Руските франкенщайнчета и българският мазохизъм

След повече от десетилетно шовинистично надъхване в дух на омраза към различните\чужденците, в Кремъл могат да се събудят изпотени от факта, че са изпуснали едно поколение от бутилката на нормалността. Индикации за нещо подобно се появяват в момента там след като в рамките на седмица за втори път Москва е принудена да разграничи от вандализма на продукта на собствената си политика, нанесла ментални поражения върху подрастващите, превърнали се в неконтролируеми руски „зверчета”.

 

Най-напред руски спортен началник с половин уста призна, че френските власти основателно взимат специални мерки срещу агресията на руски „спортни фенове” на европейското по футбол. Вероятно началникът знае  много повече от това, което загатнаха западни медии: че руските хулигани очевидно не са обикновени момчета от улицата, а подготвени за уличен бой, тренирани за целта индивиди ( които имат средствата да си платят скъпото удоволствие да си демонстрират побойническите умения в скъпата Франция).

 

Вчера, в контраст със собствения й агресивен стил, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, се разграничи ( макар и по „тънката лайсна” в личен статус във фейсбук, без да ангажира ведомството) от вълната от задоволство в Русия, предизвикана от смъртта на десетки американски хомосексуалисти в Орландо. http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Govoritelkata-na-ruskoto-MVnR-poritca-zlobnite-komentari-sreshtu-trage_631024.html

 

Факт е, че младите франкенщайнчета са такива, каквито са създадени на вълната на управляващия в Кремъл шовинизъм, за който „превъзходството” на руснака е водеща линия в образователната система и в медиите, като инструктор на властта, обработващ мозъците на млади и стари.

 

За едно такова творение, около 12 годишно на възраст, ми разказа мой приятел. Момчето, по неясна причина, се развилняло на една детска площадка в София до степен, че майките наоколо си привикали децата, докато подрастващият руснак ритал кошчета за боклук, налитал без причина на бой, псувал и се заканвал на всички. Присъстващият баща на съученичка на дъщеря ми се опитал да го обуздае, но си навлякъл люти псувни на руски и дори опит да бъде ударен от него. Когато не му позволил, момчето се разкрещяло, че татко му е в Москва и като си дойде…След което заявил, знаейки, че ще бъда разбран: „ мы вас уничтожим, болгары!”.

 

Знам, че на русолюбците тази история може да се стори измислена или пресилена. Но е факт, на който има доста свидетели. Може и да не бива да се правят обобщения от нея, но все пак си представете колко злоба има натрупана в главата на това дете, живеещо в България – и на какво го учат у дома.

 

Да добавя и едно лично впечатление.

 

Миналият уикенд пътувахме семейно за 3 дни до близкото гръцко крайбрежие с група приятели, отсядайки в скромен хотел.

 

На втората вечер решихме да вечеряме при съседите, където през деня някой беше опитал прясна риба. Направихме грешката да подходим откъм официалния вход на близкия луксозен хотел, който се оказа не само руска собственост, но и изцяло населен с руски туристи. Още на бариерата дадохме обстойно интервю на охраната къде и защо отиваме. После ни поеха и ни предаваха от човек на човек, докато ни преведоха през голямо помещение, в което гърмеше руска музика. Многобройна група самодостатъчни руснаци биваха забавлявани с някаква колективна игра.

 

И се запитах: не е ли по-нормално, когато си в чужбина, да се разходиш, да се поинтересуваш от местната кухня и т.н., вместо да се затвориш в „собствен сос”, пренасяйки своята домашна самодостатъчност на хиляди километра край палмите, за да си седиш под любимите брези?

 

Същото се случва например в затворения руски комплекс в резервата Камчия на българското Черноморие, където летуващите руски групи си живеят като на свой остров със съответните надписи, лозунги, песни и танци, ходят с охрана и под строй на плажа и се връщат по същия начин, за да се затворят отново спрямо враждебния ( явно, според тях) български свят.

 

Какво ли ще излезе от тази руска склонност към самоизолация в перспектива като мат’рял ( по ББ) , с който да градят изтрезняващата от пиянството на шовинизма постпутинова Русия? Дали руската мечка вече не си скубе козината, размишлявайки над този феномен, създаден от самата нея по заповед на мечкаря от Кремъл?

