Германска медия алармира за руски наемници в\на страната на Бойко

 

Още една германска медия- и не каква да е , а телевизионният канал ZDF, показа маскираното лице на политиката, водена от охранителя Борисов, претендиращ да охранява Европа от бежанците, толерирайки противозаконни действия от страна на български граждани, обучавани при това от бивши (?) руски военни.

 

https://www.actualno.com/society/zdf-800-bylgari-lovjat-bejanci-po-granicata-obuchavat-gi-rusnaci-video-news_544169.html

 

Репортажът на авторитетната германска телевизия е достатъчно красноречив, но все пак се нуждае от кратък коментар. В три аспекта.

 

Първо, авторите на репортажа изоставят пагубната за България и демокрацията тук дългогодишна практика на западните медии да спестяват критиката към „техния кучи син” Бойко Борисов. Той е изобличен от ZDF като съмишленик на саморазправата с бежанците по границата на България, който подвива опашка по въпроса едва след критиките ОТВЪН по този повод.

 

Второ,  маскираните „ловци на мигранти” сами показват с играта си на криеница, че си дават сметка за противозаконната си дейност. Ето защо не желаят да си показват лицата и да си афишират имената.

 

И трето, останало необяснено, е увисващата във въздуха констатация, че повечето български граждани подкрепят дейността на маскираните самозвани охранители на Европа. Длъжни сме да се запитаме защо това е така.

 

 

В държавата, в която българските емигранти са се превърнали в най-големия инвеститор на свежи пари за оцеляването на значителна част от населението, донорите са третирани като врагове, които биха могли да променят с гласа си статуквото.

 

Няма значима съпротива срещу насаждането на омраза спрямо онези, които бягат в или през България от държави, където се живее по-зле.

 

Тук думата имат резоньорските спрямо властовите сигнали медии.

 

Тук, вътре, виреят в благодатна среда „охранителите” на държавата, управлявана от човек, който е един от тях и пример за подражание за успех ( не случайно фамозният ловец на чужденци Динко изрази възторга си от Борисов).

 

И понеже тук, вътре, е така, отвън ще се наложи да помагат за освобождаването на една европейска държава от вътрешния й враг и неговите руски инструктори.

42 мнения за “Германска медия алармира за руски наемници в\на страната на Бойко”

 1. Благодарности за оптимистичната статия!
  Започвате с добра новина (“авторите на репортажа изоставят пагубната за България и демокрацията тук дългогодишна практика на западните медии да спестяват критиката към „техния кучи син” Бойко Борисов”) и свършвате с оптимизъм (..отвън ще се наложи да помагат за освобождаването.. ). А дано!
  А има още една добра новина – над
  Митьо-Очите няма политически чадър! (добре де, няма данни за такъв)…. Че защо му е, като няма и прокурорски дъжд?

 2. СЪВЪРШЕНО от всяка гледна точка.
  Сега, очаквам, а дано, ама надали, съответните институти (органи) и институции да си свършат работата.
  Сега, обещаното на Сия.
  Обичам, “фундаменталните статии с основополагащ характер” със съответните графики, цифри и числа.
  http://echo.msk.ru/blog/aillar/1781256-echo/

 3. Поздравления за Вас,г-н Инджев!
  Интересно защо нито една медия не показа този репортаж на ZDF?
  Самоцензуриране ли е или инструкция от лицето Борисов?
  Т.е. зелените човеета са сред нас с любезното съдействие на Борисов.

 4. Ето затова става дума.
  В България се разхождат, необезпокояване от никого, руски военни и обучават паравоенни милиции, за да ловят бежанци.
  А явно набират измежду обучените и такива, които биват изпращани в Русия за допълнително обучение.
  България е разграден двор а Плевнелиев плещи глупости пред нашита съюзници.
  Има ли в България служби за сигурност???
  С какво се занимава ДАНС???
  За преписване на матура има арестувани с повдигнати обвинения от прокуратурата, а за факта че руски военни обучават диверсионни групи в България им се изказват благодарности от хора по върховете на държавата.
  Имам чувството, че не сме в Европейски а в Съветски Съюз!!!!!

