Борисов- гълъб на примирението пред руската граблива политика

Има случаи, когато мразя да съм прав.

От години твърдя, че атлантът , който крепи руската пета колона в България, е „атлантикът „ Бойко Борисов.

Бойко спасява МОЧАКолажът е предоставен на ivo.bg от Бисер Маринов

Щеше ми се да греша, но днешното му изявление, в което акцентът е угодниченето пред Кремъл, не само не ме опровергава, но и потвърждава отново този факт, който вече става невъзможен за прикриване.

Ето как Борисов заплашва министрите на отбраната и на външните работи Ненчев и Митов във връзка с обсъжданата идея за общ военноморски щит с натовските държави Румъния и Турция срещу руската заплаха в Черно море.

– Моля? Ще ги пратя ( Ненчев и Митов- бел. ivo.bg) на корабите да воюват те. Да видят колко е хубаво.
Преди две седмици с канцлера Меркел си говорихме в Истанбул, че хората в Европа и явно в света са забравили какво е война. Забравили са и неслучайно в договорите, и ако отидете в Берлин, ще видите едни много хубави паркове, на тях има един Т-34 и едно оръдие. И до ден днешен немската държава, Германия ги поддържа тези паркове. Именно, за да си спомнят хората колко десетки хора, милиони са изгинали във войната. И когато така дрънкат оръжия, айде, когато е по-далеч, иди-дойди, но това на Бургас да дислоцираме военни фрегати, самолетоносачи, или на Варна, по време на курортния сезон, аз мисля, че това вече минава границата. И ги моля. Да, НАТО, имаме бази, участваме, в Афганистан имаме войска, абсолютно сме лоялни. Тука да се изправим директно ние в Черно море и да превърнем това в територия на война…

Защото руската страна към други може да е по-нервна, по-нормална, и т.н. Това много ще я заболи, ако се направи от България. Повтарям, когато е било за икономическите ни интереси, твърдо съм заставал и съм защитавал българската позиция. Твърдо защитавам НАТО и ЕС, но тази граница не трябва да се преминава. Това е поне моето мнение.

Ако народът мисли друго, ще ме свали, ще дойде някой по-военнолюбив, ще отиде да се бие, аз вече не знам дали съм на мобилизационна възраст. Ако мога да не ходя на война, ще ми е по-добре.”

Вчера Москва изгони френския посланик, а по същото време в Полша и Унгария арестуват откровени руски агенти за политическо влияние (еквивалент на нашите патриотари , като Сидеров, Каракачанов и прочее рублофили). На този фон България се откроява все повече като руски инструмент в голямата битка за отстояване на западните ценности в рамките на ЕС и НАТО. Острието на това хибридно оръжие тук е премиерът Борисов.

И друг път Борисов е заявявал, че не бил чак такъв ястреб ( по отношение на Русия). Сега се вижда що за птица е – гълъб на примирението пред руския орел.

Остава да видим дали ще се задейства прословутата натовска солидарност, когато една страна от алианса е нападната- в българския случай нападението е извършено отдавна, но днес се виждат резултатите от него както никога досега в кратката ни демократична история след края на съветския колониализъм.

43 мнения за “Борисов- гълъб на примирението пред руската граблива политика”

 1. Брилянтно събличане на цар баце е гол. Как ни се случи във възможно най-сложни времена туй уникално недоразумение да е най-важната позиция в страната.
  Иво, има голямо повторение на пасажи.

 2. Буквално всяка секунда очаквах коментара на Иво за днешното съвместно изявление. Не крия, че съм от емоционалните съблогъри, но именно защото много емоция напира, предлагам да го ударим на хладен и рационален анализ. Първо да дадем думата на Огнян Минчев.

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2016/06/16/2778344_bulgariia_nato_cherno_more/

  По-нататък, с интерес чакам мненията на колегите по възможните хипотези:

  1. ББ намигва на русофилския електорат предизборно.Днешното му изявление остава да му дишат праха в угодничеството пред Кремъл по най-важните стратегически въпроси гоцэта, волэны, каракачаны, румэнпэтковцы и пр.-освен че те не могат нищо да ннаправят, не могат и да кажат повече.

  2. Реакцията на ББ е породена от условни страхови рефлекси, “Ей, Русия е това, голема работа, нема да я дразниме, щото моат нещо да ми напраат, а мои хора въртят бизнес- е, морето, туристи, имоти, зърното, скрапа, газ, петрол…”

  3. Хард версия – присвоява и неофициалната титла- “пръв ПО РЕАЛНО ВЛИЯНИЕ в държавата кремълски васал”, тук работят “културата, вечната ни дружба, православието” и др. рубладжийщини в този дух.(Точно днес Лукарски се договаря за едно-друго в Санкт Петербург).