 

Тези 4 процента руснаци, които в последното социологическо проучване заявяват, че обичат България, каква ли бройка правят от постоянно пребиващите тук близо половин милион собственици на имоти и доста повече приходящи по плажовете ни? В посолството им София, пропорционално погледнато, трябва да са само няколко души онези, които не ни мразят.

 

Нищо обаче не може да спре българските плужеци да любят  от сърце ( или от джоб) мразещите ги руснаци. А после се чудим, че руски политици говорят за България като за невярна съпруга. Разглеждат ни като жена, която заслужава да я бият с възпитателна цел, особено щом това й харесва.

 

 

 

33 мнения за “Руските франкенщайнчета и българският мазохизъм”

 1. Това е поредната провокация на кремълския пигмей-диктатор.”Спортни фенове”,ама друг път.Тия са 100% действащи милиционери от КГБ в цивилни дрехи.Дано Европа и техните правителства им се отворят напълно очите и осъзнаят че е започнала партизанската война на Путин по всички фронтове на цяла ЕВРОПА.Трябва да се действа бързо и да бъдат блокирани монголоидните,психясали,пияни орди.Сега на момента,утре да не бъде късно!

 2. Аз обаче, не съм съвсем съгласен, че са се разграничили категорично. Цитат от зам.-председателя на руската Дума:
  Поэтому я не считаю, что наши фанаты сделали что-то из ряда вон выходящее, и надо понимать, что футбольные болельщики в 9 из 10 случаев приезжают на матч, чтобы подраться, и это нормальная ситуация. Ребята отстаивали честь страны и не дали возможности англичанам каким-то образом осквернить нашу родину. Наших болельщиков надо простить и понять.
  https://life.ru/t/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82/419086/iesli_by_mutko_byl_s_fanatami_na_tribunie_on_by_takzhie_dralsia
  Впрочем, днес УЕФА е наложила “условно изключване” на отбора от ЕП. Ако изстъпленията на руските фенове изчезнат внезапно, за мене това ще е по-скоро потвърждение за организирания им характер.

 3. Дядовците на руските футболни “фенове” са изнасилвали милиони германски жени в края на ВСВ.Каква е тази мека политика на Германия със Русия? Не купувайте руска газ,германци! Бойкот на всички руски суровини! Изхвърлете Русия от всички международни спортни състезания! На късокракия сатрап от Кремъл малко му остава!

 4. И Руснаци и Англичани са виновни за погромите ,6 англичани в панделата,руснаците вън от франция,НО ГОЛЯМИЯТ ВЪПРОС Е КОЙ ПОЗВОЛИ 500 000 РУСНАЦИ ДА КУПЯТ ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ И ТОВА НЕ Е ЛИ ПОДГОТОВКА ЗА ПРЕВРАТ ИЛИ ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ

 5. На коя детска площадка е станала случката с агресивното русначе?

 6. Не съм се ровил по руските сайтове, но беглият поглед показва вълна от партиотична гордост от уменията на побойниците. Реално погледнато от доста време това е единственният повод за истинска гордост (на фона на Новороссия, Сирия, Панама и цясотното състояние на живата в Матушката).
  А колкото до мат’ряла – както вече признават, че наркоманите не са престъпници а жертва, така един ден ще се отнесат хуманно към жертвите на руските СМИ (но дотогава е добре да се вземат мерки и най-вече да се вземе гранатата на московския маймуняк)

 7. Имах колега руснак, тук в Германия и неведнъж съм го чувал да ругае Германия и подкрепя всичко което Путин прави, въпреки че от 25 години живее тук със семейството си и дължи всичко което е точно на толерантността и равния шанс който тук му е даден. Не посмях да го попитам защо тогава не се върне в Русия, може би щеше да го приеме като обида но за мен това е пълен парадокс и без да съм чул отговора. Все пак никой не го е докарал в Германия с опрян в гърба шмайзер както през ВСВ и ако толкова много му харесва Русия защо не се върне там???

 8. Към Георги:

  Не го попитах, но предполагам, че е в кв. Лозенец, където е училището на децата ни.

 9. Ако английските фенове не са се заяждали и обиждали,а са си пили кротко биричката,нямаше да ядат бой.Знаеме ги какви са хуни на Сл.бряг и без да са на мач.Но то и руските фенове не са цвете за мирисане.Изобщо трябва да се въведе някакъв финансов филтър-например всеки да внесе депозит 10-кратната цена на билета и ако се е държал прилично да си получи депозита!