 5. Аз говорѝх с теа момчета, патриоти, казáх и да ги наградат, и да ги нахранат с некоя телешка пържолка, шефа на полицаите в Бургас като земе заплата, а тоа руснака трѐба да е некой руски турист, дето вчера аз казáх, че съм ги върнáл руските туристи, и румънските туристи сме ги върнáли, ама колегите от Несебър, млади, рийш, нали, с таа махленска работа с брадвите и калашниците, Началника да го прости колегата, да не изгонат туристите, значи-руските на първо место…

 6. Ние ги чакаме вежливите зелени човечета по морето, да защитават руските собственици на имоти от нахалните туземци, а те били вече тук, обучавали безплатно българските “доброволни” отряди как да защитават границата ни от бежанци.
  А може би вече тренират отцепването на България от Европа ?

  Въпросите са три:

  1. КОЙ ги е поканил в България ?
  2. КОГА ще си отидат ?
  3. Знаят ли българските служби за сигурност за този нелегален руски десант по границата ни, знаят ли какъв е броят на руските военни “екперти” и какви мерки са предприели за екстрадирането им?

 7. Господин Инджев, безкрайно много Ви уважавам, ценя и оценявам вашите есета, репортажи и критики.Съгласна съм с Вас относно Динко и Динковци, относно “позицията” на ББ, но наистина не мога да разбера вашата позиция относно т.н. мигранти.Може ли да ми обясните, след като е пределно ясно, че болшинството от мигрантите не са политически, нито хора, бягащи от войната, а са предимно икономически мигранти, които “бъкат” от терористи и всякава друга сволоч.

 8. С този “Борисов” вече стана , като с един виц от комунистическо , за Лили ивАнова – отвориш вестника/ците/- за нея пише , пуснеш радиото , телевизора – тя , отвориш хладилника и тенджерата – пак тя изскача . Е така е и с този господин >>> вече трудно се издържа да ти се появява отвсякъде – независимо вън от или вътре в страната се намираш .

 9. От много години България я управляват с митове и легенди, като тази че тя спасила Европа от османското нашествие. И как по точно питам аз България е спасила през средновековието Европа от османците? Като много българи са се включили като наемници на страната на султана при походите му на Запад? Ама нейсе, това е само една от легендите, като тази за Крали Марко, който всъщност е бил султански васал. Както и тази за съвременния Крали Марко (Бойко Борисов), който пак пази Европа (да не говорим за България!) само че от кого и защо не е ясно.
  Ама нейсе, важно е да има пазители и охранители за раята че тя така е свикнала все някой плещест да се грижи за нея, иначе не разрешават.

 10. Г-н Инджев,
  Като отговаряте на Ивелина Стоянова, споменете и какво Ви е отношението към циганите, та съвсем да я объркате…

 11. Да напиша нещо смешно. То сериозните и умните неща другите са ги казали преди мен. Какво точно ще научим от РУСКИ военни инструктори-като знаем как руснаците водят война. Отговорът го е дал Висоцки преди много години

 12. Какво правят маскирани руски военни инструктори в България и кой е позволил да обучават когото и да било на каквото и да било?

  На някой май му се играе на война? Ами добре, ще се наиграе тогава.

 13. Към Караиванов:

  Няма да й отговоря, щом не е в състояние да разбере колко жалка позиция е да се зъбиш не на тирана, а на подгонената от тираните тълпа с оправданието, че между тях имало “сволоч” ( тези подканяния да се изкажа след някое и друго ласкателство по мой адрес са ми “любими”).
  Точно по същата логика разни нацисти и прочие техни подобия на Запад печелят популистки точки с размахването на заплахата от българските имигранти, сред които повечето били използвачи на западното благоденствие.