  4. Иска с нагли обиди да направи съжителството с проатлантическите Митов и Ненчев непоносимо, те да си вземат шапките и флашките от кабинетите и да си вдигнат чуковете от кабинета.

  5. Рекетира евроатлантическите партньори и твърдо антикремълските Турция и Румъния “аз моа и там да отида, неам проблеми”.

  Каквото и да е, днес е един много хубав ден за тов. посол Исаков, което означава – много лош ден за България.

 3. Днес по обед Президентът, Министър-председателят и Военният министър заявиха, че трябва да бъдем добри съседи на Русия.
  Ето един бърз списък на добрите руски съседи за последните стотина години, карам по памет:
  Финландия 1939
  Литва 1940
  Латвия 1940
  Естония 1940
  Полша 1939
  Чехословакия 1968
  България, два пъти добър съсед 1916 и 1944
  Грузия 2008
  Украйна 2014

  “Премиерът вкара президента и военния министър в унизителен обяснителен режим поради страх и елементарен популизъм.
  (Същият страх и популизъм, които – проявени от БСП – сега носят на България загуба от над милиард лева…)
  Българският национален интерес и икономически просперитет изискват засилена отбрана, обща политика по сигурност и икономическа стратегия в района на Дунав и Черно море. Само такава политика може да привлече мащабни инвестиции в пристанищна инфраструктура, търговия и производство, без които Северът и Североизтокът на страната ще продължават да западат.
  Румънският президент Йоханис показа защо страната му просперира – защото правителството й не се колебае да проявява тази смелост и дори да упражнява регионално лидерство. Липсата на съгласуваност и зле прикритите противоречия в българската позиция поставиха страната ни в унизително положение. И което е по-лошо – попречиха дори да се обсъждат теми, важни за националната сигурност и икономиката на изостаналата Северна България. Позицията на премиера Борисов (съвпадаща с тази на БСП и ДПС) и мълчанието на ПГ на ГЕРБ свидетелстват за липса на всякаква стратегическа мисъл за национален интерес, регионална политика и икономическо развитие.
  И показват, че ГЕРБ не е и не може да бъде геополитически гарант на интересите ни. И обясняват както липсата на подкрепа за действащия президент, така и нежеланието за общ независим десен кандидат.”

 4. Г-н Инджев,прав сте, не съжалявайте.
  Б.Борисов не е миролюбив, просто не иска да обиди Русия. Обича Русия и руските управляващи и преди,и
  сега.В това няма нищо лошо,но да си каже. ББ кажи си!
  Защо не защитава така българите.Той е министър председател.Много хора в България страдат. България и българите не го интересуват, това е. Какво всъщност прави това правителство? Разбира се.че не всички хора по света и тук са щастливи, но не може да се живее със страх да не бъдеш обран,набит, подигран, да се говори само за грабене,подкупи,наши хора и тайно разпределяне на всичко,което е добро и може да донесе пари.Няма справедливост и правосъдие. То нищо не се е променило от преди години. Тогава на обикновените хора се казваше,че те не са важни,има други,които заслужават всичко,а ние да чакаме.ББ има общи интереси с добри и близки приятели и ще направи всичко за тях,но не и за целокупния /хубава дума/български народ. Съжалявам,че пиша известни неща,но пак повтарям – прав сте,не съжалявайте и пишете и говорете.

 5. “Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”
  генерал Иван Колев – 04 09.1916 г. пред строената българска конница, към която е насочена цялата руска пехота. (тези, които не ни бяха обявявали война, демек)
  При награждаването му на 30 септември 1916 г. с германски железен кръст „За храброст“ лично от германския фелдмаршал Аугуст фон Макензен – главнокомандващ войските на Балканите, главнокомандващият изтъква:
  „Досега се беше наложило убеждението, че атаката на конница срещу пехота е невъзможна. Вие с няколко действия го опровергахте. Много висши кавалерийски началници Ви завиждат и не мога да ги убедя в писма, че това, което Вие направихте, се е случило наистина!”

  “И когато така дрънкат оръжия, айде, когато е по-далеч, иди-дойди, но това на Бургас да дислоцираме военни фрегати, самолетоносачи, или на Варна, по време на курортния сезон …
  Защото руската страна към други може да е по-нервна, по-нормална, и т.н. Това много ще я заболи …
  ….. Ако народът мисли друго, ще ме свали, ще дойде някой по-военолюбив, ще отиде да се бие, аз вече не знам дали съм на мобилизационна възраст. Ако мога да не ходя на война, ще ми е по-добре.”

