Български свидетел се осмели изобличи руското безобразие в Белене

 

Онези, които ме познават ( около 20 000 са влизанията в блога дневно и сумарно наближават 30 милиона – дневният рекорд е над 39 хиляди посещения  на 14 юни 2013 г.) знаят, че не бих използвал суперлативи в оценката си без сериозна причина.

Ето защо се надявам да ми бъде признато правото да възкликна: уникално!

Уникално свидетелство, пробив в мълчанието на уплашените, подкупените, сервилните, инерционно заразените българи с вируса на мълчанието по отношение на руските безобразия в България, се появи на територията на блога. Разбива омертата.

Читателят Станимир написа днес коментар за ivo.bg. Публикувам го без смислова намеса.

„А какво да ви кажа аз!
Живея в Белене.

Преди десетина ( години), когато започна отново строежът на златния АЕЦ и надойдоха руснаци, пламна градчето.

Те бяха само началници из обектите. Избиваха се нашенските мързеливци да им целуват задниците, а онези не им знаеха и имената дори.

Руснаците живееха много изолирано. Виждахме ги само в магазините да си купуват храна и алкохол – не ги заговаряхме, само се разминавахме с тях.

Я ги попиташ нещо или да бъдеш учтив – само те погледнат дистанционно и дотам. В кръчмите си се събираха на маса-две и само поръчваха руски песни. Чувахме и пиянското им пеене от апартаментите, които бяха наели. Оставяха жилищата потрошени и си наемаха други. Не научиха и едно “благодаря” на български. Всички в магазините, баровете, банките… им бяха длъжни да им знаят старозападналия български. И “благодаря” не знаеха да кажат. Не искаха никакво съприкосновение с българите, освен да ги експлоатират.

 

Построиха специално за тях два чисто нови квартала с модерни жилища- затворени, усамотени, отделени, другоземни. Тези чисто нови квартални строителства, включващи подземни гаражи, магазини, търговски центрове, кино и не знам си още какво, стоят в момента абсолютно пусти, празни, необитаеми – не се продават, чакат си руснаците. Говориха да строят тяхна си детска градина- не искаха децата им да се смесват с нашите. Нито черква посещаваха, нито културни събития, нито спортни… изобщо за тях бяхме някакво племе с инфраструктура.

 

(Ще вметна в скоби и покрай всичко това и десетките олигархични фирми на Доган, които внесоха работническата си орда от Факултето – циганският етнос взимаше 2-3 пъти по-големи заплати от българския. Турци почти нямаше, но и да имаше – мязали са на факултатите. Нищо против другите етноси, но белите българи – местни беленчани – си бяха чисти мижитурки. Намазахме покрай всичко това, но си плувахме на дъното и мълчахме”

 

 

19 мнения за “Български свидетел се осмели изобличи руското безобразие в Белене”

 1. “Безобразие” е най-меко казано. Руското държане в Белене на мен лично ми прилича на държането на ония с черните униформи-разбирай есесовските части. Направо като четях горното описание, почнах да мисля, че чета нещо за Германия от 30те години на миналия век.

 2. Явно и в Белене е същото като по морето и навсякъде, където се е разпрострял окупационният руски тумор. Налитат като скакалци, опоскват всичко без да питат никого, изискват лукс, привилегии за сметка на българския бюджет, черпят с пълни шепи от европейските фондове, предназначени за ограбените от скъпия руски газ български европейци, демонстративно и високомерно се изолират от местните, изтласкват ги постенно “в трънаците и по камънаците”, желанието им е досадите туземци въобще да ги няма!
  Трябва им само българската земя, инфраструктирата, подземните богатства, минералните извори, топлото българско море, снежните български планини, геостратегическото положение на страна ни, но БЕЗ БЪЛГАРИТЕ!

  Какво ще каже за това министър председателят ни? Какви мерки е взел срещу тази напаст, за да предпази народа и родината си ?!
  Явно никакви, щом туморът убийствено продължава да се разраства !

  Какво чакаме! От умрял писмо?
  ВЪН АЗИАТСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ ЗЕМЯТА НИ!

  САМО ЕДИН БЪЛГАРСКИ МАЙДАН МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ НАШЕСТВИЕТО НА СИБИРСКИТЕ ПРИМАТИ, КОИТО ОПОВРЪЩАХА И ОСРАХА КИТНАТА НИ РОДИНА!

 3. Българска му работа. Вместо да се радват, че нямат контакт с руската сган, те се обиждат.

