Граждани клатят днес Кремълската пета колона в центъра на София

Днес от 11.00 ч., в София, пл. Независимост (Ларгото) се организира граждански митинг, под надслов: „НЕ на настъплението на Кремълската пета колона!“

Организатори са неправителствените организации: Движение Обществен натиск, Съюз на офицерите от резерва „Атлантик”, Обединени реформатори, Граждански конвент.

Целта на протеста е да бъде заявено категорично, че гражданите категорично отстояват евроатлантическия път на България и настояват за незабавно прекратяване на настъплението на Кремълската пета колона в страната. Участниците в митинга ще настояват да бъде препотвърдено, че всеки следващ президент на Републиката да бъде гарант за евроатлантическия избор на България.

Оратори и официалните гости на събитието са изтъкнати български общественици, известни със своите ярки демократични и евроатлантически позиции.( Faktor.bg)

 

Р.S. Стопанинът на ivo.bg беше поканен да бъде сред говорителите на митинга, но ще присъства само задочно с обичайния си лозунг “Свобода или СССР”

В София се провежда за втори път подобна демонстрация. Първата бе през пролетта на 2015 г.

13 мнения за “Граждани клатят днес Кремълската пета колона в центъра на София”

 1. От Пловдив Ви пожелавам успех и мислено съм с Вас.

 2. СЪД ЗА ВСИЧКИ, КОЕТО ЦЯЛ ВЕК ВОЮВАТ С БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

  СЪД ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ!

  СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!!!

 3. Сега е редно, като един президент на държава член на НАТО и ЕС, Президент Плевнелиев да бъде там!

 4. България загива бавно,но сигурно. Всичко читаво напуска страната. Децата ни се научиха на ред и не искат да се върнат в България. Чужденците ни се чудят, защо?българите напускат българскате земи. Силното влияние на Русия и Турция в България направиха от България икономическо и политическо джудже.

 5. Удължаване на санкциите! Цената на петрола-10$ за барел! И със Хуйло е свършено. Какво му се церемонят на тоя ,толкова Запада и НАТО! Искал бил да чертае новата геополитика, и да седнел на една маса със световните лидери. Ха..ха..ха! С убиец който сваля пътнически самолети и убива невинни пасажери, не може да бъде приет от министрите на нито една държава!

 6. Иво и съфорумци, аз съм духом с всички, които присъствуваха там. И много обичам изразителността на българския език. Тая пета колона може да се клати по много начини.

 7. Силното влияние на Русия и Турция в България направиха от България икономическо и политическо джудже.

  POSTED BY АЛЕКСАНДЪР | ЮНИ 11, 2016, 10:04
  ——————-

  Турция кога е предявила териториални претенции към България в най-новата ни история? Руснаците се скъсват да ни зомбират и атакуват по всякакъв начин и ето 400 жилядната им армада накупи сума ти имоти по Черноморието ни, създавайки опасен прецедент. Защо почти няма турски инвестиции в България, а са най-вече в Румъния – ето, точно заради подобен тип говорене и враждебно отношение към Турция и турците в България, турците си изнесоха бизнеса в съседна Румъния! Затова ще си тънем в л***та и нищетата, докато не преодолеем комплексите и насаждания от десетилетия комунистически шовинизъм!

 8. @TheRock
  Bépвaйтe…

  @организаторите
  Мислено съм с вас! За съжаление още не съм в София. Надявам се да станат традиция тези сбирки и около Великден и Коледа, за да присъстваме и ние, които живеeм в чужбина.

 9. Много е точен твоят лозунг Иво!Позволявам си да добавя един друг:”Бог да пази България от комунисти и руски слуги”.Такива хора или са заблудени,или са платени.

 10. Ще цитирам Симон Петлюра (украински националист) : Аз не се притеснявам от руските въшки , притесняват ме украинските гниди.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.