  16.06.2016 пред група каки-журналистки, най-вероятно.
  За него един автор казва:
  ” толкова просто нещо на толкова видно място досега не сме имали!”

 6. Имаше един хубав филм – Braveheart с Мел Гибсън! Е, бойко борисов не е braveheart! Той е,както казваше един мой приятел – Мала съм пиТчица!

 7. @ Б. Борисов

  Един чудесно структуриран текст – върху руските хибридни войни, руския етнически национализъм, археологията на конфликтите – Нагорно-Карабах (1988), Приднестровски конфликт (1989), Абхазки конфликт 1989, анексията на Крим (2014), окупацията на Донбас (2014); с референция към бъдещето на руската заплаха:
  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/gibridnaya-tehnologiya-etnicheskogo-davleniya-analitika

  Цитат, отново на вниманието на кучето, което варди на две врати:
  “Российский этнический национализм присутствует не только на постсоветском пространстве. Эксперты и политики из разных стран уверяют, что мотивы для проявления российского этнического доминирования России уже проявляются в странах Балтии, Польше, Венгрии и других государствах Европы. По их наблюдениям, на сегодня их проявление носит пока неагрессивный характер.”…..
  ……

 8. Няма как да не обичам нашия МП. Та той е национална гордост като живото доказателство на думите на Айнщайн “Two things are infinite: the Universe and human stupidity; and I’m not sure about the Universe.”

  Ако не е той, баланса ще се наруши и светът ще рухне.
  Доколкото чувам, ИБ ще го включва в световното историческо наследство.

 9. Иво,чета ти блога и за много от нещата мненията ни съвпадат , аз също мразя комунизма и тези,които ни го наложиха. Тук реших да споделя за Бойко ( познавам го и знам че си държи на думата).През есента на 2007 при учредяването на ГЕРБ той обеща, че ще следва неотклонно Евро -атлантическия път на България, че няма никога да прави коалиция с БСП и ДПС, че ще спре отвличания та и до днес спазва тези обещания.Не разбирам защо винаги журналистите търсят под вола теле?

 10. В името на плурализма на дискусията-добро пожаловать! Ето и мнението на доцэнт ыва хрыстав.
  Ах, эта “полоса”- звучит гораздо лучше,чем болгарская “ИВИЦА”! Следват “сумки”, “непоряди”, “старшина”, грамофон с “день победы” на йосыф кабзон и вонята на сесесерска фатмащина, лъхаща от една сесесерска голова!

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/75831-dotz-ivo-hristov-polosata-talyn-tbilisi-stava-pushechno-meso.html

 11. Ето и още реакции, освени очакваните, отбелязвам казаното от В. Симеонов с ПЛЮС, дано не е наложено от карабахските изцепки. Вметвам стара геополитическа аксиома: твърда антикремълска ос Анкара-София-Букурещ в НАТОвски параметри + Украйна +(условно- Молдова) е най- големият кошмар на Кремъл и копоите му.Оттук изводът- КОЙто се стреми да я срива, с КАКВИТО и да е аргументи, под звуците на КАКВИТО и да е сладки песни и благи думи е:
  а)рубладжия
  б)копейкаджия
  в)агент на Кремъл
  г)путинофил
  д)московски васал
  е)гастрономичен фен на Копринкино кебапче
  е)всичко изброено

  ПОЗНАХТЕ! ЧЕСТИТО!
  http://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-po-dobre-flot-sreshtu-rusiya-otkolkoto-migranti-ot-turtsiya-news250502.html

 12. Kоментари с дн.дата във faktor.bg, който изчерпват отвсякъде въпроса кой кой е:

  ” Впрочем, рашките вече прехвърлиха 7 подводници и друга морска техника в Черно море. В момента върви усилено разширяване и модернизиране на военната база в Крим. Реакцията на Борисов е очаквана, като се отчете, че благодарение на мафиотското му минало се намира в положение на марионетка, здраво оплетена в конците на Кремъл. И тъй като трудно се носят две дини под една мищница, в най-скоро време очаквам да лъсне мафиотскят му задник с пълна сила.”
  и още:

  “Независимо, че инициативата на Румъния не в наш интерес, защото прикрива амбициите на Турция, забележете обаче, каква е реакцията на Борисов. Той изобщо не се интересува от аргументи, като горните. Той се страхува от Русия, независимо от бълг нац интереси.За него са важни само СОБСТВЕНИТЕ ЛИЧНИ интереси – властта и запазване на статуквото. Борисов най-после премина тънката червена линия. Неизбежно беше. Дали е разбрал обаче, че не може повече да седи на два стола – Русия и НАТО. По всичко личи, че ще трябва да избере единия. Изглежда започва финалната битка във войната за съдбата на България*. Война, която Русия води вече 150 години. Затова всеки българин трябва да се определи, на коя страна ще застане – за или против Родината… “

 13. И още нещо да добавя: МНОГО ЖАЛКО, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА И ВОЕННИЯ МИНИСТЪР КЛЕКНАХА ПРЕД БОРИСОВ! Толкова ли няма смели политически мъже в тази държава, че си глътват граматиката от страх! Просто са ми много жалки, много!