 10. Руският шовинизъм не е от вчера. Спомням си, че големият ми син (някъде около 1970 г.) имаше в групата си в детската градина русначе. Александър! Майка му грижовно му носеше гърненцето от вкъщи – да си пишка в него! Моят син “благоразумно” беше решил въпроса: кротко си се напикаваше … В кв. Лозенец.

 11. В края на 70-те с мой приятел по онуй време с неговият Москвич 408 не в първа младост откинахме, Партията и правителството ни “гласува доверие” за около месец на екскурзия отвъд Калотина. Моят колега, бате Минчо го раздаваше комунист-“дисидент”. В интерес на истината от него за пръв път узнах примерно пикантни подробности от историите на “БКП-КПСС, вечна дружба”.
  Та, след неизбежният увод, по същество. Навлизайки в Австрия бяхме удивени от невероятният материален стандарт и практическата липса на полиция.Чак във Виена видяхме първият който се майтапеше незлобливо с уличен музикант.
  Със спътника ми и останалите двама от екипажа постоянно правихме неутешителни сравнения между тук, разбирай България и там-западна Европа. В един момент се случи неизбежното-московеца издаде багажа.Наложи се да се прави непредвиден разход. Влязохме в сервиз. Техник залегна под колата и след малко с широка усмивка ни обясни повредата и колко ще струва. Каза и собственото си мнение. С такава кола не би тръгнал въобще на какъвто и да е път. Тогава бат Минчо изсъска на български: “Ще видите вие като дойдем с танковете”.
  Много пъти съм се връщал в спомените си към тази случка. Анализирайки я от различни гледни точки. От психологическа за пръв път почувствах безсилието на системата ни която дори в лицето на далеч неглупавият ми колега освен непродуктивни заплахи не е способна да предложи нищо като алтернатива в т.н. тогава мирно съвместно същствуване.
  И сега хич ме съм изненадан от поведението на фанатите-ватници. Колко са фенове значителна част от тях е съвсем друг въпрос. Ей сега френските сенатори с купените им партийни лидери с кремльовски денги трябваше да гласуват за “смекчаване на санкциите”. Единственият начин да бъдат спрени раззийските геополитически апетити е да бъде озаптен изцяло параноичният кремълски гном.
  Повече от великолепният аналитик Андрей Пионтковски.
  http://echo.msk.ru/blog/piontkovsky_a/1783668-echo/

 12. Съгласна съм с всичко публикувано в статията на г-н Инджев. Имам информация за арогантното отношение на руси към българи, както в Русия, така и в България от 70-те години, та до днес. Те наистина ни ненавиждат, наричат ни роби, преди демокрацията на всеки 9 септември палеха общежитията на българите работещи в Коми. Когато са им зареждали павилиона с алкохол, /което се е случвало мисля един път месечно/ и се е образувала опашка е имало наръгани с нож, а ако случайно си се хлъзнал и си паднал – тежко ти и горко. За убитите никой никога не е потърсил отговорност. Нашето Черноморие има много места ИЗЦЯЛО РУСКА СОБСТВЕНОСТ. Има солидни ограждения и пиле не може да прехвръкне. Искам да попитам главния Прокурор на РБългария, КОЙ, КОГА и на КАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ е ПРОДАЛ на чужда държава територия, която се счита за ПОГРАНИЧНА ЗОНА???Когато попитам руснак кой е написал славянската азбука, те ми отговарят цар Петър Първи или в най добрия случай Ленин. В учебниците им по история за България са написани едва няколко реда. Да не споменавам, че във Волжска България насила са женели /омъжвали/българите за татари, именно, за да ги претопят.Даже вече и бесарабски българи ни ненавиждат. Говорила съм лично с тях. Наистина не разбирам какъв й проблемът на Русия с България. Какво се целят да постигнат. Защо са толкова яростни срещу нас и преди, и сега?