 4. Шапо за свидетелството на Станимир!
  Очаквам гневна “реплика” ако не лично и начело на тетка Аецка, самоназначила се за “куратор” на голямата дупка в Белене, то на протежираният от нея местен кмет. Всуе се морите. Истината, само истината и цялата истина вече тръгна със страшна сила.

 5. руската варварщина в Париж ? Ами да – чудно ли е? Не знам къде не съм била вече по тази планета ? От Тайланд през Черна гора та до Чили – те са навсякъде – и си личат отдалеч – някак белезникави , нагло-комплексирани. Искат и на Огнена земя менюто да им е на руски . Но!за “бг” продажниците централни политици и разни кметове ,които с овчи възторг ги култивират на родна земя ще трябва да се положат усилия , ПЪРВО те да бъдат отстранени а после и колониите които ни натрапват . Времето го налага в спешен порядък. Защото иначе може да се наложи да си гледаме част от територията през гранични ограждения /

 6. Докато четях свидетелството на Станимир си спомних за воплите на апологетите на проекта Белене по време на референдума, че, видите ли, без Белене България щяла да загуби научно-техническото си ниво и сме щели да се превърнем в нация от камериерки. Виждаме сега от разказа на свидетел на вакханалията на руския атом у нас, че тъкмо по време на работата по АЕЦ “Белене” сме били не професионалисти-енергитици, не и камериерки дори, а “някакво племе с инфраструктура”.

  ***

  Колкото до високомерието на руснаците, то може да се прояви само пред робски сведени главици. А пред всеки нормален и със (оправдано) самочувствие българин , руснаците могат само тайно да скърцат със зъби и да стискат юмруци (в джобовете).

 7. Има над какво да се замисли човек. Особено в светлината на Настоятелните Покани от политическите ни партии да им Дадем пак Доверие!?? Ние разбира се не им го даваме и затова те си отглеждат Избиратели като тези от Факултето!!
  От Факултето не питат руснаците колко фирми имат в България и дали Лукойл плаща данъци! Не питат комунистите колко открадоха от народа, за да се правят сега на “графове” и “рицари”. Не! Факултето за две кебапчета и две бири си дава Доверието и не пита даже кой е бил избрания! Така правят за съжаление и част от Българите и затова ще си носят наказанието като съучастници на Разсипничеството над България!

 8. Като се имат в предвид броя на посещенията дневно на блога на г-н Инджев и темите които се коментират правят този блог много важна медия за информиране и формиране на светоглед.
  При среща с познати и коментиране на събития един от първите въпроси е *Четеш ли блога на Иво Инджев*.
  Играе апостолска,просветителска роля.
  Благодарение на този блог надявам се много хора да са затвърдили ,а други обогатили вижданията за руснаците.
  През годините съм имала ежегодни срещи с руски специалисти и нищо по различно от това което е написал Станимир.

  Когато ние се опитвахме да внесем в отношенията топлота и непринуденост отсреща ни се отговаряше с ледена стена и надменност.Така е било винаги.
  Само за наивните и заблудени българи те са *братушки*.Даже ми е ставало неудобно за някои мои колеги,които не са разбрали *руската душа*.
  Много е важно този блог да продължи активността си заедно с коментаторите за отваряне очите та заблудените българи.
  За да не се окажем безправни роби на руснаците в 21 век.

 9. Явно крепостничеството оставя трайни следи,това са хора родени с комплекси с огромнА МАНИЯ ЗА ВЕЛИЯИЕ,но днес е Видов ден и дано истината за това което руската политика е причинила и причинява на България да излиза наяве всеки ден

 10. Такива бяха нещата и в Козлодуй десетки години!! На територията на АЕЦ имаше “Интерприбор сервиз” смесено бъргаро руско предприятие. 50/50 парично участие . С парите на българската страна се плащаха заплатите в съотношение 3:1 в поза на руските (съветски) специалисти” к ато българските работеха а руснаците мъже четяха вестник “Правда” , пушеха и си разправяха вицове. Жените, които, бяха уж част от бригадата в една стаичка си плетяха на куки! Имаха магазини само за тях с луканки, салами, мляко и всичко по онова време когато 1990 години нашите магазини бяха с празни рафтове. В сградата до портала на пети блок имаше направена за тях сауна, стая за масажи и стая за разпивки! На българите беше забранено да ползват това и магазините им. Настаняваха ги в напълно обзаведени апартаменти включително вилиците и лъжиците. Когато си тръгтваха ограбваха всички-дори изваждаха контактите и ключовете от стените. Непрекъснато изпращаха контейнери за Русия с персийски килими, касети и всичко дето го нямаше в тяхната кочина и ще го изтъргуват по тяхните битаци. Но нак важното бе, че ги наричаха “съветски специалисти” , но нукой не показваше документ за завършено образование, В нашата бригада в АЕЦ имаше бивша акушерка, бивш работещ в руското ТОТО и дори без образование. Командироваха ги за уж три месеца, като крайно необходими, защото нямало квалифицирани български специалисти, а след изтичането на три месеца ни заставяха да гласуваме “ходатайство” да им се удължи срока на пет години. И тогава им даваха по големи ( ипак напълно обзаведени) жилища, примъкваха и жените си , а АЕЦ- почаваше да плаща и за жените им, защото са без работа!