 14. Gospodin Indjev,ne zabraviaite minaloto predi 89godina.Togava granizite na Bulgariia se ohraniavashe ot vutre na vunka i koito iskashe da ia napusne ili beshe zastrelvan ili beshe taksuvan kato izmennik na RODINATA.Sega DINKOVTZI item podobni po sushtiiat nacin tretirat vlizashtite ot VUN kato gi posreshtat ne s hliab i voda a s toiagi i iumrutzi.BORISOV i kompaniia ia karat po staromu ,niama da se ucudia osven RUSKI instruktori da ne dokarat i ruska armiia na pomosht na DINKOVZI! I.I.C…..oIL

 15. Gospoda ne zabraviaite 89,90.91 kolko Bulgari imegriraha po SVETA,nikoi ot tiah ne beshe posreshtan po tozi pozoren nacin kakto sega sa posreshtani hora po ne zavisimo kakvi pricini biagashti ot rodnite si mesta .NeZABRAVIAITE i TE sa hora kato NAS!I.I.C…..oIL

 16. Вмъквам се с бърза реплика към Ivelina Stoyanova. Tози коментар за икономическите имигранти в Европа (маскирани като политически) се появи тук неведнъж. Винаги го игнорирах- и като необоснован, и като емоционално недомислен. Може би Вие, Ивелина, имате социологически данни (аз не разполагам с такива) и затова пишете: “болшинството от мигрантите не са политически, нито хора, бягащи от войната, а са предимно икономически мигранти, които “бъкат” от терористи и всякава друга сволоч.”

  С респект, с интерес, и понякога с ужас към човешката природа, ще посоча само едно: Не виждам защо човек да не смени намеренията си (съответно траекториите) – да напусне страната, където покрива над главата му може да бъде произволно взривен всеки момент; и поставен пред динамични опции, да избере тази, която (освен сигурност за живота) му дава и шанс за икономически просперитет Изследванията върху природата на човешките миграции посочват такава логична? еволюция в избора (пример: постъпателните миграции).
  Колкото до сериозния проблем с тероризма, той няма как да бъде решен с общ камшик за разносортовите, мобилни маси. Необходима е политическа и аминистративна интелигентност, която по всичко личи – НЯМАМЕ. И ако се отърсите от основателния страх, вероятно ще се съгласите с мен.

 17. Повтарям се, споменах го по-рано в друг коментар. Има данни: каналите за износ на мигранти към Европа са различни от мрежите, които пренасят хора -с цел обучение в тероризъм и обратен джихад експорт към Европа. Проблемът плаче за зъболекарски професионализъм. Ако някой зъби са развалени, не вадите всички зъби от устата и т.н.

 18. Да се конкретизирам максимално по темата. Няма ли да се намери, един-единствен депутат от 240-те народни избраници който в петъчният парламентарен контрол да попита премиерът ни, фактиюеският И министър на вътрешните работи, Румяна Бъчварова е колкото за пред журналистите и матРияла какви са тези руски военни инструктори и на какво основание обучават бъдещите чети от зелени човечета от местни петоколонци и полезни идиоти.
  Та, търси се един депутат който да се “опълчи” на бойко-мухобойко. Който в момента едва ли си дава реално сметка какво практически в обозримото бъдеще предствалява филма показан по ZDF.
  ОСТАВКА за допускане на реална заплаха за сигурноста на страна-член на НАТО и ЕС.

 19. Не е много по темата но ако се водим от поговорката: “С какъвто се събереш, такъв ставаш” вижте как до една и то за отрицателно историческо време са се провалили до една “геостратегичските” прогнози на кремльовската пропаганда.
  https://pbs.twimg.com/media/CkY3ToeVEAAY2qm.jpg
  Не може и да бъде другояче при матРриял чиито генетически код е “разкрит” от двама Великани. Виктор Суворов и Андрей Сахаров.