 13. А какво да ви кажа аз!
  Живея в Белене. Преди десетина като започна отново строежа на златния АЕЦ и надойдоха руснаци: пламна градчето. Те бяха само началници из обектите, избиваха се нашенските мързеливци да им целуват задниците, а онези не им знаеха и имената дори. Руснаците живееха много изолирано. Виждахме ги само в магазините да си купуват храна и алкохол – не ги заговаряхме, само се разминавахме с тях. Я ги попиташ нещо или да бъдеш учтив – само те погледнат дистанционно и дотам. В кръчмите си се събираха на маса-две и само поръчваха руски песни. Чувахме и пиянското им пеене от апартаментите, които бяха наели. Оставяха жилищата потрошени и си наемаха други. Не научиха и едно “благодаря” на български, всички в магазините, баровете, банките… им бяха длъжни да им знаят страозападналия български. И “благодаря” не знаеха да кажат. Не искаха никакво съприкосновение с българите, освен да ги експлоатират. Построиха специално за тях два чисто нови квартала с модерни жилища- затворени, усамотени, отделени, другоземни. Тези чисто нови квартални строителства, включващи подземни гаражи, магазини, търговски центрове, кино и не знам си още какво, стоят в момента абсолютно пусти, празни, необитаеми – не се продават, чакат си руснаците. Говориха да строят тяхна си детска градина- не искаха децата им да се смесват с нашите. Нито черква посещаваха, нито културни събития, нито спортни… изобщо за тях бяхме някакво племе с инфраструктура.

  (Ще вметна в скоби и покрай всичко това и десетките олигархични фирми на Доган, които внесоха работническата си орда от Факултето – циганският етнос взимаше 2-3 пъти по-големи заплати от българския. Турци почти нямаше, но и да имаше – мязали са на факултатите. Нищо против другите етноси, но белите българи – местни беленчани – си бяха чисти мижитурки. Намазахме покрай всичко това, но си плувахме на дъното и си мълчахме.)

 14. Имах нещастието да участвам в мениджмънта на няколко хотела Радисън в Москва и подмосковието и двата месеца прекарани там ми се сториха като шест. няма да изброявам всички неуредици но бетонната стена на неразбиране у местните която срещнах по отношение на най-прости неща нямаше равна на себе си„. само един пример .- поискаха да съкратим в тоалетните всички поставки за така наречените санитариъм рингс, тоест хартиен пръстен който да се постави на тоалетната чиния когатосе сяда за голяма нужда. Вместо това, беше прокарана идеята да бъдат махнати дори предпазните пластмасови пръстени, които и без това щели да бъдат счупени от гостите на хотела, а хартиените несе произвеждали у нас – има си хас, машините са около един мильон долара, и били излична педерастия , а имало и опасност да почнат да пишат с химикали разни лозунги по тях . така руските задници останаха без предпазители – дирактно върху емайла на ТОТО.то

 15. Тия руснаци са пълна отврат!
  Да вземем например “Евгений Онегин”. Авторът взел, че римувал първи ред с трети, а втори с четвърти. После пети със шести и седми с осми. Девети с дванайсети, а десети с единайсети. И накрая тринайсети с четиринайсети.
  Нормален човек ще направи ли такова нещо?

 16. @ ALEX-DE | ЮНИ 14, 2016, 17:30

  С извинение, че се повтарям: руснаците имат нужда от две родини – една, която да обичат и друга, в която да живеят като “бели хора”.

 17. Чета и само се потвърждават и мои наблюдения. Над главата ми живее една руска пача, която ломотеше на някаква друга, че швейцарските стоки и услуги не били качествени. С какво ли качество ще да са руските? Ако са като военния им лаптоп… Такава евтина арогантност, високомерие, идващо от някакво посредствено същество, буди недоумение. Но не е само срещу нас, българите, това. Същата пача отворила уста на възрастна съседка, швейцарка и собственик на кооперацията. Жената е безумно добре възпитана и се тресеше от възмущение като ми разправяше, че за 18 години в тази сграда така никой не й е говорил.

 18. Това е синдромът на изключителност, който се набива в главите на павианите още от люлката.

  Конкретно за вандалстващите фенове – ами погледнете внимателно снимките или ТВ репортажите. Нещо да ви прави впечатление? НИТО ЕДИН не прилича на типичен “футболен фен” – къси подстрижки, стегнати фигури, по-скоро жилави, отколкото мускулести, изпънати, никакви бирени кореми, фалшиви татуировки – типично телосложение и военна стойка на ВДВ и спецназа на ГРУ. Само аз ли съм толкова умен и само аз ли го виждам?