 14. Уважаеми г-н Инджев,
  Отворих компютъра с намерение да напиша, че докато ние тук с омерзение си спомняме за миналото, нашите управници коват бъдещето ни. За щастие Вие вече сте реагирал…
  Днес слушах президента, премиера и военния министър. Така и не разбрах дали се опитваха с различни думи да кажат едно и също нещо или с едни думи да кажат различни неща…
  Но върхът си беще Б.Б. “…искам Черно море да е мирно море и на него да има само весели и доволни туристи” (свободен превод от банкянски, не помня дословно). Ами че те и украинците в Крим това искаха преди две години…
  А и начетен бе…. “Има договор от Монтрьо” … че тя Русия ако държеше да се спазва договорът от Монтрьо да не беше нарушавала този от Будапеща.
  Най-възмутителното е, че иначе интелигентни журналисти стоят, слушат тези глупости, мигат на парцали и не казват лаконичното “Ама нали Русия е агресор?” (а е и с повече уважение към институциите от оригиналното “От глупак го чувам”).
  PS
  Много ми беше приятно лирическото отстъпление за това, колко гаден беше СССР, но за жалост си имаме други дертове…

 15. Няма сила която да ме убеди, може и да звуча дребнаво, че баце така сладко-сладко си е хортувал преди 2 седмици с Меркел. Отдавна тя не си губи времето дори да му набива канчетата. Разбрала го е, че е шпагатаджия изпънал се до скъсване на жилите между еврофондовете и кремльовските комисиони. Или казано по народному и х.. в п…… . и душата в рая.
  То, вярно, така повече не може да продължава, ама докога.
  ДГД от една долна, мръсна гад!
  ОСТАВКА!

 16. За сведение “братята” руси са „ОСВОБОДИЛИ” още много народи :
  СССР напада и окупира:
  Украйна (1920),
  Грузия (1921),
  Полша (1923),
  отново Полша (1939),
  Финландия (1940),
  Литва, Латвия, Естония (1940),
  България (1944),
  Източен Берлин (1953),
  Унгария (1956),
  Чехословакия (1968) ,
  Афганистан (1979),
  След разпадането на ссср,Руската федерация напада:
  Ингушетия(1992),
  Нагорни Карабах(1993),
  Чечeния (1994) ,
  Украйна(2014),
  Сирия(2015),засега „само” помощ на касапина Башар Асад, приятеля на путлер!!!
  Грузия (2008)-Грузия губи областите Абхазия и Южна Осетия ,
  … кошмарът продължава!!

 17. Бойко е руски агент! -Това е доживот!Уникално прост и неграмотен! -И това е доживот! Страхлив селски тарикат! Става само за теляк в банята в Банкя!
  О С Т А В К А !!!!
  Нови хора, скъсване с руските проводници на Путиновите интереси, про-Европейска и про-НАТО-вска политика!
  ЛУСТРАЦИЯ!!
  ДЕРУСИФИКАЦИЯ!!
  ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ!!
  НАЦИОНАЛНА ДОКТРИНА!!
  Смяна на Лукановата конституция от 1990г.!!Там е заровено “кучето” за липсата на правосъдие!!
  ВСЕКИ държавен служител(от чистачката в селското кметство до президента) да подписва клетвена декларация за принадлежност или НЕ към тоталитарните тайни служби!!
  При постъпване на работа ВСЕКИ прокурор,съдия,следовател,МВР шеф,на ДАНС и т.н. да подписва и имуществена декларация-на определен период,примерно 2-е год.да се проверява дали има несъответсвуващи на годишните му доходи придобивки-справка Румъния!!!Ако има нередности-дело,съд,присъда,конфискация,затвор!!!
  За държавните служители-клетвена декларация за спазване на Конституцията на Република България!!
  Премахване на всички символи възхваляващи чужди окупационни войски, агенти на чужди държави и откровенни предатели на България!!
  СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
  За една ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!!!!
  НАРОДЕ????
  ГЕРБ не са просто резервния отбор на Путин, те са най-голямото постижение на КГБ/ДС след дпс за целия преход! БойКОЙко и ДПС-дружба завинаги!!!! Защо ни е бсп след като достойно ги заместиха от ГЕРБ!!! Свинян Беевски е главният закупчик на путлер в БГ!! ГЕРБ са последна опора на комунизма и путинизма. Това е временно явление – простотията да управлява, заплашва и краде!!! Борисов,Цацаров,Доган,Гоце,Пеевски=моделът КОЙ!!!