  “Это уже не люди, а зазомбированное совковой пропогандой стадо, отвыкшее к самостоятельному логическому мышлению,. Этот продукт можно использовать по любому усмотрению…укажи им на врага, и они без всякого угрызнения совести пойдут убивать, даже тех, которых еще вчера называли братьями….Укажут на друзей, и они будут голодать, но отдадут все… Проблемы уже на генетическом уровне, как пишет Виктор Суворов – “Дело в генетике, точнее, в отрицательном отборе. В той же Северной Корее сменилось уже три поколения вождей, шел негативный отбор, наверх пробивались ничтожества, а все позитивное ссылали в лагеря, тюрьмы, расстрельные подвалы. Через это сито прошли несколько поколений. То же самое происходило на территории бывшей Российской империи. Первая мировая, гражданская война, революция 1917-го. Те, кто не принял революцию, либо погибли, либо эмигрировали. В итоге первое поколение СССР – это дети тех, кто либо воевал за большевиков, либо сидел, поджав хвост. После – Вторая мировая, где самая героическая и активная часть народа погибла на фронтах, попала в плен, опять эмигрировала, сгинула в лагерях. Родилось новое поколение – уже от тех, кто никогда не выступал против. Негативное отсеивание длится почти 100 лет”. В свою очередь Сахаров тоже подтверждает, что Российская популяция людей представляет собой генетический осадок почти векового социального эксперимента. При этом, основываясь на законах генетики, можно смело утверждать, что популяция эта пересекла “барьер невозвращения”. То есть, заполучив в процессе селекционного отбора более трети биологически ущербных индивидуумов, нация потеряла способность к восстановлению нормального генофонда и обречена на дальнейшее деградирование и вымирание по неумолимым законам природы. Академик Сахаров”

 20. .

  Има си хас другарката Жюли Кръстева да не е в инициативата на la plus grande merde intellectuelle да подкрепят Бокова..! Тя май е и в други едни списъци още от 60-те… Иначе само със старческа деменция и кретенясване си обяснявам присъствието на (некавалерско е, хеле към грузино-французойка- ама е факт 86 годишната) антикомунистка, голяма историчка и някогашна съветоложка Елен Карер Д Анкос. После се сетих, че преди десетина години тя захвана едни визити при Путин, нещо левее, не мога да кажа дали някъде шумолят рубли и звонят, звонят драгоценные камни, но, уатевър, както съм казвал, Франция по правило се управлява от различни видове левица, която обича по различни начини (французи са това!) загадъчната Русия и сега-нейната вярна дъщеря мадам Ирина Мердьоз…

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5570359

 21. Господин Инджев,
  Уважаеми съмишленици,
  Утре, на 11 юни от 11 ч. в София пред бившия партиен дом, между Министерския съвет и администрацията на президента, ще се състои митинг под наслов “ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската пета колона!”
  Елате!

 22. И малко илюстративен материал.
  Само за протокола обпснителен текст. Един от кредиторите на заводът-производител на танка-плагиат Армата(Германия още в началото на 90-те години на миналият век създаде пробен образец-аналог на сегашното раззийско “страшилище” но се отказа след Малта да го пусне в масово производство) е поискал да бъде обявен във фалит.

  http://www.technosotnya.com/2016/06/Soldaty-RF-utopili-svoj-tank-ne-Donbasse.

  htmlhttps://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13344625_188912564839980_429953261203000007_n.jpg?oh=0d0fe330458b9471675a8dfee7703a00&oe=58026339

  http://photo.freejournal.biz/article4202/BpGxUR9IYAAm2mh1.jpg

  http://cs10856.vk.me/u952592/-14/x_81c69774.jpg

  http://demotivators.org.ua/d/demotivators.org.ua-838982-3.jpg

  http://smages.com/images/543932daya.jpg

  http://slavimirgenchev1953.blog.bg/photos/62675/original/11082650_10206305510862670_3582440703929689989_n.jpg

 23. Добре де, немците виждат нередности в опазването на границата ни и намеса на руски военни. От друга страна, в прехвалената реч на Плевнелиев пред Европейския парламент в Страсбург, той твърди точно обратното – “България пази външните гранци на ЕС професионално и ефикасно”.
  За всеки непредубеден е ясно, че няма как едното от двете твърдения да не е лъжа.

 24. Към Ивелина Стоянова,

  Ние хората сме на първо място животни.
  Както всяко живо същество на Земята и многообразието от живот във Вселената.Едни имат сила , други големина , други зрение , обоняние , ние имаме нещо което сме нарекли разум.И поради това се мислим за голяма работа, господари които могат да убиват другите същества .Не стига това ами си мислим, че сме толкова специални и важни , че сме си измислили и Господ.Виждате ли ние сме върхът на съвършенството, че сме под опекунството на началника на Вселената ,който лично ни е създал , и дори за да му се подмазваме сме създали църкви да му се молим (лицемерно).А войните освен за материалното водим и за приза ,”кой е по съвършено създаден от Шефа”.