  Същите човекоподобни, които в Украйна бяха дегизирани като “вежливи зелени човечета”, докато заграбваха Крим с оръжие в ръка, днес са агресивни “футболни фенове” в Гейропата. На кадрите с вандалстването по стадиона и извън него с просто око се виждаше, че павианите не вандалстват – те провеждат военна операция. Съгласувано, добре сработени, оттренирали детайлите, като армейска машина.

  Добре, че “докато са в отпуска”, за да гледат футбол, не са си донесли танковете, артилерията и калашниците във Франция.

  Докато разни празноглави мазни костюмари блеят зад бюрата си, вместо да вземат решения, така ще бъде. “Камарад” Холан показа, че е въздух под налягане – освен да “жули” попрезрели журналистки и моделки, за друго не става. Ха дано охраната от Френския легион, дето помага за реда по стадионите, се сапикяса и почне да действа професионално, без да чака “политически коректното” решение отгоре. Войнстващият павиан трябва да бъде респектиран без милост, докрай, до изключване – докато не може да стане или да шава. По принципа “чене за зъб”.

  Иначе жална им майка и на французите, и на всички нас.

 19. ПУТИН ПРЕВЪРНА ИМЕТО РУСИЯ В МРЪСНА ДУМА ЗА ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА
  —————————————

  Агентът от руските репресивни комунистически служби КГБ- ФСБ – Владимир Владимирович ПУТИН беше окупатор на измислената от кръволока Сталин държава ГДР (погребаната през 1989 год. – т.н. Германска демократична република).
  През щастливата за цялото човечество – 1989 год. СССР умря, скапа се, рухна, разтури се, разпадна се, сгромоляса се, разплу се, разложи се, замириса на умряло, провали се в дън земя…
  През следващата 1999 год. президентът на РСФСР – алкохоликът Борис Елцин извади от нищото анонимния агент Путин, сключи сделка с него да бъде пазач на крадливата му дъщеря Татяна Дяченко и го цопна за президент и главнокомандващ на изританите с възторг от цяла Европа съветски окупационни войски.
  Агентът Путин – вече президент, без забавяне превърна Русия в дойна крава на верните синове на комунистическата КГБ-ФСБ мафия и потвърди световното мнение, че Русия ще продължи да бъде познатата държава на злодеите, на грабителите, на крадците, на обирджиите, на плячкаджиите, на мародерите, на узурпаторите, на палачите и убийците. Путин, гордостта на 120,000,000 мил. алкохолици-световни шампиони, Путин, “чичото” на 23,000,000 мил. руски курвета-биологически бомби на КГБ-ФСБ мафията, със задача да разнасят КОМУНИСТИЧЕСКИ СИФИЛИС по целия свят, същият Путин днес размахва юмручетата си, заканва се на света със силата на ядрени ракетоносци, подобни на извадената от малка Холандия от дъното на Баренцово море подводница –
  ковчег “Курск”, в която бяха убити 118 моряци по волята на “великия” възродител на СССР, “славният”, “внушителния”, “величествения”, “грандиозния”, “великолепния” вожд Путин – баща на руския народ – ПУТИН днес заплашва света с атомна война…

  …………………………………
  Путин, спомни си черния ден за СССР , НО ХУБАВ ДЕН ЗА НАС, 28 юни 1987 година. На този ден 19 годишният германският пилот-любител Матиас Руст се ПОДИГРА ОТ НЕБЕТО ПРЕД ЦЕЛИЯТ СВЯТ с алкохолизираната, нарязаната, насвятканата, натрясканата, отрязаната, кърканата, натаралянканата, насвирканата, нафиркан ата, осраната от пиене , насъратбата, насмуканата, налюсканата, гипсираната РУСИЯ.
  С нает от него малък едномоторен самолет “Чесна” Матиас Руст навлезе във въздушно пространство на “непобедимият СССР” и кацна до Кремъл на Червения площад, под носа на мършата Ленин.

  …РУСИЯ СИ ГЛЪТНА ЕЗИКА…, ЗАГУБИ ДАР СЛОВО…, ОНЕМЯ…

  …А СВЕТЪТ СЕ РАЗТРЕСЕ ОТ СМЯХ…
  …ХА, ХА, ХА…, ГОЛЯМ СМЯХ ПАДНА…И ДО ДНЕС СЕ СМЕЯТ ХОРАТА…!