 18. Ето един цитат, в който се дефинират стратегическите цели на днешна Русия. От него се вижда, че те се радват на успехи на българска територия. Този успех обуславя и българското лидерство в европейските негативни класации. Руският историк Юрий Фелтшински формулира така доктрината на Кремъл днес:

  -„Пред Русия стоят някои глобални стратегически задачи, без значение дали са правилни или не, добри ли са за Русия или не. Пред Русия безусловно стои геополитическата задача по завземане на територии, на които се намират бивши съветски граждани, говорещи на руски език. Пред Русия безусловно стои стратегическата задача за разцепление на ЕС. Потенциално или теоретично, пред Русия стои и въпросът за отслабването на НАТО или откъсването от НАТО на някои членове на организацията. Макар че политиката на Русия води към това, че НАТО се разширява. Защото след окупацията на Крим, нахлуването в Източна Украйна на всяка европейска страна и е ясно, че единствената надежда за независимост и национална сигурност е членството в НАТО.”http://www.faktor.bg/hlyab-i-pasti/66095-radio-svoboda-pred-rusiya-stoi-strategicheskata-zadacha-za-raztzeplenie-na-es.html

 19. Уважаеми форумци,
  Дали не се нахвърляме твърде много ва Б.Б.?
  Криво да седим, право да съдим…
  Все пак той не е казал, че анексията на Крим ни е дошла дюшеш за туризма, като е увеличила броя на украинските туристи, нали? И че ако Путин анексира и Одеска област – съвсем ще цъфнем…
  А съм сигурен, че си го мисли… ама пусто, нали е политик – мери си приказките…
  Така че да не го плюем твърде много преди да сме видели следващия президент…да не ни се стори цвете тогава…(чукам на дърво)

 20. Голямият български родолюбец като мин.председател се опита чрез сближаване с Турция да намали влиянието на Русия в България. Убиха го. Москва е известна с мокрите си изпълнения ” за границе”. както е терминологията, та ако искат “опраскат” някой в България, винаги ще се намери изпълнител.

 21. GEORGI NIKOLOV,

  Жоро, добави и факта, че позициите на Клаус Йоханис пред Меркел са много силни, остави национал-етническото родство, тук решават безукорният граждански, морален и политически бекграунд на румънския президент, ясната му евроатлантическа линия, антикорупционните му действия!
  Сравнения между него и колегата му на юг от Дунав мост просто няма!

 22. “Човек, който хапе ръката, която го храни, винаги завършва с лизане на ботуша, който го рита.”
  Ерик Хофър

 23. ГЕРБ е политически продукт заченат, развит и контролиран от финансова и политическа симбиоза между Ахмед Доган и Георги Първанов. Това е организирана престъпна група контролирана от Кремъл, която е най-голямата заплаха за националната сигурност на България! Доган, Първанов и Борисов трябва да бъдат веднага и спешно отстранени от държавната власт и осъдени за злоупотреби с власт и присвояване на пари в особено големи размери. Ако не се разбере по-скоро това и не се случи, България е пред гражданска война с неясни последици. От това ще се възползват и външни фактори, което ще превърне държавата ни в пустиня за много кратко време. Не може трима човека да разиграват и погребват милиони честни хора!

  Свалете и осъдете тези гадове веднага в едно с престъпните им планове!
  Събуди се овца, управлява те мафия!

 24. Narodat malchi, i pokorno malchi….Kade ste rodolubchi, kade ste reformatori?

 25. Б.Б. май е най – голямата “калинка” (мая). Развинтеното му его и амбициозност, слаба и/или никаква компетенстност го правят удобен за манипулиране, очевидно от какви фактори.

 26. @ АНОНИМЕН | ЮНИ 16, 2016, 20:04

  Властта в България е узурпирана от евнуси. Няма топки – само алчност, страх и малодушие. Мижитурки!