  А сме твърде примитивни.Нацепили сме се на държавици, царства-господарства и воюваме , едни “велики” срещу другите “велики”.
  Разликата между светлокожи ,тъмнокожи , жълти или рижави хора е никаква.
  Само в морските дълбини разликите между създанията са много по-големи, в птичия свят също…. и къде ли не.

  Примитивно е да се делят хората по първичните признаци.Всъщност ние си оставаме на първо място животни, част от безкрайното многообразие на живот и разум във Вселената.Вероятно в този безкрай има и повече от разум , нещо още по голямо и осъзнаващо ,наример разум 2, разум 3 .4…и същества притежаващи това.
  Ще е добре ако в общуването си използваме по-усърдно разума, иначе за какво ни е ?

 25. По-горе да се чете ‘някои зъби’.

  Мика, Мика, Мика, голяма мъка Ви е Росен Плевнелиев.

  Rечта вероятно търпи и критични реакции на места, но в нея има няколко изключително значими политически настоявания. Затова е силна!
  Канадци около мен бол – всички реагираха положително. И питат: “Защо Шулц определи речта като ‘смела’?”

 26. Гоце Първанов трябва да бъде съден за доказано национални предателство! И за имуществено самообогатяване (мезонетчета, хотелчета и прочие) чрез продажба на националния интерес на България!

 27. https://www.24chasa.bg/novini/article/5570451

  Прочетете този бълвоч. Често засягаме темата за културните образци и зависимостта между тяхната величина и ситуацията в дадена посткомунистическа страна.Голям поет – успешна страна, дребен стихоплетец…обратния случай. И ето – Полша оплака гениалният нобелист ЧЕСЛАВ МИЛОШ, Чехия- ВАЦЛАВ ХАВЕЛ.. А България (Бог да прости!, но хич не ми дреме за приличие пред смъртта, тя всички ни чака)- е в траур по един типичен ведомствен соцкурварин, дето само е лизал правешки цървули, плюскал е номенклатурното меню в спецстола и е гонил провинциалните кандидатпоетеси към по-зашумени кътчета, иначе- много приличен автор на текстове за ресторантския оркестър на Сливенските минерални бани. Може и в крайпътния мотел Тутракан. Но може – и как може! и по БНТ- “Родната полиция ни пази…” ПОЕТ ВЪЗХВАЛЯВА…ПОЛИЦИЯ?!
  И после се чудите, защо тази полиция и най-големите й разбирачи се отнасят към хората не като към граждани

 28. Хайде към “поезията” и “журналистиката”! ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
  Текстът по-долу

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5569961

  представлява поредно блюдолизство на блюдо(и друго)лизницата кристина кръстева пред нейния идол!
  Въпреки, че кристина кръстева като рядко срещана дори за “БГмедиите” пиАРка – помиярка отдавна постигна статута на кенефно биде и бърсалка във възхвалите си към ББ, ние обективно отчитаме нейния творчески напредък и очакваме в следващото си блюдолизие, съчетано с други орални жестове, да обяви Бойко Борисов за Бог – синтезирано олицетворение на всички богове, а обръщанието към него да бъде ей туй, дано ме прости духа на Гео Милев:

  Вседържителю Зевс

  Юпитере

  Ахурамазда

  Индра

  Тот

  Ра

  Йехова

  Саваот:

 29. Напоследък всеки свой коментар в блога си завършвам с думите:

  Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен…

  Вчера един млад човек ме попита: г-не, а кой според Вас е “българският Картаген”, какво имате предвид с този израз, какво по-точно трябва да бъде разрушено?

  Замислих се и му казах, че е сложно да се обясни; но младежът настояваше да чуе конкретен, определен отговор. Тогава ме осени следната мисъл, казах му:

  Символ на “българския Картаген”, в който се обобщават всички най-гнусни негови черти, следователно апотеозът на “българския Картаген” са паметниците на съветските окупатори, които са осеяли цяла България, паметниците на альошовците, които посекоха за десетилетия българската свобода, а пък някои от нас още ги наричат “освободители”. И всички ние сме се примирили и продължаваме да търпим присъствието на тия толкова злотворни символи. Та значи считайте, че “българският Картаген” са точно тези паметници; тях трябва да разрушим за да се отървем най-сетне от лъжата и прокобата, която трови живота ни! Съборим ли тия паметници, тогава “българският Картаген” ще бъде разрушен и едва тогава ще започне истинският възход на свободна и независима от злотворния руски империализъм България!