  (По късно момчето се изпика до една елха, за което се извини на генерала-комендант на Кремъл) Това стана в 19’12 ч. московско време – в Деня на “великите” съветски граничари. Веднага падна едрата главата на военния министър Сергей Соколов, падна и виторогата глава на командващия ПВО – Александър Колдунов –
  и на още 300 генерали и 2200 офицери.

  МАТИАС РУСТ СПРЯ ТОКА НА РУСИЯ !
  МАТИАС РУСТ УНИЗИ РУСНАЦИТЕ – ЗАВИНАГИ !
  МАТИАС РУСТ СМЪКНА ГАЩИТЕ НА РУСИЯ И ЗАВРЯ ВИРНАТИТЕ РУСКИ НОСОВЕ…НА ОНОВА
  МИРИЗЛИВО МЯСТО… !

  ————————————-

  По долу е публикувана таблица с БВП на 10те най-развити икономики в света, за да се види КОЙ КОЙ Е:

  1. ЕС ———- 15,390 млрд.. долара
  2. САЩ ——- 15.040 млрд.. долара
  3. Китай –—- 11.300 млрд. долара
  4. Индия –—- 4.463 млрд.. долара
  5. Япония—– 4.389 млрд.. долара
  6. ФРГ –——- 3.085 млрд.. долара

  7. Русия ——- 2.373 млрд.. долара

  8. Бразилия– 2.284 млрд.. долара
  9. Англия—— 2.250 млрд.. долара
  9. Франция — 2.214 млрд.. долара
  10. Италия — 1.826 млрд.. долара
  —————————————
  Общо — 62.241 млрд.. долара
  —————————————

  Есхуматораният от Путин СССР, със своя 30 пъти по-малък БВП (Брутен вътрешен продукт) от – 2.373 млрд. долара, днес размахва юмруци, ръмжи, трака ръждясали оръжия срещу 9те най-развити икономики в света, чийто БВП е общо 62.241 млрд. Сумата 62.241 млрд., значи че тези държави имат 30 пъти повече пари за оръжия и че във всеки момент могат да изпарят военолюбива Русия, но засега се въздържат !
  ЗАСЕГА !

  —————————————

 20. Мармарис, 2003

  Сутрин закуската в хотела на богата шведска маса. Всички се движат по посока на часовниковата стрелка и си сервират. Само един руснак в продължение на десет дни нарочно се движеше в обратната посока, гледайки лошо и всички бяха принудени да му отстъпват, за да не стане скандал. А гостите на хотела бяха от цял свят.
  Просто му се смееха.
  След като се наядеше, същото руско говедо отиваше и пълнеше 5 литрова туба с оранжада за плажа. Първият път един турски келнер отиде и на руски му му каза ако иска да изпие цялата оранжада, но в ресторанта и че тя не е за плажа. На което руснакът злобно отговори: “А по морду хочеш?” и беше оставен на мира.

  Руски свини!

 21. “Руското превъзходство” и презрение, не само към българите, с каквото живее въпросната биомаса, далеч не е творение на путин.

 22. Руснаците са ясни, но какво да кажем за някои “българи”.Малко преди Руската агресия в Украйна пътувах в един трамвай.На предната седалка седяха млад ,около тридесетте мъж и по-възрастна жена.Без да се притесняват, високо обсъждаха назряващия конфликт и мъжът най- самодоволно заяви, че границата между Русия и Украйна е толкова голяма, че от там спокойно преминават военни и техника.Похвали се, че и той е участвал.Още по- странно беше одобрителното поведение на събеседничката му – явно бяха съмишленици.Но черешката на тортата бе, когото тя отсече, че Русия никога не е била агресор и не е воювала на чужда територия.В този момент към тях развълнувано се присъедини друга “българка” и разказа как е работила 15 години в Украйна и затова много обича – представете си – руснаците !!!
  Само дето не запяха частушки.Както са казали някога българите: пази, Боже, не от турчин, а от потурнак.