 27. Към КОНСТАНТИН ЦВЕТКОВ,
  много сте излъган г-н ЦВЕТКОВ. Борисов обещал да не прави коалиция с ДПС/БСП и вярно не е направил на хартия но пък как хубаво работи против своите министри и политически съюзници (и президента в това число) в угода на ДПС/БСП думи не стигат да се опише. Например обеща да направи съдебна реформа ама в деня когато трябваше да подкрепи думите си отиде да играе мач (това е по-подло и нагло и от лъжа дори). Не знам колко го познавате но определено това негово (без)действие не е от глупост (а и ако беше толкоз глупав едва ли щяхте да го защитавате). Плюс това беше съгласувано с послушковците от партията му (нали така това си е неговата партия някой да не се обърка) което още веднъж доказва умисъл. Разберете единственият шанс на Борисов да остане в политиката е ако се кандидатира за президент. Пътят му от сега нататък е само надолу и обратно към тези които го избутаха на върха. А Гоце и Доган не са много престижна компания за политик (дори и да не си оплют както Плевнелиев или Костов).
  А думите ви за под вола теле са толкова неуместни колкото сте и излъган.
  Погледнете само какво става: депутат в Великобритания е убит от омраза, запалянковци пребити до смърт във Франция, измислени и реални изнасилвания в Германия, реални войни в Украйна и Сирия, и т.н. (списъка е ужасно дълъг и страховит). И кой прозира зад всичко това пряко или косвено? Да точно така познахте САЩ. Ама много глупави тези скандинавци, поляци и румънци че от Русия се страхуват.
  Ама няма страшно щом Бойко казва (той не лъже). То при нас:
  – не се стреля по улиците (само за паркоместа),
  – не се краде (тези 5 милиарда от КТБ не са кражба просто братушките си ги поискаха),
  – икономиката е супер развита и конкуретна (нямаме монополи в енергетиката, комуникациите, медиите),
  – нямаме корупция (никой не е осъден досега за това),
  – нямаме си предатели (просто някои си взимат съвсем заслужена награда от 1 милион рубли)
  – имаме си пълна свобода (винаги всичко обективно и безстрашно се отразява по медиите)
  – не виждаме да има проблеми и съответно никой за нищо не е виновен
  Извинявайте че ще ви обидя ама вие сте наивници!

 28. Много мразя гълъбите.
  Гълъбите са като плъховете – пренасят зарази.
  Освен това, гълъбите са всеядни птици – хранят се с всякакви боклуци, включително и мърша. Това е факт от зоологията.

  Възвеличаването на гълъба като символ на мира дължим на испанския комунист Пиксо.

 29. Продължение.

  Възвеличаването на гълъба дължим на испанския комунист Пикасо.
  И той като всички комунисти е бил толкова прост, че не е знаел горните факти.
  На което московските простаци много са се зарадвали и от там тръгва пропагандата в края на 30-те, че гълъбът и символ на мир.
  Глупости на търкалета.

  Гълъбът е лешояд. Като Бойко Борисов. Кълве тук-там, където има повече за кълване. И понеже Русия е гола пустош, се прави на натовец. Кълве на Запад, но – по мутренски – се отчита и на Началника си Путин.

  Скъсване с Русия, за да станем хора!

 30. Даже в Третия свят съветrте пуснаха една песен – “Una paloma blanca”.

 31. Много се кефя да разбивам съветски митове и легенди.

 32. Иво, ще съм Ви благодарна, ако публикувате независим и обективен анализ на ситуацията от днес. С ясното съзнание, че това е интелектуален труд, който е скъп откъм време, усилия и средства.
  Факт е обаче, че не сме попадали в подобна ситуация от времето на новата ни демокрация.
  И тук идва ред на ерудираните анализатори. Убедена съм, че днешният развой има история. Убедена съм, също, че не виждаме и не чуваме това, което се случва в действителност.
  Искрено Ваша,
  Тони

 33. “В България не е нужен десант на зелени човечета. Стига ни гастрол на имперския балет. Бомбастични супер-проекти с неясна икономическа логика, нулева прозрачност и висока корупционна добавена стойност

  Христо Иванов
  Фейсбук

  Ами наистина не е “с ракети и танкове”. При нас и десант на зелени човечета не е нужен, стига и гастрол на имперския балет, който дори няма да сваля пачките и цвичките. Ракетите и танковете са за места, където хората имат държава и се отбраняват.

  Където териториите са под контрола на криминализирани тайфи, става с дребни суми, които накрая населението само си плаща, при това с лихвите, както личи от това арбитражно решение.

  Схемата е обидно проста. Бомбастични супер-проекти, (“плановете на Остап бяха големи: заприщване на реката Нил…”) с неясна икономическа логика, нулева прозрачност и висока корупционна добавена стойност.