 11. Случка от вчера.
  На бюрото на ул. Граф Игнатиев София за обмяна на валута идва рускиня и иска рубли.Човекът на бюрото й казва ,че няма рубли.Тя обаче настоява.
  Човекът и казва *рубли в Русия,в бюрото свършиха*.Явно му е писнало .Рускинята обаче настоява и иска.Независимо,че няма.Явно очакваше човекът да прати хора до банка да купят рубли.
  Рускинята остана да настоява,но аз си тръгнах.
  Какво ли би станало,ако дойдеха да ни управляват.Бюрото на този човек сигурна ще бъде съсипано.

 12. Не е луд този… луди сме ние,че допуснахме първановци и овчаровци да ни натресат тази сган и напаст и да ни обвържат да сме хранилка за тези гологъзци.

 13. “….играе апостолска,просветителска роля….”
  Това е изключително точна оценка и признание за Вас и Вашето неспокойно,будно и критично перо.Благодаря Ви!

 14. Стига сте плямпали!Не само Крим е наш и Черноморието е наше.Вежливите хора сме вече тук-имаме 500 000 имота.Президента немедлено да постанови референдум за присъединяване към матушка Расия.Приказ!!!

 15. Дами и господа, в момента битката в БГ е за умовете и сърцата на младежта. Геронтофилски обвързаната БКП с всеки изминал ден топи стандартната си членска маса и другарите отлично осъзнават това! Затова всички техни усилия са насочени към младите, незаченати в комунизъм момичета и момчета, към техните умове и сърца. За целта се използват миксове от полуистини и откровени лъжи с надеждата, че няма кой да провери фактите.
  Ние не трябва в никакъв случай да допуснем това – да се подмени историята и истината. Виждаме, че ако зависи от Кунева, нещата няма да мръднат и на йота. Затова, призовавам всеки един от читателите на блога – бъдете просветители! Ако трябва коригирайте учебниците по история, бъдете настоятелни, неотстъпчиви, готови за срещи с учители-конформисти.

  Нашата надежда е в нашите деца – да не допускаме умовете им да бъдат оплетени в комунистически лъжи!

 16. До Русофил

  Надявам се, че е шега.
  Ако не е шега – събирай си бохчичката, боклук!
  Още шест месеца ви остават да шавате тук безнаказано. Иди си с добро с накраденото докато можеш, че после лошо пише!

 17. Ами да!
  Ето как приключва възстановяването на СССР тук.
  Онези дебелите майка и син изчезнаха от хоризонта, Цветан Василев ще лежи 10 години и отпадна давността за комунистическите престъпления.
  Тези дни вероятно и Цацаров ще подаде оставка по семейни причини, както чувам.

  Плъховете бягат.
  Сал един бабаит от от Банкя стои на амбразурата, ама и той ще го отнесе криминално като покровител на Митьо Очите от неговата си банда.

 18. И до ден днешен помня разказа на дядо Атанас, мир на праха му…
  “По време на втората световна бях кръчмар на село…Минаха германци, минаха и руснаци…Първи бяха германците. Дойде офицер с преводач. Съвсем учтиво попита , можем ли да приемем немски войници да нощуват в къщи. Обясних му , каква е ситуацията – всички спим в една стая. Човека ни пожела хубав ден и продължи към съседите.
  Дойдоха “братушките” . Без нищо да кажат , влязоха в кръчмата и захванаха да се наливат.По някое време отидоха в двора заклаха няколко кокошки и ме накараха да им ги изпека. Един от тях , порядъчно подпийнал, влезе при спя
  щите деца. Най-малкото се уплаши от виковете му. Почина няколко дни след случката. Заминаха си без нищо ….” 🙁

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.