 23. Във връзка с коментара на GB. Руската плява, която през цялото си съществуване единствено е паразитирала върху цивилизованата част от света–т.е. подобно отношение не е само към България, е такава, каквато другите й позволяват да бъде. Основният фактор са глобалните , с много малко изключения, безхаберие, цинизъм, алчност и откровена тъпотия. (последният пример е поредното помилване на “сборната им” във Франция, след подобно изстъпления по време на квалификациите ).Разбира се видиотяване и мазохизъм в беге варианта е невъобразимо да се срещне другаде. И тук е сещам за гордостта на каскетите, че до 89-та единствено в България нямало официално руски войски, за разлика от останалите страни в общия концлагер. Демек, “опазихме независимостта ни, за разлика от сегашните “натовци?””. А всъщност при наличието на толкова като количество и преданост лакеи, кремъл съвсем основателно е решил, че е по-изгодно, вместо да си цапа ръцете с мръсната работа по въдворяване на режима си, да остави това на първите.

 24. Късо вмятане до ОТБЕЛЯЗВАМ и GB:

  Констатациите са прекрасни и забележително наблюдателни. НО трябва да минем отвъд регистрирането на фактите, към действията.

  Моя добавка – Остия, Италия, 2006, подобен случай на павиан с туба лимонада “за плажа”. Само че момчето, което сибирският шебек попита, “Хочеш по морду”, му се усмихна и каза, “Давай”, оня размаха лапи и бе мигом свален в нокаут (хлапето-сервитьор, макар и двойно по-леко, се оказа боксьор). Поляха го с вода, извадиха му багажа, изхвърлиха го от хотела и с полицейски ескорт го изтириха към летище Фиумичино, без връщане на предплатените суми. Може и нещо да са му добавили за вдигането на скандала. Маймуната се опита да се репчи, още заплитайки език, но дойде шефа на охраната на хотела, огромен сицилиански брюнет, 2 глави над павиана, само го изгледа и онзи си прехапа езика. Финита ла комедия!

  Относно българските путиняци в трамвая на GB – Степан Бандера е казал, “Не ме е страх от руските въшки, а от украинските гниди”. В такива случаи трябва граждански отпор. Ама къде ти, то за вандалчета и мангали-гратисчии никой не си отваря устата, камо ли за фенове на “двойната освободителка”! А трябва! Особено важи за порусначените еничери с българско потекло и паспорт, дето вярват, че който не обича рАЗИЯ, не обичал България!

  Трябва да почнем масово да ги вадим от зоната на комфорта, в който ги дундуркаме 75 години вече! Няма да се уморя да напомням за прекрасните поморийци, които август 2015 г. им натрошиха манерките със самагон с колове и указателни табели и дадоха светъл пример за подражание на всички нормални българи как да боравят с павианската зараза.

  Респект на г-н Инджев!

 25. Истината излезе наяве: http://www.kasparov.ru/material.php?id=57603713B5F22
  Като във вица не било компютри а компоти, не били фенове а фашисти.
  Пратени на европейското от руското правителство за определени заслуги или по-скоро цели. А за какви ли заслуги освен организиране на контра-митинги и пребиване на мирно протестиращи.
  Това същото министерство на спорта което поощрява даването на допинг на руските атлети, и което ползваше специалните служби да подменят допинг пробите за олимпиадата в Сочи сега съвсем умишлено създава безредици.
  Не съм учуден. Не знам само защо още ги търпят тези изроди на запад.

 26. Антверпен, 2005

  Пак лято, вечер, центъра на града, хубав ресторант. На съседна маса настаняват две семейства руснаци – от путинските милионери. От високото им говорене се разбра, че през деня са пазарували в известната Диамантена борса в града. Рускините веднага започнаха да вадят от чантите на масата диамантени огърлици, гривни и обици и да ги закичват една след друга.
  Пази боже от новобогаташка простотия на дебели тьотки!
  А руснаците /тип Исаков/ поръчаха за начало 4 бутилки “Smirnoff” с най-скъпите хайвер и риба, които има в ресторанта – “самые дорогие хотим”. Оказа се, че в ресторанта има само две бутилки от предпочитаната водка и на масата демонстративно бяха хвърлени две хиляди евро с поръчка на висок глас да бъде купена и сервирана каса “Smirnoff”.
  След около половин час касата водка беше докарана до масата с количка за сервиране и оставена за самообслужване.