  Всичко това се маскира с напоителни “гео-политически” лаф-моабети, цитати от Лихачов и Ванга. Независимо дали проектът се реализира или спихва (а най често ту спихва, ту се възражда) – корупционните бонуси не се губят, не се губи и пропагандното обработване на “масите”.

  Накрая, сметката тихомълком се прехвърля на населението (но балонът беше огромен и много червен, а гърнето беше пълно с първокласен мед, драги Йори). Впрочем – самият процес на плащане на тая сметка ще бъде превърнат в нов рог на корупционното изобилие – ще почнат сега едни бартери, едни тристранни схеми, едни консултантствания, едни вояжи в Иран и незнам кой-си-стан, едни славянски братства и единства, напоителни представяния на книги, планове за нови мощности край аязмото в Плиска, една размяна на плакети между главните прокурори на Белорусия и Болгария, съвместни мерки за борба с международния троризъм (която борба вече успешно замества асамблея “знаме на мира”) и прочее културна дипломация…

  Та, да си преговорим вечно ненаучения урок:

  Изчистването на държавата от корупция, култивирането на политическа класа и бюрократична върхушка, които носят отговорност пред националния интерес и в рамките на демократичен политически процес, а не едни пред други в рамките на общата омерта и зад гърба на поредната еднолично овластена корпулентна фигура, изграждането на силни институции – всичко това е въпрос на национална сигурност.

  Въпрос първостепенен и много по-спешен от покупката на поредните военни железа, за които нямаме бензин.

  И все повече въпрос на колективна сигурност.

  Крайно време е “нашите партньори”, които ентусиазирано се снимат, потупват по рамото, и размахват знаменца от някое бутафорно желязо с всеки, който отвори вратата в София и срещу дребни услуги се правят на неразбрали, да почнат да осъзнават това.”

 34. Винаги съм се чудил на акъла на тези, които приемат Бойко Борисов, лакея на комунистическия сатрап Тодор Живков, за “атлантик” и “натовец”?????
  Да припомним малко факти от историята (му) – този пожарникар напусна любимото си (по собствените му думи) МВР за да НЕ НАПУСНЕ (още по-любимата си партия) БКП, когато се прие законът за департизацията в началото на прехода! Същият пожарника-милиционер е активен участник в мутренските групировки – СИК и други, подчинени на правешките комунистически “милионери”. Пак същият пожарникар-милиционер ВИНАГИ е огласявал преклонението си пред “тато” (му)??!
  Как може такъв индивид да приемеш за натовец? Само защото се е обявил за “десен”???!

 35. Нещата лъснаха и с Б.Б. и с Доган.
  Разбира се ,че не искаме война с Русия.Но не може да не си спомним как е сринат Балчик от руснаците,как е бомбардирана Варна.Защо на наша територия? Как са ни обявили война безпричинно за да ни завладеят и ограбят.Това трябва да се учи и повтаря.
  Като дете живеех в бащината ни къща на ул.К.Пейчинович.Там ,в пансиона на Филаретова бяха настанени руснаци-това е краят на 50-год.Хората ги отбягваха със страх и не минаваха по техният тротоар-Имаше страх,погнуса и ненавист към нях.После нещата се промениха.Започнахме да ги възприемаме,вероятно заради пропагандата.Не се споменаваше,че сме воювали. Спомням си една приятелка,която беше чула от баба си ,че дядото е воювал срещу руснаци и смяташе,че баба и има бели полета в паметта.Все пак остана името на градчета*Ген.Тошево*Имах приятелка и колежка от там,но не се говореше защо е това име.
  Така нареченият доц.Иво Христов каза,че можело да се срине всичко от Талин до Тбилиси.Но не каза защо и кой ще го срине.Ама кажете си го *агресивният и неконтролируем Путин може да го срине.
  Кажете го ясно -*страх ни е от Путин защото е агресор*.Точно и ясно.Без шикалкавене.
  И друго каза въпр. доцент.Турция била провокирала бежанците в Европа.Но не каза,че главорезите в Идил или Доеш са бивши офицери обучавани в Русия.Затова и там се говори руска реч.
  Истината трябва да се казва.
  Останалото е национално предателство.

 36. Прекрасни коментари в Денят Х на следдесетоноемврийска България. Не се наемам да прогнозирам сега накъде страната ще поеме. Но както клиширано се казва, “Тя повече не може да бъде същата”. И понеже, обаче, защото, парен кашан духа написаното е с много наум.
  Само да подкрепя Отбелязвам за гълъбите.
  Великият, гениалният, уникалният ледоразбивач на митове и легенди на съветската история Виктор Суворов с примери доказва, че няма по-жестока птица от гълъбите. Само някой от ятото да покаже слабост или да заболее останалите го изкълвават до смърт.

