек да е начело на НАТО.
  Но бъдете сигурен, че НАТО на високопарни думи не вярва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.