  На това бях свидетел. После си платих вечерята и си тръгнах.
  Оставям на вас да си представите края на вечерта.
  На другия ден местната телевизия ги показа двете руски милионерски семейства как сутринта спят по пейките в градинката срещу ресторанта с недопити бутилки до тях.

 27. Допълнение.
  Затова руснаците искат селища от затворен тип. За да им се виждат свинщините и да не ги показват по местните телевизии.

 28. към Отбелязвам:

  Това е сюжет за скеч, какъвто обаче, уви, в заразената ни държавица,не се намират желаещите да изиграят или режисират.

 29. До Иво Инджев

  Ние да сме живи и здрави!
  Да ги рисуваме реално каквито бяха и каквито са. Русия и руснаците са безкрайно поле за сатира.

 30. Една съвсем скорошна случка с руски диваци, случила се в някой от прекрасните хърватски курорти:
  Нагли руснаци паркират автомобилите си пред заведение, затруднявайки и направо блокирайки другите превозни средства и пешеходците. Местните хървати на няколко пъти им правят учтиви забележки, като най-културно ги молят да паркират колите си на друго място. Разбира се руските шебеци агресивно отказват да спазват дори елементарно приличие и заплашват със саморазправи и дажи започнали да налитат на бой…Обаче hrvat u boja se neda и буквално размазали от бой руските си “гости”. После, се появили надписи, отправени към руските “турсти” – Dragi Ruski gosti — cuvajte svoje kosti!

 31. ТЪЖЕН ДЕН ЗА СВЕТОВНИЯ МИР! Отвратително и непоносимо! Вчера Световното задкулисно правителство отново простря своята ЗЛОВЕЩА РЪКА над СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО във ФРАНЦИЯ! Как е възможно 110-тата по население страна в света Словакия да победи в честен двубой ВЕЛИКАТА и НЕПОБЕДИМА РУСИЯ с 2:1? Как, ако не с цената на зловещ заговор? Че те РУСНАЦИТЕ МОГАТ за 24 ЧАСА ДА УНИЩОЖАТ НАПЪЛНО ЗЛОВЕЩИЯТ ВОЕНЕН СЪЮЗ – НАТО, че няма да могат да бият, да смачкат, да унищожат тази държава -джудже Словакия? Словакия, тази държава от СОРОСОИДИ! Само да пуснат руските запалянковци и за ден няма да остане нищо от нея! Но ние много добре знаем, че АМЕРИКАНЦИТЕ и СОРОС зад ГЪРБА на СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ са ДАЛИ 10 МИЛИОНА ДОЛАРА на ПРОДАЖНИТЕ СЛОВАЦИ, само и само да ПОБЕДЯТ НЕПОБЕДИМИЯ РУСКИ ОТБОР! Вече стана ясно че тия гадове УЕФА и ФИФА са организирали това Европейско първенство само и само да уязвят другаря Путин! Това е едно спортна “Панамагейт”! Но няма да позволим това! Хора бдете – злите сили не спят! Но докога ще търпим другари тази подигравка с честния спорт? Да излезем другари по площадите и за заявим, че ние никога няма да участваме в техните задкулисни игри и че колкото и пари да ни дават мръсните фашисти ние никога повече няма да си позволим да победим ВЕЛИКАТА РУСИЯ, като я БИЕМ на футбол! КОЛЕНОПРЕКЛОННО се ИЗВИНЯВАМЕ на НАШИЯ БЛАГОДЕТЕЛ ДРУГАРЯТ ПУТИН за онази СРАМНА и ОТВРАТИТЕЛНА “победа” с малко “п” на НАШИТЕ НАЦИОНАЛИ над неговия НЕПОБЕДИМИЯ ОТБОР НА 10.09. 1997 г. с ония СРАМЕН ГОЛ НА ТРИФОН ИВАНОВ /Бог да го прости/! Това не е никаква победа, а е ЕДНА СРАМНА МОРАЛНА ЗАГУБА на НАШИЯТ НАРОД и за да изкупим вината си КОЛЕНОПРЕКЛОННО МОЛИМ ВЕЛИКИЯТ ПУТИН да УВЕЛИЧИ ДВОЙНО ЦЕНАТА на ГАЗТА за нас БЪЛГАРИТЕ-ПРЕДАТЕЛИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.