 37. Уважаеми “Отбелязващ”, разбирам болката Ви но разберете, че тя не трябва да ни превръща в мразещи същества. Повода да Ви напомня това е коментара Ви по повод символа, който представлява Гълъба!
  Вие искате да ни убедите (неуспешно), че само и единствено някакви си комунисти го харесват и това Аз не мога да го одобря нито подкрепя! Затова Ви моля, да се коригирате тъй като виждам, че сте културен човек! Уверявам Ви, че ще е във Ваша голяма полза!!

  Колкото до темата, за “миролюбието” на Другаря Бойко и коментарите на Червената Банда, че си бил заслужил заплатата май няма какво да се каже, тъй като те всичко са казали. Само ще кажа, че много бих искал това миролюбие да се прояви и към Гражданите на България и по-конкретно към Българската Нация, която е тази, която дава облика на тази държава и без която няма да има България! Ако Другаря Бойко е наистина такъв миролюбец, нека наистина се погрижи за Мира на Българина. Материален и Душевен, защото в противен случай прилича на Оядено куче, което ближе ръката на Господаря си и ръмжи по посока на враговете му. А ние сме чували ръмженето му не веднъж!

 38. Ех, Боко, Боко жалко, до неотдавна мислехме, че въпреки ограничеността ти, само защото им се противопоставяше и те бяха накачулили като гладни въшки и искаха да те премавнат, по липса на алтернатива, те избрахме.
  Един съвет, не се изхвърляй много и не изпадай в позата на царя с хубавите дрехи, защото този израз „Ако народът мисли друго, ще ме свали, ще дойде някой по-военнолюбив…“ няма нищо общо с прикатаното ти миролюбие.
  Избрахме те, не защото си много качествен и строиш магистрали, а защото се пишеше бабаит срещу глутницата комундели. Защото искахме да им покажем, че те вече са бита карта.
  Ти за съжаление още не си разбрал, че също отпадаш и стремително отиваш в забвението, и то поради собствените си изцепки, които те демаскират като пълен страхливец и дори вредител на каузата България.
  В цялата полемика относно реформите, които ТИ така успешно с прокуроратурата затлачи, както сега и с коментарите ти относно отбранителните стратегий показваш, че по основните въпроси относно просперитета на страната ни, от един бъзлю нищо особено не можем да очакваме.
  Щом от проблемите ни в енергетиката, свързани с Белене, Южен поток, Станков камък, горивата и рафинерийте, да не говорим за последователната грижовно подържана мисловна изостаналост на населението не си разбрал, че единствено виновна за всичко това е тази руска политика, покзаваш крещяща непригодност. Още по–лощо, пречиш за отстраняването й.
  За каква стабилност фъфлиш, бе господин Министър–председател, след като на всеки анализиращ българин е ясно, че ако не се променят тези основни неща, е все едно да строиш замък върху пясъка пред морските вълни. Каква стабилност очакваш да има в една страна разнебитена до отчаяние?
  И ако не си разбрал, че поне ТИ лично можеше да минеш метър, като оставиш няколкото смели и решени да се преборят с корупцията в системите на МВР, правораздаването, здравеопазването, енергетиката и политиката, можеше ти и твоята партия, да станат необходимост. Сега вече се оказвате пречка. А знай, пречките се отстраняват, защото прогресът не ги търпи дълго!
  Можеше да се поучиш от твоят съпартиец Плевнелиев.
  Вярно, като ченгеджия знаеш как се наказва непАслИшание, но и едно хипотетично наказание можеше евентуално да предотвратиш. Погледни само съседите ни Турция и Румъния. Правят го, противопоставят и се и бъди сигурен, няма да ги пипнат, защото Русия само напада там, където знае, че ще спечели!
  Как го каза Христо Иванов (по смисъл)– нас, поради лизачите рубладжии, могат да ни завладеят и с болшой балет, при това без да крият обозначителните си знаци!

 39. До Рanayot

  Драги ми опоненте,
  Благодаря за съвета, но не го приемам. “Гълъбът на мира” е един от символите на руското безочие и демагогия и затова му се подигравам.
  Първо “освобождават” и после присъединяват. 464 години. Иначе Русия/СССР/Русия е миролюбива държава.

  Гълъбът е вредна птица – писал съм защо. Биологически и пропагандно. Дано разберете.
  Няма да Ви питам обичате ли чумата например.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.