  Младежът се умълча и замислен си тръгна. Дали ме е разбрал? Правилно ли му отговорих? Вие как мислите, кой по-точно е символът на “българския Картаген”?

  Аз обаче пак се чувствам длъжен да ви напомня, че нашият български Картаген наистина е крайно време да бъде разрушен…

  Да, съборим ли паметниците на поробителя, едва тогава “българският Картаген” ще бъде разрушен – и най-сетне ще започне истинският възход на свободна и независима България!

 30. @ mika, и аз това се питам!!!!
  И стига вече речи!!!
  Искам действия от нашите служби!!!
  Разпускане на тези паравоенни милиции, арести за организаторите им, депортация на руските инструктори и заблана да влизат в рамките на ЕС за 75 години.
  ВРЕМЕТО ЗА РЕЧИ ИЗТЕЧЕ!!!!!

 31. @ Ангел Грънчаров, точно така е!!!
  Много добре сте го формулирали.

 32. @ Стамбо, ако не бях прочел това материалче нямаше да повярвам в какво може да се превърне журналистиката в България.
  Заслужаваме си мястото в класация за свобода на медиите.

 33. Според скромното ми мнение, реакцията на западните медии в лицето на ZDF e изключително навременна.

  Защото неприкритите проруски действия на интелектуалното и морално нищожество Борисов /улесненото заселване на над половин милион руснаци тук, мълчаливата подкрепа за десетките проруски организации на руска издръжка – водещи хибридната война с България и Запада, допускането на руски военни инструктори, челобитието му пред Путин и кремълската шайка престъпници, източване на огромни европейски пари от тук за Русия и т.н./ ВЕЧЕ представляват заплаха не само за България, но и за целия ЕС. Както представляват заплаха и за целостта на НАТО, гарантиращ сигурността на членовете си.
  Нали помним смешният Де Гол, който през 1968 извади Франция от НАТО?
  Съвсем явно това е основната задача на цялата безродна проста или платена болшевишка измет у нас.
  На това трябва да се противопоставя всеки истински българин. Кой както може – с думи и действия!
  Затова приветствам съобщението за утрешния митинг между Президентството и МС!

  Накрая – все ще дойде ден /не е далеч – скоро след края на Путин/, когато най-видните днешни български национални предатели ще бъдат съдени за националното си предателство!

 34. В репортажа на ZDF не се чува руска реч. Няма никакви доказателства за руски инструктури в репортажа. На какво основание тогава се прави връзка за руски наемници в страната на Бойко? И кой плаща наема на наемниците? Ако имате някакви версии.

 35. Огнян Георгиев | юни 10, 2016, 21:57
  Напълно съм съгласен с Вас. От друга страна, Бог, според Стамбо | юни 11, 2016, 08:01, има много имена, с когото също съм непълно съгласен.
  Само да отбележа, “Ще е добре ако в общуването си използваме по-усърдно разума, иначе за какво ни е ?”
  (Posted by Огнян Георгиев | юни 10, 2016, 21:57)
  Заключението е: Бог е гова, което (още) не познаваме; което (още) не разбираме. Това моето твърдение.

 36. Не “нЕпълно”, а нАпълно.
  Извинете.

 37. Г-н Грънчаров,

  Нашият Картаген е болестта на робството; разрушението му е самолечение. Доколкото сме част от един народ (онтологически метафорично – едно тяло), цялото винаги ще страда при наличие на патоген. Говорим за това: патологичен инстинкт за несвобода. Паметниците и останалите кремълски финтифлюшки материализират ефекта на болестта; те имат специфично място в каузалната верига. Нека започнем лечението със събарянето им! – но като философ, и като учител, Вие знаете къде трябва да отиде най-огромното усилие. Апропо, поздрав за младият човек, който пита.

 38. @Ivelina Stoyanova
  Г-жо, а половината милион постоянно пребиваващи у нас руснаци какви са – икономически или политически бежанци? И как да ги третираме според вас?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.